balamuk 05.12.22, 23:06 Katherine Ashenburg, "Historia brudu". Czyta się wartko, może trochę chronologia czasem goni w piętkę, ale ciekawe jest niewątpliwie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada72 Re: Grudnioczytanie 13.12.22, 07:55 lubimyczytac.pl/ksiazka/5026439/polskie-meble-1945---1970-idee-i-rzeczywistosc Polskie meble 1945 - 1970 idee i rzeczywistość /Anna Kostrzyńska - Miłosz Świetna rzecz! Bardzo polecam! lubimyczytac.pl/ksiazka/4819867/kto-zabil-kopciuszka Kto zabił Kopciuszka? / Alek Rogoziński Cykl: Róża Krull na tropie (tom 3) Lekki kryminałek, najsłabszy z tego cyklu, póki co, ale i tak polecam! lubimyczytac.pl/ksiazka/4844758/rabusie-w-sanktuarium Rabusie w sanktuarium / Andrzej Irski Cykl: Pan Samochodzik (tom 134) Pomysł na wakacje - Studzieniczna, Wigry, augustów i okilice Juz bez PS. lubimyczytac.pl/ksiazka/4844761/mysia-wieza-w-kruszwicy Mysia Wieża w Kruszwicy / Paweł Wiliński Cykl: Pan Samochodzik (tom 136) Pomysł na wakacje - Kruszwica. Nie tylko bez PS, ale i bez jego następcy PD. I nawet bez historycznej zagadki ) lubimyczytac.pl/ksiazka/5040839/milosc-klamstwa-i-sekrety Miłość, kłamstwa i sekrety / Krystyna Mirek Lekkie, sympatyczne. lubimyczytac.pl/ksiazka/5042815/milosc-jest-podroza Miłość jest podróżą / Bogna Ziembicka Cykl: Willa Pod Jodłami (tom 3) Absolutnie nie polecam! Odpowiedz Link
jottka Re: Grudnioczytanie 15.12.22, 19:32 Koneserzy kolejnego dnia - wywiad-rzeka Andrusa z Alicją Majewską i Włodzimierzem Korczem, piękne ok, trochę się zaczyna jak u cioci na imieninach, ale potem się rozkręcają i jest bosko. ściągnęłam sobie, żeby coś przed snem nieangażującego umysłu poczytać i zasnęłam parę godzin później Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Grudnioczytanie 16.12.22, 09:47 O, pana Andrusa zawsze, tym bardziej ze i pozostałą dwójkę lubię. Muszę się rozejrzeć. Ostatni zaciąg kiepski: Marcin Dudziński, jak już wystartował, to od razu serią trzech grubych, ale za to kiepskich, wedle mnie nieczytable; Moss, na którego już raz się nabrałam, ale nie pamiętałam ; kiepska Bonda - " O włos". Jedyna czytalna: "Caryca mody polskiej, święci i grzesznicy" Marty Sztokfisz, choć narracja idzie jak pijak ze Złotej na Chmielną przez Ursynów i Powiśle, no i są głupie błędy, ale sporo ciekawostek z czasów, które prawie pamiętam, i sporo zdjęc. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: Grudnioczytanie 19.12.22, 12:49 W ostatnim zaciągu mam kilka Ann Cleeves z Verą i wią, nie to że kiepskie, bo nie, ale - o dziwko - film mi się bardziej podoba, choć trochę twało, zanim kupiłam Brendę Blethyn razem z głosem. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Grudnioczytanie 20.12.22, 07:10 lubimyczytac.pl/ksiazka/4960882/szczesliwy-los Szczęśliwy los / Małgorzata Starosta Cykl: W siedlisku (tom 1) Sympatyczny kryminałek z Podlasia lubimyczytac.pl/ksiazka/4823621/dosc-katolipy-o-jezusie-celebrycie Dość katolipy! O Jezusie celebrycie / Jan Kaczkowski Mądry Facet był... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Grudnioczytanie 03.01.23, 18:22 lubimyczytac.pl/ksiazka/4982655/milosc-i-inne-klatwy lubimyczytac.pl/ksiazka/5045040/o-guslach-sie-nie-dyskutuje Małgorzata Starosta - cykl "W siedlisku" Polecam!! lubimyczytac.pl/ksiazka/5017308/zapach-bzow Zapach bzów / Krystyna Mirek Cykl: Saga dworska (tom 1) Nie polecam. Uwazam, ze jak ktos jest dobry w jednym rodzaju beletrystyki, to... nech tak zosyanie! lubimyczytac.pl/ksiazka/5010456/siostry Siostry / Lucyna Olejniczak Cykl: Lilie królowej: saga średniowieczna (tom 1) Powiesc na motywach historii Jadwigi i Jagiełły, to tak w skrocie. Ja siedzialam rownolegle z encyklopedia, i wiekszosc faktow historycznych sie zgadza. Ostatnie rozdzialy - zarwana noc. I nie oge doczekac tomu kolejnego. lubimyczytac.pl/ksiazka/231546/lepiej-przemilczec-prywatne-pamietniki-ksieznej-daisy-von-pless-z-lat-1895-1914 Lepiej przemilczeć. Prywatne pamiętniki księżnej Daisy von Pless z lat 1895-1914 Jak na moj gust nieco za duzo nazwisk. W porownaniu zas do Tanca na wulkanie - ma sie wrazenie, ze Daisy i jej pokrewne spedzaly czas glownie na balach , polowaniach, narzekaniu, i wzajemnym odwiedzaniu sie. Dlatego tez mam mieszane uczucia czy polecac... Odpowiedz Link