Dodaj do ulubionych

Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :)

22.12.10, 18:38
Najpierw cytuję g0p0sa:

"Dojechaliśmy, poczekaliśmy do południa, ruszyliśmy. Dwie dorosłe osoby środkiem białej uliczki, obładowane prezentami, w mikołajowych czapeczkach, brnęły do bram Gurui. Scena do sfilmowania smile Brama faktycznie nie używana, furtka co nieco. Po śniegu poznaliśmy, Watsonie. Gurua była w domu sama, kota nie licząc. Tym bardziej nie licząc, że przy obcych w domu kot dumnie przechodzi na obserwację salonu przez szybę. Stamtąd razem z kocim (małe k) towarzystwem patrzy co się dzieje. Gurua powitała nas w rewolucyjnym nastroju. Rewolucja będzie obalała UE między innymi za żarówki i zakazy palenia. Ponieważ nie rzuciliśmy się na barykadę Unii bronić, można było przystąpić do doręczenia. Wszystkim Gurua była zachwycona. Nie wiem, czy wypada napisać, że Gurua parsknęła, powiedzmy uśmiała się jak norka przy kartce i wierszu. Zachwyciła piernikami i popielnikiem. Przy Liwingstonie się mocno zdziwiła: skąd wy to... Mam wrażenie że właśnie teraz jest już czytany. Pożyczyliśmy od TWCh i siebie i się zmyliśmy, zostaliśmy wypuszczeni. Guruowa furtka nie ma guzika od wyjścia, tylko w domu. Jak ktoś nie zostanie wypuszczony, to musi siedzieć smile"
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 18:59
      No to teraz ja:

Sceneria, w której kroczyliśmy do Guruy bram, była doprawdy filmowa: kompletnie martwa, zaśnieżona, biała uliczka, środkiem której podążąją dwa Mikołaje, niosące prezenty na wyciągniętych rękach. Prawie jak western w warunkach zimowych. Szkoda, że nikt nas nie filmował od przodu smile

Gurua osobiście otworzyła - była sama! - i zaprosiła, przepraszając za brak fryzury. Skomplementowałam Ją, że wygląda pięknie w każdej fryzurze, na co otrzymałam w podzięce TEN przepiękny uśmiech (tak, orale, po raz kolejny wpadam w zachwyt nad TYM uśmiechem! smile ). Założenie było takie, że od progu wręczamy prezenty i pryskamy, ale okazało się to niewykonalne, bowiem poproszeni zostaliśmy na salony. Jednakowoż nie rozdzialiśmy się, więc było nam nieco ciepło. Zwłaszcza mikołajowe czapeczki nieco grzały.

Gurua zaczęła od groźby rozpoczęcia rewolucji w kwestii secesji Polski od UE, bo niech to jasna cholera, te nowe żarówki są do bani. Przejechała się także po zakazie palenia. Już mieliśmy zmykać, kiedy zaczęła przy nas rozpakowywać prezenty smile Istotnie parsknęła przy kartce i wierszyku, ale to był parsk wzruszenia smile Ogromnie Jej się podobał i wierszyk, i kartka. Co do pierników, to powiedziała, że nawet bez karteczki o ich jadalności, to i tak by spróbowała smile Przy popielniczce opowiedziała nam trochę, jak ci Arabowie palą. Pozostał Livingstone, stoimy, czekamy, pocimy się, wbijamy wzrok w pudełko, a Gurua opowiada. W końcu złapała Livingstone'a. Otworzyła, spojrzała - i w tym momencie, jak boganoga, wzruszyła się tak, że na chwilkę odjęło Jej mowę. Po czym spytała łagodnie: - Ale jak wyście to?... - I znowu zamilkła. Korzystając z okazji, przekazałam Jej wyrazy uszanowania od antykwariusza, który nam owe dzieło sprzedał smile

No a potem to już g0p0s Guruę w rączkę buchnął, ja Ją wycałowałam, przekazaliśmy życzenia dla rodziny, i, zbrojni w podziękowania i najlepsze życzenia dla Was, Towarzysze Wszystko Chmielewscy, opuściliśmy dom Guruy smile
      • ewa9717 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 19:19
        Cuuuuudnie, Barbórko nasza wink
        I tylko mi zdjęciuff brak! W tym więźniu! wink
        • migos Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 19:51
          dziś zawisną fotogramy prezentów jedynie.
      • orale Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 19:22
        Nooo, takie sprawozdanie to ja rozumiem, teraz jestem ukontentegowanasmile
        ps. a o co cho z tym uśmiechem, bo skleroza chyba mnie zalała?
        • se_nka0 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 19:56
          Wspaniała wizyta, fantastyczne sprawozdanie ! Dzięki, wielkie dzięki dla Mikołajów ! kiss
      • asia.sthm Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 20:13
        Mikolajom wielkie ciumasy, strasznie was kocham za takie piekne sprawozdania i za pare innych rzeczy tez.
        O ludzie, jakie te swieta fajne!

I to mowie ja jarzabek, co nie lubi swiat tylko zwykla codziennosc.
        • ez-aw Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 21:42
          Piękne sprawozdanie, super że Mikołaje przybyli do Gurui smile
    • eulalija Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 21:53
      Nic nie mówiąc o składach delegacyjnych poprzednich, bo ekstra były, ta delegacja chyba pobiła wszelkie rekordy. Dobrze, że G0p0s nie musiał przed przeć z łopatą, furtka furda, dali radę.
      Dzidka, Tobie to ja już mówiłam, że Cię kocham, ale nie wiem czy G0p0sowi?
      G0p0sie, kocham Cię, do końca świata i o jeden dzień dłużej!
      • papuga_ara Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 22.12.10, 23:45
        Opisane tak, że widzę Guruę, u ś m i e c h i słyszę parsk smile
        Dzięki!
        • kocio_pierzaczek Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 08:39
          No, jakby Mikołaje jeszcze szufle przeciwśnieżne mieli, a na nogach rakiety, to byłby dopiero widok. smile

Dzięki za piękną relację.
          • dorka_31 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 09:29
            Jeju, ale było cudnie! Dzięki za sprawozdanka smile
    • groha Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 11:14
      Przeczytałam i z o b a c z y ł a m, słowo daję. I chyba wzruszyłam się, jak babcię kocham. Dziękuję Wam bardzo za to wszystko, jesteście wspaniali.
      • migos Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 13:53
        przepraszam za brak zdjęć, sprzęt wczoraj odmówił posłuszeństwa. może dziś się uda.
      • bbbzyta Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 16:35
        Dołączam się do wyrazów smile , cała jestem zachwycona naszymi Mikołajami i w ogóle.
    • stara.gropa Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 16:51
      Moi drodzy, nie spoczywajmy na laurach tylko bierzmy się do roboty. Trzeba poszukać dla Guruy następnej książki - Przy drzwiach zamkniętnych. Autor - Greene. Niestety google milczą na ten temat, pokazują tylko dzieło Sartre'a. Nie wiem nawet czy to chodzi o Grahama Greene'a, ale chyba nie. A może Kocio jakoś dyplomatycznie dowie od Guruy szczegółów o tej książce?
      • ewa9717 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 17:10
        A gdzie Gurua o tej książce pisze, bo nie pamiętam?
        • stara.gropa Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 17:18
          To był przekaz ustny na jednym ze spotkań.
          • ewa9717 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 17:23
            A to rzeczywiscie trzeba zeznanie wydobyć wink Najprościej byłoby jakiego blondyna na Guruę napuścic...
            • stara.gropa Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 17:27
              Najprościej jak najprościej, nie mamy blondyna na stanie.
              • ewa9717 Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 17:42
                Tak mi coś swita w ciemnicy, że swego czasu Gurua jakowyś feblik do jednego ahystokhaty miała wink
    • minerwamcg Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 18:55
      Wzruszyłam się! Mam po raz kolejny na piśmie potwierdzone zeznanie świadków: ja czytam Guruę a Gurua mnie big_grin Wnukom opowiem! Bo córka juź wie smile
      • the_dzidka Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 19:17
        Ach Minerwo! Masz oto zalążek Poematu Urodzinowego!

"Ja czytam Guruę,
        a Gurua mnie!
        Wnukom [swym] opowiem!
        Bo córka już wie" smile
        • balamuk Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 23.12.10, 19:26
          Mnie nie czyta, ale tez sie wzruszylam, nietypowe zjawisko. Chwala Mikolajom i wszystkim partycypujacym!smile))
          • asia.sthm Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 25.12.10, 22:01
            Minerwo, prosze tu nam skromnie nie spuszczac wzroku, prosze pioro ostrzyc.

Och jak ja lubie to wszystko czytac!
            • konopika Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 26.12.10, 12:57
              Wzruszona jestem do łez, serdecznie dziękuję Mikołajom.

Kto (dawno, dawno temu - kiedy to było?) wpadł na pomysł prezentów gwiazdkowych dla Guruy?
              • konopika Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 26.12.10, 13:00
                Śpieszę douzupełnić podziękowania. Za Mikołajów uważam tych co w posły z prezentem byli i sprawozdawali tak pięknie i wzruszająco oraz tych którzy prezent tworzyli.
                • orale zdjęcia 27.12.10, 10:59
                  nooo!!!
                  • ewa9717 Re: zdjęcia 27.12.10, 12:06
                    Funkcyjna może noooo, a ja jako prosty... członek z prowincji: oj tak, oj tak!!!!
                    • migos Re: zdjęcia 27.12.10, 22:11
                      som. we wiadomym miejscu. przeprasza się za opóźnienie (dopiero wczoraj dały się pierony ściągnąć na trzeci z kolei komp!)
                      • ewa9717 Re: zdjęcia 27.12.10, 22:33
                        Fanty prześlicze wink
                        A teraz, zahartowani w czekalnictwie, pożdamy jeszcze drugiej tury - z Mikołajami i może ... z Guruą?
                        • migos Re: zdjęcia 27.12.10, 22:43
                          takie zdjęcia NIE ISTNIEJĄ.
                          • ewa9717 Re: zdjęcia 27.12.10, 22:48
                            Ajajaj, nu i ścion mi nadzieję jak Portugalczyk Osculatiwink
                          • stara.gropa Re: zdjęcia 27.12.10, 23:03
                            Kto tak pięknie wykaligrafował kartkę z życzeniami?
                            • ewa9717 Re: zdjęcia 27.12.10, 23:13
                              Stawiam banana na Kocia!
                              • se_nka0 Re: zdjęcia 28.12.10, 08:10
                                Wszystko piękne na zdjęciach smile
                                • orale Re: zdjęcia 28.12.10, 09:41
                                  nareszciesmile dokumentacja na medal
                                  • kocio_pierzaczek Re: zdjęcia 28.12.10, 10:31
                                    Dlaczego banana...?
                                    • ewa9717 Re: zdjęcia 28.12.10, 10:39
                                      Po Tolku wink
    • g0p0s Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 27.12.10, 13:19
      Bez podpowiedzi z drugą książką nie damy rady. Może być drobne przekłamanie w tytule lub nazwisku. Wujek Gugl i ciocia Wiki takiej pozycji nie znają.
    • g0p0s Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 10:54
      Napis na pierniku miał być taki ładny, a wyszło jak zwykle smile
      • groha Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 14:13
        Elegancko wyszło. Widocznie piernik doszedł do wniosku, że tyle mu wystarczy, bowiem jest świeży oraz piękny z natury, a tylko stare i bezjajeczne pierniki muszą się afiszować wieczną młodością, wiadomo wink
      • orale Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 14:28
        coś ci się Goposie nie podoba? Bo ja dziś w nastroju bojowym jestemsmile
        • migos Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 15:12
          oraluś, to najwidoczniej wina kiepskiego zdjęcia, nie denerwuj się...
        • g0p0s Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 29.12.10, 11:28
          > coś ci się Goposie nie podoba?
          Nie.
          > Bo ja dziś w nastroju bojowym jestemsmile
          A dziś?
          smile
      • eulalija Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 16:13
        Chyba Ci coś Mikołaj podpadł G0p0sie, rózgę przyniósł? Może da się zwrócić do sklepu?
        wink
        Piernik mi się podoba, chętnie bym coś w podobie dostała, może być nawet od Orale, chociaż obawiam sie, że mógłby być zatrutywink
        • asia.sthm Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 20:49
          Goposowi o przecinki chodzi. Bo my sie na przecinkach wybitnie znamy, co nie G ?
          Hi hi, az milo popatrzec
          • asia.sthm Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 20:53
            Ach kurde, z tego przecinkowego podniecenia az zapomnialam pochwalic jak to pieknie w tym roku wyszlo. Trumienki nic nie pobije, ale pieknie jest co roku az dechzapiera.
            Ciekawe swoja droga (przecinek po ciekawe) czy nam sie kiedys studnia wyczerpie. A w rzyció!!!
          • asia.sthm Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 28.12.10, 22:07
            Goposie, focha na malym mamy. Lec i zrob cos. I tu tez.

To ja juz sobie klapne na tylek w poczuciu lekkiego wyglupienia.
            • goonia Re: Sprawozdanie z wizyty Mikołajów :) 30.12.10, 17:36
              aaaaaaaaaah, byc pomponikiem u Mikolakowej czapki by sie chcialo....
              piknie wyszlo, jak zwykle zreszta. Ide zdjecia ogladac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka