mzrr21 03.01.07, 10:50 Trzeba się zacząc rozgladać za tygrysem, żeby do wzięcia i ofiarowania był gotowy taki troszkę podchowany, ale jeszcze młdziutki coby sie dał Gurui wytresować, w przynoszeniu kapci naprzykład Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka_31 Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 12:25 Noooo, to byłby prezent z rozmachem! Ale może jednak... jakieś nieco skromniejsze propozycje... ) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 13:07 przepraszam najmocniej za wtręt z offu <dyg> Mam do Was pytanie: Wiadomo, że Pani Joanna Chmielewska ma słabość do astrologii (pamiętna wymiana zdań z Alicją z filmu "Moje wykopane studnie"). Czy gdzieś jest podana godzina urodzenia pani Joanny? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 13:30 Jeżeli z daty i godziny urodzenia wszystko można wywnioskować, to maże tak od tyłu, co? Wystarczy przeczytać Autobiografię, wywiady i godzina sama wyjdzie co do sekundy. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 13:51 Wtedy byl tylko jeden czas i nic na to nie poradze. Nieba jeszcze przychylic? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 13:57 jeśli to komus cos mówi -Slonce w Baranie (w trygonie z Jowiszem - bezcenne, odpowiada za humor, rozmach, podróze... itd) -Ksiezyc w Rybach (w scislej opozycji z Neptunem! - intuicja granicząca z jasnowidzeniem, stąd pewnie te podróże w wyobraźni np we Wszyscy jestesmy podejrzani - zastanawiałam się, skąd taki talent? - no więc z tej właśnie opozycji, i meduialnego samego w sobie Księzyca w Rybach) -asc. w Wadze - Urok, uroda. Klasa. To wszystko, co widac "na pierwszy rzut oka"...i jeszcze parę szczegółów, którymi nie zanudzam. Jeszcze raz dziękuje, chciałam zobaczyć TEN horoskop, a już nie jestem w posiadaniu Autobiografii, kiedy ją czytałam nie miałam pojęcia o horoskopach. Tak wygląda: www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=sjgfilewteBeQ-u1107702606&nhor=12952188 Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:02 Wikipedia twierdzi, że niekoniecznie. Prezes Rady Ministrów władał czasem. Jak było w interesującym nas roku - nie wiem. Nieba nie przychylaj, bo nas chmury zaduszą Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 13:57 No dobra, gadu, gadu, a pomysły gdzie? Jak uhorendować, tradycyjnie czy postmodernistycznie? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:09 Pomysły się wykluwają. Myślę, że styl może być dowolny, co tak komu w duszy gra) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:12 > No dobra, gadu, gadu, a pomysły gdzie? W rekawie jeszcze. Jeden genialny lezy nam odlogiem od dwoch lat. Moze czas na realizacje nastal? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:21 Teraz będzie trudniej, bo jeden słoń wyjechał. Ale Asiu, jak zdobędziemy wór nawozu, to Ty go wręczysz, dobrze? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:23 Rozkaz , Pani Prezes !! Bedzie wykonany bezblednie, wlacznie z roztrzepaniem. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:27 No to pierwsza propozycja już jest. Worek słoniowego nawozu. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 13:40 W radio usłyszałem, że utrzymanie miesięczne słonia (chyba same żarcie) kosztuje 600 złotych. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 13:47 no ale nawoz mozna sprzedawac i sie zwroci ) Jesli kupujemy, to tylko nie malego slonika. Malutkich sie boje, a duzych wcale. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 13:55 Oooo! Wreszcie sie pomysl wyklarowal )) Pani Prezes niech wpisze do protokolu, ze trzecia/czwarta propozycja uczczenia Guruy zostala zgloszona. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 14:09 Wydajność słonia wynosi ponoć 100 kg/dzień. Co daje koszt własny 20 groszy za kilogram, nie licząc amortyzacji i pojenia) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 14:38 Podpisze sie kontrakty z gminami i bedzie sie nawozic parki stoleczne bezposrednio zywym sloniem. Odpadnie kosz workow, transportu, paliwa i utykania w korkach. Pojenie z hydrantow i fontann. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:32 A czy Gurua po ostatnim spotkaniu jeszcze chce od nas jakieś prezenty otrzymywać? )) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 14:41 Na ten temat milczała jak zaklęta. Ale, ale przecież wyraźnie nas zachęcała (żeby nie powiedzieć podjudzała), żebyśmy odnaleźli Marka. Teraz coś mi wpadło do głowy; może urządzimy przyjęcie w stylu Alicji? Wokół ciemno i tylko pośrodku lampa świecąca na czerwono. Same nogi kłębiące się dookoła Guruy, a reszty kadłuba nie uświadczysz. Odpowiedz Link
xkropka Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 09:40 Już raz za trupa robiłam, mam doswiadczenie, zgłaszam się więc na ochotnika )) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 15:34 stara.gropa napisała: > Ale, ale przecież wyraźnie nas zachęcała (żeby nie powiedzieć podjudzała), > żebyśmy odnaleźli Marka. No właśnie, czy ktoś już próbował coś w tym temacie?? Odpowiedz Link
mucha90 Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 16:04 A ciąg dalszy też zgodny z treścią książki? ostrzeżenie -> trup? ja się tak nieśmiało wtrącam tylko, bo z racji odległości czynnego udziału w organizacji brać nie mogę Odpowiedz Link
april02 Re: Urodziny Gurui 03.01.07, 22:49 Ha! Popatrz jakie jesteśmy jednomyślne Przysięgam na klęczkach, że najpierw napisałam posta w wątku 20007 a potem przeczytałam Twoją propozycję I jeszcze jakbyśmy namówili Pawła na uczestnictwo... Tylko kto nam odegra rolę pana Muldgaarda? Odpowiedz Link
lylika Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 08:37 > Ale, ale przecież wyraźnie nas zachęcała (żeby nie powiedzieć podjudzała), > żebyśmy odnaleźli Marka. ... To Ty podjudzałaś. Sama słyszałam. .... Teraz coś mi wpadło do głowy; może urządzimy przyjęcie w stylu Alicji? Wokół > ciemno i tylko pośrodku lampa świecąca na czerwono. Same nogi kłębiące się > dookoła Guruy, a reszty kadłuba nie uświadczysz .... Do tego najlepiej nadaje się mój ogródek. Odpowiedz Link
anmanika Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 09:20 Może dla odmiany szefową przebierzmy za Alicję? Wczoraj widziałam nowe wydanie "Wszystko czerwone". Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 09:39 2 kwietnia to szefową może być już szef. Na Alicję nie nada się, ale na Edka... Odpowiedz Link
xkropka Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 09:44 A, gdyby przyjęcie było w ogrodzie u Lyliki, to mogę ugotować kaczkę po pakistańsku - raz już robiłam, udała się I śledziki, i barszczyk też mogę Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 10:17 A kto chciałby być Kaziem i przesiedzieć całe przyjęcie w krzakach? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 10:49 Na Alicję to chyba będą chętni... Najciekawsza rola! ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:15 To ja poproszę o rolę Anity, będę mogła dziabnąć kogoś nożykiem) Odpowiedz Link
xkropka Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:19 Na Anitę to mi bardziej Edyta pasuje (bez obrazy, tak mi jakoś wychodzi ))) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:22 dziękuję, dziękuję Gropo bez obrazy, ale Anita dość wrednie była odbierana, a Ty masz twarz dobrotliwą Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:23 Wygląda na morderczynię? Edytę przerobimy na Alicję. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:28 A może zrobić coś, o czym Gurua marzy a nie zrealizowała? Wyczytać między wierszami Autobiografii. Pierwsze co mi przychodzi do głowy to wycieczka do Grecji )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 11:44 W tym kierunku też powinniśmy pogłówkować. Nasze absurdy z jednej, a odczytanie życzeń z drugiej. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 12:05 Całe TWCh pojedzie z Guruą do Grecji, czy wyznaczymy osobę towarzyszącą? Odpowiedz Link
mucha90 Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 16:18 To ja się jeszcze raz wtrącę (taka moja natura), z czystej życzliwości, z takim pomysłem - a gdyby nie trzymać się tak dokładnie tego co w książce? Może mała zmiana? Tzn. do odkrycia śmierci Edka to wszystko tak samo, a potem wprowadzić w życie własną wyobraźnię. Bo jak nie, to Gurua w takim wypadku zna przebieg wydarzeń i gdzie tu element zaskoczenia? ;p Odpowiedz Link
groha Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 12:08 Tak sobie patrzę i patrzę na zdjęcia TWCh, podziwiając wysokiej klasy urodę oraz rasowość jej członkiń i członków, i wpadł mi do głowy pomysł wręcz doskonały - zróbmy Gurui prawdziwe wyścigi na Służewcu! Ja już nawet, kto może robić za Florencję, kto za Diabła, a kto będzie niezłym dżokejem... )) A poważniej, to może ten Order Uśmiechu wreszcie tego ten...? Byłby jak znalazł. Odpowiedz Link
groha Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 12:31 O, zjadło mi sens zdania, o ile ono w ogóle może mieć jakiś. Miało być: ja już nawet typuję, kto może robić za te konie) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 12:39 Ponieważ stare konie z nas, a znamy się jak łyse konie, to chyba wszyscy mogą stanąć do gonitwy? Będzie lepiej obstawiać Odpowiedz Link
xkropka Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 13:52 Ja tam się kwalifikuję co najwyżej na zapasioną klaczkę od pani magister z monogamicznymi małżeństwami kurzymi ))) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 13:23 zmienię fryzurę, a potem perukę owłosioną pożyczę od Lylki Odpowiedz Link
groha Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 18:46 )))) Muszę to zaraz przekazać Grohowi, żeby rozumiał zjawisko, które go dotyka. Był pewien, że zgodnie z prawem ciążenia, włosy schodzą my z głowy w niższe rejony, a okazuje się, że to nie tak - one tylko schowały mu się do środka! Pewnie po to, żeby szare komórki miały bardziej miękko, czy coś ))) P.S. W wyścigach mogę robić jedynie za przeszkodę na torze. Doskonale umiem leżeć bez ruchu, jak kłoda Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 19:34 > P.S. W wyścigach mogę robić jedynie za przeszkodę na torze. Doskonale umiem > leżeć bez ruchu, jak kłoda Jesli juz wyscigi zamienilas na zawody hippiczne to ja bede bajorem z woda tuz przy klodzie, wysadzana kwiatkami moge byc i pijawki w sobie zalegne. Polezymy razem, pogadamy sobie wreszcie geba jak ludzie. Odpowiedz Link
goonia Re: Urodziny Gurui 04.01.07, 21:02 wyscigi klusakow bylyby lepsze, jako kon zaprzegowy to ja sie nie nadaje, ale na grzbiet to sobie nic nie dam wsadzic. Kregoslup w oplakanym stanie i bez tego. Chcialam jakis skromny pomysl podac, typu pierwsza strona gazety/dziennika z dnia urodzin, ale teraz to tylko gre w podkowy, zeby w hipicznym temacie zostac. Odpowiedz Link
sqtek Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 06:32 Ja tak sobie podczytuje i niesmialo sie odezwe, ze w ostatniej czesci Autobiografii bylo cos o biletach do filharmonii? Jakos mi sie majaczy... Albo do teatru? Nie mam niestety egzemplarza pod reka Alez bylabym chetnie z Wami, pozdrowcie Gurue ode mnie, co? Odpowiedz Link
sqtek Re: Urodziny Gurui 05.01.07, 07:22 Dziekuje za zaproszenie, tymczasem jednak bede z Wami duchem, bo cialo za oceanem zostawie mimo wszystko.... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 13:34 Jutro to bedzie futro. Boze, jak tu cierpliwe czekanie trzeba trenowac. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 13:52 Jak jutro będzie futro z norek, to biorę Asiu, ćwicz cierpliwość, pomysł musi być zaakceptowany, a potem doszlifowany. Tu ukaże się już w postaci gotowej do zrealizowania. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 13:57 Asia potrafi szlifować. Recznie, mechanicznie, płaskie, wypukłe i wklęsłe Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 14:04 W takim razie, wszystkie pomysły Asia dostanie do heblowania. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 14:16 > Asia potrafi szlifować... mam nawet narzedzia jak mi sie recznie znudzi. Siekierką tez umiem tak pieknie ociosac, ze nikomu wlos z glowy nie spadnie. Slowo honoru. Odpowiedz Link
groha Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 14:04 Ja to już nawet czuję, że przez te zadawane ćwiczenia robię się taka cierpliwa, jakbym podążała do świętości. Drogą prostą, jak w pysk strzelił ) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 14:06 Kto tu kogo ćwiczy w ciepliwości, ja się zapytowywuję. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Urodziny Gurui 11.01.07, 15:20 groha napisała: > Ja to już nawet czuję, że przez te zadawane ćwiczenia robię się taka cierpliwa, > jakbym podążała do świętości. Drogą prostą, jak w pysk strzelił ) Prędzej nerwicy się można nabawić, niż osiagnąć nirwanę tudzież coś podobnie atrakcyjnego. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Urodziny Gurui 12.01.07, 01:24 g0p0s napisał: > Czas leci. Czas już to ma do siebie że leci i nie wraca. A mógłby się chociaż zatrzymać na chwilkę. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Urodziny Gurui 12.01.07, 14:18 A co o tym sądzicie? pl.wikipedia.org/wiki/Medal_za_Zas%C5%82ugi_dla_Policji Mamy jakąś szansę coś takiego popchnąć? Była by duża rzecz. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 12.01.07, 14:26 Ooooo!! No to mamy dziś bojowe zadanie do wykonania, musimy stworzyć podanie do Policji, które zachęci ich do nadania medalu Gurui. Może zaczniemy od razu? Literaci do piór! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Urodziny Gurui 12.01.07, 14:30 Przeczytaliśmy. Gurua zrobila wszystko, co jest tam napisane...tyle, że w swoich książkach Odpowiedz Link
edyta95 Re: Urodziny Gurui 12.01.07, 14:32 Jeśli chcemy medal nie ma sprawy, może być nawet puchar, wszystko z grawerką jaką państwo życzą. Mogie załatwić Odpowiedz Link