Dodaj do ulubionych

Nowy Kurier praski !

30.04.07, 13:32
Nareszczie nasza dzielnica doczekała się ciekawej bezpłatnej gazety lokalnej
poniżej link

www.kurierpraski.pl
Obserwuj wątek
    • zbooycerz Re: Nowy Kurier praski ! 30.04.07, 14:54
      Adres redakcji:
      ul. Łochowska 1/29 lok. 64

sa jakies spotkania redakcyjne?

z.
    • lynks80 Re: Nowy Kurier praski ! 30.04.07, 21:12
      Brak nazwiska naczelnego, wstępniak/ulotka który po przeczytaniu dwóch akapitów
      zmęczył mnie bardziej niż 20 km rowerem wskazują że to będzie (już jest?): *

a) totalna amatorszczyzna
      b) gazetka 95% wypełniona reklamami
      c) Organ Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej itd (pytanie tylko jakiej
      partii)

* niepotrzebne skreślić

Bzdetów takich jak to że wydawca gazety jest jakimiś pozostałościami po

Centrum Doradztwa Prawno-Finansowego "EXPERT GROUP"
      03-757 Warszawa, ul. Łochowska itd itp

braku numeru ISSN, nawet się nie będę dopierdzielał :D

• myszy01 Re: Nowy Kurier praski ! 01.05.07, 14:29
        Czytałam 1 numer, gazeta jest ok. Riposta do lynks80, latwo krytykowac na
        forum, ale niestety nie wiesz o czym piszesz. Mylisz ich ulotke reklamowa z 1
        nr gazety.
        1. Redaktor naczelny jest podany w stopce redakcyjnej
        2. gazeta w ogóle nie ma reklam
        3. Ten jakis numer ISSN widzialam przy naglowku gazety.
        Proponuje lynks80 najpierw sie z czyms zapoznac, a dopiero wtedy wlaczac sie do
        dyskusji.
        Pozdrawiam
        myszy01
        • lynks80 Re: Nowy Kurier praski ! 04.05.07, 12:54
          myszy01 napisała:

> 1. Redaktor naczelny jest podany w stopce redakcyjnej

Nazwisko redaktora naczelnego powinno być na stronie internetowej gazety, jakoś
          nie potrafię go dostrzec
          > 2. gazeta w ogóle nie ma reklam

Dlaczego nie ma zobacz sobie w cennik, 50 zł za moduł w takim niezwykle
          opiniotwórczym czasopismie aż dziw że nie mogą się odpędzić od reklamodawców ale
          te stawki szybko się zmienią

> 3. Ten jakis numer ISSN widzialam przy naglowku gazety.

W samej gazecie musi być bo nie mogliby jej w ogóle wydać, to ze nie ma go na
          stronie internetowej świadczy tylko o profesjonalizmie tego wydawnictwa

> Proponuje lynks80 najpierw sie z czyms zapoznac, a dopiero wtedy wlaczac sie do
          >
          > dyskusji.
          > Pozdrawiam
          > myszy01

ojej poczułem sie skarcony, w ramach pokuty oczy sobie wypłacze jak gazeta
          chcąca "promować Pragę wśród prażan" (cytat nie dosłowny) padnie po kilkunastu
          numerach
          • lynks80 żeby nie było 04.05.07, 13:21
            że jestem totalnym ignorantem sciagnałem sobie wersje w PDF i przeczytałam.
            (wcześniej nie było takiej możliwości)

po przeczytaniu artykułu pana Lisieckiego na temat poczynań ministra edukacji
            narodowej niniejszym odwołuje twierdzenie jakoby gazeta ta miała być
            "Organem Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej itd (pytanie tylko jakiej
            partii)" jak i całą resztę oszczerczych i niczym nie uzasadnionych zarzutów.

Jednocześnie przyznaje się że za napisanie tych wszystkich złych rzeczy
            otrzymałem wynagrodzenie w dolarach amerykańskich od bliżej mi nie znanych osób
            mówiących o sobie per "układ".

Proszę o łagodny wymiar kary
            • lolo75 Re: żeby nie było 07.05.07, 12:25
              Rzeczywiscie, wzmainkowany artykul jest kuriozalny. Zadnych argumentow tylko
              podlizywanie sie Wielkiemu Romanowi..., zeby On to jeczsze czytal...

Na szczescie sa tez inne artykuly. Malo tego na razie a informacji w nich
              jeszcze mniej, ale poczatki sa trudne, jak zawsze.

Zobaczymy jak to Kurier bedzie wygladal za kilkanascie numerow.

pzdr

Ł.
              • lynks80 Re: żeby nie było 10.05.07, 14:51
                Fakt, byłem trochę złośliwy ale tylko dla tego że najprostsze prawa ekonomii
                skazują taka gazetę na porażkę, bo raz że rynek jest za mały a dwa przesycony.
                Żadne atrakcje pokroju kalendarium imprez im nie pomogą bo tego jest
                zatrzęsienie w innych gazetach o internecie już nie wspomnę, jedyne co mogłoby
                im ugruntować jakąś pozycje to dobre artykuły. Dobre artykuły niestety kosztują
                bo żaden dobry dziennikarz nie będzie pisał charytatywnie i tu sie koło zamyka
                bo trzeba zarobić pieniądze żeby im zapłacić.

Jedyna możliwością utrzymania się takiej gazety są drogi które wcześniej
                wspomniałem czyli albo mega komercha albo gadzinówka. Po artykule radnego widać
                że na razie bliżej im do tej drugiej opcji.

Najbardziej zastanawia mnie skąd pomysł na taki tytuł dla gazety?, mi
                jednoznacznie kojarzy się Nowym Kurierem Warszawskim i jeżeli to było zamierzone
                to normalnie wymiękam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka