eulalija 01.04.26, 13:36 Słońce świeci jak szalone. Kropla deszczu nie chce spaść. Brakuje mi takiej jednej co by już pewnie chociaż pojezuskowała Cześć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 01.04.26, 15:24 Oj, brakuje Ta chmura od Czekolady nieco zawadzila dzisiaj i o mnie. Malutko, bez szkody nieco pokropila. Telefony od znajomuch cieszą, ale treść już mniej. Zna sie człowiek od lat i chcialby zawsze jednakowo dobre wieści mieć. A tu życie i zmiany. Ech... Dobrego dnia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 01.04.26, 16:00 Dzień dobry. Również tęsknię, mogłaby jezuskować jeszcze wiele lat. 😢 Słonice szaleją, wietrzysko aż gwiżdże, a w Bieszczadach śnieg. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 01.04.26, 18:53 Z rana wydawało się, że będzie 🌞ale popołudniem - 🌧️ Też mamy telefony, maile, sms, takie, które nie są najlepsze... Wiecie, jak się jest starym i ma się wnuki, to straszliwie zmieniają się priorytety. Także w kwestii porządków świątecznych 🤣🤣 Miłego Odpowiedz Link
asia.sthm Re: W KWIETNIU pleciemy 02.04.26, 01:43 To już kwiecień? I ktoby pomyślał 🌼🌸🌼🌸🌼 I jajka wielkanocne za pasem 🐣🐥🐣 Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 02.04.26, 16:34 Cześć. To się chmurzy, to rozchmurza, pi*dzi jak na kieleckim dworcu. Najważniejsze, że zieleni to nie przeszkadza i coraz milej wyjrzeć przez okno. Z góry lepiej widać. Dzisiaj 02.04.Joanna Chmielewska skończyłaby 94 lata. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 02.04.26, 17:39 Ano tak .... Rocznik 32, jak moja Teściowa świętej pamięci, nota bene również baran. Pomijając kwestie zawodowe, pomijając teren urodzenia, to ten rocznik niezwykle specyficzny był. A niże wszystkie kobietki baranki takie? Jednej i drugiej mi bardzo brakuje 😐 Nie leje,nie pizdzi, ale zimno. Udało mi się naprawić kompostownik i roznieść,jak mówi moja Wnuczka , duży salon. Nie pytajcie czemu duży, skoro małego mi ma. Ale na ci się Wnukom nie pozwala 😆 Co to jest, że co roku zapominam na amen o passze, i coood, że zawsze wszystkie składniki się znajdują. 👌uffffff Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 03.04.26, 13:38 Słoneczkuje, chmurkuje, słoneczkuje, chmurkuje... Się znaczy plecie jak szalone. Drogie dziewczynki życzę smacznego dyngusa, mokrego jajka, zdrowych i pogodnych Świąt. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 03.04.26, 15:12 🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞 Może się uda, i najbliższe 3 dni będą iście spacerowe, wiosenne 🌷🌼🌞 Eulaliji, dziękuję pięknie 🙏 Ja życzę wszystkim przeżycia tych świątecznych dni w zdrowiu, spokoju, życzliwości, miłości lub sympatii ; aby na stole znalazły się najulubiensze świąteczne bądź wiosenne przysmaki, a lany poniedziałek nie był zbyt dosłowny i dosadny. Wszystkiego co najlepsze 🥚🐣🐤🐥🐔🐓🐰🐑🌷 Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 03.04.26, 16:36 Cześć. W moim miasteczku czarne chmury gnane z północnego wschodu przez wietrzysko. Oj, plecie się ! Wesołego jajka życzę Szanownym. 😘❤️ Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 04.04.26, 09:12 Zdrowych, pogodnych i spokojnych Swiąt. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 07.04.26, 08:53 Były buzie, nawet dość duzie Dworzec kielecki niech się wstydzi. Trochę połamało. Czekolado, jak Twój ogród? Senko, jak włości? Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 07.04.26, 09:59 Popadało troszku, podlało, ale bez szkód. Bardziej się obawiam tych zapowiadanych nocnych przymrozkow, bo na dzialce przeciągi hulają. Trzeba nastawić sie na zimny tydzień. Póki co za oknem pusto, ludzi wymiotło Słonice niespodziewanie piękne, co cieszy. Wierzę, ze wszyscy zdrowi po jajeczku ? Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 07.04.26, 10:37 W porównaniu do innych, gdzie lada moment zacznie Sue lato - u mnie dopiero początki przedwiośnia😱ale póki co - bezpiecznie. Pizdzi jak w kieleckiem, drugi dzień. Cieszymy się, że dosłownie tuż przed Świętami nasu dużo sąsiedzi wycięli dwa kruche drzewa , więc raz - bezpieczniej, dwa - więcej słońca. Dzięki za pamięć 😘 No niestety tak jakby nie wszyscy Senko, właśnie spędziłam poranek na obdzwanianiu medyków, i zaraz się wybieram. Miłego Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 07.04.26, 11:08 Cześć. Buzie i w moim pipidówku trochę postraszyły, ale gdzie im do do wietrzyska nękającego nas od kilku dni. W niedzielę lało od wieczora do poniedziałku, teraz ciemne chmury i wiatru c.d. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 08.04.26, 09:08 Dziś pochmurno. Dworzec trochę cichszy. I Chłodniej zdecydowanie. Wcześniejsi ogrodnicy? Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 09.04.26, 09:11 Było słonecznie. Rozpychają się owieczki i barany. Niektóre szare. I był psimrozek, całe dwa ujemne ziobra. Czyli jednak te ogrodniki... Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 09.04.26, 10:54 I niechby to byli wcześniejsi ogrodnicy, póki mało rozwinięte roslinki. Jutro wyjazd, ale mało przyjemny. Przyjeciele odchodzą, ciężko przestawić swiadomość na przemijanie. Ludzie na ulicy w zimowe ubranka poubierani. I nie ma inaczej, jakoś trzeba ten zimny tydzień przetrwać. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 09.04.26, 12:54 Cześć. W tej chwili ciemne chmury zniknęły, białe owieczki je przegoniły. Zimno pieruńsko, ale chociaż przyjemniej dla oka. 😉 Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 09.04.26, 16:14 Zimno pieruńskie, zgadza się. Szaro,buro i ponuro,żadnych baranków. Jutro też mamy pogrzeb, ale tylko M się wybierze, ja z L4 i antybiotykiem nie będę ryzykować, cóż, bywa i tak ... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 10.04.26, 09:17 Cztery ujemne. Świeci. Czekolado zdrufffka. Cześć. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 10.04.26, 15:24 Czekolado, puffam z całych sił. Szybko wracaj do zdrowia. Wcale nietrudno złapać choróbsko przy takiej temperaturze. PUFFFFFFFFFFFFFFF 😘❤️ Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 10.04.26, 16:58 Dziękuję pięknie, skłaniałbym, gdybym powiedziała, że już jest ok, ale jest chyba na dobrej drodze, cóż, antybiotyk robi swoje... Minusy były, co cenniejsze opatulilam na noc kartonami; M rankiem drapał autowe szyby. Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 12.04.26, 09:01 Słonecznie. Białe smużki na górze. Puuuuf Czekolado. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 13.04.26, 07:43 Dzięki Eulalijo!!! Jest zdecydowanie lepiej, chociaż dalej na antybiotyku i p.bólowych - ale już w firmie. Wczoraj bajkowo, dziś świt różowy, a godzinę pożniej - szaro buro i ponuro.... Czyżby na deszcz???? Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 13.04.26, 09:20 U mła wygląda pieknościowo. A woda by się przydała i to w dużych ilosciach. Cieszy mnie wiadomość z Węgier. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 13.04.26, 10:52 Zdrowiej Czekolado ! Słonice poprawiają nastrój. Troszkę musze zwizytować państwową instytucję, ale wygląda na to, ze będzie szybko i skutecznie. Bez wyjazdu Ostatnie przymrozki nie zaszkodziły dzialce, oby to byli wcześniejsi ogrodnicy, bo jeszcze mało rozwinięte roślinki. Jak ruszą i przmrozi, może nie być tak dobrze. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 13.04.26, 12:03 Bry. Wietrzysko u nas gwiżdże, młoda zieleń na drzewach wygląda na potarganą. Dziś znowu dzień Świętego Dyktandego. Lubię Węgrów, niech spełnią się ich marzenia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 13.04.26, 12:06 Miało być "nadzieje", ale moja klawiatura wie lepiej ode mnie. 😉 Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 14.04.26, 10:05 Szaro buro i ponuro. Z rana pokapało..... mam nadzieję, że na tym będzie koniec, bo czeka mnie peregrynacja na drugi koniec miasta.... Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 14.04.26, 12:39 Cześć. Dzisiejszej nocy nie mogłam zasnąć. Baranów nie liczyłam, ale zabawiałam się wymyślaniem smakowitych potraw, co niestety skończyło się nieplanowanym kontaktem z lodówką o godzinie 4:00. Dziś szaro i wietrzysko daje do wiwatu. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 15.04.26, 09:43 Jak dziś Myqu, też późna kolacja czy wczesne śniadanie? Rozchmurza się, słonica pcha się na nieboskłon. Coś GW kombinuje, całe "artkuły" nie dają się przeczytać. Chciałam wywiad z Żurkiem bo tam psy a tu ciągle errorerrorerror. No horror zupełnie. Na innych portalach znajduję opisany wywiad a to już nie to samo, buuuuu... Wiem, marudzę. Cześć. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 15.04.26, 11:21 Bry. Dzisiaj wsio normalno Eulalijo, spałam martwym bykiem. 😉 Mnie najbardziej wkurza to, że nie mogę przeczytać tego, co mnie interesuje, bo najczęściej trzeba wyrazić zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych. Jeżeli nie ma trzeciej opcji "Nie wyrażam zgody", to odpuszczam sobie czytanie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 16.04.26, 07:40 Wczoraj kropiło zrywami, dziś - tak jak przepowiedziała w sumie Łucja - szaro buro i ponuro. Nabyłam mnóstwo cebulek i kłączy, żeby tylko ten czas był z gumy..... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 16.04.26, 09:46 Widno. Coś się zasnuwa. Pażywiom, uwidzim. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 16.04.26, 13:03 Nic nie kropi. Cieplutko i slonecznie. Posadzilam sobie trawę pampasową na dzialce. Myślałam, że będzie to ogromna sadzonka - i jak ja to przetransportuję. A była wielkości żytka sianego na Wielkanoc Może urośnie ( kiedyś) Dobrego dnia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 17.04.26, 11:17 Oj świeci. Okna nie mogę odsłonić, chyba je zafortepianię. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 17.04.26, 12:18 Świeciło. Jakąś godzinę między 5-6, może nawe na upartego do 6.30. I na tym koniec. Szaro, buro i ponuro. Łudząć się - zostawiłam parasol w chałupie, a tu..... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 18.04.26, 07:48 Dwie noce przespałam sensownie a dzisiejszą przegwizdałam. W związku z powyższym MLP bez kija nie podchodzi Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 18.04.26, 10:55 Odeśpisz po obiedzie Eulalijo. Ja od rana chodzę jak śnięta ryba, pewnie ( mam nadzieję) przed tym zapowiadanym poniedziałkowym deszczem. Coś usiłuję robić , żeby słoneczną pogode wykorzystać, ale marnie mi to idzie Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 18.04.26, 22:41 Do popołudnia w ogrodzie, popołudnie i wieczór z Maluchem ❤️ Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 08:51 Coś się chmura. może wychmura. Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 11:54 Oby, aktualnie ciepełko. Ładnie o tej porze roku wygląda miejska targowica. Kolorowo od sadzonek kwiatów, ale jeszcze nie spiesze się z sadzeniem. Przymrozki nocne zapowiadają. Poczekam, bo czaję się na delikatną roślinkę. A wszystkie krzyczą - kup mnie Ot, dylemat Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 14:33 Zapowiadane na dziś opady przesunęły się na wieczór. U mnie aktualnie sucho jak pieprz, więc id wczoraj latam i podlewam, bo nie wierzę, że taki deszcz jak ostatnio namoczyć grunt chociaż z pół metra w głąb. Kusi, oj musi, ja Sue dałam skusić, zobaczymy co wyjdzie z tego kuszenia. Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 16:39 Hibiskusa Eulalijo. Niby powinien dac radę, ale na mojej dzialce bardzo wieje A on przeciągów nie lubi. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 20:21 Ooooo,nigdy nie sądziłam, że to taki delikatnej. U mnie, wśród znajomych - gdzie ładnie nasiono - tam rośnie,przeciąg nie przeciąg, byle jaka ziemia,nawet orzymrizkim się nie dają. Chyba, że o czym innym piszemy 🤔 Odpowiedz Link
balamuk Re: W KWIETNIU pleciemy 19.04.26, 22:14 Wyczytalam, ze Senka posadzila trawe pampersowa. Poza tym wszystko ok... Jutro zaczynam wracac na wlasne smieci, kolo srody wieczorem pewnie dotre. Milego wieczora Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 20.04.26, 13:38 Z jakiejż to wracasz wycieczki? Nie może na górze się zdecydować, jadowite słońce wymiennie z nocą listopadową. W kuchni się zagrzebałam, ktoś mi śtrasnie nabrudził Cześć. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 20.04.26, 15:24 Jak pięknie urośnie, to i pampersowa może być Miało padać i pada. Spokojnie od rana podlewa. To tyle z plusów dodatnich, dla równowagi reszta spraw to same minusy. Przykladowo - ,, Pani senko, ja to pani zrobię ten przedpokój, tylko najbliższy termin wolny to czerwiec. Przyszłego roku.,,. Także ten ... Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 22.04.26, 09:08 O, sama sobie plotę. Ciekawe jak to nazwą psychiatrzy. Świeci i nic nie zapowiada zmiany. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 22.04.26, 09:15 Świeci A ja śpię, starzeję sie coraz bardziej Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 22.04.26, 10:57 ,,... starzeję sie coraz bardziej.,, Nie jestes sama , Czekolado Czasami zazdroszczę młodym, czasami współczuję i tak się to życie kręci. A raczej pędzi jak zwariowane. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 22.04.26, 14:09 Dzień dobry. Piękny dzień, gdyby nie wiatr byłoby idealnie. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 23.04.26, 10:54 Białe barany na niebieskim. Słonica się z nimi siłuje. Nie wiem komu pomoże dworzec kielecki. Cześć. Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 23.04.26, 11:54 W Trybku dokładnie tak samo jak u Eulalii. W dodatku szerszenie pchają się przez uchylone okno, jeden nawet przecisnął się przez rozszczelnione. Tak jest od wielu lat. Nie wiem, dlaczego tak nas kochają i dlaczego akurat w kwietniu?! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 23.04.26, 12:48 Ooooo, nie znam sie na życiu szerszeni (zaczynam habilitację z Wiórek), ale one niebezppieczne bywają dla uczulonych zwłaszcza. W sumie wiórki yez mogą być >wsciekłe< .... Pogoda jak u Was, od wczoraj, jak sie bezpośrednio siądzie na słoneczku - to upał, a jak zawieje - to mrrrrozi wręcz. Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 23.04.26, 17:52 Wyjeżdżałam, wróciłam, wysiedziałam się w poczekalniach wszelakich. Napatrzylam na nieporadną starość. Czytam o tragicznym wypadku młodego, aktywnego, bardzo pomocowego człowieka. Dziwny jest ten świat... Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 23.04.26, 19:39 Nie mogę w to uwierzyć, nie mogę, nie ogarniam... 🖤🖤🖤 Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 24.04.26, 09:15 Okrutnie sprawdziło się powiedzenie o ludziach i wypadkach. Zszarzało na górze. Cześć. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 25.04.26, 09:07 Zapowiada mi się dzień kolejowy. Ale widny, znaczy nie ma tuneli. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 25.04.26, 14:52 Pizdzi jak w kieleckiem...🌬️🌀 Plączę się dość nieefektywnie Jakiś pomór.... 🔥 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 26.04.26, 09:00 Nadal wieje. Biało-szare baranki latają górą. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 26.04.26, 12:02 Pizdzi jeszcze mocniej, ale ponoć to ostatni dzień Zaszalalam w tym roku mniszkowo - trzy partie syropu, nastawiona podwójna porcja na "winko" i pierwszy raz zaryzykowania nalewka. Zobaczymy 🤩 Miłego Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 26.04.26, 13:47 Cześć. Mam wrażenie, że wietrzysko wydmuchuje mi myśli ze łba, można zgłupieć przy takiej pogodzie. 😉 Pozdrawiam niedzielnie Szanowne. 😘 Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 27.04.26, 09:08 Uparło się i nie popuszcza. Ale świeci. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 27.04.26, 11:57 Pogoda bajkowa, taka by mogła byc .... i do grudnia, ale w sumie - i na stałe !! Miłego Odpowiedz Link
myq.18 Re: W KWIETNIU pleciemy 27.04.26, 12:51 Cześć. Też bym chciała, żeby pogoda była piękna aż do jesieni, jedynie upałów sobie nie życzę, wystarcza mi 23 stopnie. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: W KWIETNIU pleciemy 28.04.26, 07:03 Dużo się dzieje, nie wyrabiam. Mały urlop mi potrzebny. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: W KWIETNIU pleciemy 28.04.26, 08:23 Majówka za psem Choć w tym roku wypada fatalnie. Świeci. Suuuuuuchhoooooo! Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: W KWIETNIU pleciemy 28.04.26, 09:51 Majówka...... Póki co głowa w pracy..... Medycy odfajkowani, a reszta - jak u Senki - dużo się dzieje, a wakacje - odległe. Świeci, ale świtem mroźno było, i to bardzo. Miłego Odpowiedz Link