janwer 06.03.12, 11:33 Miało być patriotycznie i upamiętniająco, a wyszedł marsz nawiedzonych oszołomów. Pewnie tak wyglądały marsze NSDAP przed wojną. youtu.be/GuYk8_mXj8U Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizun9 Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 12:01 Czytanie odezw "Łupaszki" i narzekanie na brak tablic upamiętniających to ma być program tego święta? Słabizna.. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 16:56 hmm....zakrywanie twarzy i celtycki krzyż.Czy to nie jest zabronione? Może policja w Żarach o tym nie wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 18:22 debest3 napisał: > hmm....zakrywanie twarzy i celtycki krzyż.Czy to nie jest zabronione? Może poli > cja w Żarach o tym nie wie ? Wszystko w majestacie prawa:) można i twarz zakrywać i mieć symbol w postaci krzyża celtyckiego Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 23:18 > hmm....zakrywanie twarzy i celtycki krzyż.Czy to nie jest zabronione? Może poli > cja w Żarach o tym nie wie ? Z tego co się orientuję, to zakrywanie twarzy jest zabronione na imprezach masowych. Manifestacje nie są imprezami masowymi w rozumieniu ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Natomiast krzyż celtycki z niewiadomych względów jest zabroniony jedynie przez PZPN i to na stadionach w ramach rozgrywek piłkarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 23:35 mkuba79 napisał: > Natomiast krzyż celtycki z niewiadomych względów jest zabroniony jedynie przez PZPN i to > na stadionach w ramach rozgrywek piłkarskich. Może dlatego, że wcześniej specjalnie nie wychodził poza stadiony. No nie wiem o co tu chodzi... kibicie są ostoją pamięci wyklętych? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Marsz oszołomów 09.03.12, 14:00 p.e.k.o napisał: > No nie wiem o co tu chodzi... kibicie są ostoją pamięci wyklętych? Od kiedy Jarek ze Szczypińską chadzają na mecze,to kibole urządzają marsze z pochodniami. Jedni i drudzy chcą tylko zadymy. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Marsz oszołomów 06.03.12, 18:46 Obchody Dnia Żołnierzy Wyklętych w Żarach (lubuskie) zorganizowało Narodowe Odrodzenie Polski we współpracy z kibicami lokalnego klubu Promień Żary. No na stadionie za krzyż celtycki prokuratorskie szykany, to przynajmniej tu kibice mogą sobie poswawolić. Manifestacja rozpoczęła się od minuty ciszy dla uczczenia ofiar katastrofy kolejowej na Śląsku. Oj cienko ze znajomością geografii wśród chłopców narodowców. Zawiercie na Śląsku?! Od kiedy? Odkąd niedouczony dziennikarzyna zaczął utożsamiać podział administracyjny z krainami historycznymi i etnograficznymi? Następnie głos zabrał Marek Marchlewicz, pełnomocnik Dzielnicy Lubuskiej NOP. O! Jak nic bedzie wojna z Niemcami - "Dzielnica Lubuska" a Lubusz wciąż w Niemczech?! W obchodach wzięli także udział nie związani z partiami establishmentu radni miejscy i powiatowi, m.in. Danuta Madej, która brała czynny udział w propagowaniu inicjatywy Narodowego Odrodzenia Polski. A to ciekawe, jak można być poza establishmentem współrządząc powiatem w koalicji w jak najbardziej establishmentową partią. www.nop.org.pl/2012/03/05/zolnierze-wykleci-uhonorowani-w-zarach/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziadekzsld Re: Marsz oszołomów 09.03.12, 13:57 croolick napisał: > A to ciekawe, jak można być poza establishmentem współrządząc powiatem w koalic > ji w jak najbardziej establishmentową partią. A która to taka establishmentową partia,bo na PO to narzekasz i uważasz że są sami nieudacznicy - to gdzie im tam do establishmentu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Marsz oszołomów 09.03.12, 21:54 dziadekzsld napisał: > na PO to narzekasz i uważasz że są sami nieudacznicy A tam zaraz nieudacznicy, do PO lgną ludzie, którzy radzą sobie w każdych czasach i w każdym systemie. > - to gdzie im tam do establishmentu. Jak to gdzie? Przeczytaj zadnie powyżej jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 11.03.12, 10:40 swoją obecnością jak słyszałem ? Neofaszyści i stadionowi bandyci cóż za prześwietne towarzystwo. Pani wicestarosta zapewne umieści pomoc przy organizacji tego wydarzenia w swojej ulotce przedwyborczej? Swoją drogą urzędnik o takich poglądach to naprawdę powód do dumy dla Żar . Gratuluję ! Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 11.03.12, 13:15 to ja chyba widziałem inną manifestacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 11.03.12, 16:26 Najwyrażniej nie rozpoznajesz żarskich samorządowców, co mnie jakoś specjalnie nie dziwi. Tu jest dokumentacja fotograficzna : www.danutamadej.pl/w_p_z.php która czarno na białym pokazuje jak to się można sku....ć w imię pozyskiwania wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
apage.satanas Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 11.03.12, 18:59 lizun9 napisał: > Najwyrażniej nie rozpoznajesz żarskich samorządowców, co mnie jakoś specjalnie > nie dziwi. nie bo nie jestem mieszkańcem Żar , poza tym napisałem że "słyszałem" więc nie mogłem jej sobie unaocznić > Tu jest dokumentacja fotograficzna : www.danutamadej.pl/w_p_z.php która czarno na białym pokazuje jak to się można sku....ć w imię pozyskiwania wyborców. zapewniam Ciebie że można bardziej , uwierz mi Odpowiedz Link Zgłoś
fajnymmx Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 11.03.12, 21:14 Z punktu widzenia PR politycznego posunięcie dobre, ale ryzykowne. Mogło paść gdyby była zadyma, ale jej nie było. Reklama za kilka tysięcy złotych gratis. Kolejne grupy wyborców połknięte. Mimo wszechobecnej wiary, że wszyscy kochają ż.., g.. i UE, tak rzeczywiście nie jest. W związku z tym może być uznana za odważną. Marketing polityczny działa. Czy to przewidzieli wielcy myśliciele GR ? Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 07:36 lizun9 napisał: > Najwyrażniej nie rozpoznajesz żarskich samorządowców, co mnie jakoś specjalnie > nie dziwi. > Tu jest dokumentacja fotograficzna : www.danutamadej.pl/w_p_z.php która czarno na białym pokazuje jak to się można sku....ć w imię pozyskiwania wyborców. Spoko znam samorządowców z Żar.Tylko mi nie o to chodziło.Ja nie widziałem bojówek ,bandytów faszystów ani nie słyszałem żadnych tekstów o żydach ,homoseksualistach etc.Hasełka krzyczane są znane i wystepuja na każdej prawicowej manifestacji nic nowego strasznego.Obeszło sie bez incydentów,chlopcy po sobie posprzatali i pomijajac kwestie światopoglądowe nie mam żadnych zastrzeżeń.W żaden sposób nie przeszkadza mi ,że p.Madej uczestniczyła w tej manifestacji.W końcu byl to marsz pamięci żolnierzy wyklętych a nie wiec poparcia Nop-u.Jakos nie slyszałem o innych odchodach tego swięta panstwowego organizowanego przez inne organizacje społeczne lub polityczne.Za to uczestnicy lub dla innych "oszołomy" wsród ,których było znanych mi pare twarzy( i raczej nie maja za wiele wspólnego z bojówkami ani z Nop) poznali siłe mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 09:34 roman-v napisał: > Spoko znam samorządowców z Żar.Tylko mi nie o to chodziło.Ja nie widziałem bojó > wek ,bandytów faszystów ani nie słyszałem żadnych tekstów o żydach ,homoseksual > istach etc.Hasełka krzyczane są znane i wystepuja na każdej prawicowej manifest > acji nic nowego strasznego. Jakie NOP i Falanga ma poglądy w sprawie Żydów, homoseksualistów i Unii Europejskiej każdy wie - i tu żadne dodatkowe transparenty nie są potrzebne. W żaden spos > ób nie przeszkadza mi ,że p.Madej uczestniczyła w tej manifestacji.W końcu byl > to marsz > pamięci żolnierzy wyklętych a nie wiec poparcia Nop-u. Mnie przeszkadza, bo pokazuje ultrakatolicyzm tej pani, oszołomstwo, wstecznictwo i brak refleksji na temat historii tego kraju. Jeśli ktoś taki był lub jest pedagogiem z dostępem do dzieci to jest to niewątpliwie powód do zmartwienia. Jakos nie slyszałem o inn > ych odchodach tego swięta panstwowego organizowanego przez inne organizacje spo > łeczne lub polityczne. Od czego google? W Warszawie był jubel pod grobem Nieznanego Zolnierza, w wielu miejscach były wystawy i przedsięwzięcia edukacyjne. W wielu niestety nic nie było co wykorzystali skrajni prawicowcy oddając cześć bandytom typu "Łupaszko" Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 14:49 lizun9 napisał: > Jakie NOP i Falanga ma poglądy w sprawie Żydów, homoseksualistów i Unii Europej > skiej każdy wie - i tu żadne dodatkowe transparenty nie są potrzebne. Tylko widzisz wedlug organizatora czlonków Nop było kilkunastu a Ty przypisujesz podobnie jak regionalna naszym lokalnym chlopcom zadymiarzom rzeczy ,które nie mialy miejsca. > Mnie przeszkadza, bo pokazuje ultrakatolicyzm tej pani, oszołomstwo, wstecznict > wo i brak refleksji na temat historii tego kraju. Jeśli ktoś taki był lub jest > pedagogiem z dostępem do dzieci to jest to niewątpliwie powód do zmartwienia. > Mnie pokazuje za to ,że miało być sensacyjnie ,a że nie było to zwyczajowo ubarwimy przedstawienie.Nie slyszalem żeby ta pani propagowała wsród młodziezy jakies tresci polityczne ale pewnie wiesz lepiej.Nie podejrzewałem ,że wzięcie udzialu w w marszu żolnierzy wyklętych to oszołomstwo i wstecznictwo :)Rozumiem ,ze teraz na topie i jako przejaw nowoczesnego myslenia są manifestacje antyklerykalne i parady miłości. > Od czego google? W Warszawie był jubel pod grobem Nieznanego Zolnierza, w wielu > miejscach były wystawy i przedsięwzięcia edukacyjne. Google też pokazują ,że w Żarach nic sie nie działo. W wielu niestety nic nie > było co wykorzystali skrajni prawicowcy oddając cześć bandytom typu "Łupaszko" Cześć mjr Z. Szendzielarzowi oddał tez sejm RP ,anulowano mu wyroki ,przyznano pośmiertnie i Krzyż Złoty Orderu Virtuti Militari ale co najważniejsze zaczęto w końcu o jego dzialalności pisać i rozmawiać.Każdy może sam wyrobić sobie opinie o jego działalności i naprawdę nie ma potrzeby ,żeby powtarzać slogany z czasu PRl-u Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 16:19 roman-v napisał: > Tylko widzisz wedlug organizatora czlonków Nop było kilkunastu a Ty przypisujes > z podobnie jak regionalna naszym lokalnym chlopcom zadymiarzom rzeczy ,które ni > e mialy miejsca. Nie czytam Regionalnej, widziałem tylko ten film - i widać na nim, że pochodnie trzymają wszyscy. Każdy też krzyczy: Nadchodzą, nadchodzą nacjonaliści!! Mnie tam wystarczy.. Mnie pokazuje za to ,że miało być sensacyjnie ,a że nie było to zwyczajowo ubar > wimy przedstawienie.Nie slyszalem żeby ta pani propagowała wsród młodziezy jaki > es tresci polityczne ale pewnie wiesz lepiej.Nie podejrzewałem ,że wzięcie udzi > alu w w marszu żolnierzy wyklętych to oszołomstwo i wstecznictwo :) Obecność jest przejawem poparcia - mnie wystarczy. > Cześć mjr Z. Szendzielarzowi oddał tez sejm RP ,anulowano mu wyroki ,przyznano > pośmiertnie i Krzyż Złoty Orderu Virtuti Militari ale co najważniejsze zaczęto > w końcu o jego dzialalności pisać i rozmawiać.Każdy może sam wyrobić sobie opin > ie o jego działalności i naprawdę nie ma potrzeby ,żeby powtarzać slogany z cza > su PRl-u Mam odmienne odczucia. Mamy skłonność do zmiany biegunów zamiast do rzetelnej oceny postaci historycznych w oparciu o wartości uniwersalne. Łupaszko miał na swoim koncie mord w Dubinkach - samowolny, bez wiedzy przełożonych. Jego działalnośc po roku 1945 też poniekąd była na własną rekę. Wprawdzie mówiąc o "żołnierzach wyklętych" eksponuje się wątek ich walki z UB, MO i NKWD jednak przemilcza się, że niejednokrotnie wsiowymi milicjantami zostawali AKowcy po amnestii, że "chłopcy z lasu" z taką samą ochotą napadali na GS-y i występowali przeciw każdemu przejawowi powojennej stabilizacji. Dlatego przegrali - bo przestali być popierani przez zwykłych ludzi, którzy chcieli mieć w końcu spokój i którzy w działalności takich "Łupaszków" nie widzieli żadnej alternatywy dla władzy ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 18:02 lizun9 napisał: > Nie czytam Regionalnej, widziałem tylko ten film - i widać na nim, że pochodnie > trzymają wszyscy. Każdy też krzyczy: Nadchodzą, nadchodzą nacjonaliści!! Mnie > tam wystarczy.. Az tyle pochodni to nie bylo:) > Obecność jest przejawem poparcia - mnie wystarczy. Czyli jak jestem na dozynkach organizowanych np przez PSL to popieram PSL a jak organizatorem jest kolo gospodyń wiejskich to popieram poglady tych pań:) > Mam odmienne odczucia. Mamy skłonność do zmiany biegunów zamiast do rzetelnej o > ceny postaci historycznych w oparciu o wartości uniwersalne. > Łupaszko miał na swoim koncie mord w Dubinkach - samowolny, bez wiedzy przełożo > nych. > Jego działalnośc po roku 1945 też poniekąd była na własną rekę. Wprawdzie mówią > c o "żołnierzach wyklętych" eksponuje się wątek ich walki z UB, MO i NKWD jedna > k przemilcza się, że niejednokrotnie wsiowymi milicjantami zostawali AKowcy po > amnestii, że "chłopcy z lasu" z taką samą ochotą napadali na GS-y i występowali > przeciw każdemu przejawowi powojennej stabilizacji. Dlatego przegrali - bo prz > estali być popierani przez zwykłych ludzi, którzy chcieli mieć w końcu spokój i > którzy w działalności takich "Łupaszków" nie widzieli żadnej alternatywy dla w > ładzy ludowej. A nie lepiej żeby każdy sam wyrobil sobie zdanie na temat tych wydarzeń?Zdrugiej strony dobrze ,że byli tacy ,którzy widzieli alternatywe dla władzy ludowej bo pewnie nie pisałbyś teraz swoich przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 18:41 roman-v napisał: > Czyli jak jestem na dozynkach organizowanych np przez PSL to popieram PSL a jak > organizatorem jest kolo gospodyń wiejskich to popieram poglady tych pań:) ...Jak ja lubię takie pindolenie...Gdy jestem na turnieju szachowym to podzielam poglądy polityczne organizatora...No nie, bo turniej szachowy nie jest wydarzeniem politycznym. Podobnie dożynki, festiwal chleba, wileńskie Kaziuki i inny festiwal folklorystyczny. Natomiast jeśli ktoś niesie flagę narodową, obok krzyż celtycki i symbole NOPu i wrzeszczy " Raz sierpem raz młotem..." tudzież inne nazi przyśpiewki to wyraża określone poglądy i identyfikowanie się z tymi poglądami osoby piastującej urząd publiczny uważam za niesmaczne. > A nie lepiej żeby każdy sam wyrobil sobie zdanie na temat tych wydarzeń?Zdrugie > j strony dobrze ,że byli tacy ,którzy widzieli alternatywe dla władzy ludowej b > o pewnie nie pisałbyś teraz swoich przemyśleń. Pewnie, że lepiej tylko, że w obecnych realiach to niemożliwe. Odsyłam do forum GL gdzie w zakładce "Lubuskie" toczyła się dyskusja o święcie. Dostęp do wiedzy o prawdzie historycznej i wyczynach "wyklętych" jest moderowany, co widać choćby na przykładzie Kurasia "Ognia" który jest przedmiotem badań słowackiego IPNu o czym jego fani w polskim IPNie nawet nie chcą słyszeć. Podobnie jest z innymi "bohaterami" tamtych czasów. Natomiast to, że mamy wolność zawdzięczamy nie Akowcom, nie WiNowcom, nie NSZowcom a osobom nazywanym przez kręgi skrajnie prawicowe "różowymi" Ruchom, wyrosłym na gruncie przekonań, że komunę można zmieniać i reformować. I niestety mam wrażenie, że to święto staje się okazją by prawdziwym bohaterom przemian w Polsce dać po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
roman-v Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 12.03.12, 19:29 lizun9 napisał: > ...Jak ja lubię takie pindolenie...Gdy jestem na turnieju szachowym to podziela > m poglądy polityczne organizatora...No nie, bo turniej szachowy nie jest wydarz > eniem politycznym. Podobnie dożynki, festiwal chleba, wileńskie Kaziuki i inny > festiwal folklorystyczny. > Natomiast jeśli ktoś niesie flagę narodową, obok krzyż celtycki i symbole NOP > u i wrzeszczy " Raz sierpem raz młotem..." tudzież inne nazi przyśpiewki to wyr > aża określone poglądy i identyfikowanie się z tymi poglądami osoby piastującej > urząd publiczny uważam za niesmaczne. Flaga narodowa normal,symbole byly organizatora ,przyspiewki jak mówisz znane od lat i kiedys nikt nie mówił nazi a sam marsz byl ku pamieci i raczej z tym należy identyfikowac uczestników (tych świadomych :)) > Pewnie, że lepiej tylko, że w obecnych realiach to niemożliwe. Odsyłam do forum > GL gdzie w zakładce "Lubuskie" toczyła się dyskusja o święcie. > Dostęp do wiedzy o prawdzie historycznej i wyczynach "wyklętych" jest moderowan > y, co widać choćby na przykładzie Kurasia "Ognia" który jest przedmiotem badań > słowackiego IPNu o czym jego fani w polskim IPNie nawet nie chcą słyszeć. Podob > nie jest z innymi "bohaterami" tamtych czasów. Jest mozliwa bo wolno o tym rozmawiac,pisac dyskutować . > Natomiast to, że mamy wolność zawdzięczamy nie Akowcom, nie WiNowcom, nie NSZow > com a osobom nazywanym przez kręgi skrajnie prawicowe "różowymi" Ruchom, wyrosł > ym na gruncie przekonań, że komunę można zmieniać i reformować. Komuny nie można było ani zmienic ani zreformowac no chyba ,ze na wzor białoruski.Szczerze to nie znam żadnych "różowych" ruchów którym zawdzięczam to co mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 13.03.12, 08:10 roman-v napisał: > Jest mozliwa bo wolno o tym rozmawiac,pisac dyskutować . Komu wolno? Jeśli prowadzisz badania za państwowe pieniądze w ramach IPNu to często okazuje się że jednak nie wolno. Że jedne poglądy na historię są bardziej premiowane niż inne. A dyskusje są źle widziane. I wtedy pojawia się pole dla tych co wiedzą najlepiej. Chodzą w marszach, celebrują, odsłaniają tablice i pomniki, obchodzą święta tak jak uważają i nie daj Boże że gdzieś pojawi się treść niezgodnia z ich przekonaniami. Zaraz ich kole w oczy i zaraz domagają się usuwania :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 13.03.12, 13:43 lizun9 napisał: > I wtedy pojawia się pole dla tych co wiedzą najlepiej. > Chodzą w marszach, celebrują, odsłaniają tablice i pomniki, obchodzą święta tak > jak uważają i nie daj Boże że gdzieś pojawi się treść niezgodnia z ich przekonaniami. > Zaraz ich kole w oczy i zaraz domagają się usuwania :) O, przypomina mi to nasze forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
stevejobs Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 14.03.12, 20:11 lizun9 napisał: > Najwyrażniej nie rozpoznajesz żarskich samorządowców, co mnie jakoś specjalnie > nie dziwi. > Tu jest dokumentacja fotograficzna : www.danutamadej.pl/w_p_z.php która czarno na białym pokazuje jak to się można sku....ć w imię pozyskiwania wyborców. A czy pani Madej zmieniła swoje poglądy? Może takie miała od zawsze? Problem leży w tym, że nikt w ostatniej kampanii wyborczej na burmistrza nie pytał kandydatów o ich poglądy polityczne. Gdzie wtedy była Gazeta Regionalna? Zamiast merytorycznie pytać, szukała sensacyjek i czekała na kasę z reklam wyborczych. Dlatego ci, co mieli inne wyobrażenie o poglądach pani Madej mogą być teraz bardzo zdziwieni. Po prostu jej naprawdę nie znają. Jeżeli faktycznie współpracowała przy organizacji marszu, to jednocześnie wzięła na siebie odpowiedzialność za jego przebieg. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 14.03.12, 22:38 stevejobs napisał: Gdzie wtedy była Gazeta Regionalna? Zamiast mery > torycznie pytać, szukała sensacyjek i czekała na kasę z reklam wyborczych. Dlat > ego ci, co mieli inne wyobrażenie o poglądach pani Madej mogą być teraz bardzo > zdziwieni. Po prostu jej naprawdę nie znają. Rolę GR w debatach publicznych w naszym mieście może pomińmy milczeniem, natomiast są ważniejsze cechy, które kandydat na burmistrza powinien mieć. Nie beret z antenką, nie figura niepokalanej pod łóżkiem, ale koncepcja urzędu miasta, jego funkcjonowania, funkcjonowania spółek miejskich itp Natomiast jeśli już człowiek tym samorządowcem został to musi przede wszystkim pamiętać, że nie jest agentem niepokalanej, przedstawicielem beretkowni, ale że przede wszystkim reprezentuje urząd, wszystkich mieszkańców, czy to miasta, czy to powiatu i nie powinien robić nam obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnymmx Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 14.03.12, 23:25 Drogi i zarazem biedny forumowiczu, a Ci z beretkami i od niepokalanej to skąd? Z kosmosu? "nie powinien robić nam obciachu." Dziwne - czy 38-tysięczne miasto to Ty? Widzę, że do Ciebie nie docierają żadne argumenty. Krótkowzroczność, brak szerokich horyzontów myślowych, tolerancji. Za otwartość i dialog z innymi grupami naszego społeczeństwa kobieta zbiera gratulacje, a Ty nadal PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 15.03.12, 08:15 fajnymmx napisał: > Widzę, że do Ciebie nie docierają żadne argumenty. Krótkowzroczność, brak szero > kich horyzontów myślowych, tolerancji. Gdy NOPowcy pójdą w paradzie gejów to i ja stanę się "tolerancyjny". Póki co mój brak horyzontów musisz tolerować :) Odpowiedz Link Zgłoś
father48 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 14.03.12, 23:38 lizun9 napisał: > stevejobs napisał: > . Dlat > > ego ci, co mieli inne wyobrażenie o poglądach pani Madej mogą być teraz b > ardzo > > zdziwieni. Po prostu jej naprawdę nie znają. > > Natomiast jeśli już człowiek tym samorządowcem został to musi przede wszystkim > pamiętać, że nie jest agentem niepokalanej, przedstawicielem beretkowni, ale że > przede wszystkim reprezentuje urząd, wszystkich mieszkańców, czy to miasta, cz > y to powiatu i nie powinien robić nam obciachu. No ale co radzić,jak p.Madej takie "parcie" ma ? Może jakąś "turystykę patriotyczną" ? No różne "turystyki" są "fakultatywne" ;) .P. sekretarz wracałaby rozładowana i z obliczem promiennym chwacko służyłaby ku chwale miasta i ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 16.03.12, 22:16 lizun9 napisał: > Nie beret z antenką, nie figura niepokalanej pod łóżkiem, ale koncepcja urzędu miasta, je > go funkcjonowania, funkcjonowania spółek miejskich itp Ale jak wiesz, to także okazało się wcale nie najważniejsze... > Natomiast jeśli już człowiek tym samorządowcem został to musi przede wszystkim > pamiętać, że nie jest agentem niepokalanej, przedstawicielem beretkowni, ale że > przede wszystkim reprezentuje urząd, wszystkich mieszkańców, czy to miasta, cz > y to powiatu i nie powinien robić nam obciachu. Nie byłbym tak kategoryczny. Żyjemy w wolnym kraju, poszła w marszu jako obywatel w legalnej manifestacji, która co by nie mówić, to przynajmniej teoretycznie została zorganizowana ze względu na ustanowione 1 marca święto państwowe. Mnie bardziej zbulwersowało zdanie Burmistrza a propos bilbordu o związkach partnerskich... Jeśli pani Wicestarosta nie będzie głosić pewnych haseł wykrzykiwanych w czasie marszu jako urzędnik, to ja nie mam nic przeciwko. Jako osoba prywatna może sobie iść w każdym marszu i prezentować dowolnie, dozwolone prawem poglądy i postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Pani Madej uświetniła wydarzenie.. 17.03.12, 12:32 croolick napisał: > Ale jak wiesz, to także okazało się wcale nie najważniejsze... No niestety... > Nie byłbym tak kategoryczny. Żyjemy w wolnym kraju, poszła w marszu jako obywat > el w legalnej manifestacji, która co by nie mówić, to przynajmniej teoretycznie > została zorganizowana ze względu na ustanowione 1 marca święto państwowe. Mnie > bardziej zbulwersowało zdanie Burmistrza a propos bilbordu o związkach partner > skich... Jeśli pani Wicestarosta nie będzie głosić pewnych haseł wykrzykiwanych > w czasie marszu jako urzędnik, to ja nie mam nic przeciwko. Jako osoba prywatn > a może sobie iść w każdym marszu i prezentować dowolnie, dozwolone prawem poglą > dy i postawy. W zasadzie i fomofobia i wyznawianie idei nacjonalistycznych i ksenofobicznych jest legalne i akceptowane przez nasz porządek prawny. Nawet jawne nawiązywanie do nazizmu jest u nas karane łagodnie jeśli w ogóle. Rasizm w mowie i piśmie nie rusza nikogo a prokuraturę najmniej. No taka jest Polska. I lepiej nie będzie jeśli pozwolimy by osoby na świeczniku robiły co chcą po godzinach pod pozorem przysługującej im "prywatności" Odpowiedz Link Zgłoś