aniuta65 16.04.14, 22:13 www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/w-podwarszawskim-radzyminie-powstanie-park-handlowy,97883.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolkaka Re: park handlowy w Radzyminie 18.04.14, 21:22 Chciałbym, jeśli kolejny "mega-sam" musi powstać, żeby architektonicznie nawiązywał do otoczenia (budynki liceum, kina, b.starostwa...) Jednak patrząc na to, co w większości wypadków buduje się w Polsce, nie mam złudzeń - uraczą nas kolejną stodołą, halą, magazynem... No, może więcej szkła na froncie dadzą. Brzydnie to nasze miasto, niestety. I od razu odpieram ew. zarzuty - dotychczasowy śmietnik w miejscu b.mleczarni równiez był skandalem, ale jak już coś ma się zmienić, to człowiek chciałby żeby to fajnie grało z otoczeniem. Odpowiedz Link
octopus12 Re: park handlowy w Radzyminie 25.04.14, 09:21 "Brzydnie to nasze miasto, niestety. : - ??? - a teraz jest ładne??? DD Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: park handlowy w Radzyminie 28.04.14, 11:11 Jeśli inwestor nie znajdzie najemców to zapewne park nie powstanie. Estetycznie żadna rewelacja ale tez nie jakiś koszmar moim zdaniem. Kwestia gustu, ale czego się spodziewać po obiektach handlowych. Na pewno zagospodarowanie terenu mleczarni uporządkuje przestrzeń, choć jednocześnie przyczyni się do chaosu komunikacyjnego w tym miejscu. Odpowiedz Link
m-i-k-a2 Re: park handlowy w Radzyminie 20.05.14, 14:40 Jeżeli jest to plac naprzeciwko szpitala to ustawiony tam szyld informuje "Tu powstanie Galeria Panorama". Odpowiedz Link
karolkaka Re: park handlowy w Radzyminie 20.05.14, 15:08 @ m-i-k-a2 Chodzi o teren byłej mleczarni, na przeciwko zabytkowego budynku liceum (byłego SN-u) Po tej samej stronie, co Miejska Sala Koncertowa (d. kino Czar) i biblioteka. Z zasłyszanych komentarzy i własnych wniosków wychodzi mi, że na odcinku 100 metrów miałyby powstać 3 duże sklepy: - ten na terenie b. mleczarni - zapowiadana Galeria Panorama - kolejny, pomiędzy stadionem Mazura a budynkiem b. Starostwa (b. internatem SN-u) Odpowiedz Link
ffmario Re: park handlowy w Radzyminie 30.10.14, 16:01 www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/park-handlowy-w-radzyminie-ma-pozwolenie-na-budowe,106596.html Odpowiedz Link
ffmario Re: park handlowy w Radzyminie 30.10.14, 16:08 Z tego co słyszałem to mają się tam znajdowć sieciowe sklepy. W końcu może jakieś sklepy bardzej rozpoznawalne!!!!!!! Ponoć są jeszcze wolne dwa lokale. Odpowiedz Link
aa9612bydleludzkie Re: park handlowy w Radzyminie 31.10.14, 16:21 Może wśród tych dwóch jest supermarket (magnes handlu)? gdyby było inaczej zapewne już budowaliby. Odpowiedz Link
ffmario Re: park handlowy w Radzyminie 31.10.14, 19:20 Market podobno ma tam też być (1000 m2),reszta to sieciówki. Słyszałem że apteka, sklepy z ciuchami ,obuwiem,drogeria, RTV itp... Tak jak w większości takich inwestycji. Odpowiedz Link