GoĹÄ: kera IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.06, 19:20 dlaczego TYLKO na dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kera Masakra psów w Tanowie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.06, 19:21 dlaczego TYLKO na dwa lata, a jeżeli tylko dwa lata to x 8 Odpowiedz Link Zgłoś
psych0 Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 19:56 a to dlatego ze pewna ustawa o jezeli sieniemyle ochronie zwierzat, przweiduje kare za znecanie sie nad zwierzetami na pozbawienie wolnosci do lat 2. Dodatkowo jezeli facet zostanie uznany za poczytalnego ale nie byl wczesniej karany to dostanie zawiasy (aha no i jak trafi na sedziego co nie lubi psow to dostanie niska szkodliwosc spoleczna czynu :P - taki joke ale mozliwy ) . Tak wiec marne szanse na ukaranie goscia - takie prawo - niestety w tym kraju zwierzeta nie maja zadnych praw :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POlo Tylko 2 lata?? Wymiar sprawiedliwosci jest chory.. IP: 217.77.224.* 23.05.06, 09:37 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: RED Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:10 A co, te psy tak sobie biegaly same ? A gdzie byli wlasciciele ? Wszystkie walesajace sie psy powinny byc wylapywane. I karac wlascicieli nie tylko za to ale i za obsrywanie chodnikow przez ich pupili. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pam Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.05.06, 10:20 Najwazniejsze ze byl katolikiem pijakiem bo jak by nie byl to sasiedzi dawno by znim porzadek zrobili.Jak to na polskiej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sydu Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.05.06, 10:51 w pełni popieram, niech wieśniaki pilnują swoich pupilów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tmmy Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:11 Nie tylko wieśniaki.Wczoraj w Warszawie jeden kundel, który biegał swobodnie po osiedlu bez kagańca, nie dał się odwołać swemu panu i niczym nie sprowokowany poszarpał mi rękaw kurtki. Właściciel, widząc co się dzieje, dał drapaka między żywopłoty i tyle go widziałem. Wyłapywanie szwędających się psów jest dla mnie tak samo naturalne, jak odholowanie na parking policyjny porzuconego w niedozwolonym miejscu auta. Odebrać je można po uiszczeniu stosownych opłat, a jak nie to pójdzie na licytację. Pozdrawiam miłośników zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch 23.05.06, 13:37 Mnie uciął pies dwa razy w życiu. Kika lat temu z mojej winy. Stał sobie przy sklepie mały pies przywiązany do kraty, a ja mu coś prowokacyjnego powiedziałem, wściekł się, dokoczył do nogi ugryzł mnie - miałem dwa małe ślady. Drugi raz szedłem ulicą. W jednym miejscu nie zamykają bramy i wylatuje z niej wściekły mieszaniec. Zawsze wylatywał i straszył, ale tym razem mine ugryzł. Choć pies jest mały, to jednak masywny, więc bolało. Nie mogłem iść i opieprzyć właścicielki, bo pogryzł by mnie więcej. Chyba, że bym go wcześniej unieszkodliwił. Powracając do artykułu, to 2 lata jest wystarczającą karą za zabicie psów. Człowiek ten prawdopodobnie nie znęcał nad tymi psami, tylko odrazu je zabijał. Oczywiście powinno poznać się motywację jego czynu i we więzieniu nauczyć faceta, żeby więcej nie zabijał psów. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sydu Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.05.06, 15:24 Moze zamiast do pierdla to niech w schronisku swoją winę odpracuje. Jak wybije reszte kundli bedzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
safiano Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch 24.05.06, 09:09 Mało, że się nie znęcał, to jeszcze pewnie pogłaskał i nakarmił... A psy zmarły bezboleśnie i natychmiast... W gruncie rzeczy to był dobry człowiek... Zabicie w sposób powodujący cierpienie, to już nie jest znecanie się? Gratuluję świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
heyao Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch 23.05.06, 14:31 1. żywe stworzenie to nie to samo, co maszyna. 2. ten człowiek ich nie wyłapywał, nigdzie ich nie odholował ani nie wystawił na licytację, tylko zabił. Różnice wydają się być jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anjew Czy wylapywanie i mordowanie siekiera to to samo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:41 Widze, ze dla niektorych tutaj tak wlasnie jest... Moze napisze duzymi literami, zeby kazdy zrozumial ON TE PSY ZABIL ROZWALAJAC IM CZASZKI SIEKIERA, nie wylapywal, nie zamykal w szopie itd. Czy to jest jasne, czy dalej nie? Na wsi burki zawsze lataja same i tyle. Nie kwestionuje, ze to czesto ma zle konsekwencje, ale nikt z nas nie jest uprawniony do mordowania zwierzat. Malo tego, kazdy normalny czlowiek nie jest do takiego czynu zdolny. I o to tu chodzi - bestialstwo tego ludzkiego smiecia. Temat ewentualnych pogryzien przez bezpanskie kundle to inna historia, ale jak zwykle glos zabieraja tu osobniki srajace ze strachu na widok kazdego psa i skrycie (badz nie) zadowolone z psiej krzywdy. Jesli pies nie jest agresywny i nie atakuje nikogo, a czlowiek (?) mimo to go zabija, powinien bezwarunkowo isc do wiezienia przynajmniej na wspomniane 2 lata. Sa na to paragrafy, szkoda, ze tak rzadko wykorzystywane. I niewazne jest tutaj, czy pies mial wlasciciela, czy nie, debile z psia fobia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tmmy Re: Czy wylapywanie i mordowanie siekiera to to s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:10 Heyao: Ad1. Gratuluję spostrzeżenia, spróbuj przeczytać moją wypowiedź ze zrozumieniem. Ad2. Znów czuję się oświecony, ale pokaż mi gdzie usprawiedliwiam tego człowieka, gdzie w mojej wypowiedzi postawiłem znak równości między mordem, a wyłapywaniem, zamykaniem w szopie itd, pisząc za kolejnym mentorem, w ekskrementach szukającym poparcia swych tez, niejakim Anjewem. Debilów sobie poszukaj w rodzinie i nie szczekaj jak swój burek, bo z nadmiaru emocji dostaniesz jeszcze apopleksji… Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anjew Re: Czy wylapywanie i mordowanie siekiera to to s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:08 Nie pisalem tylko do Ciebie, smieszny dogofobie. Apopleksji z nadmiaru emocji to podejrzewam, ze Ty dostajesz, jak zbliza sie do Ciebie pies... I mowi sie debili, nie debilów, do szkoly, synku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Czy wylapywanie i mordowanie siekiera to to s IP: *.chello.pl 23.05.06, 19:32 absolutnie, absolutnie się zgadzam.natomiast to, co niektórzy wypisuję to.. to po prostu szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Van Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.bc.hsia.telus.net 23.05.06, 17:37 Przywrocic dawna instytucje HYCLA (bylo to tak dawno, ze zapomnialem:'h' czy 'ch'). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria10344 Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:12 Chyba nie wszyscy wiedzą jak zachowują się psy w okresie rui suki.Ja mam sukę i jeden taki wyjeżdżał ze mną do pracy autobusem,czekał 8 godz.i wracał ze mną autobusem.Nie wiem jak od to robił bo właściciele wychodzili z nim na smyczy.Poprzednio miałam psa i jak tylko wyczul babę,to jak sąsiadka przyszła pożyczyć soli to potrafił prysnąć,no i nie dawał się złapać.Kiedyś calą noc go szukałam po osiedlu,a on kluczył.Nie opowiadajcie więć takich pierdół.A tego parszywego dziada zamknąĆ ZE SWORĄ PSÓW NA TYDZIEŃ BEZ ŻARCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skeezy Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:44 Gość portalu: RED napisał(a): > A co, te psy tak sobie biegaly same ? To jest powód do ich zabicia?! > A gdzie byli wlasciciele ? W tym momencie to jest nieistotne. > Wszystkie walesajace sie psy powinny byc wylapywane. Czy wyłapywanie jest równoznaczne z zabijaniem?! > I karac wlascicieli nie tylko za to ale i za obsrywanie chodnikow przez ich > pupili. To również nie jest istotne. Lecz się człowieku, albo wal głową w mur, może to wybije z niej głupotę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.eranet.pl 23.05.06, 15:22 Gość portalu: skeezy napisał(a): > Gość portalu: RED napisał(a): > > > A co, te psy tak sobie biegaly same ? nie no na smyczy chodzily. Pancio je prowadzil a jak siekiere zobaczyl to uciekl. 25 dla sku..syna , ze psa na pastwe lajdaka zostawil. Za wspoludzial. > > A gdzie byli wlasciciele ? > W tym momencie to jest nieistotne. A JAKZE, JAK TO NIEISTOTNE, NA SMYCZY PROWADZILI :p > > > Wszystkie walesajace sie psy powinny byc wylapywane. > Czy wyłapywanie jest równoznaczne z zabijaniem?! oczywiscie, ze nie, ale jesli przejawiaja agresje to zsam bym potraktowal pradem. Niekoniecznie sprayem pieprzowym - deklaruje , ze jestem milosnikiem psow. > > > I karac wlascicieli nie tylko za to ale i za obsrywanie chodnikow przez i > ch > > pupili. > To również nie jest istotne. pewnie, ze nie. Obsram Ci wycieraczke. Ot musialem a nie chcialem klatki schodowej zanieczyszczac. Wiec pozowlilem sobie wycieraczke palanta. MNiejsza szkoda i kara zadna. TLUMOKU, JAK SIE PODEJMUJE OBOWIAZEK POSIADANIA ZWIERZAKA TO SIE ZA NIEGO SPRZATA. jAK SIE KIEDYS ZDECYDUJESZ NA DZIECKO TO BEDZIESZ PIELUCHY ZMIENIAL. bO CI SMIERDZIEC BEDZIE. jAKK NIE ROZUMIESZ TO SPADAJ NA SZCZAW. > > Lecz się człowieku, albo wal głową w mur, może to wybije z niej głupotę! taaaa masz racje. 100% Kos tu sie powinien walnac. Jak nie bedziesz w stanie odpowiedziec na pytanie kto to napisz. Niejeden udzieli ci wsparcia czlowieczko ... ups... a moze " czlowieczku" ?? sam nie wiem czy masz prawo pretendowac do miana istoty myslacej ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skeezy Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:21 Gość portalu: xxx napisał(a): > nie no na smyczy chodzily. Pancio je prowadzil a jak siekiere zobaczyl to uciek > l. 25 dla sku..syna , ze psa na pastwe lajdaka zostawil. Za wspoludzial. Psy mogły być bezpańskie i pewnie większość z nich była. > A JAKZE, JAK TO NIEISTOTNE, NA SMYCZY PROWADZILI :p j.w. > oczywiscie, ze nie, ale jesli przejawiaja agresje to zsam bym potraktowal prade > m. Niekoniecznie sprayem pieprzowym - deklaruje , ze jestem milosnikiem psow. A TE psy przejawiały agresję? Byłeś tam? Widziałeś zdarzenie? Nie, więc się przymknij i nie pisz głupot. > pewnie, ze nie. Obsram Ci wycieraczke. Ot musialem a nie chcialem klatki schodo > wej zanieczyszczac. Być może na twojej wsi są takie zwyczaje, buraku... Pies nie może odpowiadać i nie odpowiada za swoje czyny. Za to odpowiada jego właściciel. A sranie na trawniki ma się nijak do rzezi psów. TLUMOKU, JAK SIE PODEJMUJE OBOWIAZEK POSIADANIA ZWIERZAKA TO SIE > ZA NIEGO SPRZATA. jAK SIE KIEDYS ZDECYDUJESZ NA DZIECKO TO BEDZIESZ PIELUCHY ZM > IENIAL. bO CI SMIERDZIEC BEDZIE. jAKK NIE ROZUMIESZ TO SPADAJ NA SZCZAW. Po pierwsze, "tłumoku", możesz mowić do swojego kolegi spod budki z piwem, chamski chłopku. Po drugie, nie dzryj się, nie jesteś w domu. Po trzecie, artykuł nie mówi o sraniu na trawniki, tylko o bezprawnym zabiciu zwierząt, co nie ma żadnego związku z obsranymi trawnikami. Nie dziwię się, że tego nie potrafisz zrozumieć. Osoby o takim intelekcie jak twój, wielu spraw nie potrafią zrozumieć. > IENIAL. bO CI SMIERDZIEC BEDZIE. jAKK NIE ROZUMIESZ TO SPADAJ NA SZCZAW. Współczuję ci głupoty. > taaaa masz racje. 100% Kos tu sie powinien walnac. Jak nie bedziesz w stanie od > powiedziec na pytanie kto to napisz. Niejeden udzieli ci wsparcia czlowieczko . > .. ups... a moze " czlowieczku" ?? sam nie wiem czy masz prawo pretendowac do m > iana istoty myslacej ... Proponuję powrót do szkoły podstawowej, gdzie nauczą cię poprawnego posługiwania się językiem polskim. Sądząc po twojej wypowiedzi, kilka klas opuściłeś. Niestety, kultury takiego chama nie nauczy już nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Deva Psy sa jak dzieci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 12:48 Dzieci sa jak psy, jak Twoje dziecko bawi sie na podwórku i ma fajne zabawki i podlatuja inne dzieciaki by się bawic jego zabawkami, to co - łapiesz za siekierę i rach ciach ciach? Psy sa jak dzieci, tylko tak nie marudzą, nie brudzą, nie drą japy o byle co. Sa ciekawskie i jak czegos chcą to nie widzą przeszkód w tym by to zdobyć. A tu jakis psychol... Jakby to były obsrajmajtki na dwóch łapach, znaczy nogach to by dostał dozywocie, albo by go wies zlinczowała. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Psy sa jak dzieci... 23.05.06, 13:31 Gość portalu: Deva napisał(a): > Dzieci sa jak psy, Czyli Twoje też będą psami. obyś był bezpłodny(a) >Psy sa jak dzieci, Palnij się w łeb............ >nie brudzą, A te zasrane chodniki to co - koza wanda obsrała? >nie drą japy o byle co. jape to moze ty masz - kiedyś też byłeś(aś) malym kunhdlem. A kto jest twoja mamusią - suczeńka? Może masz kilka DNA z kundla - stawiasz wszak je wyżej od DZIECI......... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jkarus16 Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.ornet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:39 Do miłośników psów. Należy założyć rejestr miłośników psów.Wyznaczyć dyżury miłośnikom w miastach i wsiach na zbieranie gówien po psach.Za wszelkie pogryzienia i inne szkody należy karać mołośników,włącznie z karą więzienia.Na końcu pogadamy o miłości do psów i ich wyższości nad człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mARIA Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:16 Matko ty moja,to ja jestem już całkiem skreślona bo mam jeszcze kota.Znam takich co nie lubią zwierząt a który bardziej nie lubi to większy katolik Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stary Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:18 >> Dzieci sa jak psy, Jeżeli nie widzisz różnicy między psami a dziećmi, to współczuję. A karę powinni dostać właściciele burków, przynajmniej w równym wymiarze co ten facet. A za uśpienie szczeniąt kto musiałby zapłacić? Jak się ma swojego pieska to się go pilnuje a nie puszcza wolno. A jak mu jeden burek z drugim na podwórko wlazł, to miał gość prawo sprawę załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Albin Siwak Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.adb.pl 23.05.06, 15:50 Dzieci są inteligentniejsze od psów, uciekają na widok siekiery. Przynajmniej te na moim podwórku. Psy wytrułem, za dużo zachodu z gonieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XYZ Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.aster.pl 23.05.06, 17:00 Cos krecisz, mowisz ze to dzieci uciekaly, a psy musiales gonic?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Albin Siwak Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.adb.pl 23.05.06, 17:10 Właściwie to dzieci chciałem wytruć a psy siekierą, ale przypadkiem wyszło na odwrót ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moher75 Re: Psy sa jak dzieci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:30 ...sam jesteś jak pies Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Herod Antypas [...] IP: 212.14.31.* 23.05.06, 13:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SatanClaus Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:10 No pewnie, bo zwierzęta nie są składową środowiska, za to zachlani siekiernicy tak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Herod Antypas Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: 212.14.31.* 23.05.06, 13:08 Powinni mu jeszcze jaki medal dać za uwolnienie środowiska od wałęsających się kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: manhu Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:24 Gość portalu: RED napisał(a): > A co, te psy tak sobie biegaly same ? A gdzie byli wlasciciele ? > Wszystkie walesajace sie psy powinny byc wylapywane. I karac wlascicieli nie > tylko za to ale i za obsrywanie chodnikow przez ich pupili. Masz rację i nie, bo nie porównuj nieistotnego obsrywania do ryzyka śmierci czy obrażeń ciała na skutek pogryzienia! Tak więc policja powinna gościa zwolnić, a zacząć szukać tych 8-miu zwyrodnialców co puścili psy luzem i powsadzać ich do więzień co najmniej na 2 lata, a jak to rotwieler to dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antykupa Re: Az 2 lata?Wymiar sprawiedliwosci jest ch IP: 213.173.232.* 23.05.06, 14:17 Tak tak tak! szlag mnie trafia jak patrze na obs*ane chodniki... Warszawa, ul Gagarina, szeroki chodnik drzewa dookola, lazienki i przejsc nie mozna bo od smrodu psich kup na wymioty sie zbiera... Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanin09 Zwierze to zwierze 23.05.06, 19:15 Nie powinno sie traktowac zwierzat tak jak ludzi. a swoje drogo to na ile lat powini skazac pracownikow ubojni drobiu czy bydla? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gumis Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.top.net.pl 23.05.06, 09:37 > Tak wiec marne > szanse na ukaranie goscia - takie prawo - niestety w tym kraju zwierzeta nie > maja zadnych praw :/ Oj mają moga Cie pogryźć, rozszarpać, atakować Cię na twoim podwórku. Polecam jazdę na rowerze przez wieś zobaczysz ile praw mają rotwilery, wilczury, kaukazy. Jak by mi na podwórko wlazło takie bydle też bym zabił. A gdzie byli właściciele? psy miały kagańce, obroże? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kg Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.06, 10:04 Popieram . Moja suczka ma cieczkę .Nie mogę z nią wyjść by mogła się załatwić .Jest atakowana przez watahę psów, która przez kilka dni waruje pod domem. Jak wychodzę sama, to w najlepszym wypadku idą za mną, wchodzę do sklepów jeśli ja tam wchodzę. Jak jadę samochodem biegną za mna ulicą.Również skaczą na mnie.Szczególnie niebezpieczny jest jeden z nich - mieszaniec w wielkości kaukaza .Skacze na mnie, pewnego razu mnie przewrócił.Mam przez tego psa zniszczony lakier na samochodzie . Dziś byłam u właściciela tego psa to tylko wzruszył ramionami.Trochę odpowiedzialności właściciele psów płci męskiej. Pewnie to takie same myślenie ,że o wczesne ciąże i nieślubne dzieci niech się martwią rodzice córek. kg Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.de.ibm.com 23.05.06, 11:57 To ja wysterylizuj "odpowiedzialna" wlascicielko. Jesli suka nie jest przeznaczona do rozrodu, powinna zostac wysterylizowana - aby zapobiec ewentualnej nieplanowanej ciazy oraz dla jej wlasnego zdrowia (minimalizujesz wtedy m.in. ryzyko choroby nowotworowej). Ale pewnie zal Ci odbierac jej "kobiecosci"? Czy moze szkoda pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yhym Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:23 A jeśli "jest przeznaczoną do rozrodu" rasową suką to co poradzisz mądralo? A może najpierw sama się wysterylizuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 13:27 W Anglii i Szwecji sterylizuje się wszystkie psy i suki, które są nie przeznaczone do rozrodu - tzn. nie maja certyfikatu Związku Kynologicznego. Nie ma tam wałęsających się zwierząt, a i schroniska - to raczej hotele dla zwierząt. To najlepsze rozwiązanie - bo pozwala uniknąć eutanazji. www.brightlion.com/InHope_pl.aspx PS. Moje 2 suki - ONki są wysterylizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~ja Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 15:38 sterylizacja niesie też ze sobą ryzyko wielu chorób, to nie jest takie bezproblemowe po prostu wysterylizować, oczywiście może nigdy jej nic nie być po takim zabiegu ale może zacząć chorować, są też jeszcze tabletki ale właściciel musi mieć chęci żeby je regularnie podawać i musi wiedzieć kiedy je podać a niestety dla większości to za dużo zachodu (no i to kosztuje) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: divak2 Kiedys... IP: *.ift.uni.wroc.pl 23.05.06, 12:35 kiedys gazeta pisala o tym jak pewna paniusia urżnęłą nożem jaja psu pilnującemu parkingu, bo tem w ciagu paru minut potrzebnych na zlatwienie formalności, opłat "uwiódł jej rasową suczkę". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obrońca zawierząt Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.acn.waw.pl 23.05.06, 13:11 Cóż, wystarczy suczkę wysterylizować. Tak się obecnie robi, aby uniknąć kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stary Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:25 Cóż, wystarczyło wysterylizować te pieski, które tam przychodziły, tak się unika kłopotów. Ale... przecież to nie jest kłopot właścicieli psów, a nie suk, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:16 Trochę problem psów biegających za Twoją sunią może rozwiązać stosowanie tabletek z chlorofilem (najlepiej dobrej firmy). Jedna tabletka to ok. 1 zł. Na moja sunię (owczarek niemiecki, 33 kg) wydawałem na takie tabletki ok. 50 zł w czasie cieczki, ale opłacało się. Psy zdecydowanie mniej za nią biegały (najmniejszy efekt był w czasie trzech najbardziej pachnących dni), a i sunia była dużo spokojniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Włodek Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:28 Ta sytuacja to tylko skromny przejaw kompletnego nierozwiązania sprawy psów w Polsce. To oczywście wina ludzi, nie psów. Z jednej strony niekontrolowane rozmnażnie (się) psów, z drugiej porzucanie zwierząt, czy tez puszczanie ich bez nadzoru, kłusowanie z psami, znęcanie się nad nimi,czasem torturowanie. Co roku myśliwi zabijają 40-50 tysięcy wałęsających się psów. Psy są głodzone, bite, wystawiane do walk. Szerzej patrząc jest to natomiast jeden z przejawów stosunku do zwierząt w Polsce. W ostatniej Polityce jest artykuł o makabrycznym losie koni wywożonych na rzeź za granicę. Makabrycznie jest też na farmach zwierząt hodowanych na futro i w dużej (chyba przeważjącej) części farm zwierząt rzeźnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Johnmclain Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:48 co ty piszesz tumanie.co roku miliony suk ma cieczke, miliony psow biega w ta i tamta i rzadko sie zdarza zeby atakowaly!!!chyba ze idziesz na nie swoim podworku albo jestes zachalany i prowokujesz to nic dziwnego ze cie atakuja!! zreszta sa inne problemy rozwiazywania problemow z psami a nie walenie ich po lbie siekiera.jakos inni na to nie wpadli a nawet jesli to nigdy az tak wiele.widac ten koles ajkis psychol a ty jak go popierasz to tez powinienes dostac obuchem po lbie!! miara czlowieczenstwa jest stosunek do zwierzat.w krajach niecywilizowanych zwierze to rzecz wiec mozna z nia zrobic co sie chce, widac ty do takich nalezysz!! zle mi sie robi jak czytam takich durni jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bleble Re: Masakra psów w Tanowie IP: 217.153.60.* 23.05.06, 12:48 > idac ten koles ajkis psychol a ty jak go popierasz to tez powinienes > dostac obuchem po lbie!! a ty czym powinieneś dostać po łbie? widać że nie wiesz o czym piszesz, albo twoje możliwości wyobraźni ograniczają się do czubka własnego nosa > zle mi sie robi jak czytam takich durni jak ty jak czytam takich jak ty, to chce mi się płakać, i użyć bomby atomowej do wytępienia ciemnogrodu ... i miłosiernych katolików którym zapewne jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:00 co Ty bredzisz człowieku! Co mają wspólnego katolicy z debilami i krytycznymi komentarzami pod tym artykułem? Trochę kultury, bo robicie z siebie pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bodom child Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:46 no spoko ale to chyba nie powód zeby od razu zabijac kiedy pies nie ma obrozy i sobie podrywa suczki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Deva Jesteś tchórzliwy. To dogofobia - lecz się! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 13:05 Oj mają moga Cie pogryźć, rozszarpać, atakować Cię na twoim podwórku. Polecam > jazdę na rowerze przez wieś zobaczysz ile praw mają rotwilery, wilczury, > kaukazy. Jak by mi na podwórko wlazło takie bydle też bym zabił. A gdzie byli > właściciele? psy miały kagańce, obroże? Jak żyję i jezdze na rowerze to jeszcze mnie pies nie zaatakował. może Ty sie po prostu dziwnie zachowujesz? (podobno ofiary przestepstw zachowuja sie w charkterystyczny sposób, maja specuficzny sposób chodzenia, rozgladania sie itp) Mam dwa psy w domu i jak chodzę z nimi na spacery to obserwuję u ludzi dziwne zachowania - pies idzie na smyczy za facetem i chce go powąchać, ponieważ głównym zmysłym jest u niego węch ( u ludzi wzrok) a ten facet zatrzymuje się raptowanie, kuli sie w sobie i zaczyna drzec japę, (pies jest na smyczy!) żebym "zabrała tego mordercę". wtedy mój pies - zazwyczaj spokojny zaczyna szczekać. wtedy facet zaczyna wymachiwać łapami, a mój pies mysli ze gość chce nam zrobić krzywdę i zaczyna warczeć i chce go ugryźć. I wtedy dopiero jest kłopot!Okazuje sie że ja mam "agresywnego "psa! Wyobraźmy sobie na chwilę, że zamiast psa idzie dziecko, podchodzi do goscia i chce mu sie przyjrzeć, a ten odwala analogiczna szopkę , zabrania dziecku na siebie patrzeć i drze sie - kto tak naprawde jest agresywny? nikt nie powie, że to dziecko jest agresywne, tylko, że facet psychiczny! I tak samo z psami. według mnie połowa ataków na ludzi jest sprowokowana przez nich samych. Zapytajcie ludzi, którzy szkola psy - musisz naprawdę złamać psie zasady, żeby pies zaatakował, zasad łatwo sie nauczyć i przestrzegać. A ludzie, którzy twierdza, że psy sa agresywne sami najczęściej sa tchórzliwi i agresywni, boja się innych ( wtym psów) i zachowuja sie tak, że budza w innych istotach agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Ktoś łamie p s i e zasady - sam(a) się lecz! 23.05.06, 14:56 Odpowiadasz na opst poprzednika w dość obraźliwym tonie, ale wierz mi, problem z oceną rzeczywistości masz Ty - i to naprawdę spory. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski A co z s i e k i e r n i c z y m i zasadami? 23.05.06, 15:25 Idąc dalej tokiem rozumowania Devy, można by stwierdzić, że źle robią ci, którzy łamią komarze zasady i nie dają owadom popić ssaczej krwi. No a cały artykuł byłby w zasadzie o niczym. No bo skoro pieskom zachciało się łamać z a s a d y dziadka siekiernika... Odpowiedz Link Zgłoś
miastomakow Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 10:11 winnym tej masakry jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Układ Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.chello.pl 23.05.06, 12:21 Tak, to kolejny brutalny atak zaciekle broniącego się "układu" ;-) miastomakow napisał: > winnym tej masakry jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rav Ja bym gnoja zamknął do psychiatryka... IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 10:26 to co zrobil świadczy że nie może być normalny... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:17 Przecież on się nad nimi nie znęcał, tylko je zabił. Tak jak się zabija tysiące innych zwierząt, z reguły na kotlety albo dla przyjemności (myśliwych). A zdaje się że w tym kraju obowiazuje też przepis, że psy mają być na smyczy i w kagańcu. Może by tak zająć się ich włascicielami? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 13:22 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Przecież on się nad nimi nie znęcał, tylko je zabił. Tak jak się zabija tysiące > innych zwierząt, z reguły na kotlety albo dla przyjemności (myśliwych). A zdaje > się że w tym kraju obowiazuje też przepis, że psy mają być na smyczy i w > kagańcu. Może by tak zająć się ich włascicielami? Czy zarąbanie siekierą jest "humanitarne"? A może strzykawka czyni człowieka bardziej ludzkim? www.brightlion.com/InHope_pl.aspx Tylko sterylizacja rozwiąże problem niechcianych psów i kotów! Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Rozwiązanie nr 1 23.05.06, 10:51 Gość portalu: kera napisał(a): > dlaczego TYLKO na dwa lata, a jeżeli tylko dwa lata to x 8 16 lat dla hycla. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: terba dzis psy, jutro sasiad IP: *.aster.pl 23.05.06, 13:09 dzis zabil psy, ktore przychodzily do suki, jutro zabije zalotnikow, ktorzy przyjda do corki. mam nadzieje, ze jemu tez ktos rozbije leb siekiera. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stary Re: dzis psy, jutro sasiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:23 > dzis zabil psy, ktore przychodzily do suki, jutro zabije zalotnikow, ktorzy prz > yjda do corki. mam nadzieje, > ze jemu tez ktos rozbije leb siekiera. Dziś jesz szynkę, a jutro zjesz sąsiada :). No niektórzy to naprawdę mają wyobraźnię i potrafią kreować fakty. Tylko wsółczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DigitalAngel Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:28 a ukradlby bulke ze sklepu to by dostal 8 lat... powinni mu w łeb wbic ta siekiere ,ktora zabijal te psy... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 19:35 Trachę Was nie rozumiem...psy chciały zgwałcić jego sukę, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
aa_m_b_aa Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 09:25 exman napisał: > Trachę Was nie rozumiem...psy chciały zgwałcić jego sukę, tak ? ależ skąd. ustawiały się w kolejce po jej rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pikus Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.perm.iinet.net.au 23.05.06, 09:53 exman napisał: > Trachę Was nie rozumiem...psy chciały zgwałcić jego sukę, tak ? --------------- pytales sie suki? pamietaj: pies nie wezmie jak suka nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 19:35 Niedawno byłam w tamtej okolicy i widziałam na własne oczy jak horda czyichś psów goniła biedną sarenkę. Przyznam się ze nóż mi się sam otworzył w kieszenie na ten widok. Oczywiście gdybym miała nóż, lub strzelbę to myślę ze nie namyślałabym się i wystrzelałabym tą hordę. Może i ten gospodarz jest miłośnikiem przyrody i w ten sposób chroni dziką zwierzynę? ==== video.i123.pl/play/762/Mietek__Piosenka_o_Mietku_pijaku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: erykxxx Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:49 Zono,byłaś na bańce,wydawało Ci się!!!! a jeśli to był rzeczywiście ratler to co robil biegający wolno....to bardzo niebezpieczna rasa....a na poważnie gościa bym zamknął na 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:06 Gość portalu: erykxxx napisał(a): > Zono,byłaś na bańce,wydawało Ci się!!!! a jeśli to był rzeczywiście ratler to > co robil biegający wolno Żebyś się nie zdziwił, jak nawet taki ratlerek dopada zająca i nie daje mu szans na przeżycie. W hordzie psy dostają dzikich instyktów, niczym kibole po meczu w Warszawie. ==== Piosenka_o_Mietku_pijaku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziad Ano znow sie musze z Toba zgodzic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:33 niestety zabyt czesto psy biegajace luzem po wsiach to klusownicy - psy watacha potrafia zameczyc nawet sarny czy dziki... pojedyncze psy poluja na zajace... troche im sie nei dziwie - przy sposobie traktowania zwierzat na wsiach, zwyczajnym glodzeniu to czesto dla takich psow znaczace uzupelnienie diety (czyli okrawkow skorek po chlebie zalanych skislym mlekiem) Zreszta podobna sprawa dotyczyc klusujacych kotow - ktorych lupem zbyt czesto padaja piskleta... mam niestety okazje obserwowac czesto "efekt" takich podbojow... kto nie widzial sarny z rozszarpanymi wnetrzosciami ten nie wie do czego zdolne sa psy... Pies i kot w lesie to mordercy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gall Anonim ja tez niestety sie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:35 Dokladnie tak. Pare lat temu wataha psow w Poznaniu, w nowym Zoo (takie otwarte, zwierzeta chodza po duzych otwartych przestrzeniach, niektore jak pawie w ogole chodzily wolno) watahy psow przydomowych potrafily podkopac plot, wedrzec sie na teren zoo i rozszarpac stado muflonow. W obawie przed dalszymi tego typu przypadkami zoo poprosilo mysliwych o ochrone ktore odstrzelilo kilka z nich. Szokiem dla niektorych bylo to, ze mniejszosc z nich byla "trwale zdziczala", wiekszosc traktowala to jak "goscinne wystepy". Psy nie oszczedzily zadnej sztuki z wyjatkiem jednej samicy ktora wysoko skoczyla na skalki. Reszta zagryziona - swiadczy to o tym, ze psy wdarly sie nagle nie dajac szansy ucieczki muflonom. Rozklad zwlok swiadczy ze gonily je jeszcze po calym wybiegu. Oczywiscie potepiam czlowieka, ktory tak okrutnie obszedl sie z psami, ale psy nie maja prawa paletac sie samopas, z czego wlasciciele nie do konca zdaja sobie sprawe. Dopiero jak dochodzi do jakis dramatycznych zdarzen to wszyscy sie pytaja "jak moglo do tego dojsc"? Ano tak. Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Rozwiązanie nr 2 23.05.06, 10:55 Gość portalu: DigitalAngel napisał(a): > a ukradlby bulke ze sklepu to by dostal 8 lat... powinni mu w łeb wbic ta > siekiere ,ktora zabijal te psy... Kara śmierci dla hycla ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.beata Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:52 Dlaczego u nas nie ma łączenia kar jak w USA??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:10 ludzie to w większości kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Absolwent Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:06 Własnie jest łączenie. w USA kary sie sumuje, a nie łaczy. U nas się łaczy i dlatego ktoś dostaje np. 10 i 5 lat i przez pierwsze 5 lat odsiaduje łącznie 5 i pierwsze 5 z dziesięciu. Na tym polega kara łączna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:09 Posiadanie zwierzęta zobowiązuje. Psa miejsce jest przy nodze swojego pana a nie wyjąc pod płotem sąsiada. Hyclowi wyłącznie zaś nagroda im św Franciszka. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów 22.05.06, 20:19 fugazi, poogladaj sobie teraz Discovery civilization o hiszpańskiej inkwizycji i Torquemadzie, tak w ramach przygotowania chrześcijańskiego na przyjęcie B16 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:23 Jednym okiem oglądam Przyboczną Straż Kurosawy a drugim czytam Ewangelię zerkając co rusz na forum. Nie prowokuj więc mnie córko abym zrezygnował z jakże szlachetnych dzieł na rzecz gadzinówki made in USA. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów 22.05.06, 20:25 ależ ojcze,czyżby temat Cię nie zaciekawił? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:27 Wolę tematy bardziej romantyczne... Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów 22.05.06, 20:28 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Wolę tematy bardziej romantyczne... > dlatego Ewangelię czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:32 > dlatego Ewangelię czytasz? I dla równowagi. Podobnie jak Kubuś Puchatek. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów 22.05.06, 20:28 przy takim okrucieństwie kara powinna być wyzsza i czyn zagrożony bezwzględnym pozbawieniem wolności tego zwyrodnialca, rację ma mamoniowa,że to specyfika polskiej wsi, okrucieństwo wobec psów łańcuchowych, dobijanie chorych zwierząt, a w niedziele na msze idą i udają dobrych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:30 Do kościoła popędzą Ci dobrzy, którzy psy puszczali po lesie i po wsi. Ten zły w areszcie zapewne. Jak wyjdzie reszta go zaszczuje. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi jak już mnie miażdżysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:08 nielitościwy moderatorze, to przynajmniej koreguj błędy które popełniłem i się sam poprawiam. Swoją drogą idiotycznie interpretujesz regulamin. Ale to żadne novum. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.beata Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:20 Faktycznie coś z tobą dziś nie tak. Bo i hycel nie jest osobą która męczy zwierzęta. Bo za brak opieki nad psem powinien odpowiadać właściciel a nie psiak. Bo i św. Franciszek na pewno nie wręczyłby nagrody temu zwyrodnialcowi. Bo to i nie był jednorazowy atak na psa w amoku, czy obronie. On te psiaki zabijał sukcesywnie. Bo jak latają bezpańskie psy po okolicy to są inne metody (schronisko) niż walenie siekierką po łbach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:26 Jak myślisz ile psów w schronisku jest usypianych? Zresztą to czcza gadanina - w łeb czy strzykawą. Miłosierdzie kończy się tam gdzie wkracza państwo. Odpowiedzialności należy wymagać od tych którzy na psa się decydują. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.beata Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:44 W schronisku dużo jest usypianych. Ale może choć jeden z tych tanowskich miałby szansę. Poza tym ja widzę różnicę miedzy strzykawką a rozłupaniem czaszki siekierą. Jeden z tych psów miał właściciela, może jeszcze jakiś też. A gdyby tam był twój pies, który np. poleciał za suką - zdarza się. Masz rację co do odpowiedzialności, ale nie tłumacz ludzi z okrucieństwa i bestialstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:47 > A gdyby tam był twój pies, który np. poleciał za suką - zdarza się. Miałbym wyrzuty i pretensje wyłącznie do siebie. Zauważ, że mało prawdopodobnym aby hycel czekał na kolejne ofiary. Sądzę iż w zwyczaju było przebywanie wyjących psów pod płotem. Nie rozgrzeszam szmaciarza. Jedynie wskazuję winnych po trzykroć bardziej. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Rozwiązanie nr 4 23.05.06, 11:15 Gość portalu: e.beata napisał(a): > W schronisku dużo jest usypianych. > Ale może choć jeden z tych tanowskich miałby szansę. > Poza tym ja widzę różnicę miedzy strzykawką a rozłupaniem czaszki siekierą. > Jeden z tych psów miał właściciela, może jeszcze jakiś też. > A gdyby tam był twój pies, który np. poleciał za suką - zdarza się. > Masz rację co do odpowiedzialności, ale nie tłumacz ludzi z okrucieństwa i > bestialstwa. Wyposażyc właścicieli suczek w strzykawki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Deva Psy sa jak dzieci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 13:12 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Jak myślisz ile psów w schronisku jest usypianych? > Zresztą to czcza gadanina - w łeb czy strzykawą. > Miłosierdzie kończy się tam gdzie wkracza państwo. Odpowiedzialności należy > wymagać od tych którzy na psa się decydują. Duża róznica, ja bym wolała zastrzyk. Co do zabijania psów w schroniskach - to co analogicznie uśmiercamy niechciane dzieci w domach dziecka? Przeciez wystarczy zastrzyk...czy jednak zostajesz przy tej siekierze? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Tak wygląda ten zastrzyk! 23.05.06, 13:17 www.brightlion.com/InHope_pl.aspx Czy to bardziej "humanitarne" niż siekiera? Jedynym rozwiązaniem jest sterylizacja! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:22 Nie można mówić o humanizmie do zwierząt. Zwierzę to przedmiot pozbawiony praw. Porównywanie psa do dziecka świadczy o zupełnym zidioceniu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=42307366 Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Tak wygląda ten zastrzyk! 23.05.06, 13:24 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Nie można mówić o humanizmie do zwierząt. > Zwierzę to przedmiot pozbawiony praw. Porównywanie psa do dziecka świadczy o > zupełnym zidioceniu > Pozdrawiam > Fugazi Człwoeka można ocenic po tym jak traktuje zwierzęta. Obejrzyj ten film proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:35 > Człwoeka można ocenic po tym jak traktuje zwierzęta. Obejrzyj ten film proszę. Człowieka można ocenic podle różnych słów i uczynków. Stosunek do przedmiotów, zwierząt nie mówi nic lub prawie nic. Pozdrawiam Fugazi p.s. Zdjęcia z gatunku wzruszających. Podobne można by nakręcić o komarach czy szczurach. Tylko wtedy nikt by łezki nie uronił. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Tak wygląda ten zastrzyk! 23.05.06, 13:39 Tylko nikt nie rozmnaża szczurów i komarów dla zabawy Fugazi! Żeby uniknąć takich sytuacji, jak ta w Tanowie wystraczy sterylizować zwierzęta. www.brightlion.com/InHope_pl.aspx Św. Franiszek z Asyżu modli się za takich ludzi jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:43 > Tylko nikt nie rozmnaża szczurów i komarów dla zabawy Fugazi! Żeby uniknąć > takich sytuacji, jak ta w Tanowie wystraczy sterylizować zwierzęta. A więc odpwiedzialność za własność. To mówię od początku. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: Tak wygląda ten zastrzyk! 23.05.06, 13:43 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > > Człwoeka można ocenic po tym jak traktuje zwierzęta. Obejrzyj ten film pr > oszę. > > Człowieka można ocenic podle różnych słów i uczynków. > Stosunek do przedmiotów, zwierząt nie mówi nic lub prawie nic. > > Pozdrawiam > Fugazi > > p.s. Zdjęcia z gatunku wzruszających. Podobne można by nakręcić o komarach czy > szczurach. Tylko wtedy nikt by łezki nie uronił. Jeśli to był dla ciebie tylko wyciskacz łez to specjalnie zadedykuję ci ten www.all-creatures.org/anex/dog.html Smacznego Fugazi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:47 A więc widzisz, że zwierzę to czasem pożywienie, czasem szkodnik, czasem namiastka przyjaciela. Rozumna odpowiedzialność powinna być tym czego należy oczekiwać od człowieka. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Smacznego! 23.05.06, 13:52 Człowiek jest nadal homo sapiens, nawet gdy morduje bliźnich. Nawet gdy zjada pędraki w dżungli, nawet gdy znęca się nad dzieckiem - bo się nie poskarży. Którym homo sapiens ty jesteś Fugazi? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Smacznego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:58 No, jeżeli nie odróżniasz pędraka czy psa od ludzkiego dziecka to wybacz. Dzieli nas przepaść. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.chello.pl 23.05.06, 19:36 faktycznie, w Twoim poście pojawia się słowo"podle"- i pasuje doskonale jako komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:38 Kiedy się już wypłaczesz na forum pójdziesz do lodówki i sięgniesz po szynkę. Taka wasza moralność. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HENIA Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:41 FUGAZI TY DEBILU TY NIGDY NIC MADREGO NIE POWIEDZIALES ANI PSY ANI DZIECI NIE SA PRZEDMIOTEM NIE POJAWIAJ SIE NA TYCH WSZYSTKICH PORTALACH JUZ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:50 Co do tych drugich zgoda. Tych pierwszych to tu, to tam się jada. Pies jest bardziej rzeczą, tak samo jak kaczka czy losoś. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skeezy Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:44 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Pies jest bardziej rzeczą, tak samo jak kaczka czy losoś. Jeśli według Ciebie zwierzę jest rzeczą, to Ty jesteś kupą gówna. Niczym więcej. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:48 Zwierzę to nie człowiek, nie ma żadnych praw. To bardziej przedmiot, rzecz, często pożywienie, czasem wredny, paskudny i natrętny szkodnik. Człowiekowi przysługują prawa, zwierzęciu nie. Przyrównywanie psa do człowieka, nadawanie mu ludzkich cech, nadawanie mu praw jest wynaturzeniem i częstokroć wiąże się z odbieraniem tychże praw człowiekowi. Zwierze to bogactwo naturalne lub majątek. Zwierzę posiadające właściciela, nieważne czy konkretną osobę czy też państwo stanowi jego dobro. A więc państwo stara się o gatunki chronione czy też dba o swoje i nasze prawo do własności. Każdy, który narusza owe prawo winien odpowiadać przed sądem za powodowanie strat w majątku. Wynaturzenia jakim jest znęcanie się nad zwierzętami nie da się uniknąć nadając przedmiotom prawa. Edukacja, własny dobry przykład to droga ku minimalizowaniu cierpienia jakim niewątpliwie obdarzamy nasze zwierzęta. To droga poruszania sumienia a nie penalizacji. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: skeezy Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:02 Sądząc po Twoich wypowiedziach na tym forum, wymagasz natychmiastowego, zamkniętego leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jtfk Re: Tak wygląda ten zastrzyk! 23.05.06, 21:23 Za SJP PWN: rzecz ż VI, DCMs. -y; lm MD. -y «przedmiot materialny, często w przeciwstawieniu do istoty żywej» zwierzę n IV, D. ~ęcia; lm M. ~ęta, D. ~rząt 1. «organizm jednokomórkowy lub wielokomórkowy, cudzożywny, zwykle mający zdolność ruchu (z wyjątkiem zwierząt osiadłych, jak gąbki, koralowce); potocznie: ssak» pies m IV, DB. psa, C. psu, Ms. psie; lm M. psy 1. «Canis familiaris, zwierzę domowe z rodziny o tej samej nazwie, powszechnie hodowane na świecie w różnych rasach i odmianach (około 300), często tresowane dla specjalnych celów, np. dla tropienia zwierzyny, szukania przestępców, ratowania tonących» kaczka ż III, CMs. ~czce; lm D. ~czek 1. «ptak z rodziny o tej samej nazwie, płetwonogi z blaszkowatymi brzegami dzioba, dziki lub udomowiony; występuje w licznych gatunkach» łosoś m I, DB. ~osia; lm M. ~osie, D. ~osi Δ zool. Łososie właściwe «Salmonini, podrodzina łososiowatych, (do której należą: łosoś europejski, łososie pacyficzne, pstrągi i in.) ryby o wielkim znaczeniu gospodarczym ze względu na smaczne mięso; z ikry łososi pacyficznych otrzymuje się cenny kawior» Faktycznie, zarówno pies, kaczka, jak i łosoś to rzeczy... Warto zajrzeć do słownika języka polskiego, przed napisaniem kolejnej bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:09 Gdybyś Szanowny przeczytał więcej moich postów dostrzegłbyś określenia: "bardziej rzecz niż człowiek" oraz dywagacje n/t zbieżności np anatomicznych czy biologicznych oraz wybitnych rozbieżności związanych z naszym umysłem. Aleś leń, zdolny w szukaniu słownikowych definicji. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: V Re: Tak wygląda ten zastrzyk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:42 Życzę Ci bardzo serdecznie, aby toś tak powiedział kiedyś o Tobie. Bo dla mnie to jesteś właśnie przedmiotem, niezasługującym na miano człwoieka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jelon Re: Psy sa jak dzieci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.06, 16:46 Ręce opadają jak się widzi takie porównania. Psy to nie dzieci. Dziecko to człowiek nasz gatunek, jego życie jest nieporównywalnie więcej warte niż żywot jakiegokolwiek psa. Siekiernik w oczywisty sposób jest winny i powinien ponieść karę adekwatną do odpowiedzialności (moim zdaniem kara więzienia to przesada), ale mnie dalece bardziej szokuje że pewni ludzie myślą ze psu wolno wszystko. Ja na przyklad będe się bronił przed psem jeżeli poczuje się zagrożony (pies bez kagańca, ujadający, itp.) za pomocą wszelkich dostępnych mi środków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anjew Bedziesz sie bronil przed jego ujadaniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:04 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e.beata Re: Psy sa jak dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:55 Jak spotkam agresywnego mężczyznę i poczuję się zagrożona to też będę się broniła za pomocą wszystkich środków. Ale nie rozłupię łba pijakowi, tylko dlatego, że wydziera się na schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maria Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:23 Bywałam na wsi i widziałam tych brudnych,zapijaczonych nieudaczników,którzy wyżywali się na zwierzętach.Tych pożałowania godnych nic nie znaczących frustratów,którzy jak przechodził pies to go z kopa,a kota o ścianę i był cały hepi,że coś zrobił,a przy tym zarykiwał się ze śmiechu,Od tego czasu nienawiszę tego wsiowego dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:55 Zgadzam się z Tobą całkowicie. Pies to zwierzę należy mu się szacunek, ale wsadzanie kogokolwiek do więzienia za zabicie zwierzęcia to jakiś idiotyzm. Może powsadzajmy do paki ludzi pracujących w ubojniach i zakażmy jedzenia mięsa. Właściciele psów w Polsce są szczególnie rozpuszczeni. W miastach to poprostu koszmar. Zasikane klatki schodowe, obsrane trawniki i chodniki. Na wiosnę jak przychodzą roztopy to trudno wyjść na ulicę bo tak śmierdzi. Jak matka pozwoli małemu dziecku zrobić kupę na trawnik to starsza pani idąca z pieskiem będzie się oburzać, ale jak jej pupilek nasra na środku chodnika to wszystko jest cacy. No i jeszcze jedno - duże psy zamykane na kilka kilkanaście godzin w malutkich mieszkaniach na kilka-kilkanaście godzin przez właścicieli, którzy przecież muszą pracować - to jest skandal. Facet powinien *najwyżej* dostać wysoką grzywnę i/lub prace społeczne. Przeraża mnie mściwość Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: okavango Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.ip.airbites.net 23.05.06, 11:51 A propos dużych psów w mieście... Mam dość duzego psa rasy mieszaniec. Jakoś przez parę lat życia nie zdarzylo mu sie 'narobić' na chodnik... zawsze gdzies 'pod krzaczkiem' tak żeby nie było widać... Mieszkam w dość małym mieszkanku ale ma dużo ruchu i wybiegu więc także nie narzeka... więc to zależy od właściciela a nie wielkości psa. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów 23.05.06, 12:07 Gość portalu: okavango napisał(a): > A propos dużych psów w mieście... Mam dość duzego psa rasy mieszaniec. Jakoś > przez parę lat życia nie zdarzylo mu sie 'narobić' na chodnik... zawsze > gdzies 'pod krzaczkiem' tak żeby nie było widać... Może i nie widać, ale czuć. Kiedy sie nauczysz, że po swoim psie trzeba sprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Rozwiązanie nr 3 23.05.06, 10:57 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Posiadanie zwierzęta zobowiązuje. > Psa miejsce jest przy nodze swojego pana a nie wyjąc pod płotem sąsiada. > Hyclowi wyłącznie zaś nagroda im św Franciszka. > > Pozdrawiam > Fugazi Ukarac właścicieli wałęsających się psów ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XJP Re: karać to powinni właścicieli zabitych psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:36 ZNOWU TEN DEBIL FUGAZI NA WSZYSTYCH POSTACH NA PEWNO MA ZYZA I NIKT Z NIM NIE GADA SIEDZI I PISZE PIERDOLY NA KAZDY TEMAT Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:16 zabijanie psow siekiera na polskiej wsi to nic nowego. Zaden chlop nie bedzie bulil za uspienie zwierzaka, zreszta nikt zdrowego burka nie uspi. Taka forma eliminowania psow czy kotow to tajemnica poliszynela. Teraz jakis pismak znalazl temat, opublikowano w gazecie, no i na tym sie skonczy, bo juz nastepnymi przypadkami nie warto sie interesowac. A sfory zdziczalych psow grasujace po lasach to odrebny problem. Jak sie jakiemus miastowemu znudzi pupil, to wywozi w teren, dobrze jak do drzewa nie przywiaze, tylko pusci wolno. Sorry, ale ludzie to najgorsze szmaty, przynajmniej niektorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:35 > Sorry, ale ludzie to najgorsze szmaty, przynajmniej niektorzy... wszak na obraz i podobieństwo... Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:37 nie ublizajac tez Tobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:39 Ja tam lepszy się nie czuję. Wręcz przeciwnie. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:41 coz, z prochu powstales... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:44 > coz, z prochu powstales... Prawdę mówiąc to z miłości. Mamusia mówiła. Co do końca mego są różne zdania. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 20:48 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Ja tam lepszy się nie czuję. Wręcz przeciwnie. > > jeszcze gorszy? na miłość boską nie może być! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwik Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:55 Na szczęście miał "tępe narzędzie, siekierę", bo gdyby miał ostre pewnie wynik byłby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 21:03 fugazi może usprawiedliwisz też psycholi walących siekierami dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:06 Asiu, zdurniałaś? Pisałem gdzieś o usprawiedliwieniu? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 21:08 oskarżasz po trzykroć właścicieli. a co z dziećmi, które na "chwilę" spuszczą z oczu rodzice? tak jak było zimą, że dziecko polazło samo na sanki i jakis zboczeniec je zamordował? tez mu przeszkadzało? może krzyczało pod oknem? jakoś dzisiaj nie kumam twojej logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:11 Piszę, że psa miejsce jest przy pańskiej nodze a nie samopas. Nic o dzieciach nie wspominałem. Dostrzegam różnicę pomiędzy psem i dzieckiem. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 21:22 nie chodzi o róznicę pomiedzy zwierzakiem a dzieckiem ale o brak różnicy jeżeli chodzi o odpowiedzialność opiekunów. morderstwa nie usprawiedliwia rodzaj ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:25 > morderstwa nie usprawiedliwia rodzaj ofiary. Powiedź to świni którą zjadłaś na obiad. Może objaśni różnicę. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:14 A krowy? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masakra psów w Tanowie 22.05.06, 22:16 nic żywego ani własnoręcznie zabijanego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwik Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:38 Ja żywego też nie jadam. Za szykko ucieka. Smakoszom salami polecam "Politkę" z "zeszłego" tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fugazi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:48 Jak zjadasz te zamordowane ofiary to chociaż z obrzydzeniem? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kwik Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:56 Z apetytem, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:04 a_aska napisała: > nic żywego ani własnoręcznie zabijanego. No ale zjadając niewłasnoręcznie zabite, zgadzasz się na zabicie, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś