walkerobert 30.04.07, 13:32 Nareszczie nasza dzielnica doczekała się ciekawej bezpłatnej gazety lokalnej poniżej link www.kurierpraski.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbooycerz Re: Nowy Kurier praski ! 30.04.07, 14:54 Adres redakcji: ul. Łochowska 1/29 lok. 64 sa jakies spotkania redakcyjne? z. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: Nowy Kurier praski ! 30.04.07, 21:12 Brak nazwiska naczelnego, wstępniak/ulotka który po przeczytaniu dwóch akapitów zmęczył mnie bardziej niż 20 km rowerem wskazują że to będzie (już jest?): * a) totalna amatorszczyzna b) gazetka 95% wypełniona reklamami c) Organ Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej itd (pytanie tylko jakiej partii) * niepotrzebne skreślić Bzdetów takich jak to że wydawca gazety jest jakimiś pozostałościami po Centrum Doradztwa Prawno-Finansowego "EXPERT GROUP" 03-757 Warszawa, ul. Łochowska itd itp braku numeru ISSN, nawet się nie będę dopierdzielał :D Odpowiedz Link Zgłoś
myszy01 Re: Nowy Kurier praski ! 01.05.07, 14:29 Czytałam 1 numer, gazeta jest ok. Riposta do lynks80, latwo krytykowac na forum, ale niestety nie wiesz o czym piszesz. Mylisz ich ulotke reklamowa z 1 nr gazety. 1. Redaktor naczelny jest podany w stopce redakcyjnej 2. gazeta w ogóle nie ma reklam 3. Ten jakis numer ISSN widzialam przy naglowku gazety. Proponuje lynks80 najpierw sie z czyms zapoznac, a dopiero wtedy wlaczac sie do dyskusji. Pozdrawiam myszy01 Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: Nowy Kurier praski ! 04.05.07, 12:54 myszy01 napisała: > 1. Redaktor naczelny jest podany w stopce redakcyjnej Nazwisko redaktora naczelnego powinno być na stronie internetowej gazety, jakoś nie potrafię go dostrzec > 2. gazeta w ogóle nie ma reklam Dlaczego nie ma zobacz sobie w cennik, 50 zł za moduł w takim niezwykle opiniotwórczym czasopismie aż dziw że nie mogą się odpędzić od reklamodawców ale te stawki szybko się zmienią > 3. Ten jakis numer ISSN widzialam przy naglowku gazety. W samej gazecie musi być bo nie mogliby jej w ogóle wydać, to ze nie ma go na stronie internetowej świadczy tylko o profesjonalizmie tego wydawnictwa > Proponuje lynks80 najpierw sie z czyms zapoznac, a dopiero wtedy wlaczac sie do > > dyskusji. > Pozdrawiam > myszy01 ojej poczułem sie skarcony, w ramach pokuty oczy sobie wypłacze jak gazeta chcąca "promować Pragę wśród prażan" (cytat nie dosłowny) padnie po kilkunastu numerach Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 żeby nie było 04.05.07, 13:21 że jestem totalnym ignorantem sciagnałem sobie wersje w PDF i przeczytałam. (wcześniej nie było takiej możliwości) po przeczytaniu artykułu pana Lisieckiego na temat poczynań ministra edukacji narodowej niniejszym odwołuje twierdzenie jakoby gazeta ta miała być "Organem Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej itd (pytanie tylko jakiej partii)" jak i całą resztę oszczerczych i niczym nie uzasadnionych zarzutów. Jednocześnie przyznaje się że za napisanie tych wszystkich złych rzeczy otrzymałem wynagrodzenie w dolarach amerykańskich od bliżej mi nie znanych osób mówiących o sobie per "układ". Proszę o łagodny wymiar kary Odpowiedz Link Zgłoś
lolo75 Re: żeby nie było 07.05.07, 12:25 Rzeczywiscie, wzmainkowany artykul jest kuriozalny. Zadnych argumentow tylko podlizywanie sie Wielkiemu Romanowi..., zeby On to jeczsze czytal... Na szczescie sa tez inne artykuly. Malo tego na razie a informacji w nich jeszcze mniej, ale poczatki sa trudne, jak zawsze. Zobaczymy jak to Kurier bedzie wygladal za kilkanascie numerow. pzdr Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
lynks80 Re: żeby nie było 10.05.07, 14:51 Fakt, byłem trochę złośliwy ale tylko dla tego że najprostsze prawa ekonomii skazują taka gazetę na porażkę, bo raz że rynek jest za mały a dwa przesycony. Żadne atrakcje pokroju kalendarium imprez im nie pomogą bo tego jest zatrzęsienie w innych gazetach o internecie już nie wspomnę, jedyne co mogłoby im ugruntować jakąś pozycje to dobre artykuły. Dobre artykuły niestety kosztują bo żaden dobry dziennikarz nie będzie pisał charytatywnie i tu sie koło zamyka bo trzeba zarobić pieniądze żeby im zapłacić. Jedyna możliwością utrzymania się takiej gazety są drogi które wcześniej wspomniałem czyli albo mega komercha albo gadzinówka. Po artykule radnego widać że na razie bliżej im do tej drugiej opcji. Najbardziej zastanawia mnie skąd pomysł na taki tytuł dla gazety?, mi jednoznacznie kojarzy się Nowym Kurierem Warszawskim i jeżeli to było zamierzone to normalnie wymiękam :) Odpowiedz Link Zgłoś