lylika 25.12.08, 21:40 Dla TWCh. U Starej.gropy zostawił na przechowanie. Na nalewkowym odpakujemy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Prezent od Dziadka Mroza! 26.12.08, 18:23 Gdzie jest Stara Gropa i dlaczego dopiero na nalewkowym? Niech szanowna JKMosc pomaca, pogrzechocze i powie czy cos slychac. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 17:19 Ożesz, cholera, wiedziałam, że nie lubię Dziadka Mroza. A da się go rozpakować, a przynajmniej zużytkować ponownie - jak na stołówce wczasowej - druga tura? No nie dasie na nalewkowe, i to chyba co roku - chyba że drugi piątek kiedyś zostanie przeniesiony na trzeci albo co. Mamy urodziny w rodzinie i kupę gości wtenczas. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 17:29 Też jestem niepocieszona,bo i mnie na nalewkowym u Anmaniki nie będzie. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 17:53 Mnie też raczej nie bedzie, ale mam nadzieję, że chociaż jakaś sesja fotograficzna z tego rozpakowywania się pojawi... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 19:43 Liczę na to,bo inaczej umrę z ciekawości i tyle będziecie mnie widzieli! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 19:48 Cytrynka to ja Ci tak cicho napiszę co to jest, żebyć jednak nie umarła. A wogóle to jest tajemnica? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:12 Tajemnica czy ja umrę? No umrę,kiedyś,za wiele,wiele lat,albo do sanatorium w Szwajcarii pojadę na wieczność. Ale jeśli miałabym umrzeć z ciekawości,to już lepiej mi zdradź co tam Dziadek Mróz nam dostarczył. Prywatnie zdradź na ten sam nick ale na wp.pl P.S. C Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:14 No i utło mi!... Edyto,potrzebujesz jeszcze tego doktora od rąk? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:27 a dziękuje z doktorem, chwilowo znaczy od miesiąca koleżanka na urlopie i nie wiem, być może się zgłoszę jeszcze. A czy tajemnica, to ja pytałam o ten prezent. Bo jak tajemnica to nie mówimy wcale, ale jak widzę wiem i nie powiem, to muszę natychmiast powiedzieć. Zatem zasugeruję odrobinę, niech wszyscy się cieszą. Jaki kolor jest uznawany za nasz "służbowy", druga częśc podpowiedzi "ze wschodu". Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:36 No czerwony,przecież! Druga podpowiedź i odpowiedź: czerwony kawior? w ilosci hurtowej? do placków ziemniaczanych? w bramie? Mniam,mniam.... Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:40 trzecia podpowiedz przyjechało ze wschodu, zatem w jakim jest języku zapodane Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:40 Łomatusiukochano,Edeko,jak Ty brzydko do nas mówisz! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:42 Edytaaaaa,ty mnięęęęę nie drażnij! Ty się wyzuj z tej tajemnicy! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:44 gnębiliśmy o to cudo pana Tadeusza chyba a poza tem już dawno małpę masz Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:45 to jeszcze napiszę, że będzie można na przystojnego faceta sobie popatrzeć Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:51 Małpa przybiegła zziajana,ale dotarła. Napoiłam,nakarmiłam i pogłaskałam po łebku. Zadowolniona odbiegła. P.S. A ten przystojny facet to Sasza? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:55 ten przystojny to być może Sasza, a na drugie mu Aleksander Odpowiedz Link
edeka5 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:57 Sasza to zdrobnienie od Aleksandra Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 20:59 O,i to właśnie chciałam napisać. TEN Sasza? Mam pecha,bo mnie się on nie podoba. No nie podoba i już! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:01 Ale dam mu szansę,może się zrehabilituje w moich oczach,oby! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:02 jako Bohun był dla mnie idealny, taki co to by faktycznie dla tej Heleny świat podpalił Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:28 O juz wiem! czerwony Bohun przyleci z kawiorem na nalewkowe do Anmaniki, zagada po rosyjsku a moze i co ladnego zaspiewa. Zgadlam? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:36 asia.sthm napisała: > O juz wiem! czerwony Bohun przyleci z kawiorem na nalewkowe do > Anmaniki, zagada po rosyjsku a moze i co ladnego zaspiewa. Zgadlam? Chyba już przyleciał, bo zapakowany u Starej Gropy przebywa. A w tej paczce zabalsamowany w czarnoziem czy jak? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:45 > A w tej paczce zabalsamowany w czarnoziem czy jak? Wyskoczy jak gangster z tortu i zastrzeli spojrzeniem te, ktore nie lubia brunetow... odwidzi im sie, omgleja z wrazenia. Ja nie wiem jak mozna sie Buhunem nie zachwycic, ot slepoki jedne Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:50 > Ja nie wiem jak mozna sie Buhunem nie zachwycic, ot slepoki jedne No gdybym była Helko, machnęłabym się raczej za niego niźli za Jaśka S., ale tak w ogóle to jednak biorą mnie blondyni... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 22:01 > zapakowany u Starej Gropy przebywa. A w tej > paczce zabalsamowany w czarnoziem czy jak? Moze chce siku? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:29 Jako Bohun,zgadzam się,ale co w naszych tematach? Jeśli jest dobrym aktorem,to w WC da radę,tylko jako kto? W CZN (ruski serial) nie ujawnił swojego talentu,ale to tylko moje zdanie,możecie mieć inne. Odpowiedz Link
lylika Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:31 Zgadzam się z opinią o Bohunie. Nie gustuję w brunetach, ale to spojrzenie może śnić się po nocach. Takie duszuszczipatielnyje, że ach... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:37 Brunetów kocham,nie tylko wieczorową porą,i tym odbiegam od standardów Guruowych,no cóż,wydało się. Spojrzenie-ok, rola Bohuna-ok,ale poza tym... ??? Odpowiedz Link
lylika Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:46 cytrynka6543 napisała: > Brunetów kocham,nie tylko wieczorową porą,i tym odbiegam od > standardów Guruowych,no cóż,wydało się. > Spojrzenie-ok, rola Bohuna-ok,ale poza tym... ??? ... "Noc Czerwcowa" Iwaszkiewicza w Teatrze Telewizji. Bohun dwieście lat póżniej i trochę inaczej. Tym razem ciemiężca i "rozbiorca" oraz zakochana w nim polska hrabina. Też porywający spojrzeniem. Aktorstwo poprawne. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:44 Oprócz Seana C. i Orlando B. - stanowczo blondyni! Tylko i li! Odpowiedz Link
lylika Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:49 edeka5 napisała: > Zdecydowanie i wyłącznie bruneci ... Powiem mężydłu, że jako łysy i posiwiały, ale niegdyś brunet ma u Ciebie przody. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:53 lylika napisała: > edeka5 napisała: > > > Zdecydowanie i wyłącznie bruneci > ... > Powiem mężydłu, że jako łysy i posiwiały, ale niegdyś brunet ma u Ciebie przody Niewątpliwe! Bo na łysych też lecę! Szczególnie łysych blondynów z rudą brodą, ale brodę mogę w ostateczności darować )) > . Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:59 O matusiu,zgubiłam się....buuu.. Bruneci górą,bruneci in spe! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:58 Mężydło z włosami czy bez, to i tak ma u mnie przody Odpowiedz Link
edyta95 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 27.12.08, 21:00 oooo, nie wiedziałam, ale człowiek całe życie się uczy. Mam nadzieję, że po tylu sugestiach wszyscy już wiedzą i się cieszę albo nie. Jeśli jednak ktoś jeszcze ma wątpliwości chętnie będę podpowiadać dalej Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Prezent od Dziadka Mroza! 28.12.08, 21:16 Wiem. I cieszę się waszym szczęściem, ewentualnie o drugi seans, o który nagabuję już teraz - zauważyłam, że jeszcze paru osób nie będzie na nalewkowym - ten rodzaj prezentu przeciez nie zużywa się po jednorazowym zużytkowaniu, co? Cytrynko - ja też ubóstwiam ciemnowłosych! Bo co blondyn mi się trafił, to szuja i kawał zbója. Moje upodobanie do Seana C. zwiększa się natomiast wraz z wiekiem owego - jako Bond był plastusiowatym smarkaczem, a im dalej w las tym bardziej mrrr... Odpowiedz Link
lylika Re: Prezent od Dziadka Mroza! 28.12.08, 22:13 kocio_pierzaczek napisała: ja też ubóstwiam ciemnowłosych! Bo co blondyn mi się > trafił, to szuja i kawał zbója. Moje upodobanie do Seana C. zwiększa > się natomiast wraz z wiekiem owego - jako Bond był plastusiowatym > smarkaczem, a im dalej w las tym bardziej mrrr... ... Jednak preferujesz blondynów! Sean czym bardziej siwy i bardziej łysy bardziej Ci się podoba, czyli tak jak mnie mężydło. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 12:24 Zawsze uważałam, że łysi są sexi (ale muszą być krótko ostrzyżeni i broń Boże "zaczesek" maskujących!!!) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 13:38 No jasne, że bez kretyńskich zaczesek! A co sądzisz o panu Mareczku Przybyliku? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 08:29 Chciałam tylko powiedzieć, że prezent ma się dobrze. Całe święta przeleżał . Leży nadal i czeka A dla Eli mam Całe zdanie nieboszczyka w oryginalnej wersji językowej Odpowiedz Link
g0p0s Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 12:50 A tak w ogóle, to czyim on jest dziadkiem? Odpowiedz Link
lylika Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 13:05 g0p0s napisał: > A tak w ogóle, to czyim on jest dziadkiem? ... Sierpa i młota. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 15:13 He he, Lyliko. ładnie rzekłaś. A co do preferencji męskich, to siwy wcale nie staje się blondynem. Apage satanas. Ciemny ma być i koniec. Ewentualnie były ciemny. Odpowiedz Link
groha Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 15:48 To ja pozwolę sobie poudawać, że nadal nie wiem o co chodzi i zapytać, co z tym prezentem i czy on taki tajemniczy z powodu języka, treści, czy z innej, równie istotnej przyczyny? Bo jeśli z powodu swojej szalonej atrakcyjności, to może jednak lepiej go głęboko schować, ewentualnie pokazywać tylko niektórym, w nagrodę za dobre sprawowanie, a reszcie - wyłącznie za stosowną opłatą? Inkasowaną z góry, rzecz jasna, bo potem mogą migać się od płacenia, albo co Odpowiedz Link
g0p0s Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 15:54 Mnie wychodzi łysy brunet bez zaczeski ale z promilami, może się mylę. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 07:20 Groszko droga, to jeszcze nie wiesz, że wszyscy tu uwielbiamy tajemnice, - wypisz wymaluj Marek i jego wiaderko spod Supersamu Prezent od Dziadka Mroza to serial Wszystko czerwone nakręcony przez naszych wschodnich sąsiadów, który obiecywał nam do wglądu pan T., ale obiecanki cacanki a głupiemu radość. Wykorzystałam więc fakt, że mój znajomy mieszka aktualnie w Moskwie i wymogłam na nim zdobycie tego serialu. A nie była łatwo, bo facet jest Kanadyjczykiem, po rosyjsku nie rozumie ani w ząb, po polsku zna dwa słowa, więc porozumiewam się z nim głównie na migi. Sama rozumiesz, że przez telefon nie było to łatwe i dlatego tak długo trwało. A kiedy jeszcze okazało się, że tego DVD nie ma w sklepach, bo już dawno zostało wykupione, to zrobiło mi się słabo na myśl, że muszę mu tłumaczyć ( na migi przez telefon!), żeby starał się innymi sposobami. Ale jak się baba uprze, to.... W związku z tym na najbliższym spotkaniu nalewkowym planujemy uroczyste ogladanie serialu. Może wpadniesz? Anmanika - bo to u niej będzie spotkanie - jeszcze nie wie, że serial trwa 16 godzin, . Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 09:33 A jak dodamy do tego oglądanie relacji ze spotkania z Guruą, którą mam zamiar przynieść na nalewkowe, to już w ogóle będzie rozbijanie obozów, okopywanie się i iine takie instalacje u Anmaniki. Anmaniko, czy Ty Wiesz, co Cię czeka? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 10:57 > tłumaczyć ( na migi przez telefon!),.... Hi hi , jak widac zadna sztuka dla ciebie. Ty i smsem na migi dasz rade. 16 godzin prywatki to jeszcze zaden rekord nie bedzie, nawet z dodatkami na picie i siku. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 11:04 asia.sthm napisała: > 16 godzin prywatki to jeszcze zaden rekord nie bedzie, nawet z > dodatkami na picie i siku. Ciekawe czy Tajfun to zdzierży? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 11:08 wreszcie sie z domu wyprowadzi na swoje. Odpowiedz Link
groha Re: Prezent od Dziadka Mroza! 30.12.08, 12:27 Wiadomo nie od dziś, że gdzie diabeł nie daje rady, tam JKM Stara Gropa załatwia wszystko od ręki, skutecznie, elegancko i bez zbędnego gadania. Nawet cuda, jak widać, to tylko kwestia czasu Odpowiedz Link
romy_sznajder Blondyn 29.12.08, 22:00 Niedawno odkrylam, ze archetypowy Blondyn, oprocz kilku cech kanonicznych, jak imie Marek, zawod dziennikarz, sprawnosc fiz. wybitna, itd, powinien byc... TW! co mu sie zapisywalo za ceche uszlachetniajaca. Jak to sie czasy zmienily, hmm... Odpowiedz Link
edeka5 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 17:22 g0p0s napisał: > A tak w ogóle, to czyim on jest dziadkiem? Śnieguroczki Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 17:49 Jak rowniez znanego generala Mroza. Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 18:16 A ja myślałam,że Śnieżynki lub Gwiazdeczki. No,pomyliłam się. Wołoduchu,a Ty od nas jeszcze piszesz czy już od siebie? Tak sobie pytam,a co,nie mogę? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Prezent od Dziadka Mroza! 29.12.08, 19:55 Dziękuję,nie wiedziałam,ale teraz już wiem. Znaczy się nie pomyliłam? Odpowiedz Link