orale 14.10.10, 15:05 tym razem zbieram. Może jakoweś propozycje państwo ma? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Kalambury - hasła 14.10.10, 16:36 Jedna baba drugiej bababie, wsadzila do kieszeni 500 zlotych. Moze byc? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kalambury - hasła 14.10.10, 18:10 Nie kumam, pała za mała cycuś, to hasła bęą znane przed odgadywaniem? Odpowiedz Link
orale Re: Kalambury - hasła 14.10.10, 18:13 przez miesiąc każdy zapomni a choc pisać bedzie o czym, bo czasami wiater zbyt hula po pustym forum Odpowiedz Link
goonia Re: Kalambury - hasła 14.10.10, 18:56 haslo: puste forum i hula, albo nawet hula hop Odpowiedz Link
eulalija Re: Kalambury - hasła 14.10.10, 22:37 Katgoria tytuł piosenki: Żółta łódź podwodna, Dziewczyna o perłowych włosach, Dom wschodzącego słońca, kategoria miejscowość: Sforne Gacie (no, ja sama nie wiem jak to pokazać), kategoria bajki: Chatka Baby Jagi, kategoria tytuły książek: Kanada pachnąca żywicą (Goonię jakoś pokazać czy Wołoducha?), Wiśniowy sad, kategoria seriale: Północ - Południe. To tyle niedaleko przed północą. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 12:01 Ja bym jednak choć z 40 procent puli utajniła. Zero suspensu będzie? Odpowiedz Link
jotka13 Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:02 A ja sie pobawię tytuł filmu: Amerykański żigolo, Stawka wieksza niż życie, Miodowe lata. Odpowiedz Link
groha Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:26 To ja pójdę o krok dalej i wyobrażę sobie urok sceny z odgrywającym tego amerykańskiego żigolo... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:37 Książka: Wytyczne w zakresie kwalifikowania kosztów w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko. Odpowiedz Link
groha Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:53 Phi, to akurat łatwizna, panie Baronie. Wystarczy pokazać zmaltretowanego człowieka, walącego głową o biurko, nie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:57 A jak przedstawić hasło stara gropa? Odpowiedz Link
groha Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 14:06 O, starą gropę, to trzeba szalenie inteligentnie, więc chyba bym się nie odważyła Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 14:46 A jak przedstawić hasło stara gropa? Odkręcić butelkę z głośnym psssssss, potem wypić, masując się po brzuchu, z miną zadowolonego kota nad miską śmietanki Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 17:37 Dobre, dobre, byleby nie była to butelka mleka, bo wtedy to będzie ilustracja hasła - paw pod Sochaczewem. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 13:57 Tytuł piosenki: Wszystko ch* Moja ulubiona Kuby Sienkiewicza Odpowiedz Link
groha Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 14:22 Goposie, a umiałbyś to pokazać? Oczywiście chodzi mi wyłącznie o ekspresyjne wyrażenie pojęcia: "wszystko" Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 15:51 Można pojechać Almodovarem: Kobiety na skraju załamania nerwowego Drżące ciało Wysokie obcasy Złe zachowanie Porozmawiaj z nią Łomatko! Koszmar, jak to pokazać! (to już mój komentarz) No i Koszmar z ulicy Wiązów (a propos koszmarów) Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 16:30 kategoria zawody: betoniarz zbrojarz, choreograf, ciągacz rur, epidemiolog, parlamentarzysta, zamiatacz z wielkim trudem opanowałam się, żeby nie wpisać jeszcze takich: docieracz polerowacz, manipulant drewna okrągłego, plecionkarz, rewident taboru kolejowego, serowar, topiarz fryty, układacz konserwator spadochronów. Ten topiarz mnie szczególnie zafascynował. Ktoś może jakiegoś zna? Odpowiedz Link
goonia Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 17:29 A dlaczego nie jezyki - francuski, esperanto albo chinski? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 21:05 Obróbka skrawaniem. Zakład pierzarski. Mnemotechnika. Z dziedziny życie codzienne: pinezka, spinacz biurowy mały, łyżeczka do herbaty. Z dziedziny tytuły (film, książka itp): Wszyscy mówią: kocham Cię. Ajlawju. Och, Karol. Nie ma się z czego śmiać. Cafe pod Minogą. Dżuma. A mmay kategorię "Kulinaria"? Jajecznica. Kotlety mielone. Suchy chleb dla konia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 23:03 Kociu, ja poproszę o wytłumaczenie czym, kim, jak, kiedy jest zakład pierzarski i co ma wspólnego z Pierzaczkiem, bo się Qurna kojarzy Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 21:10 topiarz fryty chyba zrobię kurs zawodowy... Odpowiedz Link
orale Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 21:57 myślę, że znajomośc haseł przed zabawą i tak nam niewiele pomoże. No ja bym bardzo chciała zobaczyć jak ktoś pokazuje obróbkę skrawaniem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kalambury - hasła 15.10.10, 22:32 A może po piosenkach? "Do ciebie szłem" (pan Jeremi P.) "Podróż poślubna do Kutna" (dawny Rosiewicz i Hagaw) "Jerzy eine sztuczna kobieta gekonstruliert" (Kazik) Odpowiedz Link