Dodaj do ulubionych

I jak Dni Zar ?

04.06.05, 14:00
Podoba Wam się lokalizacja sceny i całości w mieście ?
Jakie macie uwagi ?
Mnie się wydaje, że jest fajny klimat,a park dodaje uroku całości.
Najlepiej wszystko wygląda wieczorem, na tle podświetlonych murów i kościoła
garnizonowego.
A ponadto miasto naprawdę żyje, wszystko faluje ludźmi.
Co sądzicie ?

Obserwuj wątek
    • pawel.zary Re: I jak Dni Zar ? 04.06.05, 14:38
      mariusz.zary napisał:

> Podoba Wam się lokalizacja sceny i całości w mieście ?

o.k. - ciekawe jeszcze jak uda sie dzisiejszy memoriał? Byle pogoda dopisała.

> Jakie macie uwagi ?

Na razie żadnych - wszystko jest o.k.

> Mnie się wydaje, że jest fajny klimat,

zawsze twierdziłem, że człowiek sam musi sie pochwalić, bo nie ma co liczyc na
      innych ;-)))

a park dodaje uroku całości.
      > Najlepiej wszystko wygląda wieczorem, na tle podświetlonych murów i kościoła
      > garnizonowego.
      > A ponadto miasto naprawdę żyje, wszystko faluje ludźmi.

prawdziwa rewitalizacja - tak przy okazji, to "zawsze" upierałem się, żeby
      remontowac muszlę, bo teraz byłoby to idealne miejsce do kameralnych koncertów -
      nie wszyscy słuchaja hip-hopu i rocka - publiczność w średnim wieku i osoby
      starsze miałyby szansę w godzinach przedpołudniowych i wczesnym popołudniem
      posłuchać spokojnej muzyki własnie w tym miejscu.

> Co sądzicie ?

z ostatecznymi sądami poczekajmy jeszcze do poniedziałku. Mamy dopiero
      połowinki.
      >
    • croolick Re: I jak Dni Zar ? 04.06.05, 15:27
      Jest znacznie lepiej niz na Syrenie. To dobry pomysl, doskonale wpisujacy sie w
      wlasciwie pojmowana rewitalizacje.
      Podbal mi sie jazzujacy wczorajszy koncert Sisitars, ludzie tez sie swietnie
      bawili - pod scena o wiele wiecej ludzi niz na Syrenie a o dziwo tloku nie bylo.
      Tylko kibelkow zdecydowanie za malo - widzialem, ze wszystkie okoliczne podworka
      byl "zaszczane" dokumentnie, nie wszystkim chcialo sie czekac w kolejce do
      jedynego Toi-Toia na Podwalu.
      Dobrze prawi Pawel, ze wyremontowana muszla przy Wroclawskiej bardzo by sie
      teraz przydala.

Kilka moich fotek z wczoraj:

img49.echo.cx/img49/8295/jun036549fe.jpg
      img49.echo.cx/img49/2479/jun036579wg.jpg
      img219.echo.cx/img219/687/jun036597vi.jpg
      img219.echo.cx/img219/5931/jun036603ru.jpg
      img219.echo.cx/img219/4184/jun036610yf.jpg
      img219.echo.cx/img219/1055/jun036627vs.jpg
      img147.echo.cx/img147/8733/jun036632rn.jpg
      img147.echo.cx/img147/7992/jun036764mn.jpg
      • janwer Re: I jak Dni Zar ? 04.06.05, 16:52
        Lokalizacja jest dużo lepsza niż na Syrenie. Znacznie mniej się kurzy, a
        najważniejsze, że mam zdecydowanie bliżej. :-)
    • zaranin Re: I jak Dni Zar ? 04.06.05, 16:14
      Lokalizacja trafna i organizacja też dobra.. wczoraj nie uczestniczyłem ze
      względu na klimat (dzień hiphopowy) ale dzisiaj zapewne już będę uczestniczył.
      Wsumie dobrze że jest dla każdego coś miłego: hip hop, rock, no i niedziela
      zupełnie biesiadna i lekka.
      • croolick Re: I jak Dni Zar ? 04.06.05, 16:34
        zaranin napisał:

> wczoraj nie uczestniczyłem ze względu na klimat (dzień hiphopowy)

wiesz, nie wiem dlaczego Sistars kojazony jest z hip-hopem - im znacznie blizej
        soulu, chilloutu czy nawet funky niz do prymitywnego rymowania. Po wczorajszm
        koncercie jestem pod wrazeniem umiejtnosci muzykow i zdolnosci improwizacyjnych
        wokalistek. Ja sobie opuscilem grupy hiphopowe i bawilem sie na Sistars, ktore
        potrafily wciagnac do zabawy publicznosc.
        • croolick Re: I jak Dni Zar ? 15.06.05, 01:28
          A widzieliscie, ze w Opolu jedna z Sistars miala na gardle szalik i z trudem
          spiewala? Jak nic przeziebila sie podczas zarskiego koncertu. Moze jakis
          prezecik od organizatorow Dni Zar poslac by sie do miasta nie zrazila? ;-)
    • pawel.zary Re: memoriał 04.06.05, 22:55
      Memoriał im. Tadeusza Ślusarskiego w skoku o tyczce, udany jak najbardziej. Za
      rok o tej samej porze i trzecim juz memoriale będziemy mogli śmiało mówić
      o "nowej żarskiej , świeckiej tradycji" :-)
      Przed memoriałem, o godz. 17.00 na ul. Skarbowej (jadąc od ronda skręcić przy
      Anatolu w lewo jakieś 100 metrów, po prawej stronie , przedwojenny dom) odbyło
      sie uroczyste odsłoniecie tablicy pamiątkowej poświęconej T.Ślusarskiemu
      (tablica znajduje sie na froncie domu).
    • croolick Tak to jest jak sie Wisniewskiego zaprasza 05.06.05, 16:47
      ...z nieba leje i lac chyba jeszcze bedzie. Moze tam na gorze chca sprawdzic
      wytrzymalosc nowej farby do wlosow frontmana Red Head? ;-)

p.s.
      Na Hey bylo jak zwykle niezle a i publicznosc cierpliwie czekala na wystep. I
      nadal zadziwialo mnie, ze zadnego scisku pod scena nie bylo. Nosowska pobila
      swiatowy rekord Guinnessa posrod wokalistow w trzymaniu rak w kieszeniach
      podczas koncertu ;-)

img142.echo.cx/my.php?image=resizeofjun057001iz.jpg
      img244.echo.cx/my.php?image=resizeofjun056991wi.jpg
      img132.echo.cx/my.php?image=resizeofjun056981wo.jpg
      img63.echo.cx/my.php?image=resizeofjun056944av.jpg
      img63.echo.cx/my.php?image=resizeofjun056966pq.jpg
      img105.echo.cx/my.php?image=resizeofjun056922ba.jpg
      • janwer Re: Tak to jest jak sie Wisniewskiego zaprasza 05.06.05, 23:18
        Oj, co to się działo jak zaczęło padać na samym początku koncertu! Panika,
        wydłubywanie oczu parasolkami, rozdeptywanie dzieciaków, przepychanki.
        Publiczność w większości uciekła do domów na samym początku oczekiwanego przez
        nich koncertu.
        :-P
        • croolick Re: Tak to jest jak sie Wisniewskiego zaprasza 05.06.05, 23:55
          Ostrzegalem.

;-)
    • brygadarr Re: I jak Dni Zar ? 06.06.05, 10:40
      miejsce koncertow jest rewelacyjne, w centrum miasta, nie trudno było znaleźć miejsca siedzące. Podobal mi sie tez podział, w kazdy dzień była inna muzyka wiec kazdy mogł sobie wybrac kiedy pujdzie i co zobaczy
    • wideleczeslomy Re: I jak Dni Zar ? 06.06.05, 15:59
      mi się bardzo podobały dni żar - świetna lokalizacja i wreszcie jakieś w miare
      porządne zespoły (szczerze to mi się podobał tylko HEY- dali świetny koncert)
      ale wiem że inni mogą lubić inny rodzaj muzy - ogolnie dobrze się bawiłem.
    • croolick NAZWA, NAZWA! 07.06.05, 00:31
      Wiekszosc miast, gmin i wsi ma swoje "Dni". Wiec nasze "Dni Zar" sa takie
      nijakie. Dobra opinia o Jarmarku Michala tez istnieje dzieki nawiazaniu do
      historycznej imprezy, nie wiem czy "Dni Zagania" cieszylyby sie podobna estyma.
      bober.zary zaproponowal na forum Eyecity, by nazwac clala impreze po prostu
      "Zarnalia". Ja uwazam, ze lepiej byloby "Zaranalia", bo latwiej IMHO wymowic -
      no i bylalby tradycja, bo od plemienia Zara, ktore tu mieszkalo tysiac lat temu.
      Jakies nawiazanie do luzyckiej a poganskiej tradycji sprzed tysiaclecia lat na
      rozpoczecie i zakonczenie by sie przydalo i od razu wedlug mnie impreza
      awansowala by w rankingu polskich imprez regionalnych. A huczne obchody
      millenium tuz, moze to dobry moment na zmiane nazwy albo z okazji przenosin
      imprezy w nower miejsce (w poblizu dawnego grodu)? Co wy na to? Macie pomysl na
      nowa nazwe czy podoba sie Wam tak jak jest?
      • skoubie Re: NAZWA, NAZWA! 12.06.05, 19:00
        Jak dla mnie to nawet nie musi byc nazwy. Ja tam chce, żeby było wesoło i, żeby
        nie było zmuły. Tegoroczne Dni Zar były Fajne, tylko za bardzo nie wiem co tam
        było, bo pól festynu przespałem:) Ale dobrze byłoby, jakby takich imprezek było
        wiecej :)

Pozdro
        • wideleczeslomy Re: NAZWA, NAZWA! 14.06.05, 17:58
          popieram mi tam nazwa nie robi większego znaczenia. przydałoby sie więcej
          takich imprez - np co miesiąc w sezonie letnim, wiem że kosztuje to troche kasy
          dlatego mozna by zapraszać nawet jakieś tanie ale dobre zespoły.
          • croolick Re: NAZWA, NAZWA! 14.06.05, 23:43
            Oki, chlopaki moze dla Was mieszkancow nazwa jest najwazniejsza. Rozumiem to, bo
            gdyby tylko o zabawie chodzilo to mialbym w nosie nazwe. Ale mi chodzi o to by
            impreza mogla zachecic do odwiedzin takze ludzi spoza powiatu zarskiego i
            zaganskiego, tak by stala sie wizytowka naszej lokalnej tozsamosci i okazja do
            dobrej zabawy i zarobku dla duzej grupy ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka