braineater 14.09.08, 13:32 Wątek zbiorczy na wszelkiego rodzaju prosby i poszukiwania, które ostatnio pojawiają się nagminnie. Prośby umieszczone poza wątkiem będą cięte. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrybcia Herriot - szukam :) 14.09.08, 23:29 Szukam i kupię Herriota "Boże stworzenia" i "Weterynarze mogą latać" - chodzi mi o wydania Zysk i Sp. z lat 1998-99. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Frances Barclay - "Jane" (albo "Wieniec/rózaniec w 15.09.08, 19:10 Baaaaaardzo szukam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata722 Re: Herriot - szukam :) 22.09.08, 13:34 Szukałam dokładnie tych samych tytułów - Wydawnictwo Znak rozpoczęło wznowienia całej serii, są już trzy piewrwsze tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata722 Re: Herriot - szukam :) 02.10.08, 11:38 Chodziło mi o wydawnictwo zysk i sp. Odpowiedz Link Zgłoś
asikkafri "Muzyka pop z Vittuli" - kupię pilnie 29.01.12, 13:16 Jeśli ktoś mógłby mi sprzedać tę książkę, bardzo proszę o kontakt pisssk@gmail.com Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asikka Re: "Muzyka pop z Vittuli" - kupię pilnie IP: *.warszawa.mm.pl 31.01.12, 23:54 A może ktoś wie, gdzie mogę tę książkę kupić? Proszę o pomoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Herriot - szukam :) IP: *.iwacom.net.pl 09.01.15, 01:55 Ostatnio widziałem na antykwariatpl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gregv5 Re: Herriot - szukam :) 24.09.16, 03:40 Wiem gdzie tanio kupić "Weterynarz w zaprzęgu" Jamesa Herriota: dedalus.pl/Weterynarz-w-zaprzegu-James-Herriot Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana_ulegloscia "Czekając na miłość. Rzecz o masochizmie kobiet" 16.09.08, 19:35 Pilnie, bardzo pilnie,najpilniej :) - szukam, kupię, zdobędę i bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
goscha Szukam: Bajkowy świat zabawek 16.09.08, 19:44 Szukam starej książki dla dzieci o samodzielnym szyciu zabawek: "Bajkowy świat zabawek". Autor był chyba z Rosji. Miałam ta książkę jakieś 20 lat temu, niestety pożyczyłam i już nigdy nie odzyskałam. Jeżeli ktoś ma, to chętnie odkupię. Może być nawet kserokopia:) Proszę o kontakt na maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nobullshit Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek IP: *.spray.net.pl 18.09.08, 22:22 Nie mam jej książki, ale przypadkiem zobaczyłam na Allegro coś takiego: www.allegro.pl/item441646249_szyjemy_zabawki_i_przytulanki_prezent_wys_grat.html Może Cię zainteresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mesia Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek IP: *.101.192.213.cable.satra.pl 15.10.08, 15:43 Witam, może chodzi Ci o tę książkę Origami. Bajkowy świat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mesia Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek IP: *.101.192.213.cable.satra.pl 15.10.08, 15:45 cześć może chodz Ci o tę książkę alejka.pl/origami_bajkowy_swiat.html pozdrawiam mesia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bmwew Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek IP: *.rtr.bait.pl 20.12.08, 21:37 Witam, Mam książkę bajkowy świat zabawek. Mieszkam w Warszawie. Czy jest Pani zainteresowana i ile Pani by zaproponowała za nią, Pozdrawiam, Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
goscha Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek 27.07.10, 10:03 Ha, dopiero teraz znalazłam tą odpowiedź:( Gdyby się Pani zalogowała, to mogłabym wysłać maila. Czy na pewno chodzi o tą książkę z szyciem zabawek? Choć po półtora roku, to już pewnie nieaktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
ansy1606 Re: Szukam: Bajkowy świat zabawek 18.10.12, 01:44 hej wiem ze to juz minelo sporo czasu ale Ja rowniez jako dziecko mialam okazje miec ta ksiazke Bajkowy swiat zabawek ksiazka o samodzielnym szyciu pluszakow ... jedyne co pamietam ze byla to ladnie wydana kolorowa ze wszystkimi wzorami w twardej okladce ksiazka wiem ze na jej przodzie byla narysowana bardzo realistyczna igla z nitka <lol> no tyle co pamietam niestety marzy mi sie by uszyc teraz cos wlasnemu dziecku a ksiazka niestety przepadla lata temu ... chcialabym ja bardzo kupic moze ktos jest w posiadaniu takiej ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Brain? 17.09.08, 17:49 Czy mógłbyś ciąć z tego wątku zbiorcze oferty Sprzedawców z Allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Szukam bajki 19.09.08, 20:07 Ostatnio wpadlam w sentymentalny nastroj i zaczelam sobie przypominac ulubione bajki z dziecinstwa. Powoli tworze liste pozycji, ktore musze koniecznie zdobyc w niedalekiej przyszlosci (gdyby nie glupi wiek dojrzewania i "wstyd" zwiazany z posiadaniem bajek, teraz nie mialabym problemu... ;P)i szukam po internecie pelnych tytulow, autorow i wydan (bardzo wazne! bo wydanie musi byc dokladnie takie samo jak pamietam :)). No i mam problem, gdyz jednej bajki nie potrafie sobie za nic przypomniec, w sensie nie moge sobie przypomniec jakichkolwiek namiarow i pamietam tylko ilustracje, a raczej styl w jakim byly one narysowane. Pewnie to za malo, zeby ja odnalezc, ale moze ktos ja rozpozna po opisie i mi pomoze...? :). Ksiazeczka jest o... hmmm, o stworkach (?)takich troche owadopodobnych, zarowno rzeczone stworki jak i cale ich otoczenie sa oble (lol), tzn. tak mi sie kojarzy ze wszystko tam bylo zaokraglone :), a kolory takie raczej pastelowe i przycmione przez co klimat miala ta bajeczka bardzo senny i.. dziwny. :) Hehe, wiem ze wiele to pewnie wszystkim mowi ;), ale a noz, widelec... Jeszcze jeden znak szczegolny owe owado-stworki mialy nosy w ksztalcie kropelki :D. Nie mam pojecia, czy w tej ksiazeczce byla jakas fabula, czy to byl zbior opowiastek. No, ciekawa jestem czy ktos mi pomoze. Dodam, ze ksiazeczka mogla byc wydana miedzy 1990-1995, ewentualnie pare lat wczesniej lub pozniej, ale styl ilustracji wydaje mi sie, ze byl raczej nowoczesny, wiec chyba jednak byly to juz lata 90-te. Z gory dzieki za pomoc wszelaka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kawka Re: Szukam bajki IP: *.avamex.com.pl 20.09.08, 12:14 Witam. Może w Twoich poszukiwaniach będzie Ci pomocna strona, której autorką jest nasza wspaniała forumowa koleżanka NINIRA. Ta strona to efekt jej niesamowitej pracy, jaką wykonała, porządkując posty forumowiczów w wątku "Zapomniane książki dla dzieci". Pozdrawiam. www.zapomniane.lanet.wroc.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta Re: Szukam bajki 20.09.08, 19:42 Niestey nie potrafię Ci pomóc, bo chyba za świeży przedział wiekowy,ale piszę by się solidaryzować w poszukiwaniach, ponieważ sama ostatnio wysyłałam taki post i rezultat okazał się niezwykle owocny. Książka z dzieciństwa o Pajacyku Buratino pewnie niedługo zawita w moich progach. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Szukam bajki 20.09.08, 20:50 Też tej bajki szukałam! :D Miałam z tym pewien problem, gdyż byłam święcie przekonana, że to był "Pinokio", ale nie mogłam za nic znaleźć takiego wydania, dopiero przez przypadek przeglądając allegro natrafiłam na nią i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że to zupełnie inna bajka ;), no może nie tak zupełnie, hehe... Pamiętam przepiękne ilustracje i wspaniały klimat książki, niestety obawiam się, że nie ma szans na zdobycie nowego egzemplarza. Po wpisaniu w googlu tytułu i autora wyskakują tylko pozycje dostępne na allegro... Oczywiście używane i w niezbyt dobrym stanie :(. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta Re: Szukam bajki 21.09.08, 13:25 Pewnie, przecież tego już nie drukują, ostani był chyba w '88. Dla mnie nawet używany jest cenny,więc nie mogę się doczekać. p.s. Widzę,że nastroje miałyśmy podobne, nie też w pamięci zachowała się jedna ilustracja no i oczywiście okładka, której za Chiny nie mogłam sobie przypomnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
goscha Re: Szukam bajki 29.09.08, 18:36 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Ostatnio wpadlam w sentymentalny nastroj i zaczelam sobie ... > ... w sensie nie moge sobie przypomniec jakichkolwiek namia > row i pamietam tylko ilustracje, a raczej styl w jakim byly one narysowane. Pew > nie to za malo, zeby ja odnalezc, ale moze ktos ja rozpozna po opisie i mi pomo > ze...? :). Ksiazeczka jest o... hmmm, o stworkach (?)takich troche owadopodobny > ch, zarowno rzeczone stworki jak i cale ich otoczenie sa oble (lol), tzn. tak m > i sie kojarzy ze wszystko tam bylo zaokraglone :), a kolory takie raczej pastel Czy chodzi Ci o "Brombę i inni"? A druga to "Tajemnica szyfru Marabuta". Autora nie pamiętam:( Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: Szukam bajki 02.10.08, 12:42 Bromba i Marabut? Toż to ksiązki Macieja Wojtyszko! Wznowiło je ostatnio wydawnictwo Ezop. Posiadam do sprzedania, jeśli byłybyście zainteresowane, to proszę o maila @gazeta.pl pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yantichy Re: Szukam bajki 25.11.09, 14:01 Może i ja spróbuję. Od kilku lat szukam książki dla dzieci, której tytuł i autor wypadli mi z pamięci. Opowieść traktowała o chłopcu którego pasją było tworzenie niezwykłych budowli ze wszystkiego, co znalazł pod ręką. Powstawały w ten sposób całe miasta z książek, przycisków do papierów, kostek domina etc. Któregoś dnia bohater znalazł się w takim mieście wraz z nielubianą kuzynką. Nie muszę dodawać, że przeżyli mnóstwo przygód i na koniec zaprzyjaźnili się ze sobą. Klimat książki zbliżony był do opowieści Edith Nesbit. Wydaje mi się, że autorem ilustracji był Szancer - zdaje się, że na okładce bohater oraz wspomniana kuzynka płyną łodzią (?!) Może ktoś umiałby mi coś podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nobullshit O książki dziecięce radzę pytać IP: *.spray.net.pl 21.09.08, 14:02 na forum książki dziecięcej: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16375 Zwłaszcza jeśli nie pamiętamy tytułu i autora. Tam dziewczyny wiedzą wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
bertland Kanon na koniec wieku i Kanon literatury światowej 21.09.08, 18:21 Szukam książek z serii Kanon na koniec wieku Porozumienia Wydawców i z serii Kanon literatury światowej wydawnictwa Świat Książki (granatowa okładka z foliową obwolutą) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Kanon na koniec wieku i Kanon literatury świa 24.09.08, 19:52 A konkretnie których? Odpowiedz Link Zgłoś
bertland Re: Kanon na koniec wieku i Kanon literatury świa 27.09.08, 15:57 A konkretnie to prawie wszystkich:) Trochę za poźno zabrałem się do zbierania obu serii. Z kanonu Świata Książki mam Eneidę, Panią Bovary, Rok 1984... a seria liczy sobie około 30 tytułów. Z KNKW mam Becketta, Hessego, Grassa, Kafkę, Orwella... Zależy mi żeby książki były jeśli nie w idealnym, to przynajmniej w bardzo dobrym stanie; taki już pedant ze mnie. No i żeby ceny nie były z sufitu:) A jak tytuły będą mi się dublować to też nie ma sprawy bo zawsze można się z kimś wymienić. Jeśli byłaby Pani skłonna rozstać się z kilkoma tytułami z tych serii to poproszę o maila z cennikiem. Pozdrawiam. finegan@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bertland Re: Kanon na koniec wieku i Kanon literatury świa 04.10.08, 19:52 Ech, kobiety... i ich obiecanki cacanki:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiasl Re: Kanon na koniec wieku i Kanon literatury świa 05.10.08, 21:13 Mam do odsprzedania z tej serii "Wyznania" Sw. Augustyna, "Podroze Guliwera" Swifta i "Eseje" Milosza (w tej serii polscy autorzy sa w analogicznej lecz czerwonej okladce). Stan idealny, cena 15 zl za tom. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Szukam Sexuality and disability 12.11.09, 19:52 www.springer.com/psychology/community+&+environmental+psychology/journal/11195 jak najtaniej tak dla niepracującej studentki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klaudia Re: O książki dziecięce radzę pytać IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.11, 09:45 kupię książki do pierwszej kl.szkoły zawodowej w unisławiu tele.721173885 Odpowiedz Link Zgłoś
margolciar Szukam książek Virrgini C Andrews 26.09.08, 13:19 Witam. Poszukuje książek Virrgini C Andrews, najbardziej: - Płatki na wietrze - A jeśli ciernie. bo z tego co pamiętam były 3 częśći: 1. Kwiaty na poddaszu 2. Płatki na wietrze 3. A jeśli ciernie Odpowiedz Link Zgłoś
gzymsa Re: Szukam, kupię, oddam 26.09.08, 23:31 sztuka pianistyczna - bardzo bardzo, aha autor H. Neuhaus :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 21:38 Witam Serdecznie.Może być ksero?Odpowiedź na gg 11619989 Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Arthur Miller "Czarownice z Salem" 29.09.08, 19:53 Pilnie poszukuję pełnego polskiego tekstu w przekładzie Wacławy Komarnickiej i Krystyny Tarnowskiej. Przeryłam całe gugle i nie znalazłam nawet śladu, że w ogóle ukazał się w książkowym wydaniu. Ktoś dodał wprawdzie ten tytuł do biblionetki, ale nie podał nazwy wydawnictwa. Będę wdzięczna nawet za pełną informację bibliograficzną. Tak, wiem, że mogę pójść do biblioteki, ale wolałabym przedtem wiedzieć, czego konkretnie mam szukać, a poza tym tekst ten będzie mi potrzebny przez dłuższy czas. Teatr, który teraz wystawia ową sztukę, dysponuje tylko okrojoną reżyserską wersją - tak mi przynajmniej odpowiedziano. Im dłużej szukam, tym bardziej nabieram przekonania, że wersja książkowa w ogóle nie istniała. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Arthur Miller "Czarownice z Salem" 01.10.08, 22:41 Alarm odwołany, mam już ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pina_b@o2.pl Re: Arthur Miller "Czarownice z Salem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:26 Witam! Ja też szukałam tego dramatu przez wiele lat, ale bezskutecznie, a dzisiaj otwieram Allegro, bez przekonania wpisuję "Czarownice z Salem" (tak, jak od wielu już lat) i co? Szok! Warszawska księgarnia W Kilku Słowach ma najnowsze (pełne!) tegoroczne wydanie "Czarownic z Salem" - Prószyński. Niestety nie ma informacji o tym, kto jest tłumaczem. Koszt: 24 zł (28 zł). Pozdrawiam serdecznie, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
aleks652 Inny przekład 09.04.10, 10:45 Też szukałam tego przekładu ale niestety dostępny jest tylko Anny Bańkowskiej i znalazłam go tutaj. Przeczytam- moze też jest dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
kas.woj.1 Wojciech Eichelberger- jak wychować szczęśliwe.... 11.04.10, 21:30 jak wychować szczęśliwe dzieci- chętnie odkupię Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Inny przekład 16.04.10, 22:41 Przekład Tarnowskiej i Komarnickiej był niepełny i bez didaskaliów. Przekład Anny Bańkowskiej jest pierwszym pełnym przekładem wydanym w formie książkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
halszka2 "Miłość nie wystarczy" - szukam 01.10.08, 15:00 Szukam tej pozycji od dawna. Wydała ją oficyna poznańska "Media Rodzina", chyba w 1997 roku. Pod tym samym tytułem jest jeszcze jedna pozycja na polskim rynku ,ale tam jest innym autor .Interesuje mnie wyłącznie książka Becka. Przeszukałam księgarnie internetowe, wiele antykwariatów i nic. Może ktoś ma , lub coś wie o niej ....? Pozdrawiam. Halszka Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Upton Sinclair "Nafta" 17.10.08, 15:20 szukam, jak w tytule pliiiiiiz ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - niech się przyzna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ozy25 "Poletko Pana Boba" 18.10.08, 22:48 autor Jerzy Rzewuski wyd Iskry rzecz o The Cure - poszukuje! moze ktos ma na zbyciu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: benbenito Re: Singer po watku do klebka IP: *.pools.arcor-ip.net 20.10.08, 10:24 Od kilku tygodni przerzucam moje zbiorowisko singerowskie. Troche tego sie nagromadzilo, bo lubie. I nie ma watku, ktory drazy mi mozgownice. Chodzi o opowiadanie, gdzie stary profesor po wyjsciu z hotelu chyba w Nowym Jorku, chce cos zalatwic w banku....? I gubi sie stary, chory, jakis kontakt z kobieta, ktory ratuje mu zycie i pozwala wyjsc z opresji...? i nie wiem co dalej. A moze to opowiadanie nie istnieje? Prosze o pomoc, bo mnie to "szukanie" bardzo dekoncentruje.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Upton Sinclair "Nafta" 18.11.08, 16:39 pojawiło się na allegro właśnie: allegro.pl/item477377684_upton_sinclair_zestaw_dziel_1949_oprawa.html m, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 23:58 noo, trafiłam w końcu gdzie trzeba;) szukam ksiazki "Architektura" E.Lynn Nesmith od kilku dni i nie mozna jej dostac nigdzie... dzieki z gory z informacje o niej, gdzie ja dostane Odpowiedz Link Zgłoś
wiki.79 Irina Gołowkina "Pokonani" 28.10.08, 11:46 Szukam tej pozycji, jeżeli ktoś ma zbedną to z chęcią odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eire Re: Irina Gołowkina "Pokonani" IP: *.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net 27.11.08, 23:08 Jezusie, ja tej ksiazki szukam bezskutecznie od kilku lat, kiedy ja wydali, akurat urodzilam drugie dziecko, nie mialam kasy na jej kupienie, a teraz nie moge jej nigdzie dostac. Jezeli ktokolwiek chce sie jej pozbyc prosze o wiadomosc kasia.eire@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
borama Marceli Motty-szukam 03.11.08, 18:08 Witam! Szukam książki :Marceli Motty - "Przechadzki po mieście". Jeśli ktoś chce sprzedać-niedrogo! lub po prostu wydać-bardzo chętnie przyjmę lub kupię. Co do ceny i przesyłki-umówimy się na forum lub mailowo. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Deepak Chopra "The seven spiritual laws of success 03.11.08, 20:09 Pilnie poszukuję tej książki po angielsku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jabeta Re: Szukam, kupię, oddam 11.11.08, 22:30 Kupię pilnie "Literaturę na świecie" 11-12/1998. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FK Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.acn.waw.pl 12.11.08, 12:26 Kupię: "Wielkie Nadzieje" - Charlesa Dickensa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karodan.ku poszukuje książki, autora IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.08, 00:52 Witam Przypomniałem sobie, że kiedyś czytałem pewną książkę. Nie mogę sobie przypomnieć autora/autorke oraz tytułu. Ksiązka opowiada o chłopcu ok.4 lata, wychowywanym przez matkę. Matka(albo nauczycielka albo psycholog ;)nie pamietam) uczy go wielu rzeczy, jednym słowem chłopczyk był małym geniuszem. Uczył się japońskiego i paru innych języków, czytał jak na jego wiek ksiązki dość trudne, ja jedynie zapamiętałem, że czytał Sagę Wikingów, oraz oglądał filmu Kurosawy o samurajach. Książka była dośc gruba, przynajmniej tak ją zapamiętałem, no i była ciekawa na swój sposób. Proszę o pomoc. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: poszukuje książki, autora 22.11.08, 01:07 Helen Dewitt, "Siódmy samuraj". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karodan.ku Re: poszukuje książki, autora IP: *.pools.arcor-ip.net 23.11.08, 08:33 ooo..dziękuje bardzo!! świetnie, naprawdę jestem bardzo wdzięczny.!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1ewok Poszukuję " W babskim domku" 22.11.08, 20:18 Poszukuje (do odkupienia oczywiście) książki Witolda Zechentera pod tytułem "W babskim domku". Miałam kiedyś jedno wydanie niestety ktoś mi je w szpitalu "podwędził" sad a jestem z tą książką bardzo związana. Może macie i chciałybyście ją odsprzedać albo macie kogoś znajomego, kto ją ma i może ją sprzedać? Będę wdzięczna za pomoc (proszę o kontakt na ewok@poczta.fm) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ann szukam, ale nie wiem czego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 10:52 Kochani, w Was chyba moja ostatnia nadzieja.. Z 10 lat temu dostałam książkę-zbiór opowiadać na Wigilię. Pamiętam tylko grubą, twardą czerwoną okładkę...na nią nałożoną też czerwoną okładkę papierową. Wiem na 100% , ze było tam jedno opowiadanie o Ani z Zielonego Wzgórza- jak Szymon(?) kupował jej materiał na świąteczną sukienkę... Może ktoś wie jaki jest tytuł tej książki? Pożyczyłam i już nie doczekałam się zwrotu :( z góry baaaaaaardzo dziękuję za pomoc:* Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: szukam, ale nie wiem czego... 26.11.08, 20:25 Zatytułuj wątek: Jaka to ksiązka? i zadaj pytanie niżej, potem na forum miłośników Ani z Zielonego wzgórza i twórczości L.M. Montgomery, a potem na forum Książki dziecięce. Na pewno ktoś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: szukam, ale nie wiem czego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 00:13 To "Święta z Anią" czerwona,nieduża książka w zielonkawej obwolucie. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: szukam, ale nie wiem czego... 11.02.09, 12:27 www.wysylkowo.pl/product_info.php?products_id=22151 Święta z Anią :) Odpowiedz Link Zgłoś
pewula Szukam Zielone smażone pomidory - F. Flagg 25.11.08, 11:29 w twardej oprawie z cyklu "Historie Ludzkie" ze Świata Książki. Jeśli ktoś ma do odsprzedania, wymiany na inną...proszę o kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: Szukam Zielone smażone pomidory - F. Flagg 25.11.08, 14:05 Ja mam tylko z wyd. Zysk i S-ka, w miękkiej oprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana_ulegloscia Ks. Jan Perszon 26.11.08, 21:06 Szukam książki ks. Jana Perszona pt. ""Na brzegu życia i śmierci. Zwyczaje, obrzędy oraz wierzenia pogrzebowe i zaduszkowe na Kaszubach". Bardzo proszę o pomoc - jeżeli ktoś ma tą książkę i mógłby ją sprzedać, proszę o kontakt na mój adres @ / gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kawka Re: Sołonowicz-olbrychska-Teatr radości IP: *.avamex.com.pl 28.11.08, 18:52 Witam. Aktualnie jest do kupienia na Allegro, w opcji "Kup teraz". Pozdrawiam. www.allegro.pl/item493821904_teatr_radosci_solonowicz_olbrychska.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vema Re: Sołonowicz-olbrychska-Teatr radości IP: *.chelmnet.pl 29.11.08, 14:13 Kawka,serdeczne dzięki za podpowiedź,już kupiłam.Bardzo mi zależało na tej książce,bo moja mama występowała w tym teatrze,który prowadziła p. Olbrychska i podobno jest tam sporo rzeczy o niej.Już dawno chciała kupić tę książkę i przeczytać,ale nigdzie nie mogła dostać.Teraz sprawię jej wielką radość.Jeszcze raz dzięki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zebra 'Czas uzdrowić swoje życie' Timmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 14:12 Szukam i szukam, ale nigdzie jej nie ma. Może pomożecie? Chętnie odkupię lub zrobię ksero. Odpowiedz Link Zgłoś
jakfenix Re: 'Czas uzdrowić swoje życie' Timmen 03.02.09, 21:05 Ja posiadam tę książkę. Jeśli mogę pomóc pisz na mejla gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś