papuga_ara 09.10.07, 09:56 Tak mi się plącze po pamięci, że Joanna lubi tańczyć. Nie pamiętam dokładnie, gdzie, kiedy i z kim pląsała, ale mi się utrwaliło, że lubi) A Wy?? Może by kiedyś po chmielewsku na jakie balety ruszyć?? ))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Re: Tańce:)) 09.10.07, 10:12 A ja jestem jak ten zięć bogatego żydowskiego bankiera: lubię, ale nie umiem Mam fatalną koordynację ruchów i wszystko mi sie podczas tańca plącze. W całym swoim życiu miałam tylko jednego partnera do tańca, który tak umiał mnie poprowadzic, że robilismy za sensację parkietu (w pozytywnym sensie . Poza tym jestem prawdziwym tanecznym nieszczęsciem. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Tańce:)) 09.10.07, 10:13 Hehehehehe! Kongresowa jeszcze działa? Tam Gurua z zapamiętaniem demolowała drzwi męskiej toalety. A co do samego tańca to klasycznie trzeba by umieć, takiego walca na przykład, albo hop_dziś_dziś na ludowo. Osobiście na widok krakowiaków i mazurów dostaję ataku czkawki mimo że (będzie chwalenie się) Baron w latach młodości był na kilkunastu próbach zespołu ludowego,podłapał podstawy i uciekł jak najprędzej )) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tańce:)) 09.10.07, 10:38 No no no, widzę że tu baaaardzo taneczne Towarzystwo))) Ja też w latach zamierzchłych udzielałam się w harcerskim zespole pieśni i tańca i oj, co to były za hołubce) Dzidka, już Cię widzę na tym parkiecie) Teraz bardziej myślałam, coby w takie mniej oficjalne tany ruszyć) No takie w rytmie umpa umpa pa)) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Tańce:)) 09.10.07, 10:44 Ja nigdy żadnych tańców się nie uczyłam. Tańczę jak mnie nogi niosą i całkiem to lubię ) O dziwo, czasem nawet niektórzy mówia, że mi to wychodzi ) Odpowiedz Link
groha Re: Tańce:)) 09.10.07, 12:14 asia.sthm napisała: > Kopytka sameee niosą mnieeeeeeee ))))))))) Kopytka sameee trageen miiiich Odpowiedz Link
g0p0s Re: Tańce:)) 09.10.07, 11:30 Dwa spotkania wstecz, jak graliśmy Tango Notturno (? z tytułem była kontrowersja), to Gurua stwierdziła, że Pan Tadeusz jej tango obiecał. Rozumiem, że zatańczyć a nie zagrać) Podczas negocjacji poniedziałkowych może Dyrekcja ten temat poruszy? Odpowiedz Link
groha Re: Tańce:)) 09.10.07, 15:48 Polką kiedyś mogłam, tangiem jeszcze od biedy i teraz, ale najlepiej lubię walcem. Sunąć sobie tak dostojnie, powoli, równiutko... ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Tańce:)) 09.10.07, 16:24 Groho kochana, masz gdzies cale kopytka ? Zgubily mi sie i teraz zmyslam jak najeta , masz? Odpowiedz Link
the_dzidka Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 16:40 Jak dobrze być barankiem i wstawać sobie rankiem i biegać na polanke i spiewać sobie tak bee, bee, bee, kopytka niosą mnie bee, bee, bee, kopytka niosą mnie How good to be baranek and wake up sobie ranek and running to polanek and singing just like that be, be, be kopytka taking me be, be, be kopytka taking me Bene essere baranek alzarsi sobie ranek corere na polanek e cantare me si be, be, be, kopytka portano me be, be, be, kopytka portano me So gut zu sein baranek aufsteigen sobie ranek und gehen nach polanek und singen so wie als bich, bich, bich, kopytka tragen mich bich, bich, bich, kopytka tragen mich C’est bien d’etre un baranek et se berer sobie ranek et courir sur polanek et chanter comme sa boit, boit, boit, kopytka portent moi boit, boit, boit, kopytka portent moi Odpowiedz Link
lylika Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 16:46 Ja też nie Groha, ale proszę, oto wersja wypasiona. ) wersja polska Jak dobrze być barankiem i wstawać sobie rankiem wybiegać na polankę i śpiewać sobie tak: be, be, be, kopytka niosą mnie! be, be, be, kopytka niosą mnie! wersja angielska How good to be baranek and wake up sobie ranek go down to polanek and singing sobie tak: be, be, be, kopytka taken me! be, be, be, kopytka taken me! wersja niemiecka Wie gut zu sein baranek aufstehen sobie ranek laufen nach polanek und singen sobie tak: bich, bich, bich, kopytka tragen mich! bich, bich, bich, kopytka tragen mich! wersja francuska C’est bien d’etre un baranek et se berer sobie ranek et courir sur polanek et chanter comme sa: boit, boit, boit, kopytka portent moi! boit, boit, boit, kopytka portent moi! wersja włoska Bene essere baranek alzarsi sobie ranek corere na polanek e cantare me si: be, be, be, kopytka portano me! be, be, be, kopytka portano me! wersja hiszpańska Es bueno ser baranek alcanzar sobie ranek corir na polanek y cantarme si: be be be, kopytka portan me! be be be, kopytka portan me! wersja holenderska 't Is tof zijn een baranek en opstaan elk poranek dan lopen naar polanek en zingen als volgt: be be be, kopytka dragen me! be be be, kopytka dragen me! wersja czeska Jak dobrze byt beranek a vstavat brzy ranek a bieżet na polanek a zaspivat si tak be be be kopytka nesou mne! be be be kopytka nesou mne! wersja arabska (fonetycznie) Mnich entakun baranek ła tałaa sobie ranek łatarkud ila polanek ła tugranne: me me me kopytka jaahuduni! me me me kopytka jaahuduni! wersja hebrajska Jafe lihjot baranek lakum sobie poranek lalechet lepolanek laszir szira kazot bi, bi, bi, kopytka nos'im oti! bi, bi, bi, kopytka nos'im oti! wersja japońska (fonetycznie) Baranek de aru no-wa ii ne ranek-ni okite polanka-e hashitte kou utattari suru: be be be, kopytka-wa boku-wo hakonde! be be be, kopytka-wa boku-wo hakonde! wersja duńska Kiel bone esti baranek kaj levigxi sobie ranek kaj kuri al polanek kaj kanti al si tie: bi bi bi, kopytka portas min! bi bi bi, kopytka portas min! wersja węgierska Jaj de jó baranek lenni és sobie ranek felkelni és polanekre futni és énekelni így: bem bem bem kopytka hoznak engem! bem bem bem kopytka hoznak engem! wersja portugalska Como e bom ser baranek levantar co poranek e correr na polanek cantando assim: be be be kopytka estao carregando me! be be be kopytka estao corregando me! wersja rosyjska (fonetycznie) Kak choroszo byt' baranek I prosypat'sja kazdyj ranek I biezat' na polanek I piet' siebie wot tak: be be be kopytka niesut mnie! be be be kopytka niesut mnie! wersja krzyżacka Tamdaradej baranek tamdaradej sobie ranek tamdaradej polanek i tamdaradej sobie tak: Hej, hej, hej, kopytka tamdaradej! hej, hej, hej, kopytka tamdaradej! wersja wiking'ska... Gwałcić, gwałcić baranek gwałcic, gwałcić sobie ranek gwałcić, gwałcić polanek gwałcić, gwałcic sobie tak: Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 16:50 Dzidko i Lyliko kocham was wszystkimi kopytkami )))))))) Ale se teraz prawidlowo pospiewam!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 16:50 I odtancze wszystkie zwrotki! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 17:32 Ja też się dołączam do tych asinych kopytek. Dziewczyny jesteście wielkie i ile czasu mi zaoszczędziłyście )) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 19:33 Zdradź jeszcze, na jaką melodię to się śpiewa, to dołączę Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 09.10.07, 23:37 > gwałcić, gwałcic sobie tak: Lilyko , jak ta ostatnia niewdziecznica z reklamacja wracam - ucielo wikingowy refren - i jak tak bez refrenu?? Odpowiedz Link
lylika Re: Ja wprawdzie nie groha, ale... 10.10.07, 07:59 asia.sthm napisała: > > gwałcić, gwałcic sobie tak: > > Lilyko , jak ta ostatnia niewdziecznica z reklamacja wracam - ucielo > wikingowy refren - i jak tak bez refrenu?? ... ...Kierownictwo naszej placówki handlowej uprzejmie dziękuje za reklamację i krytyczne uwagi... ej to nie to, to Tym. ) Jednakowoż reklamacja nie może być uznana ponieważ nic nie ucięło, bo refren, nigdy nie był publikowany. Zapytaj "publikantki" dlaczego. ) Odpowiedz Link
groha Re: Ja wprawdzie groha, ale... 10.10.07, 23:08 słyszałam, że refren do Wikingów ponoć jest, tylko nikt jeszcze nie odważył się go zaśpiewać publicznie Do kompletu dorzucę jeszcze wersję esperanto: Kiel bone esti baranek kaj levigxi sobie ranek kaj kuri al polanek kaj kanti al si tie: bi bi bi, kopytka portas min! bi bi bi, kopytka portas min! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Ja wprawdzie groha, ale... 10.10.07, 23:45 Kto trzyma w zebach ten refren ?! Trzeba go zdobyc koniecznie. Probowalam zmyslac i nic, cholera nic !! To nie to. Odpowiedz Link
lylika Re: Ja wprawdzie groha, ale... 11.10.07, 08:01 Chyba Dzidka trzyma. Zrobimy Jej kocówę na spotkaniu i musi oddać. ) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: wcale nie dunski baranek! Laaamt! 12.10.07, 05:01 > wersja duńska > Kiel bone esti baranek > kaj levigxi sobie ranek > kaj kuri al polanek > kaj kanti al si tie: > bi bi bi, kopytka portas min! > bi bi bi, kopytka portas min! To wcale nie jest dunska wersja - czyz to nie esperanto albo inny baskijski? Espeszaly for ju, wersja dunska powinna brzmiec tak: Hvor godt at være baranek Stå op sobie ranek Løbe på polanek og synge sobie tak: Mæ, mæ, mæ, kopytka bærer mig! Mæ, mæ, mæ, kopytka bærer mig! Calkowicie po dunsku traci piekny rytm (który sobie skanduje w glowie piszac slowa te!). A najpiekniejsza wersja zdaje mi sie arabska: > me me me kopytka jaahuduni! - w sam raz do podspiewywania na suku w Algierii Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Tańce:)) 09.10.07, 19:52 Chyba miała ciągoty do klasyki. Mazura przepięknie tańczył Mateusz, gdzie to było tak z podziwem opisywane? Najstarsza Prawnuczka? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Tańce:)) 09.10.07, 19:53 Ja to w ogóle kocham tango. Ale tak mi się kojarzy na ludowo: Jeden Mazur Mazurzance Zrobił dziecko na słomiance Na słomiance na ryżowej Olaboga jakie zdrowe! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tańce:)) 09.10.07, 23:18 No też mi się wydaje że Joanna tak klasycznie pląsała)) A kopytka są cudne)) Beeee!!! Miałam tę krótszą wersję, ale ta wypasiona jest nie do podrobienia, jak mówi teraz kwiat młodzieży naszej. Kocham TWCH! Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Tańce:)) 10.10.07, 09:03 Tak się teraz zastanawiam... Czy ten wątek o tańcach to tak w zwiazku z piatkowym spotkaniem? ) Odpowiedz Link
lylika Re: Tańce:)) 10.10.07, 09:11 Oczywiście. Już Cię widzę w czerwonej falbaniastej spódnicy tańczącą flamenco czy cóś. ) www.youtube.com/watch?v=74TUfZLmytI&mode=related&search= Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Tańce:)) 10.10.07, 09:53 lylika napisała: > Oczywiście. Już Cię widzę w czerwonej falbaniastej spódnicy tańczącą flamenco czy cóś. ) Już prędzej "czy coś"...) Ale serio, widzisz mnie w spódnicy? Jak kiedyś założyłam spódnicę, to koleżanka z pracy mnie nie poznała ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Tańce:)) 10.10.07, 10:19 Na tysiąc beczek śmierdzących śledzi! Moje parkiety! Odpowiedz Link
lylika Re: Tańce:)) 10.10.07, 10:30 Chrzest bojowy odbędą. Włożę nowe szpilki na tę okazję. ) Odpowiedz Link
lylika Re: Tańce:)) 10.10.07, 10:45 Włożę nowe szpilki na tę okazję. ) ... Właśnie wczoraj odniosłam niebywały sukces. Udało mi się kupić butki odpowiednie do mojej ulubionej torebki. Co prawda 36 i muszę napchać waty w palce ale mają paseczek i nawet przy flamenco nie spadną. ) img259.imageshack.us/img259/5820/071010butki002qy7.jpg Acha, wczoraj w sklepach szukałam bluzeczki. )) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tańce:)) 10.10.07, 10:50 No żesz butki pierwsza klasa)))) Bardzo się cieszę, że Szanowni przychylają się do propozycji pląsania)) Baron, nie bój nic, wyfroterujemy)) Odpowiedz Link
goonia Re: Tańce:)) 10.10.07, 17:10 O kurcze, ale pyton! Lyliko czy bluzeczki szukasz rowniez wezowatej? Odpowiedz Link
lylika Re: Tańce:)) 10.10.07, 20:35 Lyliko czy bluzeczki szukasz rowniez wezowatej? ... ) Nie, bluzeczka ma być ecru, ale fason sobie wymyśliłam taki, że ekspedientki ukradkiem rysują kółko na czole. )) Odpowiedz Link
goonia Re: Tańce:)) 11.10.07, 21:16 To wspolczuje serdecznie. Nic gorszego jak wymyslec cos, czego nie ma Choc ja wymyslilam zawieszenie jak Citroenie i okazalo sie, ze jednak ktos przede mnajuz o tym pomyslal. Nie zniechecilo mnie to, bo w koncu w wieku 8 lat takie porazki przyjmuje sie znacznie latwiej. Pozostala Ci krawcowa i polowanie na material, tylko do jutra mozesz nie zdazyc Odpowiedz Link
lylika Re: Tańce:)) 10.10.07, 20:33 Baron, nie bój nic, wyfroterujemy)) ... Ciekawe czy Baron ma takie szmatki do froterowania... ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Tańce:)) 10.10.07, 20:53 O święta Eulalio! Jak tu Damy się w krokodylach wybierają to ja chyba muszę smoking wypożyczyć ? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tańce:)) 10.10.07, 22:09 Tja. I doczekasz się, że Cię zapytają, jak mojego ojca wystrojonego w smoking na bal z udziałem ówcześnie panującego premiera: - Przepraszam, pan z orkiestry? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Tańce:)) 10.10.07, 22:12 > Baron, nie bój nic, wyfroterujemy)) O Matko Tuska! Twistować będziemy!!! Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Tańce:)) 12.10.07, 05:35 papuga_ara napisała: > Tak mi się plącze po pamięci, że Joanna lubi tańczyć. Nie pamiętam > dokładnie, gdzie, kiedy i z kim pląsała, ale mi się utrwaliło, że > lubi) Otóz we Wszyscy Jestesmy Podejrzani pijanstwo roztoczylo swój bezkres podczas zatrzymania zbiorowego przy sledztwie w biurze i oni sie tam roztanczyli jakims rozpasanym mazurem, ktos wszystko bral powaznie twistem, a Wlodek robil za umierajacego labedzia czy jakos tak Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tańce:)) 12.10.07, 10:59 No właśnie właśnie, był taki motyw...)) No to ja bym bardzo chętnie, ten tego, powtórzyła)))) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Tańce:)) 12.10.07, 11:52 Jasne)))) Też o tym pomyślałam) W końcu papuga czy łabędź.... Wsio ryba) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Tańce:)) 12.10.07, 12:28 Ja bym powiedziała, że "wsio ptak", ale niech Ci będzie, ryba też zwierz ) Odpowiedz Link