Dodaj do ulubionych

Lokale w Złocieńcu

30.03.05, 12:26
Pare osób, które są przejazdem w Złocieńcu nie wie gdzie się wieczorem
wybrać, lokali jest sporo jak na małe miasto, ale każdy ma swój inny klimat,
inną muzykę itp. Proponuję zrobić mały opis każdego lokalu, co jest w nim
ciekawego, co nie i co by się zmieniło (choćby na wzór szczecińskiego
infoludka: www.infoludek.pl/lokale/ )
To na pewno pomoże przejezdnym wybrać właściwy lokal, a może i właściciele
poczytają ten topic i wyciągną z niego parę ciekawych wniosków :)
Wymienię lokale jakie pamiętam, ponieważ sama ich nie odwiedzam, proszę o
pomoc w opisie :D
Dialog
King
Sabat
Pizzzeria (chyba Picolo)
Arena albo 60sekund (też nie pamietam)
Kibic
oj jak tego dużo
Pizzeria u kota
wiele pijalni ;)
i więcej nie znam lub wyleciało mi z pamięci
Obserwuj wątek
    • pileczka123 Re: Lokale w Złocieńcu 30.03.05, 20:12
      Kibic już chyba nie istnieje...
    • zlocienianka Re: Lokale w Złocieńcu 30.03.05, 20:40
      Kibic nie istnieje, ale zaczęly się tam prace remontowe, więc może coś
      będzie ;D.
      Otworzono nowy klub - PAUZA (na osiedlu)

^^ PIZZERIA PICCOLO: smaczna pizza, fajny wystrój, włoska muzyka :) I dosyć
      szybka obsługa (jednak to zalezy od liczby osob w pizzeri). No i nie jest
      drogo. :) Jest na tym forum chyba wątek o pizzeri, więc więcej nie piszę.
      ^^ SABAT: Na pewno rzadko spotykany układ stolików (schodkowy). Są 2 części:
      nowa (pub, klub) i stara. Ceny są dosyć duże, ale można smacznie zjeść. To
      chyba jedyna "ekluzywna" restauracja w mieście. W starej częsci przydałby się
      mały remont, chociaż ten wystrój ma swój urok od lat.
      ^^ 60 SEKUND: typowa dyskoteka młodzieżowa. Nie wiem więcej, bo nie byłam :)
      ^^ DIALOG: wystrój w intesywnych kolorach, są trzy sale. Jest bilard. Jedzenie
      nawet nawet :) W weekendy jest tam dużo młodziezy.
      ____________________________________________________________________________
      Jeszcze to o czym Selion zapomniała:
      ^^ Bar nazywany mlecznym (na przeciwko księgarni) - szybka obsługa, domowe
      jedzenie. (Selion napisała o lokalach wieczornych, ale o tym wspomniałam, bo
      może ktoś będzie w dzień :)

hmmm to chyab wszytko, pozdrawiam :)
      • keyzan Re: Lokale w Złocieńcu 31.03.05, 19:47
        Mniamuśne spożywactwo w starym tradycyjnym barze - niezapomniane gołąbki.
        U Kota swego czasu królowały pyszne placki po węgiersku, ostatnio już nie takie
        smaczne jak dawniej. W Sabacie .....a, lepiej niech o Sabacie wypowiedzą się
        inni. Kiedyś wpadliśmy tam ze sporą ekipą znajomych na taneczną
        imprezkę.Daliśmy sporo na sobie zarobić.Jakież było nasze zdziwienie, gdy dwóch
        mężczyzn z naszej grupy nie zostało wpuszczonych do środka po tym jak
        postanowili na moment zaczerpnąć na zewnątrz świeżego powietrza. (Prawdę
        powiedziawszy chcieli omówić między sobą dość pilną sprawę rodzinną, a głośna
        muzyka w tym momencie nie była im do tego potrzebna.)Choc wczesniej było bardzo
        przyjemnie, jednakże po tym incydencie wyszliśmy wszyscy stamtąd z niesmakiem.
        • selion Re: Lokale w Złocieńcu 31.03.05, 20:06
          W Sabacie są dobre dania, choć ceny jak na Złocieniec dosyć wysokie, pyszne są
          lody (zwłaszcza orzechowy dziadek), miły i ciekawy wystrój, ale siedzenia
          gdzieniegdzie zdezylowane i za ciasne.
          W pizzeri Piccolo jest bardzo przyjemnie w środku, fajny klimat i wystrój,
          dania sa niedrogie, a do tego bardzo smaczne (przynajmniej jak dla mnie).
          Co do Kinga, to słyszę, że stary King był lepszy, ja mogę powiedzieć tylko to,
          że jest tam strasznie napalone :D
          A w Dialogu ponoć są bardzo dobre kantraski (czy jakkolwiek to się pisze) i do
          tego fajna atmosfera, dobra muzyka (rock, rege, ska i tak dalej, ogólnie taka
          na luzie) <dwa ostatnie lokale opisywał mój mężczyzna, ja byłam tam za mało
          żeby oceniać :)>
          • pikpok0 Re: Lokale w Złocieńcu 31.03.05, 22:36
            Moim zdaniem Dialog ostatnio idzie w zlym kierunku gdyz zbytnio nastawil sie na gastronomie.
            • qrka2 Re: Lokale w Złocieńcu 01.04.05, 13:42
              Sabat-drogo i nie zawsze smacznie:-/niestety zamiast podnosic swoj poziom
              obniza go.Pauza-nawet fajny lokal,bez wiekszych wad(troszke za jasno:-)Dialog-
              ma swoj klimat;-)King-za dymiony:-/ale stale sie rozwija.Piccolo-naprawde
              smaczne pizze,chociaz pisanie ze tanie to chyba lekka przesada,wystroj naprawde
              udany:-)Bar mleczny-dawno w nim nie bylem,ale mam nadzieje ze sie nie zmienil
              za bardzo:-)
    • selion Re: Lokale w Złocieńcu 30.05.05, 19:07
      Nowy lokal - Pauza, to co mi się podoba to to, że mają naprawdę dobry szyld :D
      Poza tym lokal jest przestrzenny, co jest wielkim plusem, dobre jedzenie (tylko
      za mało :) , są lotki, bilard, ponoć niedługo piłkarzyki, muzyka raczej
      uniwersalna, nikomu nie przeszkadza, mi się nawet podoba, ogólnie bardzo
      ciekawy pub, tylko jak na razie mało osób o nim wie.
      • 33kk Re: Lokale w Złocieńcu 30.05.05, 20:36
        Gdzie to jest?
        • selion Re: Lokale w Złocieńcu 30.05.05, 20:43
          Na osiedlu czaplineckim, niedaleko Lewiatana, najlepiej iść w nocy i patrzeć
          gdzie się świecą światełka :D
          • 33kk Re: Lokale w Złocieńcu 30.05.05, 20:48
            OK :)
            • qrka2 Re: Lokale w Złocieńcu 31.05.05, 11:46
              Tylko prosze uwazac na ceny!bo sa z lekka za wysokie!np.tyskie 5 złotych!warka
              strong 6!
              • pikpok0 Re: Lokale w Złocieńcu 01.06.05, 12:34
                W Pauzie niestety jeszcze nie byłem i nie mam zdania na ten temat. Bylem za to w sobote na karaoke organizowanym w spichlerzu. Impreza byla srednia, lecz na mnie niesamowite wrazenie zrobil klimat tego miejsca, mysle ze swietnie pasowalo by ono wlasnie na miejsce w ktorym moznaby sie spotkac ze znajomymi, pogadac przy czyms do picia. Choc podejrzewam ze jest to niemozliwe ?
      • keyzan Re: Lokale w Złocieńcu 14.06.05, 20:20
        Czy w PAUZIE jest także tanecznie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka