tt-tka 22.04.21, 17:31 Jottka umilkla (J., wszystko u ciebie w porzadku ?), to zaczynam nowy sezon jaka postac wystepuje tylko w jednej ksiazce bez szansy powrotu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Wiosenne zgadywanki 27.04.21, 17:52 No co, nikt nic ? Podpowiem, chodzi o Klin. Odpowiedz Link
m_y_q Re: Wiosenne zgadywanki 29.04.21, 00:28 Nie przydam Ci się na nic, Tetetko - nie znoszę Klina i zwyczajnie nie pamiętam, o kogo chodzi - czytałam go tylko raz, wieki temu! 🌿 Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne zgadywanki 29.04.21, 11:59 Kurczę, nie wiem. Może Halina? Bo Janka jeszcze się pojawia. Odpowiedz Link
tt-tka Re: Wiosenne zgadywanki 29.04.21, 12:54 Jaka Halina, jaka Janka ? W Klinie nikogo takiego nie bylo ! Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne zgadywanki 29.04.21, 17:56 No jak?... [zapytał zdezorientowany Balamuk] Halina nie chciała dzwonić do pana z pokoju któregośtam, a Janka cały czas się przewija? Odpowiedz Link
tt-tka Re: Wiosenne zgadywanki 29.04.21, 18:35 O matko. Zabijcie mnie. Moja kulpa wieksza niz ogromna. Mialam na mysli Wszyscy jestesmy podejrzani ! a napisalam o Klinie i nawet nie zauwazylam, ze mi sie tresc i tytuly pomerdaly ! Czas na emeryture. mentalna. Juz sie nie osmiele zadac zadnej zagadki PS mala pocieszka - w Klinie tez by sie znalazl taki jednorazowek, minowicie ten pan, do ktorego Halina nie chciala dzwonic, on sie chyba nigdzie wiecej nie pojawil ? Odpowiedz Link
jottka Re: Wiosenne zgadywanki 30.04.21, 13:07 polemizowałabym on - jako męski blondyn o niebieskich oczach i niebywałym uroku - pojawia się zasadniczo w większości książek Chmielewskiej a co do pytania to Tadeusz? tak mu było? znaczy nieboszczyk Odpowiedz Link
tt-tka Re: Wiosenne zgadywanki 01.05.21, 12:32 Jestes ! co za ulga. Tak, nieboszczyk. Zadajesz i buagam, zrob to, zanim znikniesz ! PS wpisalam jego zawod i melduje mi, ze wykryto spam i odpowiedz nie pojdzie ! Odpowiedz Link
tt-tka Re: Wiosenne zgadywanki 01.05.21, 12:33 jottka napisała: > polemizowałabym on - jako męski blondyn o niebieskich oczach i niebywałym uro > ku - pojawia się zasadniczo w większości książek Chmielewskiej W Klinie byl podany jego opis ? totalnie nie pamietam Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wiosenne zgadywanki 01.05.21, 15:32 Ale finalny amant chyba nie był niebieskookim blondynem, tylko ten z pokoju ileś tam. Odpowiedz Link
jottka Re: Wiosenne zgadywanki 02.05.21, 12:26 finalny amant był brunetem, ale ideał mężczyzny to ten typ aryjski Robin czy Marek na to samo kopyto. Odpowiedz Link
beata_ Re: Wiosenne zgadywanki 21.05.21, 22:56 No ale ten z pokoju trzystaileśtam to był jakiśtam Janusz, nie? Odpowiedz Link
jottka Re: Wiosenne zgadywanki 23.05.21, 12:41 a musiałabym sprawdzić Janusz to było imię tego lektora radiowego, które dzielny wywiadowca czy kto on tam był przyjął za swoje, bo się maskował. a ten z pokoju trzystacuś nie wiem, czy w ogóle miał imię, wiem że mieszkał z panią wydającą niekulturalne odgłosy Odpowiedz Link
beata_ Re: Wiosenne zgadywanki 24.05.21, 16:44 Z pewnością Janusz mu było... temu z pokoju... To ten bohaterski, maskujący się lekor był bezimienny Odpowiedz Link
balamuk Re: Wiosenne zgadywanki 24.05.21, 17:34 Uczciwie przyznaję, że nigdy nie było dla mnie jasne, kto jest kim w "Klinie" - i chyba tak już pozostanie, za szkorbut Klina kocham, nie za facetów. Jottko, miałaś zadawać! Odpowiedz Link
beata_ Re: Wiosenne zgadywanki 15.07.21, 13:54 balamuk napisała: > Zdechło. Ktoś założy letnie? > Ja zakładam, choć bez zgadki Odpowiedz Link