croolick 31.08.11, 00:43 podgladzarski.blogspot.com/2011/08/zdaza.html Zabrali się za robotę aż miło popatrzeć. Czyżby nici z zapowiadanego utarcia nosa przyjacielowi Byłego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrant83 Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 08:21 Inżynierowie infrastruktury drogowej projektując al. J.P.II ustawiając sygnalizację świetlną nie skomplikowali wjazdu z ul.9 maja - nie stawiając dodatkowych sygnalizatorów na 9 maja zaprojektowali za to pas najazdowy dla skręcających w lewo na J.P.II. Sygnalizacja świetlna jest tylko dla pieszych! P.S. Co to za umowa jak żadnego aneksu i utrudnień tym razem nie będzie,no i z w terminie:) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 11:43 emigrant83 napisał: > Sygnalizacja świetlna jest tylko dla pieszych! Oczywiście. Niestety... wpłynie to niekorzystnie na płynność ruchu (tu nie da się zrobić na całym odcinku "zielonej fali") tak naprawdę sygnalizacja powinna być jedynie przy 9 maja a w związku z tym, że są tu trzy szkoły powinno być moim zdaniem skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną. Coś wiem nt. wyjazdu z ul. 9 maja w al. JP II w kierunku ronda i jeśli nadal możliwy będzie wjazd w 9 maja od strony pl. Przyjaźni (a powinno tak pozostać), to ruch tu się tylko zwiększy a nie zmniejszy. No ale pożywiom, uwidim... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 12:33 croolick napisał: > Oczywiście. Niestety... wpłynie to niekorzystnie na płynność ruchu (tu nie da s > ię zrobić na całym odcinku "zielonej fali") Dla pieszych powinni zrobić przejścia górą!!! wtedy samochody pojadą bez przeszkód. > tak naprawdę sygnalizacja powinna być jedynie przy 9 maja a w związku z tym, że są tu >trzy szkoły powinno być moim zdaniem skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną. Dla pieszych powinni zrobić przejścia górą!!! szczególnie Coś wiem nt. wyjazdu z ul. 9 maj > a w al. JP II w kierunku ronda i jeśli nadal możliwy będzie wjazd w 9 maja od s > trony pl. Przyjaźni (a powinno tak pozostać), to ruch tu się tylko zwiększy a n > ie zmniejszy. Ja jeżdżę kilka razy dziennie od lat,jakoś specjalnie nie mam problemów z wyjazdem,no chyba że stoi przede mną "gapcia" co się boi samochodów. Obecne rozwiązanie bardzo zwiększy bezpieczne włączenie się w aleje. A tak na marginesie dla mnie i dla wielu innych jest to pewien skrót z pl.Przyjaźni w 9 maja,ale właśnie ze względu na szkoły i przedszkole uważam że należy się zastanowić czy go nie zamknąć. > No ale pożywiom, uwidim... Na pewno jeszcze znajdziesz coś do skrytykowania. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 16:23 dziadekzsld napisał: > Ja jeżdżę kilka razy dziennie od lat,jakoś specjalnie nie mam problemów z wyjaz > dem,no chyba że stoi przede mną "gapcia" co się boi samochodów. Takich "gapci" jest co raz więcej, z tego co widzę dziś co najmniej 50% kierowców to kobiety. > A tak na marginesie dla mnie i dla wielu innych jest to pewien skrót z pl.Przyj > aźni w 9 maja,ale właśnie ze względu na szkoły i przedszkole uważam że należy s > ię zastanowić czy go nie zamknąć. A co to da? Jeszcze jedna para leżących policjantów i nikt tu nie odważy się szarżować. > Na pewno jeszcze znajdziesz coś do skrytykowania. Rozumiem, że "krytyka" kojarzy ci się wyłącznie pejoratywnie. Rozumiem, bo w PRL, każdego, kto nie zgadzał się z waaaadzą nazywano "krytykantem"... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 17:15 croolick napisał: > Takich "gapci" jest co raz więcej, z tego co widzę dziś co najmniej 50% kierowc > ów to kobiety. O ! A kto mówi o kobietach,znam wiele,które jeżdżą bardzo pewnie i bezpiecznie,a przede wszystkim z głową na karku pomimo blond włosów :) > A co to da? Jeszcze jedna para leżących policjantów i nikt tu nie odważy się szarżować. > To nie o leżących policjantów i spowalnianie ruchu chodzi a raczej o bardzo wąski chodnik i duży ruch dzieci i młodzieży. > Rozumiem, że "krytyka" kojarzy ci się wyłącznie pejoratywnie. Rozumiem, bo w PR > L, każdego, kto nie zgadzał się z waaaadzą nazywano "krytykantem"... Zdaję sobie sprawę,że jesteś historykiem z wykształcenia i zamiłowania (i chwała ci za wiedzę) ale dlaczego tak często się powołujesz na mentalność kacyka,a to "baba za kierownicą"a to "krytykanctwo" a to "oni" są winni. Teraz mamy demokrację i każdy może wnosić swoje zastrzeżenia i propozycje do organów samorządowych i wierz mi (ty doskonale o tym wiesz) nie potrzeba do tergo mediów.Ale niektórzy palą głupa jak ty to nieraz mówisz,i się lansują, każdy robi jak uważa.Ja tam nie mam żadnych aspiracji wyborczych,za to zmam trochę życie i uważam że potrafię właściwie ocenić szanse i możliwości. Naprawdę "nie idźcie tą drogą" ludzie was (tu myślę o wszelkich kandydatach) ocenią po czynach nie po totalnej negacji wszystkich i wszystkiego.Tak tym sposobem zmieniliśmy system polityczny w 1989 ale to już było i się nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 21:51 dziadekzsld napisał: > O ! A kto mówi o kobietach,znam wiele,które jeżdżą bardzo pewnie i bezpiecznie, > a przede wszystkim z głową na karku pomimo blond włosów :) Ja mówię i nie boję się politycznej poprawności. To, że są babki dobrze jeżdżące to bezdyskusyjny fakt, tak jak faceci w kapeluszach, którzy potrafią na drodze wykręcić dowolnie głupi manewr. Ale tak jak mówił pewien instruktor jazdy: na 10 kursantów mężczyzn, 7 jeździ dobrze, na 10 kobiet tylko trzy będą dobrymi kierowcami w pełni pewnymi swych umiejętności za kierownicą. > To nie o leżących policjantów i spowalnianie ruchu chodzi a raczej o bardzo wąs > ki chodnik i duży ruch dzieci i młodzieży. Bez przesady z tym dużym ruchem dzieci. A młodzież z ZSS samochodami się rozbija. > ale dlaczego tak często się powołujesz na mentalność kacyka, ? > o "baba za kierownicą"a to "krytykanctwo" a to "oni" są winni. psychoanaliza przez internet? > Ja tam nie mam żadnych aspiracji wyborczych, Ty jesteś tym kolejnym, któremu się wszystko z d... kojarzy? No ale wiem, wystarczy podczepić się pod odpowiednią grupę... Ja nigdy nie pójdę tą drogą. > za to zmam trochę życie i uważam że potrafię właściwie ocenić szanse i możliwości. Czyli wydaje ci się, że posiadłeś mądrość absolutną? > Naprawdę "nie idźcie tą drogą" ludzie was (tu myślę o wszelkich kandydatach) ocenią po > czynach nie po totalnej negacji wszystkich i wszystkiego. Wszystkich i wszystkiego? Znaczy się jedna koteria polityczna, z drugą co na zamianę obejmują władzę plus dwa - trzy układziki towarzysko-biznesowe to są "wszyscy i wszystko"? > Tak tym sposobem zmieniliśmy system polityczny w 1989 ale to już było i się nie wróci. Zmieniliśmy? Co niektórzy co najwyżej wyrzucili legitymacje PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Run Hydrobiel, run! 31.08.11, 12:38 emigrant83 napisał: > Co to za umowa jak żadnego aneksu i utrudnień tym razem nie będzie,no i z w ter > minie:) To pierwsza robota Stefana co tak zapierdziela od rana do nocy i jeszcze trochę. I można ! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Run Hydrobiel, run! 01.09.11, 16:40 dziadekzsld napisał: > To pierwsza robota Stefana co tak zapierdziela od rana do nocy i jeszcze trochę > . > I można ! Szczerze mówiąc wolałbym, żeby robota przesunęła się o tydzień, czy dwa ale została zrobiona porządnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Run Hydrobiel, run! 01.09.11, 16:48 croolick napisał: > Szczerze mówiąc wolałbym, żeby robota przesunęła się o tydzień, czy dwa ale zos > tała zrobiona porządnie... No to ten ostatni tydziń z tego przesunięcia wyglądalby podobnie. Porządna firma to zapierdziela caly czs tak jak oni ostatni tydzień,a ostatnie dni to robi poprawki i drobną kosmetykę.Ale przecież to naka nasza narodowa cecha,wszystko na ostatnią chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Run Hydrobiel, run! 01.09.11, 21:00 Ale obiektywnie trzeba przyznać, że pogoda im nie sprzyjała - surowa i śnieżna zima (choć zanim przyszły mrozy pracowali do ostatniej chwili) oraz deszczowa wiosna i lato. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Run Hydrobiel, run! 01.09.11, 21:54 croolick napisał: > Szczerze mówiąc wolałbym, żeby robota przesunęła się o tydzień, czy dwa ale została > zrobiona porządnie... Co zostało zrobione nieporządnie? Ciekawe, czy to, o czym myślisz, wyjdzie też przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniku_k praca w niedzielę? grzech! 31.08.11, 22:19 wpierw zdziwiłam sie widząc w robocie pracowników hydrobielu w sobotę, później szoku doznałam jak zapierdzielali w niedzielę, a już całkowity szok gdy we wtorek przed 22.00 rabotali dzielnie przy swietle ksieżyca. bubel murowany. ciekawe ile razy i ile czasu zejdzie im na poprawki. do poprawy na pewno będzie wypoziomowanie drogi południowej (tej blizej zamku), bo jak pada deszcz to woda stoi na jezdni i super wodospadem mozna oblać pieszych i rowerzystów... oj będzie zabawnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
naszewasze Re: praca w niedzielę? grzech! 02.09.11, 21:23 Swoiste poczucie humoru, mi jednak radość sprawi, jeśli wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś