sloggi Re: Do wszystkich piszacych 8 21.07.06, 23:31 Setkę powiadasz, ja mam ochotę na pół litra. Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 22.07.06, 07:46 sloggi napisał: > Setkę powiadasz, ja mam ochotę na pół litra. Może być nawet cały litr, wszak sporo nas. Odpowiedz Link
april02 Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 08:58 CO było w teczce? Wołoduchu, nie męcz nas proszę i dawaj dalszy ciąg. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 10:52 april02 napisała: < CO było w teczce? Lista TW? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 16:47 groha napisała: > april02 napisała: > < CO było w teczce? > Lista TW? Tylko na dwie strony? Chyba nie. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 16:46 april02 napisała: > CO było w teczce? Jakis dwustronicowy dokument. > Wołoduchu, nie męcz nas proszę i dawaj dalszy ciąg. To ja sie mecze. Pisaniem. I czekaniem na pisanie innych. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 12:52 Wołoduchu, dawaj dalszy ciąg. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 16:49 stara.gropa napisała: > Wołoduchu, dawaj dalszy ciąg. Dalszy ciag nastapi, gdy przyjdzie na niego czas. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 24.07.06, 17:10 Właśnie zbieram sobie do kupy powieść Wołoducha, co by ją przeczytać i tak mi w locie mignęło, że jest tam coś o jakiejś aferze pocztowej. Ja mam tu swoją własną i całkiem realną, więc jak Wam to pisanie tak dobrze idzie, to może i mnie przy okazji pomożecie... Zbieram się, żeby napisać skargę do Poczty Polskiej, bo ktoś zaczął mi kraść zagraniczne przesyłki. Wcześniej to mi się nie zdarzało, a ostatnio zginęły trzy. Cholera mnie bierze i wstyd mi jak nie wiem co, kiedy ktoś mnie się pyta czy już dostałam, a tu nic. Nie mam doświadczenia w podobnej korespondencji i już od kilku dni tak chodzę i próbuję coś stworzyć. Może coś podsuniecie?... Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. To jak... Pomożecie??... Odpowiedz Link
april02 Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 08:12 Z doświadczenia wiem, że dyskusja z podobnymi instytucjami przynosi skutek mniej więcej po wymianie trzech listów. Ja bym napisała reklamację na początek grzecznie i zobaczyła co mi odpiszą. Potem natomiast (bo skutku uprzejme zażalenie nie przyniesie żadnego) zrobiłabym małą albo i większą awanturkę. W pisaniu listów awanturniczych chętnie pomogę Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 08:16 Ja bym połączyła napisanie grzecznego pisma z osobistą wizytą u naczelnika /chyba trzeba wcześniej umówić wizytę/ i urządzeniem próby awantury z zaznaczeniem, że następne wizyty przebiegną w dużo ostrzejszej formie jeśli ta nie przyniesie oczekiwanego skutku. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 08:28 No właśnie w tym problem, że ja nie jestem awanturna... Dlatego tak długo się zbieram. Ktoś, kto miał kiedyś podobny problem poradził mi, żeby napisać do rzecznika Poczty Polskiej. Ponoć skutkuje. Tylko ja z treścią mam problem, choć wkurzona jestem mocno. Jakbyście miały jakiś pomysł, to chętnie wszelkich rad posłucham ) Odpowiedz Link
april02 Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 08:43 Grzeczne pisemko to nie problem, piszesz: Szanowny/a Panie/Pani! Dotychczas byłam zadowolona z usług Poczty Polskiej. Niestety ostatnio wystąpiło kilka godnych ubolewania incydentów, które podkopały moje zaufanie do tej szacownej instytucji. <Opis incydentów> Ufam, że zajmie się Pan/i tą sprawą traktując ją priorytetowo. Oczekuję na odpowiedź. Z poważaniem A jak Ci odpowie, że niestety ubolewa, ale nic nie może zrobić, to pojedziemy z nimi jak z... Nie będę się wyrażać Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 08:52 Nooo April, pisemko palce lizać. Popieram też pomysł grupowego występu /możemy nawet z muzyką, np zagramy na bębnie/ Do Dorki: Jeśli chodzi o awantury w cudzych sprawach to mam doświadczenie i bardzo chętnie. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych - PROŚBA 25.07.06, 09:41 Bardzo dziękuję za cenne uwagi. Spróbuję coś sklecić i wysłać ) A swoją drogą, ciekawa jestem na którym etapie giną te przesyłki i czy jest to w ogóle jakoś sprawdzalne... Odpowiedz Link
ida14 Re: Do wszystkich piszacych 8 24.07.06, 22:04 Posi Ania posi. Wołoduchu kochany... Usmiechnę się ładnie o prosze jak ślicznie Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych 8 25.07.06, 12:38 Dzięki! )) ...A poza tym, to do poczty nie trzeba mnie ponaglać. Sprawdzam kilkanaście razy na dobę. Cóż, uzależnienie... Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do mzrr21 25.07.06, 13:03 mzrr21 napisała: > Przepraszam bardzo Za co??? Przecież ja Ci wdzięczna jestem i cieszę się bardzo! Jesli napisałam coś nie tak to widać upał mi zaszkodził.... Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Do Dorki 25.07.06, 13:15 Ja Cię przepraszałam za to, że Cię pogoniłam na pocztę. Nie wiedziałam żeś uzależniona. Cholera co sie dzieje z tym serwerem, bez przerwy trzeba sie logowć Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do Dorki 25.07.06, 13:42 Mój serwer też jakoś tak ciężko chodzi... Ale i tak dobrze, że w ogóle chodzi, bo wczoraj po południu przez dłuższy czas nic nie miałam. To dopiero mnie irytacja ogarniała! I pomyśleć, że jeszcze parę lat temu (no, może więcej) nie wiedziałam co to komputer... A swoją drogą, dużo tego tekstu. Będę musiała chyba na raty drukować, żeby mi kolejne urządzenie nie odmówiło współpracy...) Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 25.07.06, 14:00 Dorko, nie co innego, a właśnie ginące walory, natchnęły Wołoducha do pisania powieści. Więc może Ciebie też natchną? Wszak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, a wena, to takie coś dziwnego, że wszystkim potrafi się pożywić, byle tylko pozwolić jej przycupnąć na ramieniu i nie machać za bardzo rękami) April nie macha i proszę! Taką efektowną Luśkę wymyśliła, że aż miło znów na nią patrzeć ) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych 8 25.07.06, 14:15 Dzięki, też lubię szukać we wszystkim pozytywów ) ...Ale póki co, to taka sytuacja powoduje u mnie zgrzyt zębów i ból głowy. No bo do czego to podobne - ktoś do mnie wysyła coś w dobrej wierze, a jakaś cholera to sobie kradnie! Tylko dlatego, że przesyłka zza granicy przyszła. No i co? Diamentów tam nie znajdzie, tylko jakieś zwyczajne rzeczy, które być może nawet mu się nie przydadzą, a mnie sprawiłyby przyjemność... Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 25.07.06, 14:34 Wyobrażam sobie. Każdy z nas ma chyba takie doświadczenia z Pocztą Polską, a G0p0s, to już szczególnie. W jakimś wątku jest o tym, jak czekał na przesyłkę z Kanady. Wszyscy podziwialiśmy jego anielską cierpliwość, wszyscy. No, ale to twardy facet jest, wiadomo. Co innego my, emocjonalne kobitki. Od samej niezrozumiałości tego, że ktoś może nam coś ukraść, dostajemy białej gorączki, nie? I ja to rozumiem Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych 8 25.07.06, 14:59 No właśnie, jak człowiek sam jest uczciwy, to trudno mu uwierzyć, że ktoś może mu coś ukraść. W dodatku paczkę, której zawartość może być banalna. Ktoś mógł mi przysłać ozdobną miskę dla psa. I co - złodziej sam nie skorzysta, a mnie i nadawcy zepsuje humor... Pamiętam swój pierwszy szok, wiele lat temu (jak nastolatką jeszcze byłam). Przez nieuwagę zostawilam rękawiczki na ladzie w MPiK-u. Wróciłam po minucie i już ich nie było. Mój umysł zupełnie nie mógł tego pojąć. Zwykłe wełniane rękawiczki! Ale na szczęście ich nie lubiłam, więc szybko udało mi się otrząsnąć) ...Co innego przesyłki...echhh, już zgrzytam.... Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do April 26.07.06, 08:20 Zainspirowana Twoimi cennymi radami napisałam i wysłałam wczoraj skromne pisemko. Jak mi cos odpowiedzą, to dam znać. Dzięki za pomoc! ) Odpowiedz Link
april02 Re: Do April 26.07.06, 13:45 I świetnie. Najprzyjemniejsze jest to uczucie, że sie w końcu zrobiło coś co wisiało i wisiało No to teraz czekam na skutki. Jak nie będą po Twojej myśli to będziemy pisać dalej, tylko bardziej interesująco Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 08:08 Wołoduchu, śpieszę donieść, że wczoraj z mieszkania Pawlaka wychodziła jakaś tajemnicza blondynka. Jak mnie zobaczyła, to szybko założyła ciemne okulary i odwróciła się w drugą stronę. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 16:04 Ciekawe. A czy byla to tajemnicza blondynka w czarnym bucie? Jesli tak, to mogloby to wiele wyjasnic... Dziekuje za czujnosc! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 16:23 Wołoduchu, czy Ty widzisz, jak dzisiaj pięknie wkomponowaliśmy się w indiańskie klimaty?? Ciekawe tylko, co Wielki Manitou na widok białych skwaw, palących i tańczących z tomahawkami...? Całe szczęście, że trzymamy z Pawełkiem, on ma wielkie zasługi. U Indian, jak widać, też) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 16:47 Widze, widze... Moze by tak jeszcze postawic tipi na podworku i zaczac sie do niego przeprowadzac? Moze byc dziurawe... Takiej prowokacji pewnie Wielki Manitou nie zniesie... No a jesli dodac kopcace biale squaws podrygujace w takt mruczanek z siekierkami, to go tak szlag trafi, ze spusci trzydniowe oberwanie chmury... A o to przeciez chodzi, prawda? Tyle tylko, ze juz na drugi dzien na forum pojawia sie glosy wzywajace powrotu slonca, bo przeciez ile mozna tego deszczu wytrzymac... Natomiast Pawelek wielkich zaslug nie ma. Jak na razie tylko uchronil zycie, a w dodatku sam nie wie co odkryl, o ile w ogole cos odkryl... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 23:14 Kochane moje nie tańczcie zbyt energicznie bo ja mam jeszcze trzy dywny do uprania. Dajcie jeszcze jeden dzień... Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 31.07.06, 23:24 Nie ma mowy, możesz prać w deszczówce. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Do wszystkich piszacych 8 01.08.06, 09:07 Na but nie spojrzałam Ale się poprawię następnym razem. Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 01.08.06, 08:08 +23 stopnie Celsjusza. W cieniu. O 8 rano. Ziąb, można rzec, przeraźliwy) Odpowiedz Link
groha Re: A jeśli chodzi o Walory... 01.08.06, 08:43 to nic mnie tak ostatnio nie bawi, jak jedno śliczne nazwisko: Łobojcyk )) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: A jeśli chodzi o Walory... 01.08.06, 15:44 Nazwisko jak nazwisko... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: A jeśli chodzi o Walory... 08.08.06, 01:21 Wołoduchu, jak Ci leci, że tak zapytam niezbyt oryginalnie, mając na uwadze wyłącznie powieść, a nie, Boże broń, sprawy związane z fizjologią? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: A jeśli chodzi o Walory... 08.08.06, 02:39 Nie leci. Codziennie czekam z niecierpliwoscia na jakies nowe opowiadanko, odcinek kontynuacji czy bajeczke... a tu nic. Rece mi opadaja i pisac sie odechciewa... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: A jeśli chodzi o Walory... 08.08.06, 10:57 Z rękami i odechciewaniem, to mamy podobnie. Z tym, że ja mam odrobinę lepiej, bo nie wisi nade mną stado harpii, żądnych dalszego ciągu. No, może jedna... Więc już się w sobie zbieram, już. Niech no tylko dosmażę konfitury z wiśni. A ciekawe, co smaży April?? Odpowiedz Link
groha Re: A jeśli chodzi o Walory... 10.08.06, 01:39 Akurat pływam w czasie międzyoceanicznym, więc sobie zakrzyknę po matrosku: - Ahoj, Wołoduchu! Tak tylko. Bezinteresownie i z czystej sympatii. Smacznej kolacji życząc i miłego wieczoru. I żeby nie było - wcale nie chodzi mi o żadne Walory, wcale. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: A jeśli chodzi o Walory... 10.08.06, 17:59 Ahoj, Groho! Odpowiadam tez bezinteresownie i z czystej sympatii. Poniewaz wiem, ze nie chodzi Ci o jakies tam walory, to, odpowiadajac na nie zadane pytanie, powiem Ci, ze wszelkie apele do mnie skierowane moga miec taki sam skutek, jak moje apele do innych... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Do wszystkich piszacych 8 10.08.06, 12:53 Oswiadczenie ja nizej podpisany oswiadczam, ze plany dokonczenia powiesci w ten badz nastepny weekend okazaly sie niemozliwe. Pomijam juz brak atlasowej otomany i blinow z kawiorem, ale laptop, ktory mialem ukradkiem pozyczyc z pracy ulegl tajemniczej awarii i nikt go nie zna. Widac wszystkie sily czarne i biale sprzeciwiaja sie dokonczeniu epokowego dziela. Za utrudnienia przepraszamy. Autor Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Do wszystkich piszacych (Krzysiu!) 10.08.06, 14:47 Byłam, zweryfikowałam. Kawior od biedy dałoby się załatwić, ale na laptop odmawiający współpracy niestety nic nie poradzę... Nie mam wolnego do odstąpienia, a mój domowy komputer też niestety przenośny nie jest. Szkoda, bo powieść zapowiada się obiecująco i dalszego ciągu doczekać się nie mogę. ...(może jednak ktoś ma bezpańskiego laptopa??)... Pozostaje Ci poszukać kogoś, kto sprzęt ma, odwiedzić, poprosić o chwilowy dostęp (z tajemniczą miną ogłaszając, że masz misję do spełnienia), a potem nie dać się wygonić i korzystać! ...Prawda, że to proste? )) Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 10.08.06, 17:56 A jakbys tak naprawil wreszcie swoj domowy komputer? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 12:36 Proszony o danie znaku życia na forum. Bo ono bez niego, jak książka bez kartek, kawa bez kofeiny, papieros bez zapalniczki, kwiatek bez kożucha... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 16:25 Albo wol bez karety... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 18:06 Dziadek bez orzechów, sierotka Marysia bez krasnoludków... Kurza twarzuchna, co jest?? Źle się czujesz? Przystąpiłeś do klanu mistrzów zwięzłego stylu i lakonicznych wypowiedzi? Nie lubisz już nas? Wołoduchu?! Pozdrawiam Groha wielce zasmucona Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 18:52 Woloduchu !! rozchmurz buzie bo nie do twarzy ci w tej chmurze Woloduchu rozchmurz sie! maszerowac z Toba bedzie lzej Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 19:29 Nie jestem zachmurzony. A jako odchmurzacz doskonale mi robi paczka dla Kacyka... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 21:20 O tak ! Nie wiedzialam co mi pomoglo moj remanent przetrzymac Paczka dla Kacyka od dzis bedzie na recepte obowiazkowo dla zestresowanych, znudzeniowcow, zapracowanych, sfrustrowanych , rozleniwionych i chorych na zatwardzenie...no dla kazdego cos z Kacykowej paczki. Paczka dla Kacyka jest jak Amol i borsucze sadlo, na wszystko. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Gdzie jest Wołoduch?? 19.08.06, 19:28 groha napisała: > Źle się czujesz? Fizycznie czuje sie dobrze. > Przystąpiłeś do klanu mistrzów zwięzłego stylu i lakonicznych wypowiedzi? Od dawna. Chce pobic Hemingway'a w lakonicznosci. > Nie lubisz już nas? Alez lubie, lubie! Po prostu w tej chwili zbieglo mi sie kilka rzeczy, ktorym musze poswiecic sporo uwagi i wysilku. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Gdzie jest Wołoduch?? 21.08.06, 15:00 No, czasem się tak zbiega, jak gacie w praniu. Życzę więc, by Ci się wszystko ładnie rozprasowało, a potem wracaj, by tutaj odpocząć. Fo(r)tel Ci nawet przysunę, jak zajdzie taka potrzeba. Z podnóżkiem! Pozdrawiam Groha Odpowiedz Link
groha Re: Brawo April ! 22.08.06, 12:17 Ja tam wiem, że dalej będzie tak samo świetnie, lekko, dowcipnie, intrygująco i w ogóle - luśkowato na medal Bo April, to umie, że ho! ho! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Brawo April ! 22.08.06, 12:32 Racja! Aprilek umie poprawiac wtorki luśkowato i na medal))) Pierogi som i nencom (ortografia zamierzona, zeby mi tu nie bylo posadzania) Odpowiedz Link
april02 Re: Dziękuję :) 22.08.06, 12:36 Dziękuję za dobre słowo. Czuję się pogłaskana pod bródką i za uszkiem i łaszę się wdzięcznie Odpowiedz Link
ida14 Re: Brawo April ! 22.08.06, 15:38 > Pierogi som i nencom (ortografia zamierzona, zeby mi tu nie bylo posadzania) rany...a ja sie długo zastanawiałam co tu pisze Odpowiedz Link
ida14 Re: Brawo April ! 22.08.06, 20:12 no wiesz co?! Ja ci tak słodze w wątku zaproszeniowym, a ty mnie tu chcesz grzębić yyy tj. gnębić?? Oj, nie ładnie wujku, nie ładnie ;P chyba sie musze zastanowic nad tym przyjazdem do Antolki bo jeszcze mnie tam dorwiesz....:p:p I nikt mnie nie broni, ani Forumowa Mamusia, ani Forumowy Tatuś. nie bronią Ani ani, ani chyba popadłam w niełaske.. ciekawe czemu?? Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo April ! 22.08.06, 20:28 Przecież Cię Gopos objął amnestią, więc nie jest tak źle. Odpowiedz Link
ida14 Re: Brawo April ! 22.08.06, 22:18 Niby objął, ale po kilkuletnim pobycie w róznych szkołach juz nie wierze w żadne obiecane amnestie,. Szczegolnie przyczynił sie do tego mój historyk, który przekładał lub odwoływał jakis sprawdzien, a na drugi dzień wchodził do klasy i rozdawał testy bo stwierdził, ze mamy za mało ocen. (przepraszam za prywatne wynurzenia, ale az mnie skręca na myśl o tym "człowieku" i musze sią wyżyć, a tu przeca same dobre ludziska siedzą to zrozumieją) Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo April ! 22.08.06, 22:27 Tu jest miejsce na wszystkie wynurzenia i wynurzaj się do woli, szczególnie jeśli musisz zaczerpnąć oddechu. Amnestia jak amnestia, bardzo się jej oczekuje a jak obejmuje to nie wiadomo, śmiać się czy płakać. Wiesz, napisz to raz, dużymi literami, żeby G0p0s był syty i Ty bez uszczerbku. Odpowiedz Link
ida14 Re: Brawo April ! 22.08.06, 22:43 Dobra. A co ja miałam napisać?? czekaj... chyba JEST NAPISANE Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo, brawo April ! 23.08.06, 09:31 Bardzo mnie ta akcja wciąga i dlatego mam zastrzeżenia co do częstotliwości publikacji. Ja już nie mówię, żeby tak jak Kraszewski - 10 stron dziennie, ale nawet leniwy Sienkiewicz dawał co tydzień nowy odcinek. Prosimy uprzejmie się nie opieszalać tylko tworzyć, póki pióro - tfu ... klawiatura gorąca. Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo, brawo April ! 25.08.06, 00:06 lylika napisała: > Bardzo mnie ta akcja wciąga i dlatego mam zastrzeżenia co do częstotliwości pub > likacji. Ja już nie mówię, żeby tak jak Kraszewski - 10 stron dziennie, ale naw > et leniwy Sienkiewicz dawał co tydzień nowy odcinek. Prosimy uprzejmie się nie > opieszalać tylko tworzyć, póki pióro - tfu ... klawiatura gorąca. > Ja prześlicznie dziękuję. Ledwie dwa dni temu napraszałam się o zwiększenie tempa a tu proszę, jest nowy odcinek. Jeśli chodzi o mnie to mógłby być codziennie ale nie mogę być zanadto namolna i ograniczę się do pięknych podziękowań. I prosimy o ciąg dalszy bo nas uszy pieką z ciekawości. Odpowiedz Link
april02 Re: Brawo, brawo April ! 25.08.06, 11:12 No to Ci powiem w sekrecie, że ten odcinek specjalnie dla Ciebie Na codzienną twórczość niestety nie mam weny, a na dodatek poza nazwiskiem nie wiem jeszcze nic o trupie, więc muszę poczekać aż mi się przyśni, wymyśli, wyobrazi albo po prostu spłynie nie wiadomo skąd ) Pozdrowienia Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo, brawo April ! 25.08.06, 15:09 april02 napisała: > No to Ci powiem w sekrecie, że ten odcinek specjalnie dla Ciebie Na > codzienną twórczość niestety nie mam weny, a na dodatek poza nazwiskiem nie > wiem jeszcze nic o trupie, więc muszę poczekać aż mi się przyśni, wymyśli, > wyobrazi albo po prostu spłynie nie wiadomo skąd ) . Czuję się zaszczycona, dziękuję, pozdrawiam i życzę treściwych snów, wymyślnych wymysłów, bujnej jak dżungla wyobraźni i obfitych spływów, wszystko jedno skąd. )) Odpowiedz Link
lylika Re: Brawo, brawo April ! 29.08.06, 15:43 No co Wy? April 24-go dała nowy odcinek a Wy nic. Tylko ja mam Ją prosić o następne? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Brawo April ! 23.08.06, 09:32 Pewnie, że po sprawie) PS. Ja nie jestem, nie byłem i nie będę nauczycielem. Odpowiedz Link
groha Re: Miesięcznica... 01.09.06, 13:26 Właśnie minął miesiąc od kiedy nie ma z nami Dziadka. Wołoducha też nie ma, bo co ta bycie, gdy ponoć czyta, ale nie chce mu się z nami gadać. Smutno i wyć się chce... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Miesięcznica... 02.09.06, 02:48 Gdzies juz napisalem ze mi pare spraw wyskoczylo. Efekt taki, ze caly moj dotychczasowy rozklad jazdy wzial w leb. Zas co do miesiaca... wielkie mecyje... JWPan Baron wstrzymal publikacje na kilka miesiecy, a jak zakonczyl, to w takim stylu, ze Hemingway (gdyby zyl), przyjezdzalby do JWPana Barona po nauki! Tak wiec, pomijajac moj brak czasu, to nie chce rozstawac sie z Dziadkiem az tak telegraficznie. Swoja droga, ciekawe, co byscie powiedzieli, gdybym tak zrobil? Z drugiej strony, to ciagle wsuwam swoje trzy grosze w watki, gdzie mam cos do powiedzenia i to nie w stylu AOLowskim. Tak wiec jestem, nie tyle na uboczu, co po prostu nie w swietle jupiterow. Pozdrawiam Woloduch P.S. A z Idusia zawarlem pewien uklad. Ona juz sie wywiazala, wiec, chociaz nie dalem nobile verbum, to slowo sie rzeklo... kobylka u plota... W. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Miesięcznica... 02.09.06, 09:50 woloduch1 napisał: ... wielkie mecyje.. Czesto uzywam ale nie wiem skad to pochodzi, Czy to mecyja czy mecyj? Wie kto? Dzieki Woloduchu za inspiracje do zadania nurtujacego pytania. Odpowiedz Link
groha Re: Wielkie mecyje:) 02.09.06, 11:55 No, ja nie mogę, naprawdę nie jestem w stanie przejść obojętnie obok takiego pytania, jak np. skąd wzięły się mecyje, bo mnie zaraz zaczyna gryźć i swędzieć wszystko. Więc zamiast iść i szykować miotłę na sabat, poszukałam i znalazłam: "Mecyje (jidisz, z herb. mecia - rzecz znaleziona) - potocznie iron. coś nadzwyczajnego; przysmak, specjał" (Słownik wyrazów obcych. PWN. Wa-wa 1980) Dzięki, Asiu, za bodziec! Też używam, więc przynajmniej już wiem, co i jak. Najlepiej, to z takim akcentem na własne "ja" - wielkie MI mecyje! - prawda? ) P.S. Wołoduchu, tutaj nie ma żadnych jupiterów. Ciemno, jak cholera. Gramy kameralnie - przy świecach Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Wielkie mecyje:) 02.09.06, 15:59 Acha, przy swiecach... A niech, nie daj Boze, ktos sie usunie w nieco glebszy cien, albo swieca zacznie filowac i pograzy ktosia w mniejszej ilosci swiatlocienia, to zaraz pada pytanie o jupiter albo przynajmniej reflektorek punktowy... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wielkie mecyje:) 02.09.06, 16:56 - wielkie MI mecyje! dzieki, duzo lepiej beda mi te mecyje teraz wychodzic. i gdzie ja bym taka wiedze zdobyla? Dzieki! Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 13:01 Ha! Mamy nowy odcineczek! Czyli wychodzi na moje - bez lekkiego szturchańca żaden pisarz się nie obejdzie. Tworzyć można i przy świeczce, ale pokazać dzieło należy w pełnym świetle. Bez publiczności nie ma artystów, a jeśli są, to sfrustrowani Wołoduchu, powiem Ci szczerze, że te mafie, przemyty i to całe ustrojstwo, o którym piszesz, w rzeczywistości jest okropne i mało śmieszne, ale opisując je, jakoś dziwnie mnie z tym wszystkim oswajasz i rozwijasz moją wiedzę w dziedzinach dotąd omijanych wielkim kołem, jak coś brzydko pachnącego. A nadzieja, że chociaż w Twojej powieści w końcu szlag trafi takich Pawlaków i innych podolców, pcha mnie do niej szalenie i powoduje, że z niecierpliwością oczekuję dalszego ciągu. Który, mam nadzieję, wkrótce nastąpi, a dzisiaj dziękuję za to, że już tych wszystkich skurczybyków mają na widelcu i jest jakaś szansa, że sprawiedliwość zwycięży. Choć na chwilę, ale dobre i tyle. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 16:10 groha napisała: > Ha! Mamy nowy odcineczek! Czyli wychodzi na moje - bez lekkiego szturchańca > żaden pisarz się nie obejdzie. Tworzyć można i przy świeczce, ale pokazać > dzieło należy w pełnym świetle. Bez publiczności nie ma artystów, a jeśli są, > to sfrustrowani Z calym szacunkiem dla Twojej tezy na temat szturchanca: GUZIK PRAWDA! Cztery rzeczy mialy wplyw na nowy odcinek: zakonczenie panabaronowej powiesci (ktore przyjalem z mieszanymi uczuciami), nowa powiesc April, prywatne porozumienie z Ida i moje postanowienie o ukonczeniu powiesci. Najwiekszy wplyw mialy dwa ostatnie punkty. > Wołoduchu, powiem Ci szczerze, że te mafie, przemyty i to całe ustrojstwo, o > którym piszesz, w rzeczywistości jest okropne i mało śmieszne, ale opisując je, > > jakoś dziwnie mnie z tym wszystkim oswajasz i rozwijasz moją wiedzę w > dziedzinach dotąd omijanych wielkim kołem, jak coś brzydko pachnącego. A > nadzieja, że chociaż w Twojej powieści w końcu szlag trafi takich Pawlaków i > innych podolców, pcha mnie do niej szalenie i powoduje, że z niecierpliwością > oczekuję dalszego ciągu. Który, mam nadzieję, wkrótce nastąpi, a dzisiaj > dziękuję za to, że już tych wszystkich skurczybyków mają na widelcu i jest > jakaś szansa, że sprawiedliwość zwycięży. Choć na chwilę, ale dobre i tyle. No, szlag ich chyba wszystkich nie trafi, bo kara smierci, niestety, w Polsce zlikwidowana, a ponadto trudno byloby podciagac pod nia np. przemyt czy machlojki finansowe badz czyny dokonane pod grozba szantazu. Nie trafi ich rowniez dlatego, ze nie sadze, zeby kazdy z nich sie probowal ratowac przed aresztowaniem wystrzeliwujac wokol siebie droge ucieczki i padajac od celnej kuli snajpera. Ale masz racje: na widelcu juz sa, minister sprawiedliwosci jest w stanie szalu i chce osobiscie podpisac nakazy, wiec szanse sa. Chociaz na chwile. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 22:50 No to jeszcze jeden odcinek. Ten z kolei jest opublikowany z mysla, ze moze uda mi sie przekonac nasza Idusie do mojej sugestii. Czzy ktos mnie poprze? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 22:55 woloduch1 napisał: > No to jeszcze jeden odcinek. Ten z kolei jest opublikowany z mysla, ze moze uda > mi sie przekonac nasza Idusie do mojej sugestii. Czzy ktos mnie poprze? > > Pozdrawiam . Jak mamy popierać skoro nie wiemy o co chodzi. Może chcesz dziecko zwieść na manowce? Za odcinek dzięki. Już drukuję i biorę się za czytanie. > > Woloduch > Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:04 O Jezusicku z matusinego obrazka, ale mi się dostało. I to za co? Za konika. Ale co tam. Weszłam do literatury. Nie, wjechałam na koniu. To dopiero niespodzianka. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:15 Ano wjechalas. Cierp cialo, kiejs chcialo. Byc moze w wydaniu drugim (poprawionym) trzeba bedzie umiescic Twoj nick... 8-{)> Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:30 woloduch1 napisał: > Ano wjechalas. Cierp cialo, kiejs chcialo. Byc moze w wydaniu drugim > (poprawionym) trzeba bedzie umiescic Twoj nick... 8-{)> > > Pozdrawiam > > Woloduch > To czym ja się tak naraziłam, żeby mnie aż po nicku wymieniać? A ja ci właśnie machnęłam klaczkę w podziękowaniu. Ale jeśli nickiem straszysz to nie wieszam. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:40 Narazilas? Po nicku bylo juz pare osob wymienionych - Stara.gropa, G0p0s, Abere8 i zadna nie protestowala, kilka zas wrecz zalowalo, ze ich nick nie zostal wprowadzony. Ale jesli nie chcesz... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:46 Troszkę się tylko kryguję, bo tak wypada. Ja jestem bardzo starej daty. Rano spojrzałam w dowód osobisty. Rany... jaki ja mam stary pesel! Ukłony. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 03.09.06, 23:13 Sugestia byla wyrazona juz uprzednio na forum i nikt nie uznal jej za zdrozna. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 04.09.06, 00:18 Ja proszę o wybaczenie, ale chyba się troszkę pogubiłam. Kogo mam poprzeć, kto wjechał na koniu, co nie jest zdrożne i gdzie jest Ida?? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do wszystkich piszacych 8 04.09.06, 01:32 A co tu jest do gubienia sie? Lylika na koniu wjechala do powiesci, aczkolwiek nieco bezimiennie. Ja prosze o poparcie mojej sugestii wyrazonej do Idy, ktora bynajmniej nie jest zdrozna (sugestia, nie Ida) a Idy nie ma (albo juz spi, albo sie wkrotce pojawi). Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
ida14 Re: Do wszystkich piszacych 8 04.09.06, 21:09 Mineły dobre czasy pjawiania sie w takich godzinach. już tylko wprzerwach niedzielnych będe mogła z Wołoduchem pogadać. Żal serce ściska... Odpowiedz Link
groha Re: Do wszystkich piszacych 8 04.09.06, 21:42 Iduś, a rozmowy z innymi już całkiem wykluczasz? No, to smutno. Odpowiedz Link
ida14 Re: Do wszystkich piszacych 8 05.09.06, 18:40 Nie wykluczam, ale te bedą możliwe, a z wołoduchem tylko w weekendy. Przygnebia mnie to... Odpowiedz Link
april02 Re:Wołoduchu! 05.09.06, 09:07 Dziękuję za nowe odcinki. Sama nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo stęskniłam się za Dziadkiem, Janeczką i Pawełkiem Tradycyjnie, czekam na więcej. PS. Miło mi, że Luśka Cię zmotywowała do pisania Odpowiedz Link