tortugo 02.06.04, 19:26 uradowalo mnie to, nie wiem dlaczego :)))))))) ca.maps.yahoo.com/maps_result?ed=cGubwOp_0Tp6cnDDjTAvwjQs5ZLJlic- &csz=mississuaga+on&country=ca&new=1&name=&qty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 19:42 Mississauga to nie Toronto. Dwa rozne miasta. A uliczka jest juz ladnych kilka lat. Bylem, chodzilem i podziwialem ;) Odpowiedz Link
tortugo Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 19:44 dzieki za sprostowanie :))) ja nie bylem i nie slyszalem, wiec mnie ucieszylo, i tyle :) ~:O:=o Odpowiedz Link
ertes Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 20:03 Takich akcentow polskich jest tam wiecej :) Polska dzielnica w Toronto nazywa sie Copernicus Village. Jest park Gzowskiego tyle ze on sie zasluzyl bardziej Kanadzie niz Polsce. Pomnik Katynski. Oczywiscie jest pomnik papieza, jakzeby inaczej, przed polskim bankiem. Nie liczac dziesiatkow polskich sklepow, ksiegarn, wydawnictw, biznesow itp. Polska mowa na ulicy, w sklepie, w mall'u jest zjawiskiem powszednim i naprawde nie trzeba znac angielskiego zeby przezyc. Odpowiedz Link
ertes Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 21:04 Ja tez nie. Gdzie bedzie nam lepiej? :) Odpowiedz Link
tortugo Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 21:11 do-kla-dnie :)))) ale spojrz na ten watek gdzie maly ksiaze zmaga sie z wyborem... nie chcemy tu takich, co nie doceniaja! ;)))))))) ~:O:=o Odpowiedz Link
ertes Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 21:28 Zgrabnie tam napisales. Nic dodac, nic ujac. Jezdzisz do Mammoth? Ja dosc czesto. Niestety w tym roku sezon sie skopal dosc wczesnie :( Odpowiedz Link
tortugo Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 21:34 jezdze, choc nie tak czesto jak kiedys. ostatniej zimy bylem tylko raz. ale obiecuje poprawe, zwlaszcza ze i moj pierworodny dojrzewa do tego wiekowo (w styczniu stuknela mu 5-ka). Ale zaczne go chyba na desce, bo te mlode kolanka trzeba oszczedzac ;)))) Odpowiedz Link
ertes Re: Lech Walesa w Toronto 02.06.04, 21:38 Deska popularniejsza zwlaszcza wsrod mlodziezy. Ja jezdze od dwoch lat i to na tyle czesto ze na przyszly sezon mam season pass. Ktoregos razu mozemy poszusowac razem :) Odpowiedz Link
swiatlo Nie tylko w Toronto 02.06.04, 23:21 Jest także ulica Lech Walesa w San Francisco: Lech Walesa St San Francisco, CA 94102 Lechu ma tylko dwie swoje ulice w całej N. Ameryce: Mississauga oraz SF. I tak lepiej niż Jaruzelski albo Gierek. Odpowiedz Link