22.07.06, 12:51
pozdrawiam Złocieniec!z rozrzewnieniem wspominam te szalone wakacje(nie
jedne! ) ponad 20 lat temu nad jeziorem koło Złocieńca ,zapomniałem nazwy,ale
jest usytuowane w kierunku Ostrowic.Jezioro piękne,wyspa na środku,żadnego
sklepu w okolicy,do Złocieńca ok.5 km(?)na pieszo przez las z kochaną
dziewczyną.... miodzio !!!!Teraz jestem dorosły i bogaty,ale oddałbym to
wszystko za tamte lata i cudne przeżycia związane z Waszymi stronami !!!Macie
to na codzień,znaczy piękną okolicę,i pewnie nie do końca potraficie to
docenić,może wypromować. Głowy do góry!!!! Życzę zdrowia,pogody ducha i dużo
MIŁOŚCI !!!! ach,to jezioro to Siecino :))))
Obserwuj wątek
    • monia.wer Re: hej ! 24.07.06, 18:14
      doceniamy walory i nie chcemy sie promowac, żeby więcej czystej pól biwakowych
      wody zostało dla nas
      • przedziwna1 Re: hej ! 25.07.06, 16:01
        Moniu czemu tak zimno do Mescalero sie odnioslas? Ja tez wspaniale wspominam
        wakacje pod namiotem nad jez. Siecino, jezdzilam do Was przez 5 lat z rzedu,
        mozesz byc pewna, ze nie zostawilam po sobie ani jednego niepotrzebnego papierka
        w trawie i nie zanieczyszczalam wody w jeziorze. Tesknie za Zlociencem, za barem
        naprzeciwko ksiegarni, za ksiegarnia, za pizzeria, za spichlerzem...Mescalero
        nie mial nic zlego na mysli, raczej Was chwalil . Ja tez, mieszkacie w pieknych
        okolicach. Pozdrawiam
        • zlocienianka Re: hej ! 26.07.06, 12:39
          Baru (zwanego mlecznym) naprzeciwko księgarni już nie ma.
          • przedziwna1 Re: hej ! 26.07.06, 20:39
            Ło matko czemu?! Taaakie schabowe tam jadalam! Nie moge uwierzyc...
            • zlocienianka Re: hej ! 26.07.06, 21:57
              Lokal został podzielony na dwie części. Trwają tam remonty. Baru w żadnej
              cześci tam na 99% nie będzie.
      • mescalero1 Re: hej ! 27.07.06, 09:28
        monia,odniosłem wrażenie,że powiało chłodem z Twojej wypowiedzi,całkiem
        niepotrzebnie,nie miałem nic złego na myśli rozpoczynając ten
        wątek.Piszesz,żeby więcej zostało dla Was z czego wnioskuję,że reszta to
        ONI,być może NIEMCY,MARSJANIE ? Pochodzę z Polski i mam takie samo prawo do
        pewnych rzeczy jak Ty. Pozdrawiam miłych i życzliwych mieszkańców Złocieńca !
        Acha,urodziłem się we wsi Łabędzie niedaleko Złocieńca,więc moje serce jest
        związane właśnie z tymi stronami i będę wracał tam do końca moich dni,czy to Ci
        się monia podoba ,czy nie .
        • quanita Re: hej ! 27.07.06, 13:07
          Monia,no co Ty, tyle lat z rzedu mialas Siecino niemal na
          wlasnosc.Ogniska,biwaki,plywanie do upadlego.A pamietasz domek 33?Okolice
          Zlocienca sa przepiekne,a wspomnienia cudownych wakacji i letnich milosci
          pozostaja na cale zycie.Kulturalni i swiadomi turysci nie pozostawiaja po sobie
          smieci i tylko na takich czekamy,niech i oni maja dobre wspomnienia.Pozdrawiam.
    • monia.wer Nie miałam złych intencji 27.07.06, 22:28
      pisząc, że to dobrze, jeśli są jeszcze takie urocze miejsca, których próżno
      szukac w przewodnikach. To była odpowiedź do konkretnie jednego zdania z postu
      mescalero 1 - "nie do końca potraficie to docenic, może wypromowac". Odezwał się
      we mnie lokalny szowinizm, ale tylko na chwilkę. Cieszę się, że nasze pojezierze
      ma tylu amatorów, zwłaszcza, jeśli tu wracają co rok. Ja mam też wiele wspomnień
      i tylko wspomnień, bo miejsca, w których się wychowałam są teraz własnością
      prywatną. Ale co tam, buźka mi się uśmiecha na myśl o wakacjach nad Siecinem,
      wieczorach na pomoście , drinkach w butelkach po oranżadzie i namiocie, z
      którego nocą powyciągano nam śledzie... I w tym miejscu przesyłam gorące
      pozdrowienia dla - quanity - Pa.
    • piotr_506 Re: hej ! 31.07.06, 22:40
      Ludziska o czym wy piszecie ...????
      Czy byl ktos w tym roku na wyspie OSIR ..... PUSTO jak w suchej studni.
      NIe to co kiedys , lata o ktorych mowicie i piszecie - pelne pole namiotowe,
      nurkowie, zeglaze etc.....
      Mam nadzieje ze te lata jeszcze kiedys powroca i byle szybko
      Pozdrawiam wszystkich milosnikow pojezierza
      • noraf1 Re: hej ! 04.08.06, 20:04
        Tak tak lata 80-te to lata świetności wyspy.Rozbijaliśmy się 1 lipca a
        zwijaliśmy z końcem sirpnia. Kasa była zbędna.Wystarczyło zbajerowac kelnreki z
        góry od pana T. Pełno ślązaków,imprezy do rana,IWAN i my...
    • hanikaja Re: hej ! 17.08.06, 05:02
      witam
      hm... Siecino... jeszcze milej wspominam. spedzilam tam mnostwo czasu, a nawet
      ku mojemu zaskoczeniu poznalam tam meza:) duzo bym dala, zeby odwiedzic to
      miejsce cudow.
      pozdrawiam serdecznie
      • zlocienianin Re: hej ! 17.08.06, 23:05
        Okolice Złocieńca są piękne. Warto tu byc latem. Dla wszystkich tęskniących za
        tym miejscem proponuję osiedlenie się tu na stałe. Za co żyć? Nie ważne. Zycie
        jest tylko jedno.
    • bzdziagwa25 Re: hej ! 19.10.06, 12:25
      złocieńca mi brak jak powietrza, bo mieszkałam tam przez pierwsze 20lat mojego
      życia a teraz gdziekolwiek jestem, to chociaż może wydawać się to śmieszne, to
      tęsknię. Za wieczorami na stanicy, podróżą za rana stopem na wyspę, żeby się
      wykąpać, świetnymi i tymi mniej świetnymi ludźmi też, za panią w sklepie, która
      doradzi wyboru kiełbasy a nie wciska cokolwiek, spacerkiem z pieskiem nad rzekę
      i świętym spokojem tego miejsca. Oby jak najdłużej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka