Dodaj do ulubionych

kamienie na szaniec

27.07.06, 16:07
Budowniczy nowej nawierzchni rynku rzucili hałdy kamieni brukowych w różnych
częściach rynku. Dobrze, bo jak to zrobić inaczej, żeby miec maeriał pod ręką.
Ale tu wkracza nasz obywatel, Polak nieugięty i wolny. Owoż i jeden z takich
nieugiętych wziął kamień brukowy z hałdy obok banku Millenium i próbował
sprawdzić wytrzymałość jednej z kilku lamp zamontowanych w chodniku
prowadzącym wzdłuz kamienicy, gdzie mieści się bank, do tawerny "Zaułek".
Sprawdzian wyszedł pomyślnie dla nieugiętego, ale niepomyślnie dla lampy -
lampa został rozbita.
Obserwuj wątek
    • erykzary Re: kamienie na szaniec 27.07.06, 20:18
      Jedna z takich hałd stała się głównym obiektem zainteresowania mojego znajmego bawiącego się w tzw. fotografię artystyczną :) Hałdy staną się popularne :) Bo znajomy wysyła fotki na jakąs tam wystawe czy konkurs;) A co można w tych hałdach znaleźć, wolałbym nie mówić na forum publicznym :LOL:
    • croolick Re: kamienie na szaniec 27.07.06, 20:33
      nic nie szkodzi, mamy przeciez najlepsza Straz Miejska w kraju na co maja stosowny papierek, nagrody i premie dostana...
      • aniku_k Re: kamienie na szaniec 27.07.06, 20:47
        a swojego posterunku przy Tawernie nie upilnowali,
        skandal! ;/

co do sprawcy tego złego uczynku, to po prostu powinni go wykastrować (zakładam
        że to facio), obciać ręce oraz wyciąć pozostałości i tak bezużytecznego mózgu
        (reszta zabiegów dostępna dla obu płci).
        • croolick Re: kamienie na szaniec 27.07.06, 20:55
          aniku_k napisała:

> a swojego posterunku przy Tawernie nie upilnowali,
          > skandal! ;/

?

> co do sprawcy tego złego uczynku, to po prostu powinni go wykastrować
          > (zakładam że to facio), obciać ręce oraz wyciąć pozostałości

a jednak myslisz po "prawicowemu" - W. Wierzejski bylby dumny ;-)

> i tak bezużytecznego mózgu (reszta zabiegów dostępna dla obu płci).

no masz racje, ale w naszym kraju, gdzie kazdy gowniaz moze narabac sie dowolnym alkoholem i ujarac dowolnym zielskiem nie mozna ulatwiac wandalizmu, stad trzeba zabezpieczac i pilnowac materialy mogace byc potencjalne uzyte w niecnych zamiarach a ponadto bez monitoringu i patroli truno liczyc w tym kraju na szacunek mienia publicznego ze strony sporej grupy bezmozgow.
    • ra_nie Re: kamienie na szaniec - to profanacja zwrotu 28.07.06, 09:13
      Wstydźcie się wykształceni magistrowie. Jak mozna użyć tych słów, jednoznacznie
      kojarzonych z wielką i patriotyczną ofiarą polskiej młodzieży w walce Szarych
      Szeregów, do opisu chamstwa i bezmyślności.

pl.wikipedia.org/wiki/Kamienie_na_szaniec;
      • pawel.zary Re: kamienie na szaniec - to profanacja zwrotu 28.07.06, 13:42
        ra_nie napisał:

> Wstydźcie się wykształceni magistrowie. Jak mozna użyć tych słów,
        jednoznacznie kojarzonych z wielką i patriotyczną ofiarą polskiej młodzieży w
        walce Szarych Szeregów, do opisu chamstwa i bezmyślności.
        >

Normalnie można użyć - pisane z małej litery i bez cudzysłowia. Dobrze, że
        poruszasz ten wątek, bo tytuł był (jest) faktycznie prowokacją z mojej strony -
        cieszy mnie, że rozumiesz to odniesienie. Zapomniełem dodac znaku zapytania w
        tytule wątku, ale internet rzadzi sie takimi prawami - klikniesz i poprawić się
        nie da.
        Moje wzburzenie wywołują po prostu akty chamstwa i bezmyślności "wyzwolonej
        młodzieży" - jak porównuję młodzież z Szarych Szeregów, która krwią i życiem
        okupiła swoją wolność, ze współczesną nam "młodzieżą", która z wolności umie
        korzystać rozbijając lampy, to na usta cisną mi się same brzydkie wyrazy.
        p.s.
        proszę nie pisz do Giertycha o tej sprawie, bo wpiszą mnie na listę wrogów
        patriotyzmu :-) Nie przesadzaj z tą "profanacją", bo trąci to polityczną
        poprawnością.
        pzdr
        • erykzary Re: kamienie na szaniec - to profanacja zwrotu 28.07.06, 14:49
          > Moje wzburzenie wywołują po prostu akty chamstwa i bezmyślności "wyzwolonej
          > młodzieży"

Młodzież musiała się tego od kogoś nauczyć....chciałem zauwarzyć :/
          • pawel.zary Re: chłopcy niewinni 28.07.06, 21:50
            erykzary napisał:

> > Moje wzburzenie wywołują po prostu akty chamstwa i bezmyślności "wyzwolon
            > ej
            > > młodzieży"
            >
            > Młodzież musiała się tego od kogoś nauczyć....chciałem zauwarzyć :/

Dobrze, że chciałeś zauwaŻyć ;-) Posłuchaj o sytuacji z dzisiaj. Pod Netto
            trzech wyrostków idzie od strony bloków w kierunku sklepu - jeden idąc popija
            piwko z butelki, drugi zaczyna krzykośpiewem wulgarnie coś komunikować światu.
            Na moją uwagę, że nie jest u siebie w domu i żeby się uspokoił, odpowiada,
            że " "to wolny kraj i mogę sobie śpiewać co chcę". Na moją uwagę, że "w wolnym
            kraju tez może oberwać" (cytat niedokładny ;-) ), stwierdził, że "nas jest
            trzech a pan jeden". :-0) Obśmiałem, powiedziałem, żeby "sobie poszli" (cytat
            niedokładny :-) ) i pomyślałem, że nic więcej zrobic nie mogę - bo co? Dać w
            łeb, to będzie że "napadł i pobił dziecko".
            Chłopcy wchodzą do sklepu, tam zakupują kolejne piwo i powolnie wracają pod
            blok.
            No i co? Sa niewinni, bo "takie mamy społeczeństwo"?
            Nauczycielom współczuję.
            p.s.
            Dzisiaj jeden taki na motorze, gdzieś na lubelszczyźnie też chciał pokazać rogi
            i zginął od kuli policyjnej po tym jak nie zatrzymał sie na blokadzie i potem
            uciekał przed radiowozem.
            • p_e_k_o Re: chłopcy niewinni 29.07.06, 00:04
              pawel.zary napisał:

> Na moją uwagę, że "w wolnym kraju tez może oberwać" (cytat niedokładny ;-) )

Brudny Harry :)

> Chłopcy wchodzą do sklepu, tam zakupują kolejne piwo i powolnie wracają pod
              > blok.

Może mieli po 18 lat na łeb (przynajmniej jeden z nich)? Przecież nie mozna
              sprzedawać "wódy" nieletnim.

> Nauczycielom współczuję.

Nauczyciele, do roboty!

> Dzisiaj jeden taki na motorze, gdzieś na lubelszczyźnie też chciał pokazać
              > rogi i zginął od kuli policyjnej po tym jak nie zatrzymał sie na blokadzie

I bardzo dobrze (wbrew stanowisku rodziny zabitego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka