croolick 02.07.09, 00:51 zary.info/n,zary,2286.html A może Wy wiecie, co ten gość z saksofonem robi na deptaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luzyczanin Re: Muzykanty. 02.07.09, 09:39 GP Telemann w okresie młodzieńczego buntu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Re: Muzykanty. 02.07.09, 10:57 Brawo,mi się podoba. Szczególnie barwa...przypomina berlińskiego Bismarcka:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 02.07.09, 13:38 croolick napisał: > A może Wy wiecie, co ten gość z saksofonem robi na deptaku? Przygrywa sobie najwyraźniej. Chłopaki z instrumentami fajnie się prezentują. Aż kusi żeby sobie z nimi strzelić fotke na naszą-klasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldi123 Re: Muzykanty. 02.07.09, 17:53 Wg. mnie jest OK. Wreszcie cos oryginalnego w Zarach, a i deptak troche "ozyl" :) Wiecej takich pomyslow !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 02.07.09, 19:09 waldi123 napisał: > Wg. mnie jest OK. Wreszcie cos oryginalnego w Zarach, a i deptak > troche "ozyl":) Wiecej takich pomyslow !!!! Ostrożnie z tymi pochwałami, bo zaraz jakiś forumowy mądrala napisze, że włazisz w d..e burmistrzowi. Pochwały, nawet zasłużone, są źle widziane. Trzeba krytykować, krytykować, krytykować... :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldi123 Re: Muzykanty. 02.07.09, 19:44 Nie przesadzaj :) Czlowiek to istota rozumna jest :) chociaz niestety nie wszedzie i nie zawsze, ale trzeba miec wiare i nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Muzykanty. 16.07.09, 21:18 p.e.k.o napisał: > waldi123 napisał: > > Ostrożnie z tymi pochwałami, bo zaraz jakiś forumowy mądrala napisze, że włazisz w d..e burmistrzowi. O! A to Burmistrz wrzeźbił ten saksofonistę? Jak dobrze, że mamy na forum ludzi, którzy zawsze są dobrze poinformowani i piszą na temat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 16.07.09, 22:06 > O! A to Burmistrz wrzeźbił ten saksofonistę? Nie, ten saksofonistę wyrzeźbili się sama za prywatność pieniędzy. A może Burmistrz lubi saksofony? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Muzykanty. 17.07.09, 10:31 p.e.k.o napisał: > Nie, ten saksofonistę wyrzeźbili się sama za prywatność pieniędzy. "Koncepcja figur muzykantów należy do doktora architektury Tomasza Myczkowskiego z Wrocławia." A mnie tak się zdaje, że to tak jest, jak zleca się projekt komuś, kto z Żarami nie miał do czynienia i nie określa się konkretnie, co dzieło ma przedstawiać (z powodu naukowego tytułu projektanta?). Mnie się pomysł fontanny ogólnie podoba, ale ten saksofonista kompletnie mi nie pasuje, choć rozumiem, że jak ktoś powiedział, że mają być figury muzyków to artyście saksofonista wydał się najbardziej wdzięczną postacią, tyle że mi się to z Żarami kompletnie nie kojarzy... > A może Burmistrz lubi saksofony? Odważna sugestia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 17.07.09, 13:52 croolick napisał: > ale ten saksofonista kompletnie mi nie pasuje, choć rozumiem, że > jak ktoś powiedział, że mają być figury muzyków to artyście > saksofonista wydał się najbardziej wdzięczną postacią, tyle że mi > się to z Żarami kompletnie nie kojarzy... Nie takie instrumenty na Woodstocku przygrywały. A poza tym mamy jeszcze w Żarach szkołę muzyczną, orkiestrę dętą... to też Ci się nie kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Muzykanty. 17.07.09, 14:53 p.e.k.o napisał: > Nie takie instrumenty na Woodstocku przygrywały. A poza tym mamy > jeszcze w Żarach szkołę muzyczną, orkiestrę dętą... to też Ci się > nie kojarzy? Ależ kojarzy mi się - nie brakuje też w Żarach strażaków, stomatologów, wędkarzy, filatelistów, płytkarzy, dekarzy, murarzy, spawaczy, urzędników, sprzątaczy, malarzy, przekupniów, sprzedawców, stróżów, ochroniarzy, piłkarzy, siatkarzy, zapaśników, kierowców, stolarzy, pszczelarzy, szewców (o zagalopowałem się tych to chyba już nie ma) itd. Kiedy ich figury staną na deptaku? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 17.07.09, 20:36 croolick napisał: > Kiedy ich figury staną na deptaku? ;-))) Pytanie, kiedy Twoja figura stanie na deptaku? Ciebie też w Żarach nie brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Muzykanty. 17.07.09, 21:44 p.e.k.o napisał: > Pytanie, kiedy Twoja figura stanie na deptaku? Ciebie też w Żarach > nie brakuje :) Doczekasz się albo i nie mojego pomnika, znajdziesz go przy ul. Szpitalnej o ile mnie przeżyjesz :-P Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 17.07.09, 23:31 croolick napisał: > Doczekasz się albo i nie mojego pomnika, znajdziesz go przy ul. > Szpitalnej o ile mnie przeżyjesz :-P Ok, zobaczymy za kilka, kilkanaście, albo kilkadziesiąt lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: Muzykanty. 03.07.09, 00:44 croolick napisał: > A może Wy wiecie, co ten gość z saksofonem robi na deptaku? jak to co, jedyni ludzie na żarskim deptaku po 20:00 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Muzykanty. 03.07.09, 16:53 zapewne czekają aż jakiś debil pomaże ich sprajem Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Muzykanty. 22.07.09, 11:32 Teraz pewnie będziemy określać to miejsce na deptaku " koło muzykantów", kiedyś mówiło się " pod zegarem", zegar namalowany był na ścianie kamienicy, była to chyba reklama zegarmistrza? A pod zegarem dawno dawno temu sprzedawali wodę z saturatora:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Muzykanty. 22.07.09, 12:06 dami251 napisała: > A pod zegarem dawno dawno temu sprzedawali wodę z saturatora:) Pamiętam, nawet był soczek do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś