ahaha2 20.01.10, 09:13 Wczoraj dostałam zwrot wpłaty abonamentu z Vectry (co prawda nie czekałam na rachunki od TeleŻetu, ale oni zawsze je później dostarczają, a ja wysyłam wszystkie opłaty ok. 15 dnia miesiąca). Coś wiecie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 20.01.10, 12:23 Tak , forum to najwłaściwsze miejsce do zadawania takich pytań . Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: Vectra oddaje pieniądze! 20.01.10, 19:21 To powiedz mi m.darku, gdzie jest to miejsce, w siedzibie Teleżetu??? Wątpię. Jak jakaś osoba ma do Was pytanie, to odsyłacie do Vectry. Kilkakrotnie wysyłąłam do was e-meile i za każdym razem odsyłaliście mnie do Vectry, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 21.01.10, 10:22 1-gabrysia napisała: > To powiedz mi m.darku, gdzie jest to miejsce, w siedzibie Teleżetu??? Wątpię. Jak jakaś osoba ma do Was pytanie, to odsyłacie do Vectry. Kilkakrotnie wysyłąłam do was e-meile i za każdym razem odsyłaliście mnie do Vectry, ot co.< Bingo , takie sprawy najlepiej załatwiać w firmie z którą się ma umowę na świadczenie usług , więc w przypadku abonenta Vectry w Żarach przy pl. Kaczy Rynek 32 . Droga Gabrysiu , jeśli wysyłasz e-maile z zapytaniem dotyczącym Vectry na telezet@telezet.com.pl to nie dziw się że odsyłamy Cię do właściwego adresata Twojej korespondencji .Nasza firma działa w kilku pionowych strukturach , więc co innego Vectra , co innego TeleŻet . Oczywiście reprezentujemy obie firmy ale niezależnie . Nie jest to nasza zła wola bądź brak szacunku dla abonenta lecz konieczność nadania sprawie właściwego obiegu łącznie z nadaniem odpowiedniego indeksu konkretnej sprawie aby łatwo można było ją odnaleźć w systemie . Ponad to obsługa zdalna realizowana jest przez Centralne Biuro Obsługi 801 08 08 80 lub przez stronę www.vectra.pl zakładka "kontakt" . Oczywiście zawsze można w naszej siedzibie przy pl. Kaczy Rynek 32 w godzinach 8:00-16:00 i we wtorki 8:00-18:00 załatwić osobiście wszelkie sprawy dotyczące działalności TeleŻet lub Vectry . W przypadku braku usatysfakcjonowania obsługą przez moich pracowników BOK , można zgłosić się z uwagami do mnie - nikomu nie odmawiam rzeczowej rozmowy . Pozdrawiam Dariusz Mróz . Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 15:05 Droga Gabrysiu , jeśli wysyłasz e-maile z zapytaniem dotyczącym Vectry na > telezet@telezet.com.pl to nie dziw się że odsyłamy Cię do właściwego adresata > Twojej korespondencji .Nasza firma działa w kilku pionowych strukturach , więc > co innego Vectra , co innego TeleŻet . Oczywiście reprezentujemy obie firmy ale > niezależnie . Nie , proszę Pana ja nie wysyłałam e-maile do Vectry tylko najpierw do Waszej siedziby Teleżetu i owszem uzyskałam odpowiedź, abym z tym zgłosiła się do Vectry. Pod mailem podpisałam się imieniem i nazwiskiem. A osobista wycieczka do Teleżetu nie wchodzi w rachubę z uwagi na moje godziny pracy. Wychodzić w trakcie pracy nie będę załatwiać spraw, bo po prostu szoda mi czasu. Myślę,że przy takiej technice zapytanie droga elektroniczną nikomu nie szkodzi. Podpisywałam umowę z Wami a nie z Vectrą, Vectrę mamy bo mamy, osobiście abonamenci nie mieli wpływu na taki fakt jaki jest. Problem tkwi w dostarczaniu druków na opłacenie abonamentu za telewizję kablową ot co. Opóźnienia są bardzo częste nie wiem czyja to wina czy Vectry czy TeleŻetu. Po prosu nie sznujecie swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 15:31 Ok , powtórzę jeszcze raz : Nie jest objawem braku szacunku kierowanie sprawy na właściwe tory i do właściwego adresata . Abonenci sieci telewizji kablowej TeleŻet w Żarach są abonentami OPERATORA VECTRA . OPERATOR ma nawiązane stosunki prawno-formalne z abonentami w sieci tvk w Żarach . Reasumując abonent Vectry (np. z Żar )kieruje zapytania do Vectry . Abonent TeleŻet ( np. z Jasienia czy też Kudowy ) kieruje pytania do TeleŻet . Abonent PTC Era kieruje pytania do Ery itd. To było jedyne przesłanie moich wypowiedzi , ot co ;) Co do rachunków , święta racja .Vectra ostatni dokonała zmian w tym zakresie , mamy nadzieję że na lepsze . Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Vectra oddaje pieniądze! 21.01.10, 08:59 Do zadawania pytań KAŻDE miejsce jest dobre. Szkoda tylko, że osoby - szczególnie do tego uprawnione - zamiast odpowiedzieć, umieją się zdobyć tylko na cynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: Vectra oddaje pieniądze! 21.01.10, 09:17 > Do zadawania pytań KAŻDE miejsce jest dobre. Masz rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 21.01.10, 10:36 ahaha2 napisała: > Do zadawania pytań KAŻDE miejsce jest dobre. Szkoda tylko, że osoby - > szczególnie do tego uprawnione - zamiast odpowiedzieć, umieją się > zdobyć tylko na cynizm. Nie zgodzę się z Twoim zdaniem . Kto na forum może autorytatywnie pomóc ahaha2 w odpowiedzi na zadane pytanie ? Odpowiedź brzmi : NIKT . Więc czy to jest dobre miejsce na zadawanie tego typu pytań ? Odpowiedź brzmi : NIE . Nie jest to z mojej strony cynizm lecz pragmatyzm , przyznaję zaprawiony celowo sarkazmem . W jaki sposób znaleźć odpowiedź na zadane pytanie odpowiedziałem powyżej , chociaż cytując klasyka jest to "oczywista oczywistość" i nie wymaga narady na forum . Oczywiście odpowiesz że cel zostało osiągnięty ale w takim wypadku po co istnieje normalność ? Pozdrawiam Dariusz Mróz . Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: Vectra oddaje pieniądze! 21.01.10, 11:00 Zamiast pouczać, może wystarczyło by udzielć informacji. Można odnieść wrażenie, że nie umie Pan udzielić odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 09:21 1-gabrysia napisała: > Zamiast pouczać, może wystarczyło by udzielć informacji. Można odnieść wrażenie, że nie umie Pan udzielić odpowiedzi.< Preferuję dawanie wędki a nie ryby .Być może w przyszłości ktoś się dwa razy zastanowi zanim wrzuci wątek którego jedynym efektem będzie wygenerowanie strat czasu , marnowanie energii i drżenie podstaw logiki . Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 12:59 Gdyby Pańska firma poinformowała swoich abonentów w odpowiednim czasie i miejscu - nie byłoby tego wątku. A Pan w dalszym ciągu próbuje mnie czegoś nauczyć, zamiast wziąć się samodzielnie za odrabianie lekcji (czytaj: tego, co należy do Jego obowiązków). Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 14:44 ahaha2 napisała: > Gdyby Pańska firma poinformowała swoich abonentów w odpowiednim czasie i miejscu - nie byłoby tego wątku. A Pan w dalszym ciągu próbuje mnie czegoś nauczyć, zamiast wziąć się samodzielnie za odrabianie lekcji (czytaj: tego, co należy do Jego obowiązków).< Myślenie nie boli , to nie jest przypadłość której należy unikać . Proszę mnie oświecić czy moim obowiązkiem jest udzielanie odpowiedzi anonimowym forumowiczom na niedorzeczne ( czytaj: zupełnie pozbawione sensu ze względu na czas i miejsce ) pytania ? Logika to nie tylko dział matematyki ale również sposób uporządkowania rzeczywistości , gorąco polecam do stosowania w praktyce . Podpowiem , kwestia : ahaha2 napisała: > Gdyby Pańska firma poinformowała swoich abonentów w odpowiednim czasie i miejscu - nie byłoby tego wątku.< 1.Których abonentów ? 2.O czym ? 3.Na jaki temat ? Twój post inicjujący ten wątek rozpoczął się od pytania na które nikt nie mógł Tobie odpowiedzieć . Nie mając żadnych informacji które umożliwiają identyfikację problemu nie jestem w stanie niczego sensownego na ten temat powiedzieć . Mogę gdybać : 1. Pomyłka ze strony Vectry . 2. Omyłkowo wpisany numer konta przez Abonenta 3. Omyłkowo wprowadzony do systemu numer konta przez bank . 4. Przekłamanie w systemie 5. Nadpłata ( pod warunkiem wydania dyspozycji przez abonenta ) . 6. Święty Mikołaj Jak sobie wyobrażasz odpowiedź na pytanie ? Która z ww. odpowiedzi pasuje do Twojego pytania . Jeśli masz wątpliwości bądź pytania - odpowiedzi szukaj u źródła . Dla tego pytania źródłem jest operator Vectra . Jaśniej chyba nie można . ps. na forum preferujemy zwracanie się bezpośrednio na tz. TY - bez "panowania" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: Vectra oddaje pieniądze! 22.01.10, 18:57 Sposób w jaki pan Darek traktuje swoich klientów jest doprawdy oburzający. Ja bym na miejscu abonenta przeszedł do konkurencji, np do mnie. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Vectra oddaje pieniądze! 23.01.10, 00:02 janwer napisał: > Ja bym na miejscu abonenta przeszedł do konkurencji, np do mnie. > ;-))) Jak już będziesz miał TV w ofercie... zadzwoń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Vectra oddaje pieniądze! 23.01.10, 07:03 janwer napisał: > Sposób w jaki pan Darek traktuje swoich klientów jest doprawdy oburzający. Ja bym na miejscu abonenta przeszedł do konkurencji, np do mnie. ;-))) < Do Ciebie nie warto , Ty nie zwracasz pieniędzy :P Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 A rachunku nie ma... 22.01.10, 07:39 Już minął 21 stycznia - a rachunku nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: A rachunku nie ma... 22.01.10, 08:27 > Już minął 21 stycznia - a rachunku nie ma... Nie ma i jak zadzwonisz do Teleżetu to usłyszysz " Proszę się skontaktować z Vectrą", ale sie nie martw przyjdzie i pewnie tym razem zapłacimy od razu hurtem z trzy miesiące. Po prostu lekceważą odbiorców i tyle> Odpowiedz Link Zgłoś
muadzik1 Re: A rachunku nie ma... 23.01.10, 18:33 Mam 2 pytania na trochę inny temat ale związany z internetem z Vectry. Ja działa wam YouTube? U mnie filmy ładują się po kilka minut nawet takie co trwają 30 sekund. Taka sytuacja trwa już od dłuższego czasu i to nie tylko u nie. Czyżby ograniczali prędkość ściągania z tej strony? A drugie pytanie dotyczy adresu IP. Vectra deklaruje w umowie i na stronie, że IP jest publiczne i dynamiczne (czyli zmienia się gdy rozłączymy się i połączymy ponownie), a mój IP nie zmienił się chyba od początku umowy i do tego mam IP prywatne (czyli praktycznie nie ma możliwości ściągania z rapidshare). Czyli kolejne oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: A rachunku nie ma... 24.01.10, 11:19 muadzik1 napisał: > A drugie pytanie dotyczy adresu IP. Vectra deklaruje w umowie i na stronie, że > IP jest publiczne i dynamiczne (czyli zmienia się gdy rozłączymy się i połączym > y > ponownie), a mój IP nie zmienił się chyba od początku umowy i do tego mam IP Dynamiczne IP to znaczy, że może się zmieniać w dowolnym okresie czasu. Np kilkuletnim. Jaki termin zmiany jest w umowie? > prywatne (czyli praktycznie nie ma możliwości ściągania z rapidshare). Czyli Ostatnio jak sprawdzałem, to na Rapidshare były głównie piraty i różne nielegalne rzeczy. Legalne są dostępne także poza tym serwisem. No ale do rzeczy. Ja mam prywatne IP i to nie jest problemem w ściąganiu z Rapidshare. Czy twoim urządzeniem końcowym jest router? > kolejne oszustwo? Niewątpliwie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
muadzik1 Re: A rachunku nie ma... 24.01.10, 11:54 > Ostatnio jak sprawdzałem, to na Rapidshare były głównie piraty i > różne nielegalne rzeczy. Legalne są dostępne także poza tym > serwisem. No ale do rzeczy. w 90% to rzeczy tam wrzucane to piraty ale nie wszystko, czasem muszę wysłać albo ściągnąć coś od kumpli ze studiów i wtedy jest lipa bo trzeba co kilka sekund odświeżać stronę żeby być pierwszym który włączy ściąganie > Ja mam prywatne IP i to nie jest problemem w ściąganiu z Rapidshare. > > Czy twoim urządzeniem końcowym jest router? nie ma u sąsiada jest tak samo, IP typu 10.1.... Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: A rachunku nie ma... 24.01.10, 12:18 muadzik1 napisał: > w 90% to rzeczy tam wrzucane to piraty ale nie wszystko, czasem muszę wysłać > albo ściągnąć coś od kumpli ze studiów i wtedy jest lipa bo trzeba co kilka > sekund odświeżać stronę żeby być pierwszym który włączy ściąganie Są darmowe serwisy FTP, skrzynki pocztowe z pojemnością 1GB i wiele innych sposobów na przesłanie dużej ilości danych bez posiadania publicznego IP. Sam używam prywatnego, chociaż mam możliwość publicznego. www.google.pl/search?hl=pl&q=free+online+storage&lr=&aq=f&oq= Rapidshare to trochę lamerstwo dla naiwnych. Ludzie wykupują konto premium płacąc kartą kredytową i używają go do ściągania piratów, czym podpisują się z imienia i nazwiska pod swoją działalnością przestępczą. Po prostu czysta głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Ciąg dalszy 24.01.10, 09:45 Informacja z banku brzmiała "rachunek zamknięty". Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Ciąg dalszy 25.01.10, 08:47 ahaha2 napisała: > Informacja z banku brzmiała "rachunek zamknięty".< ... i wszystko jasne ! Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Ciąg dalszy 25.01.10, 16:31 Może dla Ciebie jasne. Ja nie wiem, KTO zamknął i DLACZEGO. A chciałabym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: Ciąg dalszy 25.01.10, 17:01 Z tego co pamiętam VECTRA przy którejś tam wysyłce swoich faktur informowała o zmianie numeru konta. Ot cała filozofia. Ja też dostałem zwrot abonamentu za grudzień 2009r. z adnotacją "rachunek zamknięty", ale tylko dlatego, że przez swoje gapiostwo nie zmieniłem numeru konta VECTRY w swoich ustawieniach przelewów. Możesz łatwo się domyśleć kto zamknął rachunek - jego posiadacz, czyli VECTRA. A dlaczego? To już nie nasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Ciąg dalszy 26.01.10, 09:30 mkuba79 napisał: > Z tego co pamiętam VECTRA przy którejś tam wysyłce swoich faktur informowała o zmianie numeru konta. Ot cała filozofia. > Ja też dostałem zwrot abonamentu za grudzień 2009r. z adnotacją "rachunek zamknięty", ale tylko dlatego, że przez swoje gapiostwo nie zmieniłem numeru konta VECTRY w swoich ustawieniach przelewów. Możesz łatwo się domyśleć kto zamknął rachunek - jego posiadacz, czyli VECTRA. A dlaczego? To już nie nasza sprawa.< Brawo mkuba79 ! Jest nadzieja w narodzie , jednak myślenie ma przyszłość ! Informacje w przedmiotowej sprawie , jak już wielokrotnie pisałem , są dostępne u operatora Vectra - wystarczy odwiedzić BOK , zadzwonić lub napisać ale nie ma forum tylko do właściwego adresata czyli www.vectra.pl Ot co ! Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Ciąg dalszy 27.01.10, 13:32 Dzięki, mkuba 79! Nie było mnie w domu w listopadzie i grudniu. Kto inny opłacał rachunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Vectra oddaje pieniądze! - brzmi jak 27.01.10, 14:06 tytuł z regionalnej :P Nie pracujesz tam przypadkiem ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Vectra oddaje pieniądze! - brzmi jak 29.01.10, 08:48 luzyczanin napisał: > Nie pracujesz tam przypadkiem ? ;) NIE! I nie jest to "niestety" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
1-gabrysia Re: Vectra oddaje pieniądze! - brzmi jak 04.02.10, 17:55 Hura!!!!! Otrzymałam 3 [ słownie : trzy ] blankiety do opłacenia "kablówki". Pierwszy blankiet należy opłacić do 21.01.2010 r. Super. Żółwim tempem dotarło do klientów. Drogi Darku, nawiasem mówiąć, nie przypominam sobie abym podpisywała umowę z Vectrą, podpisywałam umowę z TeleŻetem, a Ty nas tak oddałes Vectrze nie pytając się nas o zdanie, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Vectra oddaje pieniądze! - brzmi jak 04.02.10, 19:12 1-gabrysia napisała: > Ty nas tak oddałes Vectrze nie pytając się nas o zdanie, ot co. Po pierwsze, nikt tam nikogo na siłę nie trzyma. Ja zrezygnowałem z usług Vectro-TeleŻetu bez najmniejszego kłopotu. A po drugie, jak się coś ma, to można sobie z tym zrobić, co się chce. Odpowiedz Link Zgłoś