gabiko 16.10.03, 09:59 Napiszcie proszę jak odpowiadacie lub jak najlepiej odpowiadać na pytanie: Jak i gdzie Pan/Pani widzi siebie za 3/5 lat? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrynowa.babka Re: PROŚBA 16.10.03, 10:05 Raz jedna mądrala z HR tak mnie wkurzyła podczas rozmowy, że na to pytanie odpowiedziałam w następujący sposób: za 3/5 lat widzę siebie na stanowisku Prezesa tej firmy, żeby móc zwolnić tak niekompetentne osoby jak Pani. Cytrynowa Babka gabiko napisała: > Napiszcie proszę jak odpowiadacie lub jak najlepiej odpowiadać na pytanie: > Jak i gdzie Pan/Pani widzi siebie za 3/5 lat? > dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redeoo23 Re: PROŚBA IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 16.10.03, 10:19 takie pytania nie sa wbrew pozorom takie glupie. nie zdziwilbym sie gdyby zadali takze pytanie jak widzisz sie za 30 lat. np. przy awansowaniu na partnera w duzych firmach consultingowych zadaja kandydatom takie 3 pytania: jak widziszsiebie za 5, 10, 30 lat? jesli chodzi o rekrutacje, to poprstu mow to co myslisz. jak siebie wyobrazasz? praca, rodzina, dzieciaki, porshe, odlotowe weekendy? badz szczera, tylko nie przeginaj... Odpowiedz Link Zgłoś
gabiko Re: PROŚBA 16.10.03, 10:55 hmmmm tylko widzisz, ja jestem sekretarką... udało mi się z tego wybić, miałam bardzo dobre stanowisko (starszego specjalisty) w bardzo dobrej firmie - tylko niestety firma ta zrobiła się niewypłacalna więc odeszłam. Teraz znów szukam pracy jako sekretarka lub asystentka i to pytanie przyprawia mnie o ból głowy - odpowiem, że chce dalej pracować na ww stanowisku - ZONK! jesteś za mało rozwojowa - NIE masz pracy, odpowiem, że chce się w jakis sposób rozwijać, zdobyć jakieś dośwadczenie, skończyć studia itp. itd. - ZONK! jesteś za bardzo rozwojowa - NIE masz pracy. Widzisz, nabardziej, to chciałabym stąd wyjechać, ale do tego muszę mieć skończone studia, zeby skończyć studia muszę pracować. A jaki pracodawca zatrudniłby mnie, gdybym mu powiedziała, że za X lat wyjade z kraju?? Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: PROŚBA 16.10.03, 12:04 gabiko napisała: > miałam > bardzo dobre stanowisko (starszego specjalisty) w bardzo dobrej firmie - tylko > niestety firma ta zrobiła się niewypłacalna Bardzo dobra firma i niewypłacalna? Odpowiedz Link Zgłoś
gabiko Re: PROŚBA 16.10.03, 12:16 niestety tak się czasem zdarza, jeżeli wydatki (czasem bardzo bezsensowne) przewyższają wpływy...... Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.babka Re: PROŚBA 16.10.03, 15:23 Zrobiła się czerwona jak burak. Oczywiście pracy nie dostałam, ale to dobrze, bo nie mogłabym pracować z taką idiotką. Cytrynowa Babka gabiko napisała: > i co ona na to? Odpowiedz Link Zgłoś