dandd69 07.02.10, 02:40 Czy ktoś zna szczegóły podłączenia Reymonta do kablówki? Ostatnio widziałem jak Panowie robili instalację? Czy to nie powinno być uzgodnione ze wspólnotą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkaniec1233 Re: Aster City 07.02.10, 09:10 Umowy są podpisane - trwało to prawie pół roku ale w końcu się udało. Najpierw okablowali budynki, bo z uwagi na warunki atmosferyczne nie mogą dostać się do kanalizacji teletechnicznej i postawić szaf ze sprzetem obok szafy telekom. na terenie wspolnoty - za ktore to szafy oczywiście zaplacą zgodnie z umową. Ja tylko śnieg i mróz trochę zelżeje jadą delej - takie mam ostatnie informacje. Odpowiedz Link
stromus Re: Aster City 08.02.10, 13:57 A nie było nikogo tańszego? Aster to jeden z najdroższych operatorów. Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Aster City 08.02.10, 14:14 Byli, ale celowo wybraliśmy najdroższego... Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Aster City 08.02.10, 14:24 A teraz realniej - z chęcią przyjmiemy ofertę "tańszego" w Twojej ocenie operatora który zaoferuje pakiet TV + Internet+ Telefon na ul. Reymonta 23 i 25 w Radzyminie, przy okazji dając biuro obsługi 24h i jakieś sensowne promocje i pakiety, ale w rzeczywistości a nie teoretycznie tak jak np. JMDI na Victorii. Położyli internet na radiu i koniec. Zresztą zapytania ofertowe poszły do wszystkich liczących się firm, ale dopóki do Radzymina nie ma światłowodu to taka inwestycja jakoś nie wszytkim się usmiecha i tylko Aster odpowiedział i podjął rozmowy. Ceny będą takie jak w ościennych Markach, Ząbkach czy Wołominie. BTW - tez chciałbym mieć 10GB za 10 pln a do tego pelną kablówke za 15 ale zejdź na ziemię. To Radzymin a nie śródmieście W-wy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dandd69 Re: Aster City 08.02.10, 18:28 Rozsądnie. jak będzie wyglądała instalacja TV itp. Rozumiem, że nie będą ingerowali w obecną? Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Aster City 09.02.10, 10:10 dandd69 przez prawie rok negocjacji z Aster City koncepcji było tyle że już sam nie wiem która jest ostateczna Nasz pan Jarek był przy wszystkich ustaleniach z technikami, zwiedzał z nimi wielokrotnie dachy i szachty pod podłogą i chyba tylko on może powiedzieć jak to ostatecznie będzie wyglądało na podstawie dokumentacji od wykonawcy. Ja wiem od technika Aster tylko to i to dla mnie jest najważniejsze ze nie będą nam kuli korytarzy ciągnać jakieś kable tylko swój sygnał puszczą do danego mieszkania po istniejącym koncentryku. Potwierdzałem to u gościa który ostatnio kablował budynek. Odpowiedz Link
dandd69 Re: Aster City 09.02.10, 20:50 zgoda, jeśli nie naruszą istniejącej instalacji i nie zakłócą istniejącego sygnału, na pewno część osób w tym momencie jest związana z różnymi operatorami i ma podpisane umowy na jakiś okres. Dlatego też nie widzę możliwości w odniesieniu do swojej sytuacji, że zostanie mi odcięty sygnał z którego teraz korzystam i zostanę zmuszony do skorzystania z usług AsterC. Tak być nie może... Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Aster City 09.02.10, 21:40 W zupełności się z Tobą zagadzam - nie było nigdy mowy o takim rozwiazaniu. Odpowiedz Link
gambino2 Re: Aster City 10.02.10, 22:14 Kabel tv/sat idacy do mieszkania zostanie odpiety od przelacznika instalacji satelitarnej i podpiety pod aster. Kazde mieszkanie ma wlasny kabel wiec pozostali nadal beda mieli po staremu. Odpowiedz Link
poczta2003 Re: Aster City 18.02.10, 20:44 do kogo się można zgłosić żeby skorzystać z Aster? Odpowiedz Link
dandd69 Re: Aster City 23.02.10, 17:49 Ciekawe jak ukryją te brzydkie czarne kable, które puścili po klatce przez wentylację i opletli nimi rury gazowe.. pojawiły się w dniu wczorajszym.. Odpowiedz Link
poczta2003 Re: Aster City 29.04.10, 20:39 Czy coś już się dzieje w temacie Aster City na naszym osiedlu? Odpowiedz Link
mieszkaniec1233 Re: Aster City 30.04.10, 07:46 W budynkach Wspolnoty 23 i 25 pojawili się już handlowcy. Po długim weekendzie osoba odpowiedzialna za warunki dla naszej wspolnoty obiecala w widocznym miejscu zamiescic informację o promocyjnych warunkach korzystania z pakietu Antena przez okres 6 m-cy, zgodnie z wczesniejszymi ustaleniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gambino2 Re: Aster City 18.05.10, 21:22 mieszkaniec1233 napisał: > W budynkach Wspolnoty 23 i 25 pojawili się już handlowcy. Po długim > weekendzie osoba odpowiedzialna za warunki dla naszej wspolnoty > obiecala w widocznym miejscu zamiescic informację o promocyjnych > warunkach korzystania z pakietu Antena przez okres 6 m-cy, zgodnie z > wczesniejszymi ustaleniami. > Pozdrawiam Koles co widnieje na ulotce nic nie mowil ze jest jakas promocja na 6 m-cy gratis. Wyglada ze o tym nic nie wie. Odpowiedz Link
dandd69 Aster, ceny, pakiety itd.? 17.06.10, 20:55 Czy ktoś zna cennik? Chodzi mi głównie o internet.. Odpowiedz Link
beaciam Re: Aster, ceny, pakiety itd.? 21.08.10, 12:57 Jak wygląda procedura zakładania aster w nowych mieszkaniach ? bloki są okablowane od razu, czy trzeba czekać? pozdrawiam Odpowiedz Link
gambino2 Re: Aster, ceny, pakiety itd.? 21.08.10, 21:53 Internet i tv puszczaja po kablu tv/sat. Wiec jak masz satlitarna albo ogladasz naziemna z anteny zbiorczej to zapmnij, musisz zakladac talerz na baklonie lub wlasna antene. Internet 10Mb (w nocy 20Mb) kosztuje przy umowie na dwa lata okolo 70pln. No i dostajesz w tym telefon bo sam internet bedzie jeszcze drozej. Instalacja 50pln (internet 25 i 25 telefon). Aktualny cennik poda ci handlowiec jak zadzwonisz na numer ten co jest na klatce wywieszony. Odpowiedz Link