Dodaj do ulubionych

Masakra na Marsa

16.04.12, 14:48
13.04 zaczął się remont skrzyżowania Żołnierskiej/Marsa. Bez żadnych wcześniejszych informacji na ten temat! Dziś był tam korek gigant, do pracy dotarłam 2 godziny później niż powinnam. I etap remontu skończy się 6.05. Na forum Ząbki wyczytałam, że podobno od 7.05. zaczyna się II etap inwestycji m.in. budowa 2 wiaduktu. Generalnie bardzo się cieszę, że w W-wie się buduje ale, gdybym miała wcześniejsze info o tym remoncie nie pchałabym się tamtędysad.
Obserwuj wątek
    • flancowany Re: Masakra na Marsa 16.04.12, 16:11
      Były informacje w zeszłym tygodniu.

Prócz tego można się było zorientować że coś będą robić, bo było widać że asfaltują mijankę z jednego pasa na drugi.

www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,rembertow-odciety-remont-na-marsa,41650.html
      • wimperga Dojazd do Warszawy 16.04.12, 20:54
        Jak jeździcie do Śródmieścia? Czy Radzymińska dalej bardzo zakorkowana? A Toruńska?
      • wimperga Re: Masakra na Marsa 16.04.12, 21:01
        flancowany napisał:

> Były informacje w zeszłym tygodniu.

Tja, na stronie ZMID-u jest info z 13-stego, że13-stego o 22.00 zaczynają remont. A tablic informacyjnych nie ma wcale.
        • flancowany Re: Masakra na Marsa 16.04.12, 21:27
          Ja o tym gdzieś czytałem lub słyszałem koło czwartku.
          • murenazielona Re: Masakra na Marsa 17.04.12, 09:32
            Na Toruńskiej wcale dzisiaj nie było lepiej, a Wisłostradą jechało sie baaaardzo powoli, generalnie zastanawiam sie jak w takiej sytuacji dojeżdżać....
            • marice78 Re: Masakra na Marsa 18.04.12, 14:35
              Dojazd do Warszawy samochodem to porażka! polecam przesiąść się z samochodu do linii 190 (najlepiej przy M1), dojazd do Pl.Bankowego w 25-30 min. Przetestowałam też wariant "tyłami" Marek do Białołęckiej, a następnie parking przy Marymoncie, ale ten czas, który nadrobiłam omijając Marki, traciłam przy wjeździe na Toruńską. W 190 trochę tłoczno, ale wsiadając na pętli można znaleźć wolne miejsce.
              • flancowany Re: Masakra na Marsa 18.04.12, 15:10
                Zawsze można dojechać do Wołomina, Kobyłki lub Zielonki, tam zostawić samochód i przesiąść się na pociąg.
                Prócz tych do Wileniaka co godzinę są pociągi do Zachodniej, przez Rembertów, Wschodnią, Powiśle, Śródmieście i Ochotę. W Wołomina pociąg na Śródmieście jedzie ok. 45 minut i obowiązuje w nim bilet ZTM na drugą strefę.
              • wimperga Re: Masakra na Marsa 18.04.12, 15:19
                marice78 napisała:

> Dojazd do Warszawy samochodem to porażka! polecam przesiąść się z samochodu do
                > linii 190 (najlepiej przy M1), dojazd do Pl.Bankowego w 25-30 min. Przetestował
                > am też wariant "tyłami" Marek do Białołęckiej, a następnie parking przy Marymon
                > cie, ale ten czas, który nadrobiłam omijając Marki, traciłam przy wjeździe na T
                > oruńską. W 190 trochę tłoczno, ale wsiadając na pętli można znaleźć wolne miejs
                > ce.

W życiu nie jeździłabym samochodem wożąc li tylko swoje 4 litery. Jeździmy w czwórkę: mój mąż, dwoje dzieci (z plecakami bo do szkoły) i ja. 3 przesiadki + kilometr do autobusu w Radzyminie z dziećmi to trochę dużo, zwłaszcza rano. Jak jadę sama to prywatnym autobusem do Bankowego i stację metrem i już jestem w pracy (uwielbiam!).
                A dziś jechaliśmy do szkoły (na Wilczą) 45 minut! Od 6.35 do 7.20. Radzymińską, Ząbkowską, Wybrzeżem Szczecińskim, Mostem Świętokrzyskim.
                • bess_76 Re: Masakra na Marsa 18.04.12, 17:40
                  A jak wygląda przeprawa przez to fatalne skrzyżowanie w drodze powrotnej? Czy jest tak samo zapchane jak w kierunku Warszawy? Rano pojechałam do pracy (na Ursynów) przez Pragę, ale zastanawiam się, czy nie wracać przez Marsa, gdyby w tamtym kierunku nie było już tak źle... Wracał ktoś z Was tamtędy późnym popołudniem/wczesnym wieczorem? Jak wtedy wygląda sytuacja?
                  • aisuga2 Re: Masakra na Marsa 19.04.12, 10:10
                    Droga powrotna późnym popołudniem lub wczesnym wieczorem w normalne dni (przed remontem skrzyżowania) była mocno utrudniona, korek zaczynał się w okolicach ronda Marsa/Płowiecka, pełzaniem przejeżdżało się przez wiadukt potem trochę luzu na Żołnierskiej, żeby stanąć od Strażackiej i tak przez Ząbki... czasem nawet do okolic BP... więc teraz nawet nie staram sobie tego wyobrazić...
    • nowy_radzymin Re: Masakra na Marsa 19.04.12, 21:00
      po Euro zaczynają remont mostu Grota wiec korki beda jeszcze wieksze, najlepszym rozwiazaniem byłaby SKM z Radzymina do Warszawy Gdańskiej ...peron jest , parking obok peronu tez jest tylko brak koordynacji godzin pociagu ktory jezdzi caly czas pusty sad
      • 3-miki99 Re: Masakra na Marsa 20.04.12, 17:25
        Popieram pomysł z SKM moja koleżanka dojeżdżała do pracy z Sulejówka samochodem, po podwyżkach benzyny i płatnym parkowaniu przesiadła się właśnie do SKM-ki, teraz jest mega zadowolona i dziwi się sama sobie że wcześniej tego nie zrobiła. Oszczędność czasu, pieniędzy i nerw. Tylko do kogo się z tym udać? dzisiaj wszyscy umywają ręce i nikt nie chce brać za to odpowiedzialności
    • flancowany Re: Masakra na Marsa 21.04.12, 17:57
      Ja wolę sobie nie wyobrażać co będzie jak zaczną przebudowywać Żołnierską.

www.tvnwarszawa.pl/material/przebudowa-dw-631,97103,43850,0.html
      siskom.waw.pl/dw/631/dw631_s17_wwa_koncepcja_rys.pdf
      • nowy_radzymin Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 16:45
        SKM z Radzymina...dzis widzialem nowiutki składsmile ...tylko trzeba sie zglosic do Koleji Mazowieckich z pismem podaniem petycja zwal jak zwal zeby dostosowac godziny odjazdu kolejki z Radzymina....czy Radzyminiacy zdobęda sie na ten krok>>?? To nic nie kosztuje miasto bo kolejka i tak sie zatrzymuje i tak sie zatrzymuje trzeba tylko dostosowac godziny odjazdu i przyjazdu z Warszawy.
        • oirmi Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 18:17
          Całkiem dobry pomysł, gratuluję smile
          Nawet nie zauważyłem, że coś jeździ. Widzę, że ten pociąg jest relacji Wa-wa Gdańska - Tłuszcz, przez Radzymin. Nie generuje dodatkowych kosztów dla gminy.

Niepokoi mnie, że rozkład jest tylko na kwiecień i maj.
          Link do rozkładu: www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/132.html
          Czy to znaczy, że to działa tylko w tych miesiącach ?

Trzeba to pismo napisać ? Tylko kto ma zrobić ? Może do władz Radzymina napisać, żeby to zrobiły. Albo jako grupa klientów się przedstawić.
          Na początku trzeba by było jakąś petycje wypełnić i im wysłać.

Kłopot w tym, że ludzie nie mają pojęcia o tym pociągu. A powinni mieć. Jakieś info na przystanku autobusowaym w kierunku Warszawy ? Wystarczy tam rozkład jazdy pociągu powiesić.

• karolkaka Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 18:27
          Racja!
          PODPISANIE PETYCJI nic nie kosztuje!
          wink

A od czego mamy władze miasta i gminy, że o powiecie nie wspomnę?
          (nie pytam: "do czego?", bo to wiadomo...)

@ nowy-radzymin - czy uważasz, że PKP/KM/SKM przejęłoby się jakąkolwiek naszą petycją?
          Że Ty czy ja mamy udrękę w komunikacji z Warszawą?
          Od razu odpowiem - jeśli zrobisz taką petycję, to ja ją podpiszę, ale...
          ... dopiero działania władz samorządowych, gdzie określa się sposób finansowania takiej inwestycji, mogą przynieść skutek.

Jeśli dotąd nie głosowałeś, to być może przed następnymi wyborami będziesz miał szansę zapytać kandydatów, jak zapatrują się na kwestie komunikacji kolejowej.
          Tymczasem możesz obserwować poczynania obecnej Rady Miasta i zarządu (skład prawie ten sam 3 kadencję...)
          • karolkaka Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 18:34
            ... poza tym - dyskusja o PKP była w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,14936,131783198,,PKP_Radzymin_Warszawa_Gdanska.html?v=2
            i proponuję tu wrócić, bo się zrobi... wink

• nowy_radzymin Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 18:39
              otoz w sprawie skm /km/km zaloze zaraz nowy watek ale wyjasniam ze wiem bo zadąłem sobie tyle trudu zeby przejechac sie tym pociagiem z radzymina do warszawy gdanskiej i rozmawialem przez droge cała z kierownikiem tego pociagu ktory powiedzal mi ze trzeba zadzwonić do koleji mazowieckich i ustalic sobie jak mozna zmienic rozklad jazdy i jest to mozliwe tylko trzeba zebrac grupe mieszkancow lub moze rade miasta ktora zajelaby sie ta sprawa a nie radiem maryja i telewizaj trwam
              • wimperga Re: Masakra na Marsa 23.04.12, 20:00
                Mogę podpisać co chcecie aby tylko był jakiś alternatywny dla samochodu/autobusu dojazd do Warszawy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka