16.10.03, 09:59
Napiszcie proszę jak odpowiadacie lub jak najlepiej odpowiadać na pytanie:
Jak i gdzie Pan/Pani widzi siebie za 3/5 lat?
dzięki
Obserwuj wątek
    • cytrynowa.babka Re: PROŚBA 16.10.03, 10:05
      Raz jedna mądrala z HR tak mnie wkurzyła podczas rozmowy, że na to pytanie
      odpowiedziałam w następujący sposób: za 3/5 lat widzę siebie na stanowisku
      Prezesa tej firmy, żeby móc zwolnić tak niekompetentne osoby jak Pani.

Cytrynowa Babka

gabiko napisała:

> Napiszcie proszę jak odpowiadacie lub jak najlepiej odpowiadać na pytanie:
      > Jak i gdzie Pan/Pani widzi siebie za 3/5 lat?
      > dzięki
      • gabiko Re: PROŚBA 16.10.03, 10:08
        i co ona na to?
        • Gość: redeoo23 Re: PROŚBA IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 16.10.03, 10:19
          takie pytania nie sa wbrew pozorom takie glupie. nie zdziwilbym sie gdyby
          zadali takze pytanie jak widzisz sie za 30 lat. np. przy awansowaniu na
          partnera w duzych firmach consultingowych zadaja kandydatom takie 3 pytania:
          jak widziszsiebie za 5, 10, 30 lat?
          jesli chodzi o rekrutacje, to poprstu mow to co myslisz. jak siebie
          wyobrazasz? praca, rodzina, dzieciaki, porshe, odlotowe weekendy? badz
          szczera, tylko nie przeginaj...
          • gabiko Re: PROŚBA 16.10.03, 10:55
            hmmmm
            tylko widzisz, ja jestem sekretarką... udało mi się z tego wybić, miałam
            bardzo dobre stanowisko (starszego specjalisty) w bardzo dobrej firmie - tylko
            niestety firma ta zrobiła się niewypłacalna więc odeszłam. Teraz znów szukam
            pracy jako sekretarka lub asystentka i to pytanie przyprawia mnie o ból głowy -
            odpowiem, że chce dalej pracować na ww stanowisku - ZONK! jesteś za mało
            rozwojowa - NIE masz pracy, odpowiem, że chce się w jakis sposób rozwijać,
            zdobyć jakieś dośwadczenie, skończyć studia itp. itd. - ZONK! jesteś za bardzo
            rozwojowa - NIE masz pracy. Widzisz, nabardziej, to chciałabym stąd wyjechać,
            ale do tego muszę mieć skończone studia, zeby skończyć studia muszę pracować.
            A jaki pracodawca zatrudniłby mnie, gdybym mu powiedziała, że za X lat wyjade
            z kraju??
            • potomar Re: PROŚBA 16.10.03, 12:04
              gabiko napisała:

> miałam
              > bardzo dobre stanowisko (starszego specjalisty) w bardzo dobrej firmie - tylko
              > niestety firma ta zrobiła się niewypłacalna

Bardzo dobra firma i niewypłacalna?
              • gabiko Re: PROŚBA 16.10.03, 12:16
                niestety tak się czasem zdarza, jeżeli wydatki (czasem bardzo bezsensowne)
                przewyższają wpływy......
        • cytrynowa.babka Re: PROŚBA 16.10.03, 15:23
          Zrobiła się czerwona jak burak. Oczywiście pracy nie dostałam, ale to dobrze,
          bo nie mogłabym pracować z taką idiotką.

Cytrynowa Babka

gabiko napisała:

> i co ona na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka