Dodaj do ulubionych

aktualności

14.07.06, 12:53
U mnie właśnie pada!

Od rana było zachmurzone, a teraz zaczęło padać. Nie jakaś tam burza, ale
zwyczajny, spokojny, ciepły deszczyk. Okno mam za plecami, ale otwarte, więc
kiedy poczułam ten charakterystyczny zapach wilgoci, to od razu z ciekawości
wyjrzałam smile)

A jak tam u Was?
Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 12:59
      O zagrzmiało
      Mroczno jakoś od godziny, wieje i się zbiera. Byle przed 15-tą. Nie będę taka
      rozebrana po deszczu chodzić bp zmarznę
    • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 13:00
      To chyba był tramwaj
      • stara.gropa Re: aktualności 14.07.06, 13:02
        Tramwaj błysnął,zagrzmiał i odjechał.smile
        U mnie za oknem robi się pochmurno, chyba zaraz zacznie padać.
        • dorka_31 Re: aktualności 14.07.06, 13:04
          No to widzę, że te chmurzyska dziś bardziej rozległe powierzchniowo smile)
    • minerwamcg Re: aktualności 14.07.06, 13:07
      U nas (Powiśle) wczoraj była bardzo porządna dostawa wody, pierwsza chyba od
      dwóch tygodni. Szkoda, że nie trwała zbyt długo. Teraz jest pochmurno i w sumie
      miło, niech poleje jeszcze ciut...
    • april02 Re: aktualności 14.07.06, 13:24
      W Poznaniu podobno w nocy była burza z piorunami, wierzę na słowo... Rano padał
      a teraz się przejaśnia i wychodzi słoneczko. No i temperatura nareszcie taka
      bardziej dla ludzi smile
      • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 13:26
        A co byłaś poza Poznaniem w nocy?
        • april02 Re: aktualności 14.07.06, 15:07
          Nie, spałam jak zabita i nic nie słyszałam, chociaż drzwi na balkon miałam
          otwarte na oścież smile A wszystkich moich znajomych grzmoty obudziły smile
    • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 13:40
      No i chała, po dwóch godzin chmur i grożenia słoneczko się wróciło
    • xkropka Re: aktualności 14.07.06, 13:45
      Nad stołecznym Śródmieściem chmurzy się od rana

A wczoraj ślicznie lało i nawet tęczę widziałam. Małą była, tylko nad trzema
      samochodami na parkingu, z góry na nią patrzyłam i żadnego garnka złota na
      końcu nie widziałam sad
      • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 13:52
        I znowu grozi
      • dorka_31 Re: aktualności 14.07.06, 13:53
        U mnie też już nie pada, ale nadal jest pochmurno i ciepło. Woda na
        zaparkowanych samochodach wysycha błyskawicznie...
    • groha Re: aktualności 14.07.06, 14:18
      U mnie ani dudu. To znaczy: ni burzy, ni tramwaju. I nadal - ani kropelki. Jak
      w tym murialu: "nie dostaniesz ani kropelki. Podpisano: Ania Kropelka".
      W życiu nie myślałam, że tak kiedyś będę łaknąć dżdżu, jak kania. Kurczę
      pieczone bez dziobasad(
      • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 14:25
        O groha się obudziła. Jak nóżka?
        • groha Re: aktualności 14.07.06, 14:47
          A dziękuję, dziękuję. Czuję, że nóżka jest, czyli jeszcze, jakimś cudem, nie
          odpadłasmile
          O matko! O matko! Deszcz!! Bożesz ty mój... Najprawdziwszy, mokry, rzęsisty i
          chłodny! Pada! Jak cuuudnie...! Raduje się serce, raduje się dusza, oj dana, bo
          kończy się susza, hop, dziś, dziś, obereczek! smile)
          • asia.sthm Re: aktualności 14.07.06, 15:06
            > kończy się susza, hop, dziś, dziś, obereczek! smile)

smile)) tak, masz racje, powywijaj sobie z radosci tylko juz nic nie lam ,
            ostroznie jak z jajem.
            Ja cie swietnie rozumiem bo pragnelam dzdzu jak kania przez 20 miesiecy w dwoch
            etapach...
    • stara.gropa Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 14:44
      Pa. Idę dziś na czekoladę z chilli. Ciekawe, czy da się to wypić.
      • dorka_31 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:03
        Też jestem ciekawa... Po powrocie koniecznie opowiedz jakie miałaś wrażenia
        smakowe smile)
        • stara.gropa Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 17.07.06, 14:23
          Nie dało się wypić. To jest danie tylko dla koneserów.
          • mzrr21 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 17.07.06, 14:26
            Miejsce może i fajne ale oczami duszy już widze popołudnia spedzane w biurze
          • dorka_31 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 17.07.06, 14:51
            Czyli, że co? Za ostre? Czym to w ogóle smakowało (o ile da się to jakoś
            wyrazić w słowach)??
      • april02 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:05
        Da, da... Powiem więcej rewelacyjne toto jest smile
        Herbata z pieprzem czerwonym też jest niezła smile
        • asia.sthm Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:09
          > Herbata z pieprzem czerwonym też jest niezła smile

same delicje, chyba sprobuje.
          Ciepnac tego pieprzu w herbate i juz? czy bardziej skomplikowane?
          • april02 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:43
            Ja kupowałam już gotową na wagę, niestety zaprzestali produkcji sad Spróbuj
            dodać do herbaty ODROBINĘ, pyłek zaledwie. Herbata może być na słodko smile W
            smaku powinna po prostu lekko szczypać w język i wydawać się bardziej gorąca
            niż jest w rzeczywistości. No, inaczej nie umiem tego opisać smile
            • asia.sthm Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:50
              Dzieki, sie rzuce w eksperymenty... wlasnie teraz kiedy upal...ekstrawagancko
              bedzie wink))
        • dorka_31 Re: Zimnego weekendu życzę wszystkim 14.07.06, 15:09
          Ale chyba nie na słodko...
    • mzrr21 Re: aktualności 14.07.06, 14:54
      Wyglada na to że mnie dopadnie po drodze. Deszcz oczywiście.
      • lylika Re: aktualności 14.07.06, 15:48
        U mnie niebo wisi nisko. Trochę szare, trochę ołowiane. W ciągu dnia pokropiło, ale tak tylko jak ksiądz kropidłem. Za to temperatura spadła do 21 st.
        Po prostu mróz!
        • maalza Re: aktualności 14.07.06, 16:49
          Z pewnego źródła wiem, że w moim rodzinnym i domowym miasteczku właśnie
          przeszła burza. Za to nad Krakowem wiszą chmury, ale nic nie spada,
          beznadziejnie crying A potem ludzie sie dziwią, że nie lubię tego miasta. Jak tu je
          lubić?
          • groha Re: aktualności 14.07.06, 17:12
            Jak? Bardzosmile Ja tam lubię Kraków. I Bochnię teżsmile Oraz wiele innych miast i
            miasteczek. Może dlatego, że ja w ogóle z tych lubiących raczej jestem, a może
            dlatego je lubię, że w nich nie mieszkam, a tylko bywam?? Tego nie można
            wykluczyć.
            P.S. U mnie też już słoneczko. Mimo to, swoją mieścinkę nadal lubię. Chociaż
            długo to trwało, zanim powiedziałam: moje Kielce, oj, długo. Ale teraz, czy
            błoto, mróz, czy spiekota - już takie są, najmojeńszesmile
            • dorka_31 Re: aktualności 15.07.06, 11:26
              Ochhh, ja uwielbiam Kraków! Zawsze, ilekroć jestem w pobliżu to staram się
              wstąpić, chociaż na chwilę. Przejść się po rynku, odwiedzić ulubioną
              kawiarenkę... Zresztą, ja też jestem z tych "lubiących" i wszystkie miejsca
              mnie interesują. Ale tylko do niektórych potem wracam, a jednym z nich jest
              właśnie Kraków... smile)
              • maalza Re: aktualności 17.07.06, 09:04
                No tak, gdybyscie przed 5 lub 6 dni w tygodniu musiały przebywac w Krakowie
                przez 9 godzin to juz by sie tak nie podobałosmile
                Mnie Kraków kojarzy się z tłumami na ulicach, korkami, zmęczeniem, okropnymi
                dojazdami do pracy i zanieszyszczonym powietrzem. Same plusy, prawda? Mnie tam
                w Bochni najlepiej, przynajmniej mam świeże powietrzesmile

Dzisiaj już jest rześko i przyjemnie, co za ulga. Pozdrawiam poniedziałkowo!
        • aganioq Re: aktualności 15.07.06, 18:03
          a u mnie dzisiaj tak strasznie wiało, że zamknęłam balkon bo było mi ...
          zimno...aż trudno uwierzyć, zdążyłam zapomnieć jak to jest "zimno" smile
          • dorka_31 Re: aktualności 15.07.06, 18:55
            Ja zamknęłam okno, ale tylko dlatego, że zawiewało mi firankę na monitor wink)
            A w ogóle, to bardzo lubię wiatr, zwłaszcza taki ciepły jak dzisiaj,
            szeleszczący liśćmi drzew za oknem... W nocy miałam wszystko potwierane na
            przestrzał i tylko słyszałam jak co i raz coś mi sfruwa z biurkasmile)
            • lylika Re: aktualności 15.07.06, 23:41
              No to sobie pooglądajcie:
              ocean.wsm.gdynia.pl/chmur/rollcloud.html
              • lylika Re: aktualności 15.07.06, 23:46
                I jeszcze jedno:
                www.atmos.washington.edu/gcg.Atlas/supercella.gif
                • lylika Re: aktualności 15.07.06, 23:48
                  Przepraszam ma być tak:
                  www.atmos.washington.edu/gcg/Atlas/supercella.gif
                  • groha Re: aktualności 16.07.06, 14:07
                    U-uu, piękne to zdjęcie, ale straszne też. To ja już wolę tak, jak u mnie jest
                    od wczoraj: pierzaste chmurki przegania silny wiatr i jest rześko, świeżo i
                    chłodniutko. Do tego stopnia, że na dzisiejsze wieczorne ognisko trzeba się
                    będzie chyba odziać w polary, bo wczoraj, nagle coś dziwnego się zadziało -
                    jakbym troszeczkę zmarzła, czy coś w tym rodzaju. To niesamowite i lekko
                    oszałamiające wrażenie po tych upałach, ale milutkie nawet. Nie znoszę gorącego
                    kisielu, fu, wolę zimne nóżkismile)
                    • lylika Re: aktualności 16.07.06, 14:28
                      Do Grochy.
                      A chmury wiru poziomego Ci się nie podobały? Piękne i wcale nie wyglądają groźnie.
                      • lylika Ta miska jest tylko moja 16.07.06, 22:26
                        Skoro watek aktualności, to dziś u mnie w ogrodzie tak było:
                        img518.imageshack.us/img518/2892/p7160021wwwsu7.jpg
                        • lylika Upały 16.07.06, 22:28
                          Dorka, narzekałaś na upały no to masz:
                          www.plfoto.com/zdjecia/826115.jpg
                          • dorka_31 Re: Upały 17.07.06, 08:30
                            Ha, ha - dzięki! Ja też ostatnio ściągałam fotki z Arktyki i podsyłałam
                            koleżance, która narzekała na jeszcze gorsze upały, niż tutaj smile)
                            Weekend był taki "akurat". Słoneczko, ale bez upału i chłodzący wiaterek. Co
                            zaś będzie w tygodniu, to się okaże...
                        • dorka_31 Re: Ta miska jest tylko moja 17.07.06, 08:27
                          Świetna fotka! (no i tytuł dobrany) Widzę też, że miseczka jest odpowiedniej
                          wielkości, co by ptaszysko się nie przejadło wink)
                          • mzrr21 Do maalzy 17.07.06, 13:46
                            Jk nie lubisz przebywać w Krakowie, to w nim nie przebywaj
                            • groha Re: Do maalzy 17.07.06, 14:02
                              Hmm...
                              • mzrr21 Re: Do maalzy 17.07.06, 14:09
                                A bo zła jestem. Pani sekretarka pracowni poszła na urlop na 2 tygodnie i
                                oczywiście ja na zesłanie. Swojej roboty mam od groma i tak latam tylko miedzy
                                swoim pokojem a sekretariatem, bo ciągle mi czegoś brakuje. Jak już zgromadzę
                                wszystkie niezbędne papiury do pracy to ona wróci z urlopu. A ja będę w lesie.
                                • stara.gropa Re: Do maalzy 17.07.06, 14:22
                                  mzrr21 napisała:

> A ja będę w lesie.

Nie narzekaj, całkiem niezłe miejsce.smile))
                            • maalza Re: Do maalzy 17.07.06, 14:07
                              mzrr21 napisała:

> Jk nie lubisz przebywać w Krakowie, to w nim nie przebywaj

Dziękuję za radę, pomocna jesteśsmile Ach, gdyby życie było takie proste żyłoby
                              nam się wszystkim cudownie, czyż nie?
                              Musze przebywac w Krakowie, bo musze sie gdzieś uczyc i pracować ;> Na
                              szczęście mieszkac nie musze.
                              • edyta95 Re: Do maalzy 17.07.06, 15:16
                                to ja zapraszam do Warszawy, tu można i uczyć się i pracować, Fajne miasto smile
                                • mzrr21 Re: Do maalzy 17.07.06, 15:18
                                  A jak Ci znowu powie, że nie lubi
                                  • edyta95 Re: Do maalzy 17.07.06, 15:20
                                    to ja jej pokażę takie ładne miejsca że pokocha, i jeszcze zapoznam z
                                    prawdziwymi Warszawiakami, których też pokocha, nie ma innej opcji, ona
                                    chmielewska jest, a chmielewszczycy kochają ulubione miasto swojej autorki
                                    pozdrowionka
                                    jaki ja mam dziś dobry poniedziałek
                                    • maalza Re: Do maalzy 17.07.06, 15:33
                                      Warszawa przyjemnie mi sie kojarzy, i owszem. Zawsze jestem tam przejazdem w
                                      drodze na Mazury, więc jak tu jej nie lubić smile
                                      • dorka_31 Re: Do maalzy 17.07.06, 15:35
                                        Wniosek z tego, ze miło nam się kojarzą miasta, gdzie jesteśmy przejazdem
                                        (Tobie warszawa, a mnie Kraków) wink)
                                        Ja kiedyś nie lubiłam Warszawy (mimo, iż mam tu rodzinę), ale jak zaczęłam
                                        studiować, to polubiłam i teraz całkiem chętnie tu przyjeżdżam smile)
                                        • maalza Re: Do maalzy 17.07.06, 15:37
                                          Dokładnie!
                                          • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:11
                                            Nie mam nic do dodania, po prostu sprawdzam, czy sygnaturkę mam...uwaga...
                                            • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:11
                                              nie mamsad((
                                              • groha Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:18
                                                Spoko, spoko, zaraz będzie. Próbuj jeszcze razsmile
                                                • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:24
                                                  Jeszcze raz...
                                                  • dorka_31 Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:25
                                                    No widzisz, i udało się! smile))

...Muszę kiedyś i ja spróbować....
                                                  • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:25
                                                    Uda łosięsmile)
                                                  • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:29
                                                    Tylko czemu to jest w dwóch linijkach, wie ktoś? help...
                                                  • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:30
                                                    Ok, juz wiem czemusmile
                                                  • dorka_31 Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:33
                                                    maalza napisała:

> Tylko czemu to jest w dwóch linijkach, wie ktoś? help...

Co jest w dwóch linijkach?? Ja mam w jednej...
                                                  • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:40
                                                    > Co jest w dwóch linijkach?? Ja mam w jednej...

ja tez juz mam, nic się nie przejmuj!
                                                  • groha Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:30
                                                    Jest! Ślicznie Ci się udałosmile
                                                  • maalza Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:32
                                                    Dziekuję, dziekuję za uwagę!
                                                  • groha Re: raz dwa trzy, próba mikrofonu 18.07.06, 14:40
                                                    A sama sygnaturka - super, hiper i w samo sedno, naprawdęsmile
                                                  • lylika A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:40

• lylika Re: A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:42
                                                    Zabieram swoje gałganki i szmatki i idę na swoje podwórko! Wy sobie gadacie w tym czasie kiedy ja jestem w pracy a w pracy nie mam kompa!!!!!!
                                                  • lylika Re: A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:44
                                                    A po południu i wieczorem to sama ze sobą muszę gadać. Zobaczycie, zrobie sobie drugie konto gazetowe i sama ze sobą pogadam wieczorami jak Wy ze mną nie chcecie. Ooo!
                                                  • stara.gropa Re: A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:44
                                                    Trzeba szybko zmienić pracę, na taką z kompem. To forum, to nasz codzienny
                                                    kącik humoru i rozrywki, żeby nie zwariować w pracy.
                                                  • lylika Re: A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:47
                                                    stara.gropa napisała:

> Trzeba szybko zmienić pracę, na taką z kompem.
                                                    Bardzo się cieszę, że mam tę którą mam. Nie mam szansy na zmianę.
                                                  • lylika Zna ktoś Czesława Niemjena? 19.07.06, 09:32
                                                    ???
                                                  • stara.gropa Re: Zna ktoś Czesława Niemjena? 19.07.06, 11:03
                                                    A gdzie znalazłaś taką perełkę?
                                                  • lylika Re: Zna ktoś Czesława Niemjena? 19.07.06, 15:06
                                                    stara.gropa napisała:

> A gdzie znalazłaś taką perełkę?
                                                    Znalazłam wczoraj w "Panoramie" TVP2 godz. 16.00
                                                    Nowy pan premier wręczał byłemu panu premierowi płytę ze słowami: to jest "Sen o Warszawie" Czesława -tu zerknął na okładkę- Niemjena.
                                                    Nowy premier skomentował: dziwny jest ten świat...
                                                    Było "...z ziemi włolskiej..." to może być i Niemjen.
                                                    P.S. we wszystkich następnych wiadomościach było już wycięte.
                                                  • dorka_31 Re: A ja się tak nie bawię! 18.07.06, 14:45
                                                    No co Ty!... Każdy gada, kiedy może smile) Jak będziesz miała czas, to sobie
                                                    odbijesz. Ktoś tam zawsze będzie... (na mnie masz duże szanse wink)
    • g0p0s Re: aktualności 19.07.06, 15:10
      Chciałem tylko napisać, że wątek się za bardzo wciął w prawo. Piszmy tutaj,
      łatwiej się będzie czytało.
      • lylika Re: aktualności 19.07.06, 16:00
        g0p0s napisał:
        Chciałem tylko napisać, że wątek się za bardzo wciął w prawo. Piszmy tutaj,
        > łatwiej się będzie czytało.

Możemy zacząć robić wzorki "wewnątrzwątkowe" /o mamo, ależ to słowo wygląda!/.
        • dorka_31 Re: aktualności 21.07.06, 14:44
          Mam wrażenie, że jakaś taka mała aktywnośc na forum dziś panuje... Ja rozumiem,
          że jest 33,5 stopnia w cieniu (przed chwilą sprawdziłam), ale chyba wszystkim
          na raz komputery się nie przegrzały. No, chyba że to wcześniejszy weekend...
          ...Tylko co wtedy z jutrzejszą frekwencją?...
          • groha Re: aktualności 21.07.06, 14:55
            Dzisiaj, to już jest po prostu obezwładniająco. Jak na pustyni. Nic, się nie
            chce, tylko: wody! wody...!
    • mzrr21 Re: aktualności 21.07.06, 14:50
      Jest piatek, a u mnie w biurze tradycją jest spietrzenie różnych afer o 14.30 w
      piątek. Nie było jeszcze piątku (pracuję w tej instytucji22 lata) żeby w piatek
      nie wyskoczyło jakies cudo.
      • dorka_31 Re: aktualności 21.07.06, 15:07
        To przynajmniej przygotowana jesteś...
        U mnie wciąż dzieją się "cuda", bez względu na kalendarz. Absurdy, jedne lepsze
        od drugich i czasem to zupełnie ręce opadają. Chwilami zaczynam się
        zastanawiać, czy jest w naszym kraju choć jedna normalnie funkcjonująca
        instytucja...
        • migos Re: aktualności 21.07.06, 15:16
          nie ma. naprawdę.
        • fatalna.baba Re: aktualności 21.07.06, 15:21
          Alez jest! Wszystkie! To jest własnie taka norma.
          • dorka_31 Re: aktualności 21.07.06, 15:48
            fatalna.baba napisała:

> Alez jest! Wszystkie! To jest własnie taka norma.

No popatrz, na to nie wpadłam....
            To chyba tak z myślą uatrakcyjniania nam życia codziennego, albo po to, żeby
            jak ktoś ma chandrę mógł sobie na coś ponarzekać wink
            ...A może jeszcze jest jakiś ukryty powód?...
            • lylika Re: aktualności 21.07.06, 15:55
              Jedyna normalna instytucja to dom wariatów.
      • maalza Re: aktualności 21.07.06, 15:48
        U mnie w biurze w piątki zawsze albo wyjdzie jakas afera albo cos się psuje.
        Dzisiaj ogólnodostępny serwer odmowił posłuszeństwa.
        Sytuacja wydaje się już opanowana...do czasu ;-(
        • dorka_31 Re: aktualności 21.07.06, 15:59
          Pewnie do kolejnego piątku... wink)

A u mnie właśnie się zachmurzyło i gdzieś w dali zagrzmiało...
    • dorka_31 Re: aktualności 09.08.06, 09:08
      W Żyrardowie oberwanie chmury!
      Za oknem aż siwo od deszczu i spory potok już płynie przez parking.

...Czemu nie może być wszystkiego po trochu, tylko albo susza albo ulewa?!...
      • xkropka Re: aktualności 09.08.06, 09:16
        W Warszawie tylko pochmurno.
        Ale za to w poniedziałkowy wieczór deszcz specjalnie uwziął się na mnie -
        zaczął dadać dokładnie wtedy, gdy wyszłam z siłowni, więc biegłam od drzewa do
        drzewa i jak tylko zaczynało mi sięwydawac, że słabnie i wychylałąm nos spod
        zieleni, to on znowu, huzia na mnie niewinną...
        • 36krzysiek Re: aktualności 09.08.06, 11:56
          pada sobie deszczyk rowno
          raz na kwiatek, raz na g...oraaaaaaaluuuuu! czy ci nie zaaaaaaaaal!
    • groha Re: aktualności 09.08.06, 12:18
      Góralom niskopiennym trochę żal, bo u nich nie pada. Tak czytam o tych ulewach,
      oglądam te potopy i się zastanawiam, co te chumury zatrzymuje, czyżby, hehe,
      gór szczyty? Jak tylko zobaczą tę świętokrzyską mizerotę, to dawaj w tył na
      lewo... I nadal susza. Aż mi się wierzyć nie chce, że gdzieś pada nadmiernie,
      naprawdę.
      • 36krzysiek Re: aktualności 09.08.06, 12:27
        Groha, Ty sie dobrze rozejzyj dookola, moze masz jakis indianski totem
        odganiajacy deszcz i nawet o nim nie wiesz? sprawdz piwnice, strych szafy i
        komorki! smile
        • groha Re: aktualności 09.08.06, 12:50
          Sprawdziłam - nie mam piwnicy, strychu, ani komórki. W szafie nie znalazłam
          nic, nawet moli. Czyli to nie moja sprawka. Za to ciekawi mnie, co po
          okolicznych wsiach trzymają w tych różnych składzikach. Albo czym grzeszą...
          Prawdę rzekłszy, z egoistycznego punktu widzenia, to mnie powinno być wsio
          ryba, czy pada, czy nie. Moje uprawy balkonowe mają się całkiem dobrze
          niezależnie od pogody. A jednak mnie gryzie. I nie są to mole, się okazuje.
      • dorka_31 Re: aktualności 09.08.06, 13:30
        U mnie już nie pada. Ciepło i chwilami nawet słoneczko.
        Za to paruje, co w połączeniu z ciepłem... Chyba zaraz włączę wentylator...
        • edyta95 Re: aktualności 09.08.06, 13:38
          U mnie też już przestało padać, widać mamy z Dorką tą samą strefę klimatyczną.
          A z innej beczki dotyczącej poszukiwać Krzyśka.
          Mnie się wydaje, że my mamy oficjalną informację od p. Tadeusza, że wszystko
          jest oprócz pierwszego odcinka. Reszta jest albo może być w rękach przed chwilą
          wymienionego. W związku z tym nie wiem co.
          pozdrowionka
          • dorka_31 Re: aktualności 09.08.06, 13:58
            edyta95 napisała:

> U mnie też już przestało padać, widać mamy z Dorką tą samą strefę
            klimatyczną.

Dzieli nas w tej chwili tylko ok. 20 kilometrów, więc bardzo możliwe smile)
            • lylika Re: aktualności 09.08.06, 14:23
              Na Żoliborzu ciepło i słonecznie. Deszcz trochę padał ale wcześniej. Nie wiem o której i ile bo byłam w pracy ale sądząc po śladach niezbyt dawno i niezbyt obficie. Przyroda zadowolona jak nie wiem co.
    • lylika Re: aktualności 15.08.06, 13:40
      Czy u Was net też dziś taki "wołowaty" czy to tylko u mnie efekt uboczny przebytej awarii neostrady?
      • dorka_31 Re: aktualności 15.08.06, 14:25
        U mnie w miarę normalnie. Tylko, że ja mam przez lokalną kablówkę, a tu zawsze
        wolniej chodzi (i z przerwami), więc nie zauważam róznicy wink
      • mimbla.londyn Re: aktualności 15.08.06, 14:27

A u mnie cudnie!
        To nic ,ze leje i wieje! Jedna kochana Baba przeslala mi zbior ksiazek Pani
        Chmielewskiej i az pieje z zachwytu(ja oczywiscie ,a nie Baba czy Pani
        Chmielewska).
        A ze zaczelam podczytywac w miejscu publicznym(internet caffe)to juz minimum 6
        razy zwrocono mi uwage ,ze takie samolubne zachowanie i rechotanie do kompa
        jest mocno nie na miejscu i zupelnie nie wspolgra z pogoda i ogolnym nastrojem
        spoleczenstwa.
        Co mam w glebokim powazaniu ,bo juz nie chce i nie mam sily martwic sie
        WSZYSTKIM.
        Wiwat Chmielewska!

Pozdrawiam Wszystkich,rozplywajac sie w podziekowaniach dla
        cudownej ,wyjatkowej Baby(sprawczyni zamieszania)!

Mimbla Rozesmiana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Zmiana formy powoduje zmiane mentalnosci.
        Noam Chomsky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka