Dodaj do ulubionych

czerwone szpilki w rozmiarze 36

13.05.07, 18:27
widziałam wczoraj w jednym ze sklepów obuwniczych (nazwa "Con...coś tam" -
jeszcze tam będę w tygodniu, więc sprawdzę dokładnie) w Carrefour Bemowo.
Były to zgrabne czółenka z wycięciem na nosku na jeden palec. Firma Gino
Rossi. Może są w jakimś innym ich sklepie smile
To wątek skierowany przede wszystkim do naszej Szefowej, która poszukuje
czerwonyvh szpilek w tym rozmiarze, ale może ktoś jeszcze skorzysta albo
dopisze inne propozycje smile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 18:40
      Szefowa najwyczajniej kolekcjonuje czerwone szpilki w rozmiarze tfuu ftuu 36!
      Sama widzialam na jej nozce czerwone cuda, sie tylko do postawienia na
      telewizorze na koronkowej serwetce nadajace. Malo jej jeszcze? Chce ludzi
      o "normalnej" stopie dobic...wredna wredna , niech sobie sama szuka takich
      ozdobek.

Klub klapokow o normalnym rozmiarze 39-wzwyz otwieram i nie denerwowac mnie
      prosze.
      • biurallistka Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 19:18
        Hahaha, a ja się dałam złapać, że to niby nie może kupić smile)

Ja oczywiście zapisuję się do klubu 39 (czasem 38 wink
        • kocio_pierzaczek Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 19:49
          Polecam. Baardzo wygodne. Chodziłam w nich dziś 7 godzin.
          img338.imageshack.us/img338/8219/img5831ff4.jpg
          I Szefowej się podobają, jak widać.
          img265.imageshack.us/img265/4021/img5528aex5.jpg
          • lylika Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 19:51
            smile))) Zdublowałyśmy się. smile))
            • asia.sthm Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 20:06

To jest moje ulubione zdjecie crying
              Wyraznie widac z jaka pogarda patrze na te nozke...az musialam sie sztachnac z
              tych nerwow. Kto to widzial zeby nosic 35, 36 w wieku doroslym. Moje dzieci
              takie nosily przed wiekami..teraz nie zycze sobie ogladac tego rozmiaru na
              doroslych nozkach. I to w dodatku w wersji damsko-czerwonej.
      • lylika Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 19:50
        asia.sthm napisała:
        > Szefowa najwyczajniej kolekcjonuje czerwone szpilki w rozmiarze tfuu ftuu 36!
        > Sama widzialam na jej nozce czerwone cuda,
        ...
        Widziałaś przez chwilę na tej nóżce szpileczki w rozmiarze 35 i były własnością Pierzaczka. (foto-Kocio)
        img80.imageshack.us/img80/821/img5528wy3.jpg
        Ja właściwie poszukuję 35 ale jak w 36 napcham w czubek waty i wkleję napiętkę, to też może być. smile))
      • bbbzyta Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 12:17
        Zgłaszam się do klubu sad(( Rozmiar 41, w porywach do 43. Filigranowy bucik w takim rozmiarze NIE ISTNIEJE. Za to się pociaszam, że jakby poniosło mnie na jakieś zapadliwe bagna, to na pewno bym przeszła bezpiecznie.
        • eulalija Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 14:12
          To może założymy Podtowarzystwo Czerwonych Kajaków. Ja też zwyczajowo 41 ale
          jak się kopnięta numeracja trafi to także bywa i 43.

Na jakie bagna się wybierzemy? Rospuda póki jeszcze jest? Czy może rozlewiska
          Biebrzy?
          • bbbzyta Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 15:10
            Eulalijo, pomysł godny Oskara! smile A kwestię wyboru bagna trzeba będzie omówić przy najbliższej sprzyjającej okazji. W końcu niech coś mamy z tych kajaków big_grin !
            • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 15:49
              Ja zapiszę się do frakcji Szefowej,bo choć wyższa jestem( tylko wzrostem!) tak
              ze dwie głowy,to obuwie noszę w rozmiarze 37,czasami 36. A i posiadam czerwone
              szpilki na baaardzo wysokim obcasie nabyte drogą kupna w sklepie o wdzięcznej
              nazwie Venezia. Tam mają takie rozmiary. Ostatnimi czasy sporo tam czerwonych
              szpilek w różnych fasonach. Szefowo,prponuję tam zajrzeć. Najbliżej będzie do
              Arkadii.
              • lylika Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 12:34
                cytrynka6543 napisała:

> Ja zapiszę się do frakcji Szefowej,bo choć wyższa jestem( tylko wzrostem!) tak
                > ze dwie głowy,to obuwie noszę w rozmiarze 37,czasami 36. A i posiadam czerwone
                > szpilki na baaardzo wysokim obcasie nabyte drogą kupna w sklepie o wdzięcznej
                > nazwie Venezia. Tam mają takie rozmiary. Ostatnimi czasy sporo tam czerwonych
                > szpilek w różnych fasonach. Szefowo,prponuję tam zajrzeć. Najbliżej będzie do
                > Arkadii.
                ...
                Znam ten sklep. Niestety prawie wszystkie mają taaakie czuby. smile))
                img510.imageshack.us/img510/3504/193917707dd4.jpg
                • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 12:49
                  I właśnie dlatego je kupuję. W butach z okrągłym przodem wyglądam przy moim
                  wzroście tak,jakby ktoś mi odciął palce.
                  • lylika Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 13:05
                    Ale torebka może być. Bez czuba i z krokodyla!!! smile))
                    img502.imageshack.us/img502/7330/1928768081yv9.jpg
                    • asia.sthm Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 13:14
                      fiu fiu, prawdziwy chmielewski krokodyl zyciem przyplacil.
            • bumbecki Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 15:53
              proponuję bagna narwiańskie smile o wiele ciekawsze niż Biebrza smile
              • eulalija Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 15:58
                Sprawę bagien potraktuję priorytetowo po 31 maja. Teraz proszę tylko o ogólną
                wskazówkę, na którym kawałku Narwi się te interesujące bagna znajdują. Tu koło
                spotkania z Bugiem, w Pułtusku czy jeszcze wyżej (albo niżej, zależy z której
                strony spojrzeć).
                • bumbecki Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 20:51
                  Narwiański Park Narodowy - od Suraża do Rzędzian smile
      • edeka5 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 18:04
        asia.sthm napisała:
        > Klub klapokow o normalnym rozmiarze 39-wzwyz otwieram i nie denerwowac mnie
        > prosze.

Zapisuję się. Melduję rozmiar 41.
    • lylika Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 13.05.07, 19:41
      Biurallistko, bardzo dziękuję za informację. Zajrzę tam. smile
    • groha Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 13:04
      Hihi, ja bardzo Szefową przepraszam, ale też do tej pory żyłam w
      przeświadczeniu, iż w takim rozmiarze, to można najwyżej kupić białe czółenka
      dla dziewczynek przystępujących do pierwszej komunii, a nie prawdziwe, czerwone
      szpilki. A tu proszę - są. I to jakie śliczne! Czasem, to ten kapitalizm na coś
      się jednak przydaje, nie? wink
      • moleslaw Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 19:01
        Moje buciki też mają rozmiar 35/36,nie wiecie nawet jak zazdroszczę kobietom
        z większymi stopami.Zawsze albo prawie zawsze mam problem z kupnem
        butów,niejedno lato przechodziłam w dziewczęcych sandałkach.
        Mój syn ma już 34 pocieszam się że niedługo w jego laczkach będę biegać.Moje
        przygarnął pies
        • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 14.05.07, 19:13
          Ależ Molesławo,są buty,eleganckie w naszych rozmiarach! Mówię Ci to ja ,równie
          małostopa acz wysokowzrostna!

>Moje
          > przygarnął pies...

Mnie pies przygarnął 2 pary szpilek. Czyżby miał kompleks niższości?
          • goonia Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 02:26
            Rano sobie z podziwem wielkim obejrzalam prezentowane tutaj szpilki i
            pomyslalam, cholercia moze i ja bym sobie sprawila. Teraz znowu przyszlam
            popatrzec, bo lubie buty. I dopiero do mnie dotarlo, ze ja mam 3 pary
            czerwonych pantofli, w tym 1 szpilki. To sie nazywa sklerozasmile
            • groha Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 10:16
              Gooniu, miałam jeszcze gorzej - byłam święcie przekonana, że mam buty, których
              nigdy nie miałam. Wytwór wyobraźni, po prostu. A jakie przykre rozczarowanie,
              gdy po długich poszukiwaniach, wreszcie to do mnie dotarło...
              • asia.sthm Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 10:23
                Ja zas gdzies zadzialam sandalki w kolorze konskiej muchy...no cholera nigdzie
                ich nie ma, a tak mi potrzebne kiedy trzeba elegancja zablysnac sad
                • monika_anna Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 15.05.07, 17:53
                  Jaki dokładnie kolor masz na myśli?...
                  • eulalija Moniko_Anno 15.05.07, 19:20
                    Ty się kolorami zajmujesz a tam ranking tyka, czeka.

Czemu jeszcze nie wzięłaś udziału?

Zapraszam gwałtownie, burzowo prawie, zagłosuj.
    • madonnahyzy69 Mam pytanie:D 15.05.07, 19:24
      Co trzeba zrobić, aby zostać członkiem Towarzystwa Wszystko Chmielewskie???
      Bardzo bym chciał być jednym z was tylko kompletnie nie wiem jak to zrobićtongue_out
      Proszę o szybką odpowiedź. MAteusz
      • eulalija Re: Mam pytanie:D 15.05.07, 19:28
        Jeśli czytałeś książki naszej Guruy, to najpierw wypełnij ranking, według
        instrukcji z pierwszego postu, potem w wątku Skąd jesteśmu przywitaj się
        grzecznie, ukłon złóż i dwustu wątkach zamieść swoje posty. Z całą pewnością
        Cię wtedy pokochamy.

Zapraszamy.
        • madonnahyzy69 Re: Mam pytanie:D 15.05.07, 20:49
          No pewnie, ze czytałem big_grin
          Już się biorę do robotywink
          • lylika Re: Mam pytanie:D 16.05.07, 11:08
            Witaj Madonno. To miło, że wpadłeś i wypełniłeś Ranking. Zapraszamy na łamy. A Eulalijska dwustoma postami tylko straszy. Kochać Cię będziemy zawsze. Nawt jak napiszesz 1000. smile
            • madonnahyzy69 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 18:32
              AAAA tak w ogóle z tą Madonną to taki kant. Na imię mam Mateuszbig_grin
              • cytrynka6543 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 18:36
                No to skąd Ci się madonna wzięła??? Z Madonna di Campillo?
                • madonnahyzy69 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 20:02
                  W sumie to długa historia, a swoje korzenie ma raczej u Madonny Cicconetongue_out
                  • cytrynka6543 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 20:31
                    A więc jednak "u" Madonny, a nie "w" Madonnie.
                    Tę długą historię możesz spokojnie opowiedzieć,my tu bardzo lubimy różne
                    historie,prawda? A im dłuższe, tym lepsze! wink
                    • madonnahyzy69 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 22:13
                      Więc zaczne od początku. w pierwszej i drugiej klasie gimnazjum mieliśmy
                      informatykę. Na samym początku naszych zajęć pani kazała nam utworzyć sobie
                      konta, na których będziemy pracowali. "madonnahyzy69" było hasłem do mojego
                      konta, ale kiedy próbowałem się zalogować hasło wpisałem do pola LOGIN, które
                      jak wiadomo pokazuje literki a nie gwiazdki. Mój kolega, siedzący koło mnie
                      podpatrzył to hasło i szybko zalogował się na moje konto. I od tej pory tak
                      zostało. Gdziekolwiek wymagane jest jakieś hasło wszyscy moi znajomii mają
                      odpowiednie skojarzenia. To teraz może geneza samego hasła. Madonna -
                      amerykańska piosenkarka urodzona w 1958 w Michigantongue_out Lubię Madonnę, więc
                      poświęciłm jej pierwszy człon hasłatongue_out Dalej, Hyży to moje nazwisko, a 69 też ma
                      w mojej klasie bogate tradycje, ale to jeszcze dłuższa historiatongue_out
                      • cytrynka6543 Re: Mam pytanie:D 17.05.07, 23:25
                        madonnahyzy69 napisał:

> [...]Mój kolega, siedzący koło mnie
                        > podpatrzył to hasło i szybko zalogował się na moje konto.
                        Fe,nieładnie zrobił!!! .
                        > Madonna -
                        > amerykańska piosenkarka
                        To wiemy, Mateuszu
                        , a 69 też ma
                        >
                        > w mojej klasie bogate tradycje, ale to jeszcze dłuższa historiatongue_out
                        Prosiemy o szczegóły,prosiemy o tę jeszcze dłuższą historię!
    • lylika czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 15:13
      Approposito czerwonych szpilek. Takie sobie znalazłam:
      img412.imageshack.us/img412/1838/906915yb328kd9.jpg
      Co prawda rozmiar 36, więc trochę duże, nie są całkowicie czerwone i szpilka niezbyt wysoka - ale trudno... smile))
      • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 17:24
        No,piękne szpilki Lyliko! Piękne! A jakie wygodne!
        Ad.właściwych szpilek,to widziałam dzisiaj w King Cross Praga(na Jubilerskiej)
        egzemplarz taki jak ma Kocio,a uwieczniony na Twojej nożce na zdjęciu z imprezy
        horedującej Asię. No i zgadnij jaki rozmiar pozostał jako ostatnia para? 35!!!
        Nie muszę chyba dodawać,że mocno przecenione z tego powodu?! Tak o 50%,o ile
        pamiętam. To co,wybierzesz się na azjatycki brzeg?
      • biurallistka Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 17:50
        Wychodzi na to, że większość Towarzyszek ma już szpilki w słusznym kolorze
        czerwonym, rozmiar obojętny winkNie mogę pozostać w tyle i też się przebiegnę po
        sklepach w sobotę.
        A co do nowego nabytku lyliki to rozumiem, że szefowa zada w nich szyku w
        piątek na targach smile)
      • april02 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 17:52
        Zachorowałam na czerwone szpilki sad Tylko do czego ja je będę nosić? Trza
        będzie kupić też sukienkę smile
        • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 18:17
          Kochana,szpilki,a zwłaszcza czerwone,to można nosić do wszystkiego,absolutnie
          wszystkiego!!! Nawet do dzinsów typu rurki! Ale do sukienki będzie bardziej
          elegancko i chmielewsko! Kup sobie sukienkę a`la lata 60-te i przybądź na
          spotkanie teatrzykowe z Guruą,bo chyba uda się takie zorganizować. Czyż
          nie,pani Prezes???
          • ida14 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 18:39
            ja mierzyłam szpilki czerwone rozmiar 37,5. idealne. Skąd oni wzięli połówkę?
            Co jest o tyle dziwne, ze nosze rozmiar 38/39/40. Były piękne. Takie jak mi sie
            marzyły zawsze, ale miały obcas obity skórą więc mało praktyczne no i ten obcas
            miał 7cm. więc mam czerwone też a obcasie o 7 cm, ale nie szpilki i bez palca
            wyciętego sad. Za to sa wygodne.
            • cytrynka6543 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 18:44
              Koturny?
              • ida14 Re: czerwone szpilki w rozmiarze 36 16.05.07, 18:45
                nie. Na takim dosc masywnym obcasie, bardzo stabilne. Jak kiedysz nabęde aparat
                to dam zdjęcie big_grin
                • goonia Do April 17.05.07, 03:12
                  Aprilku, ja w spodnicach nie chodze, a w czerwonych pantoflach i owszem, do
                  spodni - granatowych, szarych, czarnych, do dzinsow nie probowalam, i nie wiem
                  dlaczego, bo to bardzo dobry pomysl. Odwagi i do sklepusmile
                  • kocio_pierzaczek Re: Do April 17.05.07, 07:04
                    Oraz do rybaczków! A szpilki z dżinsów od razu kreację robią, plus biały topik
                    na przykład, i czerwona torebka. Ja czerwień kocham, odkąd pozbyłm się długich,
                    płomiennie rudych włosów, tylko uważać trzeba, bo jak się tak od stóp do głów
                    na czerwono ubrać, to się Villasową przypomina. smile
                    • grazyna10 Re: Szpilki 17.05.07, 10:24
                      Moje szpilki maja obcas 11 cm. Sa cudne, chociaz nie czerwone ale bordowe. A
                      jakie sa cudne niech swiadczy fakt, ze nabylam je w rozmiarze 38 (bo innego nie
                      bylo) a nosze rozmiar 37 czasem nawet 36. No coz na ulice w nich niestety
                      wyjsc nie moge ale w domu na siedzaco szyku moge zadawac. Na bosej stopie
                      jeszcze sie trzymaja ale szpilka na bosych stopach, toz to profanacja. Do
                      szpilek koniecznie ponczochy, nie zadne rajstopy ale ponczochy. To dopiero jest
                      klasa.
                      Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc i wieczna
                      ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
                      • g0p0s Re: Szpilki 17.05.07, 11:21
                        Twoje szpilki mają jeszcze jedną wadę - nie możesz być w nich noszona na
                        rękachsmile)
                        • grazyna10 Re: g0p0sie 17.05.07, 23:17
                          Moge, moge, jak nie bede fikac nogami to nie spadna, chodzic w nich tylko
                          trudno po ulicy. W domu sie da, wata w czubek wepchnieta. Ale takie sliczne
                          byly, ze nie moglam sie oprzec.

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc i wieczna
                          ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
                    • april02 Re: Do April 24.05.07, 22:48
                      Szpilki mają coś w sobie to fakt. Póki co mam czarne, ale nabieram coraz
                      większej ochoty na czerwone smile A co do nich to się będę później martwić smile
                      • cytrynka6543 Re: Do April 24.05.07, 22:49
                        I to jest jedyna, słuszna postawa koleżanko!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka