waldi123 14.07.05, 17:20 Ciekawe co tez jutro w GR, w koncu mamy sezon ogorkowy. Moze jakies pomysly ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Sezon ogorkowy 15.07.05, 21:35 Dzis sie wyjasnilo. Malo odkrywcze: kregi w zbozu, piranie w stawie, zbiornik z gnojowica "Red Bul" (pisownia oryginalna). Odpowiedz Link Zgłoś
ma.la.wi Re: Sezon ogorkowy 17.07.05, 23:58 mysle, ze na korzysc regionalnej wyszloby usuniecie kolumny z kawalami, ktore sa naprawde beznadziejne :] albo chociaz selekcja dowcipow, ktore, jak niesmialo podejrzewam, dostaja sie na lamy gazety skomplikowana technika ctrl+c ctril+v wprost z kOlOrOwYcH stron internetowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Sezon ogorkowy 18.07.05, 20:08 Jakość dowcipów nie jest tylko i wyłącznie przypadłością gazety. Z reguły jest tak, że czytając książkę z dowcipami, albo coś z internetu, to naprawdę zabawny jest co dziesiąty, albo i rzadziej. Jest też sporo całkiem zabawnych dowcipów, które z różnych względów nie nadają się na łamy prasy. A co do selekcji to też bywa tak, że jeden się popłacze ze śmiechu, a drugi tylko wzruszy ramionami. To chyba nie jest proste. A może spróbujesz wybrać kilka napradę fajnych historyjek? Potem można to przecież przemailować do GR. Chyba nie będą mieli nic przeciwko temu, żeby akurat wydrukować te śmieszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.la.wi Re: Sezon ogorkowy 19.07.05, 17:19 cóż, selekcja dowcipów też trochę zawodzi w regionalnej, bo niektóre bywają niewybredne i jednak nie nadają się do publikacji w gazecie, która chce być uważana za opiniotwórczą ;))) niestety, nie zbieram archiwalnych numerów GR i nie mogę służyć przykładem, ale naprawdę kilka takich nędznych kawałów tam znalazłam. poza tym, to co innego znaleźć dowcip w internecie i po KOREKCIE zamieścic go na łamach gazety, a co innego po prostu go tam przenieść bez najmniejszych poprawek. jestem pewna, że poprawienie stylistyki, interpunkcji itp. nie zaszkodziłoby w najmniejszym stopniu "śmieszności" tych kawałów. no ale skoro dziennikarze regionalnej robią błędy w normalnych artykułach, to co się będą przejmować działem z dowcipami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś