Dodaj do ulubionych

Gdzie w Żaganiu można płacić kartą?

17.12.04, 22:16
Niedawno w jednym ze sklepów w centrum Żagania za dokonane zakupy chciałem
zapłacić kartą płatniczą. Na moje pytanie czy moge to zrobić, pani obrzuciła
mnie wymownym spojrzeniem - Dziwak!
Czy znacie miejsca w naszym mieście, gdzie jest to możliwe?
Obserwuj wątek
    • jelmar Re: Gdzie w Żaganiu można płacić kartą? 17.12.04, 22:21
      To chyba ci sie fora pomyliły. :D:D
      • cancro Re: Gdzie w Żaganiu można płacić kartą? 17.12.04, 22:45
        jelmar napisał:

> To chyba ci sie fora pomyliły. :D:D

Absolutnie nie! Wszak wiadomo, że w czasach "nakazowo - rozdzielczych", Żaranie
        dość powszechnie uważali, że lepiej zaopatrzone są sklepy w Żaganiu i na
        odwrót: Żaganiacy uważali, że więcej jest towaru w Żarach. Myślę, że i dzisiaj,
        gdy wystawy sklepowe kuszą atrakcyjnymi towarami, niejeden z Żaran ma pokusę,
        pojechać do Żagania, bo a nuż tam są atrakcyjniejsze towary i do tego tańsze? A
        w końcu to tylko kilkanaście kilometrów.
        No właśnie, a jak ta sprawa wygląda w Żarach? Gdzie bracia Żaranie mogą niczym
        Europejczycy "pełną gębą" zadać szyku i wyciągnąć np. Visę?
        • croolick Re: Gdzie w Żaganiu można płacić kartą? 17.12.04, 22:56
          znaczy sie "wypukla karte" czyli kredytowa? Bo z ta to lepiej uwazac, ze wzgledu
          na powizje, ktora placa bankowi sprzedawcy, zatem male sklepy badz wcale, badz
          niechetnie przyjmuja zaplate karta kredytowa. Discounty rowniez nie przyjmuja
          zaplaty ani karta kredytowa ani karta elektroniczna (np. Visa Electron) i tak
          Biedronka, Netto, Lidl, Plus jak i Kaufland. Na pweno bez problemow skorzystasz
          z karty (zarowno kredytowej jak i elektronicznej) w na stacjach benzynowych
          Orlenu i Statoilu jak rowniez InterMarche i BricoMarche.
          • eyecity Re: Gdzie w Żaganiu można płacić kartą? 18.12.04, 12:32
            Jako, że plastikowy pieniadz to moj podstawowy sposob platnosci troche juz
            miejsc w zarach znam chociaz jest ich bardzo malo :( :
            - Wszystkie stacje Orlen i Statoil
            - Intermarche Bricomarche
            - "Market" Roma na Moniuszki
            - Siec marketow EKO
            - W Żaganiu Telepunkt (nie wiem czy w Żarach również)
            - Sklep (nie wiem czy nadal tam jest) Artur na deptaku (z garniturami) i butami.

Zreszta przed wejsciem do sklepu zawsze nalezy zwrocic uwage czy jest naklejka
            VISA (electron), Maestro, MasterCard itp. Jak jest to smialo siegaj po plastik.

croolick napisal:
            > znaczy sie "wypukla karte" czyli kredytowa? Bo z ta to lepiej uwazac, ze
            wzgled
            > u
            > na powizje, ktora placa bankowi sprzedawcy, zatem male sklepy badz wcale, badz
            > niechetnie przyjmuja zaplate karta kredytowa

"Wypukla" to kredytowa (VISA, MasterCard) z wlasnym rachunkiem na zaciaganie
            kredytow, a Visa Electron i Mastro to karty debetowe, ktore ciagna kase prosto
            z konta osobistego :)

Prowizje placi sprzedajacy a niechec w przyjmowaniu karty to jest
            kwestia "przeszkolenia" obslugi sklepu. Generalnie maja ustalone "limity" min.
            10zl lub 20zl ale stali klienci, ktorzy placa karta praktycznie codziennie sa
            poza tymi limitami. Przykladowo nikt nie robi mi problemu kiedy robie zakupy na
            3zl i place karta, bo wiedza, ze i tak przyjde jeszcze jutro i pojutrze i kupie
            za wieksza kwote itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka