wuster 22.10.04, 00:03 Zakładam mini forum o tej dzielnicy Złocieńca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jleszcze Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 22.10.04, 16:22 dziękuje i pozdrawiam major rezerwy WP jleszcze Odpowiedz Link
rtex2 Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 28.11.04, 22:57 Cieszę się bardzo z tego powodu,będę tu zaglądał często,Służyłem w Budowie JW 1013,4 kcz,jesień 82-84.Szukam wszelkich informacji na temat mojej jednostki.Dlaczego? bo wspomnienia są bardzo przyjemne.Z zainteresowaniem będę śledził to forum.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
alutok5 Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 02.12.04, 22:04 Odwiedzając Złocieniec podczas wakacji urządzam sobie wycieczki nad jezioro w Budowie ale obecnie to nie to co pierszy raz to jezioro udostępniono cywilom, wtedy był ratownik / żołnierz z Jednostki Wojskowej/, można było wypożyczyć stoliki a dzisiaj pusto , przychodzą tylko rodziny wojskowych z dziećmi. Odpowiedz Link
33kk Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 02.12.04, 22:13 Przez obecność wojska jezioro Krosino od strony miasta nie jest najlepiej zagospodarowane. Trochę lepiej wygląda od strony Głęboczka. Odpowiedz Link
alutok5 Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 06.12.04, 12:19 Wojsko wcale nie przeszkadza aby to jezioro od strony Budowa było lepiej zagospodarowane i udostępnione turystom to tylko dobre chęci Gminy. Ponieważ pamiętam czasy świetności j. Krosino i j. Dłusko , więc boleję nad tym co jest obecnie. Ja mieszkam na drugim końcu Polski ale " kocham " Wasze miasto i przyjeżdzam podczas każdych wakacji.Złocieniec bardzo się zmienił na korzyść ale niestety fauna i flora coraz bardziej uboga. Odpowiedz Link
33kk Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 06.12.04, 20:08 O ile pamiętam wojsko nigdy nie lubiło kręcących się po ich terenie cywilów. Odpowiedz Link
alutok5 Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 06.12.04, 21:13 Myślę,że od tamtych czasów dużo się zmieniło: sam fakt,że cywile mają prawo wstępu na plażę w Budowie. Odpowiedz Link
zlocieniec Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 21.12.04, 13:00 Coś sie nie rusza te asze mini-forum? Odpowiedz Link
rtex2 Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 11.01.05, 21:49 Naprawdę wielka szkoda że to forum ma zastój.Tyle ciekawych ludzi i tematów dotyczących Budowa i Złocieńca,a nikt nie chce się podzielić.Ludkowie z tych okolic,piszcie,opowiadajcie,przecież to rozpowszechnia wasz region.Pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link
33kk Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 27.01.05, 16:25 Troche historii : www.worldzone.net/history/vonweyersberg/Kroessinsee.htm Odpowiedz Link
33kk Re: ZŁOCIENIEC - BUDOWO 27.01.05, 16:37 www.kajaki.com.pl/slowniczek_krajoznawczy/twierdza_ordensburg.htm Odpowiedz Link