lylika 13.06.09, 22:42 spadać muszę czy chcę też nie, Spadam, spadaam spadaaam... Już spadłam.. I nawet się nie rozbiłam. Dziwne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 13.06.09, 22:43 Do jutra! Kto nie spadł niech wpadnie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 13.06.09, 23:08 u nas tylko zdziebko ciemniej Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 22:27 asia.sthm napisała: > u nas tylko zdziebko ciemniej > > ... Jak robisz ten deszcz? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 22:31 sam sie robi, u nas nieprzerwanie pada w dzien i w nocy. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 22:46 U nas, na szczęście, z przerwami. A i tak wilgoć włazi w kości i rwie. Tylko Eulalijska i Stara.gropa szczęśliwe do nieprzytomności. Reszta świata i okolic włosy z głowy rwie. To jest wiosna??? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 21:25 Ja już spadłam,leżę pod biurkiem i nie mam siły się ruszyć(jestem po kilkunastu godz.w podróży i 1.5 godz.z przyjaciółką).Wy nie spadajcie bo to bolesne,dobrej,bezbolesnej nocki Odpowiedz Link
groha Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 23:06 Spadła gruszka do fartuszka, a śliweczka spa(ś)ć nie chciała, bo śliweczka nie dojrzała? Proszę bardzo, na dobrą noc cały fartusek grusek: www.youtube.com/watch?v=EsjDGWwKbpc Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 23:24 Pyszne te gruszki, ale to tylko Zamachowski może taki fartuszek gruszek nazbierać. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 14.06.09, 23:52 wpadnie koniecnie na fartusek grusek. ...Jus pospadaly Odpowiedz Link
mkostki Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 15.06.09, 00:12 A ja nie spadłam, na szczęście, chociaż dziś przyleciałam, samolotem w dodatku, chociaż Airbus mu nie było. Wynurkowana z rekinami, mantami, delfinami i innymi stworzeniami podwodnymi. Zdjęcia pokażę jak mi doślą, bo się jeszcze podwodnej obudowy do aparatu nie dorobiłam. Będą fajne, podobno mam nawet jakieś z rekinem. I żadnego padania deszczu, bo sprzęt co się wymaczał dziś cały dzień w wannie, teraz suszy się na balkonie. Inne utensylia podrózne walają się po całej chałupie. Idę spać, bo mi się tak jakoś ziemia pod nogami buja Pan podrapano na głowa i pani Biała Glista ja takoż proszę won! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.06.09, 22:55 mkostki napisała: > Wynurkowana z (...) delfinami O mój Boże!!!! Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 15.06.09, 23:21 Ale śliczne obrazki Asiu! Spadam i ja, jutro ponoć ma być bardzo ciepło, wszyscy oprócz mnie i Starej Gropy powinni być szczęśliwi A tak swoją drogą, to gdzie się podziewa Stara Gropa? Na spotkaniu nie była, wiem, bo zdjęcia widziałam, na forum też jakoś się czytać nie daje ... Halo, halo, Stara Gropo!! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 15.06.09, 23:32 Jest nadzieja,że nie spadła na amen? Ja po ostatnim spadaniu odczuwam bol w okolicach ty...,no czterech literek,więc dziś zaopatrzyłam się w spadochron.Tak więc spadam jako spadochroniarz Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 16.06.09, 20:45 Skorzystam z watku, bo oddaje moj stan ducha. Mam w pracy mase pracy, nietypowej. Musze ulozyc quiz nt patronow ulic ursynowskich i to na takim poziomie, zeby bylo pouczajace, a leniwi z natury ludzie chcieli startowac. Wiec musze w pytaniu zawrzec inforamcje, a pytac o drobnostki. Taki podstep. Wymaga to (mojej) wiedzy z topografii Ursynowa (ktorej nie mam) i wiedzy nt. patronow (juz troche czytalam). Pytan ma byc 100 (patronow historycznych jest 80-ciu) i kiedy wyrazilam sugestie, ze to na tydzien pracy to zostalam zbyta fuknieciem. Weszlam tu dzis na forum i czytam "Gurua w pytaniach i odpowiedziach" i tak mi sie zrobilo jakos nerwowo Tzn Quizowo. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 16.06.09, 21:02 Gdyby chodziło o Żoliborz, to miałabym dla Ciebie fantastyczną ściągawkę. Szkoda, że to o Ursynów chodzi. A może przetłumacz mocodawcom, żeby quiz przenieść na Żoliborz. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 16.06.09, 23:30 Spadaam, spadaaam, spadaaam,spadłam,a raczej zostałam zrzucona przez córę. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.06.09, 10:03 Romy, skorzystaj z książki Patroni ulic warszawskich. Każdy patron opisany w krótkiej notatce z najważniejszymi datami i wydarzeniami z jego życiorysu. Widziałam ostatnio tę książkę w księgarni Prusa na Krakowskim. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.06.09, 22:47 Dziekuje, jak mi zabraknie wiadomosci, to kupie. A swoja droga, jakas musze byc starej daty, bo nieustannie mnie zadziwia, ze teraz sa ksiazki na kazdy temat. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 02:59 Przepraszam Panstwa najmocniej, prywata. Czy mamy na sali kogos z Ursynowa? Chcialam, zeby przeczytal moje pytania i ocenil: trudne, czy latwe. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 14:59 > Czy mamy na sali kogos z Ursynowa? Podniose w dzien, moze ktos sie znajdzie? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 15:07 Wola i Ochota nie wystarczy? Zadaj pytanie na końcu wątku, takie wpisy wyżej łatwo przeoczyć. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 16:51 Nie zauwazylam, ze to nie koniec watku Ale teraz to juz po ptakach, chyba pora szukac nowej pracy. Troche nie jestem na to gotowa. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 18:06 Nie martw sie, wroci Migos z wakacji to go zamknie i bedzie koniec. W wtedy ty sie rzucisz z pytaniami...no jakos tak. Romy otworz ty nowy watek o Ursynowie, co? Sie nauczymy czego pozytecznego, alboco. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 18:11 Mieszkałam na Ursynowie przez 4 lata, nie wiem, czy się to do czegoś przyda, ale mogę spróbować pomóc. Teraz często tam bywam, bo moja wieś graniczy z Ursynowem właśnie. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 20:34 Nie chodzi o watek Tylko o prace w pracy. Okazalo sie, ze quiz jest na taka okazje, ze ja sie czuuje troche zmanipulowana (z powodow rodzinnych). Cos jakby kazali mi mowic, ze deszcz pada, jak pluja. Ale niech tam, gdybym tylko wiedziala, a nie wiedzialam. I taki zawsze gluchy telefon. Poza tym rozgrywa sie byc-albo-nie byc glownego klienta i jesli bedzie nie-byc, to i dla mnie. Jestem w tej pracy sfrustrowana, ale uczciwie powiem: nie mam pomyslu co ze soba zrobic. Tyle ze tak zle, jak dzis to dawno nie bylo. Zrobilam karczemna awanture, a potem wkurzenie mi roslo. A zanosi sie na naprawde zly czas. A co do meritum: Pytania o Ursynow sa bardziej o ulice, moim zdaniem dla nie-Ursynowian to wiedza srednio pozyteczna, na pewno nie na watek osobny. Przejelam sie, bo odnioslam wrazenie, ze to pilne, i wazne. Potem uslyszalam, ze nikt mi nie kazal siedziec po nocach i jesli wzielam czyjs krzyk na serio to znaczy, ze nie mam poczucia humoru. Zrobilo mi sie, nie powiem, nieciekawie. A pytan na forum nie bardzo moge umieszczac, bo impreza z konkursem bedzie dopiero w sobote za tydzien. Chcialam w mailu, ale teraz juz para ze mnie uszla. Wysle do Kurcgalopka, jesli mozna? - chodzi mi o ocene: latwe czy trudne. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 21:31 Wyciąnęłam z puzderka karty Tarota. Dawno ich nie miałam w ręku. Pociągnęłam na rzecz sytuacji w Twojej pracy dwie karty z Arkanów Wielkich. Wyszła mi Królowa Mieczy i Koło Fortuny. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 22:44 "Widzę", że sobie dzisiaj z nikim nie pogadam, zatem ścielę się miękkim podnóżkiem i zmykam... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 23:21 No to się minęłyśmy,bo ja elaborat pisałam... Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.06.09, 22:30 Oddalam się. Miejcie się na baczności, wróg czuwa! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.06.09, 22:32 Ale na szczęście nie jest to wróg klasowy, bo już wakacje! Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.06.09, 22:42 Mój wróg klasowy ścierał gąbką to, co napisałam na tablicy, bo to całkiem inny wróg klasowy był. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.06.09, 22:49 Nu patrzaj, niby klasowy, a jakiś bez klasy! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.06.09, 23:57 od Dorki: Kryzys gospodarczy - koty zawsze przesadzaja Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.06.09, 10:05 Dzięki Eulalijo za troskę, jestem cały czas. Piękna pogoda była wczoraj nieprawdaż? Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.06.09, 22:14 Nie wiem jak Wy, ale ja spadam. Do zobaczyska. Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.06.09, 01:43 Wątek odłogiem leży, a tu już piąteczek się zrobił, można trochę pobradziażyć po nocy - spadnę dopiero za kilka minut Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 22:49 Pusto, wszystkich ulewy wypłukały??? Gdzie Ter.eska mówiąca grzecznie każdego wieczoru "dobranoc"??? Dobra, czepiam się trochę, mnie też tydzień nie było. Miłej nocy, owczarkowa wyschła, można ją do łóżka zabrać Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 22:53 Jeszcze jedenastej nie ma a Ty do wyrka? Samam mówisz, że Cię tydzień nie było, a z nami tylko dziesięć minut? Fi donc! Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 22:55 Przeca nadal jestem. A i rano byłam, tylko mnie wymiotło na południe. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 22:56 Gdzie jest pusto? Tkwię od dwóch godzin i gadam sama ze sobą. Do mnie odezwać się nie łaska? Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 23:02 Całkiem się obraziłam. Idę spać. Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.06.09, 23:09 Żebym tak jeszcze wiedziała o co ... Ale skoro chcesz się obrażać, to wolna wola, dobrej nocy ... Odpowiedz Link
doratos Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 24.06.09, 01:07 Acha to ja tu najdłużej byłam,mimo że skromnie piszę ale jestem,po prostu czytam wątki żeby się dowiedzieć who is who?Czyli po mału się dowiaduję z czym się je TWCH. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 24.06.09, 22:22 To narazka, jak mówi Edyta, narazka. albo może do jutra. Pa.... Odpowiedz Link
edyta95 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 24.06.09, 23:01 spać, spać choć trochę. Przed urlopowe urwanie tyłka w pracy i w domu wykończy mnie całkiem i to przed samym urlopem Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 24.06.09, 23:14 Edyta,wyluzuj! Daj spokój tyłkowi i przyległościom,niech sobie żyją swoim życiem,a TY,ty już za chwilkę będziesz miała zasłużony,długi urlop! Wszystkiego najlepszego na wywczasach! I pisz,PISZ,PISZ!!! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 27.06.09, 23:02 Spadam, spadam bez żalu na cały tydzień. Jadę w moje ukochane świętokrzyskie i z Grohą się spotkam i wiem kto mi będzie zazdrościł Do zobaczenia się Odpowiedz Link
doratos Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 28.06.09, 00:59 Wy sobie na wczasy a ja tu będę sama po nocach siedzieć,już oczopląsu dostaję od czytania tych wątków,a bób jeszcze niedojrzały!! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 30.06.09, 23:17 Udaję się do spania,jutro przed pracą mam jeszcze coś do załatwienia w zupełnie innym kierunku niż docelowy,a więc muszę wcześniej wstać. Życzę Wam spokojnych snów i.."choć burza huczy wokół nas..." nie dajcie się jej przestraszyć! Kolorowych,pa! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 04.07.09, 23:19 Spadam,bawcie się dobrze. Pa. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.07.09, 18:32 Niestety muszę się pożegnać chociaż baaaardzo bym chciała jeszcze z Wami zostać,mam nadzieję,że lada dzień będę z Wami codziennie. Wspaniałego wieczorku i zaczarowanej nocki,pa,pa. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.07.09, 23:14 Spadam na parę godzin. Do jutra. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 06.07.09, 00:16 Idę w twoje ślady. Spadam do jutra. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 07.07.09, 23:00 Żegnam się,mam dość dzisiejszego dnia. Dobrej nocy. Odpowiedz Link
konopika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 21:12 Dobrej nocy, spadam, tzn. udaję się na spoczynek Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 21:28 Szkoda. Ale musisz dużo spać w Twoim stanie. Cieszę się i gratuluję. Tak bardzo bym chciała mieć wnuki. Odpowiedz Link
konopika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 22:17 Lyliko, my mamy obecnie 17-oletniego syna i mimo, że początkowo chcieliśmy mieć dwoje dzieci, w związku ze stanem moich narządów rodnych (różne problemy uniemożliwiające zajście) położyliśmy kreskę na drugim dziecku jakiś czas temu uznając, że przy takiej różnicy wieku między dziećmi nie ma co się starać na siłę i powinniśmy się cieszyć z tego, że to dziecię które mamy jest zdrowe, a we wczesnej młodości starczało go za kilkoro. Ale moja mama tego nie wiedziała. Była na długim wyjeździe, samotność jej doskwierała, dorwała gdzieś "zestaw" modłów do Matki Boskiej Pompejskiej (100 lat bym myślała i bym nie wymyśliła, że taka Matka Boska może być), rytuał odprawiła co do joty, a zaraz po powrocie (nie mówiąc nam dlaczego) jęła się nachalnie dopytywać czy czekamy na kolejnego potomka. Jeśli chcesz zdobędę ten przepis na dziecko. Teraz to już zupełnie spadam. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 22:19 No no, podsune pomysl kolezankom Gratuluje, choc sie nie znamy Odpowiedz Link
konopika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 22:20 Już znalazłam czystezrodlo.blog.onet.pl/NOWENNA-POMPEJSKA,2,ID351940510,n Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 22:54 O matko, ale się wzruszyłam. Kto dziś odmawia Nowennę? Babcia mi się przypomniała i prababcia. Obie Novennę odmawiały, a ja wraz z nimi, szczęśliwa jeśli prababcia pozwoliła mi uklęknąć przy niej na klęczniku. Jakie to zupełnie inne czasy były. Uniesienia duchowe wystarczały. Nie potrzeba było telewizji ani radia, choć one też dostarczały pożywki do uniesień. Taka Koterbska albo Gniatkowski. Też wzruszli. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 23:03 Chyba spadnę jak ta gruszka do fartuszka, bo gadacze spać poszli. Dobranoc wszystkim. Do jutra. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 08.07.09, 23:08 fartusek grusek dla prymusek szczerze sie oddalam na szczery wypoczynek...no jakos tak. Padam na pysk i gledze wtedy rekordowo bzdetnie, jak baba z wozu. Dobranoc. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 09.07.09, 00:11 Upiekłam juz 60 babeczek, jeszcze tylko 12 mi zostało do pieczenia. I wtedy spadnę. Albo padnę Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 09.07.09, 22:56 Chyba muszę dojrzeć i spaść. Do jutra. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 09.07.09, 23:25 lylika napisała: > A co to było za przyjęcie? > Nie moje. Piekłam dla koleżanki, która żegnała się dziś w pracy. Ja tak mam, że czasami coś dla kogoś piekę, znajomi mnie proszą. Lubię to, chociaż nie ukrywam, że wolę robić mniejsze ilości Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 00:02 Pozwolicie, że spadnę, obojętnie gdzie? Dziękuję. Właśnie spadłam. Dobranoc. Odpowiedz Link
doratos Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 21:43 Ja kurcgalopku też lubię piec,a zwłaszcza ciasta,na wszystkie imprezy typu komunie piekłam sama,czasem też piekę dla sąsiadów,z rozpędu chciałam i na wesele córki upiec,lecz z żalem musiałam zrezygnować,za dużo spraw było,i nie dałabym rady,teraz próbuję piec mniej kalorycznie bo moje gabaryty już niedługo lepiej będzie przeskoczyć niż obejść,tak sobie dowcipkuje mąż,taki miły... Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 21:49 Doratos, doskonale Cię rozumiem. Dlatego właśnie ja tak lubię piec dla innych, mogę sobie wtedy poszaleć kulinarnie bez wpływu na dodatkowe kilogramy Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 22:03 Po wizycie italskich gości czuję się trochę umożona. Jutro z rana zamieszczę zdjęcia ze spotkana lipcowego. Przepraszalska jestem. Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 23:10 Wygodne łóżko najlepszym przyjacielem człowieka. )) Cia(łk)o! Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.07.09, 23:35 Najlepszym środkiem nasennym jest środek łóżka. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 15.07.09, 23:06 Do autobiografii spadam, bo wstyd mi uszy poczerwienił. Może jutro będę trochę mądrzejsza. Do jutra. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 17.07.09, 22:59 Odmeldowuję się. Jutro się stawię, Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 18.07.09, 22:46 No cóż, sama zostałam, więc nie będę gadać do sieie. Głupio jakoś. Może jutro kogoś spotkam. Pa. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.07.09, 22:40 To ja teraz cichutko do drugiego tomu Autobiografii się udam. Mam nadzieję nadrobić zaległości. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 19.07.09, 23:03 A ja napoczynam trzeci! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 20.07.09, 02:26 nie śpię, cholera jasna za 4 godziny muszę wstać do pracy i coraz bardziej nie śpię Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 20.07.09, 23:52 Podpadłam SPP czytaniem bez zrozumienia, więc się na wszelki wypadek ulatniam w stronę sypialni. Gdzie, do cholery, jest Ter.eska, która zawsze dobranoc mówiła???? Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.07.09, 00:00 > Gdzie, do cholery, jest Ter.eska, która zawsze dobranoc mówiła???? ... O to to. Gdzie Tereska? Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.07.09, 00:06 Ja też podpadłam. Nic nie rozumiem z instrukcji. Daję sobie spokój z tym rozumieniem. Spadając najlepiej zrobię. Do jutra. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 21.07.09, 22:31 Nikogo? Nikogo! No, to siup do łóżeczka w wyśmienitym towarzystwie trzeciego tomu Autobiografii. Frajda jakich mało. Kto nie czytał niech żałuje. Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 23.07.09, 23:47 Chyba ta burza przełazi jednak przez Wisłę. Dwa razy mi zapiszczał podtrzymywacz i MLP kazał natychmiast spier..., to znaczy wylogowywać się i wyłączać ustrojstwo. Pan każe miłej nocy Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 24.07.09, 22:32 spadam,rano trza do pracy.Dobrej nocki. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 25.07.09, 00:28 Ja też mam jutro sporo pracy. Urodzino-imieniny dziecków mam. Urządzają przyjęcie na dwanaście osób. Muszę się mocno zwijać. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 26.07.09, 01:49 lyliko jak udała się impreza? Spadam...bo rankiem trzeba do pracy.Dobrej nocki)) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 26.07.09, 23:44 Spadam,spadam,spadłam.Auuuuuuu boli.A tak serio,to rano pobudka więc pora do łóżeczka,dobranoc Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 27.07.09, 23:35 Krzywdę mi MLP zrobił(( Dużą. Rozwieść się już czy poczekać? Co na to gwiazdy? (przepraszam Romy, żartowałam). Już wyjaśniam. W domu mnie nie było, obiad był opisany na wielkiej kartce, jeden element należało wywlec z zamrażalnika, podpisany był. I MLP wywlókł, i obiad spożył. Tyle, że nie domknął zamrażalnika. Wprawdzie mój zamrażalnik solidny jest, zapasy ocalały, bo jeszcze dobrze poniżej zera było, ale jak zabaczyłam ile na spiralach mam lodu, to, kurde, ja do końca życia tyle drinków nie zdołam wychlać, żeby wykorzystać. Teraz mrożenie się tam odbywa "super" i na maksimum a od świtu porządne rozmrażanie, czyli moja struna grzbietowa udaje się na katorgę. To ją teraz położę do łóżeczka, niech ma ciut przyjemności. No co, musiałam się wyżalić. A że długie? Trzeba było nie czytać))) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 27.07.09, 23:44 Dobrze,że zamrażalnik nie ma humorów lodówki Alicji bo musiałabyś rozmrażać Pora do łóżeczka bo od rana znów ta sama śpiewka,czyli praca. Dobranoc. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 28.07.09, 00:28 > A że długie? Trzeba było nie czytać))) Ha hah hahaha Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 28.07.09, 00:36 dobrej nocy Eulalijo, współczuję bardzo perypetii z lodówką. Moja to załatwia we własnym zakresie. Znaczy się nie rozmrażanie załatwia tylko nadmierne oblodzenie, rozmrażać muszę ja, niestety. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 29.07.09, 00:14 Dobrej nocy,rano znów apiać to samoczyli praca,praca,praca... Odpowiedz Link
romy_sznajder Simon's Cat 29.07.09, 01:12 Czy kociarze wiedza, ze jest nast. odcinek Simon's Cat? www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg&feature=channel Dla nie-kociarzy to sa pewno nudne przydlugie kreskowki, ale fani kotow widza, ze Kot nie ma zadnego przypadkowego ruchu, koty wlasnie tak maja! Simon musi miec kota. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Simon's Cat 29.07.09, 20:17 Już to chyba widziałam. Romy, ile w sumie tych filmikó wyszło? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam - 29.07.09, 22:13 Muszę znikać bo córa mnie wykopjeDobrej nocy wszystkim. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Simon's Cat 30.07.09, 03:03 Wyglada na to, ze o kocie - cztery. Cat man do [2007] Let me in[2008] TV Dinner [2008] Fly guy [2009] Odpowiedz Link
ter.eska Re: Simon's Cat 31.07.09, 22:13 Spadam,spadam,spaaaaaaaaaaadłam)).Dobrej nocki wszystkim. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 01.08.09, 21:45 Nikogo nie ma w domu,no to spadam,gut najt. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 01.08.09, 21:54 Jak to nie ma? A ja, to pies? Choćby i nierasowy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 01.08.09, 22:06 Ja mogę być bas brytan, bo się chyba dzisiaj trochę przeziębiłam, ale jutro doprawię, bo od pojutrza dyscyk uleje usiece. Wedle przepowiadaczy pogodowych. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 02.08.09, 21:56 Spadam,jakaś zmęczona się czuję,do jutra. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 02.08.09, 22:47 Spadam,jutro mam ciężką przeprawę.Dobrej nocki wszystkim. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 03.08.09, 22:04 Odmeldowywuję się,ciężki dzień,rano do pracy.Miłej nocki Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 04.08.09, 21:58 Spaaaaaaaaaaaaadam,dziecię wyciągnęło mi krzesło spod tylnej części....Dobrej nocki. Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 04.08.09, 23:36 Nim spadnę jeszcze poczytam, co do przeczytania, odpiszę jak mam coś do pisania Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 04.08.09, 23:55 Kurna, nie wiem gdzie napisac. W Faktach dziis bylo o tej kobiecie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6894917,Sad_zabral_dziecko__bo_w_domu_byl_balagan.html Odebrali jej kolejne dziecko, bo jest lekko uposledzona. Maz ma 60 lat, wiec ktos uznal, ze za stary, a w ogole to ciagle pracuje i w domu go nie ma. Tuz po porodzie, urodzila, od razu leki na brak pokarmu i dziekujemy pani. Co jakis czas sie ludzie wkurzaja, ze sa cale rodziny, ktore sie rozmnazaja na koszt opieki spolecznej, jak z tego dokumentu Ewy Borzeckiej "Trzynastka". A tu prosze, system zadzialal normalnie po niemiecku, nie wiedzialam nawet ze w Polsce sa takie narzedzia prawne. Patrzylam na ta babke, i nie wydala mi sie patologia, wcale. Ale moze ma to kims wstrzasnac, nie wiem. Raczej nie tymi, co trzeba. Widzial ktos moze Fakty? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 07:34 Takiej sędzinie chętnie i nie bez przyjemności zrobiłabym jakie brzydkie ziazia. Masa dzieciaków żyje w norach z zupełnie zdegenerowanymi rodzicami, służby społeczne, choć powiadamiane o problemie, nie robią nic, albi intensywnie "działają" przesyłając kretyńskie pisma z biurka na biurko (typowe dupochrony!), a od czasu do czasu taka biurwa jedna z drugą ma przypływ energii i zrobi taki właśnie numer. Czasem mam wrażenie, że wystarczy być sędzią/sędziną, żeby przestać być człowiekiem. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 09:31 Krótko-skandal,chamstwo,bezduszność...,ech!nasza polska rzeczywistość. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 12:03 nie no, to jest po prostu parodia, KPINA...brak słów... Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 12:13 Pani sędzi też powinno się odebrać dziecko, bo miała kiedyś okruchy na stole. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 21:37 Fakt,tylko,że wtedy trzeba więcej domów dziecka niż bloków mieszkalnych Spadam bo zanosi się na powrót burzy,a jeszcze dzieci się pchają. Dobrej nocki. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 22:47 Spadam na serio. Znaczy, dzisiaj ide spac, a jutro mam nadzieje, ze nie spadne Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 23:04 spadaaaam, spaaaadam i spaść nie moge, pracowity dzień dziś był nastał a teraz uchetanam jak dzika świnia, chyba przesadziłam z wieczornym rekreacyjnym bieganiem, jak jutro się nie pojawię to znaczy że mnie w nocy szlag trafił, tym razem definitywnie. Tymczasem dobrej nocki życzę i najkolorowszych koszmarków. Trzymać się i nie puszczać! Czy coś... Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 23:07 To i ja spadam,pa,książkę mam do skończenia. Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 05.08.09, 23:45 Ja dopiero wpadłam, ale już tu, bo mi w kolejności wyskoczyło, spadnę, żeby wstydu nie było. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 06.08.09, 22:55 Spadam bo jutro do pracy.Dobrej nocki)) Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 07.08.09, 21:47 Widzę, że już wszyscy poszli spać przed jutrzejszym balem, to i ja spadnę. Muszę być wypoczęta żeby sprostać obowiązkom. Poczytam jeszcze. Zgadnijcie co? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 07.08.09, 22:21 Ja też spadam,trzeba się przygotować,no i wyspać.Dobranoc)) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 10.08.09, 00:05 Spadam bo rano pobudka/Dobrej nocki Odpowiedz Link
ter.eska Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 00:07 Spadam,a raczej już spadłam bo ledwo na oczy widzę.DOBRJ NOCKI WSZYSTKIM)) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 20:33 No to spadam,bo od ponad dwóch godzin gadam sama ze sobą. Bye,bye. Odpowiedz Link
lylika Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 20:41 Przepraszam, byłam zajęta, ale teraz od pół godziny zamieszczam komentarze do komentarzy na Picasie. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 20:55 A,no to chyba,że tak. Wracam,dobry wieczór mili państwo. Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 22:19 Ja jednak odpadam. Pójdę moją strunę wygodnie ułożyć, dać jej szansę. Jutro maryledymeledalewidy przez cały dzień, jakoś biedna musi wytrzymać te urlopy Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 22:31 Od paru dni próbuję przeczytać,na głos to słowo: maryledymeledalewidy i mi nie wychodzi. Eulalijo,wyjaśnisz źródłosłów? Odpowiedz Link
edyta95 Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 22:39 a powiedz Gibraltar. Nie możesz? to znaczy, że dziś za dużo płynów Odpowiedz Link
eulalija Re: Spadaam, spadaaam, spadaaam 11.08.09, 22:58 Żadna tajemnica, chodzi o zwyczajne Malediwy, które zrobiły mi Meksyk w życiorysie na trzy tygodnie i tak złośliwie je mieszam z Marywilami i czym popadnie pod rękę. Już się nie męcz, po drugim piwie nie do wymówienia) Odpowiedz Link