Dodaj do ulubionych

[OT] wybory 2011

07.10.11, 20:07
Mamy jeszcze czas do 24:00 może zastanowimy się na kogo zagłosować w niedzielnych wyborach.
Myślę, że najlepiej byłoby oddać głos na ludzi związanych z Żarami czy Ziemią Żarską.
Do Sejmu kandydują:
Joanna Magdalena Werstler-Wojtaszek - PiS
Tadeusz Ardeli - PiS
Lucyna Grzybowicz - SLD
Roman Grzegorz Zimniewicz - RPP
Dariusz Paweł Grochla - PSL
Małgorzata Barbara Issel - PO
Do Senatu:
Jacek Artur Brzeziński - PSL
Gdyby mieszkańcy Żar i okolic zagłosowali na "swoich" to pewnie mielibyśmy swojego posła i senatora, może wtedy bliżej byłoby nam do Warszawy.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: [OT] wybory 2011 07.10.11, 22:20
      Ja oddam głos na Romana Zimniewicza - nie wstawia głodnych kawałków, jakie to on cuda uczyni dla Żar, bo nie taka jest główna rola posła. Za to mówi np. o zajęciu się uporządkowaniem spraw wędkarzy, co ma szanse jako parlamentarzysta realnie zrobić. Nie jestem wędkarzem, ale podoba mi się właśnie takie podejście - poseł ma za zadanie reprezentować określone środowiska a przy tym realizować linię swojego ugrupowania. Ja utożsamiam się z większością postulatów Ruchu Palikota i wierzę, że przełamie on zabetonowaną przez Bandę Czworga scenę polityczną.
      W głosowaniu do Senatu oddam nieważny głos - zaznaczę wszystkich, ale nie dlatego, że ich popieram. Nie dlatego, że większość nie jest z Żar, a więc dlaczego?
      Robert Dowhan - znam dwóch zielonogórskich radnych i co nieco wiem z pierwszej ręki nt. jego działalności a może raczej bierności w zielonogórskiej Radzie Miasta. W Sejmie byłoby inaczej? Bycie prezesem klubu żużlowego to dla mnie żadna rekomendacja.
      Robert Paluch - PiSu generalnie nigdy nie poprę.
      Kazimierz Pańtak - nie wybaczę dorabiania sobie żagańskiego rodowodu, ani instrumentalnego traktowania naszego regionu. Obiecanki, cacanki a i tak głosował np. za lotniskiem w Babimoście. Koszulkę akcji "Mam pociąg do Żagania" założył tylko po to by zrobiono mu fotkę dla wspierającej go nachalnie regionalnej gazety, po czym zdjął ją czym prędzej... Po co nam senator z ogromnym długiem wdzięczności za medialną kampanię?
      Jacek Brzeziński - ceniony przeze ze mnie bloger i forowicz Eurokołchoźnik mówi o PSL "Partia Szkodników Ludowych". Partykularyzm działań tej partii obliczonych na obstawianie swymi członkami urzędniczych stanowisk i utrzymanie niedobrego dla państwa status quo w wielu dziedzinach, jak np. KRUS jest dla mnie niedopuszczalny.
      • p.e.k.o Re: [OT] wybory 2011 07.10.11, 23:44
        croolick napisał:

> Ja oddam głos na Romana Zimniewicza - nie wstawia głodnych kawałków, jakie to o
        > n cuda uczyni dla Żar, bo nie taka jest główna rola posła.

Jak to? Przecież nie raz domagałeś się informacji, co poprzedni posłowie zrobili dla Żar. Po co więc, skoro - jak twierdzisz teraz - "nie taka jest główna rola posła"?

> W głosowaniu do Senatu oddam nieważny głos

Najważniejsze, żeby pójść do urny i w głosowaniu wyrazić swoją wolę. Nawet negatywnie. Oby wszyscy leniwi też na to wpadli.
        • croolick Re: [OT] wybory 2011 07.10.11, 23:56
          p.e.k.o napisał:

> Jak to? Przecież nie raz domagałeś się informacji, co poprzedni posłowie zrobil
          > i dla Żar. Po co więc,

Tak to, że oni CHWALĄ SIĘ CO TO RZEKOMO DLA ŻAR ZROBILI. Ja chciałbym dowodów, a nie ogólników i obiecanek.

> skoro - jak twierdzisz teraz - "nie taka jest główna rola posła"?

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.
    • jedynahania Re: [OT] wybory 2011 07.10.11, 23:49
      latarnik.info/?q=mp&q2=okreg&r=sejm&k=6&okr=8
      Tu można sprawdzić na kogo WARTO głosować ! Kto jak głosował itd z naszego okręgu
      • janwer Re: [OT] wybory 2011 08.10.11, 21:09
        Ty Haniu na kogo głosujesz? Pewnie PiS?
        • carryon Re: [OT] wybory 2011 10.10.11, 08:40
          janwer napisał:

> Ty Haniu na kogo głosujesz? Pewnie PiS?
          >
          Hania nie tylko głosowała, ale również startowała. Więc zapewne oddała głos na najbardziej znaną sobie osobę na listach. Prawda że numerek 11 ?
          • erykzary Re: [OT] wybory 2011 10.10.11, 14:30
            WYNIKI WYBORÓW W POWIECIE ŻARSKIM
            • lizun9 Re: [OT] wybory 2011 10.10.11, 15:44
              erykzary napisał:

> WYNIKI WYBOR
              > ÓW W POWIECIE ŻARSKIM

>
              >
              Mhhh uderza korelacja między liczbą głosów a intensywnością plakatowania :)
              • croolick Re: [OT] wybory 2011 10.10.11, 20:09
                lizun9 napisał:

> Mhhh uderza korelacja między liczbą głosów a intensywnością plakatowania :)

Ano:-(
              • erykzary Re: [OT] wybory 2011 11.10.11, 00:04
                a mnie uderza liczba nałogowych gderaczy na tym forum.
                • lizun9 Re: [OT] wybory 2011 11.10.11, 00:44
                  erykzary napisał:

> a mnie uderza liczba nałogowych gderaczy na tym forum.

Póki nie kandyduję to mi wolno :)
      • lizun9 Re: [OT] wybory 2011 09.10.11, 22:27
        jedynahania napisała:

> latarnik.info/?q=mp&q2=okreg&r=sejm&k=6&okr=8
        > Tu można sprawdzić na kogo WARTO głosować ! Kto jak głosował itd z naszego okrę
        > gu

Ze tez dopiero teraz to znalazłem :( Zastanawia mnie ten "certyfikat przyjazny życiu i rodzinie" O akcji jest sporo w internecie, ale jakoś nie udało mi się znaleść kto to nadaje i jakie są kryteria. Jedynahaniu objaśnij :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka