aga-dziendobry 20.05.06, 10:10 Jestem w Paryzu od 2 miesiecy. (Wczesniej bylam w Lyonie i w Orleanie.) Nie mam tu duzo znajomych, a chetnie bym poznala nowych ludzi. Czy znacie jakies miejsca? Sama nie wiem. Pozdrawiam i zycze milego weekendu. Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_lavender Re: Szukam Polakow w Paryzu 20.05.06, 20:44 A chodzi Ci o poznawanie jakiejś konkretnej grupy ludzi? Studentów? Osób, które mają dzieci? Polaków, Francuzów czy jakąkolwiek inną nację... co do studentów, to jest stowarzyszenie studentów polskich we Francji aep.europolonia.org/ dla mam... www.bebemania.com/ na Forum jest zakładka Francja Zresztą sama wyjeżdżam już za 1,5 miesiąca do Paryża i też się zastanawiam, gdzie znaleźć nowe grono znajomych. Pewnie tak jak zwykle to bywa w życiu, przez innych znajomych, studia, pracę, kursy. W każdym razie życzę Ci powodzenia i miłej reszty weekendu pozdrawiam Odpowiedz Link
aga-dziendobry Re: Szukam Polakow w Paryzu 21.05.06, 10:41 Niestety na organizacje studenckie, to dla mnie juz troche za pozno. Pracuje w tygodniu. Myslalam, ze moze sa jakies miejsca, gdzie Polacy sie spotykaja. Mam kilkoro znajomych, ale Francuzow i raczjej zapracowanych... Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
sally5fr Re: Szukam Polakow w Paryzu 01.07.06, 00:36 Przekroj srodowiska masz w niedziele pod polskim kosciolem w poblizu placu Concorde.Moze cos znajdziesz, powodzenia i pozdrawiam Rob Odpowiedz Link
owrank Re: Szukam Polakow w Paryzu 01.07.06, 12:12 to nie jest przekrój, bo wielu Polaków po pierwszej wizycie w tamtych okolicach nigdy więcej się nie pojawia... właśnie dlatego, że się nie identyfikuje z większością towarzystwa, które tam przesiaduje... nigdy nie próbowałem znaleźć innego miejsce, gdzie można spotkac Polaków, chociaż jest jakis polski pub we wschodniej cześci Paryża - Green Point. Nigdy nie byłem i nie wiem kto tam przychodzi Odpowiedz Link
patrycjasok Re: Szukam Polakow w Paryzu 06.07.06, 11:41 Hej, ja mieszkam w Paryzu juz prawie 2 lata. W klubie nie bylam, ale mam zamiar sie wybrac w ten weekend. Adres: Green Point Cafe 62, rue des Grnades Champs (20e) Metro Buzenval Odpowiedz Link
owrank Re: Szukam Polakow w Paryzu 06.07.06, 13:12 a może warto sprawdzic czy jest tam duży ekran ... i przy tej okazji spotkac sie z Polakami kibicującymi Łukaszowi P. i Mirkowi K.:) ? Odpowiedz Link
mario-016 Re: Szukam Polakow w Paryzu 01.07.06, 10:33 czesc szukasz apolakow w Paryzu? Odpowiedz Link
anett26 Re: Szukam Polakow w Paryzu 15.06.07, 18:04 ja tez mam zamiar zamieszkac niedlugo w paryzu, tez nie znam tam komplenie nikogo ...i tez troszke juz dla mnie za pozna na org. studenckie:)), bo ma 29 latek napisz do mnie na maila anett26@gazeta.pl pozdrawiam:) Odpowiedz Link
miss_lavender Re: Szukam Polakow w Paryzu 15.06.07, 23:25 Podalam wczesniej maila odnosnie organizacji studentow polskich w Paryzu, ale wybierajac sie raz na to spotkanie zauwazysz, ze grono jest dosc wymieszane - jest faktycznie troche studentow, ale duzo osob, ktore zakladaly ta organizacje wiele lat temu i dawno pracuja i wszyscy sie swietnie integruja. Niezbyt kojarze jakiekolwiek specjalne miejsca spotkan Polakow. Zreszta, jesli zamierzasz sie przeprowadzic na stale, to warto od razu probowac sie zaprzyjazniac tez z Francuzami. Zalezy tez od Twojej znajomosci jezyka, ale ogolnie nie musisz sie bac :) Paryz to swietne miasto i jesli tylko bedziesz chciala, poznasz wiele sympatycznych ludzi. Pozdrawiam i powodzenia! A jakby co pisz na maila gazetowego. Odpowiedz Link