Dodaj do ulubionych

LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi rampowej

23.07.09, 14:33
witam,
chce sie podzielic wrazeniami z rozmowy wstepnej i ostrzec ewentualnych
chetnych. Wstepna rozmowa jest grupowa, jak ja bylem to z 60 osob przyszlo.

Na poczatku facet uczciwie przedstawia sprawe ze jest to robota dal białego
murzyna, fizyczna w kazdych warunkach atmosferycznych zaladunek i podstawowa
obsługa samolotu. Na 3 zmiany, 7 dni w tyg, czeste nadgodziny i wzywanie do
pracy mimo ze przysluguje ci dzien wolny.

Wszyscy nie zrazeni siedza dalej i licza na pensje rzedu 3000 brutto minimum
za bycie niewolnikiem i tu nagle pan w sweterku mowi ze wynagrodzenie 1500
BRUTTO +doddatki za prace w nocy okolo 200 brutto.

Nastapila konsternacja, ktos sie jeszcze zapytal o dodatki jesli wynajmujesz
mieszkanie lub dojezdzasz z daleka to gosc odpowiedzial ze to nei te czasy.

No i widok bezcenny, facet mowi o tym ze pakiet socjalny obejmuje prywatna
sluzbe zdrowia, zadowolony wspomina o karnetach na silownie dla najlepszych i
nagle z 60 osob z 55 wstalo i wychodzi, gosc zdziwiony zamilkl nic nie mowi i
nagle wypala "Jesli komuś nie odpowiadaja warunki finansowe to moze jzu wyjsc" LOL

Takze jesli odpowiada Wam 1500zl BRUTTO to polecam bo ogolne wrazenie
sympatyczne ale bedziesz fizolem na 3 zmiany 7 dni w tyg

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: szukajacy Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.aster.pl 28.07.09, 12:19
      witam,
      niestety mam podobne wrażenia. W zeszłym tygodniu byłem na rozmowie na stanowisko specjalisty ds. obsługi pasażerskiej, pierwsze spotaknie - jakieś 120 osób, pewnie ten sam Pan w sweterku wyjawił wszystkim wynagrodzenie (w wys. 1900 pln brutto) i..... wyszło kilka procent osób. Niestety empirycznie można doświadczyć tutaj "rynku pracodawcy".
      Dodam że praca również na 3 zmiany, 7 dni w tygodniu i wymagają przynajmniej znajomości języka angielskiego. Dodatkowo, nie ma żadncyh miejsc parkingowych dla osób na nocki, busa firmowego a owy Pan w swterku oswiadczył że przecież są autobusy nocne :/ a garnitur również trzeba mieć swój...
      pzdr
      • Gość: madzia p. Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 20:32
        a ja na rozmowie bylam...powiedzieli,ze jestem przyjeta,wypelnilam
        wniosek o wydanie przepustki i kazali mi czekac,wiec wyjechalam nad
        morze,potem sciagnieto mnie z wakacji,bo bylo szkolenie przepustkowe
        i kazali czekac,bo lada dzien mialam zaczac 2 dni szkolenia na
        lotnisku,a potem juz siup! do pracy...i tak minał miesiac...po
        wykonaniu ok 30telefonow i wysluchaniu,ze nikt nic nie wie,ze nikt
        nie moze znalezc na liscie mojego nazwiska...ze moze sprobuje
        zadzwonic pod inny numer..dzwonilam,tam kazali mi dzwonic pod
        jeszcze inny..itp,itd..kazdy umywal rece..az w koncu wczoraj
        dostalam kur***y i ich chrzanie. Czekam tylko,zeby Pan (ktory
        obiecal 2 dni temu,ze zajmie sie moja sprawa i jeszcze tego samego
        dnia oddzwoni) skontaktowal sie ze mna to wtedy mu powiem gdzie jego
        miejsce..a moze zloze skarge?ogolnie mowiac: DO D... Z TA CALA
        FIRMA,KTORA ZARZADZAJA NIEKOMPETENTNI IMBECYLE,KTORZY DOSTALI TE
        POSADY Po znajomosci. dziekuje za uwage :)
      • Gość: K Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.aster.pl 21.08.09, 00:31
        Nie ma tragedii, miejsce postojowe można sobie załatwić za 60zł miesięcznie.
        Praca na lotnisku jest dość specyficzna i jeśli ktoś lubi ten klimat to się
        poświęci. Trzeba mieć swój transport bo w każdym mieście krajach zachodnich,
        chociaż nie wszędzie, lotniska mieszczą się za miastem i tam ludzie maja podobne
        problemy. Trzeba lubić taką prace, pasażerów. Wynagrodzenie mizerne ale t oz
        powodów kiepskiego rynku i niepewnej sytuacji LOT-u na rynku. Oni też są na
        widelcu. Wiele branż na rynku upadło i niestety trzeba brać co jest...
        Mam do czynienia z ludzmi pracujacymi na tym stanowisku, sam je obejmuje.
        Wszyscy którzy zostali w grupie to ludzie z wyższym wykształceniem, maja po 2
        kierunki studiów, władają językami i nie narzekają, cieszą się dobrą atmosferą
        panującą w pracy i czekają na lepsze czasy. Wiele osób pracowało na poważnych
        stanowiskach a przez kryzys zdecydowali sie pójść niżej, spełniając swoje
        marzenia pracując na lotnisku wsód ludzi. To nie praca za biurkiem a
        specyfikacja miejsca pracy jest motywującym czynnikiem.
        Pozdrawiam.
        • Gość: madzia p. Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:28
          i wlasnie dlatego chcialam tam pracowac...mama byla zwiazana z
          Lotem,ciocia,wujek...kazdy pracowal ponad 10lat w tej firmie..to
          bylo moje marzenie,wiec moja radosc byla ogromna jak sie
          dostalam...a teraz co? bo poprostu mnie olali i zachowali sie jak
          idioci.mam magistra,znam angielski,niemiecki,uwielbiam prace z
          ludzmi..i mimo,ze proponowali tylko 1400zl,dojazd na Okecie
          wynioslby mnie jakies 300zl miesiecznie na paliwo..to i tak
          zdecydowalam sie na ta prace..czasami nie wystarczy chciec...i
          widocznie nie wystarczy nawet to,ze przejdzie sie rozmowe
          kwalifikacyjna :\
        • Gość: b Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 10:39
          to chyba gosciu jestes jednym z tych ludzi po znajomosci i dlatego tak dobrze piszesz o tej firmie.zapraszam tu do pracy a sami sie przekonacie
          • Gość: Wit Stwoś Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 20:10
            firma zmieniła nazwe: (obecnie LS Airport Services ) ciągle to samo żenua:/
            • Gość: popo Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 89.71.132.* 03.02.14, 12:54
              ludzie nie dajcie się nabierać i wykorzystywać . To jest firma która nie warta jest złamanego grosza. Obiecują gruszki na wierzbie a dają .... sami się możecie przekonać jeśli chcecie. Nie polecam . Praca bardzo ciężka w fatalnych warunkach w nocy w święta za psie pieniądze troszeczkę wyższe od NAJNIŻSZEJ krajowej. Brak możliwości jakiegokolwiek awansu a młodzi są wykorzystywani i obarczani najcięższą pracą
              • Gość: gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.static.chello.pl 14.02.14, 10:32
                Masz kolego świętą rację , przestrzegam każdego. Ludzie uczcie się na cudzych błędach.
                Ta firma to koszmar.
                • Gość: gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.static.chello.pl 14.02.14, 10:56
                  Teraz są nowe przyjęcia do pracy. Zatrudniają na pół etatu . Będziecie pracowali w najgorszych godzinach za śmieszne pieniądze. Odechce się Wam pracy po paru pierwszych dniach. Straszenie ludzi na porządku dziennym. Mobbing wyzysk i częste dmuchanie w alkomat. Praca na okrągło, brak premii , obciążanie ludzi za uszkodzony, przypadkowo, sprzęt . Szatnia kilometr od pracy.Nikt nie będzie się z Wami liczył. Problemy z urlopami na telefon, a to nasze święte prawo.
                  Pomyślcie zanim podpiszecie z nimi umowę.
        • Gość: ja Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 25.03.14, 13:47
          Jesteś jakimś kierownikiem w tym syfie?
    • Gość: ed Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 28.07.09, 15:09
      dobrze ze tam nie poszłam, tak podejrzewałam, ze to cos w tym stylu, strata
      czasu i zenada..
      • Gość: asd Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 28.07.09, 15:43
        Dzięki za info ,wysłałem tam swoje CV,ale nie poszedłem na spotkanie..

• Gość: marcin Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 82.160.51.* 28.07.09, 16:17
          a ja Wam powiem że zawsze marzyłem o pracy na lotnisku:) i pójde tam pracować...
          ok, jestem studentem, więc potrzeby inne.
    • Gość: chemik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.09, 18:26
      Ostatnio był w telewizji program o tym zawodzie. Pokazywali i
      rozmawiali z ludźmi z lotniska Schoenefeld /dla nieobeznanych - w
      Berlinie/. Praca ciężka, ala na rękę mają 2200 euro + dodatki.
      Za 1500, to wolę iść na "strażnika" w supermarkecie.
    • Gość: Kasia Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.ghnet.pl 17.02.10, 21:11
      odświeżam :)

a czy ktoś wytrwał w tej pracy i może podzielić się wrażeniami?
      • Gość: ja Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 85.222.87.* 14.05.10, 12:21
        pracowałem 5 lat w lgs w warszawie było ciężko ale całkiem dobre zarobki ,a w
        lot service ciężko zarobki kiepskie teksty jak ci się nie podoba to się zwolnij
        i takie tam mnie i moich kolegów oszukali,a tak w ogóle odradzam ja
        przepracowałem w ls 7 mieśiecy i odchodze
    • Gość: gablotka.net Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.compower.pl 24.02.10, 22:01
      Biorę udział w rekrutacji w Krakowie. Jest dziwnie. Nie chcę przeklejać
      wszystkiego, co na ten temat napisałem, zapraszam na www.gablotka.net
      • Gość: on:) Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 03.03.10, 10:02
        Witam! Ja tez biore udział w rekrutacji w Kr! Dziwne oczywiste pytania i
        wyczuwalny podstep ze strony osob ktore rekrutuja pracownikow!
        • Gość: on:) Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 03.03.10, 17:29
          W skrocie banda prostakow ktorzy szukaja bialych murzynow i frajerow!!
          • Gość: R22 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.tktelekom.pl 04.03.10, 09:52
            ...pytania na testach okazały się bardzo proste a rozmowa
            kwalifikacyjna nie miała nic wspólnego z tym pojęciem... rekrutacja
            w Krakowie to wielka zagadka kogo ci Panowie szukają do pracy?
            pewnie tych którzy na pytanie... jakiego minimalnego wynagrodzenia
            oczekujesz? odp. brzmiała 1500 brutto :))))) pozdrawiam serdecznie
            • Gość: pytajnik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.scansafe.net 04.03.10, 15:14
              Czy do kogos sie odezwali po tzw."rozmowie kwalifikacyjny", pytanie
              kieruje zwlaszcza do osob aplikujacycyh do dzilau pasareskiego.

Pozdrawiam
              • Gość: nathas Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.cityconnect.pl 04.03.10, 15:53
                też aplikowałam do pasażerskiego, ale coś się nie odzywają.Trudno i szkoda -
                troszkę się napaliłam na tę pracę:).
                • Gość: szwagier Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 04.03.10, 20:18
                  do mnie dziś zadzwonił jakiś gość. zaproponował 2150zł brutto..i
                  zarosił na spotkanie organizacyjne.pewnie z ciekawości pójdę, ale za
                  tą kasę raczej nie zmienię obecnej pracy, nieciekawej ale lepiej
                  płatnej, no i nie na balicach
                  • Gość: ula Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 20:36
                    a kiedy to spotkanie?
                    • Gość: szwagier Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 04.03.10, 21:04
                      W poniedziałek. A wam ile zaproponowali?i czy również w obsłudze
                      pasażerskiej?
                      • Gość: ula Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:07
                        Narazie jeszcze nie dzwonili ale my do obsługi portu.
                  • Gość: szwagier Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 04.03.10, 20:56
                    W poniedziałek. A wam ile zaproponowali?
                • Gość: nathas Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.cityconnect.pl 04.03.10, 23:22
                  a jednak zadzwonili :)
                  • Gość: max Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 05:08
                    Do mnie też zadzwonili, praca na płycie i spotkanie w poniedziałek
                  • Gość: szwagier Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.comarch.com 05.03.10, 07:28
                    A jakie warunki finansowe zaproponowali? Chodzi mi o obsługę
                    pasażerską
                    • Gość: max Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 07:53
                      "DWÓJKA", ALE NA PŁYCIE
                      • Gość: thorgal Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.multi-play.net.pl 09.03.10, 00:55
                        taaa, 2000zł ale BRUTTO co daje na rekę ok 1350zł, odejmij od tego koszt dojazdu
                        ( ok 300zł) i będziesz zapier... za 1000zł na 3 zmiany przez 7dni w tyg, jak
                        biały murzyn, a rekrutujący bedą Ci sie smiali w twarz zarazbiajac 5 razy
                        tyle...jesli sie nie umiesz szanować to przerzucaj tony walizek za nedzne 1000zl
                        na ręke. pozdrawiam. ps. tez byłem na rekrutacji, na płytę, oddzwonili do mnie z
                        propozycja 2000brutto wiec powiedziałem facetowi przez tel co o nim myślę.
                        pozdrawiam
                    • Gość: nathas Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 213.77.26.* 05.03.10, 08:03
                      2150 brutto w pasażerskim :( - co robić - zdecydować się na tę pracę czy nie?
                      • Gość: on:) Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 05.03.10, 09:01
                        Szukaja ludzi ktorzy beda sie cieszyc satysfakcja pracujac tam nie zwracajac
                        uwagi na wynagrodzenie!
                        • Gość: gablotka.net Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.compower.pl 05.03.10, 11:06
                          Pytanie: na jak długo szukają. LOT ma kilka spółek o podobnym zakresie
                          działania. Kto zostanie, kto poleci?

Postaram się uporządkować informacje o kondycji finansowej i powiązaniach tych firm.

Pomóżcie, proszę. Jeśli pracujecie albo pracowaliście dla LOT Handling Cracow,
                          GTL LOT, LOT Ground Services i innych powiązanych z LOT podzielcie się
                          informacjami. Uporządkuję je i umieszczę na
                          gablotka.net
                          Na stronie znajdziecie adres e-mail.

• Gość: Miś LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:22
                            Weźcie pod uwagę, że na pół etatu płacą 66% całego. (66% * 2000 = 1320)
                            Co podwyższa nam przy obsłudze urządzeń z ok. 7,90 zł./h na rękę do 10,50 zł./h
                            na rękę (netto). Różnica wydaje mi się spora...
                            Oczywiście nie da się za to wyżyć (pół etatu = 986 zł. na rękę), ale można tym
                            dorobić (w końcu to pół etatu), a jednocześnie zdobyć doświadczenie na
                            lotnisku... Na cały to wychodzi ok. 1460 zł.na rękę a pracuje się drugie tyle...
                            P.S. Ja liczę na miejsce parkingowe, bo inaczej to sobie nie wyobrażam opłacać z
                            takiej pensji jeszcze płatnego parkingu... - zobaczymy co powiedzą na spotkaniu
                            w poniedziałek...
                            • w357 firma LAS już nie istnieje ! 06.03.10, 00:01
                              Teraz nazywa się LS.
                              Jest to zlepek trzech poprzednich spółek zooooologicznych , które
                              chciały strajkować, aby uzyskać wyższe wynagrodzenie.

Efekt był taki, że wszystkich zwolniono (z uwagi na rozwiązanie
                              Spółki) i teraz szukają następnych jeleni do roboty pod nową nazwą.
            • w357 LOT Auto Services ...... 06.03.10, 00:48
              Już nie istnieje.
              Obecnie jest to LS Sp z o.o. która tak na prawdę nie ma NIC
              wspólnego z LOT S.A.
              (jedynie płacą LOT-owi za używanie Logo LOT-u, a ich nieruchomości
              są wynajęte od LOT-u)
              LS (i inne) to kiedyś dawno temu były wydziały LOT-u (w sensie
              obsługi lotniskowej).......
              Po 1999 roku , gdy Skarb Państwa postanowił rozpocząć PRYWATYZACJE
              LOT-u rozpoczęło się rozpalcowywanie firmy na kawałki.
              (szczegóły można znaleść w Biuletynie Skarbu Państwa - dostępne
              przez WWW....)
              W ten oto sposób powstało:
              - Petro LOT Sp. z o.o.
              - Cargo LOT Sp. z o.o.
              - Catering LOT Sp. z o.o.
              - LOT Auto Services (LAS) Sp. z o.o.
              itd.

Obecnie jest przeprowadzana kolejna tura reorganizacji....
              LOT S.A. pozbywa się nierentownych budynków.....
              Od połowy zeszłego roku w ramach zwolnień grupowych pozbyli się
              około 700 pracowników (z umowy na czas nieokreślony) plus nieznaną
              bliżej ilość osób które miały Umowy Terminowe ! Po prostu Umów im
              nie przedłużono.
              Niebawem Technika LOT-owska zostanie także Spółką zooologiczną.....
              (pod nową nazwą).

Z obserwacji własnych mogę stwierdzić, że (oprócz załóg latających)
              90 % pracowników, to albo fanatycy lotnictwa lub już tyyyyle lat
              przepracowali w LOT, że bioją się wpaść w jeszcze większe goooofno.
              Ewentualnie młodzi ludzie dla których jest to pierwsza praca
              (za 1400.oo brutto ) i mają NADZIEJE , że kiedyś będzie lepiej lub
              potrzebują "papier" , że pracowali w lotnictwie , aby tylko
              zatrudnić się później zagramanicą !

Ot taka polska zabawa w "lotnictwo".
              • w357 znalazłem ciekawą dyskusje z 2008 roku.... 06.03.10, 20:54
                lotnictwo.net.pl/5-poszczegolne_lotniska/21-warszawa_okecie_epwa_waw/16563-firmy_handlingowe_na_okeciu.html

Okęciu grozi totalny paraliż
                Pracownicy obsługi naziemnej znajdującej się w stanie upadłości Lot
                Ground Services masowo planują urlopy. Choć władze LGS robią
                wszystko, by zatrzymać pracowników na płycie lotniska, w lipcu na
                Okęciu może dojść do paraliżu - informuje TVN Warszawa.
                Więcej informacji z Warszawy na tvnwarszawa.pl

350 osób z firmy LGS, która na co dzień obsługuje samoloty na płycie
                lotniska, złożyło podania o urlop na czas poszukiwania pracy. Mają
                do tego prawo, bo firma znajduje się w stanie upadłości i wręczyła
                im wypowiedzenia - poinformowała TVN Warszawa......

I to właśnie "LS" przeją wszystkie zobowiązania firm które w
                międzyczasie przestały istnieć.......
        • Gość: smutas Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:06
          szkoda gadać na tę pracę.Kumoterstwo i nic więcej.Brak doświadczenia u
          kierownictwa. układy nic więcj
    • Gość: kasx rekrutacja balice IP: *.czarnet.pl 09.03.10, 09:29
      byl ktos w poniedzialek? wynika z tego ze za szkolenia nie placa i
      do tego trzeba podpisac umowe o praca na rok - albo zaplacic im
      koszty szkolenia! -mnie tez przyjeli do obslugi pasazerskiej za 2150
      • Gość: szwagier Re: rekrutacja balice IP: *.chello.pl 09.03.10, 16:33
        ja byłem i rzeczywiście umowa na rok i cały czas ta sama kas 2150/mc.za
        szkolenia nie płacą.podziękowałem im ładnie za taką ofertę. zresztą
        wszystko wygląda na grubymi nićmi szyte.
      • Gość: ula Re: rekrutacja balice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:21
        a kiedy to szkolenie się zaczyna?
        • Gość: kasx Re: rekrutacja balice IP: *.czarnet.pl 09.03.10, 20:33
          22 marca, ja tez pracy nie podejme
          • Gość: rob Jak wygląda rekrutacja IP: *.147.200.237.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.08.10, 10:47
            jestem zainteresowany podjęciem pracy jako pracownik obsługi pasażerskiej....
            ktoś może powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji... jakie mniej więcej pytania
            i na co zwracają uwagę, jakie warunki. z góry dziękuję za pomoc...
            • Gość: ada Re: Jak wygląda rekrutacja IP: 194.42.110.* 26.08.10, 11:08
              proszę, niech ktoś napisze
    • Gość: Miś LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 17:41
      Ja raczej rezygnuję, bo podpisywać lojalkę za 1460 zł. na rękę, lub 986 zł. na
      pół etatu ??? Od tego odliczcie sobie dojazdy i parking, którego pracodawca nie
      zapewnia. Jedyne co powiedzieli, to, że będę chcieli wynegocjować nieco lepsze
      ceny na pobliskim parkingu...
      A praca BARDZO odpowiedzialna (żeby nie wejść bez zezwolenia kontrolera ruchu w
      niedozwoloną strefę, lub nie uszkodzić czegoś)i w każdych warunkach pogodowych.
      Fajna robota, ale nie za takie pieniądze, albo gdyby była bez umowy
      lojalnościowej na 12 miesięcy bez "symbolicznej" kary dwu-miesięcznego
      wynagrodzenia (która proporcjonalnie zmniejsza się ze stażem pracy i po roku
      zanika). Pracować tylko po to, żeby zapłacić rachunki i kupić wodę i chleb ?
      Uważam, że trochę przesadzają.
      Jeśli wymagają pracy w szkodliwych warunkach, w każdą pogodę i chcą mieć
      odpowiedzialnych pracowników, to uważam, że powinni dać odpowiednie do tego
      wynagrodzenie...
      Oni natomiast wymagają bardzo dużo, a płacą jak za sprzątanie.
      P.S. Jeśli ktoś nie zda egzaminu po szkoleniu (a trzeba mieć 80%), to oczywiście
      musi zwrócić koszty szkolenia w wysokości dwu-miesięcznego wynagrodzenia.
      • Gość: gość Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.acn.waw.pl 21.03.10, 20:39
        Dziwne rzeczy piszecie - 2150zł brutto w LSie to na rękę wychodzi ok 1700zł bo trzeba wziąć pod uwagę dodatki wynikające z pracy w godzinach nocnych i ew. nadgodziny. Dodatkowo za pracę na płycie bodajże 11zł na ciepły posiłek dziennie - 2150zł w KRK to i tak o 250zł więcej niż rok temu dawali w WAW ;)
        Umundurowanie zapewnia pracodawca - przynajmniej powinien.
        W Krakowie praca będzie śmieszna bo będą tam obsługiwali na razie tylko LOT więc nie wiem 14-16 samolotów dziennie - w porównaniu z Warszawą to PLAŻA - tylko leżak rozłożyć i nalać piwa!!!
        Nikt nie mówi o trzech zmianach ani 7 dniach pracy, kumulować można max 6 dni pracy a zmiany odpowiadają godzinom odlotów samolotów, zmiany rozpoczynają się min. 2h przed odlotem pierwszego samolotu i kończą ok 1h po odlocie ostatniego, ew. są zmiany nocne.
        Można kumulować dni wolne i jak biały człowiek mieć wolne w tygodniu, nawet 4 dni tylko trzeba to ładnie w grafiku ustalić ;).
        Po za tym możliwość załatwiania wszelkich spraw w tygodniu kiedy inni siedzą w swoich zapierdziałych biurach jest bezcenna!!!
        Zniżki na bilety - nie są aż takie duże ale są!
        Kolejna sprawa to lojalki - bronią się w ten sposób przed ludźmi którzy chcą tylko sprawdzić jaka to praca - koszt przeszkolenia pracownika obsługi pasażerskiej to ok 4 do 6tys zł, [szkolenie przepustkowe, biletowe, system odpraw, bezpieczeństwa, BHP, DGR] myślę że i 6tys nie starczy. Pracownik po roku pracy jest na tyle cenny że szanse na podwyżkę motywacyjną są najbardziej realne.

Jest dużo plusów pracy na lotnisku, chodzi jednak o to żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów które też są ale nie wszystkim doskwierają w tym samy stopniu.

Pozdrawiam i do miłego.
        • Gość: pola Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 21:11
          To wychodzi jakieś 1650 miesięcznie netto!
          Tyle, albo nawet i mniej, różnie ludzie dostają i wiem, co piszę.
          Dodatki, chyba żarty, wszystko poobcinano!

Jedzenie na płycie, ale jeśli pracujesz w obsłudze pasażerskiej to NIC nie dostaniesz! Na płycie trzeba być powyżej 4h.

Załatwianie spraw...a święta, kiedy inni mają wolne i się cieszą byciem z rodziną, ty zasuwasz do pracy na 5.oo rano i jesteś niedospany. To wcale nie takie fajne, wszystkie święta się pracuje.

Podwyżka...taaa...50 zł brutto w porywach do 100.

Zniżki na bilety?! Żart chyba, często bardziej opłaca się kupić pełnopłatny niż z jakąś tam badziewną zniżką, o którą trzeba się prosić i przynajmniej nie ląduje sie na liście oczekujących, tylko ma się pewność, że się poleci.

Obawiam się, że można znaleźć lepszą pracę, zamiast tracić czas w takiej niepewnej firmie. Nie liczcie na kokosy, raczej na obcięcia czego się da i strofowanie.

Kraków na razie na pewno będzie miał spokojny czas, ale będzie się rozwijał.
          • Gość: Paweł Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.chello.pl 02.06.10, 15:24
            byłem dzis na rozmowie zaproponowali 2100 brutto, talony na jedzenie około 12 złdziennie, dodatkowa opieka medyczna...było sporo osób. Ciekaw jestem ile w tym prawdy. Spotkanie prowadził starszy grubszy pan podobno pracujacy na okeciu kilkanascie lat. Praca przy załadunku i rozladunku samolotów. Od razu na początku zaznaczyli nam że praca bardzo ciężka. Czy jest tam szansa na jakis awans no i wogole pytanie do starszych pracowników LS ile w tym prawdy??? Czy płacą za nadgodziny??
            • Gość: Paweł Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.chello.pl 02.06.10, 15:27
              dodam jeszcze ze za badania oni placa pod warunkiem podpisania umowy na rok bez mozliwosci zwolnienia sie....swoją droga czy jest to zgodne z kodeksem pracy??? czy naprawde te badania są tak drogie w wykonaniu??????
              • Gość: Paweł Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.chello.pl 03.06.10, 12:05
                aha jeszcze jedno pytanko. Na rozmowie powiedziano ze jestesmy podobno pierwsza grupa rekrutacji przez LS bez posredniczacej agencji... proszeo odpowiedz na powyższe pytania...ile tu prawdy a ile ściemy. Pozdrawiam
                • Gość: RT Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 13:15
                  Praca ciężka ale wciągająca po jakimś czasie przywykniesz i stanie się to dla
                  ciebie normą a co do LS wcześniej miała pośrednika Work Service ale chyba już z
                  nich zrezygnowali. Jak wcześniej piszesz 2100 zł brutto + bony 12 zł za każdy
                  dzień pracy, naprawdę nie jest tam tak źle.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: RT Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 13:22
                    O awansie to na Load Mastera ale też parę lat musisz przepracować co do badań
                    nie wiem jak to u nich jest.
                  • Gość: thorgal Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.multi-play.net.pl 24.06.10, 15:55
                    czyli chcesz być białym murzynem za CAŁE 2100zł brutto?? no jeśli nie masz
                    większych aspiracji to gratuluje. pomyśl że na ręke otrzymasz ok 1400zł, odlicz
                    od tego koszt dojazdów ( paliwo, miejsce parkingowe) praca na zmiany,
                    nadwyrężony kręgosłup przez dzwiganie ciężarów, praca w róznych warunkach
                    atmosferycznych... tragedia, i to wszystko za CAŁE 2100zł brutto?? no ludzie,
                    jeśli Wy sie szanować nie umiecie to kto ma was szanować i dawać wieksze pieniądze??
                  • Gość: Web Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 14:21
                    Witam staram się do pracy na obsługę płyty lotnika i pytanie moje brzmi czy ludzie z prawkiem kat.C ( ciężarowe) są kierowani na na szkolenia właśnie do prowadzenia pojazdów, czy są wrzucani do jednego worka i pracują przy załadunku i segregacji walizek? Za wszystkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
              • w357 Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska 03.06.10, 16:50
                Gość portalu: Paweł napisał(a):
                > dodam jeszcze ze za badania oni placa pod warunkiem podpisania
                umowy na rok bez
                > mozliwosci zwolnienia sie....swoją droga czy jest to zgodne z
                kodeksem pracy??
                > ? czy naprawde te badania są tak drogie w wykonaniu??????

Z jednej strony patrząc, to jest to ŚCIEMA Pracodawcy, aby tylko Ci
                zdecydowani pracy się podjeli.

Z drugiej - LS jest firmą Zooooooologiczną i moze w
                Umowie napisać wszystko to, co wymyśli i nie łamie Prawa Pracy.
                Jeżeli pracownik podpisze Cyrograf bez zastrzeżeń, to jest
                zobligowany do "wykonania zadania". :-)

W praktyce, to zawsze możesz się zwolnić (kiedy tylko Ci się podoba)
                i jedyne co pracodawca może zrobic , to wpisać w Świadectwo Pracy,
                że Zwolnienie >>> z winy pracownika.

Badania do Pracy nie kosztują więcej niż 250.oo zł. Przeważnie
                pracodawca pokrywa te koszty, ale nie musi.
                • Gość: Paweł Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.chello.pl 03.06.10, 18:06
                  dziękuje bardzo za pomoc... niestety nie dostałem zadnej odpowiedzi w sprawie innej pracy tak więc czekam na telefon w sprawie pracy w Lot Service :) . Mam nadzieje że przyjdzie mi pracować choć za niezbyt duze pieniadze ale z fajnymi ludzmi :) Pozdr.
            • Gość: Łukasz Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: 109.243.49.* 06.07.10, 18:44
              pracuje cztery lata kiedys miałem 1900brutto i wyciągałem 24-2600do kieszeni
              kartki były po 13. teraz mam 2000 br i ledwo mi starcza na dojazdy. ludzie to
              woła o pomste do nieba to jest lotnisko miedzynarodowe w krakusom dali 2500br za
              kat prawa jazdy C. dziekuje nie mam pytań umowy nie przedłuze pójdę na kuronia i
              mam tyle samo bez jeżdzenia do kopalni gdzie ludziom proponuje sie butelke wody
              za nadgodziny. prosze was ochroniarz lepiej zarobi. jak beda jeszcze jakies
              pytani to napisze całą prawde i jeszcze swoje id podam
        • Gość: Znajomy Re: LOT Auto Services - obsługa płyty lotniska IP: *.chello.pl 13.07.10, 19:37
          To musiał napisać znajomy Paruzela:))))))
      • mnis 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto iść?! 01.07.10, 18:46
        Jak wyżej. Zaprosili mnie na poniedziałek 5. lipca, ale po tym, co wyczytałem w
        necie zastanawiam się czy w ogóle warto truć sobie nimi głowę.
        Może mi ktoś z Was potwierdzić lub obalić teorię, że lidzie z Lot Services dają
        2100brutto dla tych z meldunkiem w W-wie, a 1900brutto dla ludzi ze "wsi"? Jeśli
        tak, to przejdę sie z nimi porozmawiać.
        Pośmieję się z nich troszkę..., albo oni ze mnie. ;)
        Generalnie jestem nastawiony na nie, ale kto wie? :)
        • Gość: ahaaa Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.10, 11:34
          stawki 2100 zl brutto sa standardowo. 1900 brutto było dlatego, że ludzie
          zatrudnieni przez WS (WorkServise) dojeżdżali busem z RAdomia, dlatego potrącali
          im, od razu 200zl.
          jeśli chodzi o kartki, tak to prawda 12zł/kartka. Praca na poczatku ciężka, ale
          z czasem idzie przywyknąć.
          • mnis Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto 06.07.10, 13:21
            No nie do końca jest tak, jak piszesz. Wraz w tym naborem dają 1900zł brutto
            czyli jakies 1450 na rękę plus dodatki za nocki i nadgodziny oraz te 12zł na
            obiady. Wiem, bo wczoraj byłem na spotkaniu. Babka powiedziała 1900 brutto przez
            co najmniej rok, a później być może podwyżka, ale to zależy od humoru i sytuacji
            finansowej firmy. Do tego postraszyła nas roczną "lojalką" - w przypadku
            wcześniejszego zwolnienia się z pracy musisz oddać za szkolenie. Następny
            haczyk, to godziny i czas pracy. Dostaliśmy zastrzeżenie, że nigdy do końca nie
            bedziemy pewni na którą mamy do pracy np z przyczyn opóźnień samolotów i takie tam.
            Osobiscie olałem takie warunki, bo wg. mnie to żadna okazja. Na kasie w
            Biedronce na Gocławiu dają 2000zł netto + premia, a i czas pracy jasno określony. :)
            • Gość: brawo Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: 109.243.5.* 06.07.10, 19:10
              brawo jedyna rozsądna wypowiedż na tym forum nie dajcie sie zwiesc tym ze jest
              to lotnisko międzynarodoe (polska) jesli chcecie na lotnisku zarabiac 5000tys na
              łape to tylko jako dyzurny portu zatrudniony przez ppl. nie ma szans odrazu
              pisze bo to firma rodzinna ale to juz na inne forum.pozdrawiam tych którzy nie
              przedłużają z wyzyskiwaczami umowy
              • Gość: darek Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 22:41
                ja pracuje w lot services od majka w krakowie 200 brutto 1600 na reke wychodzi
                około praca póki co jest bqardzo przyjemna ,jestem zadowolony. jak ktos ma
                pytania to proszę pisać na tommy_verceti@interia.pl
                • Gość: Web Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 14:41
                  Witam, staram się do pracy na obsługę płyty lotnika i pytanie moje brzmi czy ludzie z prawkiem kat.C ( ciężarowe) są kierowani na na szkolenia właśnie do prowadzenia pojazdów, czy są wrzucani do jednego worka i pracują przy załadunku i segregacji walizek? Za wszystkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
                  • Gość: TT Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 08:53
                    Witam, na początku tak jak wspomniałeś przy załadunku rozładunku później dopiero szkolenia z push back i inne ale to musisz jakiś czas popracować. Pozdrawiam
                    • Gość: Lool Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 12:42
                      sporo ludzi ma c, co nie znaczy że od razu idziesz na wypychanie lub odladzanie,
                      przez 2-5 miesięcy tłoczysz jak reszta braci, czyli nakolanniki i srodek embrayera( walizeczki) potem się podliżesz, poskaczesz koło liderów i może za rok będziesz na wypychaniu. Nie zapominaj że tem pracują ludzie po 50,stare dzięcioły: małpa itp i oni wypychają:p niedawno było ogłoszenie na autobusy , tam chyba niema takiego kolesiostwa:). osobiście znam kilku towarzyszy , ale Oni choć mieli "C" to zostali w Lukach więc informuję: choć masz pełną galerię w
                      literkach na prawko, zapomnij że od razu będziesz lepszy niz inni, co nie znaczy że ci tego nie życzę . a propo który to ten z Raszyna? kurcze nie kojarze:))
                      • Gość: mmm Re: 5.07.2010 mam spotkanie w Lot Services.Warto IP: *.108.154.102.wlantech.pl 04.02.11, 11:18
                        spytaj sie kolegów brygadzistow oni ci wytlumacza kto to pilarz z raszyna.jeden wpie... na mine drugiego.totalne kurestwo.ale co sie odwlecze to nie uciecze:) ryj nie szklanka
    • Gość: t Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 20:56
      wy nie macie co robić
      • Gość: gosc Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.bilgoraj.mm.pl 04.07.10, 12:51
        mam pytanie czy przejde odprawe z peknietym dowodem osobistym nie całkiem tylko
        3 cm od strony zdjecia lece do niemiec i spowrotem???
        • mlody_1989 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 24.08.10, 23:45
          koledzy, powiedzcie coś bliżej o stanowisku OCC, koordynacja na płycie lotniska.
          Praca w trudnych warunkach - na zewnątrz. Na czym to polega? Warto podejmować za
          tak marne pieniądze?
          Pozdrawiam!
          • Gość: lak Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.mcp.malopolska.pl 01.09.10, 10:42
            Czy ktoś może był na rekrutacji w Krakowie w poniedziałek na testach?
            Czy były już rozmowy? i Czy kontaktował się ktoś z wami po teście?
            • Gość: majka Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 212.244.147.* 01.09.10, 11:51
              Ja byłam wczoraj, ale odpowiedz maja dac w piatek i z tego co
              słyszałam to juz koniec rekrutacji nie ma juz zadnych rozmów
              • Gość: ka Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 22:07
                ja też byłem wczoraj na testach na 14:30
                czemu ma nie być już rozmów?
                • Gość: Milosz Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 212.244.147.* 03.09.10, 07:39
                  Cz y do kogos z Was juz dzwonili z wynikami rekrutacji?
                  • Gość: jarek Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.183.235.71.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 09:14
                    a na jakie stanowisko startowałeś
                    • Gość: Milosz Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 212.244.147.* 03.09.10, 10:21
                      do PAXu
                      • Gość: suzi Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.46.fuz.pl 03.09.10, 11:34
                        A czy ktoś wie czy w Warszawie już zakończyli rekrutację? Chodzi o PAX i OCC.
                        • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:18
                          Witam, ja byłem na testach we wtorek:) i dzisiaj dostałem zaproszenie na rozmowę
                          do tego samego hotelu na przyszły wtorek. Teraz się zastanawiam czego mogę się
                          tam spodziewać
                          • Gość: jarek Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.220.116.70.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 12:41
                            a na jakie stanowisko startujesz
                            • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:06
                              PAX
                          • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:02
                            Ja startowałem do obsługi PAX
                            • Gość: rob Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.182.147.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 13:33
                              też startowałem na Pax ale telefonu NONE
                              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:45
                                Jeszcze jest cały dzień, i czas do poniedziałku patrzac że firma pracuje też w
                                weekendy bo tak zrozumiałem z tego co mówili ze max do pn będzie odpowiedź.
                                Ciekawi mnie ile osób dopuszcza do rozmowy , bo chętnych była ogromna liczba
                                skoro rekrutacja była od godz 10-16 a wolnych etatów pewnie nie jest więcej niz
                                5. a na samą 10 przyszło ok 50 osób. Teraz tylko się modlić aby rozmowa przeszła
                                w miłej atmosferze i z pozytywnym rezultatem. Ja osobiście z tego jak później
                                sprawdziłem sobie odpowiedzi których nie byłem pewien w domu zrobiłem
                                przynajmniej 6-7 błedów w teście z wiedzy ogólnej i max 2-3 z języka angielskiego
                                • Gość: Marzena Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 212.244.147.* 03.09.10, 14:05
                                  trzenba doliczyc ze rekrutacja była przez 2 dni poniedzialek i wtorek . Do mnie niestety nie dzwonili:
                                  (
                          • Gość: mag Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:36
                            A czy dzwonili może z zastrzeżonego numeru, bo niestety ktoś do mnie dzwonił ok. 11.20 i nie zdążyłam odebrać :( . Cały czas teraz czuje się z tym źle, bo pewnie drugi raz nie zadzwonią...
                            Trudno, powodzenia na rozmowach.
                            • Gość: rob Re: LOT Services IP: *.182.8.69.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 14:44
                              na testy kiedy dzwonili z zaproszeniem numer nie był zastrzeżony
                              • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:59
                                Tak , do mnie zadzwoniono po 10 z zastrzeżonego nr, i nie odebrałem bo miałem
                                tel wyciszony ale zadzwonili drugi raz pół godz później, więc głowa do góry
                                jeszcze zadzwonią pewnie
                                • Gość: mag Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 15:49
                                  Zadzwonili, parę minut po 15:00 z normalnego numeru i idę w środę do tego samego hotelu co testy się odbywały.
                                  Pozdrowienia
                                  • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 17:07
                                    Gratuluje :) więc czeka nas obydwoje rozmowa :)
                                    • Gość: poleczka Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:01
                                      No to pewnie się spotkamy, bo ja też mam rozmowę w środę :)
                                      • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:44
                                        Jakieś przeczucia jak może ta rozmowa wyglądać ? O co moga pytać etc ?
                                      • Gość: mag Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 19:02
                                        To super :) Pozostaje nam tylko życzyć sobie powodzenia :)
                                        • Gość: poleczka Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 20:23
                                          Nie mam pojęcia, próbowałam coś poszperać w internecie, ale żadnych konkretów
                                          nie znalazłam. Niestety.
                                          Trzymam kciuki za Was i za siebie :)
                                          • Gość: jarek Re: LOT Services IP: *.152.129.225.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 21:59
                                            ja startowałem na stanowisko kierowca autobusu ale do mnie jeszcze nie dzwonili,
                                            i chyba nie zadzwonią bo na tym tekście to mogłem mieć nawet trzy błędy. a on
                                            był przecież bardzo prosty
                                            • Gość: jarek Re: LOT Services IP: *.152.130.157.dsl.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 10:04
                                              czy ktoś startował jeszcze na stanowisko kierowca autobusu i do niego już
                                              dzwonili proszę o napisanie
                                            • Gość: poleczka Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 13:58
                                              Mi się wydaje, że ten test to nie był aż tak bardzo istotny. Jeśli od 10.00 będą
                                              znowu mieć rozmowy kwalifikacyjne, do 16.00 na każdego jest 20 minut, a rozmowy
                                              są na pewno we wtorek i środę, nie wiem jak inne dni, to przejdzie im przez te
                                              dwa dni prawie 40 osób.
                                              Ciekawe ile mają tych etatów ?
                                              • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.chello.pl 04.09.10, 15:27
                                                Rozmowy sa napewno przez dwa dni ale niewiem ale napewno nie do 16 i niewiem czy
                                                od 10 , ponieważ ja mam po 17 zaproszenie. Osobicie wydaje mi się ze etatów jest
                                                max 5-6 i zakwalfikowali ok 30-40 osób
                                                • Gość: poleczka Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 15:46
                                                  zobaczymy, pewnie się okaże wszystko wtorek/środa :) . Ja się zastanawiam jaką
                                                  formę będzie miała ta rozmowa, czy to tylko po angielsku, czy po polsku + jakaś
                                                  scenka lub pytanie. Nie wiem czego się spodziewać. pozdrawiam
                                                • Gość: poleczka Re: LOT Services IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 15:52
                                                  Wszystko się okaże we wtorek/ środę. Ja się tylko zastanawiam jaką formę będzie
                                                  miała ta rozmowa, czy tylko po angielsku czy może po polsku + scenka lub pytanie
                                                  po angielsku. Nie wiem czego się spodziewać, naprawdę. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Almix Re: LOT Services IP: *.radom.vectranet.pl 04.09.10, 19:59
                                                    Kto ma jutro szkolenie o 7 rano pod biurem przepustek?
                                                  • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.chello.pl 04.09.10, 20:46
                                                    Hej , a na jakie stanowisko startowałeś ? I jakim cudem tak szybko masz
                                                    szkolenie ? Jeśli mogłbyś napisz o co cię pytali na rozmowie
                                                  • Gość: jarek Re: LOT Services IP: *.183.251.243.dsl.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 20:50
                                                    gdzie w krakowie?
                                                  • Gość: Almix Re: LOT Services IP: *.radom.vectranet.pl 04.09.10, 21:45
                                                    Warszawa, stanowisko na plyte lotniska, to juz drugie szkolenie, przepustkowe
                                                    juz bylo.
                                                  • Gość: mazi Re: UWAGA! - Będziesz beczał... IP: *.piaseczno.robbo.pl 15.03.11, 15:12
                                                    Ludzie ostrzegam przed tą firmą która jest od początku do końca zepsuta!!!
                                                    Rotacja jak ogromna a w tym kilkunastu stałych pracowników którzy tylko z zasiedzenia lub braku innego doświadczenia siedzą w tej firmie i dłubią swoją robotę.
                                                    Pieniądze są tak mizerne że szczęka opada a wymagania i odpowiedzialność olbrzymia.
                                                    Na początek i rychły koniec - 1600zł na rękę. Podpisujecie lojalki na około 5000zł jeśli zrezygnujecie (może to tylko straszak a może będą chcieli wyłudzić zwrot za lipne szkolenia które się tu przechodzi). Robota ciężka jak cholera (można zemdleć z przemęczenia!).
                                                    Pracujecie na sprzęcie który powinien nie być dopuszczony do użytku (np:brak ogrzewania- zima,chłodzenia - lato,podczas deszczu wycieraczki nie pracują,wszystko na ślinę i gumkę dosłownie się trzyma).Sprzęt jest w opłakanym stanie ale wszyscy udają że jest OK. Wszystkiego brakuje (nawet klucze prędzej dorobi się samemu niż otrzyma - do pojazdów ciągnących wózki bagażowe). Jeśli ktoś potrzebuje tylko przetrwać kilka miesięcy i mieć pieniądze na jedzenie to idealnie trafił - dłużej nie wytrzyma tempa i uciążliwości tej pracy.
                                                    To się w pale nie mieści że takie coś jak lot service obsługuje lotnisko!!!
                                                    Nikt pewno tego syfu nie kupi a jeszcze z tą całą bandą zarządzającą - tak się tu łudzą że ktoś to przejmie i zrobi porządek...śmiech na sali!!!!!
                                                    Ludzie to trzeba przeżyć samemu i opowiadać historię niczym "w kamiennym kręgu z Izaurą i Leonsjo". Pamiętajcie że Lotnisko Chopina to jest inna bajka nie mająca nic wspólnego z tym syfem...większość tak się nabiera - smutne...
                                                  • Gość: Wojtek Re: UWAGA! - Będziesz beczał... IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 06:40
                                                    ja się nabrałem :/// jeszcze kilka miesięcy, koniec umowy i spadam, a raczej spadamy bo takich jak ja to najmarniej z 15 znam.
                                                  • Gość: Karol S haha Re: UWAGA! - Będziesz beczał... IP: *.108.154.102.wlantech.pl 31.03.11, 11:43
                                                    a co ty sobie myslales ze tu beda wakacje.zapier..lac trzeba.zaponiales dodac ze 1600 zł za 3 zmiany , swiatek piatek i niedziela.jak inni twoi koledzy pija piwko w weekend przy grillku to ty zapie..lasz jak mudżyn to mowie ja kiero lamus Karol S.jestem starym wyjadaczem tak jak kilku moich kolegów trzymamy sie stołkow.biere 12 000 tys na reke a ty na mnie zapierdla..lasz baranie.a ja i tak cie zwolnie bez powodu jak bede chcial.bo na tym jest biznes.trzeba zwalniac i zatrudniac bo trzeba zarabiac na pseudo szkoleniach.a umowy na stale i tak nie dostaniesz bo co roku ziania sie nazwa firmy.od lipca bedzie znowu nowa czyli cargo servis.hahah.a ja znowu bede w niej kiero kiero .yo yo yo.same kur..y pedały i sprzedawczyki.zatrudniamy samych imbecyli a normalnych ludzi zwalniamy.bo na ch.j nam ogarnieci inteligentni.imbecyl bedzie robic co mu sie mowi i bedzie siedzial cicho za 1600 zl.to mowilem ja Karol S.wielki kierownik obsrajnoga
                                                  • Gość: ggg Re: UWAGA! - Będziesz beczał... IP: *.202.118.20.cable.dyn.cableonline.com.mx 31.10.12, 17:07
                                                    POTWIERDZAM LOJALKA TO STRASZAK PRZYNAJMNIEJ W PAX KRK. Także jak ktoś ma okazję niech ucieka!!!!!!
                                                  • Gość: popo Re: UWAGA! - Będziesz beczał... IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 13:29
                                                    Powiedzcie szczerze ile wpływa na konto pracownika obsługi naziemnej bez godzin nadliczbowych. Proszę o szybką odpowiedź. chodzi mi o warszawskie lotnisko
                                                  • Gość: WALE LOT SERVICE Re: LOT Services IP: *.home.aster.pl 08.04.11, 12:55
                                                    PRACOWAŁEM TAM W ZESZŁYM ROKU.... SZUKAJĄ NON STOP DO SPRZĄTANIA SAMOLOTÓW I KIBLI W SAMOLOTACH. JAK NIE WYTRZESZ GÓWNA DO KOŃCA Z ZASRANEGO KIBLA JUŻ JESTEŚ NA TAPECIE.... SZCZERZE POWIEM W HIERMARKECIE NIEKIEDY LEPIEJ LUDZI TRAKTUJĄ... NIE ZOSTAJESZ NA NADGODZINY TO JESTEŚ MAŁO SOLIDNY...
                                                  • Gość: agent xxx Re: LOT Services data 24 pazdziernik 2011r IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.10.11, 13:31
                                                    Panowie jesli ktos chce sie dostac do tej pracy obojetnie czy w Krakowie czy w Warszawie odradzam pensja 1450 zl czasem dostaniesz 1600zl to smiech praca jest bardzo ciezka i grafik ustawia tak ze po 2 tygodniach bedziesz mial dosc.To sa zwykli zlodzieje okradaja ludzi nawet ostatnie miesiace nie wyplacali ludziom pensji brakowalo po 300 czasem 600 zloty wiem bo pracuje jeszcze ale nie dlugo sie zwalniam od imbecyli,K.Stefaniuk kawal H... reszta to samo moze Aniol daje rade jeszcze a do tego kolesia z irokezem jesli to czytasz to powiem tak jak Cie spotkam na miescie masz w pysk od razu i nawet nie bedziesz wiedzial z ktorej strony debilu jeden.Co do sprzetu hlam hlam i jeszcze raz hlam te mulagi nie powinny tam byc prawie 99% to hlam nic nie dziala wcale sie nie dziwie ze koles od nas wjechal w samolot jak wycieraczki nie dzialaly i nic nie widzial.Wiec jednym slowem chcesz byc murzynem i pracowac za free polecam LS Airport Services,no i jeszcze jedno do tych debili ale pracownikow naszych co wala z ucha i maja kite i nadgodziny klepia tak jak was wychowali w domu tak pokazujecie wlasnie to w LS a najwiekszy nadgodzinowiec to Malpa z krzywymi nogami i pampersem heheh,chlopaki nie dac sie.Agent xxxx
                                                  • Gość: Fif Re: LOT Services IP: *.chello.pl 05.09.10, 11:30
                                                    A możesz napiasać ALMIX co miałeś na rozmowie po testach ?
                                                  • Gość: rob Re: LOT Services IP: *.ghnet.pl 05.09.10, 11:45
                                                    chodzi o rekrutację w Krakowie .... czy do kogoś się odezwali
                                                  • Gość: almix Re: LOT Services IP: *.183.233.7.dsl.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 15:36
                                                    kaca !!!
                                                  • Gość: Almix Re: LOT Services IP: *.radom.vectranet.pl 06.09.10, 08:34
                                                    Ja na samej rekrutacji nie bylem, mialem swojego posrednika jesli chodzi o
                                                    przyniesienie dokumentow do wypelnienia ;) mialem cala sytuacje z praca
                                                    naswietlona juz wczesniej wiec powiedziano mi ze skoro juz ma mi kto doniesc
                                                    dokumenty wiec nie ma sensu abym 2 razy jezdzil. Caly formularz i podanie o
                                                    przepustke dostalem razem, po dostarczeniu im tego czekalem okolo miesiaca aby
                                                    sie do mnie odezwali. Wtedy dostalem telefon ze moje podanie o przepustke
                                                    zostalo rozpatrzone pozytywnie i za 4 dni mam sie zglosic na szkolenie
                                                    przepustkowe a to jak szybko rozpoczne prace zalezy od tego jak szybko wykonam
                                                    badania poniewaz ludzie sa potrzebni do pracy od zaraz. Badan jest dosyc sporo
                                                    do zrobienia - laryngolog, neurolog, okulista, badania psychotechniczne, badanie
                                                    EKG i na koncu lekarz medycyny pracy. Na szkoleniu przepustkowym mowili nam
                                                    przewaznie o zagrozeniach jakie na nas czekaja i na co nalezy uwazac, po calym
                                                    szkoleniu byl prosty test pisemny. Wszystkich szkolen jest chyba 4 albo 5.
                                                  • Gość: rob Re: LOT Services IP: *.182.12.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.09.10, 10:26
                                                    i jak rozmowa wyglądała ?
                                                  • Gość: kitals Re: LOT Services IP: *.centertel.pl 27.09.12, 17:34
                                                    witam ls potwierdzam to wielkie bagno kartki zywnosciowe zabrali a dali jakies kanapki jak prosiakow co nieda sie tego jesc a co okradania bagazu to prawda tam pracuja same
                                                    barany i obiboki ruwniez kupa cwaniactwa a karol s to jest kupa h...a
                                                  • Gość: Mordeczka Re: LOT Services IP: *.ip.netia.com.pl 02.02.13, 13:11
                                                    kochany kolego, słowo również" pisze się przez O "kreskowane", czyli "ó". Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Gestapo Re: LOT Services IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.14, 12:27
                                                    Twoja Stara!
                            • Gość: zwo Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 14:59
                              Panowie dajcie sobie spokoj z lsem...pracowalem tam ponad 3lata i z tego co wiem i co widzialem to jest kicha....kasa marna pada zimno w lato mega skwar bez cienia i fulllllllll dzwigania!!!nie maja sprzetu i wszystko robi sie na wyscigi.tam zarabiaja dobrze tylko ludzie co pracuja od 15 lat i wiecej.kolesiostwo itp.czepianie sie itp.Poszukajcie NORMALNEJ pracy od pon do piatku. Pozdrawiam
                              • matylda1603 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 15.12.10, 11:42
                                Jutro jest spotkanie rekrutacyjne-może pracujący już ludzie coś wpiszą??????
            • Gość: alf Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 05.09.10, 09:47
              Byłem jeszcze nikt się nie kontaktował
              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 05.09.10, 12:29
                Do mnie sie odezwali do 2 osób wyżej też, tylko teraz prosze kolegę który był na
                rekrutacji w Warszawie, i który był później na rozmowie o co go dokladnie pytali
                i jak wyglądała tak 20-30 minutowa rozmowa
                • Gość: gosc Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.76.classcom.pl 06.09.10, 20:17
                  ja jutro mam rozmowę, ciekaw jestem jak będzie wyglądać ale przez 20 minut bo tyle podobno ma trwać wiele się nie zapytają, już same moje pytania tyle zajmą :P a mam ich mase bo strasznie sceptycznie nastawiłem sie po tym co piszecie do tej pracy, 1 rok lojalka okolo 1500 zl na miesiąc, jak sie nie jest z krakowa to samemu sie nie wyżyje za to,
                  • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 06.09.10, 22:29
                    A o ktorej masz ta rozmowe ?
                    • Gość: jjjj Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 212.244.147.* 07.09.10, 08:59
                      Npiszcie co było i jakie były pytania czy tylko po anfgielsku?
                    • Gość: kasia Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 213.17.128.* 07.09.10, 17:23
                      ja mam jutro po 15 rozmowę. Wie juz ktoś jak to wyglądało?
                      • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 07.09.10, 19:03
                        Ja byłem dzisiaj po 14, rozmowa różnie wyglądała , wchodzi się po 2 osoby, i w zależności od twojego cv moga pytać o różne rzeczy , część prowadzona w j.angielskim. Ale szczerze mówiąc są bardzo nikłe szanse dla kazdego z tego co zauwazyłem, bo już mieli pare osob zaznaczonych na tak chociaż dać znać mają do końca miesiąca i kilka z nich juz pracowała lub pracuje na balicach a PAX traktuja jako przeniesienie.... Więc część jest juz ustawiona pod konkretne osoby:/
              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 09.09.10, 14:19
                Niech ktoś napisze jeśli odezwą się do niego po rozmowie już na podpisanie umowy lub szkolenie. To przynajmniej będzie wiadomo że nie warto czekam z nadzieją do końca miesiąca że coś z tego będzie
              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 11.09.10, 10:33
                Odezwali się do kogoś w spr szkolenia lub podpisania umowy na Balicach ?
                • Gość: jola7 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 195.150.163.* 11.09.10, 14:14
                  no mają się odezwac do konca miesiaca a od rozmow nie minal nawet tydzien wiec spokojnie - chociaz nie wiem co im tyle czasu zajmuje :) dajcie znac jak juz ktos cos bedzie wiedzial
                  pozd
              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 18:29
                Odezwali się już do kogoś ?
                • Gość: rob Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 11:47
                  czy już do kogoś dzwonili?
    • Gość: Zalatany Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 109.243.35.* 13.09.10, 22:06
      LS to największe bagno w Warszawie, połowa pracowników okrada bagaże. Sam byłem świadkiem ale to temat Tabu w firmie, wszyscy wiedzą o co chodzi. Jest paru porzadnych gości ale 90% pracowników to ludzie z poza stolicy, jest wielu cwaniaczków, buraków i chamów. kierownicy to największe sku.....jakich widziałem, mają zwykłego , szeregowego pracownika za szmate i nie ukrywają tego, prowokują do kłótni. Jeśli im podpadniesz to dadzą ci odrazu taki grafik że człowiek nie ma siły i czasu podrapać się po głowie, zdażają się przypadki mobbingu. Do tego obecnie podpisując z nimi umowe o prace która obejmuje rok, dostajesz do podpisania aneks na 4200 zł jeśli będziesz chciał zrezygnować z pracy przed końcem umowy musisz im oddać tę kase którą naliczyli za lipne szkolenia. Aneks podpisuje się na początku szkolenia więc człowiek nie ma pojęcia na jakie gó... się pisze. Poza tym pełna dyspozycyjność święta i niedziele za 1500 zł na ręke...nie mówie już o zniszczonym, ledwo jezdzącym sprzęcie śmiech na sali, stanowczo odradzam i przestrzegam. Lot Services to dno i 5 metrów mułu...pzdr
      • Gość: ja Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 213.17.128.* 14.09.10, 13:49
        na złe traktowanie jest PIP i KP więc może dobrze by było aby ktoś się tym zajął i pokazał że nie wszystkim wszystko wolno, bo inaczej nic się nie zmieni a przecież normalnie też być może...a jeśli chodzi o pensje to to ze sie mało zarabia jest raczej normą. a ustalanie grafików tez rządzi się pewnymi prawami i nie można pracować więcej niż się należy. A jeśli pracodawca łamie prawa pracowników to może i sąd pracy nie byłby taki skory do orzekania o konieczności płacenia za szkolenie....
      • mlody_1989 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 14.09.10, 15:11
        słyszałem podobne opinie na temat LS. Zwolnili masę pracowników, ogłosili upadłość a teraz rekrutują nowych. Warunki jakie proponują (1500zł PAX, 2500zł OCC) to kpiny. Do tego system zmianowy. Biorą większość osób, dopiero później po wytłumaczeniu zakresu obowiązków itp, rozmowie kwalifikacyjnej może z 10% osób przyjmuje etat. Nie ze względu na ich wymagania, lecz każdy rezygnuje sam z tak beznadziejnej propozycji LS.
        OCC to praca outside, -30st C lub +50st C, non stop w warunkach zewnętrznych, ponadto zakres obowiązków i odpowiedzialność niesamowicie duża. Nawet parkingu nie są w stanie załatwić, albo chociaż zniżki jakiejś na abonament. Oczywiście najważniejsze jest podpisanie lojalki na rok i praca jak murzyn (bez obrazy).
        Przez jakiś okres czasu nawet własny uniform jest wymagany! Na początku też myślałem, ze to praca warta zainteresowania, ale jak poznałem wszystko "od kuchni", nawet nie mam zamiaru tam zostawać. Firma jest w bardzo słabej kondycji finansowej, dopóki nie wyjdzie z tego bagna, nie ma co liczyć na jakiekolwiek podwyżki czy profity. Pozdr!
        • Gość: gosc Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 213.17.128.* 14.09.10, 16:26
          od zeszłego roku zaczęli działalnosć i już są w złej kondycji??i jak to sie ma do rozpoczynanaia działalnosci w balicach?
          • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 14.09.10, 18:21
            Przy tym co się dzieje ogólnie z pracą dla młodych w tym momencie to i to 1500 w PAXIE niejest takie tragiczne jesli sie jest z danego miasta i nie ponosi kosztów wynajmu. Czy odezwali się do kogoś po wstępnej rozmowie na temat CV na lotnisko w Balicach ?. Bo niby odpowiedź ma być do końca miesiąca ale z reguły bardzo szybko daje się znać wybranym osobom po takiej rozmowie a jesli któreś się wyłamią to wybiera się następne z listy. Z obserwacji wiem bedąc w pierwszy z dwóch dni rekrutacji ze na liście już mieli kilka osób zaakceptowanych i była też grupa pracujących na lotnisu od dłuższego czasu i chcących zmienić stanowisko na PAX jako awans... Jeśli ktoś coś bedzie wiedział to z góry dziękuje za odpowiedź
            • Gość: rob Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 11:37
              czy ktoś już dostał odpowiedz w sprawie rekrutacji do lot services w krk? miała być końcem września...
            • 1-robby Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 25.09.10, 11:54
              czy do kogoś już dzwonili z odpowiedzią?
              • Gość: Fif Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 25.09.10, 14:46
                Ja też narazie nic niesłyszałem
                • Gość: poleczka Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.10, 21:19
                  Ja też niestety nic nie wiem, póki co!
                  • Gość: Mati Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 26.09.10, 22:43
                    Z tego co mi wiadomo od koleżanki z Balic już zaproszono kilka osób na szkolenia , więc raczej nie ma na co czekać, chyba ze ktoś zrezygnuje i będzie miał ochotę na zapłatę kilku tysięcy :P
                    • Gość: kot Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 195.150.163.* 27.09.10, 16:40
                      dzieki za info :) anyway
                      • Gość: gość 123 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 178.219.20.* 02.10.10, 00:33
                        hej ludzie, czyli jesli chodzi o rekrutacje wrzesniową do Lot Services w Krakowie do PAX - faktycznie dzwonili juz do kandydatow i nie ma sie co łudzić? sprawa zakończona? osobiscie ktos dostal telefon, ze sie zakwalifikowal do pracy? mi powiedzieli na rozmowie, ze chca zatrudnic duzo osob, okolo 20, 30, i że może się wyrobią do końca miesiąca z wynikami w związku z tym. to ja juz nie wiem....... jakby ktos cos wiedzial, to prosze o info tutaj
                        • Gość: lotnik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.10, 20:20
                          hej, rekrutacja do lot services krakow juz sie zakonczyla,dzis odbyly sie spotkania organizacyjne wybranych osob i niedlugo beda szkolenia. wiec kogo tam nie bylo, to juz po sprawie. pozdrowienia
      • Gość: filip Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 178.235.3.* 07.10.10, 09:00
        Masz rację to g**** jakich mało, cos wiem na ten temat , kilkanaście lat pracy w tym syfie który nazywa się zakładem pracy z przyszłoscią !, raczej z głupoty i z wiary w lepsze które jakoś niechce nadejść przepracowałem te lata . Stanowczo odradzam wszystkim /lepszy jakikolwiek market !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Twoje stwierdzenie i odczucia odnosnie fachowości kierowniczej oraz kultury osobistej ludzi którzy siedzą w tej firmie na stołkach jak najbardziej trafne !,ale co tu wymagać od zbieraniny z całej polski która za wszelką cene chce się utrzymać na stołku bo to ,,kierownik na warśiawskim lotnisku , nie byle co ,,pozdrawiam
        • Gość: loool Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.chello.pl 10.10.10, 21:33
          no to tak:) wszystko to prawda co Zalatany pisze:/ i ja tam robię :/
          jedna wielka żenada:
          avanse---zapomnij
          wypłata
          • Gość: mały Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 00:24
            z lotniska katowice gtl lot
            jak było kiedyś 20 kilogramów to było fajnie, teraz jak jest 32 kg (np. linie wizzair)momentalnie ludzion wysiadają krengosłupy, to jest praca nie warta zachodu
    • Gość: Cornique Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 195.205.186.* 25.10.10, 10:53
      Praca w LS dużo by tu mówić i pisać ...najwięcej mówią ci co tam nie pracują ale słyszeli ... WIęc zatrudniony jestem tam od początku września na stanowisku Pracownika DS. Obsługi Naziemnej. Czyli jak wszyscy :-) RAMPA to mój przydział praca nie jest lekka i niech nikt nie mówi że jest też jakaś super ciężka... kto nie pracował w życiu ciężko to lepiej się niech nie wypowiada... Moim obowiązkiem jest w chwili obecnej rozładunek i załadunek . Przeżucam ok 7 do 9 ton bagaży ręcznie , czy to z wózka na taśmę czy z taśmy na wózek ... czasem układam sciankę w bagażniku. Praca do lekkich nie należy i to jeszcze w pozycji wymuszonej czyli na kolanach :-) I tak w kółko to samo każdego dnia . Doszły mnie słuchy że pracujemy tu na 3 zmiany i po 7 dni w tygodniu... Jest to wierutna bzdura... Pracuję 40h tygodniowo narazie na 2 zmiany ponieważ nie mam jeszcze żadnych uprawnień na pojazdy i na poruszanie się pojazdem po płycie.... ale to kwestia czasu. Co do wynagrodzenia to żeczywiście nie są to kokosy zaproponowano mi 2100 brutto to wychodzi ok 1560 netto (na rękę) Dodatkowo za każdy dzień pracy dostaję bon obiadowy na kwotę 12zł który mogę zrealizować w stołówcę i powiem że lekko można sie najeść . Obiady są syte i smaczne... i przedewszystkim gorące.. Można oczywiście wziąść sobie na wynos do domu jeśli ktoś chce... Bonów nie muszę realizować w stołówcę . Jest kilka sklepów nieopodal lotniska gdzie mogę je wymienić na profukty spożywczę i chemię tak jak w normalnym sklepie... Oczywiście ceny są odpowiednio wyższe jak na okęcie przystało ale i tak jest oki. Co do pracy są także nadgodziny jeśli ktoś chce to może pracować obowiazku nie ma i nakazu też nie. Więc płaca 1560 netto + średnioi 20bonów po 12 złotych to nie wychodzi tak tragicznie. Oczywiście rewelacja to nie jest ale jak się nie ma co się lobi to się lubi co sie ma... Oczywiście jeśli komuś nie pasuje taka praca to zawsze może sobie znaleźć inną ... WOLNA DROGA . A nie wspomniałem jeszcze że firma przed rozpoczęciem pracy przygotowała dla nas pakiet szkoleń między innymi : Zagrożenia Terrorystyczne, BHP, DGR . Co wiązało się z podposaniem umowy szkoleniowej na rok czasu. Zabezpiecza to firmę przed odejściem pracownika np po 2 tygodniach pracy. Wisi nad nami 4200zł za szkolenia. Jednakże umowa jest tak skonstrułowana iż nie zawiera żadnych szczegółowych informacji jakie szkolenia kiedy i po co nie zawiera także zapisu terminu zwrotu kosztów za szkolenia. Także Każdy sąd pracy obali taką umowę . A druga sprawa jest taka że to w interesie pracodawcy jest zapewnienie szkoleń niezbędnych do rozpoczęcia pracy.... więc wiadomo o co chodzi , ci co się nie oriętują się boją....
      • Gość: szczery Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 18:59
        Witam
        który z liderów kazał Ci pisać te superlatywy o LS (ten paw z irokezem kogucim???) przestań kłamać kolego.Firma kolesiów,szwagrów i starych wyjadaczy,nadgodziny to zrobisz na parkingu szukając miejsca na auto,szkolenia tylko dla rodziny i kumpli z wioseczki,stara hermetyczna klika.praca za dobre pieniążki skończyła się z upadkiem LGS.Sprzęt trochę starawy ale ujdzie,lecz atmosfera i kultura liderów NO COMMENT.Jak lubisz dziobać i po palcu wchodzić w d...pę to się odnajdziesz,jak poprzednik.POZDRAWIAM
        • Gość: wertyu Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 81.210.38.* 09.11.10, 19:20
          asdrftasdf
          • Gość: zainteresowany Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.acn.waw.pl 01.12.10, 20:25
            czy mozna gdzies znalezc jakis adres meilowy na ktory mozna wyslac aplikacje? szukam i szukam, w necie nic. moze i lot to syf ale kazdego syfu trzeba spróbować..
      • Gość: hops Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 78.133.247.* 28.12.10, 12:07
        szkolenie BHP i DG to baza i podstawa, tak jak i szkolenie z procedur obsługowych (GHM) - więc nie widzę tu fajerwerków.
        umowa może być skonstruowana ewentualnie i szczerze wątpię, żeby LS (mimo swoim słabych stron) miał tak słabych prawników...
        • Gość: Mia Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 18:55
          ile wygląda płaca PAX'a?
          Możecie coś opowiedzieć o rozmowie kwalifikacyjnej? jak wygląda? o co pytają itp? :)
          dzieki
      • Gość: gumowe plecy Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 00:50
        koleś jesteś żałosny, w tym co piszesz - pracowałem tam i dobrze wiem jak tam jest zgadzam się z toba co napisałeś ale dużo rzeczy pomijasz, takie jak temat szatni( 30 minut przed i 30 minut po-tracisz swój prywatny czas bo jaki zakład ma sztnię oddaloną od miejsca pracy 1 kilometr a do tego dojazd autobusem- jesli chodzi o bony to zeby zjesc obiad to musisz isc po niego dobre pol kilometra( czas około 25 minut), kierownictwo to ludzie którzy mają ciebie w d......, masz robic i zostawac po godzinach bo jak nie to uloza ci grafik np:caly miesiac na 14 , jest jeszcze duzo rzeczy ale nie ma co pisac bo szkoda czasu i waszego wzroku, moja rada to uciekajcie jak najszybciej, firma caly czas upada
    • Gość: grzesiek Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 17:59
      Ja tam juz pracuje i takie debile jak np wielki brygadzista z. kedzior robi kariere na podpier.... a sam debil nic nie robi tylko oczernia ludzi . Z wczesniejszej firmy go wypieprzyli za to samo ciekawe ile tu popracuje hahha jak tak dalej bedzie polowa ludzi odejdzie przez niego.
      • Gość: fan karolka Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.108.154.102.wlantech.pl 21.01.11, 09:52
        Grześu napisz moze bardziej konkretnie ktory podpier... ..ja słyszalem ze czlowiek zwany pilarzem z raszyna niezle strzela z ucha
    • mero83 Re: LOT Auto Services 08.02.11, 12:21
      Witam. Czy wie ktoś na czym polega praca na stanowisku Pracownika ds. obsługi (koordynacji) rejsów (KOD OCC) ?
      • freefish Re: LOT Auto Services 09.02.11, 20:48
        A ja mam też pytanko dotyczące pracy na stanowisku obsługi pasażerskiej-potrzebuje jak najświeższych informacji jak wygląda ta praca, jaka stawka, czy jest pół roczne szkolenie, bardzo prosze o odowiedz-za pare dni mam się zgłosić do LS na rozmowe kwalifikacyjną i po przeczytaniu tych wszystkich informacji szczerze powiedziawszy ochota mi przechodzi...
        • Gość: Endrju Re: LOT Auto Services IP: *.centertel.pl 15.02.11, 17:13
          Witam. Byłem na rekrutacji 10go lutego. Był test z wiedzy i z j. angielskiego. zastanawiam sie czy ktoś z tu obecnych brał też udział w tym teście?! czy ktokolwiek otrzymał odpowiedz tudzież zaproszenie na następny etap rekrutacji? nie ukrywam, że zależy mi dosyć na tej pracy i nie nie wiem czy zdałem ten test czy nie:/
          • Gość: gosc Re: LOT Auto Services IP: *.escom.net.pl 17.02.11, 15:05
            Witam. Ja też byłem na teście 10. lutego. W poniedziałek (czyli 14.02) dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną. Czytając posty powyżej, mam pewną wizję, czyli pewnie i tak sobie odpuszczę. Ale na rozmowę pójdę, z ciekawości.
          • Gość: sara Re: LOT Auto Services IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 23:19
            Ja też byłam na tych testach. Podobno 21-23 mieli sie kontaktowac z wybranymi osobami wiec zobaczymy.
        • Gość: jaaa Re: LOT Auto Services IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.12, 22:11
          Podbijam - jaka jest praca na stanowisku ds. obsługi pasażerskiej?
          • Gość: pracownik Re: LOT Auto Services IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 09:08
            odradzam , praca ciężka , zarobki bardzo niskie , praca non stop , brak konkretnych dodatków za pracę w weekendy , święta i noce , mobbing , ze względu na ogromną rotacje brakuje doświadczonych ludzi , kolejki do odpraw od rana do wieczora , praca ,jak na taśmie produkcyjnej ,szkolenie to jedna wielka kpina , jakość obsługi nie trzyma żadnych norm ,o których mówią na szkoleniu ,wymagania ogromne i płaca nie adekwatna ,brak szacunku dla pracownika , procent ludzi odchodzących z pracy ,jest większy niż ludzi ,którzy zaczynają .Ludzie podpierają się nosem ,chodzą chorzy do roboty ,bo boją się utraty premii ,jeśli można nazwać premią 100 pln brutto...oczywiście tylko co jakiś czas .Dyrekcja podważa zasadność zwolnień lekarskich ,wysyłając do domu pracownika komisję ,która sprawdza ,czy faktycznie ,nie jest zdolny do pracy ,zamiast zastanowić się nad zatrzymaniem nagminnie zwalniających się pracowników , pozwala odchodzić z firmy ludziom ,którzy mają ogromna wiedzę i doświadczenie,bardziej ceni sobie pracowników przyjmowanych na umowę -zlecenie ,bo tak taniej , nie liczy się dla nich jakość .liczy się kasa i obowiązuje prosta zasada ,jakoś to będzie.Brak zaplecza socjalnego , fundusz socjalny do tej pory nie podpisany , wypłata tzw gruszy w tamtym roku była dopiero w grudniu dla wszystkich pracowników ,bez względu na to ,w którym momencie w roku mieli urlopy , zasiłek świąteczny zapomniano doliczyć do pitów , korekcja nastąpiła w marcu ,kiedy większość pracowników była już rozliczona ze skarbowym urzędem , co wiązało się z ponowną wizytą i dodatkowymi drukami korygującymi .Co do pracy w recepcji , to ciężko , zwalnianie się do toalety ,jak w szkole , przerwy liczone co do minuty ,brak zrozumienia dla ludzkich potrzeb i problemów, dla mnie ,to obóz pracy....osiem godzin siedzisz i stukasz w kompa , znaczysz bagaż , często zmuszony jesteś do dźwigania walizek , które blokują taśmociąg ,bo brakuje bagażowych do pomocy i tylko następny ,następny ,następny ,sfrustrowani pasażerowie rozładowujący swoje zdenerwowanie na tobie ,bo zbyt długo czekali do odprawy , często praca na czas , odprawa samolotu 180 osób ,którą robi tylko dwóch pracowników to już standard bo jest nas za mało i czas na to przeznaczony to niespełna 1,5 h , trzeba się spieszyć i do tego nie pomylić , bo kary za pomyłki firma chce wyznaczać już finansowe i to nie małe ...do tego braki w umundurowaniu , wielu pracowników korzysta jeszcze cały czas z jednego munduru ,który dostało 4 lata temu ,czyli jeszcze w poprzedniej firmie LGS .
            • Gość: Gość Re: LOT Auto Services IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 11:23
              Nie rozumiem Was, Praca ma swoje plusy.

W każdej innej idziesz i się zastanawiasz jak będzie, czy szef będzie w dobrym humorze itd itp. Tu nie, zawsze wiadomo, że będzie tak jak jest, brak sprzętu, kierownictwo zawsze ope.....la, zasuwasz jak biały murzyn i jedyne co można jeszcze rozpatrywać to to czy dziś Cię tylko zgnoją czy zgnoją i upodlą.

Przez czas spędzony w tej firmie najbardziej mi utkwiła w pamięci jedna rozmowa.

Przełożony: czego tu jeszcze stoisz
              Pracownik: bo niema.... (w tym przypadku chodziło o samochód)
              Przełożony: jesteś samodzielnym agentem to sobie załatw.

Dodam tylko, że po płycie lotniska nie można poruszać się pieszo.

Zawsze myślałem, że sprzęt do wykonywania zawodu załatwia pracodawca, zwłaszcza jeśli dany sprzęt musi mieć specjalne zezwolenia na wjazd. Widać myliłem się....

• mero83 Re: LOT Auto Services OCC 08.02.11, 12:43
      Czy obsługa płytowa to to samo co obsługa rejsów?
    • Gość: Były pracownik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 17:30
      nie dajcie sie wywiesc w pole nie mowia prawdy na rozmowach na płyte lotniska podaja do podpisania umowy szkoleniowe a pozniej jest juz mobbing i nie mozesz sie zwolnic,ja ucieklem z tej firmy i mam do zaplacenia 3tys za niby ich szkolenia za ktore nie ponosza strat bo to sa obowiazkowe szkolenia!oczywiscie pozewe jest juz tez w drodze przeciwko tej firmie oraz panu kołakowskiemu ktory zastrasza pracownikow!!! nie polecam nikomu tej firmy,w konkurencji jest znacznie lepiej oraz inna atmosfera dbaja martwia sie o zdrowie a tutaj?leje deszcz to jeszcze wiecej pracy tobie dadzą.
      • Gość: koles Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.internetia.net.pl 12.03.11, 22:17
        ludzie uwazjacie mialem stycznosc z ta firma to sa najgorsze warunki pracy w polsce podipsujesz umowe szkoleniowa bo po paru dniach kazdy norlamny czlowqiek by stamtas uciekl
        kierwonictwo traktuje pracownikow jak bydlo praca gornika jest lekkea w porwnaniu z ta katorga pracujesz non stop na mrozie upale cos strasznego nie masz czasu sie nawet odlac kierownicy gonia jak ssmani zydow powaznie ludzie to jest oboz koncentracyjny uwazajcie nie zycze najgorszemu wrogowi tego co ja przeszedlem za 1600 netto wyzysk feudlany a nikog to nie obchodzi jak sie zle czujesz z zmeczenia to ci powiedza zdychaj kogo to obchodzi ...ostrzegam to koszmar
        • Gość: M. Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.elartnet.pl 07.07.11, 12:29
          Ludzie uważajcie na tą firmę (obecnie LS Airport Services) praca dla nich to strata czasu i nerwów. Co jakiś czas organizują masowe nabory. Kuszą perspektywą ciekawej pracy, możliwościami rozwoju itp. Na wstępne testy przychodzi masa ludzi (zapraszają każdego kto tylko wyśle cv) finalnie przyjmują kilkadziesiąt osób do różnych działów. Z tych kilkudziesięciu "szczęśliwców" po kilku miesiącach zostaje kilka osób (tych których z różnych powodów nie stać na utratę pracy). Pozostali mają dosyć ciężkiej stresującej i marnie płatnej pracy. W ciągu ostatnich 2 tygodni wypowiedzenia złożyło 10 koordynatorów. Powód, nieustanne zwiększanie obowiązków i odpowiedzialności przy pozostającym od wielu lat na tym samym poziomie, marnym wynagrodzeniu.
          Minusy: marna kasa, brak umów na czas nieokreślony (umowy są przedłużane z roku na rok), nieustanna presja ze strony kierownictwa, konieczność pisania bzdurnych wyjaśnień z byle powodu, stres, brak możliwości rozwojowych, olbrzymia rotacja. Plusy: możliwość przebywania w pobliżu samolotów. Podsumowując: Praca dla fanatyków lotnictwa którzy nie mają rodzin na utrzymaniu, nie spłacają kredytów i nie planują ich zaciągnięcia, mają małe potrzeby finansowe i nie są zbytnio ambitni.
          • Gość: 123 Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 11:29
            Czy podpisuje się umowę szkoleniową z firmą? Na obsługę naziemną wyczytałem, iż jest taki wymóg, ale czy na koordynatora rejsów również?
            • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.171.82.214.static.crowley.pl 05.08.11, 07:29
              Podpisujesz, z ta różnica że na większą kasę
          • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.171.82.214.static.crowley.pl 05.08.11, 08:13
            Trochę mijasz się z prawdą. Pewnie to żale sfrustrowanego pracownika. Jeżeli liczysz na szybki awans a nie miałeś wcześniej wieloletniego doświadczenia w handlingu, to chyba masz coś nie tak z głową. Jeżeli w innych firmach pracownik po roku pracy staje się dyrektorem to podaj mi do nich adres składam CV. Co do selekcji jest taka sama jak w innych firmach. Każdemu zależy żeby przyjąć najlepszych. Zwiększanie obowiązków, to chyba też nie jest zbyt dziwne w obecnych czasach kryzysu. Każda firma stara się dopasować do rynku i oczekiwań klientów. Z tego co wiem mijasz się z prawda co do zwolnienia się 10 pracowników...Umowy są podpisywane na czas określony 2x po 1 rok a trzecia na czas nieokreślony. Chyba zbyt krótko pracowałeś i nie miałeś możliwości samemu sprawdzić. Co do kasy, dla jednych to dużo dla innych mało. Presja, niestety we wszystkich dziedzinach związanych z lotnictwem była jest i będzie. Co do wyjaśnień, jak dasz d. to piszesz, chyba to nie jest nic dziwnego. Z jednym się zgadzam to nie jest praca dla wszystkich. Nie każdy może być kosmonautą ,nie każdy może być lekarzem i nie każdy może być koordynatorem. Życie kolego, ale ciebie najwyraźniej jeszcze niczego nie nauczyło. W każdym razie powodzenia, sprawdziłeś że to nie twoja bajka i zrezygnowałeś.
            • Gość: Gość:qtc Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 17:14
              Trochę mijasz się z prawdą.Twoja wypowiedz jakby trochę zalatuje.Prawdopodobnie tekst napisany przez Ciebie jest nie do końca obiektywny.Nie wszystkim firma dobrze płaci sic.
            • Gość: pracownik do spraw Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 08.02.12, 00:32
              zgadzam sie z przedmówcą awans zapewniony po 3 miesiącach od sprzątania po kierownika zmiany.(nie wiem do dziś kogo zna) niedługo ci koordynatorzy to sprzątać będą, zajeżdżą ich na stojąco,bo już widziałem jak walizy pakowali. a ty no name to nie musiszpisać swojego imienia bo wszyscy wiedzą gdzie siedzisz. Pozdrawiam wszystkich pracujących na "płycie lotniska międzynarodowego im.Fryderyka Chopina" zarabiających 1500 netto tyle co w szymanach. jeśli uraziłem tę miejscowość i ludzi to przepraszam, i pozdrawiam zarząd który podejmuje coraz odważniejsze decyzje.może niedługo znów jakaś upadłość bo sami chyba nie wejdą do bagażnika.
            • Gość: kac Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: 178.73.49.* 01.04.12, 00:46
              ale ty glupi jestes,ja robile tam zbyt dlugo zeby nie wiedziec ze firma po 2latach nie daje umowy na stale tylko won bo znajda sie i tak jelopy nowe,oswisczenia to pisalem w podstawowce jak mnie nauczyciel zlapal na paleniu fajek a ni w tak zwanej powaznej firmie,ha ha ha,owszem kariere sie zrobi za lizanie d... a nie na zasadzie doboru kto lepszy,co to za firma co dobrych pracownikow przeszkolonych zwalnia bo maja wlasne zdanie,widac po twojej wypowiedzi ze albo cie kupili albo jeste beznadziejnie glupi,PRACOWNIKA DOBREGO SIES SZANUJE A NIE TRAKTUJE JAK SMIECIA,i tu jest jakis przekret bo samo ubranie ludzi to sa koszta do tego przepustak,pps i inne szkolenia a ludzi sie zwalnia za tak zwana gebe co nie pasuje,powodzenia nie zycze bo d.. liz jestes albo glab co nie ma pojecia nma czym polega budowanie dobrego image firmy

• fufix Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie 01.04.12, 16:02
                Witam, pomimo tych wszystkich negatywnych opinii nadal firma prowadzi rekrutację. Ogłaszają sie na coraz to nowych portalach ( ostatnio na pracuj.pl), nie podają nawet w przybliżeniu kwoty zarobków- chociaż stawka brutto powinna się w ogłoszeniu pojawić, a chętni do roboty i tak się znajdą.Podobno mają to coś sprywatyzowac w przyszłym roku, ale wątpliwe czy dla ludzi zatrudnionych tam- cokolwiek to zmieni na lepsze...
          • ja8.4 Re: Agent ds Obsługi Pasażerskiej 25.10.12, 00:05
            Witam. Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifykacyjnej w owej firmie. Zgadzam z przedmówcą ale dodam jeszcze, że dla mnie samo pójście na tą rozmowę było strata czasu. Jak można być na tyle bezczelnym i wyrafinowanym żeby zaproponować pracę za 1500 zł netto wymagając przy tym j. ang. na poziomie B1, dyspozycyjności, pracy w święta, weekendy i w nocy? Przecież to zwykły ochłap za ten rodzaj pracy. Szczerze powiedziawszy mnie by było wstyd proponować taką pensję. Jestem na prawdę zniesmaczona tą postawą. Życzę powodzenia w naborze.
          • Gość: Franc Jozef Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.quest-net.pl 31.01.13, 21:58
            widzę że dawno tu nikt nie zaglądał ...to teraz kilka słów na temat tej firmy ale oddział w Modlinie pod dyrekcją pana Rafała J......, zainteresowani wiedzą o kogo chodzi i mam nadzieję że prędko prokuratura dobierze mu sie do tyłka , bo to co wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Cham , prostak to najdelikatniejsze określenie jakie można przypisać temu człowiekowi...Ludzie zatrudnieni w LSAS odział Modlin, to pełni pasji, wykształceni i uczciwi ludzie dbający o pracę , ale to co z nimi zrobiła firma to zakrawa na gniew Boży, już gdy było wiadomo że lotnisko będzie zamknięte ściągnęli swoich pracowników 25 grudnia i kazali podpisać porozumienia z firmą że idą na bezpłatne urlopu, oczywiście z ustną klauzulą pana prezesa że jak ktoś nie podpisze to dana osoba będzie zwolniona z pracy w trybie natychmiastowym.....są świadkowie, śa rozmowy nagrane na telefon, ale co z tego, myśleli biedni ludzie ze to potrwa 7 dni, tak mącił w głowach prezesunio....i tak jak jest napisane wyżej to prosty człowiek , który szeregowego pracownika ma za nic, jedynie co mu wychodzi to przeklinanie i psychiczne znęcanie się nad pracownikiem, kto takiego człowieka wybrał na tak odpowiedzialne stanowisko? dziwię się że Ci ludzie chcą tam pracować za te marne 1500-2000 zł gdzie nie maja ani prywatności ani czasu wolnego, tylko firma i jeszcze raz firma z szefem który nie powie dobrego słowa , tylko prowadzi swoją politykę opartą na mobbingu i stresie, mówi o procedurach ale gdzie te procedury o których mówi jak 4 pracowników obsługiwało w biegu 3 samoloty RYR, pewnie za chwilę pojawią się głosy że to nie prawda..... , są zdjęcia, są nagrania jak pracownicy jak w ukropie poruszają się pod samolotami aby tylko wyrobić sie w 25 minutach bo taki jest czas rotacji.....nikt tym ludziom nie podziękował, pomijając już fakt, że chodzą jak te dziady w marnej jakości ubraniach roboczych, tóre na deszczu przemiękają i nie stanowią żadnej ochrony w prywatnych butach, bo firma albo nie dała w ogóle albo dała za duże, wycinając na podeszwie buta właściwy numer nożem a markerem pisząc inny :-), takich przykładów można mnożyć wiele, kwalifikuje sie to wszystko do telewizji, aby jakiś mądry i uczciwy dziennikarz zgnoił takiego śmiecia jakim jest jakubowski....nie może coś takiego, takie zero i takie nic kierować ludźmi i doprowadzać dziewczyny do płaczu po katach..........a pani koordynatorce Katarzynie personel zapewne podziękuje odpowiednio jak ta cała farsa sie zakończy i okaże sie że nie ma pracy na WMI, kolejne chamidło i pyskate bydle razem z Jakubowskim stanowią bardzo dobry team w doprowadzaniu ludzi do szaleństwa....Ci co chcą pracować w przyszłości w LSAS odział Modlin...ludzie 1000000 razy zastanówcie się, zostaniecie zatrudnieni na umowę szkoleniową, i będą was mądrale z Okęcia typu Gągała ( dziewczyny uważajcie na niego )szkolili udając mądrzejszych od samego Pana Boga, za umowę szkoleniową nie dostaniecie ani złotówki i dopiero po miesiącu jak nie lepiej podpiszą z wami umowę szkoleniową....Za te pieniądze znajdziecie inna prace i nie będziecie musieli rygorystycznie byc sprawdzeni przez SG........aby dostać przepustkę......LS odz Modlin to farsa pod znakiem znajomków jakubowskiego i innych, którzy tak na prawdę tylko oni zarabiają, a te najniższe ogniwo zbiera ochłapy ale tak na prawdę wykonuje bardzo ciężka pracę w różnych warunkach atmosferycznych....Mam nadzieję że ktoś się tym zajmie i posypią sie głowy i te nieodpowiedzialne indywidua zostaną pozbawieni swoich stanowisk...Mam nadzieję ze mój głos spowoduje kolejne i posypia się rozgoryczone komentarze pokazując jak na prawdę pracuje się w lotnictwie i przy samolotach......Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Krakowskiego oddziału LS, jesteście w porządku bez wyjątku..............
            • fufix Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie 01.02.13, 13:35
              GNIOT serwis- i tyle w temacie, a oni NICZYM (naprawdę ) się nie przejmują :[
            • Gość: gość Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 23:12
              Musisz wiedzieć że cały LS taki jest. wszędzie tak samo ludzi traktują. A nawet w WAW jest gorzej bo jest tu więcej samolotów do zrobienia, no bliżej do zarządu. I wierz mi to jest zarząd: paruzel i jego kolesie na benetta są gorsi niż Rafał J. My mamy ich tu takich 3 (paruzel, opaliński, stefaniuk oraz ich parobki w osobie gajdy i T.....
            • Gość: marcopolo Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.promax.media.pl 21.02.13, 14:56
              witam
              przeczytałem teks o Modlinie i jestem porażony, jako mieszkaniec wielkopolski, w głowie nie chcę się pomieścić jaki panuje w warszawce burdel organizacyjny i amatorszczyzna,brylowanie przed kamerami. To powinien się zająć inspektor pracy za mobbing, hamstwo i rażące łamanie kodeksu pracy. Prokurator winien już dawno tam siedzieć i dochodzić za fuszerkę z pasem startowym, w głowie się nie mieści jaka beztroska kierownictwa i samouwielbienie . Gdzie jest zarząd. Odnosi się wrażenie ze to klika kolesiów i przydupasów, przekaże to do odpowiednich instytucji i władz bo takiego czegoś nie można tolerować przydupasy. dziękuję za ten teks i prawdziwy obraz kierownictwa Modlina o zgrozo !! Inspektor
              • Gość: fregata Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 19:06
                Do Pana marcopolo: Proszę mi wierzyć , że więcej ciekawostek na temat Pana Jakubowskiego i innych dowiedziałby się Pan spotykając się z ludźmi którzy zostali pozostawieni bez żadnej informacji i siedzą teraz na urlopach bezpłatnych, a dzięki tylko mediom mogą usłyszeć jaki jest los lotniska w Modlinie. Każdy ma nas gdzieś, nawet lokalne media martwią się tylko stratami jakie generuje co dnia lotnisko....z nami nikt się nie liczy, jesteśmy tym ogniwem , które można w łatwy sposób wymienić. Co do chamstwa tego pana i nadużywania władzy już sporo jest napisane, zdaję sobie sprawę z tego , że i tak nie zostanie pociągnięty do odpowiedzialności. Tam jeden drugiego pilotuje i od lat wiadomo że święta trójca jest nie do ruszenia. I to nie jest rozgoryczenie w związku z pozostaniem na urlopie bezpłatnym, boli mnie traktowanie ludzi jak śmieci, jesteśmy nikomu nie potrzebni, nikt się nami nie interesuje. Chcę tylko ostrzec przed tą firmą, za tą kasę można na prawdę inną pracę znaleźć i równie ciekawą, miłością do lotnictwa rodziny się nie wykarmi. Niestety
                • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 20:08
                  Ludzie z Modlina!
                  Przecież byliście na szkoleniu w Krakowie i zostaliście przez niektórych ostrzeżeni, że jest to tylko przechowalnia i należy już szukać sobie innej pracy.
                  Obecna Wasza sytuacja jest tylko tego potwierdzeniem.
                • Gość: goblin Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.centertel.pl 09.03.13, 20:10
                  Rampa Warszawa, nowy nabór 1900zł brutto/mc....
                  W McDonaldzie więcej dostaniesz.
                  • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.13, 18:18
                    Do Gdańska GSE przyjmują za 2500
                    • Gość: krecik Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 01:00
                      Witam. Wczoraj byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na Okęci. Gościu muwił o 2000,- na rękę, zachwalał, cukrował jaka to dobra praca. O mały włos dałbym się skusić.
                      Dzięki za to forum.
                      • Gość: flachawyborowej Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 07:58
                        Gągała tycw...u panuj nad ryjem bo Twoja cudowna żonka dowie się o kilku sprawach co wyprawiasz w pracy i poza nią i bynajmiej nie chodzi o traktowanie ludzi po chamsku. Jesteś zerem. Kiedyś się spotkamy mój drogi na ulicy. Góra z górą się nie zejdzie .......

co do zatrudnienia się w tym syfie to szczerze odradzam.....ja już mam ten epizod z głowy i nigdy więcej. Cieszę się że już nie patrzę na te zakazane pyski.
                        • Gość: loko Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 14:15
                          Witam!
                          Wczoraj byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w gdańsku na młodszego kordynatora, zaproponowali 2500brutto a po 3 miesiącach niby ma być podwyżka czy awans i 3000brutto.
                          Chciałbym wiedzieć ile w tym prawdy?? Wymagają bardzo wiele język angielski poziom C1 . Wszystko było by ok? ale jak usłyszałem poziom angielskiego osoby z którą razem miałem rozmowę, to jego poziom był na poziomie A, i przeszedł dalej wiec czegoś tu nie rozumiem.
                          Opowiadali jaka to super odpowiedzialna z możliwością kariery praca. Ale jak widzę z powyższych wypowiedzi to syf!!. Zastanawia mnie tylko fakt podpisania umowy lojalnościowej na szkolenie. co będzie wtedy jak mnie przyjmą, i po przypuśćmy miesiącu wypowiedzą mi umowę. Co wtedy z kosztami za treningi będę musiał je pokryć? Bo jeśli tak to wiedzę tu wielki przekręt i pranie kasy, kosztem uczciwych ludzi.
                          • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 22:03
                            Co do kasy jest to możliwe ale dopiero po egzaminach praktycznych przy samolotach i po rozpoczęciu pracy samodzielnej co może zająć nawet i 6 mies.
                            Język na tym poziomie to troszeczkę przesadzają. Ważne żebyś zrozumiał pilota a on ciebie i żeby nie pisał z tego powodu skarg. W Gdańsku będziecie obsługiwać na razie tylko Eurolot więc nie widzę większych problemów :) Z płytowego możesz awansować na kierow. zmiany.
                            A praca jest ciekawa. Jak lubi się zamieszanie, brak czasu na posiłek, obsługę dwóch samolotów na raz i ciągły brak sprzętu i ludzi do obsługi ( a po wszystkim jeszcze pretensje ) to można się zatrudnić.
                            O "lojalkę" nie masz się co martwić bo zwalniając cię z pracy tym samym rezygnują z jej zastosowania. Są też ludzie, którzy nie za bardzo wieżą w jej legalność.
                            • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 08:50
                              o lojalkę tak jak napisał mój przedmówca nie masz się co martwić, to straszak dzięki któremu chcą jak najdłużej zatrzymać tanią siłę roboczą w swoich szeregach. Mam wielu znajomych którzy odeszli z "firmy" przed końcem lojalki i nie zapłacili ani grosza. A jak już się boisz to robisz wszystko aby Cię sami zwolnili :-). co do barwnych opisów poniżej i wymieniania Panów i PAń , których nazwiska nie przechodzą mi przez gardło w pełni się zgadzam. cwaniactwo, debilizm, brak elementarnej wiedzy w zakresie zarządzania ludźmi. Wiele gorzkich słów padło na tą firmę. Mam nadzieję, ze to kiedyś rozleci się z wielkim hukiem a cwaniaki pokroju P.....el, Ja......ski, Ga.....da ,Gąg....a, S.....niuk i ska znajdą się tam gdzie ich miejsce od dawna.
                      • Gość: gościu Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.02.15, 18:54
                        A ja byłem w czwartek, wszystko ładnie pięknie, cud miód, 2100 brutto. Dobrze że są takie fora :)
                        • toowar Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie 17.02.15, 18:53
                          na trzy miesiące będziesz miał ten cud miód.....
                • Gość: gse Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 14:21
                  W Gdańsku-jak na razie-ciiiiisza.Niby przez rozwód LOT-u z pie...tem.Zrobili nam wczasy w KRK,a teraz wszyscy czekają-co będzie dalej
                  • Gość: gse Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 14:23
                    Widzę,że cenzura działa...To wycięte to,oczywiście eurolot
                    • Gość: no name Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 14:18
                      Za to w Krakowie jest tyle pracy, że zaczynają przyjmować po 1600 zł brutto :)
                      Ciekaw jestem ilu będzie zdesperowanych.
                    • Gość: robotnik Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.13, 00:30
                      A co sądzicie o Grzegorzu W. vel. Papa Alfa. LS Warszawa. Przyjemniaczek z niego?
            • Gość: qwerty Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.ghnet.pl 18.03.13, 20:28
              mastalerz ciepły bratqwertyu
            • Gość: Gość Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.ilabs.pl 02.07.13, 19:07
              OK ludzie! Pracowałem tam bardzo krótko... Po prostu tragedia! Ludzie na prawdę nie ładujcie się w tą firmę. Ja zanim tam poszedłem przeczytałem opinie na tym forum i pomyślałem sobie, eeeeee zmyślają, dopóki na własnej dupie nie poczułem. NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ W TEJ FIRMIE chyba że chcecie tyrać jak osły, za marne gorsze! I pamiętajcie WINA zawsze będzie po waszej stronie!
          • Gość: STARY KOORDYNATOR Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 19:38
            TO SMUTNA PRAWDA 20 LAT TAM NA TYM STANOWISKU PRZEPRACOWAŁEM
          • Gość: wiola Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.centertel.pl 12.07.13, 16:12
            Zgadzam sie z przedmowca. Szkoda czasu. Po 3 miesiącach dostałam umowę na 5 lat, po paru dnich trwania umowy dostałam wypowiedzenie. Teraz lecą kolejne głowy. Szkoda zdrowia i nerwow
            • Gość: gse Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 15.07.13, 03:15
              NIESTETY-potwierdzam większość słów moich Przedmówców.Firma do d..y,sprzęt-szkoda gadać,wymagania wciąż w górę,płace........,kierownictwo bezmózgie itd.,itp.........Jestem jednym ze "szczęśliwców" robiącym w oddziale gdańskim.Były piękne słowa-wyszło,jak zwykle.....Stanowczo NIE ZALECAM składania papierów do tej firmy-SERIO.Chyba,że ktoś pracę tu będzie traktował,jako hobby.
              • Gość: baba Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.13, 21:02
                A ja pracuję w wyważaniu i to mi odpowiada...
            • Gość: mmm35 Agent ds. obsługi pasażerskiej IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.14, 10:21
              Ja mogę się wypowiedzieć na temat pracy w dziale pasażerskim. To jest jeden wielki żart. Kasa tak marna że gorzej się nie da (1500 na rękę), a dyspozycyjnym trzeba być non stop, w weekendy, wszystkie święta. Ponadto szefostwo jest wyjątkowo bezczelne, panuje tam system autorytarny, szef krzyczy na pracowników, czuje się bezkarny. Poza tym "pomieszczenie służbowe" nie spełnia jakichkolwiek warunków higieny, mikrofala, z której korzysta ponad 100 osób nie jest myta, pokoik ma max 10 m2, a pracowników jest multum, często w przerwie po prostu nie ma gdzie usiąść tak tam tłoczno!!!!
              Nikt się nie interesuje tym w jak skandalicznych warunkach pracujemy a wymagania rosną.

JAK TO MOŻLIWE ŻE TAKA SYTUACJA POWSTAŁA NA LOTNISKU??

DLA MNIE TO SKANDAL ale oczywiście nikt nic z tym nie robi.

Ponadto współpracownicy często są dla siebie niemili, jest jakaś chora rywalizacja w sumie nie wiadomo o co, jak ktoś przejdzie na check in to już uważa się za pana i władce i nawet cześć ci nie odpowie.

Ja się cieszę że już tam nie pracuję bo szkoda nerwów i zarwanych nocy.
              Odradzam każdemu.
          • Gość: didi Praca jako obsługa pasażerska IP: 193.200.51.* 29.09.13, 18:28
            Przykro mi to mówić, ale niestety autor powyższego wpisu ma rację. Pracownicy mają na barkach ogromną odpowiedzialność, są słabo szkoleni, za pomyłki karani cięciem pensji, a do tego nie mają osoby do której mogłyby się zgłosić po pomoc, bo kierownictwo laskę kładzie i albo ich nie ma w pracy, albo nie wiedzą, albo odsyłają do kogo innego i pracownik ryzykuje, bierze wiele rzeczy na własną odpowiedzialność. Później trzeba pisać jakieś wyjaśnienia, raporty, obciążenia finansowe. Umowa niby o pracę na rok, ale kazali podpisać lojalkę. Nie przeprowadzono żadnego szkolenia z wiz i z systemu z którego b. często korzystamy, a wielki SPECJALISTA WIZOWY, do którego w razie wątpliwości mamy dzwonić, b. często nie odbiera. Ponadto sprzęt na którym trzeba pracować w opłakanym stanie, nie działa, psuje się, albo jest niedobór. Pensje tak mizerne, że kasjerki w biedronce chyba zarabiają więcej siedząc i tylko skanując towar, nie potrzebując mieć jakiejkolwiek wiedzy i odpowiedzialności. Ponadto, dodam że wysłali nas na "szkolenie" na którym komputery w ogóle nie działały, a kobieta która je przeprowadzała, robiła łaskę że przychodzi tam, a jak ktoś czegoś nie rozumiał i zadawał pytanie to strzelała jakieś fochodąsy i nie odpowiadała. Dodam jeszcze tylko, że część z nas dostała używane mundury wyglądające jak jakieś ściery ze świecącymi się i powypychanymi łokciami, a na koszule w ogóle nie można liczyć. Na początku mówili, że bardzo ważny jest wygląd pracownika i czepiają się kiedy dziewczyna ma paznokcie pomalowane np. na zielono, ale dali do noszenia jakieś łachy. Śmiech na sali. Prośby grafikowe nieuwzględniane, kolesiostwo i nagradzanie znajomych. Od pracowników wymagają cudów i zarzynania się za marne grosze. To przykre, bo odpowiedzialność ogromna, praca pod presją czasu, kontakt z klientem nie zawsze miłym, ale często awanturującym. Jeśli chcesz prędko osiwieć, dostać nerwicy, albo depresji, pracując za grosze polecam. Normalnym osobom, polecam szukać pracy gdzie indziej...
            • Gość: didi Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: 193.200.51.* 29.09.13, 18:32
              na awans też nie ma co liczyć, chyba że ma się znajomości u kierownictwa... żadnych premii. praca po 12 godzin na różnych zmianach, za niedziele nie płacą wcale więcej, brak dodatków.
              • Gość: gse Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.play-internet.pl 07.10.13, 17:57
                No,i zaczęło się....W Gdańsku już są podchody,podpier..lanie (karierowicze z zadupia chcą być brygadzistami itd.),zwalnianie za byle gów.o,cudaczenie.Warszaffka ma tu swojego dyrektorka-mastalerza i im lub jemu wydaje się,że mają tu jakieś wpływy i będą w Gdańsku rządzić.Powodzenia................Zaczynam szukać normalnej roboty..
                • Gość: moron Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: 94.42.189.* 09.10.13, 08:16
                  No bo za nic brygadzistą nie zostaniesz, zwłaszcza jak się opier.dalasz, to też nie dziw, że ktoś Cie podpier.doli... lesery.
                  skoro szeff z tego mastalerza, to pewnie szefuje, takie jego zadanie.

dziwni ludzie...
                • Gość: pracownik Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 00:17
                  Potwierdzam wszystko co napisane powyżej, kierownictwo z wawki ma wszystko w dupie i raczej niewielką wiedzę jak na ich staż którym chwalą się na prawo i lewo, czepiają się o najmniejszą pierdołę i robią z igły widły pomimo, nie potrafią kompletnie rozmawiać z ludźmi, pokazują zero zrozumienia, wymagają bardzo dużo - od siebie dają praktycznie nic, wiedze na temat wizy do kambodży podróżując przez niemcy, kanadę, indiochiny, turkmenistan i starożytny egipt musisz mieć perfekcyjną, musisz robić wszystko idealnie, a to wszystko za naprawde śmieszne pieniądze.

Nie polecam nikomu, dla większości zbyt duży stres, w zamian za beznadziejne szkolenia i tragiczną pensje.
                  • Gość: dziad stary Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.play-internet.pl 06.12.13, 22:42
                    Jakubowski ty imbecylu już mam Ciebie i Twoich tekstów serdecznie dosyć, twoje chamstwo, prostota i ułomność doprowadzają mnie do szalenstwa . Jesteś cienki bolek i frajer, gdyby nie mamunia siedziałbyś pod kauflandem prosząc o kawałek chleba zajszczany i śmierdzący jak skunks.....lsas w wmi to syf najgorszy jaki można sobie wyobrazić. Kiedyś Cię sprawiedliwość dopadnie......zapłaczesz cieniasie nad swoim losem
            • Gość: gosc Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.play-internet.pl 10.10.13, 15:18
              Jestem pracownikiem tej firmy od ponad 3miesiecy i jestem bardzo zadowolony!
              Mam umowę o pracę, wczasy pod gruszą i elastyczny grafik pracy (który mogę pogodzić ze szkołą).
              Ostatnio dowiedziałem się również, że są też dodatki na święta oraz ZNIŻKOWE BILETY LOTNICZE dla pracowników !!!!
              Mało tego odkąd w końcu są odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach pojawiła się nawet szansa na premię uznaniową dla najlepszych pracowników :).
              Mam fajną pracę z fajnymi ludźmi, związaną z turystyką i lotnictwem, które KOCHAM !
              Czego chcieć więcej?!
              • Gość: szef Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 19:43
                mózgu
              • Gość: praca Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 12:16
                Mickiewicz uspokój ty się chłopie
                • Gość: gse Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.play-internet.pl 11.01.14, 10:06
                  Ojć!Ukaszku,ktoś cię lubi w tym naszym oddziale.A oddział......brak słów....
              • Gość: Jac Re: Praca jako obsługa pasażerska IP: *.leaseweb.com 24.02.14, 10:25
                Ciekawe jak masz na imię? Karol, Darek czy inny burak który nie ma pojęcia co to jest praca na lotnisku. Ta firma to jest ściema obiecują a nic z tego nie ma. Pracowałem tam 4 miesiące.
                Praca w trudnych warunkach w deszcz w śniegu i w mrozie nic nie grzeje zaważą cie samochodem autobusem i masz czekać aż ktoś przyjedzie namarzniesz sie i naczekasz. Poza tym ładujesz bez taśmy do samolotu 2 tony i nikt sobie z tego nic nie robi później na drugi i znowu 2 tony i myślisz ze ktoś Ci podziękuje. Wczasy pod grusza to są grosze na bilet nie starczy miesięczny. Elastyczny grafik to ty chyba nie wiesz co piszesz kiedy i gdzie :P w tej firmie, śmieszne. Dodatków nie ma żadnych świątecznych. O biletach lotniczych możesz pomarzyć to są dwie inne firmy i nic nie ma za darmo. A odpowiedni ludzie na stanowiskach od kiedy przecież tam nic się nie zmieniło cały czas są ci sami, i tu kolejna bzdura.
                Premia tak jest uznaniowa czyli jak coś się obsunie ewentualnie coś zbroisz to zabierają a mało tego zwalniają.
          • Gość: popo Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.14, 12:56
            ludzie nie dajcie się nabierać i wykorzystywać . To jest firma która nie warta jest złamanego grosza. Obiecują gruszki na wierzbie a dają .... sami się możecie przekonać jeśli chcecie. Nie polecam . Praca bardzo ciężka w fatalnych warunkach w nocy w święta za psie pieniądze troszeczkę wyższe od NAJNIŻSZEJ krajowej. Brak możliwości jakiegokolwiek awansu a młodzi są wykorzystywani i obarczani najcięższą pracą
            • Gość: gse Re: LS Koordynator, Rampa, Wyważanie IP: *.play-internet.pl 05.02.14, 13:02
              Młodzi zazwyczaj mają przerąbane,a praca na płycie przy -15*C ma swoje zalety:rześkie powietrze,nie ma upału itd. ;) Możliwość awansu też jest-musisz na kolanach włazić w d..ę dyrekcji,podpiep..ać kolegów z roboty i być w tym kreatywny.I kilka osób z GDN robi to CELUJĄCO (jakkolwiek to brzmi...) :D Zresztą w każdej robocie tak jest-takie życie
        • Gość: byly pracownik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 18:24
          kolego co cchesz pozwac kolakowskiego chetnie bym sie pod tym podpisal ja odszedlem rok temu po 3 miesiacach pracy kolo listopada w lutym dostalem wezwanie do zaplaty 3 tys, co do samego tego gnoja mnie tez straszyl i wygadywal mobbingowe teksty powodzenia, trzymam za ciebie kciuki mam nadzieje ze ten cwaniaczek wyleci dyscyplinarnie i bedzie biede klepal
          • Gość: były pracownik 2 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 11.08.11, 10:41
            ja proponuje zebrac sie Panowie i złożyc stosowne doniesienie do prokuratury.co do samego Kołakowskiego to smieszny pajac, dupowłaz Stefaniuka ktory zabrał go na płyte z sortowni. ogolnie całe kierownictwo, liderzy +,- 30 pracowników stałych czyli ludzi pracujacych tam ok 15 ,20 lat to samo kolesiostwo,reka reke myje.razem przed 10 laty trzepali walichy a teraz maja kierownicze stanowiska.wiec starych kolegow nie wydadza, i tak dziadki siedza.a młodych zatrudniaja 2,3 lata i wyrzucaja.bo dział szkoleniowy tez musi cos robic.wiec nie przydadza sie wam szkolenia ani kursy, bo i tak wam podziekuja.rotacja jest tak wielka, ze na sezon przewija sie na samej płycie min 300 nowych. z tego tych 30 stu dzxiadkow pracuje caly czas:) wiekszosc to podp..rdalacze.pracujesz 2, 3 lata przychodzi dzien zwalniaja cie bez podania powodu,od tak.bo akurat dzis na ciebie padlo
            moze po wyborach jak wygra PIS to skonczy sie to bagno na lotnisku.a na płycie szczegolnie.te Karolki i inne mendy odpowiedza za swoje czyny
            • Gość: byly Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 20:58
              masz racje dno dno jeszcze raz dno gorszej firmy nie ma
              • Gość: Gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.zax.pl 05.03.12, 14:56
                witam mam pytanie co do stanowiska kierowca operator gse moze ktos powie cos wiecej na ten temat jak ta praca wygląda
                • Gość: kandydat Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 01:19
                  no może ktoś wypowie się na temat pracy i płący tego operatora kierowcy GSE C/D jaka kasa
                • Gość: kandydat Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 01:22
                  no własnie może ktoś wypowie się na temat pracy i płacy kierowcy C/D operatora GSE, bo nie wiem czy wogóle warto tracić czas narozmowę u tych dziadów
                  • Gość: pracownik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 31.187.12.* 23.03.12, 15:10
                    Praca wygląda tak że niby jesteś zatrudniony na operatora sprzętu- tak podjeżdzasz a nastepnie idziesz do tzw dziury i przewalasz kilka ton bagaży przez 8 godz. A płaca nie daje wyżyć tym co mają rodziny a druga osoba nie pracuje.
                  • Gość: Łuksasz Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.150.169.140.fenomenalny.net 18.10.12, 11:46
                    Czesc .Byłem byłęm w podobnej sytuacji tylko ze w LOT w rzeszowie tez na takie stanowisko popracowałem tydzien i zrezygnowałem . Umowa smieciowa 10 brutto.pozdrawiam bezrobotnychRzeszów
                • Gość: pracownik Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.ghnet.pl 29.03.12, 14:19
                  Jeżeli jesteś sam i bez zobowiązań to od 10-go do 10-go powinno ci starczyć.
                  Co do operatora sprzętu to będziesz go widział z bagażnika bo załadunek i rozładunek samolotu (bez taśmy) będzie twoim podstawowym obowiązkiem wszystko inne to będzie dodatek :)
                  Najlepiej jest na autobusach. Jeżeli masz taką możliwość to tylko tam.
                  • Gość: myslący normalnie Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 13:54
                    Witam
                    Koledzy i Koleżanki, która to poważna i uczciwa firma przy obecnym zastoju gospodarczym robi nabór dziś do pracy ??? przepraszam ale nie nabór tylko polowanie na jeleni, też wpadłem w jej sidła, popracowałem i szybko odpuściłem. NIE POLECAM. A zarząd jak szybko tych dwóch kierowniczków ( K.s. i D.k.) nie odpali to się obudzi z rączką w n... . Praca porównywalna do pracy na platformie, dla prawdziwych facetów, lecz prawdziwy facet musi też zjeść. Tam na chleb NIE ZAROBISZ ... smutne ale prawdziwe. pozdro dla MURARZY z LS
              • Gość: Lesiu Warsaw Auto Services - rampa pakowanie IP: *.19.165.96.osk.enformatic.pl 01.05.12, 18:22
                czy w tej firmie jest takie same dno jak w LOT Auto Services ?
                Bylem u nich na umowie to zaoferowali mi 10 zl / godz brutto na zlecenie . Powiedzieli ze praca minimum 5 godz dziennie
                To 5 x 7 dni w tygodniu = 35 godz
                35 godz * 4 tygodnie = 140 godz w miesiacu
                140 godz = 1400 zl brutto czyli na reke niecaly tysiac zlotych !!! Odliczajac dojazdy itd to widze ze tez dno wychodzi.
                Moze ktos z was wie czy WAS tez bazuje tylko na umowach smieciowych czyli zlecenie co 3 mies umowa czy moze jest szansa na zatrudnienie na stale z umowa o prace ?
                • mnis Re: Warsaw Auto Services - rampa pakowanie 07.05.12, 23:42
                  cholera 2 lata minęło, a tam wciąż to samo się dzieje!
                  sorry, że się wtrącam w wątek, ale nie moge wyjść z podziwu jak da się rąbać ludzi w Polsce i to wszystko w zgodzie z obowiązującym prawem
                  po złych wspomnieniach lotniskowych opuściłem na stałe Polskę i po dziś dzień do niej nie powróciłem;
                  miałem nadzieję, że sprawy w PL wreszcie idą w dobrym kierunku...
                  ... szkoda, że się myliłem :(

mimo wszystko życzę Ci powodzenia

p.s. chyba przyjdzie mi tu doczekać starości... ;)
          • Gość: dumny gse Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 14:14
            dajcie mu spokój sprzęt się sypie a taśmy coraz mniej , jeszcze trochę i zacznie w gdańsku pojawiać się lepszy sprzęt a tego my nie chcemy lubimy jak jest
            pozdrawiam ...dumny
    • pruszynkaaa Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 31.05.12, 16:35
      Hej, Widze ogólnie, że nie wesoło...
      Startowałam na stanowisko ds obsługi klienta w Modlinie. Ktoś wie jak to wygląda? Ktoś może ubiega się także o to stanowisko? Dzwonili do mnie, porozmawiałam chwilkę po angielsku, wysłali mi formularz do wypełnienia i teraz czekam - jeśli przejdę dalej, mam dostać zaproszenie na rozmowę. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Jakiej mogę spodziewać się umowy? W ogłoszeniu napisane było, że um. o pracę... jak z wynagrodzeniem?

Pozdrawiam.
      • Gość: ja Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.rev.zagiel.com.pl 05.06.12, 14:03
        dzwonili z zastrzeżonego numeru?
        • pruszynkaaa Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 06.06.12, 14:26
          Nie, z jawnego.
          • Gość: jaaa Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.12, 20:50
            Ok, myślałam że przoeczyłam ;)
            • flawiusz44 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 13.08.12, 14:26
              Hello everybody I'm french from polish family, I work on french airport in Nantes, i have full qualifications push-back, headphone english, loader... Here for this job i win 7200zl but i miss my country i would like know how much i can win if i work in polish airport for this job, in Warsaw maybe...
              Thank's for answer
              Pozdrawiam
    • flawiusz44 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 13.08.12, 14:37
      Hello everybody I'm french from polish family, I work on french airport in Nantes, i have full qualifications push-back, headphone english, loader... Here for this job i win 7200zl but i miss my country i would like know how much i can win if i work in polish airport for this job, in Warsaw maybe...
      Thank's for answer
      Pozdrawiam
      • Gość: gościu Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 31.178.126.* 28.10.12, 18:38
        Hej, czy ktoś dostał się tam po rekrutacji z sierpnia 2012? Ta firma to jakaś parodia, obiecywali max. 6 tygodni, dziś mamy listopad za pasem i mimo telefonów do nich, nie podjęli żadnej decyzji. Badania zrobione itd, naprawdę szkoda czasu na nich.
        • Gość: gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 23:13
          Też czekam, podobno na początku listopada ma się wszystko wyjaśnić...
          • Gość: zyzio Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 08:19
            Dajcie sobie spokój z tą śmieszną firmą. Szkoda czasu i ZDROWIA. Najpierw będą szkolenia,w których nakładą wam do głowy,że jesteście najważniesi a życie wam póżniej pokaże zupełnie co innego. No i wynagrodzenie jest żenująco niskie, nie liczcie na podwyżki, to zwykły wybieg,żeby zatrzymać pracownika choćby na 2-3 miesiące.Jest bardzo duża rotacja ludzi. Kiedyś praca na lotnisku to była jakaś satysfakcja,że w sumie jakaświelka rodzina,elita, w sumie fajna rzecz. A dzisiaj, brak kompetencji przełożonych, podpie...nie i wieczny wyzysk. Darujci sobie - naprawdę są lepsze miejsca do pracy, atu deszcz,śnieg zawieja a ty tyrasz.
            • Gość: miczelos Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.aster.pl 06.11.12, 16:18
              A ja i tak kocham te robote :)
              • Gość: operator Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 27.11.12, 10:54
                Robota marzenie:zarobki poniżej godnego minimum,przełożony sie wydrze przynajmniej 2 razy w tygoniu (opier...i cie), od góry naciskają a on już z tym wszystkim nie daje rady. DREAMLINER siada, DREAMLINER siada, DREAMLINER siada!!!!!!!!! to są słowa przełożonego, człowiek znerwicowany, na skraju wyczerpania nerwowego. Tak sie nie zachowuje ktoś kto myśli lecz ten kto sie boi, tylko o co (mnie wypir...ą i pana wypierd..ą) słowa które będziecie słyszeć codziennie albo już słyszycie. Oczywiście blisko samolotów, ale czy nie fajniej byłoby sobie nimi polecieć, gdzieś... i pare fotek strzelić zza ogrodzenia. P.S. Nie mam znajomości na mieście więc tu pracuję
                • Gość: Gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: 31.178.126.* 29.11.12, 21:41
                  Pozdrowienia dla pana K jak Kołek. Gratuluje rozsądku i chęci kontaktu po 3 miesiącach, że w końcu się obudziliście, chodź to dziwne bo jego głos jest jakby ciągle spał, a już na pewno nie wysypiał. Żenada.
                  • Gość: isia Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.centertel.pl 28.12.12, 16:59
                    Modlin....składamy prośby o urlop bezpłatny albo wypowiedzenia....
                    Marry X-mas
                    • fufix Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 29.12.12, 21:36
                      Ludzie, współczucia- czytam wasze wypowiedzi i nie mogę uwierzyć. Zawsze wiedziałem,że lot gractwo serwis to dno a tak zachęcali do współpracy- kto ma możliwość niech spada od nich jak najszybciej, robota sama w sobie nie jest zła, ale firma DO BANI !!!
                • Gość: Ja Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.03.13, 10:26
                  Jeśli ktoś ma wrażenie, że to lotnisko i jakiś standard lotniskowy, kultura na poziomie podpatrzonym w filmach i reklamach, to się w LS szybko wyleczy. Kadra kier w większości to banda śmieci nie mających nic wspólnego z czymś co jest podobne do normalnego człowieka.
                  Pracuję w obsłudze pokładowej i mam doświadczenia. Jest tam kierownikiem pewien Jurek vel łysy. Jedyne słowo jakie dobrze zna i używa co 10 min, to wypie.... Facet tak zestrachany, że nie trzyma parametrów jakichkolwiek. Jest oczywiście w pewnym sensie macho, bo kieruje armią sprzątaczek i myśli że wszystkie są po podstawówce. A teksty nt ciąż, urlopów i zwolnień, to jak sam trafnie zauważył "nadają się do gazety". Ma obok siebie pajaca pt Lewy, który z powodu bzdury kompletnej jak brak podpisu w raporcie (papier na podstawie którego patrzy się czy pracownik nie był na fajku, albo czy przypadkiem nie miał jakiejś przerwy w pracy) potrafi zrobić taką aferę, że cały się trzęsie i dostaje drgawek. Dupawłaz z klasą mistrzowską. Odważny i bojowy, choć gość postury siedzącego psa. Ale za to jak wychodzi z pracy, to niestety bojowość pryska. Odcinek do samochodu pokonuje w tempie sprintera, a dla zmyłki czapka na oczy i głowa w dół. Oj wie że już mu się przyglądają chłopcy...
                  Jednym słowem zapraszam, ale musisz być nieudacznikiem i desperatem. Kasa mała, ale wyniesiesz z samolotów i żarcie jakieś i wyposażenie do domu. Już nikt nawet nas nie kontroluje, bo wiedzą że 1400 na rękę to słabo. Dlatego "nosić" po ciuchu można. A czasem się przyfarci i znajdziesz jakiś drobiazg. Jubiler od ręki płaci mało, ale i tak czasem 2, 3 pensje ls-owskie.
                  • Gość: Frania Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.06.13, 08:19
                    Słyszałam o tym Łysym Gonciarzu. Podobno alkoholik zwykły. Dlatego nie trzyma ciśnienia na kacu. Powiedzieli mu że jak nie będziesz h...jem, to cie zwolnimy. I tak zdegradowali go na przywódcę sprzątaczek, a był już szychą na Verze. Tylko machloje z delegacjami wyszły...
                    Paskudna sprawa z pracą tam Nie polecam. Dziwne układy i brak zasad, kultury i normalności, to tak najdelikatniej jak można napisać.
                    I kasa obłęd ! 1400 !!! Nie euro, oj nie... Jeszcze jest propozycja od tej łysej pały, żeby na umowę zlecenie zatrudniać. Jeszcze chwila i zaczną bez papieru zatrudniać, a pensja będzie w kanapkach z samolotów wypłacana. Przy czym kanapka, to też wielkie słowo. Wiem. Próbowałam raz zjeść...
                • Gość: popo Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 17:52
                  Koledzy napiszcie proszę jak z tymi zarobkami w obsłudze naziemnej . Mam taką sytuację że potrzebuję pracy od zaraz. Wpisy typu marnie ,mało nic mi nie mówią. Wiem ile proponują obecnie brutto plus jakaś premia , ale jak to jest w rzeczywistości??? Proszę o szybką odpowiedź.
                  • Gość: gosc Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.siedlce.vectranet.pl 07.05.13, 22:49
                  • Gość: popo Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 09:00
                    napiszcie proszę o co chodzi z szatnią gdzie ona jest bo czytałem że do szatni trzeba dojechać autobusem? Gdzie obsługa naziemna zaczyna i kończy pracę na lotnisku ? jak jest z dojazdem ?
      • Gość: TT Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.03.13, 18:31
        Na swoim Polskim lotnisku z takimi uprawnieniami dostaniesz przyjacielu 2500. I będziesz zapierniczał jak murzynek., daj sobie zatem luzu i siedź w tej francji za pieniądze. Bo tu dostaniesz zapomogę na jedzenie i czynsz. A szansa że popracujesz dłużej jest nikła. Tu jest rotacja. Dział szkoleń też chce żyć. Rozumiesz ?
        • Gość: lol Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 23:19
          pracowałem przy walizkach prawie dwa lata, najgorszy okres w moim życiu, za grosze, pod presją , w nocy i święta. Już nie pracuję tam, znalazłem coś lepszego , mniej stresującego, trochę więcej kasy , i bez dziwolągów którzy ratując swoje dupy zachowują się jak kapo w obozie ..... . zaglądam tu przez ciekawość ,z drugiej strony ciekawe co na to zarząd lub inne kierownictwo LS-u , przecież te forum idzie w świat, a nie jest to reklama. ale no nic za rok lub dwa znowu nazwę firmy się zmieni i bedzię git:)
          • Gość: lezajsk Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.centertel.pl 25.05.13, 10:54
            Firma krzak.
            • Gość: flachawyborowej Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.180.156.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.13, 12:59
              najgorsze dziadostwo jakie można sobie tylko wyobrazić, już wolę wykładać towar w biedronce, wieksza kasa, ciepło, weekendy wolne, swięta też i nie ma podpie...czy, karierowiczów takich jak wymienieni poniżej. omijać szerokim łukiem, taka moja rada. Ale pisanie nic nie da :-) oczywiście zatrudniajcie się w lsas hahahahaaa. Nie dotniecie nie przekonacie się
              • Gość: Gość Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ramp IP: *.centertel.pl 08.08.13, 17:49
                Potwierdzam w 100%! Niestety odnalazłem te informacje dopiero po zatrudnieniu. Zatem ostrzegam kolejnych naiwnych! Jeśli twój KRĘGOSŁUP/KOLANA są warte 1500pln miesięcznie to... twój wybór! Rehabilitacja w pózniejszym terminie może okazać się bardzo droga!!! Trudno nazwać to nawet pracą, bardziej pasuje tutaj "Niewolnik luku bagażowego" zamiast interesująco i obiecująco brzmiącej nazwy "Pracownik ds.Obsługi Naziemnej Rampa" Jeśli nie wierzysz przekonaj się sam! Jest to jedyne miejsce, z którego chcesz odejść na drugi dzień po zatrudnieniu! Jedyny plus to kilku pozytywnych ludzi! Ogólna Ocena: Totalna Porażka/ Dno/ Koszmar/ Zły sen:)
                • Gość: ziom Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 09:35
                  Potwierdzam! Firma wabi wyszukanymi nazwami i "egzotyką" pracy na lotnisku a w rzeczywistości to sposób na łapanie "świeżego mięsa". Jeżeli lubisz podłe zarobki i nieustającą walkę o wszystko, nawet o to co Ci się należy w świetle Kodeksu Pracy, to daj się zwabić. Pokaż jaki jesteś frajer!!! Masz gwarantowane: pracę w warunkach wyjątkowo szkodliwych, psie pieniądze i traktowanie na poziomie murzyna na plantacji bawełny! Wybór należy, oczywiście, do Ciebie - powodzenia!
              • Gość: Fir Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.rdns.100tb.com 24.02.14, 10:33
                Ta firma to jest ściema obiecują a nic z tego nie ma. Pracowałem tam 4 miesiące.
                Praca w trudnych warunkach w deszcz w śniegu i w mrozie nic nie grzeje zaważą cie samochodem autobusem i masz czekać aż ktoś przyjedzie namarzniesz sie i naczekasz. Poza tym ładujesz bez taśmy do samolotu 2 tony i nikt sobie z tego nic nie robi później na drugi i znowu 2 tony i myślisz ze ktoś Ci podziękuje. Wczasy pod grusza to są grosze na bilet nie starczy miesięczny. Elastyczny grafik to bzdura :P w tej firmie, śmieszne. Dodatków nie ma żadnych świątecznych. O biletach lotniczych możesz pomarzyć to są dwie inne firmy i nic nie ma za darmo. A odpowiedni ludzie na stanowiskach od kiedy przecież tam nic się nie zmieniło cały czas są ci sami, i tu kolejna bzdura.
                Premia tak jest uznaniowa czyli jak coś się obsunie ewentualnie coś zbroisz to zabierają a mało tego zwalniają.
                • Gość: Leon Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa. IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 14:47
                  Absolutnie odradzam prace w tej firmie. Obojętnie czy chcesz pracować na stanowisku Agenta ds. obsługi naziemnej, w wyważaniu czy też w rampie. Pracowników traktują jak śmieci. Na początku obiecują szkolenia podwyżki i ścieżki rozwoju a w rzeczywistości jest jedna podwyżka po 3-miesięcznym okresie próbnym i zdaniu egzaminu a później do końca waszej kariery w LSAS NIC nawet podwyżek inflacyjnych. Ogromne wymagania, dużą odpowiedzialność, nagany i zwolnienia dyscyplinarne na porządku dziennym a brak podstawowych narzędzi pracy typu samochody do poruszania się po płycie. Na kilkadziesiąt osób pracujących na zmianie cztery auta z czego żaden nie jest sprawny technicznie (łyse opony, słabe hamulce, wyskakujące biegi itp.) Najbardziej szkoda ludzi którzy pracują w tej firmie już wiele lat, często po studiach lotniczych a utknęli w pracy bez perspektyw. O awansie możecie zapomnieć, stanowiska kierownicze są obstawione przez starą ekipę znajomków.
                  • Gość: gse Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.play-internet.pl 05.03.14, 21:38
                    Leon-nie wiem, który oddział masz na myśli ( WAW ? ), ale w każdym ( szczególnie GDN ) możesz awansować. Po prostu musisz robić 25h na dobę,podpier..... kolegów, lizać du.ę szefostwu, nie chorować, nie urlopować, robić samemu 320 czy innego 767 + jeszcze kilka innych, iiiiii........ możeeee kiedyś..................................
                    Zresztą w tej "firmie" można zasłużyć się w jeszcze inny sposób: wystarczy wypchnąć jakikolwiek samolot gwałtownie i przy okazji złamać dyszel albo odjechać agregatem spod maszyny razem z podpiętą wtyczką. Na deser proponuję postawić airstartera pod skrzydło..... Efekt-GWARANTOWANY ;-)
                  • Gość: Browczyk Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.14, 08:44
                    Zgadzam się w pełni z przedmówcą. Ta firma i warunki w niej panujące to syf, kiła i mogiła. Robota dla maniaków lotnictwa, co będą za frajer robić aby tylko obejrzeć samolot z bliska ;-)
                    • Gość: gse Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.play-internet.pl 20.05.14, 23:04
                      Dorzucę jeszcze od siebie, że kierownictwo tej "firemki" nie ma pojęcia o ZARZĄDZANIU LUDŹMI. To są ( po prostu ) NIEDOUKI I TŁUKI. Kapo w obozach miało takie samo pojęcie na temat zarządzania, co ci "ludzie".
                      To tyle..............
                      Powodzenia dla potencjalnych pracowników.....
                      • klaustr_ofobia Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa 21.06.14, 20:08
                        Jak to jest w razie rezygnacji? Podobno trzeba im oddac za szkolenie, 10000? Wlasnie mnie przyjeli na koordynator ds obslugi naziemnej... Jakies rady?
                        • Gość: gse Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.play-internet.pl 28.06.14, 00:40
                          Nic nie musisz oddawać - to ściema i bezprawie. A moja rada to: wiej stamtąd i do psychiatry. Serio. Nie wiem, który oddział jest Twój, ale w tej firmie w każdym oddziale jest bajzel.
                          Miłego dnia w LS-ie..............
                          • klaustr_ofobia Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa 28.06.14, 18:08
                            Na rozmowie poinformowano mnie, ze jesli zrezygnuje w przeciagu okreslonego czasu, to musze im oddac kase za szkolenie. Zatanawial mnie fakt duzej rotacji I tego ze z tego co slychac, ludzie rezygnuja po kilku miesiach. Dobrych kilka tys. zl piechata nie chodzi.....
                            • Gość: gse Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.play-internet.pl 29.06.14, 19:29
                              Powtarzam - to ściema. W razie czego każdy adwokat to obali w sądzie. Znam przypadki, kiedy ludzie odchodzili po paru miesiącach lub nawet tuż po szkoleniu i nie słyszałem, żeby coś płacili ( czyt.: oddawali ). A rotacja była, jest i będzie - dopóki w tej "firmie" nie zmieni się podejście do pracownika i jakość kierownictwa.
                            • Gość: pracownik Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.14, 16:09
                              W firmie panuje totalny NEPOTYZM! Pracownicy sami odchodzą, bo są wykończeni psychicznie. Członkowie zarządu obsadzają na stanowiskach kierowniczych swoją rodzinę. Wieloletni pracownicy nie maja szans awansu, ponieważ Supervisiorami i Dyrektorami oddziałów zostają pracownicy z 10 miesięcznym doświadczeniem.....
                              A wszystko za marne wynagrodzenie i braku możliwości rozwoju.
                              Firma LS Airport Services ma na swoim koncie liczne kontrole Państwowej Inspekcji Pracy, które kończyły się karami pieniężnymi. Członkowie zarządu mają sprawy w Sądzie Pracy i tego też nikt nie kontroluje.
                              Podsumowując, dany zakład pracy łamie wszelkie art. kp. i do tej pory Rada Nadzorcza nic z tym nie zrobiła.
                              • Gość: gość niedzielny Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.14, 08:58
                                Kolego, również byłem niewolnikiem w tej pożal się boże firemce... na szczęście już dawno tam nie pracuje. Chciałem tylko dodać że NEPOTYZM to panuje nie tylko w L(idze) S(kazańców) ale w całym lotnisku... Ktoś mógłby się w końcu tym zająć, bo jak widać te typy są nie do ruszenia.. By żyło się lepiej... znajomym i rodzinie.
                              • Gość: gość Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: 95.160.17.* 31.10.14, 13:00
                                zgadzam się z Tobą. LS.AS to firma tak dziwna że przykro pisać o tym. stan techniczny pojazdów jest daaaleki od ideału. wycieki płynów pożary silników no i wszędzie nie obecne ogrzewanie. na zime nie będzie czym jeździć.
                                Kierownictwo do du...y robią problemy o wszystko. K.Stefaniuk największy pajac w firmie. myśli że to jego folwark. ma za nic pracowników. tak samo A.Młodzik kopia wyżej wymienionego.
                                jeśli ktoś chce się przyjąć to stanowczo odradzam
                  • klaustr_ofobia Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa 21.06.14, 19:30
                    Sluchajcie, a jak to jest z rezygnacja z tej pracy??? Podobno podpisuje sie umowe, ze jesli sie zrezygnuje w ciagu 2 lat to trzeba im oddac $$$ za szkolenie.. tzn 10 000 zl. W takim razie, jesli sie nie wytrzyma I po 3 miesiacach zloze wypowiedzenie to musze im oddac te kase?????

Gość portalu: Leon napisał(a):

> Absolutnie odradzam prace w tej firmie. Obojętnie czy chcesz pracować na stanow
                    > isku Agenta ds. obsługi naziemnej, w wyważaniu czy też w rampie. Pracowników tr
                    > aktują jak śmieci. Na początku obiecują szkolenia podwyżki i ścieżki rozwoju a
                    > w rzeczywistości jest jedna podwyżka po 3-miesięcznym okresie próbnym i zdaniu
                    > egzaminu a później do końca waszej kariery w LSAS NIC nawet podwyżek inflacyjny
                    > ch. Ogromne wymagania, dużą odpowiedzialność, nagany i zwolnienia dyscyplinarne
                    > na porządku dziennym a brak podstawowych narzędzi pracy typu samochody do poru
                    > szania się po płycie. Na kilkadziesiąt osób pracujących na zmianie cztery auta
                    > z czego żaden nie jest sprawny technicznie (łyse opony, słabe hamulce, wyskakuj
                    > ące biegi itp.) Najbardziej szkoda ludzi którzy pracują w tej firmie już wiele
                    > lat, często po studiach lotniczych a utknęli w pracy bez perspektyw. O awansie
                    > możecie zapomnieć, stanowiska kierownicze są obstawione przez starą ekipę znajo
                    > mków.
                    • Gość: gość niedzielny Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.14, 09:02
                      Wyluzuj, ja zrezygnowałem po 5 tygodniach niewolniczej pracy! Niech się cieszą że nie założyłem im sprawy w sądzie pracy za te cyrki które się tam odbywają (każdy wie o co chodzi)
                    • Gość: Ktoś Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.08.14, 22:47
                      Co do sprzęty to zgadzam się w 100% . W Krakowie od 5-ciu lat wypycha się samoloty pojazdem z krzywą tylną osią. Dziwię się tylko, że po tylu negatywnych opinach dalej jest tłum ludzi na rekrutacjach. Chyyba nie wszyscy aż tak są zdesperowani finansowo.
                      • Gość: gość Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 08:11
                        Niestety ciężko jest o pracę w średnim wieku bez znajomości . Młodzi może mają więcej możliwości.
                        W Warszawie też nie ma wystarczająco dużo sprzętu. Człowiek jest traktowany jak manekin- zepsuje się do wymiany. Pracuję w tej firmie bo nie mam gdzie odejść, cały czas szukam innej pracy.
                        Rotacja bardzo duża. To chyba jedyna firma w Polsce która nie chce zatrzymać u siebie doświadczonych pracowników, a kierownictwo jest wrogo nastawione do ludzi. Czepianie się o byle bzdet na porządku dziennym. O podwyżkach nie ma mowy. Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni, ale do tego trzeba zmienić całe kierownictwo. Może tej chwili w tej firmie nie doczekam, ale wszystkim tego życzę.
                        • Gość: Ktoś Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.14, 20:05
                          Podobno jest już tak mało specjalistów, że pracodawcy zaczynają szukać pracowników. Może i w LS coś ruszy z płacami jak samolot będzie musiał wychodzić na wstecznym bo nie będzie miał go kot wypchnąć ;)
                          • Gość: gse Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.play-internet.pl 29.08.14, 12:07
                            Musi mieć KTO wypchnąć i - przede wszystkim - mieć CZYM. Jeden czy dwa rozklekotane push-e i pogięte dyszle, to nie jest rozpusta sprzętowa......
                        • Gość: gość Re: Agent ds. obsługi naziemnej, wyważanie, rampa IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.02.15, 20:25
                          Każdego przestrzegam przed tą firmą. Szukajcie innej pracy, tutaj będziecie tylko numerem ID.
                          W każdej chwili możecie dostać kopa w Du....ę, za byle co. Weźmiesz dzień na żądanie, nie ma premii , nie ma premii kwartalnej , nie ma nagrody rocznej. O ile ten dzień dostaniecie. Zachorujesz nie ma premii. Podpadniesz , np. nie poleci 1 walizka, bo się pomyliłeś nie ma premii. Tutaj nie obowiązują przepisy BHP. Są tylko wymagania. Praca o różnych porach dnia. Zero jakiejkolwiek stabilności. Masz pracować jak maszyna, nie zepsuć się i nie narzekać. Nie dostaniecie podwyżki, dla firmy masz pracować prawie za darmo. Ja wiem, że trudno o pracę , ale tutaj zmieniają się ludzie bardzo szybko. Odchodzili już po paru godzinach pracy. I nie piszcie , że nie chcieli pracować. Chcieli, nie chcieli być robolami za grosze. W ciągu dnia 10 ton to norma. Dwie toalety, które często są zapchane, na 50 osób. Braki sprzętowe i kadrowe. Jak nie masz już innej możliwości to składaj tutaj CV i nie wierz w te piękne słowa na rozmowie wstępnej.
    • Gość: typ Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.net.wi-lan.net.pl 06.02.14, 18:31
      tinyurl.com/opinieopracodawcach
    • Gość: pepa Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.net.wi-lan.net.pl 21.02.14, 18:25
      tnij.org/pracadlawszystkich
    • sunpress1 Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 10.11.14, 16:40
      Jeżeli szukasz pracy lub pracowników w Warszawie zajrzyj na stronę www.PracaWarszawa.com.pl
      Dodaj swoje ogłoszenie za darmo. Szukaj pracy blisko swojego miejsca zamieszkania, sprawdź oferty pracy w Twojej dzielnicy. PracaWarszawa.com.pl - praca na wyciągnięcie ręki.
    • toowar Jakubowski Rafał dyrektor ds. rekrutacjii LS Airpo 20.01.15, 17:30
      Byłam na rozmowie jeśli to można nazwać rozmową na stanowisko Agent ds. obsługi pasażerskiej.
      Byłam ja - mgr ds. międzynarodowej współpracy celnej.
      Druga dziewczyna która ukończyła technikum- wcześniej pracowała w saloniku prasowym i nie umie w ogóle angielskego i chłopak który jest kierowcą.
      Proszę sobie wyobrazić że jak weszliśmy do sali to wielki pan w cudzysłowiu bo daleko mu do kogokolwiek a nawet czegokolwiek, zwykły cham i burak- mówił że trzeba na 3 zmiany pracować, w każde absolutnie każde święta. Nie mamy co liczyć na żaden awans bo wszystkie"stołki"- są już pozajmowane i nie zapowiada się żeby ktoś teraz odchodził. Traktuje ludzi jak śmieci.
      Dostaliśmy testy a w testach np. pytanie ile w ciągu godziny maszyna wyprodukuje pudełek lub ile km przejedzie samochód w ciągu 30 min jeśli jedzie z prędkością 120 km/h
      Czy to są pytania na stanowisko agenta ds. obsługi pasażerskiej?????
      Po dwóch błędach już nie ważne było to że mam ukończoną Wyższą Szkołę Cła i Logistyki że mówię po angielsku i po włosku perfekt.
      Dla mnie żenada, wygląda na to że nie jest to poważna firma. A ten człowiek na pewno nie powinien zajmować takiego stanowiska ale na pewno jak większość w tym kraju jest zatrudnionych po znajomości lub "po rodzinie".
      Mało tego mówił żenująco o linii Ryanair która obsługuje lotnisko gdzie sam jest dyrektorem?!!!!!!!
      Żenada, żenada, żenada.

• Gość: Leszek Re: Jakubowski Rafał dyrektor ds. rekrutacjii LS IP: *.centertel.pl 14.05.15, 14:30
        hahahaha Jakubowski, na temat tej mendy już mówiono i pisano wiele, nie tylko na tym portalu. To debil pozbawiony uzwojenia w głowie, to sklonowana owca w błyszczącym dresie, tylko dzięki koneksjom siedzi i pierdzi w stołek myśląc że jest nie do ruszenia. Ilu wartościowych ludzi pracowało dla tej firmy myśląc ze zatrudnili się dla elitarnej firmy. Ten cham szybko sprowadził na ziemię swoim słownictwem i zachowaniem. K...wa mam dość tego lizidupa i jego przydupasów, którzy podpie...ją na każdym kroku. Kiedy się to skończy? czy musi jego barani łeb spaść? Pozdrowienia dla lsu z okęcia. HWWD!!!!!!!!!!!!!
    • toowar Jakubowski R. Modlin 20.01.15, 17:59
      cham, cham, cham, cham,cham,cham
    • toowar Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 21.02.15, 15:46
      Tam zarabiają na tym że zatrudnią na trzy miesiące na umowę zlecenie- szkolenie 2- tygodniowe- i do widzenia Pani - Panu- Oni na tym zarabiają. Dlatego tak często są ogłoszenia- bo albo ludzie sami uciekają albo łudzą się że po trzech miesiącach umowa zostanie przedłużona.
      Owszem zostanie przedłużona jakiejś osobie która jest znajomym/znajomą R. J.
      Ten typ to coś okropnego.
      Tam ręka rękę myje. Raz moja znajoma napisała skargę do samego Prezeska M. D - i nawet Pan wielki nie raczył nic odpisać.
      Co to za ludzie?
      I obejmują takie stanowiska- taką sprawą to ktoś z telewizji powinien się zając.
      • tikop Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 10.03.15, 16:14
        Czy ktoś się wybiera na rozmowę jutro 11.03 w Wawie?Ja mam pytanie jak wyglądają przykładowe grafiki pracy? (sprzątanie samolotów)i jak wygląda rozmowa na to konkretne stanowisko?Bo nie wiem czy się fatygować chociaż widzę że raczej nie:)
    • Gość: be ny Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 05.05.15, 01:08
      Mógłby ktoś powiedzieć parę słów o pracy na stanowisku młodszego koordynatora/agenta obsługi naziemnej ? Na czym polega ta praca i jak z zarobkami ?
      • Gość: k.w Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic.mm.pl 05.05.15, 07:13
        obiecują nagrody a potem ponoć robią wszystko żeby jej nie dać. Nie rozumiem polityki firmy bo z normalnego punktu widzenia lepiej mieć stałą ekipę pracowników która jest sprawdzona i można ją docenić. Tymczasem robią cały czas rekrutację i przyjmują wszystkich jak leci. Jeden popracuje dzień , drugi dwa dni a trzeci godzinę. I tylko szkolą i szkolą. Tu jest inne podłoże bo ktoś musi na tym dobrze zarabiać. Jak zwykle oczywiście kosztem drugiego. Liczą się tylko ci na wyższym stanowisku i tylko oni chcą pracować. To forum pokazuje skalę zła jakie tam się odbywa! Szkoda bo praca lekka nie jest przy ładowaniu bagaży a ludzie chętni do pracy. Kiedyś powinno zabraknąć tej taniej siły roboczej i wtedy niech panowie w garniturach tam popracują. To co poczytałam na tym forum przebiło inne fora.
    • Gość: Były gse Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.play-internet.pl 30.07.15, 14:48
      Ja na całe szczęście temat pt. LSAS mam już z głowy. Nie muszę więcej użerać się z cymbałami, podpie...czami i innymi tego typu "ludźmi". Pozdrawiam wszystkich normalnych w tej "firmie" - jesteście twardziele albo desperaci........ :P
      • Gość: ludii Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.centertel.pl 23.11.15, 18:16
        Miałem jutro iść na rozmowe do LS (byłem pełen nadziei na ciekawą pracę) ale po tym co tutaj przeczytałem stwierdzam ze szukam dalej....
        • Gość: bartej Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram IP: *.dynamic-ww-2.vectranet.pl 07.01.16, 22:35
          ja tak samo szkoda mi paliwa zeby jechac na wirazowa
          • mullag Re: LOT Auto Services -Specjalista ds.Obsługi ram 24.04.17, 21:39
            Dziś chleją za nasze zapieprzanie na płycie. Komnaty na wirażowej już nie wystarczają...poprosimy prezesie o fotorelację i fakturę do wglądu. Bara bara....gorzała się leje, dziewczyny zadowolone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka