tutul 01.05.11, 08:33 Nikt nie wybiera sie na pochód? Jak zwykle w wolny dzień jakiś ranny ptaszek- mówiąc głośno sznaps barytonem - wyrwał mnie z objęć Morfeusza.Niestety. Witam majowo,niedzielnie,świątecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 09:47 Gdzie ten deszcz???? Ani kropli od ponad miesiąca... Chyba jestem coraz bledsza... coraz bardziej schnąca... Witaj, maju waju czenko! Moja mama przed wojną spiewała piosekę o maju waju czence Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 11:21 Deszcz? W krzach. Usadowił się chyba na dłużej, sądząc po sinych, zaciągniętych chmurach. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 12:47 Ja już byłem, a Wy? www.youtube.com/watch?v=2z5nBNKwW7Q Odpowiedz Link
konopika Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 12:55 Ja też byłam, ale chyba gdzie indziej , ale jednak byłam Witam majowo. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 13:27 Też z tych gdzieindziejszych jestem. I wiecie, zmarzłam nad jeziorem! Odpowiedz Link
jarkoni Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 14:19 Ewunia, to Ty nawet masz jezioro pod bokiem? Już się łaszę.. A Ty młodszych nie lubisz.. Bym w kominku rozpalał, herbatkę donosił, włóczkę rozplątywał i kota z niej przeganiał... Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 15:22 Ptaszydła trochę przesadzają z godzinami, sroki się tłukły już przed piątą rano. Jakby nie mogły chociaż do siódmej poczekać. I pogoda jakoś się nie popisuje. Witam. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 15:51 Witam majowo, bzowo, szafirkowo, niezapominajkowo, niedługo - jaśminowo. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 16:28 Czy ja co roku musze przypominac o ponaddzwiekowej szybkosci przemijania maja? Ten cholernik to najkrotszy miesiac swiata. Ja nie wiem jak on to robi, mryg i polowa , mryg i po maju. Dzis nie mrygalam, a 16 godzin gdzies pryslo. Cieszmy sie majem i zywa przyroda. I nie mrygac mi tu prosze! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 16:33 Ay, ay, Asiu, tak trzymać! http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.uglymales.com/wc/wp-content/uploads/2009/08/marty-feldman1.jpg&imgrefurl=http://www.uglymales.com/wc/tag/marty-feldman/&h=593&w=400&sz=17&tbnid=oZRapCIDYYK5sM:&tbnh=273&tbnw=184&prev=/search%3Fq%3Dmarty%2Bfeldman%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=marty+feldman&hl=pl&usg=__wPgvVFXGWfVz4VzTvcEFGWglaT8=&sa=X&ei=4W69TbmZNIagOtqHiPcF&sqi=2&ved=0CCcQ9QEwAA Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 16:34 No może tak: www.uglymales.com/wc/tag/marty-feldman/ Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 16:39 Aj aj Ewuniu, o to mi wlasnie chodzilo. Tylko prosze nie kichac bo oczki sie wymskna Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 17:14 Też chcę takie. Bo o ileż więcej takimi widać! Tego maja, ma się rozumieć. Na okrągło można. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 20:43 Ma trwaj, wróć, maj trwa, już od około tygodnia tak naprawdę. Dziś podziwiałam w lesie czeremchę chylącą się ku upadkowi, ostatnie podrygi i tak późnych fiołków leśnych. Tylko bzy za szybko przekwitają - uprzejmie proszę o informacje, gdzie w Warszawie i okolicach kwitną najpóźniej. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 21:39 Zauważyliście, że w tym tygodniu mamy ciekawostkę przyrodniczą? Wczoraj była sobota, dziś niedziela, a jutro znów sobota i pojutrze niedziela. Fajny ten maj Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 01.05.11, 23:29 Zaraz, moment, dziś piątek! Jutro sobota, sklepy otwarte, pojutrze niedziela, a w poniedziałek środa) Kurczę, Gropo, jaki dziś jest dzień? Bo jak byłam z Delgado na spacerze to patrzyło na późną niedzielę, ludzi zero i samochodów mało ... Ma ktoś wzorzec czasu??? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 07:55 Baju baju, będziesz w maju, czy jakoś tak. Dzińdybry. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 08:27 Cześć. Jak miło jedzie się do pracy w długi weekend. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 09:39 O, Kocio robi za rannego osia! Biedne Kocio... Na pociechę poświęcę się i może do lasu w ten ziąb pojadę? - Dżdżu! - mówię to coraz bardziej stanowczym tonem. Suszona kania. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 09:46 U mnie dzis zwykly poniedzialek, no ale ja poniedzialki uwielbiam, szczegolnie majowe. Nie mrugam ino oczki mroze z zachwytu Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 10:05 Poplątaliście mi te dni No, maj przecież, a którego dziś i jaki dzień tygodnia, to drobnostka. Dzień dobry. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 11:08 Majowo-deszczowo się witam. Kociu najpóźniejsze kwitnące bzy są w moim ogródku. Jeszcze nie rozwinęły pąków. Tulipany za to przepiękne są. Lubię maj Odpowiedz Link
kizuk Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 11:09 Dzień dobry. Oglądałam wczoraj na tvp historia dziennik telewizyjny z 1.05.1985. Pochody majowe w całym kraju szły w zamieci śnieżnej.No to już nie narzekam na pogodę. Ale deszcz mógłby być.Koniecznie mógłby być.. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 11:24 Pamiętam! Z kumpelą wystroiłyśmy się w kozuchy i kozaki, najpierw spoglądano na nas dziwnie, ale pod koniec to chyba już wszyscy nam zazdrościli Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 11:25 PS Byłam na zewnątrz z pół godziny i zgrabiały mi paluchy. Czniam na razie wycieczki, obejrzę "Fantomasa" Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 13:06 Maj dobry, Szanownym. Rozkoszny dzionek strzela jak z bicza. Stoi sobie krowa Na rogach ma bez Jadę do Krakowa A nawet przez (na motywach Andrusa A.) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 18:31 A ja mam nową lampkę w łazience, a wy nie! Co dzięki niej widzę lepiej, to mówić nie warto... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 20:13 U mnie zamiast lampy nad lustrem wisi kabelek efektowny bardzo. Może nie będę tak żałowała, że lampy jeszcze nie mam A jak tam Baronie miewa się Bunia? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 20:25 Bunia, królewna, bo taki ma pseudonim, raczyła zjeść gotowanego kurczaka z hodowli ekologicznej. Teraz udała się na wieczorny spacer, coby swe szlachetne pęciny wyprostować i parę gołębi pogonić. Mam nadzieję, że świeża pościel jej się spodoba. Bawełniana, nie powinna drażnić delikatnej sierści Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 22:38 Myślę Baronie, że dla Buni jednak powinieneś iść w atłasy, młoda jest, zwinna, jeszcze twardej bawełny nie potrzebuje ino tej odrobiny luksusu. A u hrabiostwa ma prawo oczekiwać Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 02.05.11, 22:39 No jasne, jak zwykle nie powiedziałam słowa właściwego, ale ja najpierw czytam, potem piszę, potem dopiero wpisuję: Witam. Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 08:19 Kurcze,nie wiem,czy kozucha nie wyciągnąć z szafy.Ale właśnie słońce wyłazi,może będzie cieplej? Witam świątecznie i udaję się w plenery Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 09:51 O, Baron niedziela sie chwali. Ludzie, jakie mrozy nastaly! Z zimowa kapota przyjdzie sie pogodzic, o zgrozo maju. Trzy marne majowe stopnie mamy. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 10:09 Dzieńdoberek szanpaństwu w ten piękny majowy jeszcze poranek - ściskam wylewnie i miłego dnia wszystkim życzę. Odpowiedz Link
kizuk Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 12:08 Na całej połaci śnieg.Na kwitnących bzach śnieg,na tulipanach śnieg,na konwaliach śnieg. Chciałam deszczu,a nie śniegu! Dzień dobry. Odpowiedz Link
kizuk Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 12:15 Aha.U nas dziś w plenerze rock-opera Krzyżacy. No i będzie tak:Cugowski junior -Jagiełło w śniegu w moim miasteczku ma podjechać wodolotem pod Grunwald. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 12:09 Od rana po mojej ulicy chodzi orkiestra i gra pod oknami. Oszaleć można, od świtu trąba pod oknem. Wyspać się nie można. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 13:20 Królowo, może to na Twoją cześć? Jest w orkieeeestrach dętych jakaś siła! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 15:52 Koniec plenerów, leje jak z cebra. Grubych kurtek jeszcze nie schowałam, przydadzą się. Dzień dobry. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 16:06 Koniec orkiestry, leje jak z cebra Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 17:50 Witam. Znowu puchowa kurtka w uzyciu,no i oczywiscie leje jak z cebra oraz jak codzien Moj ukochany strupelek wyzional ducha, bardzo taktownie, bo w weekend. To byla milosc z wzajemnoscia Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 18:09 Ani kropki. Słońce. Zimno znad Skandynawii. Do kitu dowolne krzyżaki mogą się naparzać. Odpowiedz Link
doratos Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 18:31 Cześć!! Gdzie leje,komu leje?? Na razie to ja lałam z węża,a zmarzłam przy tym okrutnie i nawet herbatka mnie nie rozgrzała! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 19:46 Witam Szanownych! Wróciłamz wojaży rzymskich i staram się zorientować w otaczającej tzw. rzeczywistości, a staram się do tego stopnia, że nawet wczoraj byłam w pracy. Włosi nie święcą nic w Wielką Sobotę, tylko stroją od rana ołtarze - kwiaty, kwiaty i jeszcze raz kwiaty. Bardzo przyjemnie to wygląda. A jak oni śpiewają! Całym sobą i chyba każdą komórką ciała. Niezależnie od wieku, płci i wagi - śpiewający Włoch to czysta poezja Pierwszy raz wyruszyliśmy śladami Rzymskich Wakacji - via Margutta zwizytowana. A dla Minerwy specjalne zdjęcie - Minerwo, oni założyli Twój fanklub, i w dodatku z flagą Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 23:28 To ten hotel w Taorminie, ktory tak się podobał Gurui, źe nawet uwieczniła go w "Nieboszczyku"? No proszę, ja też się długoweekendowałam w Rzymie. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 19:40 %$#&@&%#@!@#$%^&! to chyba najlepiej oddaje moje uczucia w tym względzie! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 19:52 To wszystko przez to, że król Szwecji przyjechał. Lodowy król, cholera jasna, mróz przywlókł do przyzwoitych ludzi Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 19:56 Przez chwilę myślałam, że odpowiadasz na mój post i zastanawiałam się, co ma król Szwecji do Minerwy.... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 03.05.11, 20:46 Przyszła zima biała, śniegu nasypała... tra la la, a my na saneczkach z grki na pazurki. Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 05:50 Jak pięknie na dworze!Słońce świeci,zielono,ptaszki śpiewają...i -2 na termometrze! Kaloryfery nie grzeją.Dobrze,że olejaka wczoraj wyciągnęłam i włączyłam.Ale jet nadzieja...Witam Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 05:59 A myślałam, że uda mi się być pierwszą - trza było lecieć do komputra zaraz po wstaniu, tzn. 04:37. Dzień doberek szanpaństwu - wstawac, wstawać, okna otwierać - już tylko -1, prezdtem było -3! Kilka skłonów, przysiadów, rączki w górę i hop! hop! hop! Prawda, że od razu czujemy się rozbudzeni i gotowi do akcji? Jakiejkolwiek? Miłego dzionka. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 08:07 ZIIIIIMNOOOOO! W maju szyby skrobać? Czy kogoś po...tentegowało? No ja dziękuję za taki majowy poniedziałek! Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 08:27 Oj tam, zaraz zimno, myślałby kto... SzanPanBaron ma czapkę, sama widziałam a Bunia ma futro, dacie radę. Naszej Pani Prezes najlepsze życzenia solenizantowe. Witam. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 08:31 > No ja dziękuję za taki majowy poniedziałek! Zwłaszcza że dziś środa. Eulalijo, dzięki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 09:54 Wracam do gniazda, tylko tam mam zyciowe warunki. Tylko tak bezinteresownie jeszcze zapytam: po co ludzie kole czwartej w nocy wstają? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 10:15 A to musi muszą prawie na siedząco - jak Indianin w grobie. Kociu, sezon na sosnę zaraz, może spróbuj syropu sosnowego upędzić? Niektórym na trudne do pozbycia się kaszle pomaga. Niektórym nie, ale może będziesz w pierwszej grupie? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 10:30 Kociu, ty dziewczyna ratownika jestes. Wszystkiego cudnego niealergicznego zycze. Samej niepylacej przyrody wkolo. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 11:04 Ktoś sadził bratki na balkonie? A nie mówiłem, że zamszowe płaszczyki się jeszcze w tym sezonie przydadzą? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 11:38 I zamszowe kozaczki tym bratkom, G0p0sie? Asiu, dzięki, tylko, cholewka, ratownika musiałabym poszukać... Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 13:41 Kociowi wszystkiego najlepszego z każdej okazji! A bratki, proszę Szanownych, to niezwykłe kwiatki. Absolutnie niezwykłe. Nie narzekają na klimat i chrzanią jego wiosenne narowy, gdyż nie są wydelikaconymi indywidualistami, tylko twardą, kwietną społecznością, której byle co nie złamie - w mało sprzyjających okolicznościach przyrody, przytulają się do siebie, jak pingwiny i spokojnie sobie przeczekują. Wiedzą, gdzie żyją, po prostu. Wspaniałe są. Pod każdym względem. Pod każdym. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 15:28 Hej hej! Jakby ktoś wynalazł doborozciągacz, to proszę mi dać znać. Ciecieciepłe rzerzerzeczy popopochochowałam w sososobobotę. I szlus! Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 15:38 Ojej, Kociowi życzenia! Stolarz, stolarz, i kucharek sześć! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 15:42 Kocio ma fachowca dzisiaj? No to gwiazdy!!! Pomyślności Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 15:30 Cześć. Kociowi słoneczka,zdrowia i pięknie pachnących bzów,jaśminów i udanej maciejki. Cmok,cmok. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 16:42 Dawno mnie tu nie bylo, to sie chociaz przywitam. Kociu - najlepszego! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 16:49 Ledwo żyję. Normalne dzieci jak chore to ledwo żywe. Byłam już dzis koparą, ciężarówką, złodziejem, potworem, królewną, majtkiem, wężem, panterą w cętki, wyrzutnią pocisków ziemia-ziemia, orz zrobiono mi sekcję brzucha i operację na mózgu przez ucho i nos i próbowano utopić w wannie. Ratunku. Na szczęście jutro do kochanej pracuni, niech dziadek się pomęczy i stare kości rozrusza. A jeszcze mam tańce wieczorem, nie wiem, czy pójdę, chyba na czworakach. Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 16:59 Kociu, zeby Ci sie armacilo, duza buzka. Bon i zur szanownym. Zolta morda obecna, niechby tak poswiecilo pare dni, bo juz mam dosc deszczu. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 17:22 Kociowi hydraulika, urzędnika i innych fachowców! A może i Stodal przydasię Witam. Zimno jakoś. Odpowiedz Link
balamuk Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 18:02 Kociu, sciski! I zebys jak najrzadzej musiala byc taka wielofunkcyjna... Dobry wieczor. Jakies nieszczelne te chmury. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 18:12 A co Wy tak z tym Kociem? Kociowi, Kociu, przecież to Pani Prezes jest! Szanowna Pani Prezes, z okazji święta chciałbym złożyć na ręce serdeczne życzenia pomyślności oraz satysfakcji w życiu prywatnym, służbowym i zawodowym. ( tu pęk czerwonych gwożdźików). Cmok w mankiet. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 19:05 Witam w lekkiej desperacji rodzinnej . Jak rozumiem dzisiaj święto Pani Prezes. To ja się kłaniam nisko i składam najlepsze. A tak w ogóle to istnieje gdzieś kalendarz towarzyskich zdarzeń? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 19:33 A jak leci Jutro obchodzimy Benwenuta, Chociemira i Święto Niepodległości Holandii. A Państwo wią, że dziś trzydziestolecie "Misia"? Od rana się zastanawiają nad fenomenem a ja mam prostą odpowiedź - nic się nie zmieniło! Jak się straszne chamstwo z całego świata do Viktorii zjeżdzało, tak zjeżdża dalej Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 19:53 No to lu! Rozumiem, że za zdrowie Pani Prezes? STOOOO LAT! STOOO LAT! O, rozlało się... Odpowiedz Link
balamuk Re: Witaj maj,piękny maj 04.05.11, 20:07 No przeciez, pasuje i arbata, i prund Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 07:43 Dobra wiadomość, nie było w nocy mrozu Dzień dobry. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 08:48 Dzień dobry. Czy ja już mogę do domu? Bleeeeeee... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 08:54 Znowu pięknie, słońce wali i takie tam. W ciągu ostatnich dni mielismy ze trzy kropki deszczu, to całokształt od początku kwietnia. Dżdżu. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 13:23 Witojcie. Ponoć na Mokotowie śnieg już pada. > A co Wy tak z tym Kociem? Kociowi, Kociu Jeszcze by la kicia by Minerwowe dziecię. Jak ja kocham Andrusa! Odpowiedz Link
konopika Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 13:36 Kociu kochana, czy też Sz.P. Prezes, jak kto woli, jeszcze ja: wszystkiego najlepszego, spóźnione, jednakże szczere to życzenia. A Andrusa także darzę wielką czułością. Czemu akurat dziś o tych uczuciach piszemy? Odpowiedz Link
konopika Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 13:29 Wczoraj był j.polski, to się nie denerwowałam. Nie żeby moje dziecko było tak dobre z polskiego, żeby nie było trzeba się denerwować, ale mu nie zależy na ilości punktów z tego egzaminu. On luzik, znaczy syn - luzik, nie egzamin; mamusia też luzik. Dziś matematyka, mój i syna ukochany przedmiot, to zobowiązuje. Punkty też na wybranym kierunku studiów liczą 2 razy. Jest stresik. Telefonicznie uzyskałam informację, że podstawową napisał całą i że była trudna. Jaka będzie rozszerzona? A, witam serdecznie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 13:51 Ja też już poproszę do domu. Mam chęć upiec jabłecznik. Konopiko, trzymam kciuki za maturzystę. I dajmy sobie spokój z tytułomanią. Odpowiedz Link
doratos Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 13:54 Też serdecznie się witam! Choć przywitanie ciepłe,bo u mnie dalej zimno.Brrrr...I niech mi ktoś ten prund podeśle,bo arbaty mam dość,nie pomaga! Konopiko trzymaj luz! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 14:56 Bry. Zimno. Kto,no kto zamawiał na dziś dostawę gradu,a właściwie gradziku? Przyznać się bez bicia. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 15:05 Dzień dobry! Padał deszcz. Świeci słońce. Było ciemno. Jest jasno. Wiało. Wieje. miejsce akcji: Mokotów. czas akcji: pomiędzy 14.30 a 14.58 Ciekawe, co następne w kolejności:ciemnica, zimnica i wietrzyca, czy włoski lazur, który teraz widzę? Odpowiedz Link
konopika Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 15:32 > trzymaj luz! Łatwo powiedzieć Dzięki za trzymanie. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 16:30 Nastał lazur poprzetykany "barankami" - co to wróży? Gdzie naczelny meteorolog czyli eulalija? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 16:44 Ja dostałam telefonicznie wiadomosc, ze podstawowa była zgodnie z zalozeniem banalna, czekam na wiadomosci o rozszerzonej. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 20:56 Baronie, czemu się nie pochwaliłeś, że pomnik Karola obstalowałeś? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:05 Pomniki zwierzat to najfajniejsze pomniki. Widzialam gdzies Pomnik Zwierzat Rzeznych - we Wroclawiu . Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:31 I lokalizacja adekwatna: na ulicy Stare Jatki A krowa się pewnie nie miesciła, bo to wąziutka uliczka Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:37 Pomysl znakomity , tak jak pet u Karola. Alez ludzie maja fajne pomysly. Czy istnieje pomnik kartofla? Wspomnialas i sie teraz gleboko zastanawiam . Ide poszukac. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:40 no prosze, a myslalam ze znow jaja z powaznego czlowieka robisz ;D Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:16 A to, po czym Karol łazi, przypomina pomnik kartofla w Boninie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:22 Po dokładniejszym obejrzeniu zdjęcia odkryłam, ze Karol ma w mordzie peta. Baron nawet gada przyuczył do palenia. Koniec świata! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:48 Na Polu Mokotowskim jest pomnik szczęśliwego psa pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Warszawa_pomnik_szcz%C4%99%C5%9Bliwego_psa.jpg&filetimestamp=20090826161407" border="0" alt="https://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Warszawa_pomnik_szcz%C4%99%C5%9Bliwego_psa.jpg&filetimestamp=20090826161407"> Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:49 Kurcze blade, straciłam umiejętność wklejania zdjęć. Musicie uwierzyć na słowo, że jest taki pomnik Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 05.05.11, 21:59 Widać! A psiur wybiegany, nawet chyba trochę pokopał pod krzami Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 00:26 Widac, widac szczesliwego. Przy okazji polatalam po pomnikach i jest pare wysmienitych. Jest Chrzaszcz w Szczebrzeszynie, jest Koziolek Matolek w Pacanowie. lubie takie pomniki. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 07:43 Dzień dobry. Jak fajnie, że już piątek. Pomnik Karola to nie moja sprawka. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 13:03 Kurtę nieco lżejszą włożyłam, jest lepiej Dzień dobry. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 13:15 Pół dnia netu nie było. Tak rżnąłem pasjansa, że aż się karty pościerały. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 14:39 Mówisz i masz! Jestem na świeżo, w ubiegłą niedzielę właśnie go odkryliśmy. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 14:40 To jest właśnie wspominany przez Gropę Szczęśliwy Psowaty. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 15:38 A o Dźoku zapomnieliście? Był to dość nieszczęśliwy, ale bardzo wierny psowaty. Jego pomnik w Krakowie ma łapę wygłaskaną do nomen omen psiego połysku. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 15:57 Się Dżoku należało A co tam jest mniejszymi literami napisane, bo nie dom rady... Winorośl mi mróz skosił, i kwiatki, i rózne takie. Do bani z takim majem. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 17:18 Mniejszymi literkami jest, po polsku i po angielsku: Pies Dżok. Najwierniejszy z wiernych, symbol psiej wierności. Przez rok /1990-1991/ oczekiwał na Rondzie Grunwaldzkim na swojego Pana, który w tym miejscu zmarł. Dodam, że Dżoka na rondzie karmili dobrzy ludzie, niejeden chciał zabrać do domu, ale Dżok odmawiał. W końcu zrozumiał, że na pana się nie doczeka - więc pozwolił się przygarnąć starszej pani. Niestety, jakiś czas potem pani umarła, a z Dżok zwiał - później znaleziono go nieżywego na przejeździe kolejowym. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 19:53 No to miało psisko pecha... Słońce, prawie upał, od półtora miesiąca bez deszczu... Dziś nad morzem widziałam swojego człowieka - pływał!!!! Ja, niestety, byłam cudzym człowiekiem, tylko pobrodziłam... Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 16:02 To dorzucę jeszcze do kompletu pomnik dzika: oraz pomnik pszczoły miodnej: na którym widnieje napis: ""Tam gdzie pszczoła żyć nie będzie, nie będzie mógł żyć człowiek", ale nie ma już ani jednej pszczoły, bo wszystkie jakieś łobuzy ukradły. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 16:10 www.students.pl/spolecznosc/user/blog/mikosiu/28140 Seria cała Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 16:11 I Holenderki, chyba nie krowy... ww3.wm.pl/krowy-tez-maja-pomniki,30334?img_id=31&pg=2#shrtctgal Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 16:21 W Warszawie jest jeszcze jeden pomnik psa. W Łazienkach. www.lazienki-krolewskie.pl/content/view/166/229/lang,pl/ Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 16:34 Bo my, Polacy, my lubim pomniki - jak mawiał pewien poeta Ale akurat źwierzątkom one się należą, uważam. Źwierzątka nawet w postaci pomnika nie budzą ludzkich kontrowersji. Osobiście czekam na pomnik motyla. Oraz wróbelka. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 18:53 A ja bym się kciał dowiedzieć, jak wkleić obrazek, który się ma osobiście na kompie. Da się? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 19:14 Da się, tylko najpierw go trza w opcji "dodaj zdjęcia" umieścić na fotoforum, a potem stamtąd linka wkleić do tu i się robi duże zdjęcie. Może można jeszcze jakoś prościej, ale nie umiem. No to jak dziś źwierzątkowo, to wklejam jeszcze niezapomnianego Filusia (pomnik w Toruniu) (ach, gdzież te ostatnie strony Przekroju, no gdzież....) Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 21:16 I to wszystko zacząło się od jednego Karolopodonego? Niesamowite są meandry memłona naszego (nie wiem czy poprawnie napisałam połowę użytych powyżej słów ). A tak zasadniczo to chyba dobranoc raczej niż dzień dobry. Nic to, może jutro uda mi się wcześniej. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 06.05.11, 23:55 W zasadzie to wszystko zaczęło się od wybierania na pochód, podobno pierwszomajowy ... Co do poprawności to jednak bym napisala Karolopodobnego, ale może Ci zwyczajnie "be" ukradło Kierunki wątków już mnie nie dziwią, raczej czasem mnie martwi, że zbyt długo idą w kierunku i poprawnie I też witam, późno lepiej niż wcale, ale mam jakieś kłopoty dostępowe, otwiera się pół godziny, z wątku do wątku idzie dłużej niż ustawa przewiduje. Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 06:28 Cóż,wypada chyba za odkurzacz się złapać.To do Eulalii było.Ja też muszę,bo za głośno wentylator w kompie warczy. Wczoraj przeczytałam taki poradnik,jak czyścić kompa (tak właśnie-sprężonym powietrzem,albo odkurzaczem)Jednak nie mam odwagi jakoś.Jak mi dokopie ,to pewnie w desperacji to uczynię.A na razie ...Witam Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 07:35 Miało nie padać! Mam plany na słoneczną pogodę, a tu kropi po szybach. A sio! Dzień dobry i niech się już ociepli, bo kataru dostanę. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 09:44 Witaj maaaaajowy poraaaaanku! Idę do lasu czypać bez. Mam sekator i nie zawaham się go użyć. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 10:29 Udało się w końcu. Witam i to przed południem, sukces A co do poprawności, to oczywiście, że mi "be" wcięło. Ja się łam, czy tego nie napisać przez myślnik tudzież pzez przerwę . Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 15:15 Ładnie było ale się skiepściło,jak zazwyczaj na weekend. Zasypiam,kawy,kaawyy,kaaaawyyyy! Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 15:40 Kawę właśnie zaparzyłam. Prawdziwą po turecku. A do tego mam komunistyczny blok czekoladowy. Prawie taki sam jaki był na weselu w Lądku w ubiegły piątek Witam wietrznie w sobotę. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 07.05.11, 21:27 Niestety tylko wirtualnie - czestuje wlasnorecznie wykonanymi ptysiami z kremem Ale to chyba lepsze do herbatki, gorzkiej herbatki... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 08:47 Aaaaaaaa! Znowu suchy upał!!!!! Dżdżu! Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 09:01 No nie wiem,nie wiem.Wczoraj całe popołudnie i pół nocy padało.Wiem,bo kibice Legii spać nie dali wrzeszcząc pod oknami.To może przenieś się do nas? Witam słonecznie (na razie) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 09:14 Taaaa, niby mea mecum porto, ale arealik i jeziora nie do spakowania. Chyba zacznę malagenić i jakieś inne szamaństwa odprawiać... No nic, dziś wycieczki, a jutro się zobaczy. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 09:39 No i co? Temu maju może tyłek skopać, to się ruszy? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 10:43 Zaziębił mnie ten maj Deszcz wysyłam hen, na zachód Priorytetem. Dzień dobry. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 10:48 Jak to jest możliwe, że pobudkę zaliczam o 5 rano, a do komputera siadam najwcześniej o 10? Czyżby dzieci Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 08.05.11, 11:03 Ja tam pobudke zaliczylam godzine temu, ale tylko dzieki interwencji kudłatych... Za oknem wiatry i +10 Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 07:47 W pracy jest mikro, mikro i przykro... Dzień dobry, mimo wszystko Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 07:54 Dzisiaj współczuję z Szanpanem, bom musiała wstać o świcie. Dwa lata temu robili nam balkony, teraz poprawiają. Od siódmej (!!!!!!) mam fachowców, siedzą na balkonie, coś czasem robią, sporo palą, zażądali kawy. Sprzętem najnowszej generacji jest u nich drabina, ostro się wychylają, czekam, czy któryś spadnie... Bry. Ceterum censeo: dżdżu!!!! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 07:56 No, wreszcie i koleżanka solidarnie z ludem pracującym działa Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 08:16 Ale u mnie - jak się okazuje - poprawek niewiele, jest nadzieja na niedaleki finisz Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 08:34 Bzi bzi bzi, pachną bzy i jaskółki wróciły. Byle do popołudnia. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 08:36 Zamiast do łóżka wychodzę na powietrze. Zagrzać się, bo w domu zmarzłam ! Dżdż Ci Ewo podesłałam, pewnie w drodze Dzień dobry. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 09:11 Maj chyba nareszcie skopany został, bo cieplej. Po ponad dwóch tygodniach wiecznej obecności w domu mamusi, braciszka, jego przyszłej małżonki i tatusia (różni w różnych momentach i konfiguracjach, ale stale ktoś) w domu jest pusto. tylko ja i KH. Nie wiem czy się odnajdę Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 12:43 Asia z mleczami na niewlasnych trawnikach walczy. Az mnie sasiedzi pochwalili. Latalam ze szpikulcem jak pan Wolodyjowski. Dzien dobry . Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:07 Mleczom trzeba, gangreny mają długi korzeń i odrastają po skoszeniu. A i kosić trzeba póki żółte, bo jak w dmuchawce latawce pójdą to jeszcze będzie gorzej. Na Targówku jeszcze nie koszą a dmuchawce już latają. Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:10 Ale w czym Ci dmuchawce przeszkadzają? Przecież są ładne. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:19 Generalnie to mi nie przeszkadzają na Targówku, dowalają trochę roboty z odkurzaniem, bo do mieszkania wpadają również. I jeden taki latawiec mi się w grudniku zameldował, nie szło sobie z nim dać rady, trzeba było całego grudnika wywlec z doniczki, delikatnie oddzielić korzenie i wsadzić nazad. Ale na włościach to mi przeszkadzają, tłumią inne rośliny, wprawdzie u mnie tych roślin tyle co kot napłakał, to jednak niezapominajek i konwalii szkoda. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:23 Przecież taki niebiesko-biało-żółty bukiecik rosnący na trawie jest piękny. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:33 Początkowo, może ze dwa sezony, owszem, śliczny, szczególnie jak się ma również fioletowo-różowe niezapominajki, orgia kolorów, że aż zęby wyrywa. Niestety w trzecim sezonie jest już tylko żółto-zielono, białe i niebieskie przegrywa Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:44 Ludzie! Porzućcie biura, zostawcie kompy, wyłączcie maszyny! Ludzie! Jak jest fajnie! Ludzie! Weźcie kocyki i na łąki, nad ruczaj, hen, gdzie mlecze, świerzop i dzięcielina pała! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 14:01 Oho, Baron rumianek przedawkował. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:16 Asia jest specjalistka od zygu zygu. U nas sa konkursy na wyciagniecie jak najdluzszego korzenia. Asia wyciagnela raz 40 cm, rekord byl wtedy 50 cm dlugoszcza. - Mlecze to piekne kwiatki, ale niech sobie rosna gdzies indziej - mowi Asia. Mlecze potrafia wyrosnac przez 10 centymetrowy asfalt. Jak one to robia mozna przeczytac w naukowych ksiazkach. Ja uwazam ze one, te mlecze cos zazywaja, cholery. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:20 Ale czemu akurat na mlecze się uwzięłaś? Czyż nie o wiele bardziej zabawnej byłoby wyrywanie róż z klombów? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:54 > Ale czemu akurat na mlecze się uwzięłaś? A bo to taka wojna jest. Im nawet ja nie przeszkadzam, cichcem wyrastaja jak sie tylko odwroce. I tak sobie wojujemy juz z cwierc wieku. Moje dzieci jak byly male to wiedzialy widzac gdzies trawnik z mleczami: - Oo, tu mamy jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 14:21 > A one co Ci wyrywają ? paznokcie, trawe, kwiatki, asfalt, plyty chodnikowe.... sny moje letnie tez - snia sie jak grzyby na jesieni. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 14:38 asia.sthm napisała: > > A one co Ci wyrywają ? > paznokcie, Tego to bym się nie spodziewała po kwiatach Prawie jak gestapo. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 14:39 Cześć,ale pięknie,w końcu maj się zrehabilitował po tej początkowej zimnicy.Oby tak dalej. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:18 Gorsze niż gestapo! Jaaaaaaki piękny dzień (no, do pełni urody jakiej burzyczki półgodzinnej chociaż brakowało), zupełnie latowy. I rozmowy takie fachowe dzisiaj PS Gropo, z powodu przedwczesny zryw, utłam se dwugodzinną na areale. Pod czereśnią, w blogim cieniu Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:22 > Gorsze niż gestapo! a nie mowilam ? a takie ladne sa, a takie msciwe! dzis zaden nie podsskoczyl podczas mojej nieobecnosci, przeczekuja w przyczajce. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:48 asia.sthm napisała: a takie ladne sa, a takie msciwe! Bardzo mściwe. Uważaj Asiu, bo od ich białego soku można oślepnąć (tak mówi świecka tradycja) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:52 asia.sthm napisała: > > dzis zaden nie podsskoczyl podczas mojej nieobecnosci, przeczekuja w przyczajce Podlece, wiedząc, ze działam kosiarą, zaczynają kwitnąć zakonspirowane po szyję, zeby kosiara nie zalapała! Chodzę z nożem jak na krokodyle i likwiduję draństwo hydrowate. Muszę w przyrząd antymleczowy zainwestować. > . Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:15 Ewuniu, one na kosiarke tylko czekaja, to taki masaz, laskotki takie. ..... stymulacja mleczoseksualna do kwitnienia. Nie inwestuj w wielce skomplikowane ustrojstwa, taki najlepszy: tylko musi byc solidny...z tych drozszych znaczy, bo tanie trzaskaja jak wykalaczki. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:08 Przyganiał kocioł garnkowi A kto kiedyś biedronki podpalał? Ja się pytam. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 13:22 Bijemy się w cudze popiersia? Tak się o roślinę spytałem. Wiem, że króliki liście uwielbiają. Ludzie też podobno mogą się nimi paść. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 12:44 Warszawska masakra kosiarką elektryczną? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:30 Buuu, a ja w łóżku wylądowałam. Żyć się nie chce. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:54 kocio_pierzaczek napisała: > Buuu, a ja w łóżku wylądowałam. Żyć się nie chce. Jeśli solo, to faktycznie do kitu, może skuś kogo? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 20:58 Hm, tylko czym delikwenta skusić? "Gorąca Lola zaprasza - smażenie jajecznicy na brzuchu gratis". Rąbnęła mnie albowiem gorączka. Bateria leków, L4. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:02 kocio_pierzaczek napisała: "Gorąca Lola zaprasza - smażenie jajecznicy n > a brzuchu gratis". Odetchnęłam! Przeżyjesz, bo chyba swintuszysz? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:18 Gorąca Lola swintuszy az milo posluchac. O ! Kociu, glupio tak w maju chorowac - wez i przestan. Bo cie glasne Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:22 Jakie świntuszenie? przy 39,0 jajko by mi się ścięło. Asiu, głaśnij. Miałam nadzieję użyć nieco mojego ukochanego maja. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:29 Kociu glaskam, glaskam . A swoja droga to niech ci Migos rozbije takie prosto z lodowki moze to faktycznie jakas sensacja dla zmyslow bedzie. podloz sobie ceratke w razie jak sie nie zetnie od razu. No i bukiet zalacze, na sasiedni temat w tym watku. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 09.05.11, 21:53 > Czyje jajko? Kurze, przecie nie moje. A propos, ostatnio poznałam pana, który miał trzy ptaki. Przeprazam, bredzę rzeczywiście, to ja już pójdę. Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 05:42 Słońce wyłazi,szkoda w domu siedzieć.Dzień dobry dla wszystkich Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 07:40 Eh życie jest piękne! Szkolenie mam dziś. Poza firmą! Miłego dnia Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 07:47 No i bardzo ładny bukiet przy tym chodniku. Co on wadzi komu, no co? Idzie człowiek po betonie a tu proszę, od razu lepiej się na duszy robi. A propos był kiedyś taki serial paranaukowy, który pokazywał, co z miastami zrobi przyroda, gdy się już człowieków pozbędzie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 08:09 Jest taka książka, w której bohater odkrywa, że został jedynym człowiekiem na świecie. To co się staje z miastem, w którym mieszkał jest przerażające Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 08:42 1. A w jakimś sajensfykszynie czytałam kiedyś oastronaucie, który wylądował jakimś trafem w mieście (musi na innej planecie) już opuszczonym, bezludnym, ale nadalfunkcjonującym - ono samo usuwało w jakiś tajemniczy sposób wszelkie niepożadane elementy. Tytułu tego sajensfykszyna też nie pamietam, może kto czytał i wspomoże moją sklerozę? 2. Kociu, jesteś usprawiedliwiona, po takiej znajomości kużden jeden i kużda jedna ma prawo się rozchorować! 3. Kosiary dotarły na prowincję, właśnie mi traktorkują z dwóch stron. 4. Dzień dobry! 5. Ceterum censeo: dżdżu!!!!! W końcu Kartagina kiedyś padła, nie? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 08:43 O, klapki od odstępów słabo naciskałam Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 19:04 Ewus, tytulu ani autora nie pamietam. Ale wiem, gdzie mozesz znalezc. Bylo to opowiadanie zamieszczone w almanachu "Rakietowe szlaki" (wydanie oryginalne z 1956 roku). Pozdrawiam Woloduch P.S. Jak sobie cos jeszcze przypomne, to dam znac. P.P.S. Oczywiscie: Dzien dobry! W. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 20:14 Marne szanse na dopadunek, ale przynajmniej wiem, czego mam zamiar dopaść Dzięki. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 20:33 Mówisz i masz. Za miesiąc będzie nowe wydanie. solarisnet.pl/oferta/rakietowe_szlaki_tom_1/ Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 20:38 Ajajajaj, Gropo! Padać na twarz, całować jakie niewymowne cycuś? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 21:01 Ha, chciałaby dusza do raju! Poeta miau, miau na myśli kolanka, stópki (w obu przypadkach padanie do bądź na), końce paluszków cy co ta jesce w pradziejumach czyniono Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 21:09 Lepiej darujmy sobie padanie, bo co na to strzykanie stawów? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 19:56 Znalazlem. Autor: A. E. van Vogt Tytul: Zaczarowane miasto Zamieszczone w: Rakietowe szlaki 1958 (nie 1956, jak omylkowo posalem). Pozdrawiam Woloduch P.S. Pomyslnego szukania! (Jakbywielkie trudnosci, to daj znac). W Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 17.05.11, 18:05 Dzięki, skrzętnie wszystko zapisałam i już mi na duchu lekciej Może dopadnę kiedyś. Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 08:42 A po nocy czas na sen. To dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 09:01 Dzię bry. Czy jest na sali Minerwa? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 09:57 > No i bardzo ładny bukiet przy tym chodniku. Co on wadzi komu, no co? Taki ? To prosze , tu z wazonikiem. Baron rozmarzony albo zaspany moze sobie zeba przedniego obszczerbic, lico naruszc nieodwolalnie...albo i to najgorsze. Tak, tak. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 10:13 Bardzo dzielny mleczyk. I to nie on jest be, tylko człowieki, które mu siedlisko smołą zalały. A gdyby tak Asi domek po dach zabetonowali, toby szydełkiem nie próbowała dziury zrobić? Hę? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 11:24 Jeszcze nie raz Baron do asfaltu westchnie. Zobaczymy jak Baron bedzie spiewal kiedy sie w blocie zaboksuje, autko po dach uswini oraz obuwie szlachetnego pochodzenia tez po dach. Nie powiem kto sie wtedy w duchu usmieje, ha ha ha! Glosno nie, glosno nieladnie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 11:27 Trapery, SUV 4x4 i ahoj przygodo! Na pochybel betonowym drogom! A w domach z betonu nie ma wolnej miłości! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 11:49 W nawiązaniu do wątku o zwierzęcych pomnikach, to znalazłam jeszcze taki: Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 12:45 Baronu gorzej... Baron w traperach? Hi hi, w glanach? A la punk? Mogę ci też ogólnowojskowe bojówki z kurtką do kompletu pożyczyć, ponoć ten model sprawdzał się w Wietnamie. I polecam martensy. Taka niewinna krypciocha. A teraz idę do wyra. Na balkon. Odpowiedz Link
felis2 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 12:50 Buduje mi się dom. Ptaszkom się podoba. W zeszłym roku w przyszłej łazience wychowały się dwa lęgi kopciuszków. W wylocie komina wentylacyjnego znaleźliśmy jeszcze jedno gniazdko. Też zeszłoroczne, bo w tym roku już były okna. Ale że drzwi są wciąż w postaci folii przybitej do drągów, to w wejściu do piwnicy na górnym drągu znaleźliśmy świeże gniazdko, z lokatorami. Na znalezisko zaniepokojony Małż zareagował: 'słuchaj, to ze wstawieniem tych drzwi trzeba będzie chyba poczekać?' Odpowiedz Link
doratos Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 14:25 Witejcie dobre ludziska! Wreszcie jest pięknie,jak w maju,jak w raju!Całe dnie oddaję się ukochanemu zajęciu,czyli ryciu w ziemi. Trochę mi tylko przeszkadza brak deszczu,więc dołączę do jednoosobowego chóru:dżdżuuuu!! Asiu jak ja Cię rozumiem w kwestii mleczy,cholerne gestapo! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 15:04 Felis, niech cię uścisnę! Będziecie mieli ładną gromadkę kopciuszątek. Odpowiedz Link
felis2 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 15:40 Nadrabiam teraz dobrymi uczynkami. Później nie tylko wstawię drzwi, ale też wprowadzę do ptasiego raju trzech puszystych morderców. W tym dwóch maniakalnych. Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 18:55 Wiosna nareszcie! Po nieustannych deszczach i zimnie, nadeszla pora na slonce. Czy ma ktos pare rak do pozyczenia? Pewnie nie, ale co mi szkodzi zapytac. Mam w ciagu najblizszych 3 tyg. - bierzmowanie, komunie, urodziny, rocznice slubu i gosci z krzy rodzimych. Wbrew pozorom goscie nie stanowia pomocy, a wrecz przecimnie. Musze rowniez chodzic do pracy a dzieci do szkoly i zajecia regulaminowe. Sloniocy! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 07:49 Na zachodzie ma lać, Ewa wymodliła, oby Ci podlało! Goonia, wyłącz telefon a na drzwiach przyklej kartę remament i po sprawie A tak wogóle dzień dobry. Odpowiedz Link
kizuk Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:05 Jako małorolna baba solidaryzuję się z Asią w walce z mleczem.Dowiedziałam się ostatnio,że z mleczu doskonała gnojówka do podlewania wychodzi.Spróbuję zatem,wzorem Guruy mieszać w kotle, może co pożytecznego z tych żółtych kwiatków wyniknie. Dobry wieczór,jak cudnie na dworze. Z duetu kań żądnych dżdżu zrobię tercet:dżdżuuuuuuuuuuuu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:24 kizuk napisała: > Z duetu kań żądnych dżdżu zrobię tercet:dżdżuuuuuuuuuuuu. Omne trinum perfectum, więc może tam u góry wysłuchają? A jak się chór powiększy, wystąpimy z przodka, a reszta będzie malagenić z zadka Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:44 Juz niedlugo. U nas zapowiadaja burze - sie podziele. Ale dnia ani goodziny jeszcze nie podaje. Witam sie. Mleczowe wojowniczki wszystkich krajow, hop do kupki, czyli laczmy sie! Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:50 Ja akurat dziś nie mleczowa, najpierw mało ekologicznie autem a na spacerze korumpowałam retriverką ciasteczkami psimi. DelGado obrażona, udaje, że śpi i o niczym już nie pamięta. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:53 Asiu, czemu mamy wskakiwać w gówienko? Na szczęście? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 10.05.11, 22:59 nie, to znaczy lączmy sie - tak sobie po czesku zagadalam, bo to umiem Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 05:55 Już pogodne woła słońce,dalej w pole,dalej w las...Tak mi się przypomniała piosenka.Bo już za chwileczkę będę sobie łazić i wdychać czyste (mam nadzieję) wiosenne powietrze. Żałujcie wy,którzy jeszcze śpicie. I witam oczywiście lekko zaspanych,śpiących i skowronki poranne Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 07:17 Cześć Tutul. Nie śpimy. Zaraz wychodzimy z domu. Planów na dziś mam całą listę, albo i dwie Dzień dobry. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 08:00 Jest prześlicznie. Wszystko zielone. Pachnie jak oszalałe. DelGado po porannej porcji zieleniny drzemie na kanapie. Mam górę prasowania Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 08:00 Eulalijo, a co Ty tak ciągle prasujesz? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 08:41 Miłego, pachnacego skoszona trawką Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 08:54 O matko, Tutul po nocy lata , Eulalija w upał pracuje, a ja odpluszczam oko, zaś widzę ten upał i minutę po wstaniu jestem zmęczona, a na zażycie kąpieli szans nie ma, jeziora trwają w zimnicy! Ale noce już ostatnio cieplejsze, jest szansa na majowe pływanko. Szanpanie, padać będzie dopiero jutro, i to raczej nbardziej po południu, jak mówi mądra mapa. Może nie będę Jasiem i doczekam... Dzień dobry! PS Wczoraj byłam na sośnie, jak kto robi syropki, to już ostatniusi dzwonek, a nawet lekutko po. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:17 Nie ciągle tylko raz na tydzień. Gacie MLP żeby mu się wygodnie siedziało Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:26 Raba ljubwi Eulalijo, pociesz, że tylko po jednej stronie. Znałam taką, co gacie całej rodziny traktowała po obu stronach... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:46 moja babcia prasowala gacie najdokladniej w kroku. Kiedys gacie byly, malo ze prasowane, krochmalone wpierw byly. Moje opalacze z falbanka same stac umialy jak niektorym przyslowiowe skarpety. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:47 a dziendobry to mi diabel ogonem nakryl, przepraszam za tego prycha. Dzien dobry Szanownemu Panstwu Towarzystwu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:52 - Pożycz mi skarpetki, bo moje się złamały. - Weź sobie. Stoją przy piecu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:52 To od krochmalenia - zapomniałam dodać Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 09:59 Gacie, skarpetki, ręczniki, ścierki, ale w końcu mi przeszło. A wogóle to charakter mi się psuje, przestałem prasować dżinsy. Do Ministerstwa idę, załatwić Wam coś? Jakąś dotację, deszcz, coś z barku? Odpowiedz Link
jotka13 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 10:02 Dzień dobry, moja mamunia namiętnie krochmaliła chustki do nosa (w erze przed chusteczkami higienicznymi), przestała po "delikatnej" sugestii taty, że blachą to on sobie nosa nie będzie wyciarał Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 11:22 Jotko, możemy sobie rączki podać, hihi. Z tym, że po buncie chusteczkowym, moja babcia krochmaliła dalej, ale już nie wszystkie - dzieliła je na takie do nosa i do torebki. Pierwszym odpuszczała, ale te ostatnie nadal były robione na blaszkę, gdyż wyjściowe były, więc musiały ładnie wyglądać. Poza tym krochmaliła wszystko, z piżamami i ścierkami do naczyń włącznie. Mam to po babci. Też krochmalę wszystko, ale wyłącznie w przenośni, gdyż w rzeczywistości częściej się rozkrochmalam, niestety. Dzień dobry! I do tela pikny, co cud. Odpowiedz Link
doratos Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 11:38 Czeeeść wszyyyystkim! Tak leniwie bo dziś wstałam jeszcze szybciej niż tutul,i poleciałam lać!! Kanie dżdżą a dyscu ni ma,a do mnie przyczepiła się góralska śpiewka i chce mi się wyć,,Nie lij dyscu,nie lij",no ki diabeł?? Jednak chyba coś popada bo mnie łupie w krzyżuTylko chyba po wczorajszym wyciąganiu wspomnianych mleczyków,mnie tak łupie,no ale nigdy nie wiadomo!! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 13:02 Cholera, chyba narozrabiałem. Zamiast przesunąć przecinek, dodałem jedynkę z przodu. W ustawie. No trudno E95 będzie po 15 zeta za litr. Nie chce mi się tam wracać i poprawiać. Gropo, mam dla Ciebie kalendarz na zeszły rok i paczkę spinaczy Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 13:12 Powiedz pan sobie jasno, panie Baronie: albo władza, albo wyrzuty sumienia. Innej alternatywy już pan nie masz Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 13:36 E tam, na etanolu dlugo sie nie jezdzi, to niewypal jest. W BioDME jest przyszlosc Juz , juz niebawem. Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 17:54 a do diabla z tym bio. Niedlugo chleba nie bedzie z czego piec, bo sie tutejsze farmery na bio przestawily i juz im sie poza kukurydza niczego nie oplaca uprawiac U nas tez benzyna ostatnio zdrozala, do 1.39 Dzien dobry. Juz 4 dni bez deszczu. Przyjdzie oszalec ze szczescia. Odpowiedz Link
balamuk Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 19:50 U mnie dzisiaj tylko troche padalo, ha. Dzien dobry. Ewo, ja Cie zdalnie udusze! To opowiadanie tez czytalam i ni cholehy nie pamietam ani autora, ani tytulu. Nawet sciaga Woloducha nie pomogla. A co w koncu z tym tam z bariera, za ktora baby praly, ja sie pytam??? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 11.05.11, 20:09 Balamuku, poka pohamuj żądzę Niedługutko kupi się książkę, może jedne mroki się rozjaśnią, a potem pomalućku (takam wiecej wierząca) - i drugie Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 08:27 Jakiś długi ten tydzień. Nie ma na podorędziu jakiegoś świętego albo świeckiego? Ludzie tyle tysięcy lat pracują, i co, tylko dwa dni udało się wyszarpać. Moim skromnym zdaniem to niedopatrzenie. No ale cóż, skoro mamy już czwartek, a jutro ten piątek, no to nie ma zmiłuj, cieszyć się należy, jak szczypior na wiosnę, co nie? Tylko nie do końca rozumiem z czego ten szczypior taki radosny, skoro już za chwileczkę, już za momencik, wyląduje w jajecznicy. Nie, nie, może nie w tej chwili, bo teraz kawę piję w pracy a kuchenki tu nie ma, ale za to w sobotę będzie jajecznica z jaj od szczęścliwych kur. To takie jaja z zerem na początku, no ostatecznie z jedynką. Innych nie kupujemy bo to barbarzyństwo. Jakiś Zielony się zrobiłem ostatnio, pieski, kwiatki, skowronki, szczęśliwe kury, szczęśliwe mleczyki... Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 09:38 No właśnie, wprost nie mogę nazachwycać się panem Baronem w tak notorycznie radosnym wydaniu i aż oczy swe przecieram zmącone wzruszeniem (choć nie wykluczam, że to zmącenie może być już starcze, po prostu) i egoistycznie nacieszam się tym widokiem na zapas, piejąc cienko z lekkiego niedowierzania: tyś to, panie Baronie, tyś to? I sama sobie odpowiadam: tak, to tyś, to tyś! Jak pięknie zzieleniałeś tej wiosny Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 10:14 A wszystko za sprawą niedużej brunetki z białym brzusiocycusiem W nocy padało, gdybym sama organoleptycznie nie odbyła sceny balkonowej, w życiu bym po wstaniu nie uwierzyła. Dżdżu! Nadal. Dzień dobry! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 10:36 Jeszcze pożałujesz, że chciałaś deszczu. Zobaczysz, uuuuuuu. Stara gropa prorokuje. Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 10:42 Też się przyłączam do prorokowania.Przeciez nie może być tak długo słonecznie i ciepło.Wolę się nastawić na miły chłodek. Słonecznie jeszcze witam Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 12:18 Jutro ma padać w Warszawie. I wiać. A w sobotę ma być zimniej zdecydowanie. Ogrodnicy przypominają, że istnieją. I tymi optymistycznymi informacjami witam Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 12:40 Dostałam smsa od policji. Zakazali mi pisania smsów. Dobrze, że nie na forum Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 13:10 To ile tych esemesów do nich wysłałaś, że nie wytrzymali i zakazali? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 13:49 A słyszeliście, że grożą czereśniowym głodem? Co za czasy... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 15:33 No własnie nie wiem, w jakim stopniu ten mroźny front, który mi prawie skosił winoriośl, zaszkodził też czereśniom. Się okaże. Z wiekiem jestem chyba coraz większą (!) psychopatką meteorolo. Dziś duchota jakaś, tak się coś w powietrzu kitwasi, że nadaję się tylko do czytania na leżąco. Na szczęście nabądłam w superpromocji dość niezwykły kryminał Andrei Marii Schenkel "Dom na pustkowiu" i brakującą Marininę za jedyne cztery psiont Gropo, jak wykraczesz, będę ci mówiła KACIU. A na razie poproszę jeszcze dżdżu. I coś na przeczyszczenie w powietrzu Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 16:26 Duchota faktycznie jest i słońce jakieś zamulone. Ale muszę Wam powiedzieć rzecz straszliwą, meszka już jest. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 20:32 Jak Ewa pisze, to mnie się jawi dom z sosnowych bali, na skraju łąki, z jednej strony strumyk z rakami, z drugiej las mięszany. Do tego ogródek z pergolą, obrośniętą winoroślą, tu wiewiórka, tam sarenka, z okna widać jezioro z białym piaseczkiem, bez pokrzyw i komarów, a na tarasie z drewna tekowego nasza Ewa z filiżanką kawy, o poranku, na szezlongu, z laptopem na kolanach, denerwuje miastowych A jak już skończy przewraca się na drugi bok i zanurza w lekturze. A miastowi... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 20:56 Eh,jak Pan Baron coś napisze,to już napisze,eh,pomarzyć tylko. Tak mi się wydaje,bo mniemam,iż Ewa ma troszkę inne zdanie na ten temat. A u nas w mieście,to same uciążliwości,czyż nie? U mnie na ten przykład od paru dni rozp...cha na całego i to od siódmej rano,no. Niewyspana jestem. Ale nic to,przeżyję i nie dam się, nie taki wiatr już mi wiał w oczy. Na razie poproszę tylko o trzymanie kciuków za wyniki,gdyż,albowiem dziś znów byłam na stole operacyjnym chwileczkę krótką.I nie będę się żalić,nie,nie,nie i nie! Nie mam na to nastroju, optymizm ze mnie tryska,a co! Buziaki. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 21:21 Mię się wizja Barona bardzo widzi Real jest ciut inny, ale tylko ciut: bez bali, a widoki nie w kupie, tylko kużden w innym miejscu, ale summa summarum wyjdzie sum Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 12:42 Haj! Właśnie pooglądałam orzełki Ewy, jeden zrobił to samo, z odrzutem. Dobry patent dla piskląt Szanownych zimnych ogrodników proszę o wyrozumiałość, zamierzam dziś sadzić kwiatki na balkonie, a na jutro, czyli piątek, to ja zamawiam coś przyzwoitego w pogodzie, najwyżej drobny kapuśniaczek. Ducie i chlody sobie wypraszam. Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 17:25 Witam Szanownych. Nie narzekam, bo nie mam sily. Uroczy weekenda nam zapowiadaja 11C i leje do wtorku A mialam zamiar wreszcie cos zrobic w ogrodku. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 17:48 Gooniu i tak dobrze masz, bo nam tu blizej Ewunia wykracze: > I coś na przeczyszczenie w powietrzu Zbiorowa sraczka sie szykuje....ciekawe kiedy nastapi. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 18:23 Spaliłam plecy. Na słońcu. Wcale nie leżałam na leżaczku, w ruchu byłam, nie piekło TAK bardzo. Czym się smaruje, żeby jednak spać na leżąco? Dzień dobry. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 19:19 Senka, panthenol forte w szpraju. A jak dłonie wygładza Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 19:04 asia.sthm napisała: > > > Zbiorowa sraczka sie szykuje....ciekawe kiedy nastapi. Oby nie jutro,13-tego,w piątek,po 18-tej,no. Ja bardzo proszę aby nie wtedy! A tak w ogóle,to cześć. Spochmurniło się troszkę. Czyżby jutro,na przekór,miało padać?! Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 23:23 Jutro MA padać, a w nocy prorokują nawet burzę . A ja chciałam z dzieckiem na dworze posiedzieć, a tak to w tej zamkniętej bramie. No nic, może mu atmosfera nie zaszkodzi . Dobrej nocy wszystkim. Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 12.05.11, 23:29 Atmosfera nie zaszkodzi, chodzi się na dwór za wszelkimi potrzebami mniej legalnymi. Nad młodym tylko będą się odbywać kląskania, podziwania i ciamania. Jak to przetrwa, będzie znaczyć, że synuś nie mamusi a nasz On, nasz Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 05:32 No proszę - mówisz i masz! Kapuśniaczek sobie pada.Towarzystwo życzyło sobie dżżu. Witam dzisiaj mokro trochę Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 05:37 Cytrynko kciukasy trzymam! Zaczyna padać, podlewać działkę Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 08:03 W nocy dżydżyło i teraz dżydża, ino po co temperatura tak spuściła z tonu? Dołączam kciuczek Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 08:05 Bangla jakby, czy cóś. Się witam się. Cytrynie kciuki. Kawy! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 08:50 A ja zadnego ddzu nie chcialam, mailam w planach kontynuacje prac ogrodniczych i kontynuacje podsmazania brzuszka na sloneczku! I co? I dooopa z planów! Ale i tak - miłego! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 08:50 Aha, ponoc ma byc tez kleska truskawkowa, i to nie kleska urodzaju... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 09:06 Czekolada, a wybierzże się z Gropą na wycieczkę do Troi, a kysz, a kysz!!!!!! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 22:21 Kochana Ewo, ja bym na stałe wysłała calutki dyscyk do Ciebie! Tyle, ze sobie witaminek w postaci cebulki i szczypiorku naciełam i spozywam ) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 22:55 czekolada72 napisała ja bym na stałe wysłała calutki dyscyk do Ciebie! Tfu! Tfu! Tfu! Ja ci dam na stałe!!!!!! Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 09:10 Kto zamawiał wodę? No to niech sobie teraz przyjdzie i odbierze. Ja dziękuję, dla mnie nie bierzcie. Mój przydział można rozpylić nad Sudanem albo innym suchym regionem. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 11:00 Hi hi tak siedzę i kombinuję! W pracy. Mam kalosze i buty na zmianę na wszelki wypadek... Odpowiedz Link
eulalija Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 16:33 Pogodę na piątek, ten piątek, przewidziałam doskonale. Wieje, lało i się ochłodziło. Ale mnie to lotto, dziś jest 13-ty, ten 13-ty i bardzo się cieszę. Zaraz lecę! Resztę serdecznie witam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 16:46 Nu patrzaj, a u nas ciepło i słonecznie Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 17:59 Moze wreszcie uda mi sie przywitac. Probuje od 2 godzin i malpa Gazeta sie wiesza Dzindybrywieczor wszystkim. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 13.05.11, 21:28 To jest najbardziej ekscytujacy piatek .....od moich urodzin. zanim sie doczekam relacji to wyjem sobie ostatnie resztki lakoci z zamrazalnika, kurde Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 05:42 Witam i szybciutko biegnę wątki czytać. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 07:22 Też biegnę Jutro mam ,,komunistyczną,, imprezkę, nieco przygotowań dziś konieczne. Dzień dobry. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 07:46 A to jadę flancnąc kwiatki Dzień dobry! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 09:15 A ja jeszcze troche poczekam na szpilkach. Tesciowa przyjedzie, to dopiero sie w fajne miejsce sie wypuscimy. dzien dobry Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 11:17 No i polazl gdzies ten deeescyyyk! zbieram sie myc aucio Odpowiedz Link
szkorbut-lumbago Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 11:22 To ja witam się za dziś i za jutro, bo jutro to różnie może być tyle atrakcji Odpowiedz Link
bumbecki Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 17:25 wcale nie dobry postanowiłam porowerować i teraz ze skręconym kolanem se leżę spędziłam miłe poł dnia w szpitalu. Personel cudny, chciałby nieba przychylić: lekarz ortopeda - musi Pani o kulach chodzić, dałbym Pani ale w całym szpitalu nie ma... Za to pielęgniarz mnie nosił na rękach nie było wózków na izbie przyjęć ... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 18:45 Bumbecko, ale czynasty piątek wczoraj był! Ładnie rozpoczęłaś sezon rowerowy A ja dla odmiany w Radziejowicach byłem. Super miejsce, jest gdzie piknik zrobić i dobrą kawę dają i dojazd idealny a najciekawsze, że prawie wcale ludzi tam nie ma. Polecam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 14.05.11, 19:31 Biednaś, Bumbecko, ale gdyby na mnie padło, pielęgniarz dostałby ruptury. A może i czego gorszego... Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 06:15 Bumbecko,czy noga w gipsie?Współczuwam tobie ,wiem jak to jest,sama tak miałam. Witam i mykam na spacerek.Piękna noc była (podobno,ja spałam )a teraz jakiś świergol mnie obudził. Musze to wykorzystać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 09:04 W nocy pada, rano chodniki suche, co za mądra pogoda! Ale cieplej by mogło być, areał wodny się nie nagrzewa... Dzień dobry! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 09:39 Dzień dobry. Kawa jest, teraz czas pomysleć nad śniadankiem, co by tu... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 10:05 O, to u mnie podobnie - kawa, chwilka przy kompie, na snaidanko chyba owsianka A za oknem szaro-buro i chyba ziiimnooo Miłego dla wszystkich Usciski dla Poszkodowanej! Wracam do moich Asasynow Odpowiedz Link
bumbecki Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 10:55 witam niedzielnie dziś już lepiej - kule sobie nabyłam, nie muszę już skakać w celu przemieszczenia noga nie w gipsie na szczęście tylko na gipsowej szynie usztywniona, ale jutro zwizytuję sklep ze sprzętem rehabilitacyjnym i kupię sobie stabilizator stawu ze zegarem (nie wiem po co mi zegar na nodze, na ręku też nie noszę ... ;p) Ewo - sanitariusz nabrał się - myślał żem piórko, ale ledwo mnie doniósł i zasapał się jak miech kowalski a przecież mu mówiłam, że tylko tak wyglądam. Baronie - Radziejowice znam, ale chciała jeszcze je Ani pokazać -chcemy tam się na ... rowerach wybrać Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 12:15 Bumbecki, jeśli chcesz rosołu albo żeby Cię wysadzić na kibelek to daj znać Odpowiedz Link
tutul Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 14:06 Spróbuj wyciągnąć od lekarza zlecenie na ortezę.Można dostać refundację NFZ na zlecenie. Jak nie będą chcieli dać zlecenia,nie kupuj,tylko napisz (może na małpę do mnie) Która noga uszkodzona? Lekarz powinien ustawić kąt zgięcia kolana,żeby nie uszkodzić jeszcze bardziej... A może masz już zlecenie? bumbecki napisała: > witam niedzielnie > dziś już lepiej - kule sobie nabyłam, nie muszę już skakać w celu przemieszczen > ia > noga nie w gipsie na szczęście tylko na gipsowej szynie usztywniona, ale jutro > zwizytuję sklep ze sprzętem rehabilitacyjnym i kupię sobie stabilizator stawu z > e zegarem (nie wiem po co mi zegar na nodze, na ręku też nie noszę ... ;p) > Ewo - sanitariusz nabrał się - myślał żem piórko, ale ledwo mnie doniósł i zasa > pał się jak miech kowalski a przecież mu mówiłam, że tylko tak wyglądam. > Baronie - Radziejowice znam, ale chciała jeszcze je Ani pokazać -chcemy tam się > na ... rowerach wybrać > Odpowiedz Link
bumbecki Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 18:47 w wypisie ze szpitala mam zalecenie na to co nazywasz ortezą. Niestety, lekarz nie wystawił zlecenia na refundację, już miała ochotę kupić bez tego ale pani ze sklepu mnie powstrzymała i dzięki temu Ania ma jutro wycieczkę do Anina po uzupełnienie dokumentów, a potem jeszcze do NFZ A ja się będę musiała pomęczyć z longetą gipsową jeszcze kilka dni. Lekarz nie będzie już nic ustawiać - mają to zrobić podczas dopasowywania stabilizatora w sklepie Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 19:38 A niechże to! Bumbecko, końdolencje. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 18:38 A deszczyk wesolutko kap kap kap. Jaka dziś piękna pogoda! Żarcik, żarcik, proszę nie strzelać Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 18:59 Żartuj, Gropciu, żartuj! Bo za chwilę żarty się skończą - ponoć od środy możemy już mieć tropik Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 19:06 Tfu, tfu, tfu, Groho wypluj te słowa. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 19:58 I bardzo dobrze, niech przychodza i trwaja!!! Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 20:27 > Groho, wypluj te słowa Wybacz, Gropo, kocham Cię bardzo, ale w życiu! Nie wypluję, bo nie chcę robić przykrości sfrustrowanym miłośnikom tropików, aż taką potworną egoistką nie jestem. Powiem więcej: już nie mogę się doczekać słów zachwytu nad żarem lejącym się z nieba, rozpalonymi do białości ulicami oraz gęstym kisielem zamiast powietrza! Jeśli ktoś jest w stanie zachwycać się takim okropieństwem, to z mety budzi we mnie tak dziki podziw, że osobiście mogę nawet się udusić i paść ugotowanym zewłokiem, trudno się mówi. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 20:31 No dobrze, też chętnie popatrzę jak kogoś szlag trafi od tropiku Odpowiedz Link
groha Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 20:56 Gropo, jesteś bez serca Ale szczerze mówiąc, gdyby taki miłośnik tropików nagle zaczął jęczeć, że mu za gorąco, za duszno i jednak za tropikalnie, to też nie wiem, czy oparłabym się szalonej chęci wystawienia go na pełne słońce... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 21:01 E, upał na peryskopowej jest OK, nabyłam nowy daszek do pływania. A nocą może popadywać od czasu do czasu. Jak to w tropikach, panie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 21:07 Ewka, ręka sprawiedliwości dosięgnie Cię szybciej niż myślisz Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 15.05.11, 22:30 Nie mordujcie sie w maju. bociany widzieli? www.warszewo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=467&Itemid=92 Ach jaki fajny weekend z moja ukochana tesciowa spedzilam. nawet troche pogrzeszylysmy. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 07:51 Ha! Asia z teściową puściły domek mały na ruletce? Brysiędodzień z Wamy wszystkymy, i co, i byle do piątku! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 07:53 Wystarczy - byle do czwartku... Miłego! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 09:07 > Ha! Asia z teściową puściły domek mały na ruletce? Nie, w pokera ograly meska polowe rodziny....tylki i portfele im strzepaly az piora lecialy., po czym poszly i wszystko na siebie wydaly. Moja tesciowa jest ciutek starsza od Guruy, w pazdzierniku rabnie jej 80. Ten sam kaliber tylko duzo zdrowsza. O zdrowiu wogole nie nadaje, no nic nie slychac co ja gdzies boli. A bolec musi , stawy w palcach pogrubialy. Umie sie smiac jak Gurua i tak samo szybka w komentarzach. Odpowiedz Link
doratos Re: Witaj maj,piękny maj 16.05.11, 11:07 Cześć dziewczynki i chłopaki! Kanieśmy się dżdżu doczekały!Popadało raz i drugi,ale na areale kilka centysiów tylko mokro,pod spodem Sahara,na szczęście dla roślinek dziś znów pada,lecz moje ciuszki na sznurku wcale się nie cieszą,przed chwilą je powiesiłam,zdążyłam odpalić kompiuta,patrzę a tu okna płaczą! Wcale się nie gniewam,co zmokło to wyschnie,a jak będzie świeżym,majowym descykiem pachniało! Teraz zresztą wszystko pachnie,poszłabym z kocykiem na łąkę,ponapawać się,ale pada,pada!!Hurra!Pada! Odpowiedz Link
goonia Re: Witaj maj,piękny maj 17.05.11, 17:25 Czesc i czolem. Zimno i mokro, czyli jak zwykle Lece czytac, co mnie w piatek ominelo. Odpowiedz Link