edyta95 Re: Wieści spod stołu 10.10.08, 23:59 będą będą, wielu sprawozdawdów o ten honor zabiega. Był p Tadeusz, były tańce, było.... lecę z nóg, jutro więcej Odpowiedz Link
lylika Ale była imprezka! 11.10.08, 00:58 Kochani, pół Nowego Miasta zleciało się ogladać. Zagladali, ale nie mieli śmiałości wejść. Było wszystko! Tańce, hulanki swawole. Tu nastąpi coś w rodzaju listy obecności. Był pan Tadeusz osobiście, choć bez Zosi, (tej od karmienia drobiu) ale za to z opowiadaniem o duńskich prostytutkach i Jego z nimi doświadczeniami. Były nalesniki z czekoladą. Była Stara Gropa, która uznała owe za zbyt słodkie. Sic! Był Baron niemal tańczący na stole. Była Edyta z butelką byczej krwi i malutkim TORO zwisającym u szyjki. Była szepcząca Jotka, która starała się złagodzić narastający wrzask. Była podtrzymująca ją w szepcie Edeka bardzo uważna na mój stan słuchu. Była Papunia, cała w przeprowadzce, ze skalarami w torebkach. Była Kocio w zachwycającej fryzurze i kolorze tejże, którą to całość Baron przyrównał do Kaliny Jędrusik. Była Aneta już prawie rosupłana ze szpulki. (bardzo ładnie Jej w tym) Była Mysz w Kropki przecudnie uśmiechnięta przy rozmowie o opowiadaniach Taty. Była Eulalija proszalna o niefotografowanie. Była Bumbecka z nową kumpelą Anią i znaną nam już kumpelą Beatą. (Kumpela Beata zobowiązała się narysować komiks do naszej gazety) Był Grzsio niejadek. Była BBBZyta, otwarta na wszystko, nawet na pijackie piosenki. Byłam też ja. Obdarowana winem z bykiem i wieloma grzeznościami w typie: (Edyta: jak już zejdzie będę robiła porządki na jej grobie; blisko mam) Kochani... fotki i reszta wspomnień jutro. OK? Odpowiedz Link
lylika Re: Ale była imprezka! 11.10.08, 01:05 Bardzo ważne! Podjęliśmy temat wydania naszych opowiadań przez wydawnictwo. UWAGA WOLODUCH!!!! jest zainteresowanie. Będziemy drążyć dalej. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Ale była imprezka! 11.10.08, 18:35 lylika napisała: > Bardzo ważne! > > Podjęliśmy temat wydania naszych opowiadań przez wydawnictwo. UWAGA WOLODUCH!!! > ! jest zainteresowanie. Będziemy drążyć dalej. Dopiero teraz zaczynam wychodzic z szoku. Czy mozna (Niesmialo) prosic o wiecej szczegolow? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 21:01 Było cudnie!! Dzięki za wspólne śmianie się, tańczenie (bossssskie!!) i chmielewskie Bycie Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Do Wołoducha! 11.10.08, 23:59 Dostalem, dziekuje, odpisalem. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 21:36 edyta95 napisała: > lecę z nóg, jutro więcej ... No i co sprawozdawco? Gdzie to więcej? Odpowiedz Link
groha Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 01:13 lylika napisała: > groha napisała: > > > Kiedy? > ... > Dzisiaj. > Widzę, doceniam, dziękuję. Odpowiedz Link
groha Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 00:11 Dzięki, dzięki. Dopiero, gdy spojrzałam na zegarek i przypomniałam sobie o panu Tadeuszu, to pojęłam, że głupio pytam, i że nie ma na co dzisiaj czekać. Nie śpieszcie się, odpoczywajcie, tu i tak chyba już nikogo nie ma, a mnie się nie pali. U mnie dopiero 6 wieczór Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 00:51 Spotkania chmielewskie z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc, nabierają ognia i wigoru. Aż strach pomysleć czym to się skończy. Pewnie podtowarzystwem TWCh AA ! Oraz sekcją taneczną, która nam się rozwija i kwitnie. Gdybym popełnił błędy literowe, prosze to zrzucic na karb podwójnego widzenia. Grono zebrało się w ilości zaszczytnej: (licze po lewo jak siedziałem) Eulalija, Gopos, Bbbbzyta, Edyta, Jotka, Cafeszpulka, Bubmbecki x2, Ania, Myszwkropki, Stara Gropa, Edeka,Lylika, Papuga i ja. Zaraz się okaże, że kogos pominąłem. No właśnie. Kocio tez była (jak mogłem zapomnieć, skoro zwinęlismy razem parkiet podczas tańców )Gościem honorowym był Pan Tadeusz, który raczył się jedynie czerwoną herbatą. Jeśli chodzi o nasze zachowanie pomińmy to, na jutro, a właściwie dziś, postaram się napisac składniej, najważniejsze są newsy od pana T. A więc Gurua wróciła dopiero co z Bul Bul z Francji, jeszcze w tym roku będzie kolejny tom autobiografii, przecieki co do tytułu były, ale zapomniałem. Może do jutra sobie przypomnę. Prawdopodobnie w Autobiografii będzie o nas Propozycję redakcji nowego dzieła pan T. odrzucił, ale bardzo kulturalnie. Za to zasialiśmy nasionko wydania naszych dzieł w ramach wydawnictwa. Jest szansa na wydanie niskonakładowe Pomysł z wystawieniem sztuki na kanwie Autobiografii także przypadł do gustu. Zaczynamy szukac desek do tego wystawienia, jednak cos poniżej Narodowego, bo tam nie są w stanie wygenerować potrzebnej nam ilości mgły Poza tym dostaliśmy zaproszenie do posiadłości pana T. na wiosnę. Spotkanie świateczne z Guruą jest zaklepane, Gurua względnia nas w swoim terminarzu z marszu W przygotowaniu są trzy nowe powieści, nie wiadomo na jakim etapie. Będzie ekskluzywne wydawnictwo albumowe, juz stawamy w kolejce. Współpraca z Bluszczem jest na pełnym rozruchu, słuchowiska też. Wrażenia po spotkaniu 30 -lecia z trzeciej ręki potwierdzają te z pierwszej i drugiej, czyli było the best. Niczego nie zniszczyliśmy, nikt niczego nie pobił (o dziwo), przepony od smiechu odbiją się jutro zakwasami. Dobranoc. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 01:20 No i była Dorka, jak zwykle fotografująca z całym poświęceniem, z którą obgadałyśmy wiele tematów związanych z Żyrardowem oraz blaski i cienie pracy w bibliotece, jak bibliotekarka z bibliotekarką. Ze Starą Gropą obgadałyśmy rozmaite możliwości względnie bezbolesnego dorobienia sobie do przyszłej emerytury (np. jako "złota rączka", złodziejka lub wróżka. Właściwie żebraczka też byłaby niezła, nie pomyślałam wcześniej - zastanów się Stara Gropo). Konsumowano jak zwykle naleśniki na słodko, placki kartoflane w różnych wariantach, tagliatelle z łososiem, zapiekany serek-kamemberek, sałatkę z tuńczykiem oraz lody. Uf. Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 01:27 Matko kochana, jak ja mogłam przeoczyć w liście obecności Dorkę (Dorko wybacz!), może dlatego, że tym razem zostawiła należność za herbatę> Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 11:39 No właśnie,o Dorce zapomniałem! Dorka wyglądała jeszcze ładniej, niż zwykle, cała w beżach i piaskach. W beżach Dorce bardzo do twarzy. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 18:38 Baronie, uprzejmie sie dopraszam o wiecej szczegolow na temat tego niskonakladowego. Wszak Ty rowniez byles tym bardzo zainteresowany... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 21:41 36krzysiek napisał: Jeśli chodzi o nasze > zachowanie pomińmy to, na jutro, a właściwie dziś, postaram się > napisac składniej, ... Baronie, ładnie to tak składać obietnice i nie dotrzymywać? Fi donc. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wieści spod stołu 12.10.08, 10:52 czy ja juz mowilam, ze to najpiekniejsze towarzystwo na swiecie? Starej Gropie pieknie dynda, szarfy tylko brakuje przez piers, gdzie szarfa? Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 12.10.08, 22:06 O ile mnie pamięć nie myli, to mówiłaś o Towarzystwie same miłe rzeczy, ale tego nie mówiłaś. (Chyba) Stara Gropa szarfy używa jako podomki, przy sprzątaniu. Na wielkie okazje dostojnie przyozdabia się w medal. Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 21.11.08, 11:36 36krzysiek napisał: y Poza tym dostaliśmy > zaproszenie do posiadłości pana T. na wiosnę. Spotkanie świateczne z > Guruą jest zaklepane, Gurua względnia nas w swoim terminarzu z > marszu ... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wieści spod stołu 21.11.08, 12:07 To nie znaczy, że nie należy zaproszenia oficjalne wystosować z uwzględnieniem takich drobiazgów, jak data, miejsce i czas Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 21.11.08, 12:22 Kopnij się do wątku "Zaproszenie" i zaproponuj coś konkretnego. Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 01:10 groha napisała: > Dzięki, dzięki. Dopiero, gdy spojrzałam na zegarek i przypomniałam sobie o panu > Tadeuszu, to pojęłam, że głupio pytam, i że nie ma na co dzisiaj czekać. ... Niespodzianka!!! Kęs sprawozdania już dziś. Odpowiedz Link
groha Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 02:41 Najmocniej przepraszam, ale gdy człowiek nie śpi, to różne genialne, he he, pomysły przychodzą mu do głowy, więc a'propos tej podsekcji AA, o której pan Baron był łaskaw wspomnieć, to właśnie przypomniała mi się szalenie skuteczna metoda ratowania Guruy w restauracji "Stolica": poczwórna kawa, morze wody sodowej i sałatka z dwóch cytryn. Wzmocniona słowami ratowników: chcesz wytrzeźwieć, to teraz żryj! Po dwóch godzinach była ponoć znów świeżutka, jak poranek. Tak tylko przytaczam, dla pamięci, może się komuś przyda Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 10:10 Ale za to tym razem nikt nie leżał )) Odpowiedz Link
lylika Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 10:27 Właśnie, zapomnieliśmy się położyć, a miało to się stać naszą całkiem nową tradycją. Odpowiedz Link
migos Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 10:32 to może przyjmijmy, że ja leżałem jako delegatura spotkania. A leżałem prawie-pod-stołem podczas transmisji live via sieć komókowa Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Wieści spod stołu 11.10.08, 14:13 Dzięki Bbbzyto, że o mnie wspomniałaś, bo właśnie zamiarzałam sama to uczynić. Chyba muszę jakoś bardziej akcentować moją obecność... Na spotkaniach prywatnych (pozakawiarnianych) jakoś lepiej mi to wychodzi Oczywiście znów musiałam uciec wcześniej, czego żałuję niezmiernie, bo impreza wyglądała na rozkręcającą się. Ale niestety, jakoś wrócić trzeba, a komunikacja publiczna wymaga dostosowania Było jak zawsze przesympatycznie, a tym razem jeszcze wieści świeżutkie uatrakcyjniły atmosferę Ale o tym to już było, więc powtarzać nie będę. Zaraz przejrzę fotki, to może coś wstawię Odpowiedz Link
lylika Zdjęcia spod stołu! 11.10.08, 17:05 picasaweb.google.com/llylka/081010SpotkaniePazdziernikowe# Odpowiedz Link
lylika Re: Zdjęcia spod stołu! 11.10.08, 19:05 Więcej zdjęć Dorki tutaj: picasaweb.google.com/llylka/081010FotoDorka# Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Kilka fotek :) 11.10.08, 17:42 lylika napisała: > "Był pan Tadeusz osobiście, choć bez Zosi, (tej od karmienia drobiu)" img410.imageshack.us/img410/9716/pa090050ci0.jpg > "Były naleśniki z czekoladą. Była Stara Gropa, która uznała owe za zbyt słodkie. Sic!" img359.imageshack.us/img359/8124/pa090039yi2.jpg > "Był Baron niemal tańczący na stole. Była Kocio w zachwycającej fryzurze i kolorze tejże, którą to całość Baron przyrównał do Kaliny Jędrusik". img337.imageshack.us/img337/9215/pa090085zv6.jpg > "Była szepcząca Jotka, która starała się złagodzić narastający wrzask. Była podtrzymująca ją w szepcie Edeka bardzo uważna na mój stan słuchu". img518.imageshack.us/img518/2328/pa090073zj9.jpg > "Była Eulalija proszalna o niefotografowanie. Był Grzsio niejadek". img410.imageshack.us/img410/8990/pa090040uu3.jpg > "Była Edyta z butelką byczej krwi i malutkim TORO zwisającym u szyjki... Była Bumbecka z nową kumpelą Anią" img507.imageshack.us/img507/3788/pa090060il0.jpg No i w ogóle, było wesoło ) img518.imageshack.us/img518/7280/pa090081gr8.jpg Acha, fotki porozsyłałam, jak ktoś nie dostał, a chce, to niech się upomni na dorka@isko.net.pl Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kilka fotek :) 11.10.08, 18:18 No to faktycznie BYŁO!!!! Kocio w nowym ąturażu egipsko zalata, a w ogóle co Kocio robiło z nogami szanpana B.? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kilka fotek :) 13.10.08, 07:37 A niektórzy to widzieli czerwone biedronki w czerwone kropki(!), które usiłowały ich zagryźć. Zgadnijcie po ilu to było piwach Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kilka fotek :) 13.10.08, 08:08 Na palcach rączek się da zgadywać czy trza obuwko zzuć? Odpowiedz Link
lylika Re: Kilka fotek :) 13.10.08, 10:56 ewa9717 napisała: > Na palcach rączek się da zgadywać czy trza obuwko zzuć? ... Jeśli chodzi o mnie, to jedna rączka wystarczy. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wieści spod stołu 13.10.08, 10:47 Na zebraniu padł postulat, żeby w listopadzie zorganizować Sylwestra, co będziemy czekać Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Wieści spod stołu 13.10.08, 15:00 To i jajeczko łyknąć przed rozstaniem... Odpowiedz Link
groha Re: Wieści spod stołu 13.10.08, 15:24 A na koniec załatwić Zaduszki, czyli Dziady i wszystkie święta z głowy Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wieści spod stołu 14.10.08, 15:06 Szefowa obiecała wysłać na tajny adres pana Tadeusza link do braci ze wschodu: pani-joanna.narod.ru/v2/foto.html Tak tylko przypominam Odpowiedz Link