Dodaj do ulubionych

Dobry chleb w Radzyminie

14.09.10, 10:06
Witam ponownie,

Jeszcze jakiś czas temu kupowalem chleb w piekarni Garbolewskich. Smakoł mi o niebo lepiej niż wyroby chlebopodobne w sklepach. Co prawda jakoś nie czułem się dobrze w towarzystwie Pań sprzedających, ale co tam.
Ale jakiś czas temu odkryłem chleb z piekarni "Grzybki". Nie dość, że jest sporo tańszy, to i moim zdaniem dużo smaczniejszy (nie aż tak bardzo przaśny i cięzki od Garbolewskich).
Najbardziej lubię dobrodzieja, genialny chleb poligonowy i chleb z siemieniem lnianym (nie pamiętam nazwy).
Wcześniej był sklepik z tym chlebem w okolicach sklepu komputerowego, ale teraz są tam ciuchy.
Chleb kupują najczęściej w zielonej budce na skrzyżowaniu Nowej z Weteranów, ale nie jest dostępny codziennie (co prawda można go zamawiać, ale dokładnie czasem nie umiem przewidzieć jego dokładnego zapotrzebowania).
Czy jest gdzieś w Radzyminie sklepik, gdzie chleb od Grzybków jest cały czas dostępny?

Pozdrowienia i uśmiechy,
Grzegorz
Obserwuj wątek
    • jedrek56 Re: Dobry chleb w Radzyminie 14.09.10, 11:42
      1. W czym zaszkodziła ci piekarnia Państwa Garbolewskich, chyba nie zasługuje na takż opinię.
      2. Ile płaci piekarnia Grzybki. Forum to nie miejsce na reklamę.
      • supergrzesio Re: Dobry chleb w Radzyminie 14.09.10, 11:53
        jedrek56 napisał:

> 1. W czym zaszkodziła ci piekarnia Państwa Garbolewskich, chyba nie zasługuje n
        > a takż opinię.
        > 2. Ile płaci piekarnia Grzybki. Forum to nie miejsce na reklamę.

Hej!
        Niczym nie zaszkodziła mi piekarnia Garbolewskich. Bardziej smakuje mi chleb od Grzybków.
        Nie wiem ile płaci piekarnia Grzybki. To ja im płacę, kiedy kupuję ich chleb.
        Zgadzam się, że forum to nie miejsce na reklamę. Wydaje mi się, że forum to miejsce na wymianę zdań na różne tematy.

Pozdrowienia i uśmiechy,
        Grzegorz
        • dolvita Re: Dobry chleb w Radzyminie 14.09.10, 14:03
          Ja też kupuję chleb na wagę w tym zielonym sklepiku przy torach na Weteranów, bo bardziej mi smakuje niż chleb u Garbolewskich. Może warto byłoby zapytać Pań sprzedających w tym sklepie gdzie go jeszcze można kupić. Chociaż jak na moje, to mają go zawsze kiedy tam jestem.
      • acha2805 Re: Dobry chleb w Radzyminie 14.09.10, 22:17
        Strasznie nerwowo reagujesz jędrku gdy ktoś nie jest zadowolony z jakości usług oferowanych przez okolicznych magnatów biznesowych.

Nie wiem co to za chleb od "Grzybków". Ale tak o nim trąbicie, że chyba sama spróbuję wink
        • dolvita Re: Dobry chleb w Radzyminie 15.09.10, 12:42
          Dobry, dobry. Ja to chyba najbardziej lubię ten bez ziarna. Warto kupić, bo te krojone niczym papier ścierny paskudztwa do niczego się nie nadają.
          A czy może ktoś piecze chleb? Bo ja mam maszynę do chleba, ale nie mam dobrych przepisów i nie za dobry wychodzi ten chlebi. Ma strasznie twardą skórkę.
    • aisuga2 Re: Dobry chleb w Radzyminie 14.09.10, 14:38
      Też lubię chleb z Grzybków... Tylko,że ja ich piekarnię mijam codziennie w drodze z i do pracy big_grin Ale w Radzyminie to widziałam ich pieczywo ostatnio tylko w sklepie koło przejazdu kolejowego na Weteranów... chyba, że to jest właśnie TA zielona budka o której piszesz ;-D
      • aghni-pl Re: Dobry chleb w Radzyminie 15.09.10, 18:13
        uwielbiam pieczywo z Grzybków, do tej pory miałam na wyciągniecie ręki, za darmo big_grin niestety teraz mi tego pieczywa bardzo brakuje tu w Radzyminie, chyba muszę się przejść do tej budki skoro można tam kupić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka