Dodaj do ulubionych

Spotkanie w Pyrlandii

04.05.08, 23:07
Żeby nie mącić w wątku Targów Książki i planowanym nalocie na Guruę, zakładam
odrębny wątek związany z planowanym spotkaniem w Poznaniu, 16 maja.
Podsumowanie dotychczasowych ustaleń:
1.Miejsce spotkania: Stary Rynek
2.Czas spotkania: piątek, 16.05, godz. 18.30
3. Przewidywany skład osobowy: Dzidka, Gacia, Papuga, Aprilka(?)

Papugo, daj znać, czy będzie Tobie pasowało miejsce i godzina spotkania?
Będziesz wracać do domu w piątek? Pytam, żeby wziąć pod uwagę ewentualnie
jakiś lokal bliżej dworca.

April, czy dałabyś radę skubnąć trochę czasu w piątek, żeby wpaść na chwilkę?
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Spotkanie w Pyrlandii 04.05.08, 23:08
      Dzidka dojedzie. Musowo.
      • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 22.07.08, 22:12
        Jestem chętna dokonać oględzin kadłuba Jej Królewskiej Mości, Miłościwie Nam
        Panującej APRIL I, wielce szanownej Szefowej sekcji poznańskiej oraz Aggie-
        Najmłodszej Stażem Pyry w sekcji smile)

Z okazji: 1). wstąpienia w szeregi poznańskie nowej duszyczki, Aggie
        2). zdania przez Szefową sekcji poznańskiej jakichś straszliwych egzaminów,
        które trzeba opić (choćby małym piwem)
        3). no, po prostu miło będzie się spotkać w chmielewskim gronie,
        proponuję termin spotkania w terminie 1 sierpnia (piątek)a o godzinie 19.00,
        przy schodach ratusza.
        Chętnych proszę o wpisywanie się na listę poniżej:
        1. Gacia
        2............
        3............
        (...)
        101..........
        • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 22.07.08, 23:21
          Retyśku, Aggie, ale fopę popełniłam! Prześwietliłam Ciebie wstecznie i odkryłam,
          że stażem jesteś bardziej zaawansowana ode mnie. A ja Ci tu od Najmłodszych
          Stażem Pyr ubliżam. Mea culpa!(tu w ramach uznania swojej winy, gruchnęłam się
          ostro w mostek). A poza tym news nad newsy: budjem sąsiadkami. Buduję się
          właśnie w Szczytnikach, a Ty koninkowa jesteś, czyli rzut beretem przez miedzę.
          Teraz przez płot prawie mam Aprilkę- obie jesteśmy ze starówki. Sąsiadki, musimy
          się spotkać, koniecznie!
          • aggie9 jak się budujesz w tej części Szczytnik... 23.07.08, 06:32
            co większość ostatnio, to możemy sobie pewnie pomachać... smile albo
            znasz mój dom z widoku smile

pożądam nowych sąsiądów smile chociaż Ci obecni są jak najbardziej
            oki smile
        • aggie9 Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 23.07.08, 06:30
          proszę o wpisanie na listę. STOP. Natychmiastowo smile STOP. datę
          akceptuje bezwarunkowo. STOP. Aggie. STOP.
          • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 23.07.08, 22:15
            Bardzo się cieszę! Zapraszam do mnie na skrzynkę gazetową, celem obgadania
            szczegółów.
            Tylko jeszcze Szefową musimy zwerbować. April! Przybywaj!
            Może są jeszcze jakieś nieujawnione dotychczas osoby z naszego rejonu, to
            zapraszamy na spotkanie. Wstęp wolny.
            • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 28.07.08, 23:20
              AGGIE! Bardzo mi niezręcznie złożyć propozycję przesunięcia planowanego
              spotkania na sobotę, tym bardziej, że sama zaproponowałam termin piątkowy.
              Zadzwoniła do mnie dzisiaj przyjaciółka, z którą mam możliwość widzieć się 2-3
              razy w roku (zagraniczna jest)i chcąc się ze mną widzieć, pasuje jej niestety
              tylko piątek. Będzie u mnie nocować z piątku na sobotę i uprzedziłam ją, że
              istnieje prawdopodobieństwo, że wyjdę na 1-2 godz. w piątkowy wieczór, bo się
              wcześniej umówiłam. Gdyby się jednak udało przełożyć spotkanie na sobotę,
              byłabym bardzo wdzięczna. Jeśli nie, przyjdę oczywiście, ale będę ograniczona
              czasowo.
              Chciałam zapytać jeszcze, co z Aprilką? Rozmawiałyście może na spotkaniu w
              sobotę, czy będzie mogła przyjść?
              Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam serdecznie- Gacia
              • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 30.07.08, 23:27
                Podbijam temat, bo nie wiem, na czym stoję. Niepokojąca cisza w eterze...Widzimy
                się w ogóle? Kto jest chętny? Na kiedy ostatecznie- piątek czy sobota?
                • aggie9 Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 31.07.08, 11:57
                  ja mogę i w piątek i w sobotę STOP czekam na info STOP smile
                  • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 31.07.08, 13:31
                    Sobota, sobota, sobota! Yes, yes, yes!
                    W okolicach schodów przy ratuszu, godz. 19.00, OK?
                    Wskocz do mnie ma pocztę gazetową, wymienimy się komóreckami, coby
                    się namierzyć dźwiękowo, albo jakosik inaczej.
                    Bardzo się cieszę, do zobaczenia!
                    Gacia
                    • april02 Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 31.07.08, 15:08
                      Gdzie ja mam głowę? Oto jest pytanie...
                      Przecież ja przed chwilą z Tobą właśnie rozmawiałam i nie
                      skojarzyłam. To wszystko przez ten upał smile
                      Generalnie potwierdzam oficjalnie: na spotkanie stawię się chętnie z
                      tym, że najbliższe łykendy mi niestety nie pasują. Za to w tygodniu
                      jestem do dyspozycji - dowolny dzień, dowolna godzina (nawet trzecia
                      w nocy, byle nie szósta rano smile)
                      Ps. Czy mam już się zająć wymyślaniem strasznych prób dla szanownych
                      członkiń? W taką pogodę? smile
                      • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 31.07.08, 23:40
                        To może dostosujemy się do Szefowej i spikniemy się we 3 baby jakoś w tygodniu?
                        Ja się żadnych straszliwych prób nie boję, ale w obecnych okolicznościach
                        przyrody nie są one raczej wskazane. Paść na twarz z upału może zarówno
                        poddawany próbie, jak i mistrz ceremonii smile)
                        • april02 Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 31.07.08, 23:47
                          Fakt. Zatem nie wymyślam smile
                          • madamepantalon Re: Spotkanie w Pyrlandii- PART TWO 02.08.08, 13:22
                            No to jak będzie? Aggie, widzimy się dzisiaj we dwie, czy z Aprilką w trójkę w
                            tygodniu? Proszę o szybką odpowiedź.
                            • madamepantalon Ostateczne wezwanie! 02.08.08, 17:39
                              Za oknem pada. Jak nie będzie potwierdzenia w ciągu godziny, nigdzie nie idę w
                              ciemno. To tyle.
    • april02 Kolejna próba 05.08.08, 13:50
      Jak na razie umawiamy się zgodnie ze wszystkimi regułami TWCH smile)
      Podejmę zatem kolejną próbę - jeżeli o mnie chodzi to mam czas jutro
      po południu, przyszły tydzień - wtorek i środa, oraz ostatni tydzień
      sierpnia - dowolny dzień smile Na wrzesień jeszcze planów nie mam więc
      w tym momencie pasuje mi wszystko.
      Zerknijcie proszę w terminarze i dajcie znać co Wam pasuje. Któryś
      termin musi być wspólny smile Reszta (tzn. godzina i miejsce) to już
      mały pikuś smile.
      Pozdrowienia.
      • madamepantalon Re: Kolejna próba 05.08.08, 18:58
        Ja deklaruję się wstępnie jako chętna na spotkanie w przyszłym tygodniu, może
        być wtorek lub środa. Dalej nie wybiegam z planami, bo może mi coś wyskoczyć po
        drodze z budową. Ale jakby co, to i później chyba będę mogła się dostosować.
        Żeby dłużej nie zwlekać ze spotkaniem, to może jednak dobry byłby przyszły
        tydzień. Pasują mi zarówno wtorek jak i środa.
        PA!
        • april02 Re: Kolejna próba 06.08.08, 22:15
          Mnie bardziej środa.
          To co czekamy na odzew naszej zagubionej koleżanki i jesteśmy
          wstępnie umówione? smile
          • madamepantalon Re: Kolejna próba 07.08.08, 08:44
            Tak, chętnie przyjde w środę. Jutro wybywam na weekend, więc jakieś
            końcowe ustalenia co do miejsca/godziny zrobimy może po niedzieli?
            • april02 Re: Kolejna próba 07.08.08, 13:07
              Ja też jutro wyjeżdżam smile Wracam albo w poniedziałek albo we wtorek
              wieczorem. Odezwę się albo na forum albo tel. Wstępnie raczej
              godziny popołudniowe wchodzą w grę?
              • madamepantalon Re: Kolejna próba 07.08.08, 17:19
                Tak, popołudniowo-wieczorne. Po pracy (kończę ok. 16.00) muszę przejąć dyżur w
                domu chociaż na 2 godziny. Optymalnie dla mnie byłoby wyjść na 19.00.
                • papuga_ara Re: Poznańsko:) 11.08.08, 11:35
                  Mam nadzieję że kiedyś uda mi się znowu spotkać z Wami w Poznaniusmile)
                  Bawcie się cudnie i z przytupem chmielewskimsmile)))))))))))
                  • april02 Re: Poznańsko:) 13.08.08, 12:28
                    Koniecznie musisz się z nami spotkać w Poznaniu. Czekamy smile
                    • papuga_ara Re: Poznańsko:) 13.08.08, 20:52
                      Już raz byłam i baaaardzo mi się podobałosmile))
                      • lylika Co się dzieje z sekcją poznańską? 14.08.08, 21:51
                        Ano widuje się ją z rzadka jeno w tym wątku.
                        Umawiała się sekcja niemrawo, umawiała i nie wiadomo czy się spotkała.
                        A może już po sekcji i same nieboszczyki? smile)
                        • madamepantalon Re: Co się dzieje z sekcją poznańską? 18.08.08, 23:48
                          A sekcja poznańska spotkała się! Uff, tym razem się udało i było bardzo miło. W
                          spotkaniu uczestniczyła przewodnicząca sekcji- Aprilka i samozwańcza
                          wiceszefowa- czyli ja. Pogoda tym razem dopisała i nie musiałyśmy biegać w
                          strugach deszczu w poszukiwaniu suchego kącika. Na werandzie kawiarni "Weranda"
                          gawędziłyśmy miło zajadając megawielkie porcje lodów. Po krótkim wybadaniu who
                          is who, poruszano w skrócie następujące tematy: \
                          1. wyścigi konne
                          2. gry karciane
                          3. wspominki z serii: "kiedy mnie natchło chmielewsko"
                          4. wrażenia szefowej ze spotkań Guruowych
                          5. wymiana doświadczeń ogólnobudowlanych
                          6. zwierzaki- dominowały rozmowy o koniach i psach
                          7. parkowanie w Poznaniu
                          8. ploty o szefostwie (praca)
                          9. sąsiedzi lubiani i nielubiani
                          10. wspólni znajomi (odkryłyśmy jedną wspólną koleżankę z pracy April oraz
                          znajomych pracowników parkingu, gdzie jak się okazało obie zostawiamy auta)
                          Po zakończeniu spotkania późnowieczorową porą, udałyśmy się na zasłużony
                          spoczynek, by następnego dnia, po wielu godzinach wytężonej pracy, pojechać do
                          swoich rodzin na długi weekend.
                          Stąd brak relacji o odbytym spotkaniu do tej pory, za co najmocniej
                          przepraszamy i bijąc się z głośnym dudnieniem w piersi, obiecujemy poprawę.
                          Na następne spotkanie zapraszamy przedstawicieli centrali z Warszawy. Mile
                          widziani również nowi członkowie sekcji oraz delegacje innych sekcji.
                          Pozdrawiam w imieniu sekcji poznańskiej- Gacia
                          • april02 Re: Co się dzieje z sekcją poznańską? 26.08.08, 14:22
                            Potwierdzam. Było szalenie miło smile Koniecznie musimy to powtórzyć.
                            Pozostali członkowie sekcji poznańskiej i wszelkich innych a także
                            wizytacja z Centrali mile widziana smile
                            Przy okazji: Gaciu dzięki za sprawozdanie. Ja dopiero dzisiaj
                            dopadłam komputera smile
                • april02 Re: Kolejna próba 13.08.08, 12:25
                  Dla mnie ok. Zatem spotykamy się o 19.00. Umawiamy się pod ratuszem
                  czy masz na oku jakieś konkretne miejsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka