Dodaj do ulubionych

POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE

27.02.11, 22:40
OBSADZANIE STANOWISK SWOIMI LUDZMI TO NORMALNA PRAKTYKA W POLITYCE NA CAŁYM ŚWIECIE, NIE TYLKO W RADZYMINIE. ZAWSZE PO WYGRANYCH WYBORACH STANOWISKA OBSADZA SIĘ ZAUFANYMI LUDŹMI. ZUPEŁNIE NIE ROZUMIEM OBURZENIA, CO PONIEKTÓRYCH UŻYTKOWNIKÓW FORUM?! TO PO PIERWSZE.

PO DRUGIE, TO SZANOWNA PANI DYREKTOR ZOZU ZŁAMAŁA PEWNE ZASADY OBOWIĄZUJĄCE W POLITYCE MÓWIĄC NA SESJI, ŻE POWODEM JEJ ODWOŁANIA MA BYĆ ODMOWA ZATRUDNIENIA PANI PA…. NAWET, JEŻELI TO PRAWDA TO TAKICH RZECZY SIĘ NIE ROBI. PODOBNIE POSTĄPIŁ EUROPOSEŁ (PJN) MARIUSZ K. MÓWIĄC, ŻE BYŁ NAKŁANIANY DO TZW KABLOWANIA NA KOLEGÓW. ZARÓWNO PAN POSEŁ JAK I PANI DYREKTOR, ZOZ-U ZROBILI Z SIEBIE IDIO....

W POLITYCE SIĘ GRA ZESPOŁEM I TRZYMA JĘZYK ZA ZĘBAMI, JEŻELI JEDEN Z ZAWODNIKÓW STAJE SIĘ NIELOJALNY TO SIĘ GO POPROSTU USUWA I ZASTĘPUJE INNYM, TYLE!! PO, CO TA CAŁA DYSKUSJA?! A JEŻELI KTOŚ SIĘ DO POLITYKI NIE NADAJE TO ZAWSZE MOŻE PAŚĆ NP. KROWYsmile

TYLE NA TEMAT!!

POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • karolkaka Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 00:35
      Nie krzycz!
      (czyt. "wyłącz caps locka"!)
      • primavera24 Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 13:46
        Wybacz jej Waćpan. To jeno prosta dziewka, której się omyliło WOLNOMULARSTWO z POLITYKĄ.
    • gdev Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 06:53
      Karolina właśnie to, do czego nawołujesz jest patologią.
      Jakże nudna jest polityka, gdy wszyscy mówią to samo. Kompletnie nie rozumiem np. dlaczego Schetyna czy Gowin nie może mówić, co chce, jeśli w danym punkcie się rożni od PO. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego byli członkowie PiS (obecnie PJN) nie mogli krytykować wodza.
      Moim zdaniem politycy uwłaszyczyli się na społeczństwie, narzucając nam zasady zgodnie z którymi możemy wybierać jedynie ich.
      Rano partia otrzymuje SMS-a, który informuje CZŁONKÓW, co mają myśleć, jak się wypowiadać przed mediami,
      Wybacz, ale gardzę takimi ludźmi.

A co do tego ośrodka, niech ktoś w końcu zrobi tam porządek. Od dawna tam nie chodzę, mimo że jestem tam zapisany, wolę prywatnee. Bo jak ktoś ma mało czasu, to się nie da. A żona i dzieci przepisane do sąsiedniego miasta. Jakby to ode mnie zależało, obecny kierownik by tam już od dawna nie pracował, a kolejny byłby pod specjalnym nadzorem.
      Dlatego ośrodka mam jedną metodę za mordę i o ścianę, a jakbyś nie widziała czemu, to porozmawiaj z tymi, którzy z niego korzystają.
      • rypioze Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 09:16
        Trudno dyskutować z osobą,która jak sama pisze kompletnie nic nie rozumie.Sposób prowadzenia polityki jaki by gdewowi pasował był w czasach liberum veto.Poczytaj sobie jak to wyglądało.Partia jest jak drużyna piłkarska,ma wykonywać polecenia trenera.Wyobraż sobie,że zawodnik X nie poda piłki do zawodnika Y będącego na idealnej pozycji bo go nie lubi i poda piłkę przeciwnikowi.Do partii tak jak do drużyny piłkarskiej nikt nie jest przymuszany.Teraz jątrzy się ludziom do głów,że partie są niepotrzebne,mamy tego przykład w Radzyminie.Powstały różne Współnoty,Nasze Gminy i tp i czym się różnią od partii? Różnią się tym,że partia ma jakiś program a te twory to Towarzystwa Wzajemnej Adoracji dbające o swoje stołki i interesy.Nie widzisz tego w Radzyminie?W tych koteriach jest większa dyscyplina niż w partii bo tu niezdyscyplinowany może natychmiast utracić stołek i przywileje.Nie wierz w niezależność,niezależny nic nie zrobi,najwyżej sobie pokrzyczy jeśli mu dadzą.
        • czarny-fantom rybioze, a RZUT MONETĄ O RADZYMIN!! 28.02.11, 19:46
          ucieczka z innego wątku i ukochanie WSPANIAŁYCH MOHEROWYCH PARTII z twojej strony nie daje wiele do czasu jak ocenisz czynność z tytułu. Ktoś napisał mądrze, że nie odróżnia się WOLNOMULARSTWA od DEMOKRACJI, co widać aż zbyt dobrze w twojej wypowiedzi. Jakie programy? Jakie partie? KOMU TO WMAWIASZ!!!?? Nawet na boisku (używając twojego przekręconego porównania) jest tak, że jak ktoś łamie przepisy to wylatuje! Tym właśnie różni się OBYWATEL od MASONA!
          Zatem chciałabym się dowiedzieć JAK OCENIASZ RZUT MONETĄ O STAŁEK WICEPRZEWODNICZĄCEGO RADZYMINA? Tylko tyle, a widzę, że boisz się poruszać tego tematu!
          • rypioze Re: rybioze, a RZUT MONETĄ O RADZYMIN!! 28.02.11, 22:02
            Pop swoje chłop swoje.Nie dorównuję ci chyba intelektem,bo kompletnie nie wiem o co ci chodzi?
            • czarny-fantom Re: rybioze, a RZUT MONETĄ O RADZYMIN!! 28.02.11, 22:36
              Znowu ucieczka od odpowiedzi. A tutaj tymczasem smierdzi partią, która rzuca monetą. I kto to tak "capi"? To nie rybioze, bo nie od ryby, chociaż staw mętny. Pewnie jakaś literówka. smile)))) I słaba pamięć. Dla przypomnienia - zajrzyj do wątku, w którym rypioze pisał jeszcze wczoraj "Zmiana Dyrekcji w Szpitalu i Przychodni???"
              Ale odpowiedzi się i tak nie doczekamy, bo jakże tak można byłoby mówić źle o WSPANIAŁEJ ORGANIZACJI POLITYCZNEJ. . Przecież nie mamy z nią nic wspólnego i jesteśmy bezstronni. PRAWDA?!!! smile)))))))
              • rypioze Re: rybioze, a RZUT MONETĄ O RADZYMIN!! 01.03.11, 09:23
                Znów znany bełkot tylko jakby mniej inwektyw (a to żle),pofolguj sobie jeszcze na temat partii.Na rzeczową dyskusję cię nie stać.To kwestia wychowania.O tym też pisałem.Tak jestem bezstronny aż do bólu bo nie jestem powiązany z żadną koterią.Jestem zadziwiony jak w takim bagnie burmistrzowi udało się tak wiele zrobić.Nie będę już odpowiadał na twoje bzdety,bo "szkoda czasu i atłasu."
                • czarny-fantom !!!! rypioze JESTEŚ ZAKŁAMANYM TCHÓRZEM 01.03.11, 20:30
                  I KRĘTACZEM!
                  Oceń tylko RZUT MONETĄ O RADZYMIN!!
                  Nic więcej od ciebie nie chciałam! Ale nadal to WŁAŚNIE TY "BEŁKOCZESZ" i STARASZ SIĘ WMÓWIĆ, ŻE "RŻNIĘCIE" RADZYMINA I MIESZKANCÓW TO DLA ICH DOBRA, bo TWOJA PARTIA JEST WSPANIAŁA. (w "" słowa, których użyłeś właśnie ty!)
                  Jesteś typowym zakłamanym reprezentantem partyjki i tylko dzięki niej masz chęć innym udowodnić, żeś lepszy od tych innych właśnie ... Niezależnie od płci, bo tutaj jesteś bezpłciowy. I na tym końcżę, bo PRAWDZIWEJ oceny DZIAŁALNOŚCI DZIAŁACZKI OD CIEBIE NIE USŁYSZĘ.
                  Zatem widzicie, jak można cenić słowa i opinie osobnika RYPIOZE.
      • gdev Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 21:48
        Partia działa wokół swojego programu, który powinien być podzielany przez jej członków.
        Ten program to jądro, wokół którego politycy powinni się skupiać. To nie znaczy, że poglądy jej członków mają być we wszystkim tożsame i ci nie mają prawa do prywatnych ocen.
        Jeśli jej członek komentuje każde wydarzenie polityczne zgodnie z narzuconym z góry poleceniem, a się z nie zgadza z treścią, to jest jedynie marionetką. Emituje fałsz. Sieje kłamstwo. Gdy tak się dzieje ten polityk nic nie wnosi, nie dostarcza żadnych przemyśleń, które mogłby coś zmienić. Wobec tego nie widzę powodu, dla którego społeczeństwo ma go
        utrzymywać. Po co mam oglądać programy o polityce, skoro z góry jestem w stanie przewidzieć, co powiedzą konkretne osoby?

To nie demokracja parlamentarna jest zła tylko, jej model.
        Model w którym władza służy jedynie sprowowaniu władzy.
        Gdzie jedna instytucja władzy wykonawczej celowo znosi się z drugą.
        Gdzie kompromis zwany koalicją jest alibi dla nie realizowania programu wyborczego.

Dlaczego politycy nie chcą zmian w ordynacji i w konstytucji? Bo gdyby je wprowadzili większość z nich nie dostałaby się do sejmu. Pozotałyby jedynie dwie największe partie, z których jedna miałaby większość. Prezydent nie miałby możliwości wetowania ustaw, więc ta przegerana nie miałaby by możliwości szkodzenia, tworzenia alternatywnych rządów, posad dla przegranych polityków.

Są dwie metody uzdrowienia sytuacji, jedna to zamach ala majowy, druga to zmuszenie rządzących do zmian poprzez masowe protesty, w istocie rewolucja. Nie wierzę żeby politycy dobrowolnie zmienili system dobrobytu polityków.

Wracając do lokalnych spraw, coś mi się wydaje, że jeśli władza nie zajmie się zmianami w ośrodku, to społeczeństwo zajmie się władzą i nie będzie z tym czekać do wyborów.
    • primavera24 Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 07:26
      Jeżeli wydaje wam się, że za moje składki zdrowotne (~ 3000 zł rocznie od każdego zatrudnionego ) będziecie dalej uprawiać ZAMORDYZM w Radzyminie ... to wyprowadzę Was z błędu ! O tym gdzie sie leczyć i kogo finansować NIE decydują radzymińscy TUZOWIE WIELKIEJ POLYTYKI.

Jeżeli w ZOZ'ie nie zostanie w najbliższym czasie zlecony i przeprowadzony niezależny audyt ze strony np. wojewody (gminny = niewiarygodny) oraz ewentualnie nie zostanie wybrany nowy zarząd w drodze konkursu, to najprawdopodobnie moja deklaracja wyboru lekarza POZ zostanie złożona w innym ZOZie lub nZOZie (np. w Nieporęcie lub Markach), i tam właśnie trafi część pieniądzy ze składki na ub. zdrowotne.
      • karolina99.9 Re: POLITYKA TO NIE BAJKA O TYMI TUMIE 28.02.11, 08:37
        Nie będę uprawiać zamordyzmu w Radzyminie, bo to nie ja sprawuję władzę, Ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem forum tak jak Ty!

Jeżeli natomiast planujesz przeprowadzkę do innego Zozu to bardzo proszę i nie rób nikomu łaski. Nikt za Tobą i twoimi trzema tysiącami na pewno nie zapłacze to raz, a dwa przynajmniej będzie luźniejwink
        • kchacinski DYREKTOR Z KONKURSU 28.02.11, 10:15
          Nie jestem zwolennikiem ani Pani Główki ani Pana Kołaczyńskiego ani nikogo innego kto ubiega się lub nie o fotel Dyrektora ZOZ-u

Uważam, że na top stanowisko powinien być przeprowadzony konkurs (nowość w gminie Radzymin) i powinna wygrać osoba, która przedstawi najciekawszy plan dla ZOZ-u.

Nowy Dyrektor powinien być menadżerem z doświadczeniem w służbie zdrowia i powinien mieć wolną rękę w zakresie zarządzania ZOZ-em. Radni nie powinni wypowiadać się na temat zarządzania, o którym większość z nich nie ma pojęcia (nie wszyscy).

Emocjonalne dyskusje czy zachować szpital, czy tez nie, kto czeka w kolejce do lekarza a kto nie są bezprzedmiotowe bez oparcia na faktach i liczbach.

Jako mieszkaniec i podatnik chciałbym dowiedzieć się ile kosztuje nas szpital, a ile przychodnia.

Czy wreszcie ktoś będzie na tyle odważny żeby rozdzielić budżety tych dwóch instytucji i sprawdzić która z instytucji zarabia, a która przynosi straty?
          • lokalnypatriotaradzymin Re: DYREKTOR Z KONKURSU 28.02.11, 13:10
            P.Chaciński czy My, Mieszkańcy możemy doprowadzić do uczciwego konkursu na wolne stanowisko Zastępcy Dyrektora d/s ZOZ. Jakie są ruchy prawne w tym kierunku?. Byłoby to wielką nowością w Radzyminie. Znalazłaby się furtka dla ludzi młodych, bardzo wykształconych. W/g prawa zastępcę powołuje p. Główka. Czy nie należałoby jej w tej kwestii pomóc?
            • primavera24 Re: DYREKTOR Z KONKURSU 28.02.11, 13:34
              Po pierwsze ułatwić działalność konkurencji w Radzyminie w postaci nZOZ'u. Wtedy SPZ ZOZ sam się naprawi ... albo padnie. Nie sądzę aby władze Radzymina zdecydowały się na odwołanie Główki - bo za słabo się na to przygotowały - w końcu chodziło tylko o STOŁEK, a nie o poprawę jakości. Podsumowując: radzymińska "ORKIESTRA DĘTA".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka