Dodaj do ulubionych

Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka

28.05.08, 23:08
Oczekuję propozycji...
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 28.05.08, 23:14
      A chodzi o wewnętrzne dziecko w tobie, czy o zewnętrzne?
      Lody powinny się sprawdzić w obu przypadkach.
      • papuga_ara Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 28.05.08, 23:17
        Ładnie powiedziane smile)
      • cytrynka6543 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 28.05.08, 23:18
        A co z sernikiem,tortem mocca i balem dla dzieci? Już nieaktualne?
        A może to za mało wysiłku dla Ciebie?
        • l.mama Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 28.05.08, 23:29
          zabierz syna do ZOO smile)
          • asia.sthm Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 28.05.08, 23:46
            no! moze dziecko przy sloniach znajomosci zawrze i wreszcie bedzie
            nawoz.
            • groha Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 00:36
              smile))))
        • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 07:54
          cytrynka6543 napisała:

> A co z sernikiem,tortem mocca i balem dla dzieci? Już nieaktualne?
          ...
          Aktualne, ale mnie chodzi o atrakcje. Kiedyś na kinderbalach, chodził lisek koło drogi, stary niedźwiedź mocno spał albo ktoś miał chusteczkę haftowaną a teraz, to wcale nie wiem co się robi. smile
          • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 08:01
            Przypomniało mi się, że starsze dzieci bawiły się w ślepą babkę i salonowca. smile)
            • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 08:05
              Jak na tym balu będzie kilku dużych chłopców, to w ramach atrakcji
              dla dzieci zaproś striptizerkę. Na pewno chłopcy się ucieszą.
              • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 08:09
                Na pewno chłopcy się ucieszą.
                ...
                Dziewczynki tych chłopców pewnie nie. smile)
                • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 08:16
                  Dla dziewczynek zaproś striptizera. Każda grupa zajmie się swoimi
                  atrakcjami i nie będzie zwracać uwagi na innychsmile
                  Gwarantowane, że wszyscy zapamiętają ten kinderbal do końca życia.
                  • 36krzysiek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 08:54
                    smile)))))) ja bym dorzucił chłopcom po skrzynce piwa a dziewczynkom
                    likierek i bal na sto dwa.
                    • anmanika Tu jest mnóstwo pomysłow:)) 29.05.08, 09:23
                      Wola - 1 czerwca 2008, godz. 12.00-18.00
                      amfiteatr i park im. gen. Sowińskiego, ul. Elekcyjnej 17

Wstęp wolny - wszystkie atrakcja na terenie parku bezpłatne!

Patronat honorowy: Burmistrz Dzielnicy Wola m. st. Warszawy
                      Patronat Europejskiej Stolicy Kultury 2016

Organizacja:

Wydział Kultury dla Dzielnicy Wola m. st. Warszawy
                      www.kultura.wola.waw.pl
                      Ośrodek Kultury im. Żeromskiego w Dzielnicy Wola www.okwola.pl
                      Wydział Sportu i Rekreacji dla Dzielnicy Wola m. st. Warszawy

Scena amfiteatru 12.15-18.00

godz. 12.15 - "Czerwony Kapturek. Ostateczne starcie" Macieja
                      Kowalewskiego
                      realizacja: Teatr na Woli

ok. 13.15 - sesja fotograficzna z postaciami z przedstawienia
                      Imprezę poprowadzi Mirosława Płońska-Bartsch i Wojciech Słupiński -
                      artyści Teatru Lalka związani z wolskim amfiteatrem i cieszący się
                      uznaniem wolskiej publiczności zabiorą dzieci w podróż w 80-dziesiąt
                      dni dookoła Świata.
                      Moc atrakcji: zabawy, konkursy i nagrody, a po drodze:
                      pokazy sztuki cyrkowej, teatr pantomimy, klaunada, pokaz tańca
                      afrykańskiego i gry na bębnach, pokaz indiańskiego tańca pow wow,
                      pokazy wschodnich sztuk walki, quiz wielokulturowy

Atrakcje na terenie parku 12.00 - 18.00

godz. 12.00 parada klaunów (Teatr Wagabunda)
                      godz. 12.00 ruszają wioski:

* Realizacja wiosek tematycznych - STwóR Studio Twórczego Rozwoju

WIOSKA AFRYKAŃSKA - zabawy rodem z Afryki, liny, konkursy, robienie
                      ozdób, warsztaty tańca afrykańskiego i gry na bębnach;
                      WIOSKA ESKIMOSÓW - wyścigi psich zaprzęgów i zabawy z psami, budowa
                      igloo, łowienie ryb, wszystko o wodzie, robienie ozdób i zabawy z
                      Arktyki.
                      WIOSKA JAPOŃSKA - orgiami, kaligrafia, Manga, drzewka szczęścia,
                      ceremonia parzenia herbaty, warsztaty ceramiczne, konkursy i zabawy
                      z dalekiego wschodu.
                      WIOSKA INDIAN - tipi, malowanie twarzy, łuki, lotki, włócznie,
                      taniec pow wow i grass dance, zabawy indiańskie.
                      Wioska kulturalna
                      Plenerowe Pracownie Artystyczne prezentujące niecodzienne techniki
                      plastyczne z całego świata:
                      Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Wola, Dom Kultury "Działdowska",
                      Zespół Wolskich Placówek Edukacji Kulturalnej.
                      Stanowiska promocyjne patronów, sponsorów i Dzielnicy WOLA.
                      Stanowiska gości: Stowarzyszenie Spotkania, Fundacja Simba Friends,
                      Kontynent Warszawa i Forum Kenijskie-Polskie, Galeria i Pracownia
                      Edukacyjna Etnik, RONIK /Rosyjski Ośrodek Nauki i Kultury w
                      Warszawie/, Ambasada Litwy, Ambasada Iranu, Fundacja Civis Polonus,

Wioska sportu
                      Realizacja: Wydział Sportu i Rekreacji dla Dzielnicy Wola
                      animacje sportowe i urządzenie rekreacyjne: poczwórne euro – bung,
                      byk rodeo, bungy – run, ring
                      Dla dzieci biorących udział w zawodach przewidziano drobne nagrody,
                      słodycze i soki. Plac zabaw dla małych dzieci, kucyki.

Wioska Bezpieczeństwa
                      Realizacja: IV Rejonowa Komenda Policji na Woli
                      W programie: pokazy tresury psów, prezentacja sprzętu, koni,
                      laboratorium daktyloskopii, konkurs plastyczny "Policja moich marzeń"
                    • edyta95 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 09:57
                      Jak do mojemu szwagrowi na urodziny zaprosiliśmy striptizerkę, to
                      chyba dziewczywnki obecne na tej imprezie bawiły się lepiej niż
                      chłopcy smile
                      • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 10:59
                        Ja poważnie pytam, czy są teraz jakieś zabawy, gry, konkursy dla dzieci, czy tylko gry komputerowe?
                        • anmanika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:08
                          na tej przeze mnie załączonej imprezie przeczytałam, że będą
                          konkursy i zabawy dla dzieci.
                          • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:18
                            Ale my będziemy zupełnie gdzie indziej. Potrzebne są pomysły do zrealizowania tam, gdzie będziemy.
                            • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:21
                              Skakankę ktoś może pożyczyć?
                              • anmanika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:24
                                Można pójsc podpatrzec w tym parku co teraz dzieci robią. Wiem, że
                                nieśmiertelna guma jest wciąż w użyciu. Produkt ponadczasowy.
                                • anmanika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:25
                                  P.S No i klasy też są ponadczasowe.
                                  • 36krzysiek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:32
                                    Na dzieciach się nie znam, ale nie sądzę, żeby znały zabawy grupowe
                                    z naszych czasów. Może atrakcją będzie nauczyć je zasad? Trzy cegły,
                                    Raz,dwa,trzy, Baba Jaga patrzy,Gąski, gąski do domu, Guma, Sznur,
                                    Ciuciubabka. Takie ruchowe zabawy mają tę zaletę, że wykańczają
                                    dzieci fizycznie, padają na pysk i jest spokój. Inna opcja to
                                    zorganizowanie Dnia Dziecka w makdonaldzie z klaunem smile))
                                    • g0p0s Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:42
                                      Ja tam bym wolał striptiserkęsmile)
                                    • groha Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:44
                                      A jeśli pada (rodzic, dziecko lub deszcz), zawsze można zagrać w "Człowieku nie
                                      irytuj się" smile
                              • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:43
                                > Skakankę ktoś może pożyczyć?
                                ...
                                Łaski bez. Sprawdziłam ile kosztują skakanki. Kupię sobie. smile)
                        • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 11:58
                          Może pobawcie się w Króla Lula? "Dzień dobry ci, królu Lulu, z
                          czerwonym noskiem oblanym soskiem." Znasz? smilejak nie znasz, napiszę
                          Ci instrukcję.
                          Poza tym gra w gumę, malowanie balonów, lepienie z ciastoliny czy
                          jak to się nazywa.
                          A pomysł kinderbalu uwazam za genialny smile
                          • 36krzysiek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:06
                            Lyliko, a ile tych dzieciów masz zamiar zabawiać? Patronat nad
                            przedszkolem objęłaś, czyco? Można się też bawić w policjantów i
                            złodziei. Łapiesz, skuwasz i do komórki wink
                            • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:09
                              A to nie ma być kinderbal dla dorosłych? smile
                            • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:51
                              Zabawiać będę sztuk 12, w wieku od 25 do 39 lat. Kinderbal dla nieco starszych, ale jednak naszych dzieci.
                              Już wymyśliłam. Będą zawody na skakance i zawody w szydełkowaniu dla dziewczynek oraz zawody w zośkę i wyścig w workach dla chłopczyków.
                              Dla starych pierników jest ruletka z magazynu TWCh.
                              • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:53
                                Jeszcze bieg w szpilkach dla dziewczynek. Co prawda bieg w szpilkach
                                chłopców byłby zabawniejszy.
                                • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:56
                                  Ja bym jeszcze zrobiła bieg trójnogów - ludziki w parach, związuje
                                  im się środkowe nogi.
                                  • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 12:57
                                    Rany boskie! Jakie środkowe nogi???smile)))))))))))))
                                    • g0p0s Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:02
                                      Jak dzieci, jak dzieci, tylko wam jedno w głowiesmile)
                                      • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:04
                                        Bo ja biolog jestem, to mi się wszystko z fizjologią kojarzysmile

A kto wzdycha do striptizerki?
                                    • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:07
                                      Istotnie wprowadziłam chyba nieco zamętu i niepokoju swoją
                                      wypowiedzią smile))))) Pardąsik, to był skrót mylowy. Chodziło o nogi,
                                      które znajdują się obok siebie. Stop, też źle big_grinD O, już mam: jak
                                      staniemy obok siebie, to moja prawa noga i Twoja lewa, albo moja
                                      lewa i Twoja prawa to są własnie środkowe nogi smile)))
                                      Zamotałam...
                                      • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:10
                                        Jeszcze Dzidko wyjaśnij z kim chcesz te nogi przeplatać? Ze mną czy
                                        z Goposem?
                                        • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:18
                                          Nas tam przecież nie będzie. Ale gdyby, to wybrałabym Ciebie, bo
                                          g0p0s jest za wysoki, a tam trzeba w miarę równego partnera mieć.
                                      • g0p0s Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:11
                                        A jak będzie PlpL?
                                        • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:17
                                          To się związuje p i l, a P i L służą do przemieszczania się. NB to
                                          jest taki widok, że można się zapiać i zakichać na śmierć big_grin
                                        • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:18
                                          smile))))))
                                          Ja się tak nie bawię! Ledwo trochę kawy usunęłam z monitora to znowu
                                          naparskałam.

Ja proszę o odrobinę powagi. Zaraz skończę pić kawę i będę mogła
                                          bezpiecznie poczytać.
                                          • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:20
                                            > Ja proszę o odrobinę powagi.

Z choinkiś się urwała, czy przez most przeskoczyła? smile
                                            • 36krzysiek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:26
                                              Nie wiem skąd to zamieszanie ze środkowymi nogami. Skojarzyłem
                                              prawidłowo smile))
                                          • g0p0s Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:24
                                            Eulalija ma rację, nie chichoczmy w kondukcie.
                                            • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:26
                                              Ale kondukt jest w innym wątkusmile

I mnie już jest wszystko jedno, czy przez choinkę, czy urwać mostek.
                                              Przeponę mam wymasowaną na dwa dnismile)))
                                              • g0p0s Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:30
                                                No faktycznie, atmosfera się przedostała.
                                            • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:52
                                              Kiedy kondukt to jest bardzo chichotogenne miejsce. Pamiętam, jak
                                              umarła moja babcia... nic zabawnego, a ja i moi kuzyni dostaliśmy na
                                              pogrzebie tak strasznego ataku śmiechu, że musieliśmy odejść na bok.
                                              Prawdopodobnie po prostu nerwy nam puściły, ale do dzisiaj pamiętam
                                              ten dziki śmiech.
    • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:30
      Lyliko, to juz wiesz jak masz zabawiać dzieci. Zwiąż im środkowe
      nogi i niech idą w kondukcie, tak?
      • anmanika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:42
        A nie lepiej ich związac całościowo na początku kinderbalu i niech
        się rozplątują sami. Jak będa dobrze związani to masz spokój przez
        całą imprezę. No i związujemy oczywiście parami mieszanymi.
        • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:49
          Tiiaaaa, a za rok przedział wiekowy uczestników kinderbalu zacznie
          się od 3 miesięcy wink
          • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:53
            > Tiiaaaa, a za rok przedział wiekowy uczestników kinderbalu zacznie
            > się od 3 miesięcy wink

To samo sobie pomyślałam smile
            Zauwaz, że szefowa się nie odzywa - czyżby delikatnie dawała wyraz
            dezaprobaty naszym pomysłom?
            Oj, coś mi chyba niestylistycznie wyszło, coś jak te buty, których
            śpiew byłby milszy pani uszom.
            • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:57
              E tam dezaprobaty, poszła do sklepu po sznurek.
              • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:58
                stara.gropa napisała:

> poszła do sklepu po sznurek.

Żeby się powiesić? Żeby było na kim kondukt robić???

smile)))))))))))))
                • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 14:00
                  Zapewne żeby mieć czym wiązać środkowe nogi smile)
              • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:17
                stara.gropa napisała:

> E tam dezaprobaty, poszła do sklepu po sznurek.
                ...
                Stara.gropa jak zwykle ma rację. Udałam się po sznurek, który nazywa się skakanka.
                img232.imageshack.us/img232/2165/08052944rocznica005ez4.jpg
                Mężydło, widząc zakup trochę się wzdrygnął i zapytał czy to na uatrakcyjnienie dzisiejszego wieczoru rocznicowego (o 17.30 minęły 44 lata jak się znamy) i czy zamierzam go tym lać, i że w zasadzie, jeżeli już, to on wolałby jakiś mały pejczyk i kajdanki. smile))
                Z akcesoriów na Dzień Dziecka szukam jeszcze zośki. Ktoś wie gdzie można kupić?
                • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:22
                  Te kupne zośki nijak się mają do prawdziwych zosiek, prawdziwą zośkę
                  trzeba zrobić samemu!
                  Lyliko, gratulujemy i prosimy o opowieść, jak to było 44 lata temu o
                  17:30! Chociaż kilka zdań! Prosimy, prosimy, prosimy...!!
                  • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:28
                    Umiem zrobić zośkę, mężydło też umie, mamy włóczkę, ale nie mamy ołowiu. Unia surowo zabrania!!! smile))
                    O poznaniu się za chwilę. smile)
                    • the_dzidka Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:30
                      No widzisz, a kupne zośki są z tworzywa sztucznego sad Mężydło musi
                      skombinować ołów, na pewno ma!

Czekamy! smile)
                  • papuga_ara Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:32
                    smile)))))) Umarłam w temacie środkowych nóg... smile)) Też kawą plunęłam,
                    tylko nieco obok monitorkasmile)
                    skakanek mam czy, jakby kto chciałsmile
                    A co do zaplątywania, to jest taka cudna zabawa, mątwa się nazywa:
                    stajemy w dwuszeregu naprzeciwko siebie, przodami kadłubów
                    (twarzami) do siebie. Prawą rekę wyciągamy przed się i podajemy
                    osobie z naprzeciwka (jak nieparzyście, to nie szkodzi, se zostawi
                    prawą wolną ten jeden niesparowany). (za przeproszeniem). Potem lewą
                    rękę podajemy komu bądź (i tu nawet ten niesparowany też komuś
                    podaje). I juz. Rozplatujemy sięsmile) Bez puszczania rączek, rzecz
                    jasnasmile) Zawsze jest rozwiązanie, ale nie zawsze ten ludzki supeł
                    na nie wpadawink) Najlepsze są wygibasy z przechodzeniem nad i pod
                    różnymi obcymi końcówkamismile))) Rozplątane jest wtedym jak się zrobi
                    kółko - wszyscy trzymają sie za ręce w kółku. Osoba nie biorąca
                    udziału (czyli Ty Lyliko) robi zdjęcia oraz może (może! ale nie
                    musi!) udzielać sugestii typu: "Ty tą nóżkę przez rączkę Stasia
                    przełóż, oooo", "a Ty teraz przejdź pod ramieniem Karolinki"smile)))
                    • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 20:50
                      Bardzo mi sie to podoba! Przetestuję w niedzielę. Bezapelacyjnie. smile)
                      • papuga_ara Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 21:22
                        To poprosimy fotorelacjęsmile))
                        • cytrynka6543 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 21:36
                          Cudne to jest!!! Fotorelacja koniecznie niezbędna! Tylko
                          zaanonsuj,że to teraz dajesz,to wcześniej ekran zafoliuję(?),tak to
                          się pisze?
                  • lylika 44 rocznica 29.05.08, 22:14
                    29 maja 1964 roku, miałam lat siedemnaście i w godzinach popołudniowych byłam u mojej przyjaciółki, jeszcze z postawówki. Następnego dnia miałam rozstrzygającą klasówkę z matematyki, mojej ukochanej królowej nauk. Przyjaciółka nie miała klasówki, ale też nie miała ochoty iść do szkoły więc postanowiłyśmy coś z tym zrobić. Najadłyśmy się tartych, surowych kartofli i leżąc na tapczanie z książkami w ręku (udawałyśmy, że się uczymy) czekałyśmy na bóle i gorączkę. Ojciec przyjaciółki miał pracownię krawiecką w domu. Leżąc na tapczanie w pokoiku przyjaciółki miałyśmy widok na drzwi wejściowe, przedpokój i drzwi do pozostałych 7 pomieszczeń, z pacownią włącznie. Nagle zadzwonił dzwonek. Jeden z uczniów pracowni wyszedł otworzyć, wpuścił klienta trochę go zasłaniając i zobaczyłam taki obrazek. Niewątpliwie młody i wysoki osobnik stał w przedpokoju, przechylony górną częścią kadłuba do pracowni, tył kadłuba z bardzo długimi nogami i ręką opartą na framudze był widoczny.Niewidoczny przód kadłuba mówił: Wujku, przyszedłem do miary, te szare spodnie miałem dzisiaj mierzyć, bo wiem, że brązowe i garnitur, to dopiero za dwa dni.
                    Wtedy moja przyjaciółka powiedziała: nie zajmuj się, to tylko mój brat Stefan. A ja patrzyłam zafasynowana na dłoń opartą na framudze. Zawsze podobali mi się mężczyźni o ładnych dłoniach, ale ta dłoń na framudze była najpiękniejsza ze wszystkich widzianych wcześniej. Długa, niebiesko żyłkowana, żeby nie powidzieć kostyczna, o palcach tak delikatnych i długich, że stworzonych tylko do fortepianu. Z pięknymi, subtelnymi, kremowymi paznokciami.
                    Dłoń zniknęła z częścią kadłuba w pracowni, a ja zostałam z otwartą gębą. Przyjaciółka ściągnęła mnie na ziemię: robmy coś, te kartofle są do kitu, żadnej gorączki nie mamy i nic mnie nie boli. Choć, idziemy na lody, doprawimy się. Poszłyśmy więc i wracając spotkałyśmy w drzwiach cały kadłub, z długimi nogami i pięknymi dłońmi. Dopiero wtedy zobaczyłam też oczy.
                    I koniec, wpadłam na 44 lata. smile
                    • the_dzidka Re: 44 rocznica 29.05.08, 22:19
                      Lyliko...
                      Po prostu brak mi słów zachwytu smile)
                      A jeszcze taki opis...
                      Ja też zawsze - najpierw dłonie, potem oczy... a dopiero potem cała
                      reszta...
                      Ech, wzruszyłam się, dziękuję Ci przeogromnie smile

Wszystkiego najlepszego Wam!
                      • lylika Re: 44 rocznica 29.05.08, 22:32

the_dzidka napisała:

> Lyliko...
                        > Po prostu brak mi słów zachwytu smile)
                        ...
                        Ja sama zawsze się zachwycam tą historią, Chociaż tyle lat się zchwycać samymi sobą, to jakieś nienormalne jest.
                        Trudno, nrmalna nigdy nie byłam, czego więc oczekiwać na starość? smile)
                        • the_dzidka Re: 44 rocznica 29.05.08, 22:36
                          > Chociaż tyle lat się zachwycać samymi
                          > sobą, to jakieś nienormalne jest.

Nie. To jest piękne smile)))))
                          • lylika Re: 44 rocznica 29.05.08, 22:57
                            Spadam, mężydło mój ulubiony kiwa paluszkiem, tym pięknym.... Dobranoc....
                            • ewa9717 Re: 44 rocznica 29.05.08, 23:00
                              lylika napisała:

> Spadam, mężydło mój ulubiony kiwa paluszkiem, tym pięknym....
                              Dobranoc....
                              Hm, co poetka chciała przez to powiedzieć???????
                              • 36krzysiek Re: 44 rocznica 30.05.08, 10:11
                                Krystynie i Stefanowi kolejnych 44! xxx
                                • lylika Re: 44 rocznica 30.05.08, 10:23
                                  Sękju. smile
                    • romy_sznajder Re: 44 rocznica 30.05.08, 19:46
                      Och, to spoznione serdeczne gratulacjesmile
                      Kolejnych czterdziestu!

www.youtube.com/watch?v=b46d_zk5CKI&feature=related
                      smile
                      • ewa9717 Re: 44 rocznica 30.05.08, 21:37
                        I czterech, coby magicznie bylo!
        • stara.gropa Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 29.05.08, 13:50
          No i związujemy oczywiście parami mieszanymi.

I dokładnie wymieszanymi.
          • kocio_pierzaczek Re: 44 rocznica 30.05.08, 16:07
            Pięknie powiedziane, Lyliko. To co, sprzęt do przemocy domowej już
            niepotrzebny? Bo mam pejczyk, skórzany, a co, i kajdanki...
    • kocio_pierzaczek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 16:08
      Ja też nie mam pomysłów. Dziecię mocno nieletnie, w zoo w niedzielę
      za duże tłumy, a ono się cuś aspołeczne ostatnio zrobiło i już.
      Dramatycznie brak pomysłów!
      • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 21:46
        A ja sobie dziś wieczorkiem dzień dziecka machnęłam w jeziorku,
        woda znowu robi się pływalna, choć niewiele ponad kwadrans
        wytrzymałam na razie.
        • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 22:05
          Odporna jesteś, no, no no!!

Gdybyś tak jutro lub pojutrze jakieś części moczyła, to proszę w
          moim imieniu umoczyć też coś, tak z pietyzmem, że to pięta Eulaliji
          (czy nie za wiele wymagam???) albo palec najmnieszy dłoni lewejsmile))
          • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 22:10
            Na pewno umoczę, z należnym pietyzmem rzecz jasna! Jeśli odczujesz
            miłe mrowienie w którejś części ciała, znaczy, że właśnie działam
            dobroczynnie i zdalczynnie!
            • eulalija Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 22:16
              A gdybym tak konkretne wymaganie do mrowienia miała??

Bo jeszcze resztki złego w strunie grzbietowej mi siedzą i
              promieniują do lewego, że tak się kolokwialnie wyrażę, półdupka.

I jak by się dało taką część z jakimś odklęciem mocy złych nieco
              umoczyć?

Bo Ty mi coraz bardziej na Wodną Szamknę Forumową (WSF - jaki ładny
              skrót) patrzyszsmile))
              • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 30.05.08, 22:21
                Nie ma sprawy, popływam naplecznie, a i jakie zaklęcia w trakcie
                pomamrocę.
              • papuga_ara Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 07:21
                eulalija napisała:

> Bo jeszcze resztki złego w strunie grzbietowej mi siedzą i
                > promieniują do lewego, że tak się kolokwialnie wyrażę, półdupka.

Toć ja to samo mama - rwa kulszowa się na lewo wyrywa... Czy mogę
                podłączyć ten, hm, półdupek lewy do moczenia zdalaczynnego? wink))
                • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 08:08
                  Nie ma sprawy.Dodatkowa rundka z zaklęciami dla Papugi.
                  Czs: tak pod wieczór (woda najcieplejsza) proszę się spodziewać
                  poprawy stanu kadłuba i całej reszty.
                  • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 13:15
                    No to spadam czynić sztuki wodne, bo się chmurzy i pogoda może do
                    wieczora nie doczekać.
                    • groha Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 14:27
                      To i ja się polecam na przyszłość, Ewo, bo na samą myśl o jeziornej wodzie
                      zaczyna mnie potwornie łamać w stawach. Wszystkich. Jeszcze mi chyba nie
                      przeszło po umoczeniu nogi w Otmuchowie, jednej, ale też wystarczyło. Podziwiam
                      więc, zazdraszczam i bardzo proszę o jedną wodną sztuczkę w intencji moich
                      bolących gnatów, przy okazji smile
                      A jeśli chodzi o Dzień Dziecka, to jedna mamusia już piecze ciasto, druga
                      obiecała nam lody, a własnym dzieciom pomacha się telefonicznie przez ocean i z
                      głowy. Oooo, dobrze mi, jak dobrze mi.
                  • papuga_ara Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 16:17
                    ewa9717 napisała:

> Nie ma sprawy.Dodatkowa rundka z zaklęciami dla Papugi.
                    > Czs: tak pod wieczór (woda najcieplejsza) proszę się spodziewać
                    > poprawy stanu kadłuba i całej reszty.

Ja coś jakby już odczuwamsmile)) Dziekujemy pięknie! chyba że jeszcze
                    nie pływałaś, a ja odczuwam na tak zwany zaśsmile
                    • papuga_ara Re: Mam pomysł na Dzień Dziecka:) 31.05.08, 16:18
                      Oficjalnie jadę zaraz w krze krakowskie świętować urodziny Ojca, ale
                      z okazji jutrzejszej wiem, że będą atrakcje też dla mnie big_grinDDD
                      • papuga_ara Re: Mam pomysł na Dzień Dziecka:) 31.05.08, 16:22
                        A w ramach DD dla tych, co bardziej zasługująsmile własnie skończyłyśmy
                        z koleżanką zajęcia dla dieciaczków gimnazjalno - licealnych -
                        ćwiczyliśmy relaksik i różne tam takie jak sobie radzić ze stresem.
                        Dzieci wytrzymały od rana do teraz, tylko nie wiem, czy takie
                        obchody DD to jest dokładnie to, o czym marzą wink))
                        • papuga_ara Re: Mam pomysł na Dzień Dziecka:) 31.05.08, 16:55
                          Jak napiszę czwarty post i będą cztery papugi z rzędu to może też
                          pobiję jakiś rekord? wink)))))))
                    • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 17:40

>
                      > Ja coś jakby już odczuwamsmile)) Dziekujemy pięknie! chyba że jeszcze
                      > nie pływałaś, a ja odczuwam na tak zwany zaśsmile
                      Miałaś jak najtrafniejsze odczucia, bo pierwszy raz wlazłam do wody
                      kole 14.00, a potem jeszcze 3 razy do 17,00 wink))
                      Jutro przerwa w kuracji, bo jadę się poprzytulać z idolem, ale od
                      poniedziałku, jeśli będzie tak ciepło, możecie liczyć na
                      popołudniowe seanse wink))
                      • cytrynka6543 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 18:17
                        To i ja poproszę,za całokształt,bo widzę,że skutkuje!
                        Ciekawe jak Eulalija i Groha odczuły Twoją kąpiel i zaklinanie?
                        A jak tam pogoda? Słonecznie nadal czy burza? U nas lampa
                        trwa,biedne te moje kwiatki na balkonie!
                        • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 18:23
                          Zanosiło się na odmianę pogody króciutko i na zanoszeniu się
                          skończyło. Nadal pełnia lata. A co do rundek, niczym bohater
                          romantyczny - mogę z przyjemnością za miliony wink))
                          PS - nie miałam na mysli taksy wink))
                          • cytrynka6543 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 18:26
                            Ani ja tak tego nie odebrałam!
                            Z góry i dołu dziękuję za moją intencję!
                            • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 31.05.08, 21:20
                              Upiekłam sernik i zrobiłam tort. Sernik znacie, więc tylko tort wieszam.
                              img139.imageshack.us/img139/6943/080530sobotnio017ip5.jpg
                              Do kremu wlałam 100 gram spirytusu. Tyle, ile na Dzień Dziecka potrzeba. smile)
                              • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 01.06.08, 16:14
                                A ja kupiłam gotowce. Teraz niektóre dzieci nadal się byczą nad
                                jeziorem, a ja robię żarełko dla ukochanych gości. To się nazywa
                                podział pracy.
                                • 36krzysiek Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 01.06.08, 18:27
                                  Miasto jest tak zadziecione, że strach z domu wyjść !
                                  • ewa9717 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 01.06.08, 19:30
                                    No i po DD. Teraz robię za Scarlett O`Harę: pozmywam jutro.
                                    • edyta95 Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 01.06.08, 20:06
                                      Horendować DD Syncio zażyczył sobie w Pizza Hut. O kurcze,
                                      nienawidzę dzieci, nienawidzę jak smarczą, brudza żarciem wszystko
                                      dookoła, mają wymieniane pieluchy przy stolikach. W przyszłym roku
                                      obejdę ten dzień w innym terminie. Uff, jutro na szczęście do
                                      pracy, a tam sami dorośli
                                      • lylika Re: Nie mam pomysłu na Dzień Dziecka 01.06.08, 22:30
                                        Jezzzuuu, nie chciałabym być Twoim dzieckiem. smile))
                                        • lylika Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 01.06.08, 22:46
                                          Potrwa trochę i dzielone będzie na kawałki, bo fotki będą.
                                          Otóż, dzieci nas zawiodły. Miało być czternaście sztuk a przyszło zaledwie siedem. O zabawie Papuni nie było więc mowy (a tak żałuję; ta nóżka pod rączką i wyjmij udko spod ramionka nakręcały moją wyobraźnię) i ograniczyliśmy się do zabaw podwórkowym wszystkim znanych. Na początek odtańczyliśmy "stary niedźwiedź..." ale ponieważ ja też tańczyłam nie ma fotki. Później szulernia, która miala być dla wapniaków zyskała szerokie zainteresowanie bejbików, które wprost rzuciły się na szmal.
                                          img249.imageshack.us/img249/3307/080601dziendziecka002qh8.jpg
                                          Pograliśmy trochę w ruletkę i w karcięta. Jak zwykle wygrałam i z kupą szmalu udałam się do dalszych atrakcji. Kolejną był stół i uległam oskomie. Po jedzonku odpoczęliśmy nieco i zaczęły się harce. DCN
                                          • lylika Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 01.06.08, 23:10
                                            Druga część programu przewidywała dla dziewczynek konkurs skakania przez skakankę. Dzielnie wzięłam w niej udział, ale że musiałam do skakania zdjąć pantofelki i prezentuję się mało elegancko. Kto to widział... prezes na bosaka...
                                            img216.imageshack.us/img216/1032/080601dziendziecka036cs2.jpg
                                            Następny kokurs dla chłopczyków. Bieg w workach z jajami. smile)) Z jajami na łyżkach. ::smile No... jeszcze lepiej wyszło. smile)) Jaja na łyżkach, chłopaczki w workach. Koniec śmichów chichów. Wygrał mężydło!!!
                                            img504.imageshack.us/img504/9909/080601dziendziecka047yd9.jpg
                                            Podsumowanie nastąpi...
                                            • edyta95 Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 01.06.08, 23:26
                                              słodkie maleństwa, te na zdjęciach oczywiście. Takimi dziećmi to ja
                                              się mogę zajmować, zwłaszcza tymi odpowiedniej płci smile
                                            • stara.gropa Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 07:26
                                              Jezus Maria! Gdzie ten Dzień Dziecka urządzałaś? W Wersalu?
                                              • lylika Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 18:58
                                                stara.gropa napisała:

> Jezus Maria! Gdzie ten Dzień Dziecka urządzałaś? W Wersalu?
                                                ...
                                                W jakim Wersalu, u brata byliśmy. Nie pamiętam, czy to Ty pisałaś, czy Groha, że w Wersalu śmierdzi. smile))
                                                • cytrynka6543 Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 19:21
                                                  Ja nie wiem kto pisał i nie wiem czy śmierdzi teraz,bo nie
                                                  byłam,ale jedno wiem:śmierdziało NA PEWNO w czasach gdy był
                                                  zamieszkiwany! Tylko nie wiem skąd wiem,widać ktoś mi o tym
                                                  opowiadał,a wywnioskował to z lektury,chyba.
                                            • eulalija Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 08:17
                                              Lylika napisała:

> Wygrał mężydło!!!

To mnie wcale nie dziwi. Od dawna wiemy, że Mężydło jest we
                                              wszystkim "naj". Nie wiemy tylko, czy Ty na niego zasługujeszwink

Ale zdjęcie wyszło fajnie, moim zdaniem Mężydło chował jajko za
                                              pasek od spodni, łyżki wcale nie widaćsmile)))
                                              • ewa9717 Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 14:52
                                                No właśnie miałam niejakie wątpliwości, czy obywatel Mężydło chowa,
                                                czy też dopiero wyjmuje jajo...
                                                • g0p0s Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 12:17
                                                  Moim zdaniem przekładał, dla wygodnoścismile
                                          • papuga_ara Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 02.06.08, 18:44
                                            lylika napisała:

> O zabawie Papuni nie było więc mowy (a tak żałuję; ta nóżka pod
                                            rączką i wy
                                            > jmij udko spod ramionka nakręcały moją wyobraźnię)

smile))) Następnym razem Wam się udasmile)))
                                            • goonia Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 18:55
                                              Ze tez oni sobie zebow nie powybijali na tych marmurachsmile
                                              • lylika Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 21:52
                                                goonia napisała:

> Ze tez oni sobie zebow nie powybijali na tych marmurachsmile
                                                ...
                                                Nie powybijali i żaden się nawet nie wykopyrtnął, a biegli tak szybko, że fotografia z samego biegu całkiem poruszona. smile))
                                                img138.imageshack.us/img138/7155/080601dziendziecka046tb1.jpg
                                                • asia.sthm Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 21:56
                                                  No, lecieli jak z jajem.
                                                  Mezydlo ma najlepsze ulozenie kciuka i prace nog pewnie jak u
                                                  boksera. Na niego bym postawila gdyby stawiano wink
                                                  Poki co, gratuluje.
                                                  • lylika Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 22:02
                                                    Ma pracę nóg jak u alpinisty i łyżwiarza jednocześnie. Nigdy w życiu się nie przewrócił, nawet na tej skórce od banana, a zjeżdżał na butach z niejednej ośnieżonej góry. smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 22:05
                                                    Kolejne wcielenie Houdiniego??? No pozazdrościć!!!
                                                • eulalija Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 22:04
                                                  Łeeeee
                                                  Gdzie sędziowie????
                                                  Przecież na łatwiznę poszli, jajka trzymali!!

A być powinno worek trzymieć, jajko na łyżce wolne mieć i nie stłuc!

To nie był uczciwy konkurs w worku z jajkiem.
                                                  • goonia Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 22:14
                                                    Czyzby szykowala sie powtorka konkursu na grilu u Pani Prezes?
                                                  • lylika Re: Sprawozdanie z Dnia Dziecka. 03.06.08, 22:48
                                                    Eulalija zawsze włos znajdzie. Powtórki mało ciekawe są, trzeba wymyślić coś innego. Na przykład Eulalija na skakance z jakjkiem bez kciuka. smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka