Dodaj do ulubionych

Sezon ogorkowy

14.07.05, 17:20
Ciekawe co tez jutro w GR, w koncu mamy sezon ogorkowy. Moze jakies pomysly ;)
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Sezon ogorkowy 15.07.05, 21:35
      Dzis sie wyjasnilo. Malo odkrywcze: kregi w zbozu, piranie w stawie, zbiornik z
      gnojowica "Red Bul" (pisownia oryginalna).
      • ma.la.wi Re: Sezon ogorkowy 17.07.05, 23:58
        mysle, ze na korzysc regionalnej wyszloby usuniecie kolumny z kawalami, ktore sa naprawde beznadziejne :] albo chociaz selekcja dowcipow, ktore, jak niesmialo podejrzewam, dostaja sie na lamy gazety skomplikowana technika ctrl+c ctril+v wprost z kOlOrOwYcH stron internetowych ;)
        • p_e_k_o Re: Sezon ogorkowy 18.07.05, 20:08
          Jakość dowcipów nie jest tylko i wyłącznie przypadłością gazety. Z reguły jest
          tak, że czytając książkę z dowcipami, albo coś z internetu, to naprawdę zabawny
          jest co dziesiąty, albo i rzadziej.

Jest też sporo całkiem zabawnych dowcipów, które z różnych względów nie nadają
          się na łamy prasy.

A co do selekcji to też bywa tak, że jeden się popłacze ze śmiechu, a drugi
          tylko wzruszy ramionami. To chyba nie jest proste.

A może spróbujesz wybrać kilka napradę fajnych historyjek? Potem można to
          przecież przemailować do GR. Chyba nie będą mieli nic przeciwko temu, żeby
          akurat wydrukować te śmieszne :)
          • ma.la.wi Re: Sezon ogorkowy 19.07.05, 17:19
            cóż, selekcja dowcipów też trochę zawodzi w regionalnej, bo niektóre bywają niewybredne i jednak nie nadają się do publikacji w gazecie, która chce być uważana za opiniotwórczą ;))) niestety, nie zbieram archiwalnych numerów GR i nie mogę służyć przykładem, ale naprawdę kilka takich nędznych kawałów tam znalazłam.
            poza tym, to co innego znaleźć dowcip w internecie i po KOREKCIE zamieścic go na łamach gazety, a co innego po prostu go tam przenieść bez najmniejszych poprawek. jestem pewna, że poprawienie stylistyki, interpunkcji itp. nie zaszkodziłoby w najmniejszym stopniu "śmieszności" tych kawałów. no ale skoro dziennikarze regionalnej robią błędy w normalnych artykułach, to co się będą przejmować działem z dowcipami? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka