goonia 02.03.06, 16:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3190688.html Temat bliski sercu Guruy, naszym rowniez, mam nadzieje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Skarby narodowe 02.03.06, 20:31 Owszem, miła wiadomość. Ale powiedzcie mi, dlaczego mnie zawsze gryzie jakiś niezrozumiały żal, albo coś w tym rodzaju, do nie wiadomo kogo, że coś jest jakby nie bardzo w porządku? Bo skoro ktoś Kowalskiemu ukradł krowę, a potem syn Kowalskiego musi ją sobie odkupić od potomków złodzieja, to gdzie tu sprawiedliwość? Wiem, wiem, się czepiam. Z drugiej strony, jak patrzę na to, w jaki sposób dba się o to, co nie zostało ukradzione i jeszcze tu zostało... OK, już milczę. Nerwicę podobno już mam, nie chcę mieć większej. Odpowiedz Link
goonia Re: Skarby narodowe 02.03.06, 22:02 Oj robi sie Groho, robi czarno przed oczmi i szybko trzeba o czyms innym myslec, zeby nas szlag nie trafil. Jak nie zburzone, to ukradzione. Byl kilka dni temu artykul w Gazecie "nie kradlismy, nie oddajemy" Chodzilo o obrazy z Muzeum Narodowego nalezace do jakiegos Zyda z Wiednia. Wyladowaly u nas przez pomylke. Minister kultury nic podobno nie robi, aby wprowadzic przepisy pozwalajace muzeom oddawac dziela, po ktore sie zglaszaja ew. spadkobiercy. Ja nie rozumiem dlaczego my nie mozemy odzyskac dziel skradzionych z Polski. Chyba sie zainteresuje tematem. Odpowiedz Link
ida14 Re: Skarby narodowe 04.03.06, 01:44 nie wypowiadam sie na ten temat.... post zostałby usuniety ze wzgledu na niecenzuralne słowa..... moim marzeniem jest zostać miedzynarodowym złodziejem dzieł sztuki na zasadzie odkraść swoje. Odpowiedz Link