cancro 11.01.06, 22:21 Choć raz jakaś wymierna korzyść z tego województwa. Jednak doświadczenie mi podpowiada, aby przedwcześnie się nie emocjonować: miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3108494.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 11.01.06, 22:38 No cóż, jakoś nigdy nie interesował mnie żużel, a stan żarskiej starówki - owszem. Nie będę więc rozpaczał z powodu stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Brawo Żary! 11.01.06, 23:24 p_e_k_o napisał: > No cóż, jakoś nigdy nie interesował mnie żużel, Chłopie, nie wiesz co tracisz, załuj! > a stan żarskiej starówki - > owszem. Nie będę więc rozpaczał z powodu stadionu. A mnie interesuje stan k a ż d e j starówki. Dlatego cieszę się z żaranami z tej decyzji. Stadion żużlowy także wymaga remontu, ale on ma w nazwie "miejski", a nie "wojewódzki". Niech więc go sobie zielonka remontuje za miejskie pieniadze! > Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 12.01.06, 00:10 cancro napisał: > Chłopie, nie wiesz co tracisz, załuj! Różnych ludzi różne rzeczy pasjonują. Niektórzy lubią curling, inni żużel, jeszcze inni WRC, kręgle, bilard. A są podobno i tacy, którzy kochają skoki narciarskie ;) > Niech więc go sobie zielonka remontuje za miejskie pieniadze! I pewnie tak to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Brawo Żary! 11.01.06, 23:23 Moje zdanie: zary.zagan.org/n,zary,366.html Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 12.01.06, 00:05 croolick napisał: > Moje zdanie: Nie ma się co dziwić, że każdy najpierw patrzy na swoje podwórko. Pewnie, gdybym teraz mieszkał w ZG, też narzekałbym na tych niedobrych eseldowców, którzy nie chcą inwestować w moje miasto. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Re: Brawo Żary! 12.01.06, 08:55 Okazuje sie ze w Polsce przy ocenie wniosków nie liczy się ocena punktowa tylko po uważaniu dają komu chcą. Czy w tym przypadku podobnie jak w poznaniu okaże się ze pieniądze rozdane przez zarząd województwa trzeba będzie zwrócić? Mieszkając w Żarach pasuje mi ze to nasza starówka bedzie remontowana za kase z unii. Co jednak w przypadku kiedy za kika lat okaże sie ze została złamana procedura przyznawania pieniędzy i dofinansowanie trzeba bedzie zwrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Brawo Żary! 12.01.06, 09:18 Mnie też nie podoba się łamanie zasad, chociaż nie mam nic przeciwko pieniądzom na żarską starówkę. :-) Jednak przyzwalając na łamanie zasad raz, musimy sie liczyć z tym, że taki precedens pozwoli na łamanie tych zasad w przyszłości przez inną władzę. To jest niebezpieczne. "Gorące pieniądze wyborcze", bo tak bym je nazwał, oby nie były przyczyną większego zamieszania (wygrać wybory - "po nas choćby potop"), na co zwrócił uwagę drogba666. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 13.01.06, 00:19 pawel.zary napisał: > Jednak przyzwalając na łamanie zasad raz, musimy sie liczyć z tym, że taki > precedens pozwoli na łamanie tych zasad w przyszłości przez inną władzę. Masz na myśli np. PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Brawo Żary! 13.01.06, 08:19 p_e_k_o napisał: > > > Masz na myśli np. PiS ? > Mam na myśli każdą władzę - PiS też, a w świetle ostatnich wydarzeń szczególnie :-) Tu jednak rozmawiamy o naszej władzy samorządowej - o Sejmiku, a którym większość ma akurat SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 13.01.06, 12:03 pawel.zary napisał: > Tu jednak rozmawiamy o naszej władzy samorządowej - o Sejmiku, a którym > większość ma akurat SLD. W tym konkretnym przypadku rozmawiamy o łamaniu zasad w przyszłości przez inną władzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funo Re: Brawo Żary! 18.01.06, 08:39 Dziwne, bo to podobno Zielona Góra żużlem stoi, a u nas już jest asfalt. Więc gdzie ta wieś jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: Brawo Żary! 18.01.06, 09:29 sernik456 napisał: > Żary to wioska Gdyby nawet było tak jak mówisz... to kogo obchodzi Twoje "odkrycie"? Odpowiedz Link Zgłoś
karbo89 Re: Brawo Żary! 18.01.06, 08:26 Co to ma być ?? Wiocha zbita dechami !! Gdzie są Żary ?? Odpowiedz Link Zgłoś
funo Re: Brawo Żary! 18.01.06, 08:43 Zapomniałem,że w Zielonj poziom nauczania jest tak niski,że wyjazd 50 kilometrów za miasto, może skończyć w programie "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". Boże jak ja wam współczuje,żeby sensem życia były żużel i metanol, ale nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Re: Brawo Żary! 18.01.06, 09:33 Mi sie chce smiac ze kibice to takie naiwniaki. Co im obiecać to uwierza. Kto wam da kase jak pieniądze z ZPORR rozadne zostaną za tego marszałka a następny moze stwierdzic ze on zadnego zuzla nie obiecywał. Moze nie byc takim kibicem falubaza jak obecny marszałek. W temacie wiosek, takie Wilkanowo to wioska ze nawet nie trzeba za bardzo zwalniac jak sie przez nią jedzie a jednak bogaci wybierają właśnie takie wioski do życia. Odpowiedz Link Zgłoś