stara.gropa 09.05.05, 11:14 Najnowsze wiadomości: www.chmielewska.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=212&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Nowa książka 09.05.05, 11:50 Wnioskując z IV strony okładki szykuje się jak zawsze pasjonująca lektura. Odpowiedz Link
nie.lubie.wampirow Re: Nowa książka 09.05.05, 12:50 jupiiiii!!! Już zaczynam składać pieniądze... Dlaczego dziś jest dopiero 9.? Odpowiedz Link
april02 Re: Nowa książka 09.05.05, 16:13 Świetnie... Podobnie jak przemówczynie już nie mogę się doczekać. Chyba sobie zarezerwuję ten weekend na nieśpieszną degustację... Odpowiedz Link
stara.gropa Już jest. 19.05.05, 10:58 W merlinie już można kupić Przeciw babom. Kosztuje 24,5 PLN Odpowiedz Link
april02 MAM!!! 19.05.05, 16:39 Jak w tytule. Właśnie nabyłam "Przeciwko babom" i już nie mogę się doczekać kiedy do niej zasiądę. Początek jest super (zdążyłam przeczytać kilka wierszy jak pan w księgarni maltretował moją kartę ). Tylko taka trochę cienka Odpowiedz Link
goonia Chlip chlip:(( 19.05.05, 19:41 a ja nie mam i pewnie dlugo nie bede miala. Jak ja wam zazdroszcze! Z tego wszystkiego chyba zaczne czytac wszystko co Jasnie Wielmoznej Autorki od poczatku. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowa książka 23.05.05, 11:53 Przeczytałam. Można tę książkę nazwać czwartą częścią serii "Jak wytrzymać z..". Tylko tu są porady, a właściwie ostrzeżenia, że mężczyźni jacy są, to z winy kobiet. I dużo przykładów na udowodnienie tej tezy, oraz porady jak postępować, żeby wychować mężczyznę idealnego. W sumie kobiety i mężczyźni zostali przedstawieni w nienajlepszym świetle, oj nie. Gurua sobie nie żałowała Czekam teraz na kryminał. Odpowiedz Link
kmsanczia Re: Nowa książka 23.05.05, 12:09 Gurua nam się od pewnego czasu zmieniła w socjo-psychologa. Dowciapna ta seria Jak wytrzymać..., ale mało guruowata. Tylko błagam, żeby następny kryminał nie był z Martusią, bo znów będzie beznadziejny! Odpowiedz Link
sloggi Re: Nowa książka 23.05.05, 12:36 Chyba przełamię mój program oszczędnościowy i dokonam jednak zakupu. Odpowiedz Link
stara.gropa Dawnych wspomnień czar:) 23.05.05, 13:20 Gdzie te czasy, kiedy bohaterami byli prokuratorzy i polcjanci. Odpowiedz Link
dc22 Re: Dawnych wspomnień czar:) 24.05.05, 09:46 przeczytalam i mam mieszane uczucia jezyk - jak najbardziej Guruowaty (?)), podejscie do tematu rowniez ale... jakos tak mi troche niecierpliwoscia, zlosliwoscia nadmiernia (bo ta niedomierna to JCH ma , szczyci sie tym i za to tez ja lubie)), obcesowoscia, choc tezy zyciowe i... do przemyslenia, drogie "baby" ) puknijmy sie w glowe! ps. od mojego K. uslyszalam przedwczoraj: "jestes jedyna znana mi koieta ktora krzyszy na mezczyzne ze ten sprzata"..... tia... a ja po prostu podalam wlasnie obbiad i nie chcialam zeby wystygl. bo jak mowie juz to ma byc juz i czy to wazne ze ktos z odkurzaczem wlasnie lata... oj do przemyslenia to "przeciw babom", do przemyslenia... Odpowiedz Link
kmsanczia Kupiłam!!... 24.05.05, 12:16 ... i leży. Postanowiłam, że tym razem przeczytam z należytą powagą (haha) i zrozumieniem - w końcu to poradnik. Tylko nie wiem, czy wytrzymam... Swoją drogą uważam, że cena lekko przeginająca (26 zł) za taką cieniznę. Gdybyż to chociaż szło przynajmniej w 50% na dokarmianie kotów Guruy, a nie na nabijanie kasy grubym rybom z wydawnictwa. Odpowiedz Link
franula Re: Kupiłam!!... 08.06.05, 10:15 a mnie sie nie podoba (witam wszytskich po dlugiej przerwie) i już! Nie zgadzam się z większością tekstu a do tego ostro sie powtarza, buuuu takie rozczarowanie Odpowiedz Link
swieta_1 Re: Kupiłam!!... 08.06.05, 14:08 i ja się zgadzam , też nie podoba mi się. A czytałam i czytam wszystko, oprócz autobiografii mam w domu wszystkie książki. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
brightfuture Re: Kupiłam!!... 10.06.05, 11:38 I niestety, im dalej, tym gorzej. Pomysły coraz słabsze, humor też, zagadki do rozwiązania w 1/3 treści, powtórzenia - ostatniej nie kupuję, bo wystarczy przejrzeć i... Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowa książka 09.06.05, 09:34 wczoraj nabyłam wieczorem. Zaczełam czytać, Nawet mi się podoba, chociaż nie zgadzam się z większością tez. Acha - kobiety w spodnie ubrała Coco Chanel Odpowiedz Link
sloggi Re: Nowa książka 09.06.05, 12:15 bumbecki napisała: > wczoraj nabyłam wieczorem. Zaczełam czytać, Nawet mi się podoba, chociaż nie > zgadzam się z większością tez. > Acha - kobiety w spodnie ubrała Coco Chanel > Uchyl rąbka tajemnicy - co Ci się nie podoba. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowa książka 09.06.05, 13:35 nie podobają mi się pewne tezy... np. że chodzenie na obcasach nie jest szkodliwe (mam odmienne doswiadczenia), ze kobieta tylko w sukience wygląda dobrze, że dla dobrego samopoczucia mężczyzn należy udawać głupszą od nich ... więcej nie pamiętam, zresztą dopiero jestem w połowie ... Odpowiedz Link
groha Re: Nowa książka 09.06.05, 14:47 Jeśli chodzi o to udawanie głupszej, to nawet jestem skłonna zgodzić się z Guruą Dodałabym tylko słowo "niektórych" mężczyzn Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowa książka 09.06.05, 16:48 no a ja nie mogę - nie widzę powodu do takiego postępowania, chyba, że dla "świętego spokoju"... ale ... może nie powinnam się wypowiadać w tej kwestii - nie jestem w niej ekspertem )) Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowa książka 09.06.05, 17:23 ok, mozna udawac, tylko jak dlugo? i w ktorym momencie dostaniemy rozdwojenia? Juz nie mowiac o tym, czy taki uklad daleki od szczerosci jest naprawde ok? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Nowa książka 10.06.05, 08:46 a mnie się wydaje że p. Chmielewska rację ma w tej kwesti . Udawanie glupiej poprawi samopoczucie tylko glupiemu facetowi, a jak sama przyznaje na niezbyt udane egzemplarze trafiala. Tam nie ma nic że My kobiety mamy tak postępować koniecznie, jest tylko uwaga że to się podobać może. Tak ja zrozumialam. Więc Gurua, która glupiej nie byla chyba w stanie udawac, tracila tych chlopów po kolei. Czyli prawdę kobieta rzecze. Ja się ze spodniami nigdy nie zgodzę, spódnica w obecności p. Joanny to dla każdej innej kobiety samobój. pozdrowionka Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowa książka 10.06.05, 09:02 czytam dalej i spodobała mi się krytyka Amerykanek w kwestii molestowania. Też uważam, że przeginają ... ) Odpowiedz Link
siwapp Re: Nowa książka 18.06.05, 18:43 Podpisuję się obiema rękoma - mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Chyba też nie jestem ekspertem ) bumbecki napisała: > czytam dalej i spodobała mi się krytyka Amerykanek w kwestii molestowania. Też > uważam, że przeginają ... ) > Odpowiedz Link