Dodaj do ulubionych

WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKAŃCÓW

06.03.11, 01:29
Do budynku UMIG w Radzyminie o GODZ. 14:00. Prosimy o liczne przybycie , byście Państwo naocznie zobaczyli jak radni, których niedawno wybieraliście będą głosowali w sprawie odwołania Dyrektor SPZZOZ Pani E. GŁówki - jakie zarzuty będą jej stawiali i czy te zarzuty upoważniają do odwołania kobiety, która rozbudowała, wyremontowała NASZ RADZYMIŃSKI SZPITAL i od 10 lat walczy o fundusze i rozwija tutejszą służbę zdrowia.

- Jeśli nawet są jakieś niedociągnięcia i uwagi odnośnie nieprawidłowości w zapisach do lekarza - to czy jest to powodem do odwołania?

- Czy przepisy wydawane odgórnie przez władze rządowe, ministerstwa itp odnośnie wymogów, by lekarze różnych specjalności mieli oddzielne gabinety - w naszych realiach jest to nie do spełnienia ( radni przez ostatnie 8lat a nawet wczesniej nic nie zrobili, by uruchomić niszczejące skrzydło) - czy to jest powodem do odwołania?

- Czy odgórne przepisy odnośnie wypisywania recept na leki tylko w sytuacji realnej osobistej wizyty u lekarza - czy to jest powodem do odwołania?

- Czy samochodowy nieszczęśliwy wypadek drogowy w 2009r, w którym uczestniczył kierowca, Pani Dyrektor, jej córka i koleżanka córki, która ucierpiała najbardziej - brak wyroku sądowego, brak jakiejkolwiek uchwały RM w sprawie winy P Główki - jest powodem teraz w 2011r. do jej odwołania?

- czy kanapy stojące w holu przychodni, w poczekalni dla dzieci - z których my wszyscy korzystamy są przykładem niegospodarności i czy są powodem do odwołania?

To tylko niektóre z zarzutów, dlatego proszę o przybycie byśmy mogli popatrzeć, którzy z radnych szykują kolejny "zamach na szpital, nasz ZOZ"

Kolejny precedens to inicjatywa jednej z radnych z Załubic Starych nomen omen Przewodnicząca Wspólnoty Wsi Załubice, która wręczyła młodzieży zrzeszonej w klubie piłkarskim Rządza Załubice wypowiedzenie dzierżawy łąki nad rzeką, na której odbywały się rozgrywki i treningi piłkarskie.
Zarząd OSP w Załubicach (pan Siarna członek zarządu OSP) wypowiedział pomieszczenia siedziby klubu w budynku OSP (wyremontowanego środkami UMIG).
Bez boiska i siedziby Klub piłkarski przestaje istnieć - dlatego młodzież z Załubic ma przybyć na tę sesję, by złożyć petycję do Burmistrzów i popatrzyć co ma do powiedzania radna z ich wioski.
Jeśli wybierani przez nas radni przybierają działania niszczenia inicjatyw młodzieży kopania w piłkę, to zaczyna się bardzo niebezpieczny proceder - dla nas wszystkich.

Zapraszam zatem mieszkańców miasta i wiosek (nie tylko Załubic) bo granie dycydentów naszymi dziećmi może skończyć się źle dla nas wszystkich.
Sesja RM jest we środę 16.03, wiec prosimy o liczne przybycie i przyglądanie się "łapkom" radnych, którzy Was reprezentują.
Obserwuj wątek
    • lokalnypatriotaradzymin Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 09:15
      Zjawimy się wszyscy. Musimy patrzeć na ręce klice. Na skrzydło szpitala 0 funduszy, na Bibliotekę, gdzie zatrudniona jest córka głównego intryganta V-ce przewodniczącego Pawła D. 590.000 zł. A teraz główny intrygant chce rozłożyć ZOZ przyjaciółką Bożeną P. Nie pozwolimy im na to.
    • radzyminiak.eu Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 10:29
      "Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!"

To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.

Dla niezbyt kumatych, których na tym forum nie brakuje. Taki poziom umysłowy i moralny prezentują osoby tak panicznie broniący dr Główki. Oby w końcu ją wywalili.
      • racjonalista69 Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 10:45
        radzyminiak.eu napisał:
        > Dla niezbyt kumatych, których na tym forum nie brakuje.

Prosiłbym nie obrażać tych którzy nie znają miejscowych realiów, klik i koterii a chcieliby żyć w mądrze zarządzanej gminie, przyjaznej mieszkańcom. Wszystkim mieszkańcom, tym którzy mieszkają tu od pokoleń i tym którzy są tutaj nowi.
        • jola.a Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 11:26
          Niestety tak jest z całą ochroną zdrowia w Radzyminie i Rasztowie. Odeszła na emeryturę oddziałowa i bez konkursu "wsadzili" swoją z Wyszkowa, a oferty były składane przez osoby miejscowe z którymi nikt się nie skontaktował w sprawie konkursu na to stanowisko. Tak samo w Rasztowie, gdzie ważne stanowisko pełni osoba po "kursie" w Markach, nie ubliżając bez matury, dawny pracownik fizyczny, a obecnie niezastąpiony specjalista w dziedzinie medycyny Pan Paweł D. Gratuluję Polsce, gratuluję Radzyminowi.
          • black_izi_81 Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 21:36
            jola.a napisała:

> Niestety tak jest z całą ochroną zdrowia w Radzyminie i Rasztowie. Odeszła na e
            > meryturę oddziałowa i bez konkursu "wsadzili" swoją z Wyszkowa, a oferty były
            > składane przez osoby miejscowe z którymi nikt się nie skontaktował w sprawie k
            > onkursu na to stanowisko. Tak samo w Rasztowie, gdzie ważne stanowisko pełni os
            > oba po "kursie" w Markach, nie ubliżając bez matury, dawny pracownik fizyczny,
            > a obecnie niezastąpiony specjalista w dziedzinie medycyny Pan Paweł D. Gratuluj
            > ę Polsce, gratuluję Radzyminowi.

Wykaz stanowisk objętych procedurą konkursową. Procedura postępowania konkursowego.
            W Publicznych Zakładach Opieki Zdrowotnej przeprowadza się konkursy na stanowisko:
            1)kierownika zakładu, z wyjątkiem kierownika samodzielnego zakładu opieki zdrowotnej,
            2)zastępcy kierownika zakładu w zakładzie, w którym kierownik nie jest lekarzem,
            3)ordynatora,
            3a)ordynatora - kierownika kliniki,
            3b)ordynatora - kierownika oddziału klinicznego,
            4)naczelnej pielęgniarki,
            5)przełożonej pielęgniarek zakładu,
            6)pielęgniarki oddziałowej.
            Kto ogłasza konkurs, jakie postępowanie będzie w sytuacji kiedy do konkursu nie zgłosiło się co najmniej dwóch kandydatów lub konkurs nie został rozstrzygnięty w dwóch kolejnych postępowaniach konkursowych, na jaki okres zatrudnia się osobę, która wygrała konkurs? Te zagadnienia reguluje ustawa o zakładach opieki zdrowotnej. Natomiast szczegółowe zasady przeprowadzania konkursu, skład komisji konkursowej oraz ramowy regulamin postępowania konkursowego określa rozporządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej.
            Natomiast postepowania konkursowe w podmiotach utworzonych przez MSWiA reguluje paragraf 5 rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie szczegółowych zasad tworzenia, przekształcania, likwidacji, organizacji, zarządzania i kontroli zakładów opieki zdrowotnej utworzonych przez ministra spraw wewnętrznych i administracji. Zobacz projekt nowelizacji powyższego rozporządzenia.
            Opracował:
            Mariusz Mielcarek

www.pielegniarki.info.pl/article/view/id/58
            Droga jolu, jakie są Twoje zarzuty? bo jeśli wytykamy Radnym że chcą "wsadzić" swojego na stołek wice dyrektora to dlaczego teraz chcesz aby swoich wsadzać na stanowisko pielęgniarki oddziałowej.

Jakieś dwa lata temu pielęgniarki ze szpitala odesłały mojego szwagra do Wołomina do Szpitala, bo stwierdziły że tylko tam "dadzą" sobie radę z .....UWAGA......KLESZCZEM.
            Personel szpitala nie zmienia się od 30 lat, wiedzy tez im nie przybywa, więc kogo miałaś na myśli mówiąc "miejscowe". A gdzie jest napisane że to tylko miejscowi mogą pracować w zozie lub innej instytucji na terenie Radzymina.

Co do Pana D, to nie wydaje mi się aby zarządca budynku to było takie wysokie stanowisko...poza tym mimo iż go nie znoszę bo jest obłudny i fałszywy to jednak maturę JUŻ posiada.
      • lokalnypatriotaradzymin Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 19:36
        Pewnie, że wywalą. W okopach czeka ich człowiek. P.Bożena P. I jaką będziesz miał minę wtedy. Znów będziesz stał w kolejkach. Tylko zmieni sie ich człowiek. Chciałbym spotkać Cię wtedy w kolejce, chorego systemu i chorego wstawiania na stołki. Brawo naiwny jesteś Kolego.
        • lokalnypatriotaradzymin Re: WAŻNA SESJA RM 16.03 środa ZAPRASZAMY MIESZKA 06.03.11, 19:39
          Nic nie wspominasz o Bibliotece Radzymińskiej. Dobra organizacja taty. Pensja 8 tysięcy. Dotacja 590.000 zł. A skrzydło szpitalne w stanie śpiączki. Tata się skupił na Bibliotece, na zapleczu dla swojej rodziny. A kim jest Pani Bożena P? Dla tego taty, adoptowaną córeczką?
    • gdev Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje ? 06.03.11, 13:28
      Jesteście zadowoleni ? Jeśli tak, bądźcie przeciw odwołaniu. Ja jestem za.
      • flancowany Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 06.03.11, 14:00
        Komu mają wierzyć Ci szczęśliwcy którzy nie korzystają z radzymińskiej służby zdrowia?

I to jest poważne pytanie a nie żart.
        Jako osoba która nigdy nie była w radzymińskim ZOZie, nie mam własnego zdania o tym co się w nim dzieje, ani tym bardziej o jakości i poziomie usług.
        • kdobrzyniecki Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 06.03.11, 15:54
          W całej tej sprawie z odwołaniem dyr Główki nie chodzi o to czy powinno sie ja odwolac czy tez nie, ale o sposób przeprowadzania odwolania, uzasadnienia i wsadzenia na jej miejsca"swojego' czlowieka, zupełnie niekompetentnego do pełnienia tej funkcji

Takie jest moje zdanie.
          • elizabeth40 Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 06.03.11, 19:18
            Jako były pracownik nie chcę się wypowiadac, a co do pozostałych rajców to uważam wmyśl powiedzenia "chleb oddany" he, he
            • flancowany Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 06.03.11, 20:19
              Dalej tacy jak ja, nietutejsi, nie wiedzą o co chodzi i tym bardziej nie łapią niedomówień i półsłówek rzucanych na tym forum.
          • gdev Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 06.03.11, 22:17
            A dlaczego mamy bronić kierownika ośrodka za kadencji którego numerki do lekarza kończyły się o 7 rano ?
            Czy to jest interes mieszkańców? Mój na pewno nie.
            Co mnie to obchodzi, czy ten kierownik jest bieżąco po tej czy po tamtej stronie?
            Nie znam lokalnych układów i mało mnie interesują.

Jak się dobrze pracuje, to się nie boi pytań o zadowolenie petentów z jej wyników.
            Interesuje mnie czy ludzie są zadowoleni z usług tego ośrodka.
            Czy i dlaczego ludzie przenoszą się do innych ośrodków ?
            Jak wygląda sytuacja w naszym ośrodku do w porównaniu do Marek,Legionowa,Wołomina ?

Dlaczego mam protestować przeciwko zwolenieniu tej Pani ?
            Czy tylko z uwagi na to, że teraz jest po właściwej stronie barykady ?
            Jesteście zadowoleni, to piszcie, dlaczego. Nie róbcie polityki.

Wystarczy przeszukać to forum pod hasłem ośrodek czy przychodnia żeby przypomnieć sobie jakie to osiągnięcia ma ten ośrodek.
            • przedemerytka Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 03:50
              gdev napisał:

> A dlaczego mamy bronić kierownika ośrodka za kadencji którego numerki do lekarz
              > a kończyły się o 7 rano ?

Nikt Ci nie każe bronić, boś tylko internetowy gdev, i nie pojawisz sie na sesji i podpisu też nie złożysz.

Odnoszę wrażenie gdev'e, że Ty albo nie rozumiesz sedna i powagi tej sprawy, albo jedynie kontestujesz tylko dlatego, że ja mam inne zdanie na ten temat, zresztą nie pierwszy raz więc nie dam się sprowokować w pyskówki.
              Tu nie chodzi o to czy "sąd kapturowy" odwoła czy nie odwoła, tylko o to by nie był to właśnie sąd kapturowy, a przemyślana, jawna, przejrzysta oparta na sprawdzonych dowodach, dokumentach, opiniach: pracowników, jednostek kontolujacych, nadzorczych autonomiczna decyzja poszczególnych 21 radnych. Jeśli każdy z nich imiennie weźmie odpowiedzialność za odwołanie Dyrektora - Radzyminiacy bedą musieli to uznac, ale wówczas nie będą mogli zwalać winy na "nieistniejącego grupenfuhrera WOLF'a"
            • acha2805 Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 09:18
              Gdev, masz rację. Ale pomyśl rozsądnie jakie rozeznanie może mieć lekarz pracujący w tej placówce od lat, a jakie jakaś pani, która skończyła (chyba) prawo?

Bo dla mnie to jednak ma znaczenie... A jak chcę iść do lekarza to wstaję rano i jadę do przychodni się zapisać stojąc wraz z babciami hipochondryczkami w długaśnej kolejce. To nic strasznego wstać czasem wcześniej wink
              • ewa_jablonska51 Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 09:47
                Witaj. Jesteśmy ofiarami nieudanej reformy zdrowia. Wiem coś na ten temat. Od dwóch lat korzystam z wielu placówek medycznych. Trzy razy w miesiącu wyjeżdżam wcześnie rano do Przychodni Zdrowia w Radzyminie. Stoję w olbrzymiej kolejce po numerek. Spotykam wielu mieszkańców w niej, chociażby z mojej miejscowości Załubic. Jeśli zdobywamy numerek na określoną godzinę udaje nam się w miarę na czas wejść. Chyba, że jest w kolejce trudny przypadek pacjenta, który wymaga dłuższej diagnozy, to wówczas ten czas się trochę wydłuża.
                Ale w miarę sprawnie udaje nam się w niedługim czasie skorzystać z porady.
                Dla porównania przytoczę system opieki medycznej z jaką spotykam się w Centrum Onkologii. Srednio trzy razy w mcu też korzystam z tej placówki. Tu już przgotowania do tej wizyty trwają od 4 rano. Na miejscu stoimy w ok 200 osobowej kolejce po kartę. Następnie udajemy się pog gabinety. I tu niespodzianka. Czekamy na karty, które dotrą do gabinetu nie wiadomo o której. Może za dwie lub trzy godziny. Stwarza to ogromny bałagan, bo pod gabinetami czeka mnóstwo pacjentów. Nie możemy nigdzie wyjść spod gabinetu, bo nigdy nie wiadomo kiedy nasza karta dotrze. W efekcie tych działań tego systemu udaje nam się skorzystać z porady po 8 godzinach oczekiwania. Jedyną rekompensatą tego chorego systemu jest to, że lekarze przyjmują nas do ostatniego pacjenta. Nie ma ograniczeń wówczas.
                Niedawno, byłam zmuszona korzystać z porady jednego z warszawskich szpitali, państwo na pewno też. I co? Pacjenci czekają całą noc w kolejce na miejsce szpitalne. I nie ma ciężki, czy lekki przypadek. Muszą czekać. Na łóżko. Które się zwolni. A jak nie to czekają dalej.
                Chciałabym wiedzieć, czy takie same sytuacje są w radzymińskim szpitalu, gdyż nie mam doświadczeń w korzystaniu z usług tej placówki. Tak jak wyżej wspomniałam korzystam z usług Przychodni. I chciałabym doczekać od Państwa Polskiego zmian w systemie opieki zdrowotnej. Mam wielkie odczucia, że zmiany personalne na naszym szczeblu wiele dla nas pacjentów nie wniosą.
                Z wyrazami szacunku Ewa Jabłońska
                • robokaka Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 11:56
                  ewa_jablonska51 napisała:
                  Mam wielkie odczucia, że zmiany personalne na n
                  > aszym szczeblu wiele dla nas pacjentów nie wniosą.

lepsze jest zawsze wrogiem dobrego...żeby tylko w myśl porzekadła nie zamienił stryjek siekierki na kijek...bo służba zdrowia rzeczywiście kuleje w skali całego kraju...myślę że radzymińska placówka wygląda całkiem nieźle na tle innych...a jeśli juz proponuje sie zmiany personalne to niech mają one merytoryczne uzasadnienie i niech to będą rzeczywiście zmiany na lepsze a nie kolesiowskie wsadzanie na stołki
              • rypioze Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 14:56
                Dla wyjaśnienia,nie znam Pani Górki,nawet nie wiem jak wygląda.Korzystam z Przychodni od kilku lat.Wstaję tak jak acha2805 b.wcześnie rano i zawsze dostaję numerek.Dzięki jednemu z lekarzy pozbyłem się po dwóch zabiegach w Wołominie paskudztw,które w niedługim czasie przekształcają się w regularnego raka.Dzięki naszym lekarzom pozbyłem się też tzw brodawczaków,też łatwo przemieniających się w raka.Od lat miałem problem przy pobieraniu krwi.Moje żyły gdzieś się pochowały.Jest u nas cudowna specjalistka w tej dziedzinie - Pani Ela..Nigdy nie spotkałem się z niegrzecznością czy próbą "spławienia".Szczególnie miłe są Panie w rejestracji Rtg i Pani w laboratorium (chyba kierowniczka).Piszę to gwoli prawdy jak prosiła pewna Pani z Forum.Jestem tu przeflancowany,nie mam prawie żadnych znajomych,nie rozumiem więc o co chodzi w całej sprawie.Żebyśmy nie wyśli jak Zabłocki.To tak do przemyślenia dla Radnych.
                • robokaka Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 20:30
                  rypioze napisał:
                  Jestem tu przeflancowany,nie mam prawie żadnych z
                  > najomych,nie rozumiem więc o co chodzi w całej sprawie.Żebyśmy nie wyśli jak Za
                  > błocki.To tak do przemyślenia dla Radnych.

chodzi o upolitycznienie tego stanowiska i wypromowanie pewnej osoby...bo dobrze prosperujący ośrodek to dobra forma promocji...radni trzymający władze właśnie dokładnie to sobie przemyśleli i dlatego tak napierają...
            • robokaka Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 11:37
              gdev napisał:

> A dlaczego mamy bronić kierownika ośrodka za kadencji którego numerki do lekarz
              > a kończyły się o 7 rano ?

witam...od roku mieszkam w MArkach...i gwarantuję że tam numerki również kończą sie o 7 rano...z pustego i Salomon nie naleje...ale patrząc na pracę włożoną w ośrodek...na jakość usług to myślę że w skali kraju wygląda to całkiem nieźle...oczywiście nie porównujmy prywatnych klinik gdzie płaci sie i się ma...problem kolejek do specjalistów to problem ogólnokrajowy...

> Nie znam lokalnych układów i mało mnie interesują.
              to błąd...trzeba walczyć z układami które wypaczają rzeczywistość

• gdev Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 12:45
                Nie mogę się zgodzić, że to wina ustawy, a nie sytuacji w nasze placówce.
                Żona i dzieci są zapisane do innej miejscowości, ja w Radzyminie. Ona może bez problemu skorzystać z usług swojego ośrodka, ja nie.

Co do Marek, nie miałem problemu, musiałem jedynie zapłacić, bo nie jestem tam zapisany. Zadzwoniłem o 13-tej i dostałem się na wizytę na 14-tą.

Nadal nie rozumiem, dlaczego mieszkańcy mają bronić kierownika tej instytucji.
                • robokaka Re: Kto uważa, że ośrodek zdrowia dobrze pracuje 07.03.11, 14:18
                  gdev napisał:

> Nie mogę się zgodzić, że to wina ustawy, a nie sytuacji w nasze placówce.

można się lycytować bez końca że ktos został gdzies obsłużony sprawniej a gdzies gorzej bez końca...bo to kwestia wielu czynników...zależy od dnia, ilości i rodzaju specjalistów...to są czynniki dość płynne...wystarczy że placówka akurat przekroczy limity NFZ i juz jest problem...
                  >
                  > Nadal nie rozumiem, dlaczego mieszkańcy mają bronić kierownika tej instytucji.

Ci którzy zamierzają bronić widocznie zaznali tej lepszej strony...a może po prostu boją się że nasi włodarze coraz bardziej hasaja bezkarnie i gminę oraz instytucje jej podległe traktują jak prywatny folwark...
    • robokaka SESJA 16 03 07.03.11, 12:03
      to na pewno będzie burzliwa sesja...dwa tematy...ZZOZ i KLUB RZĄDZA...teoretycznie nic nie powinno łączyć tych tematów...pozornie...
      • racjonalista69 Re: SESJA 16 03 07.03.11, 12:37
        A mnie bardziej interesuje sprawa komunikacji mikrobusowej, zwłaszcza tej w Łąkach, oraz plany uruchomienia połączenia Radzymin - Białobrzegi.
        • karolkaka Re: SESJA 16 03 07.03.11, 15:04
          racjonalista69 napisał:

> A mnie bardziej interesuje sprawa komunikacji mikrobusowej, zwłaszcza tej w Łąk
          > ach, oraz plany uruchomienia połączenia Radzymin - Białobrzegi.

1. Jeśli możesz, wybierz się na sesję i zapytaj (zawsze na końcu obrad jest moment na pytania od publiki)
          2. Jeśli nie, zdopinguj do takich pytań naszego sołtysa
          Fajnie by było, gdyby po wszystkim zechciał napisać 2 słowa na naszym forum, albo kogoś do tego upoważnić....
          • racjonalista69 Re: SESJA 16 03 07.03.11, 16:11
            karolkaka napisała:
            > 1. Jeśli możesz, wybierz się na sesję i zapytaj (zawsze na końcu obrad jest mom
            > ent na pytania od publiki)

Nie mogę, pracuję. Choć coraz większą mam ochotę wybrać się i zadać trochę trudnych pytań.

> 2. Jeśli nie, zdopinguj do takich pytań naszego sołtysa
            > Fajnie by było, gdyby po wszystkim zechciał napisać 2 słowa na naszym forum, al
            > bo kogoś do tego upoważnić....

Właśnie się zastanawiam nad wysłaniem emila i sms'a do sołtysa właśnie z taką prośbą.

• elizabeth40 Re: SESJA 16 03 07.03.11, 20:21

Proponuje wizyty lekarskie popołudniowe najlepiej koło środy, czwartku wtedy jest już znacznie luźniej niż rano na początku tygodnia. To są moje obserwacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka