stara.gropa 15.12.03, 14:01 Widzę, że pojawiły się nowe osoby: loel i malidar. Kim jesteście i skąd? Zapraszamy do Towarzystwa, ceremoniał pasowania na członka mamy już opanowany. Chętnie powtórzymy go jeszcze raz. Prawda towarzysze? ))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarisa Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 14:11 Zgadzam się, z miłą chęcią. Witajcie na naszym forum!!!! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 14:13 oj tak towarzyszko, oj tak nawet nie wiedziałam, że umiem tak ślicznie kaligrafować ))) 1/2 bumbecki Agnieszka Odpowiedz Link
malidar Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 15:53 Całkowita oszołomka na punkcie książek Chmielewskiej, z Warszawy, wiek poważny ale nie matuzalemowy, pozdrawiam wszystkie fanki i wszystkich fanów, przepraszam, że nie przedstawiłam się najpierw ale na zgadkę znałam odpowiedź i się wpisałam a dobre wychowanie poszło spać Odpowiedz Link
klarisa Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 16:30 Będziesz musiał to odrobić!!! My już się zastanowimy jak. Odpowiedz Link
imoe Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 19:53 to i ja sie przywitam nic jeszcze nie pisalam ale was czytam od jakiegos czasu i pluje sobie w brode ze tak pozno to forum znalazlam. chmielewska uwielbiam, wiekszosc ksiazek przeczytanych mam po pare razy i kwicze przy nich ze smiechu zawsze a jestem z warszawki a latek mam 21. pozdrawiam wszystkich goraco!!! Odpowiedz Link
white.falcon Re: Nowe osoby na forum 15.12.03, 20:15 No to pisz, pisz, co tak chowasz się po katach? Wszystkich pozdrawiam z... Terespola. Służbowo tu wylądowałam. Laptop sprawuje się dobrze. Odpowiedz Link
kocianna Re: Nowe osoby na forum 17.02.04, 20:33 To może i ja się przedstawię, bo widzę, że to forum zgranych przyjaciół, a ja tak z rozpędu wlazłam i coś piszę... Chmielewską uwielbiam i uwielbieniem zaraziłam teściową (jak można prawie 60 lat żyć na tym świecie i jej nie znać!). Stoi sobie ślicznie na półeczce rosnąca kolekcja, i kiedy dojdę do końca półki, to wracam na początek, i tak w kółko. Omal z pracy mnie nie wylali, kiedy zaczęłam ryczeć ze śmiechu na radzie pedagogicznej (no, to już wiecie, gdzie pracuję). Kolekcję zbieram po antykwariatach, bo taniej i jest jakiś aspekt łowiecki w tym, dopaść antykwarysty tuż po dostawie i wyrwać mu wszystko, co ma J.Ch. Przed mężem się muszę ukrywać, bo mi każe czytać "rozwijające" dzieła w rodzaju "Rzeczypospolitej" i "Prawa UE". Ostatnio "Prawo UE" "pożyczyło" okładkę "Depozytowi", ale wszystko się wydało, bo zaczęłam się śmiać... Odpowiedz Link
eulalija Re: Nowe osoby na forum 17.02.04, 20:36 To super, że taka osoba jest między nami, to prawie jak mapa pod góralką z tym "Depozytem" w Prawie UE, pozdrawiam, primo voto Malidar (podaję bo jeszcze nie wszyscy uwierzyli w przemianę) Odpowiedz Link
biuralistka Re: Nowe osoby na forum 17.02.04, 21:24 Witam nową forumowiczkę. Stanowimy miłe towarzystwo, które zawsze jest otwarte. Bywaj z Chmielewszczykami jak najczęściej. Pamiętaj o spotkaniu w marcu Ostatnio mam zwyczaj zadawać pracę domową, ale myślę, że już przebrnęłaś z niemałą przyjemnością przez wszystkie dotychczasowe wątki Pozdrawiam i kładę się spać, bo jutro wcześnie trzeba wstać B. Ps. Eulaljo, primo voto Malidar, język mi się dziwnie plącze, kiedy próbuje wypowiedzieć Twój nowy nick :o) Ale uroku mu nie brak Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 18.02.04, 07:34 Witamy nową członkinię! Może trochę szczegółów? Skąd jesteś? Odpowiedz Link
kocianna Re: Nowe osoby na forum 18.02.04, 17:16 Warszawa-Białołęka obecnie, a 8 lat temu "scyzoryk". Angliskto-rusycystka z zawodu, dużo tłumaczę, trochę uczę. Strasznie podoba mi się wasza powstająca powieść, ciekawie się zapowiada, i pomysł z wydaniem dobry Mój mąż zajmuje się teraz m.in. wydawaniem książek, podpytam go, jak już będzie co wydawać. Pisaniem statutów też się zajmuje, też go podpytam. Odpowiedz Link
biuralistka Re: Nowe osoby na forum 18.02.04, 17:51 kocianna napisała: Pisaniem statutów też się zajmuje, też > go podpytam. Prace nad statutem są w rozkwicie, ale wszelka pomoc wskazana. Najlepiej, gdybyś dopisała co nieco w utworzonych wątkach. Każda głowa się przyda Pozdrawiam, Wasza Radczyni Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 07:25 W takim razie nie wypuścimy Cię już z naszych szponów) Odpowiedz Link
smitte Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 10:45 A swoją drogą koleżanka Kocianna się tak ładnie przedstawiła, kim jest i co robi, czego o znakomitej większości zgromadzonych nie można powiedzieć. Ci, którzy się spotykali to pewnie wiedzą, ale ci co tego szczęścia nie mieli muszą się domyślać z różnych napomknięć tu i ówdzie. Proponuję zainicjować akcję "Poznajmy się bliżej!", oczywiście bez przesady, ale choć trochę. Mogę zacząć. To pisałam ja, ucząca anglistka z Gdyni, aczkolwiek rodem z Pruszkowa i bardzo za ziemią ojczystą tęskniąca. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 10:56 A to piszę ja- mikrobiolog z Warszawy, dłubiąca przy produkcji różnych medykamentów.) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 11:19 A to piszę ja - chemiczka-laborantka z Warszawy, dłubiąca różnie, raz w mleku i serach, raz w ściekach i innych "świństwach", a obecnie w domu Odpowiedz Link
siwapp Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 12:48 Tu się odzywa fizyk, przekierunkowany na marketing, którym się obecnie zajmuję. Od roku z Tarchomina Odpowiedz Link
kkeicam Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 13:12 hm, tego... normalnie muszę napisac o sobie, bedzie ciezko Od 13 lat "robię w prasie" ;- ) na szczęście nie hydraulicznej. A teraz jestem Pan Wydawca. Wydaje różne takie... gazety, książki, foldery i różne inne - papierowe OMC dzieła. A studiowałem zgoła co innego - geologię (która jest Królową Nauk) a potem zarządzanie. pozdrawiam z łóżka - mam anginę (a wątek baaaaaaardzo mi się przyda do powieści. o!) kk Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 13:31 Paskudna sprawa ta angina, więc leż grzecznie w łóżeczku. A my tu poczekamy spokojnie na dalszy ciąg powieści. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 13:53 Tu xkropka - marketingowiec z zawodu i wykształcenia, a z Warszawy od 7 lat. Pozdrowienia dla kkeicama - ja też w łóżku... Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 16:28 O matko, o matko!!! To teraz moja kolej.... Brytyjka z kolorowa przeszloscia (mam nadzieje, ze przyszlosc tez nie bedzie szara): kiedys i nauczycielka, i listonoszka, i kilka innych wcielen... Obecnie matka, pracownik oswiaty i studenka business'u.... Przede wszystkim fanka "wczesniejszej" tworczosci Chmielewskiej. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 17:22 hmmm mam właśnie chwile oddechu więc i nas przedstawię ) pod nikiem kryją się :Agnieszka i Marzena, obie w wieku odpowiednim , z Warszawy od zawsze, po studiach już dawno (Agnieszka-bibliotekoznastwo, Marzenka-biolog, ekolog roślin), pracujemy w całkiem innych dziedzinach i nie mammy obecnie na nic już czasu (( ale to się niebawem zmieni, mam nadzieję pzdr. 1/2 bumbecki Agnieszka p.s. czasem mam wrażenie że rozdwojenie jażni juz mnie dopadło )) p.s.2 - nie jesteśmy siostrami , hihihi Odpowiedz Link
jotka13 Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 09:15 No to teraz kolej na mnie: z zawodu nudna księgowa, z wykształcenia podobnie - ekonomistka, w głębi duszy namiętna hazardzistka (o zrymowało się). Zgadnijcie pod czyim wpływem znalazłam się na wyścigach oraz w kasynie? Oprócz tego uwielbiam koty, łażenie po Tatrach (jak chociaż raz w roku nie pojadę to bardzo tęsknię) oraz lenistwo, na które mam coraz mniej czasu ... Odpowiedz Link
mariurzka Re: Nowe osoby na forum 23.02.04, 07:40 Późno, bo późno, ale lepiej niż wcale) Z wykształcenia i zawodu jeszcze wykonywanego polonistka (jak szkoła mnie wykończy, obiecuję, że dam znać!!). Poz studiach już czas jakiś, obecnie wykańczam dzieci w małym liceum na Roztoczu (Józefów). Prywatnie niespełniona muzycznie (w latach szczenięcych a to szkoła muzyczna, a to zespół ludowy, albo jakiś inny) - nadal śpiewam gdzie się tylko da. Uwielbiam: czytać (mogę zawsze!!) nicnierobić, wydawać przyjątka dla znajomych (wyżywam się wtedy przy garach-naprawdę to lubię!!), oddawać się nostalgii i oczywiście cieszyć życiem!!! Odpowiedz Link
april02 Re: Nowe osoby na forum 23.02.04, 09:14 To może ja też się przedtawię Od ośmiu lat Poznań (zanosi się na więcej), aczkolwiek pochodzę z Mazowsza (trochę tęsknię ). Inżynier (he, he) po zarządzaniu. Obecnie w trzy dni w tygodniu buduję samochody, a w dwa pozostałe ładuję wiedzę studentom do głów. Sama nie wiem co gorsze Weekendy na szczęście mam dla siebie, ale na nieszczeście nie mam wtedy dostępu do netu Jako szefowa filii poznańskiej czekam na członków, bo na razie chyba jestem tu sama jak palec. PS. Pozdrowienia dla wszystkich starych i nowych członków Odpowiedz Link
biuralistka Re: Nowe osoby na forum 23.02.04, 17:58 Witaj April, pamiętam, że kiedyś bywałaś na forum częściej. Czy będziesz mogła być na spotkaniu marcowym? Fajnie byłoby się spotkać ) Odpowiedz Link
april02 Re: Nowe osoby na forum 24.02.04, 14:59 Bywam jak tylko mogę. Niestety nie mam stałego dostępu do netu, więc albo na uczelni (jak mi studenci nie przeszkadzają )albo w pracy (jak mi kolega "pożyczy" internet). Raczej nie uda mi się być w Warszawie na spotkaniu marcowym, czego bardzo, ale to bardzo żałuję Bo strasznie chciałabym zostać członkiem TWCH (chyba taka nazwa została ?) Ale pocieszam się, że nic straconego. W końcu kiedyś dotrę na spotkanie. Czuję, że to dopiero będzie przeżycie )) Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 11:21 Taak. To ja też się przedstawię. Wcale nie wpadłem tu z rozpędu, jak Kocianna, tylko zostaliście mi pokazani przez Ciocię (nie na piszę 'Ciotka', bo się obrazi), która jest od Was uzależniona nawet bardziej niż od reszty internetu. Przez długi czas nie umiała się zalogowa, jednak pokazałem jej to wczoraj i bardzo prawdopodobne jest, że się pojawi z jakimś wielkim wychuchem, czy inną błyskawicą. Jeśli chodzi o mnie jestem 'Łodzianinem czasowo (i mam nadzieję, że po wsze czasy) zamieszkałym w Krakowie. Uwielbiam ksiażki Chmielewskiej (a mam wszystkie), nie lubię prowadzić samochodu (a muszę) i nie chcę zdawać matury (a powinienem w tym roku jakoś). Również jestem związkofobem. Nic więcej nie powiem oraz będę sobie tu siedziałi czytał Rogatka i inne fantastczne teksty. Pozdrawiam i przepraszam za typową dla mnie rozwlekłość. Odpowiedz Link
klarisa Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 11:29 Witamy świeżą krew i mam nadzieję, że tak samo jak twoja ciocia uzależnisz się od nas troszkę. Bo my jesteśmy wyśmienitym towarzystwem.)))))) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 11:54 O matko, o matko! Witamy Kolegę Bejoda i czekamy na Panią Ciocię. Już się cieszymy na pasowanie na członków)))) A tak swoją drogą to ciekawe ilu milczących obserwatorów mamy? Odpowiedz Link
aniam12 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 14:11 stara.gropa napisała: > O matko, o matko! > Witamy Kolegę Bejoda i czekamy na Panią Ciocię. Już się cieszymy na pasowanie > na członków)))) > A tak swoją drogą to ciekawe ilu milczących obserwatorów mamy? To ja, milczaca do tej pory obserwatorka, troche nieregularna, z braku czasu, ale bardzo wielka milosniczka tworczosci JCH (posiadam Jej wszystkie dzieła, najwieksza sympatia darze te najstarsze, jednak przeczytalam wszystkie). Mieszkam w Warszawie, wiek lekko sredni, ale duch mlody, pracuje w bankowosci i postaram sie czesciej wlaczac do dyskusji. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 15:29 Bejod, powinienes przylaczyc sie do Oddzialu Krakowskiego! Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 15:44 Czekolada, a Ty przypadkiem nie jesteś ciocią Bejoda ??? Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 18:00 czekolada72 napisała: > Bejod, powinienes przylaczyc sie do Oddzialu Krakowskiego! A jest taki? To się zapisuję, ale mam nadzieję, że nie będę jeddynym obcokrajowcem, bo ja jestem taki, że od czasu do czasu, to ja na Krakóffek lubię ponarzekać. Odpowiedz Link
siwapp Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 17:04 stara.gropa napisała: > Hura, hura, przybywa nas! Będzie kogo chrzcić Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 18:04 siwapp napisała: > Będzie kogo chrzcić Przepraszam bardzo a chrzest wygląda jak? Odpowiedz Link
siwapp Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 10:35 bejod napisał: > Przepraszam bardzo a chrzest wygląda jak? A nie zdradzę Zobaczysz Każdy musi zostać oficjalnie pasowany. Odpowiedz Link
monkruella Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 16:43 Oj, to ja też od jakiegoś czasu jestem obserwatorem milczącym, ale ciągle jestem i czytam ... Odpowiedz Link
uran4 Re: Nowe osoby na forum 24.02.04, 18:45 stara.gropa napisała: > O matko, o matko! > Witamy Kolegę Bejoda i czekamy na Panią Ciocię. Już się cieszymy na pasowanie > na członków)))) > A tak swoją drogą to ciekawe ilu milczących obserwatorów mamy? Przypuszczam, że bardzo dużo. Na przykład ja śledzę fora na Forum Humorum od paru miesięcy, ale bardzo rzadko zabieram głos w dyskusji. Bardzo dobrze się bawię samym czytaniem postów. Nad "CZN" chichotałem w pociągu Katowice - Poznań tak około roku 1979... Przedtem był jeszcze "Lesio". Zaraziła mnie wtedy Chmielewską moja polonistka z liceum i tak mi zostało do dzisiaj. Przyznam, że dużo wyżej stawiam wcześniejszą twórczość J.Ch. aczkolwiek po 1990 popełniła też kilka dobrych książek. Pzdr dla forumowiczów (bez wyjątków). A ja nadal sobie będę czytał... Andrzej z Tych Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 24.02.04, 20:00 Dziekuje za pozdrowienia i rowniez pozdrawiam. ) Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 18:49 Na co mi przyszło..... Muszę wyjść z mojego cichego kącika i przedstawić się. To ja, owa ciocia. Tak naprawdę dawno mnie korciło, ale Bejod mnie za uszy wyciągnął. Chmielewską zażywam na radość, na złość, na zdrowie, na chorobę... i na wszystkie świata okoliczności.Recepty na szczęście na to nie potrzeba. Odkryłam to Szanowne Gremium już dawno i z wielką przyjemnością, choć milcząco przysłuchiwałam się rozmowom. Jak na ciotkę przystało mam już trochę lat, w zależności od okoliczności od 20 do 120, ostatnio bliżej mi do 100, ale popracuję nad tym. Teraz dygam kolankiem całym Towarzystwem Chmielewszczyków i zaraz znowu usiądę w kąciku. Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 19:04 No ale nick jest powalający. Zmieniłem sobie wpis do komórki na 'Pani Ciocia' Hihihihi... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 19:32 PaniCiociu, dobrze, ze sie Pani odezwała, bo ja NIE jestem ciocią Bejoda, ktorego informuje, ze istnieje takowy oddzial terenowy ) Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 19:36 aha, to pisze ja - krakowianka z dziada - pradziada, po bibliotekoznawstwie, lubiaca siedziec za kolkiem, za ktorym zas nie chce siedziec moj piesek Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 20:32 To niech jeszcze PaniCiocia poinformuje nas, do której z cioć Guruy jej najbliżej, bo ja bym chciała jakoś o PaniCioci myślec, cóż, życie, takie jest życie... Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 21:57 Wiedziałem, że kto, jak kto, ale CIOCIA będzie rozrywana Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 23:03 Ja rozumiem, że mogę być mało inteligentny, to jest nawet ze wszech miar prawdopodobne... Pewne w zasadzie, ale co to jest Gurua? Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 23:27 bejod napisał: > ale co to jest Gurua? Gurua to rodzaj żeński od guru. Czyli w naszym przypadku - Joanna Chmielewska. Określenie zostało ustalone z JCh na spotkaniu autorskim, gdyż nie akceptowała wersji "gura". Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 19.02.04, 23:13 xkropko pytasz o wiek duszy czy ciała? Bo to nie to u mnie od wielu spraw zależy - de facto młodsza od najmłodszej, ale małe ciut. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 10:22 O wiek kobiet się nie pyta - mi chodziło o charakter, oczywiście )) Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 11:57 "Harpie" nie są moją najmocniejszą stroną. Obiecuję poprawę, lekturę nadrobię. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 12:07 Ale "Studnie przodków" i "Boczne drogi" PaniCiocia czytała? bo mi bardziej o te ciocie chodziło... Odpowiedz Link
xmartini Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 00:17 Pierwszy raz weszlam na to forum w dzien spotkania z Gurua w Szpulce - myslalam, ze sie zastrzele! Z rozpaczy, rzecz jasna, bo tez bym chciala. Do ksiazek Chmielewskiej nie wracam, ja od nich nigdy nie odchodze. Dobre sa zawsze i na wszystko. Trwale posluguje sie np. podolcem, zapozyczylam tez od Niej sposob na sprawdzanie facetow, tj. czy chcialabym ogladac jego nos codziennie przy sniadaniu i mase innych rzeczy. Ona tez nauczyla mnie kochac bursztyny i koty (mam juz dwa). I chyba nawet kiedys mi zycie uratowala, bo w krytycznej chwili pomyslalam sobie "Chmielewska by na to nie pozwolila wzgledem wlasnej osoby!" Jestem z w-wy od urodzenia, ktore mialo miejsce 33,5 roku temu. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 15:45 xmartini napisała: > sposob na sprawdzanie facetow, tj. czy chcialabym ogladac jego nos codziennie przy sniadaniu Slonko! Czy moglabys mi podpowiedziec, gdzie ten sposob byl? Za nic nie moge sobie przypomniec (choc cos tam na ten temat placze mi sie po glowie)... Potrzebuje sposobu na gwalt! (o matko! ale wyszlo! chodzilo mi, ze szybko, a nie, ze na gwalt). > I chyba nawet kiedys mi zycie uratowala, bo w krytycznej chwili pomyslalam sobie "Chmielewska by na to nie pozwolila wzgledem wlasnej osoby!" U mnie bylo identycznie! Chociaz i przyznac musze, ze pewnie jakis rowniez negatywny wplyw miala na mnie, bo wciaz szukam "blondyna" mojego zycia... > ...od urodzenia, ktore mialo miejsce 33,5 roku temu. WOW! Jestesmy w jednym wieku! ) Pozdrawiam witajac! )) Odpowiedz Link
xmartini lol21ndm 22.02.04, 01:46 O matko! Ty masz pilne, a ja dopiero teraz tu zaglądam; kajam się. Wrócilam właśnie z imprezy (ostatki!), ale mam nadzieje, ze skladnie napisze Sposob z nosem pochodzi z Tereski. Negatywny wplyw u mnie wystepuje jak najbardziej: ciagle zaslaniam sie textem, ze ja nabozenstwa do gospodarstwa domowego to nie mam Albo przyjecie: paluszki, jakis alkoholik i gra gitara. Goscie mnie juz znaja, czuja sie uhonorowani jak mam cole Co do szukania "blondyna zycia" to dobrze, trzeba szukac bo warto, nie ma co sie rozdrabniac, ot co. Pozdrawiam rowiesniczo. Qrcze, kiedy bedzie ten 12 marca? juz bym chciala Cie/Was poznac osobiscie. I dziekuje goraco za powitanie, pozdrawiam, xm. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: lol21ndm 22.02.04, 14:37 xmartini napisała: > O matko! Ty masz pilne, a ja dopiero teraz tu zaglądam; kajam się. Wrócilam wła > śnie z imprezy > (ostatki!), ale mam nadzieje, ze skladnie napisze > Sposob z nosem pochodzi z Tereski. Dzieki serdeczne za odpowiedz. Przyszla wprawdzie troche pozno ;P ale jeszcze nie ZA POZNO! ) Czy mozna szczegolowiej n/t Tereski...? Tj. dokladniej - n/t sposobu (ktora ksiazka, lub na czym dokladnie polegal?) Czytalam wprawdzie wszystkie, ale wszystkich nie mam, a w dodatku nie bardzo mam chwilowo czas czytac wszystkie... > ...Albo przyjecie: paluszki, ja > kis alkoholik > i gra gitara. Przez chwile nie bardzo moglam zalapac, po co Ci ten uzalezniony... Ale teraz juz wiem. Dotarlo do mnie za trzecim czytaniem... Nabozenstwa tez nie mam... Czyzby blizniaczki? > Pozdrawiam rowiesniczo. Dziekuje; wzajemnie. ) > Qrcze, kiedy bedzie ten 12 marca? juz bym chciala Cie/Was poznac osobiscie. W marcu niestety sie nie poznamy. Mieszkam ponad 1700 km od Warszawy (niestety). Moze dasz rade zalapac sie na wakacyjne odwiedziny filii brytyjskiej? Odpowiedz Link
loel Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 00:52 No to i ja w końcu sie odezwę, chociaż jestem małomówny. "Zarażony" zostałem przez mamę i siostrę. Mieszkam Łodzi od urodzenia, jestem informatykiem świeżo po studiach. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 07:34 O matko, o matko! Nie spodziewałam się, że tylu nowych czlonków nam przybędzie i to jednego dnia! Niniejszym zawiadamiam, że pasowani na członków ( na razie wirtualnych) zostali:Kocianna, Aniam12, Xmartini-członkowie z Warszawy, Paniciocia, Bejod-członkowie Oddziału Krakowskiego (szefem tego oddziału jest Czekolada72) Loel- członek Oddziału Łódzkiego (szefem jest Wiol) Jak fajnie, że jesteście! Odpowiedz Link
xmartini Dziekuje 20.02.04, 09:27 za pasowanie! Mam nadzieję, że w realu pasowanie nie odbywa się za pomocą np. długo odstałej zawartości dzbana tudzież nadzieniem z gaśnicy...? Pozdrawiam, xm. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Pasowanie 20.02.04, 09:45 xmartini napisała: > Mam nadzieję, że w realu pasowanie nie odbywa się za pomocą np. długo odstałej > zawartości dzbana tudzież nadzieniem z gaśnicy...? Nie, ale blisko jesteś Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Pasowanie 20.02.04, 15:48 stara.gropo! Moze nalezaloby wziac propozycje xmartini pod uwage i rozszerzyc ilosc elementow pasowania? Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 11:51 Wielkie dzięki za przyjęcie w poczet tak szacowny, jednak z wpasowaniem mnie do Krakowa to pomyłka. Tak naprawdę to ja jestem łodzianko-poznanianko- katowiczanko-pruszkowianką.Aktualnie najbliżej mi do Warszawy. Proszę o zmianę przydziału. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 12:13 Już się poprawiam i przenoszę Paniąciocię do oddziału warszawskiego. Czyli jest szansa, że się spotkamy w marcu? Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 12:26 Serdeczne dzięki. A co do spotkania to z przyjemnością, ale szukałam, cztałam i nie znalazłam kiedy jest to spotkanie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 12:32 Najbliższe spotkanie będzie 12 marca, w Szpulce jak najbardziej (pl.Trzech Krzyży 18). Będzie to spotkanie o wymiarze historycznym, bo na nim dokonamy oficjalnego założenia Towarzystwa, nie omieszkamy też urządzić tradycyjnego pasowania. Jest to przeżycie wstrząsające. Ale na pocieszenie dodam, że wszyscy którzy mieli przyjemność doświadczyć go żyją. Odpowiedz Link
paniciocia Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 12:47 Ja wiedziałam że tak będzie. 12 marca będę jeszcze zbierać bursztyny w Dziwnowie. Buuuuuuuuuuu... Odpowiedz Link
klarisa Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 13:16 O matko, o matko!!!!!! Weszłam sobie na chwilkę, kamerę zakleiłam dumą do żucia i aż mi dech odjęło. Witam serdecznie wszystkich nowych członków i członkinie. Już się nie mogę doczekać pasowania.!!!! Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 14:17 Tak. Więc chciałem poruszyć następujące kwestie: Po pierwszeprimo: Podziękować za przyjęcie do Zacnego Tego Grona oraz wyrazić obawy związane z pasowaniem. Po drugieprimo: Stwierdzić, że Panicioci charakterem zapewne najbliżej do Lucyny. Po trzecieprimo: Wyrazić nadzieję, że (oby nie zabity wcześniej przez ciocię) może akurat 12 marca w Wawie będę więc może i uda mi się wpaść na chwilkę? Z podrowieniami i tak dalej... Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 14:22 Bejodzie, gdybyś Ty wiedział jak już zacieramy łapki, jak chichoczemy na myśl o tym co będziemy robić z Tobą 12 marca. Ale nie, cicho sza, sam zobaczysz. Odpowiedz Link
bejod Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 15:07 stara.gropa napisała: > jak chichoczemy na myśl o > > tym co będziemy robić z Tobą 12 marca CHRYSTE!!! Odpowiedz Link
xmartini nie bojmy sie 20.02.04, 19:25 Bejodzie! Zewrzyjmy ciasno szeregi nowych czlonkow, znaczy nowo przyjetych ) i dodajmy sobie otuchy. Na pewno tylko tak nas strasza tym pasowaniem. Na pewno odbywa to sie w sposob niemrawy, ktos nas pacnie po ramieniu obgryzionym olowkiem mamroczac polgebkiem "Pasuje cie itd. itp.". Na pewno tak to wlasnie sie odbywa, bez ognia i ikry. Na pewno...? Odpowiedz Link
kocianna Re: Nowe osoby na forum 20.02.04, 19:27 Ja, nędzny florek, ogryzek starego samuraja, chylę czoła przed szlachetnym aeropagiem, nadstawiam mój nędzny odwłok na cięgi i razy i proszę o udzielenie mi chrztu. Ślubuję... Ermm, to jest formułka judoków, khm, khm, kiedys nawet byłam w aeropagu... Mam nadzieję, że egzaminu z zagadek jak na Forum nie będzie... Kiedy czytam zagadki, to zazwyczaj wiem, która książka, a za Chiny Ludowe nie pamiętam, jak się bohater nazywa. Odpowiedz Link
clickkey Re: Nowe osoby na forum 21.02.04, 20:44 Ja też jestem nowy, można się do Was zapisać? A do Szpulki mogę przyjść 12 marca, czy trzeba mieć kartę wstępu? Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Nowe osoby na forum 22.02.04, 17:30 Dzięki za zaproszenie ! Przyjdę na pewno, jestem z Pruszkowa, więc okręg warszawski chyba. Pzdr. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osoby na forum 22.02.04, 22:35 Pytanie formalne. Czy Clickkey i Wysoki_adam to ta sama osoba? Odpowiedz Link
mariurzka Re: Nowe osoby na forum 21.02.04, 23:56 Czekamy 12 marca!!! Tylko koniecznie opowiedz się za którąś fillą regionalną (chyba że jesteś ze stolicy...) Pazerność moja w zdobywaniu nowych członków chyba sięga zenitu, he he he he ) POzdrowionka!! Odpowiedz Link
siwapp Re: Nowe osoby na forum 22.02.04, 09:12 Karty oczywiście mieć nie trzeba - wystarczy przy wejściu szepnąć: "szkorbut, szkorbut" ) Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 22.02.04, 14:40 mariurzka napisała: > Pazerność moja w zdobywaniu nowych członków chyba sięga zenitu, he he he he ) LOL! To uwazaj, bo moze byc i tak, ze kazdy nowy czlonek zostanie mianowany przewodniczacym filii (np. dzielnicowej). ;P Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Nowe osoby na forum 06.03.04, 16:43 No tak, przegapilam jakos ten watek, a trzeba sie bylo najpierw przedstawic. A mnie sie zachcialo od zagadek. Przepraszam i sie poprawiam. "Obserwatorka" tego forum jestem od jakichs dwoch, trzech tygodni. Czytelniczka ksiazek JCH od lat wielu (prawie dwudziestu). Przeczytane mam prawie wszystkie, procz tworczosci dla dzieci, bo ta mnie z zasady nie pociaga. Ale po opiniach z tego forum moze zaryzykuje. Wiek mam obecnie dla kobiety ponoc najlepszy, zawod wyuczony i wykonywany bardzo sie u mnie rozbiega (jak u szanownej Guruy). Zasadniczo pochodze z Wielkopolski, ale od 7 lat nie jestem tam a tylko z rzadka bywam. Po studiach postanowilam zobaczyc jak wyglada szeroki swiat i do dzis nie moge przestac. W chwili obecnej osiadlam na dluzej w miejscu nieco egzotycznym (patrz nick). Forum robi bardzo przyjazne wrazenie (pomijajac drapiezne aluzje do ceremonii pasowania ) i mam wielka ochote dolaczyc. Na razie wirtualnie. Pozdrawiam wszystkich milosnikow tworczosci JCH Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osoby na forum 06.03.04, 19:59 O matko, o matko. Jeszcze nie było u nas na forum osoby spoza Europy. To się Prezeska ucieszy w poniedziałek. Pewnie masz jak w banku stanowisko szefa Oddziału Egipskiego TWCh. A co do pasowania, to wiesz, krowa co dużo ryczy mało mleka daje. Zazdroszczę Ci teraz ciepełka, strasznie nie lubię marznąć. Ale latem to nie Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Nowe osoby na forum 07.03.04, 10:22 Co do pasowania, to tak sie domyslalam, ze iwecej w tym grozy slownej )). A jesli chodzi o ciepelko, to dzis za oknem bezchmurne niebo, ale male ochlodzenie przyszlo od wczoraj, czyli mamy jakies... 25 stopni na plusie. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 07.03.04, 11:43 egipcjanka15 napisała: > ...czyli mamy jakies... 25 stopni na plusie. WOW! Zdecydowanie wiec wole moje + 6*C... Jest troche slonca, niebo niebieskie z malymi chmurkami, wszystko kwitnie... 25 stopni w plusie to dla mnie juz zbyt goraco... do 22-ch wytrzymam. Pozdrawiam nowa Kandydatke na Czlonkinie. Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Nowe osoby na forum 07.03.04, 13:16 4-5 dni temu mielismy 35, wiec to jest ochlodzenie. Ja wytrzymuje do 40, bo juz troche przywyklam. Powyzej sie mecze. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 07.03.04, 22:54 Ejże, Edeko, mamy przecież kogoś z naszych w Australii!!! Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 07.03.04, 22:57 Witamy Egipt!!! Jakbyś się jednak dała przekonać do twórczości Guruy dla dzieci, to byłabyś idealną kandydatką do opracowania przewodnikowego "Skarbów" - jak by nie było, do Algierii masz z nas wszystkich najbliżej... Harpia ze mnie - dziewczyna sie pierwszy raz pojawiła, a ja juz do roboty chcę ją zagnać... Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 09:44 A nie, tusmy sie nie zrozumialy. Historie Janeczki i Pawelka mam zaliczone. Nie czytalam tych o niedzwiedziu tylko. Ale do wyjazdu do Algierii w chwili obecnej namowic sie nie dam. Tam sie co nieco politycznie zmienilo od czasu jak Gurua w tym pieknym kraju byla. Zreszta i tak szef by mi nie dal teraz urlopu. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 07:47 Witaj Egipcjanko. A to nam się forum rozrasta! Niedługo cały świat będzie nasz! Od razu umieszczam Cię na liście TWCh jako Szefa Filii Egipskiej. Pasowanie odkładamy na później, nie powinnaś się go bać. Zobaczysz, że to sama przyjemność Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 09:38 Czuje sie ogromnie zaszczycona przyznaniem mi tak znakomitego stanowiska. Dziekuje unizenie szanownemu gronu. Przyrzekam godnie reprezentowac Towarzystwo na ziemi faraonow. A jesli chodzi o pasowanie, to taka strachliwa to ja nie jestem )))))) Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 13:32 Witaj Szefowo Filii Egipskiej! A ja Ci tak straszliwuie zazdroszcze tych +25. Juz mam dosyc zimy ktora trwa prawie pol roku ( pozdrawiam z zasypanego na bialo Krakowa! Odpowiedz Link
anmanika Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 13:53 Czy moge skromno moja osobe wpasowac w tak szacowne grono? Maniakalna czytelniczka J.Ch od lat xxxxx (stosowne wpisac)) Potrzebne inne dane? Pozdro dla maniakufff. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 14:05 Oczywiście, że tak! Witamy sławną organizatorkę zlotu miłosników porucznika Borewicza. Tu też są jego wielbiciele. Zapraszamy w piątek na uroczystość założenia Towarzystwa Wszystko Chmielewskie i na obrządek pasowania na członka TWCh. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 08.03.04, 14:15 Bo my,za naszej Guruy przewodem, milicję kochamy... Odpowiedz Link
anmanika Re: Nowe osoby na forum 09.03.04, 09:20 Az sie zaczerwienilam, nie wiedzialam, ze jestem slawna Postaram sie stawic, o ktorej to spotkanie? Czy wymagane jest przyniesienie najulubienszej ksiazki? Mozemy zrobic sekcje w fanklubie)) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 09.03.04, 09:43 Spotkanie jest w piątek o 18.00 w Szpulce przy pl. Trzech Krzyży 18. Książka nie jest wymagana, ale nie od rzeczy byłoby ubrać się w coś czerwonego Jedną sekcję w Towarzystwie już mamy- kynologiczną. Wszystkie nowe pomysły mile widziane. Do zobaczenia, nastaw się duchowo, że zostaniesz poddana uroczystości pasowania na członka. Odpowiedz Link
maniagrzeszczukk Re: Nowe osoby na forum 16.03.04, 19:59 Hej!!! Jestem pierwszy raz na tym forze. Mam na imie Mania i pisze z Krakowa. Bardzo lubie ksiązki J. Chmielewskiej. Interesuje sie ruwniez zwierzętami a głuwnie psami. Chetnie sie z wami zapoznam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: Nowe osoby na forum 16.03.04, 23:54 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , zabolało : ó kreskowane ó kreskowane ó kreskowane; witaj w klubie maniu -)) Odpowiedz Link
owera witam 17.03.04, 16:18 Jestem tu pierwszy raz i niewiem jak do tej pory (ślepa komenda) zdołałam przeoczyć to forum. Najpierw się przedstawię , potem poczytam a potem przyciagnę przyjaciólkę. Na Chmielewskiej się wychowałam i teraz ja podsuwam 10 letniej córce. Jestem wszechstronną dyletantką. Mam domek z kominkiem, remont na głowie, mamę dziarską staruszkę, psa, kotów nie wiem ile bo ich ostatnio nie liczyłam. Męża mam byłego. Mieszkam na mazurach i jeszcze was nie znam ale juz zaczynam kombinować jakies spotkanie na przystani zeglarskiej. Dziś nie mam czasu ale wrócę tu. Odpowiedz Link
cafeszpulka Re: witam 17.03.04, 16:26 o matko, spotkanie, nad jeziorem, z noclegiem heheheheh bajka, ustalaj termin owera -)))) cześć i czołem Odpowiedz Link
biuralistka Re: witam 17.03.04, 17:40 Witajcie dziewczyny Zaglądajcie częściej na forum. Ale uwaga: to wciąga!! )) Odpowiedz Link
agape76 Re: witam 17.03.04, 21:51 Witam i ja. Żałuję, że dołączam tak późno, ale dopiero od niedawna mam internet, Będę nadrabiać zaległości. Póki co parę słów o sobie. Mieszkam w Gdańsku. Jestem inzynierem i pracuję w biurze projektow, ale gdzie mu tam to tego biura z książek Gurua (chyba tak należy pisać z tego co się zorientowałam). Jestem młodą mężatką, ale nabożeństwa do gospodarstwa domowego nie mam za grosz. Uwielbiam koty. No i co najważniejsze książki Joanny Chmielewskiej czytam praktycznie bez przerwy od dobrych kilku lat. Początkowo na wyrywki, a obecnie chronologicznie. Każda nowa, którą zobaczę w księgarni przyprawia mnie o szybsze bicie serca. Wstyd się przyznać, ale już od dawna nie czytam nic innego. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli twórczości p. Chmielewskiej. Odpowiedz Link
xkropka Re: witam 18.03.04, 08:36 CZyżby w końcu jakiś inżynier/architekt? Czy też - tak jak ja - paskudna administracja? Witam serdecznie koleżankę z podobnej instytucji! Odpowiedz Link
agape76 Re: witam 18.03.04, 08:59 Inżynier budowlaniec, a ściślej drogowiec. Witam i pozdrawiam. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 12:59 Ja tez, ja tez.Prosze mnie zapisac,wychodzi mi wyraznie,ze sie nadaje. Wiem, co to Szkorbut,ale niestety w Waszawie nie bywam w marcu. Na nastepne oczepiny jednak moge sie postarac.Czy ktos moze opowiedziec jak bylo? Mieszkam w Sztokholnie przy wyscigach = moze sie na cos nadam.Urodzona i wychowana i W-wie na Mokotowie dokladnie tam gdzie mieszkala nasza Gurua.Chodzilam do szkoly z Robertem i tak jak on zjechalam rowerkiem na leb i szyje Dolna od Pulawskiej.Ksiazki od Klina do Bulgarskiego bloczka zajmuja dokladnie metr biezacy regalu.Czyli co,nadaje sie? Goraco pozdrawiam z chlodnego Sztokholmu. A na imie mam Joanna. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 13:20 To ja proponuję, oprócz oczywiście objęcia przez Asię.sthm stanowiska szefa filii skandynawskiej, mianowanie jej ekspertem od "Jensenów" Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:04 Tak oczywiscie przyjmuje stanowisko eksperta od Jensenow . Jensen,to ten policjant, co gadal staropolszczyzna: - A ludu bylo mrowie ,a mrowie- (????) Chyba mam racje. Dziekuje Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:19 Buuuu, odsyłam karnie koleżankę na przeszkolenie do wątków z zagadkami!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 20:43 Slusznie mnie karnie potraktowalas. Przyznaje,ze mnie kopytka strasznie poniosly.Watki z zagadkami na dwa dni czytania,ale ksiazka mi z wsciekloscia wypadla sama z regalu.Pan Muldgaard wydobyl sie zniej godnie i przemowil: - Pani musi umyslowa robota wykonac,mnogo,wielkie mrowie. Zaprawde na pamiec pani zaleglo, a dobrze rozjasnic mroki. Wyszlam na idiotke ,trudno. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 13:24 Przyjęta, wciągnięta, powitana! A nasz ulubiony obrządek pasowania na członka urządzimy przy najbliższej okazji. Witaj wśród nas. Już ostrzymy uszy na ciekawe szczegóły z życia Roberta)) Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 13:27 Biedna Joanna! Trzeba bylo sie nie przyznawac. Juz my (harpie?) Ci nie popuscimy... Witam serdecznie z pochmurnej Anglii. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:20 Dlaczego biedna Joanna. Czego wy mi nie popuscicie??? Kochane Harpie czy o te wyscigi chodzi? Ja jeszcze nie gralam,oszczedzilam sie na ten pierwszy dziewiczy raz. Jak jest ktoras chetna do pomocy to zapraszam. Hejdå Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:11 Dzieki,dzieki.Szczegolow nie bedzie, nie dlatego,ze jestem taka znowu dyskretna ,ale nie wiem ktory to byl.Z Autobiografii wiem ,ze chodzil na Wiktorska do 33 w tym samym czasie co ja.Jednak 2 lata wyzej,wiec sie z malolatami nie zadawal.Szkoda. Dzieki za wciagniecie i powitanie.Szybko to poszlo Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:22 Powitamy Cię we właściwy sposób dopiero osobiście, to tutaj to tylko taka przygrywka, żeby nowych od razu nie zniechęcać Podpisano: Harpia Odpowiedz Link
kkeicam Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:30 Dorotaaaa, pochwal mnie... posluchalem Ciebie i pojawilam sie na forum ;-P kk Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 20:17 Popatrz, nawet nie wiedziałam, że mam taki wplyw na ludzi! Przymierzam się właśnie do zmiany pracy i jak ktoś mnie spyta, jak sobie z tym radzę, to bedę mogła powiedzieć, że wystarczyła jedna uwaga w odpowiednim miejscu i Maciejka już się dwa razy wpisała )) Baaaardzo ładnie, Macielko się wpisałaś )) Odpowiedz Link
owera Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 13:41 nadajesz sie nadajesz. Ja mam na imię Agnieszka. Córka Aleksandra a miała być Joanna albo Alicja. Mąż się nie zgodził. Moja Olutka brała dziś udział w konkursie matematycznym "Kangur". Tak byłam przejęta, że prze nieuwagę pozwoliłam jej włoażyć buty na obcasach. Chyba bardziej przejmowała sie tymi obcasami. Jak będą wyniki to wam powiem. Odpowiedz Link
aniag11 Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 14:41 Hej Mam na imie Ania pisze z Poznania intersuje sie ksiązkami J. Chmielewskiej i zwierzętami. Chciała bym sie przyłączyc do waszego forum Pozdrawiam Odpowiedz Link
kkeicam Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 14:53 xkropka mi kazala (!!!) zajrzec na forum macierzyste. no to zagladam... Mam na imie Maciejka, mam 19 lat, interesuje sie ksiazkami JCh i poezja Arnolda Schwarzeneggera, jesli wygram - bede walczyla o pokoj na swiecie, na wybory Miss Polonia przyjechalam... ups, to nie to forum chyba ) kk_co_wreszcie_skonczyl_wielka_prace Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 14:48 Witaj Aniu. Wiekszość z nas lubi zwierzęta,a książki J.Ch. pożeramy jednym tchem. Jesteś wśród swoich.Szefem oddziału w Poznaniu jest April02. Na pewno się uciesz, że jej oddział się powiększa. Odpowiedz Link
april02 Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 15:46 Oj tak, oj tak... Cieszę się bardzo. W końcu nie jestem sama. Zawsze to dobrze mieć bratnią duszę na forum )) Pozdrowienia dla wszystkich członków nowych i starych. przy okazji mam pytanie (narażam się na karną pracę domową, ale co tam) w jakiej książce występuje Iza Brandt? Nie kojarzę za grosz Plis. Rzućcie chociaż jakąś podpowiedź, bo jestem w tzw. niedoczasie ) i nie mogę teraz czytać wszystkich książek Guruy bo mnie promotor obsobaczy jak św. Michał diabła (i tak obsobaczy, ale jak mu zapcham gębę jakimiś papierami to może trochę mniej, ale wcześniej muszę je przygotować, no i nie mogę czytać ) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 16:02 Maciejka wczoraj to z nami nie chciałaś pić ale dzisiaj to chyba sobie pozwoliłaś odrobinę pozdrowionka Odpowiedz Link
edyta95 Re: Nowe osoby na forum 18.03.04, 16:23 jeszcze raz ja tak sobie ten wątek przewinęłam i widzę że nie wszyscy po spotkaniu tak się cięszą jak przed spotkaniem, ciekawa jestem czy nowe osoby tak się przeraziły ,czy tylko chwilowo nie mają dostępu do internetu pozdrowionka Odpowiedz Link
kkeicam Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 10:00 edyta95 napisała: > Maciejka wczoraj to z nami nie chciałaś pić ale dzisiaj to chyba sobie > pozwoliłaś odrobinę przeciez ja nie pije buehehehehehehehehehehehehe btw: widzial mnie kto po alkoholu? hyhy, i cale szczescie ;-PP kk_co_go_glowa_nie_boli_dzis Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 07:15 Iza Brant (a właściwie dwie Izy) wystepuje w Pechu. Odpowiedz Link
april02 Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 10:35 Dzięki! Jesteś wielka. Stanowczo muszę sobie odświeżyć znajomość z nową twórczością Guruy Od dużej polki czytam jej książki zaledwie po razie. A co niektóre stare już mi się zdążyły rozlecieć na kawałki. Ale z tego co tu czytam nie tylko ja wolę starsze książki z Wszystkim Czerwonym na czele Miłego weekendu dla wszystkich Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 16:39 april02 napisała: > ...Od dużej polki czytam jej książki zaledwie po razie. A co > niektóre stare już mi się zdążyły rozlecieć na kawałki. Ale z tego co tu czytam > > nie tylko ja wolę starsze książki z Wszystkim Czerwonym na czele > Miłego weekendu dla wszystkich Ja czytalam ciut wiecej - moze z szesc, ale tylko (Nie)Zywy Maz... Tfu! Chcialam powiedziec: "Nieboszczyk maz" jakos przeszedl bez wiekszej niecheci. Stanowczo wole starsze ksiazki i tu prosba... Czy znajdzie sie ktos, kto zechce szukac "zlotych mysli" w tych nowszych ksiazkach? Tak wlasnie od Duzej Polki w dol... Aha, i wlaczajac w to rowniez "Wyscigi" (w tej chwili nie moge sobie przypomniec co bylo najpierw, ale chyba Wyscigi)... Rowniez zycze milego weekendu! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 18:21 Wyscigi po Szajce i Legacie. Czytam po kolei chronologicznie wg p. Marty "serie dorosłą" i tak wychodzi. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Nowe osoby na forum 19.03.04, 19:05 czekolada72 napisała: > ... Czytam po kolei chronologicznie Czy tym samym zglaszasz swoja chec wyszukiwania szczegolnie trafnych mysli? ps. Dzieki za info. Odpowiedz Link
stara.gropa Nowy Szef Oddziału 24.03.04, 14:13 Chciałam zakomunikować, że Szefem Oddziału Śląskiego został Uran4, który co prawda rzadko pojawia się na forum, ale przyznał się, że czytuje nas regularnie. I co najważniejsze jest wiernym czytelnikiem Guruy. Uran mieszka w Tychach, a pracuje w Katowicach. Witamy serdecznie. Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowy Szef Oddziału 24.03.04, 15:27 O matko, o matko!!! Jak ktoś nas czytuje i to regularnie, to może powinnismy jakoś bardziej z sensem pisać? Tylko czy potrafimy??? A Urana pozdrawiam, bo do Tychów mam szczególny sentyment Odpowiedz Link
paprykova Re: Nowy Szef Oddziału 26.03.04, 12:23 Dzień dobry Poczytałam i widze ze mozna tu przystąpic bez wpisowego, samooceny i koneksji rodzinnych)) Jestem z tak zwanej stolycy mam dzieci dwie sztuki psa zwanego Fanka (to raczej wychodzi ze suka) No i czytam JCh od poczatku a potem od końca i tak znowu od lat wielu. Ostatnio zaginełami ksiązka Wszyscy jestesmy podejrzani i nie moge jej nigdzie dostać lub nawet kupić. Moze ktos a Was bedzie tak uprzejmy i zacznie ja przepisywac na forum ???? Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowy Szef Oddziału 26.03.04, 12:37 To ja zamieszczę pierwsze zdanie: Jak n i e napisałam powieści. Panią paprykovą witamy serdecznie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Nowe osobyna forum 26.03.04, 12:39 Witaj Paprykova Widzę, że przeceniasz nasze zaangażowanie. Nie widzę raczej chętnych na przepisanie książki naszej ulubionej autorki. Jeżeli chcesz kupić, to proszę: www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=200580&zet=fzcqeibvckzwefueippelhiwqlyekf&ret=wys47360972 www.allegro.pl/show_item.php?item=22540315 Bywaj jak najczęściej. Odpowiedz Link
uran4 Re: Nowy Szef Oddziału 01.04.04, 14:57 Za powitanie dziękuję, ale wielce mnie ciekawi za cóż to darzysz sentymentem akurat Tychy? Odpowiedz Link
xkropka Re: Nowy Szef Oddziału 01.04.04, 15:10 A to podobno kobiety są wścibskie... W Tychach mam bardzo dobrą koleżankę - widujemy się niestety coraz rzadziej, ale nie przeszkadza to w podtrzymywaniu bardzo miłej znajomości. Odpowiedz Link
uran4 Re: Nowy Szef Oddziału 01.04.04, 15:40 Niech będzie, że to wścibstwoA co do "widujemy się coraz rzadziej" to mi w ostatnich sześciu latach kompletnie umarło życie towarzyskie...Dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, którzy np. pisują na tym forum. Pzdr. Odpowiedz Link
calluna_1 Re: Nowe osoby na forum 28.03.04, 18:39 To i ja się przywitam nieśmiało. Kłaniam się z Polski północno-zachodniej. Czytam z przyjemnością nieopisaną Chmielewskiej dzieła od lat ... 15 już chyba, Wasze forum pół roku dopiero, aczkolwiek i to i to humor poprawia wysmienicie. Pozdrawiam wszystkich ciepło i wiosennie... Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe osoby na forum 28.03.04, 20:34 To i ja sie zamelduje. Nadaje z Ameryki Polnocnej, konkretnie - z Kanady. Ale chyba jestem pierwszym z obu Ameryk. Lat - 53. Czytam Chmieleska od poznych lat 60-tych. Pierwsza ksiazka - CZN Ulubiona ksiazka - WC Nick - "zerny" jestem Serdecznie pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
biuralistka Re: Nowe osoby na forum 01.04.04, 17:04 To chyba mamy szefa nowego oddziału? Jak to jest z tymi Amerykami? Stara.gropo, mamy już kogoś? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Nowe osoby na forum 03.04.04, 12:17 Nie, tam jeszcze nas nie było. Witamy nowego Szefa Filii Kanadyjskiej. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Nowe osoby na forum 03.04.04, 23:31 Ku chwale Towarzystwa Pani Przewodniczaca! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link