Dodaj do ulubionych

osiedle viktoria prosze jakies ploteczki

• akks2004 Kuchnie 20.07.06, 09:43
      Czescsmile Poszukuję namiarów na producenta szafek kuchennych na wymiar, poza
      tymi, których ogłoszenia wiszą na drodze do naszego osiedla. Będe wdzięczny za
      info. Pozdrawiam
      • orlore Re: Kuchnie 20.07.06, 14:00
        W Markach jest firma produkujaca meble tak naprawde niedaleko od Radzikowa na
        trasie W-wa Radzikow trzeba skrecic w prawo obserwujac ogloszenia przy drodze,
        Javorimex ma ich kilka:Adres:
        Javorimex
        ul. Bukowa 11
        05-261 Marki

Telefony:
        (022) 781 32 84
        (022) 781 36 44

E-mail:
        meble@javorimex.com.pl
        agd@javorimex.com.pl

Inne miejsce to juz w radzyminie przy ZDZcie, na ulicy Komunalnej, wyjezdzaajc
        z radzymina na Bialystok skreca sie w lewo za drugimi swiatlami(tymi przy
        kosciele), dla ulatwienia dodam ze jest tabliczka na ktorej jest napisane Gaz
        lub cos takiego. ZDZ jes po prawej stronie zaraz przy nim jest jeden sklep z
        meblami a za 50-60 m drugi , w pierwszym oferuja meble kuchenne za 1200zk za
        metr kuchni( liczone gora dol , blaty i oswietlenie) w drugim sklepie 800zl za
        metr.
        Zycze udanych zakupow. Dawno juz nie zagladalam na forum , tak cos kolo 300
        wpisu a tu nagle okazuje sie ze forum wraz z postepujacymi robotami w naszych
        mieszkaniach uaktywnilo sie bardzo.
        Pozdrawiam serdecznie Wszystkich. My mamy nadzieje na przeprowadzke za 2tyg a
        tymczasem roboty ida pelna para, a przymnajmniej mam andzieje bo od tygodnia
        nie bylam w mieszkaniu, no ale moja druga polowka chyba wszystkiego pilnujewink

• orlore Re: Kuchnie 20.07.06, 14:01
        Oczywiscie powinnam napisac niedaleko od radzymina, to wszystko przez to ze
        wlasnie od tygodnia mieszkam w Radzikowie, przpraszam za pomylke wink
      • orlore Re: Kuchnie 20.07.06, 14:03
        Powinnam napisac niedaleko od Radzymina nie Radzikowa, a to wszystko przez to
        ze od tygodnia siedze w radzikowei, sorki wink
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 08:39
      Witam,fajnie wam ze juz sobie spacerujecie po osiedlu.Ja ze swoim pieskiem bede
      spacerowac dopiero we wrzesniu.Pozdrawiam
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 09:11
        ale do września to już rzyt beretem smile)))
        zobaczysz sierpien szybko minie, i niedługo będziesz spacerować z pieskiem smile))
    • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 08:55
      A ja co przyjadę, to tylko robotników właściwie widuję. Jak znam życie to
      wyjdzie tak, że sobie z nimi tego grilla zrobię...
      Wczoraj natomiast wpadłem ze znajomymi, którzy również kupili mieszkanie od JWC.
      Nie wiem na ile to była kurtuazja, ale chyba faktycznie byli zaskoczeni
      poziomem wykończenia mieszkania (bielutkie ściany, gniazdka w dużej ilości i
      sensownie rozmieszczone, wyygląd korytarzy + ogólnie wygląd osiedla).
      Trochę mnie podbudowali. Tym bardziej, że u nich (Mokotów Plaza)stawka za metr
      to jakieś 6-7 tysiów obecnie.
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 09:10
        Przem ...
        moi znajomi też byli zaskoczeni poziomem wykończenia,
        co więcej ekipa która mnie wykańczała, powiedziała, że tynki są idealne,
        i generalnie jest dobrze to mieszkanko zrobione.
        a o grilla się nie martw, nie zostawimy Cię samego z budowlancami !!! wink)))
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 09:49
      W sumie odbior kluczy mam na sierpien i mysle ze nie bedzie opoznien.Bo we
      wrzesniu chcialabym juz sypiac w swoim nowym mieszkanku.
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 09:59
        a w którym bloku masz mieszkanko?
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 10:17
      Mamy mieszkanko w bloku I,ostatni raz na osiedlu bylismy 2tyg temu,ale mam
      nadzieje ze od tamtej pory weiele sie zmienilo w naszym bloku.Niewiem tylko czy
      juz jest calkowicie pomalowany.Pozdrawiam
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 10:21
        hmm dziś mogę sie przyjrzeć i zdam relacje w poniedziałek smile)
        miłego dnia
    • daniel1998 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.07.06, 11:57
      Pozdrawiam wszystkich Zycięzców (to od Victorii smile. Niestety życie pomieszało
      mi plany i będę miał do wynajęcie mieszkanko w bloku E, pierwsze piętro, 2
      pokoje, z widoczkiem na łączki... Mam nadzieję, że od października... Jeżeli
      chcecie zabrać ze sobą ze Stolicy znajomych to jest to niepowtarzalna okazja;
      być może z opcją pierwokupu. Kontakt: 506109025
      • aishwariya miłego weekendu !!! 21.07.06, 14:21
        miłego weekendu dla wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów z osiedla !!!
        • magdzik82 Re: miłego weekendu !!! 21.07.06, 14:54
          Dzięki i wzajemnie!
          • oniemczuk Re: miłego weekendu !!! 21.07.06, 15:06
            Przyszła sasiadka też dziękujesmilePo tym tygodniu to week musi być miły!!!
            • jolanta821 Re: miłego weekendu !!! 22.07.06, 08:54
              Witam,

My już mamy zrobioną kuchnię, łazienkę i przedpokój. Zostały nam takie rzeczy
              jak: malowanie, podłoga do ułożenia, założenie drzwi wewnętrznych no i meble do
              rozmieszczeniasmile Na początku września wprowadzamy sięsmile))

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia na osiedlu. Nie mam zbyt dużo
              czasu żeby Was na forum odwiedzać, ale mam nadzieję, że w rzeczywistości to sie
              zmieni.

Miłego weekendu,papa
              • mila722 Re: miłego weekendu !!! 23.07.06, 22:29
                koniec weekendu
                Fajnie Wam, ze juz macie prawie remonty za soba.
                ja dopiero w ten weekend latalam ogladac materialy na podlogi i takie tam,
                kuchnie, lazienki.
                Sporo tego, i az mi sie w glowie kreci.
                Mam nadzieje ze tak zakreci, ze bedzie super.
                pozdrawiam sasiadow i zycze milego,kolejnego tygodnia pracy
    • aishwariya Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 09:43
      pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia ! Aisha
      • mila722 Ekipa do pracy 24.07.06, 11:55
        Mam wolną ekipę do prac wykończeniowych, widziałam efekty ich pracy, są dobrzy
        i nie tacy drodzy. I z okolic Radzymina, więc mają niedaleko do "pracy" wink)
        Polecam!! Dysponuję namiarami do nich.
        • ula511 Re: Ekipa do pracy 25.07.06, 14:36
          Witam
          Czy możesz mi podać namiary do tej ekipy??

pozdrawiam
          • mila722 Re: Ekipa do pracy 26.07.06, 22:18
            Hej Ula.Przepraszam, ze dopiero teraz-wyslalam Ci namiary na poczte
            • djunaa Re: Ekipa do pracy 27.07.06, 16:09
              Szukam kogoś do remontu, może ktoś ma namiary, wprawdzie jeszcze troche czasu
              ale warto sie rozejrzeć - djuna0@poczta.onet.pl
            • djunaa Re: Ekipa do pracy 03.08.06, 10:39
              Czy mogłabym prosić o jakieś szczegóły odnośnie ekipy- dostałam na maila nr.
              tel Jaki efekt i jak szybko, czy to są młodzi ludzie itd.? najlepiej na maila
              Bardzo dziękuje z góry, strasznie mi ależy żeby kogoś zarezerwować na wrzesień-
              październik ale że nie widziałam efektów pracy to potrzebuję potwierdzenia że
              warto. Pozdrawiam Miło że przyszli sąsiedzi już sobie pomagają smile
        • djunaa Re: Ekipa do pracy 27.07.06, 16:11
          Mogę prosić namiar na ekipę djuna0@poczta.onet.pl
          Z góry dziekuję
          • aishwariya Re: Ekipa do pracy 27.07.06, 16:18
            ja też mam fajna ekipę, bardzo szybko u mnie wykończyli. podwieszane sufity,
            łazienka w całości, malowanie, panele, i montaż kuchni ... w 10 dni.
            było ich 2 smile
            wszystko jest fajnie zrobione, mogę dać namiary, i podać ile mnie to kosztowało.
            • mila722 Re: Ekipa do pracy 27.07.06, 22:34
              A moge prosic dla porownania taki cennik-na maila mila722@gazeta.pl
              Zawsze moze sie na tym lepiej wyjdzie.Jak nie sprawdze nie wiem czy nie bede
              zalowac smile)
              Mam juz duza czesc spraw papierkowych zalatwionych i jade w weekend na osiedle
              podniecac sie mysla niedlugiego zamieszkania na "Viki"
              Ale sie cisze !!!!
              Pozdrawiam i zycze sasiadom milego weekendu.jupiiiiii
            • suhako Re: Ekipa do pracy 29.07.06, 10:08
              Aishwariya,jesli bylaby mozliwosc, ja bym tez byla zainteresowana namiarami na
              Twoja ekipe,
              mieszkanie mam odebrane ( bud D ), no i trzeba sie zabrac do roboty,ale dopiero
              po zakonczeniu upalow - suhako@poczta.pl
      • magdzik82 Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 12:51
        No tośmy się rozkręcilismile)))
        Miłego poniedziałkowego popołudniasmile

Magda
        • aishwariya Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 13:10
          rośniemy w siłę, nie tylko na forum smile
          coraz więcej osóbek mieszka i robi się tam supcio!
          czy ktoś może się orientuje, czy ten duży wilczur który czesto leży przy bramie,
          to jest jakiś bezpański czy nasz osiedlowy? bo on atakuje mniejsze psy
          a co gorsza też i ludzi, aż strach pomysleć co by się stało, gdyby dopadł
          jakieś dziecko. a jest bardzo agresywny!
          • stromuss Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 14:41
            Jeszcze go nie widziałem, ale jak zwykle przy zwróceniu uwagi właścicielowi
            pewnie usłyszymy - a co ugryzł Pana? Aż mi się żygać chce kiedy widzę taką
            ignorancję. Miejmy nadzieję ,że właściciel tego pieska jest bardziej
            wyrozumiały! ...a na razie przechodzmy cichutko, ładnie się uśmiechając smile
            • aishwariya Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 14:52
              hmmm mi się wydaje, że ten pies nie ma właściciela. najczęściej włóczy się w
              okolicach budek ochrony. pytałam ochroniarzy, i to nie jest ich pies, a wczoraj
              wieczorkiem kręcił się pod szpitalem z banda innych psów ...
              trzeba coś z tym zrobić.
              • akks2004 Zdejmę psa;) 24.07.06, 15:47
                Cześć. Jak już zamieszkam (myślę, że od najbliższego weekendu) i jeśli okaże
                się, że to pies bezpański to coś się wymyśli. A jak okaże się, że to pies
                pański to coś się wymyśli z Panemwink ...Brzmi to może dziwacznie ale co by było
                gdyby taki pies zaatakował jakieś dzieciątko??? Tyle było tych wypadków z
                udziałem psa i dzieci, że... Pozdrawiam
                • aishwariya Re: Zdejmę psa;) 24.07.06, 16:00
                  o właśnie, coś z tym trzeba zrobić. bo ten pies atakuje dorosłych, rzuca się na
                  plecy, i strasznie drapie. taki mały dzieciak to by nie miał szans.
                  jeśli to jest przybłęda to nie wiadomo też czy nie jest np. chory.
                  fajnie, że sąsiedzi reagują. w koncu to dotyczy nas wszystkich smile
                  • akks2004 Re: Zdejmę psa;) 24.07.06, 16:39
                    Rzuca się na plecy??? I drapie??? O kutwa. To widzę, że nie ma żartów.
                    • aishwariya Re: Zdejmę psa;) 24.07.06, 16:53
                      moja koleżanka z bloku D, jest cała porysowana przez niego, ochrona nie
                      reaguje, a admin zdziwiony, że jakiś pies tam biega ...
                      aż strach wieczorkiem wychodzić.
                  • magdzik82 Re: Zdejmę psa;) 24.07.06, 17:00
                    Fakt, że takie bezpańskie psy są dużym zagrożeniem, ale i też kłopotem, bo
                    mówiąc, że coś z tym trzeba zrobić kłopotu raczej nie rozwiąże." A jeśli się
                    okaże, że jest 100% bezpański to uśpienie psa niestety, ale kosztuje a wiem z
                    doświadczenia, że zbiórka pieniędzy rzadko wychodzi na dobre, a nikt z nas kasy
                    z własnej kielni nie da...A jeśli będzie czyjś to, co wtedy? Uśpimy
                    Właściciela?" wink jest w Wołominie schronisko tylko trzeba zdobyć telefon
                    • aishwariya Re: Zdejmę psa;) 25.07.06, 08:26
                      Schronisko w Wołominie jest na ul. Sikorskiego 97, tel. 787 - 89- 06
          • jolanta821 Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 16:44
            Witam,

a można wiedzieć jakich wpisówsmile)
            • magdzik82 Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 17:01
              na forum już 600 postów smile
              • przem33 Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 18:41
                W takie upały to i pies może zbzikować. Swoją drogą to się niezłe zoo robi na
                tym naszym osiedlu. Zające, pies - chuligan, krowy opalające się na polu obok.
                Czekam jeszcze na żyrafę, która wsadzi mi łeb do okna, jednocześnie zasłaniając
                cały widok sąsiadom z parteru.
                Jakby co, to ja się wprowadzam bez zwierzątek (poza bakteriami, które hoduję w
                swoim organizmie).
                A z innej beczki:
                Chciałbym spytać osoby, które już mieszkają - jak długo czekaliście (od czasu
                odebrania kluczy) na informację z WC OBSTRUCTION dotyczącą przygotowania
                dokumentów, które pozwolą mi zacząć działać w sprawach notarialnych ?
                Mnie powiedziano, że około 3 tygodni.
                Pozdrawiam,
                • magdzik82 Re: Mamy 600 wpisów!!! 25.07.06, 11:12
                  Mi powiedzieli żę mają tyle sprzedaż mieszkań że nasze akty będą wychodziły
                  dopiero we wrześniu lub później
              • jolanta821 Re: Mamy 600 wpisów!!! 24.07.06, 20:42
                smile))) no tak. Ale człowiek niestety trochę "wolniej" myśłi w czasie takich upałów.

Forum się kręcismile)

Pozdrawiam i lczekamy na następne 600 postówsmile)
                • aishwariya Re: Mamy 600 wpisów!!! 25.07.06, 08:23
                  hmmm a ja jeszcze nie mam żadnych info od JWC, ani tymbardziej dokumentów do
                  aktu ... a mieszkam tam 6 tygodni smile
                  podejrzewam, że JW mówi tylko to co byśmy chcieli usłyszeć : wszystko będzie,
                  dokumenty będą, droga będzie, terminowe odbiory też ...
                  a później się dowiadujesz, że w mieszkaniu są niedoróbki, i trzeba czekać ...
                  na pytanie jakie niedoróbki : to już nasza tajemnica!!!
                  wrrr. oby ta budowa się skończyła as soon as possible, i wtedy możemy się
                  pozbyć JWC.
                  smile
                  • stromuss Re: Mamy 600 wpisów!!! 25.07.06, 13:02
                    I tu się z Tobą zgadzam. JW robi co chce, i wcale nie przywiązuje wagi do
                    klienta - jedyne pismo jakie dostałem terminowo to było powiadomienie o wpłacie
                    im kasy na konto! Co do aktu to jeszcze chba nikt z nas nie ma żadnych
                    dokumentów z JW.

I jeszcze jedna sprawa - zauważyłem, że na korytarzach pomontowane są liczniki
                    poboru prądu - czy elektrownia już nas zaczeła rozliczać ? Czy Oni mogą bez
                    mojego pokwitowania odbioru stanu wskazania licznika wystawić rachunek za prąd?
                    Wydaje mi się ,że nie, ale może ktoś z was ma inne doświadczenia?
                    • aishwariya Re: Mamy 600 wpisów!!! 25.07.06, 13:19
                      ooo tak liczniki są pomontowane, ale jedne chodzą, inne nie, podobno są to
                      liczniki z innej budowy, a te nasze właściwe liczniki mają być montowane za
                      jakiś czas - za jaki nie wiadomo. teraz chyba jeszcze faktur za prąd nie
                      będziemy dostawać, bo wpłacając czynsz płaci się te 35 zł jako zaliczkę na
                      poczet opłat licznikowych. ale niestety w JW każdy mówi co innego, więc
                      spodziewac można się wszystkiego. może jeszcze nam dołożą rachunki za pobór
                      prądu przez czas trwania budowy smile
                      Dokumenty do aktu notarialnego pewnie dadzą w ostatniej chwili smile
                      ja już przestałam sie łudzić, że wszystko będzie terminowo, ważne że jeszcze
                      sufit mi nie spadł na głowę, i że nie wpadłam do łazienki sąsiada, jak się
                      kąpię smile))))
                      • przem33 Re: Mamy 600 wpisów!!! 25.07.06, 18:20
                        Niestety ale trzeba być upierdliwym. Nienawidzę być upierdliwym, źle się z tym
                        czuję i słabo mi to zazwyczaj wychodzi w sytuacjach codziennych. Ale tu się
                        trochę zawziąłem. Mieszkania kupuję, jak na razie, mniej więcej raz na 30 lat -
                        czyli jak do tej pory raz smileI postanowiłem upierdliwością swoją wyciągnąć jak
                        najwięcej...
                        Zauważyłem, że przez telefon niewiele można z nimi wskórać. Trzeba przyjechać i
                        siedzieć im na kolanach - wtedy reakcja jest szybsza. W ten sposób udało mi się
                        szybciej odebrać klucze i załatwić w pozytywny dla mnie sposób sprawę
                        waloryzacji.Chociaż karę za opóźnienie w płatności drugiej transzy (z winy
                        banku) musiałem zapłacić. Nie były to jednak zbyt duże pieniądze.
                        To samo było z handlowcem, z którym podpisywałem umowę. Dopóki nie podpisałem,
                        zaczepiał mnie codziennie...Potem to już ja go musiałem zaczepiać, ale tak to
                        już bywa.
                        Ale kończąc optymistycznym akcentem: narzekam sobie ale się cieszę jak nigdy.
                        Ten rok będzie mój, i hope.

• qucyk Re: Mamy 600 wpisów!!! 26.07.06, 21:52
                          ok, ino od nich:
                          akty niby ma byc wspolne, czyli jak oddadz wszystkim chaty i ludzie im caloc
                          poplaca to dopiero wszyscy na rz dostana akty.

Co do banku i odsetek: napisz do banku z prosba o zwrot poniesionych kosztow z
                          winy banku, albo dogadaja sie z JW albo ci wyplaca - jak nie - mozesz isc do
                          sadu. Tez sie bujam z bankiem i odsetkami dla JW. Zobacze co wyjdzie.
                    • ula511 Re: Mamy 600 wpisów!!! 27.07.06, 09:46
                      Czy ktos może mnie poinformowac jak wygląda sprawa z waloryzacją ceny za
                      mieszkanka? Za kilka dni wpłacam ostatnia ratę za mieszkanie i zastanawiam sie
                      jaką kwotę jeszcze bede musiała dopłacić w związku z waloryzacją.
    • stromuss chodnik przy budynku C i D 24.07.06, 14:50
      Może ktoś się orjętuje czy będą jakieś zejścia wyłożone brukiem na parking
      samochodowy? bo jak na razie to przechodzimy przez pasek ziemi, jeśli wyrośnie
      tam kiedyś trawka to brzydko będą wyglądały takie wydeptane ścieżki!

Mam przydzielone miejsce parkingowe za blokiem a mieszkam od strony klatki bud.
      C - więc jeśli po oficjalnym przydziele miejsc ktoś by się chciał zamienić to
      zapraszam do negocjacji smile))
      • magdzik82 Re: chodnik przy budynku C i D 25.07.06, 11:17
        Między budynkami A i B też jest wydeptany taki pasek ziemi i nieukrywam że też
        z niego kożystam bo niezabardzo chce mi sie latać dookoła. mogli by coś z tym
        zrobić bo troszkę kiszkowato będzie to wyglądało sad
        • marti_h Re: chodnik przy budynku C i D 26.07.06, 10:33
          No fakt mamy taką ściezkę i z lenistwa nie chodzimy chodnikiem, bo po co na
          około skoro można po skrócie.
    • aishwariya do Przemo :-) 26.07.06, 10:23
      ten rok powinien się nazywać rokiem Victorii smile))
    • aishwariya Grill integracyjny :-) 26.07.06, 12:43
      Kochani,
      a co robicie w sobotę wieczorkiem? moze zrobimy jakiegoś grilla?
      • akks2004 Re: Grill integracyjny :-) 26.07.06, 14:29
        Cześć. Ja w sobotę wieczorkiem będe siedział na balkonie, pił browara, palił
        papierosy i obserwował światwink
        • aishwariya Re: Grill integracyjny :-) 26.07.06, 15:09
          lepsza jest fajeczka wodna smile niż papierosy
      • magdzik82 Re: Grill integracyjny :-) 26.07.06, 15:13
        No ja niestety muszę spasować sad mam imieniny Teściowej smile
        Pozdr.
        Magda
        • qucyk internet - Vitoria 26.07.06, 21:55
          zaraz, zaraz - ktos tam z waszych ma intrnet?
          Piszcie skad i za le macie internet na victri
          • qucyk Re: internet - Vitoria 26.07.06, 22:07
            upsss, znowu klawiatura mi siada. Przepraszam za byki....

ps. szukam taniego i dobrego glaurnika - zna ktos takiego? Potrzebny do bud. A
            jak co to prosze o info: kucyk@poczta.onet.pl
          • magdzik82 Re: internet - Vitoria 27.07.06, 10:05
            Ja mam bezprzewodowy z Orange smile w porównaniu do Plusa I Ery (testowałam) jest
            debeściarski
    • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 27.07.06, 10:19
      Witam z rana...

Dziś rano zakładali mi wodomierze... i już nie będzie lania wody... smile
    • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 27.07.06, 15:22
      a co tu dziś tak cichutko? na budowie wszyscy siedzą ... ?
      • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 27.07.06, 17:11
        pilnują robotników heee
        • qucyk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 27.07.06, 20:15
          e tam pilnuja, ja mialem batalie z bankiem. Ale juz pozalatwialem prawie
          wszystko - teraz sadzac po tym co piszecie bede walczyl z JW sad
          Ma ktos telefon do tego sltana co ma klucze od mieszkan? Chcialbym wkoncu
          zobazyc jak moje wyglada.
          • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 27.07.06, 22:40
            ja tez dzis wreszcie skonczylam przeprawe z bankiem,
            ale chyba na serio uwierze jak dostane potwierdzenie z jw, ze przelew wplynal.
            Rany julek, to trwalo od 12 06, ufffffff,
            i fakt faktem, teraz batalia z jw
            i czy przypadkiem faktycznie nie dadza mi o tyle pozniej kluczy o ile pozniej
            nie dokonalam transzy??
            przeraza mnie ta mysl, ale jeszcze sie nie poddaje-mysle pozytywnie
            w przyszlym tygodniu bede juz zalatwiac papierki w jw i "prad" w wolominie, czy
            to tez bedzie mnie kosztowalo tyl nerwow??
            niech mnie ktos przytuliwink)) jak osiola w shrekuwink)
            hihihi, mam dobry humor, mam juz naprawde bank za soba !!! ( mam nadzieje)
            Pozdrawiam wszystkich i milego weekendu
            • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 09:10
              hej, a w którym bloku macie te mieszkanka? może w bloku C? bo u nas tak mało
              ludzików mieszka ...
              • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 10:57
                tam w ogóle jak na razie mało osób mieszka. Poczekaj aż oddadzą resztę
                budynków,to się zrobi dopiero tłoczno wink
              • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 11:12
                Ja w bloku I. I z tego co widze bardzo malo z tego bloku lodkow sie tu odzywa.
                Termin oddania mam "niby" na 31 08 2006- cóż, juz niedlugo sie wyjaśni.
                A może wcześniej sie uda "wyrwac" klucze
                smile)
                W sobotę lecę pierwszy raz zobaczyc to wszystko- nie mialam odwagi przed
                zalatwieniem kredytu, co by za bardzo sie nie napalic.
                Mam nadzieję, że nie pogoni mnie zaden zajac czy ten milusi piesek.
                Albo przyjemniaczek ze swej machiny.
                Milego weekendowego sloneczka dla wszystkich.

A tak apropo, do ktorej godziny w sobote moze byc magik z kluczami na osiedlu??

• aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 11:22
                  Kochana,
                  tego mistrza ceremonii, to w soboty chyba nie ma,
                  więc lepiej zadzwoń do JW Destraction, i się upewnij ...
                  ekipy raczej też nie zobaczysz, bo jest ich coraz mniej sad
                  • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 11:50
                    ok, dzieki, wlasnie dzwonilam do JW DESPERATION a potem do magica Mateusza na
                    budowe wink)
                    Powiedzial mi pan Mateusz- jakis magic od bl I ( moze i innych tez, ale
                    desperatka w jw mi powiedziala ze to istotne z jakiego bloku szukam magica), ze
                    nawet jak go nie bedzie , to abym sie zglosila tak 7-13 do ochrony i oni mnie
                    juz pokieruja do kogos kto ewentualnie w zastepstwie ma klucze.
                    Ohhhh, jak slowo daje, jutro pierwszy raz zobacze to na wlasne oczy, chyba
                    wczesniej wyczyszcze sobie okularki
                    Pa,pa
                    Pomacham Wam spacerujac "alejkami" z piachu na osiedlu
                    • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 12:42
                      pomachaj koniecznie !!!
                      • oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 13:19
                        Witamsmile
                        Jeśli chodzi o klucze i ogladanie mieszkań to w soboty na budowie kierownik jest
                        do 13:00 i jak wiem z własnego doświadczenia ani minuty dłużej. Także ogladać
                        najlepiej rano.

Pozdrawiam

Ps. Majka kiedy kolejne piwo u Anety???hehe
                        • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 14:23

Otylia, tak po pierwsze gratulacje tego kawałka metalu na paluszku- slyszałam
                          od Neci smile)
                          Haha, my to z Necia zaliczylysmy male co nieco w centrum jakos w tygodniu, ale
                          nic nie stoi na przeszkodzie sie spotkac znow - moze u niej w przyszlym
                          tygodniu??
                          Ja dzis po pracy jade pod Radzymin do Aleksandrowa, jutro ogladanie"Viki",
                          potem znow pod Radzymin do Łąk -az do niedzieli laba,laba,laba, hihi, piwka i
                          grille. Wiec ten weekend odpada.

Taaaaa, chyba najszybciej w tygodniu moze jakos w Centrum??
                          • oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.07.06, 14:41
                            Oktawia!!!!nie Otyliasmile ale co tam. A ja gratuluję pozałatwianych spraw, no
                            nerwów trochę zjedzonych. W przyszłym tygodniu możemy się spotkać to opowiesz
                            jak wrazenia po wizycie w Victorii. My jedziemy za tydzień bo mają być już
                            posadzki u nas w M.
                            • mila722 upsssssssssss 28.07.06, 14:47
                              wlasnie bylam na papierosku, i sobie to uswiadomilam, ze mala gafa
                              OKTAWIO najmilsza, wybacz
                              to chyba ten upal i juz mysl o pifffffku, a tu jeszcze do 17 trza gnic w
                              pracy......
                              Ale Wam fajnie!!! to Wy tez juz wszystko pozalatwialiście!?
                              Ja teraz bede rozmawiac -chyba o wykonczeniu, tyle, ze mi "przemily" bank lekko
                              uszczuplil kase i nie wiem jak to wszystko wyjdzie.
                              Najwazniejsze , ze za mieszkanie zaplacone wszystko. A tam, najwyzej na
                              betonie, wokol betonu-bez wykonczen na tip top-ale U SIEBIE !!!!!
                              • oniemczuk Re: upsssssssssss 28.07.06, 14:52
                                WybaczamsmileJa dzisiaj zmykam godzinę wczesniej. Wiesz to nie do końca tak
                                wszystko jest załatwione...w banku mówią jedno robią co innego zxresztą sama
                                wiesz najlepiej. Przed Tobą widzę pracowity dzień, ale to dobrze skorzystam z
                                Waszeo doświadczenia w wyborze ekipy bo mój blok ma być we wrześniu oddany, a ja
                                bym chciała już!!!

Oktawia
                                • mila722 Re: upsssssssssss 28.07.06, 14:58
                                  czekaj, czekaj, nie wiem jak z tym odbiorem czy bede miala faktycznie
                                  wczesniej, bo przeciez przez zbyt dlugie procedury rozpatrywania wniosku
                                  wplacilam do jw desperation prawie o miesiac pozniej,
                                  a dostalam od nich pismo ze to moze opoznic wydanie mi kluczy.... teraz
                                  zagwozdka czy tak mi zrobia faktycznie, na razie mysle, ze bede twardo walczyc
                                  aby sie udalo wczesniej....haha, ale mam silne postanowienie
                                  jak cos w tygodniu czy jakos tak moze na tym piffffku pogadamy
                                  A wyslalas do nich w koncu to pismo??
                                  • oniemczuk Re: upsssssssssss 28.07.06, 15:08
                                    Wiesz nam to pismo zawiózł nasz agent na radzymińską dwa dni temu, bo jak w
                                    wiekszości przypadków bank sie nie wyrobił...bedzie co bedzie. Tylko jedno w
                                    banku potrafią mówić już na pewno za tydzień, na pewno na pewno itd. może dla
                                    niech to wszystko jedno ale nie dla mnie. Jeszcze godzina i powiem home, sweet home.

Pozdrówka dla Ciebie i wszystkich przyszłych sąsiadówsmile
                                    • mila722 Re: upsssssssssss 28.07.06, 15:56
                                      ja sie jednak ciesze, ze nie czekalam na odp z mille, tylko zlozylam tez do
                                      drugiego, szkoda tylko ze za pozno na to wpadlam, tak bym miala faktycznie duzo
                                      wczesniej, bo przeciez mi dali odp po 10 dniach
                                      Ale powodzenia !!!
                                      I milego weekendu
                                      Ja juz na luzie i olewam, ale w pracy, norma godzin musi bycsmile)
                                      Tez pozdrawiam
                                      • qucyk Re: upsssssssssss 29.07.06, 20:51
                                        hmmmm, no bylem, zobaczlem, sie wkurw.....
                                        Ciecia administratora nie sciagniesz w sobote, bo niby odpoczywa - wiec se chaty
                                        nie oblukalem. Jedynie przemily Pan kierownik budowy oprowadzil nas, pokazal
                                        podobne mieszkanie. Powiedzial co jest w mieszkaniach, typ wykonczenia itp - no
                                        dawno nie widzialem tak milego goscia. I jedno co powiedzial na koniec: to my
                                        zyjemy z pana kasy, wiec musimy byc na wasze zawolanie - no zagielo mnie jak to
                                        uslyszalem. - Jeden pozadny w tym syfie. Czemu inni tego nie rozumieja? Moze
                                        sobie odlicze za denna obsluge i olewanie klienta? Ciekawe czy wtedy beda tak
                                        lewac. Moze se urwe 30% ceny? Pewnie im sie nalezy. Dobra, koniec tego narzekania.
                                        ta.... czerwony skuter pod latarnia. Ciekawe do czego ta mala zaroweczka z
                                        symbolem telefonu komorkowego? Telefon? wink
                                        Pozdrawiam panstwa z balkonu na 2 pietrze smile 1 kobieta i 2 gosci wink
                                        • mila722 jw desperation 30.07.06, 22:50
                                          witam,
                                          tez bylam w sobote na budowie, z wygladu pokazanego mi mieszkania-rowniez w
                                          zastepstwie- jestem-no zadowolona ( moze i jako kobieta nie znam sie, ale chyba
                                          nie jest tak zle). Oczywiscie, nie wiem jak to sie dzieje w tym jw desperation,
                                          ale..... chyba ten sam pan mateusz czy jak mu tam osiwecil mnie, ze budynek I
                                          to na pewno na 31 08 to nie bedzie zdany, nawet nie ma co o tym marzyc, ze
                                          moze, moze 30 wrzesnia, ale to bardzo watpliwe, a jak cos to moge liczyc na
                                          koniec PAZDZIERNIKA !!!!! haha, no i niby jak to wyglada wg umowy? przeciez to
                                          jakies zarty?!!
                                          Normalnie zalamka
                                        • mila722 Re: upsssssssssss 30.07.06, 22:52
                                          qucyk, a Wy 2 pietro- jaki blok??
                                          bo ja tez mam 2 w bloku I
                                          Pozdrawiam
                                          I jak bylam to machalam mieszkancom smile)
                                        • mila722 Re: upsssssssssss 30.07.06, 22:59
                                          hej, a Wy 2 pietro, ktorego bloku?? ja tez 2 pietro-odwiedzalam w zastepstwie
                                          blok J, ale mam mieszkanko w I
                                          Pozdrawiam
                                        • magdzik82 Re: upsssssssssss 31.07.06, 11:38
                                          ta.... czerwony skuter pod latarnia. Ciekawe do czego ta mala zaroweczka z
                                          > symbolem telefonu komorkowego? Telefon? wink

Jak dzwoni mi telefon to lampeczka mruga smile)))))
                                          • marti_h Re: upsssssssssss 31.07.06, 22:24
                                            no skuterek podpierał przez cały weekend latarnie tongue_out wypatrywałam Cię ale
                                            przypomniało mi się, że imieniny teściowej smile no cóż może w następny weekend
                                            uda mi się Ciebie "wylukać" smile
                                            • qucyk Re: upsssssssssss 01.08.06, 09:16
                                              taaaa, przez ten skuter teraz syn sie uparl na skuter sad
                                            • magdzik82 Re: upsssssssssss 01.08.06, 11:03
                                              Jest to bardziej prawdopodobne, ale nic nie obiecuję jak będzie wiać to będę
                                              nad Zegrzem.;p
                                              A co do syna.. Bądź silny, niestety, ale jazda na skuterze jest baaardzo
                                              niebezpieczna
    • stromuss Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 11:23
      Czy może mnie ktoś uświadomić co za imprezę robili sobie budowlańcy z JW na
      naszych korytarzach? Gdy przyjechałem wczoraj po południu cały korytarz cuchnął
      rozpuszczalnikiem bud C a posadzka była wysmarowana jakimś pokostem
      - czy tak mają wyglądać prace przyszłych ekip remontowych? Dzwońmy do admina
      aby pilnował tych ekip i żebyy po sobie sprzątały!!! Przecież to my tu
      mieszkamy a nie ONI, to nam się przykleja do butów i nosi do mieszkań to gówno
      nie IM. Walczmy o czystość naszych bloków!!
      • akks2004 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 15:14
        Ten rozpuszczalnik to grunt na sciany w korytarzach. A na ten grunt pójdzie
        farba. Rozpuszczalnik musi się wyśmierdzieć przez kilka dni niestety. Sam się
        wkurzyłem na ten smród ale cóż zrobić. pzdr
        • magdzik82 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 15:54
          U nas też " śmierdziało"
          A jak rozamwiałam na początku z adminem to powiedział że malowanie ścian na
          klatce będzie dopiero jak się wszyscy wprowadzą coby dwa razy nie malować
          • aishwariya Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 16:28
            niestety na klatce zrobia nam obrzydliwe lamperie ...
            ale mam propopzycję by zająć się nasza cudowną ochroną.
            w sobotę, weszło na teren osiedla kilka podejrzanych typków,
            obejrzeli dokładnie ile osób mieszka w blokach, weszli na klatkę schodową, może
            sprawdzali czy są już zamki zamontowane, i jakie są ...
            ochrona oczywiście bez reakcji, typki sobie wyszły z osiedla bez problemu,
            ponieważ Panowie byli zajęci imprezką w bloku F czy G ...
            jak zapytałyśmy dlaczego nie zareagowali, to jeszcze bezczelnie twierdzili, że
            byli w budce i widzieli na video, a 2 panów niby robiło obchód ...
            szczegół, że stałyśmy pod balkonem i odgłosy wskazywały na coś innego niż
            obchód.
            wiem, ze się trochę czepiam, ale kurcze blaszka, my za to płacimy, większość z
            nas ma kredyty,
            i utopiła w te mieszkania wszystko. a co jeśli byłoby włamanie? ciekawe czy JW
            Destraction wtedy by zareagowało? brak mi już słów.
            na osiedle można wejść bez problemu o 2-3 w nocy.
            za to ochrona ze złośliwości zatrzymuje stałych mieszkańców, którzy dzwonią ze
            skargą do JW albo do admina. tylko, że to nie nas powinni haltować przy wejściu.
            wrrrrr.
            może powinniśmy wynająć swoją ochronę, na te nasze 4 bloki? mam gdzieś ich
            budowę, i materiały, ale gdyby wynająć 3 gości z jakiejś porządnej agencji
            ochrony, to by koszty wcale nie były tak wysokie gdyby podzielic przez
            wszystkich mieszkańców ABCD smile
            a przynajmniej czulibyśmy się trochę bezpieczniej, bo jak na razie to lepiej
            się zamykac na 2 zamki i dusić przy zamkniętych oknach.
            • magdzik82 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 16:47
              Dokładnie mnie jeden ochroniarz nie chciał wpuścić, bo przepustki nie miałam a
              tych, co szli pieszo normalnie bez problemu. Poza tym w sobotę i niedziele w
              ogóle ich nie ma a w nocy tak chrapią, że nawet przejeżdżający samochód go nie
              obudził!!!!
            • magdzik82 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 16:49
              a co z tym skaczącym psem? już nie przychodzi?
              • aishwariya Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 16:56
                ze skaczącym psem jest lepszy numer, po skardze u szanownego Pana T. Admina,
                schowali go za swoją budką z tyłu i udawali, że psa nie ma, że już go tu nie
                zobaczymy.
                a ostatnio jak szłam z koleżanką z yorkami, to ten pies był, i ochroniarz do
                nas z tekstem, że ten wilczur chce się z nimi pobawić.
                no skandal, wilczur i zabawa z yorkami.
                połknąłby je w całości.
                wrrrr.
                • przem33 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 18:03
                  Trochę mnie zmartwiło co napisała Aisha o tych obcych ciałach kręcących się po
                  osiedlu w poszukiwaniu....czegoś tam. Chociaż można było się tego spodziewać.
                  Najgorsze, że ja tam (tu?) jeszcze nie mieszkam, tylko zwożę materiały. Ale jak
                  mi ktoś ukradnie kibel na który musiałem się 2 godziny naczekać w Brico Dept -
                  to moja zemsta będzie straszna.
                  A co do ochrony to faktycznie, panowie są nieźli. Jestem pod wrażeniem. Teraz
                  jak przyjeżdżam to nic nie mówię tylko pokazuję klucze i mówię budynek "ten i
                  ten", numer mieszkania "taki a taki"...i wpuszczają. Czasami nic nie pokazuję i
                  też wpuszczają.
                  Ale najlepszy był strażnik, którego spotkałem, kiedy pierwszy raz po odebraniu
                  kluczy przyjechałem na osiedle.
                  Dostałem tzw przepustkę na samochód od admina.W rubryce "ważne do..." wpisałem
                  sobie tam datę "do któregoś tam maja 2036". (bo wtedy skończę spłacać kredyt).
                  Strażnik popatrzył i stwierdził, że lepiej by było, jak sobie załatwię nową
                  przepustkę, bo ta się skończyła w maju (a to był czerwiec).
                  Ja mu na to, że rok jest ważny - czyli 2036.
                  Popatrzył na mnie, popatrzył na przepustkę - i powiedział "aha, to pan se
                  wjedzie".
                  • marti_h Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 01.08.06, 22:09
                    Ode mnie jeszcze nigdy nikt nie chciał żadnej przepustki, zawsze dzień dobry i
                    sobie wchodzę, nie wiem może już taka znana tam jestem pzrez panów
                    ochroniarzy tongue_out a co do ich siedzenia w tej ich budce to nawet w sobotę
                    wieczorem zastanawiałam się gdzie są, może kręcili się po osiedlu ale nie
                    oszukujmy się, nie sądze aby Ci panowie mieli czarne pasy w karate i znali
                    jakiekolwiek inne sztuki walki więc jak podejdzie dwóch łebków to panowie nie
                    mają najmniejszych szans.... Ta ochrona to czysta prowizorka.
                    • stromuss Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 02.08.06, 07:57
                      Zdażało mi się kilka razy wjeżdzać samochodem na teren osiedla dość późno i
                      faktycznie nikogo nie było w tej budce a nawet jeśli ktoś tam siedzi to
                      przeważnie patrzy na mnie ja na niego i ten po chwili opuszcza łańcuszek -
                      dziwne, ale jeszcze nigdy nikt nie poprosil mnie o pokazanie przepustki! A
                      goście którzy do mnie przychodzą smile ich też ochrona nigdy nie zaczepiła mimo iż
                      nie są mieszkańcami osiedla (wjeżdzają samochodami i na rowerach smile) Zdaję
                      sobie sprawę ,że coraz więcej osób jest na osiedlu i nie sposób jest ogarnąć
                      kto jest kto ale jeśli by żądali okazania przepustki za każdym razem przy
                      wjeździe na osiedle od każdego to chyba było by normalne i mimo upierdliwości
                      okazywania jej czuli byśmy się bezpieczniej!
                      I jeszcze jedna propozycja - może udało by się załatwić jakieś nalepki do
                      przyklejania na szybkę samochodu - podobne do tych rejestracyjnych (oczywiście
                      nie aż tak zabezpieczone smile przyklejało by się je na szybkę lub kładło na
                      deskę z przodu - ochroniaż wychodzi widzi nalepkę to wpuszcza, nie widzi
                      sprawdza przepustkę - jeśli brak odnotowuje w jakimś kajecie myślę że koszt
                      takiej nalepki powinien być niewielki!
                      • aishwariya Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 02.08.06, 08:46
                        ten pomysł z identyfikatorami, lub naklejkami na samochód jest bardzo dobry,
                        bo wtedy nawet mieszkańcy widzą czy dany samochód to "nasz" czy "nie nasz" i
                        czy wtedy zwracac uwagę, czy coś się np nie dzieje smile
                        a takie identyfikatory powinniśmy mieć wszyscy, nawet nie zmotoryzowani.
                        kajecik mogę panom przynieść i długopisy też, nawet mogę ich nauczyć jak z tego
                        korzystać smile
                        tylko watpie czy oni beda chcieli się w to bawić smile
                        bo przeciez wpisywanie to ciezka praca, a panowie widac tego nie lubia smile
                        lepiej pospać, pochrapać, i balować.
                        ja myślę, że możemy liczyc tylko na siebie, i mniej więcej kojarzymy się już z
                        widzenia, po prostu musimy zwracać uwagę czy coś sie nie dzieje niepokojacego u
                        sąsiada, czy na klatce.
                        taka zwykła sąsiedzka pomoc, a myslę, że skuteczniejsza niż ta nasza ochrona.
                        jak by coś się działo to zawsze mozna zadzwonić na policję.
                        albo kupmy sobie wszyscy psy obronne smile
                        ja już właśnie to zaplanowałam, i mam nadzieję, ze jak przyjda jakies typki to
                        mój pitbull ich zje w całości smile
                        hahahahha
                        miłego dnia!
                        Aishka
                        • magdzik82 Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 02.08.06, 11:14
                          tak z innej beki ;]
                          Ale dziś się z rana wkurzyłam.... Rono sobie suszę głowę (włosy) co by ładne
                          wyglądały a po 8 parę minut gdzie jestem w połowie suszeia nagle trach nie ma
                          prądu. no i jak ja teraz pójdę po pracy z połową głowy wysuszoną.. (a wszyscy
                          wiemy jak dla dziewczyny jest ważny wygląd fryza;]) i wyskakuję na klatkę i
                          patrze że jacyś robole tam przy licznikach grzebią. to ja się pytam ile
                          niebędzie prądu? a oni nato że przez jakąś godzinę....
                          -a czy nie da się nachwilę włączyć?
                          - nie to jest w tej chwili nie możliwe
                          - ale przepraszam bardzo mnie nik nie poinformował że niebędzie prądu i proszę
                          włączyć bo jak nie to dzwonie do admina że bez mojej wiedzy wyłańczacie prąd!
                          po 2 min mogłam dalej sobie suszyć włosy wink
                          nie ma co trzeba z nimy ostro
                          pozdr
                          Magda
                          • aishwariya Re: Co się tu działo ?? Atakujmy admina!! 02.08.06, 11:46
                            trzeba być twardym jak stonka! i się im nie dawać. bo oni tylko czekają na
                            takich ludków typu przepraszam, że żyję.
                            my płacimy - my wymagamy.
                            i niech się boja smile)))
    • aishwariya Grill na Victorii 02.08.06, 13:17
      a może tak w ten weekend zrobimy jakiegoś grilla? bo tyle było planów, a jakoś
      nic jeszcze nam nie wyszło smile
      • magdzik82 Re: Grill na Victorii 02.08.06, 13:22
        nieczekamy jak się wiekszoąś ludzi wprowadzi>?
        • magdzik82 Re: Grill na Victorii 02.08.06, 13:27
          a tak naprawdę to możemy zrobić później drugiego ;]
          • stromuss Re: Grill na Victorii 02.08.06, 14:42
            Ja jestem za - tym bardziej, że w niektóre weekendy mnie nie ma a w ten akurat
            będę! To gdzie go robimy? - przy których blokach - trzeba by było zorganizować
            go w takim miejscu ,aby nikomu nie przeszkadzał ani hałas a tymbardziej dym! A
            czy ktoś z was ma jakiegoś grilka - bo ja niestety nie mam ani grilka ani
            węgla. Aisha -jaką pomoc możemy zaoferować ze swojej strony?

PS. Może jakieś zimne piweczko dla właściciela/ki grilka i węgla -smile
            • aishwariya Re: Grill na Victorii 02.08.06, 14:47
              jak się ta informacja o grillu rozniesie, to i grill się znajdzie, zawsze można
              zrobić ognisko, wykopać dołek na środku budowy smile
              piwko zimne musi byc konieczne,
              ja przyniosę fajeczkę wodną i dużo tytoniu w ramach sąsiedzkiej integracji smile)
        • aishwariya Re: Grill na Victorii 02.08.06, 14:48
          a jak się wiekszość wprowadzi to zrobimy kolejną imprezkę smile
          • student6 Re: Grill na Victorii 02.08.06, 16:26
            Użyczę grila za zimne piweczko - nie-mieszkaniec Victori smile
      • magdzik82 Grill na Victorii 02.08.06, 16:44
        a robimy jakąś zrzutę czy każdy przynosi to co zje i wypije ?????
        • marti_h Re: Grill na Victorii 02.08.06, 21:48
          Ja za grillkiem jestem za big_grin akurat w weekend będe urzędowała na osiedlu smile a
          co do imprez to jak nam się spodoba to można i trzecą zrobić smile
          Myslę, że zrzuta nie wypali więc proponuję aby jednak każdy coś dla siebie jak
          najwyżej cos to nocny mamy w miare niedaleko tongue_out
          • stromuss Re: Grill na Victorii 03.08.06, 07:24
            To może spotkajmy się w piąteczek wieczorkiem i omówmy co gdzie kiedy i o
            której, kto czym się zajmie ,wybieżmy miejsce i ustalmy czy gril czy ognisko
            (czy można rozpalić ognisko na osiedlu - obawiam się że ochroniaże mogą się
            przyczepić!). Przy okazji będzie wiadomo ile osób będzie chętnych!!
            • akks2004 Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:11
              ...Wiadomo, że jak ja piszę to tylko o problemachwink. Moje mieszkanie zostało
              pomalowane. Okazało się, że sufit nie schnie, tynk jest cały czas mokry i
              podobno (jak mówił malarz) może wszystko odpasć. Doradził mi abym skontaktował
              się z kier. bud. i jwc ma mi to wszystko naprawić. Trzeba zerwać tynk z sufitu,
              położyć nowy i dopiero malować.... To wszystko to podobno wina zimy, a raczej
              kładzenia tynku w zimie. ...Mniejsza o winowajcę. Powiedzcie mi tylko, czy w
              Waszych mieszkaniach były podobne problemy z malowaniem. Czy poprawialiście
              tynki, czy może było wszystko ok, czy też machnęliście ręką na usterki aby
              tylko jak najszybciej zamieszkać. pzdr i dzięki za odp
              • stromuss Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:24
                Ja u siebie na razie pomalowałem jedynie sufit w łazience i jedną ścianę w
                pokoju, ale z tego co pamiętam tynki były tak zapylone i suche, że musiałem je
                najpierw zagruntować bo jak zacząłem malować to farba tak szybko schła ,że od
                razu przyklejała się do wałka, po zagruntowaniu ściany malowało się już ok.
                • akks2004 Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:41
                  U mnie było gruntowane i nic to nie dało niestety. Tynk jest mokry, można go
                  palcem ściągać ze ściany.
                  • aishwariya Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:47
                    jak ja odebrałam mieszkanko, to ściany były też strasznie suche. ekipa
                    gruntowała ściany, i później malowali. na razie nic mi na głowę nie spadło.i
                    nic się złego nie dzieje, więc może to tylko kwestia pojedynczych mieszkań (mam
                    nadzieję).
                  • marti_h Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:51
                    My u siebie jeszcze nie malowaliśmy ale słyszeliśmy od jednego mieszkańca,
                    który juz to zrobił, że faktycznie maluje sie fatalnie. Farba w ogóle się nie
                    trzyma.
                    Ja słyszałam jeszcze jedną niezbyt miłą nowinkę sad podobno jest na naszym
                    osiedlu straszna wilgoć i jedynym ratunkiem przed sa mieszkania na pietrach
                    broń Boże na parterze (a ja właśnie takie mam), w jednym bloku (nie wiem
                    którym) na podłogach stała woda a, że ten teren i tak był dosyć mokry to jw
                    zamiast go podwyższyć o jakiś metr to on go jeszcze obnizył o 10 cm.
                    Co do grilla w którym miejscu chcecie się w piątek spotkać to się stawię smile
                  • stromuss Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 10:51
                    Może więc za szybko przystąpiłeś do malowania? Te problemy masz w całym
                    mieszkaniu czy tylko na jakiejś ścianie - może gdzieś w ścianie jest przebita
                    rura i sączy się woda i dlatego nie wyschła ?? Jeśli natomiast problem jest
                    ogólny to idz najpierw do kierownika budowy żeby to obejrzał - on powinien mieć
                    lepsze rozeznanie niż pracownicy (w końcu jest kierownikiem) - i doradz się go
                    co powinieneś zrobić - to w porządku gościu (bynajmniej tak go zapamiętałem).
                    Jeśli coś jest nie tak to wcześniej czy później i tak będziesz musiał mu
                    pokazać o co chodzi - może lepiej to zrobić przed interwencją w JW?
                    • akks2004 Re: Problemy z malowaniem. 03.08.06, 11:07
                      Problemy mam tylko z sufitami, ale woda nigdzie sie nie sączy już to
                      sprawdziłem. Zaraz jadę na budowę do szefów.
            • aishwariya Re: Grill na Victorii 03.08.06, 10:50
              ja mogę dziś zagadać z ochroną, czy nam pozwolą rozpalić ognisko, można by
              wtedy wybrać jakieś miejsce.
              a jak nie, to grill tez jest fajną sprawą.
              najlepiej chyba byłoby się spotkać w piątek i ustalić, gdzie i o której w
              sobotę imprezujemy. chyba lepiej jeśli każdy przyniesie coś swojego, później
              zawsze można zrobić zrzutkę smile
              ale fajowo, że będzie imprezka !!!
              • stromuss Re: Grill na Victorii 03.08.06, 10:57
                Tak, tylko trzeba załatwić grila smile
                To o której się jutro spotykamy żeby ustalić szczegóły ?
                • marti_h Re: Grill na Victorii 03.08.06, 11:02
                  No własnie grill bez grilla wink hehe jakoś sobie tego nie wyobrażam. Nie wiem o
                  której, ja będę dopiero wieczorkiem na Victorii (może koło 19-20 jak dobrze
                  pójdzie)
                  • oniemczuk Stojąca woda... 03.08.06, 11:19
                    Witamsmile Ostatnio nic nie pisałam , ale to z braku czasu...podzielę sie z wami
                    wiedzą na temat stojącej wody. CO prawda to prawda niestety mieszkania na
                    parterze są narażone na podchodzenie wody. Problem niskiego poziomu wód
                    gruntowych był już poruszany. Ponieważ JW kupuje tereny trudne i nie zawsze
                    wszystko przeprowadzone jest tak "jak powinno" wychodzą takie kwiatki jak ten.
                    Niestety na terenie pod naszym osiedlem badania geologiczne były nie do końca
                    prawidłowo przeprowadzone, ale wiadomo jak Józef zaczął to i kończy. Dlatego
                    m.in. nie ma piwnic...nam od razu odradzano parter. O ile poziom zwierciadła
                    wody pozostanie na tej wysokości co jest teraz nie powinno dziać się coś złego.

Pozdrawiam
                    Oktawia
                    • djunaa Re: Stojąca woda... 03.08.06, 15:50
                      Nie sądzę żeby sprzedawali mieszkania przy których ma stać woda, bynajmniej
                      nikt takiego mieszkania by nie odebrał, Jeszcze nie widziałam tam stojącej
                      wody, myśle że az takiej tolerancji w wydawaniu pozwolenia na budowe i
                      odpowiedniego dostosowania terenu to chyba nie ma. A hndlowcy polecą to co
                      kosztuje wiecej to wiadomo. Bądźmy dobrej myśli wink
                      • oniemczuk Re: Stojąca woda... 03.08.06, 16:08
                        No a wiesz co masz pod podłogą???i czym jest zabezpieczona przed wodą...nie
                        napisałam tego ot tak sobie, no bo po co. Niektórzy wiedzą to inni tamto, jedni
                        więcej inni mniej. A badania powtarzam nie do końca dobrze są zrobione. O ile
                        wiem ceny na piętrach i parterze się nie różniły albo minimalnie. Hydrologia,
                        geologia to miedzy innymi coś o czym mam jakieś pojęcie. Djunna wiem że Wy na
                        parterze mieszkanko macie, ale nic się nie przejmuj dobrze będzie.
                        • djunaa Re: Stojąca woda... 03.08.06, 16:35
                          wiem ze ceny sie roznily, jak dla mnie byla to duza roznica, ale realnie to nie
                          wyobrazam sobie zeby sprzedawali mieszkania z ogrodkiem w ktorym stalaby woda,
                          w koncu jest okres rekojmi i zglaszania usterek a to bylaby ogromna, ktora
                          uniemozliwialaby mieszkanie. Niesadze zeby bylo az tak zle. Ale czy wogole ktos
                          widzial stojaca tam wode, przeciez troche osob juz mieszka i na parterze tez?
                        • aishwariya Re: Stojąca woda... 03.08.06, 16:37
                          a ja słyszałam, że w niektórych mieszkaniach na parterze juz pojawiła się
                          wilgoć na ścianach ...
                          i chyba te plotki o wodzie się zaczynają potwierdzać sad niestety
                          • jolanta821 Re: Stojąca woda... 03.08.06, 16:53
                            Witam wszystkich,

My juz mamy prawie wszystko skończone. Żaden tynk nam nie odpadał, żadnej wody
                            czy wilgoci na ścianach czy podłogach nie mamy. Jak do tej pory przynajmniej, a
                            mieszkanie odebraliśmy w czerwcu. Więć myslę, że jak miałoby się cokolwiek
                            pojawić to by sie już pojawiło. Mam nadzieję, że jednak nic sie nie pojawismile Bo
                            będzie kiepsko z JWC...
                            A tak przy okazji grilla...Nie można w sobotę się spotkać?Bo my bedziemy dpiero
                            w sobotę na osiedlu. Noo ale jak by co to dowiemy się wszystkiego od sąsiadów.

Pozdawiamy Rafała i Martynę z bloczku A (parter)
                            • marti_h Re: Stojąca woda... 03.08.06, 21:53
                              Dzięki za pozdrowienia (w imieniu Rafała tez smile bo jak na razie ja tu tylko
                              zaglądam wink)
                              Co do wody ja równiez jestem dobrej myśli, będziemy się martwić jak coś się
                              bedzie działo, jak na razie wszystko oki.
                              • djunaa Re: Stojąca woda... 04.08.06, 08:08
                                Jestem dobrej myśli i snuje plany co do urządzenia, reszta wyjdzie w praniu.
                                Pozdrawiam wszystkich z rana - patrząc za okno mogę się domyślić co dzisiaj się
                                dzieje na budowie i na drodze do przystanku... Czy jest już przystanek przy
                                szpitalu? Miał być jak już trochę ludzi się wprowadzi
                                • aishwariya Re: Stojąca woda... 04.08.06, 08:15
                                  Przystanku oczywiście przy szpitalu nie ma sad(((
                                  ja dziś szłam rano o 5.30 i to był koszmar! na dodatek bez parasola.
                                  pierwsze co zrobiłam jak weszłam do firmy, to poszłam umyć stópki smile
                                  z włosów mi jeszcze woda kapie sad(( i mam wszystko mokre.
                                  buuuuu, ja chcę przystanek pod bramą wjazdową smile
                                  • djunaa Re: przystanek 04.08.06, 09:13
                                    Przy bramie ma być jak już będzie porzadna droga, ale jakis czas temu
                                    rozmawialam w urzedzie miasta ze poki co ma byc przy szpitalu, tylko oczywiscie
                                    musi byc frekwencja, mowilam o jakiejs liscie mieszkancow z taka prosba zeby
                                    zostawic w urzedzie - ale musi byc troche chetnych. Ja narazie nie mieszkam a
                                    do odbioru jeszcze mam sporo wiec tylko sie dowiaduje ale wiem ze mozna o to
                                    wnioskowac i sa duze szanse na zgode poki co przy szpitalu- to zawsze blizej.
                                  • magdzik82 Re: Stojąca woda... 04.08.06, 09:19
                                    Powiem tak ..smile
                                    Zapisałam się do Stowarzyszenia Radzymińskie Forum i już odbyliśmy pierwsze
                                    posiedzenie. Na razie tylko organizacyjne. Ale oczywiście jak już będziemy
                                    działać pełną parą to będziemy nasze "problemy" zgłaszać w RM.
                                    Jest nasz narazie 8 osób z całego Radzymina i ja jedna z "Viki" może byłby ktoś
                                    zainteresowany żeby wspierać nas w takim stowarzyszeniu????

Pozdrawiam,
                                    Skuterowiec który dziś nie jeździ sad((
                                    • mila722 Re: Stojąca woda... 04.08.06, 22:59
                                      powiem 2 X tak, na :
                                      za to by przystanek byl przy szpitalu, a moze nawet jakby sie dalo gdyby jakis
                                      autobus skrecal w droge na lewo, aby nawet na wysokosci osiedla czy tam przy
                                      przychodni-zawsze blizej, i jak cos za stowarzyszeniem -udzial w nim.
                                      Tyle ze na razie jeszcze nie mieszkam, ale juz niedlugo....
                                      Pozdrawiam i jak zawsze milego, szkoda ze tym razem deszczowego weekendu
                                      • djunaa Re: Stojąca woda... 07.08.06, 09:20
                                        Chetnie bym się zajęła tym przytankiem, pisalam kiedys ze rozmawialam z
                                        burmistrzem i paroma osobami zeby dowiedziec sie jak to z tym naprawde jest i
                                        dostalam info ze na pewno bedzie, potrzebna jest nasza inicjatywa tez, tyle ze
                                        jeszcze nie mieszkam i za czesto nie bywam na osiedlu. Ale bylam w sobotę
                                        widzialam fajnych ludzi-pewnie przyszli sąsiedzi.Pozdrowienia- o przystanek
                                        napewno powalczymy
                        • przeprowadzka1 Re: Stojąca woda... 16.08.06, 11:19
                          Oglądałam protokoły z robót zanikających. Izolacja jest ok. Nie martwcie się.
                          To co mnie martwi to zagospodarowanie terenu. Nie są zachowane spadki i w
                          niektórych miejscach teren został tak ukształtowany, że spadki są w stonę
                          budynku, a powinno być odwrotnie.
    • aishwariya Re : grill 03.08.06, 14:46
      to moze jutro ok. 20.30 się spotkamy ? najlepiej na środku budowy smile)) co bym
      Was zobaczyła, bo jak chodze bez okularków, to ni chu chu nic nie widzę i co
      najgorsze nie poznaję nikogo sad
      i wtedy dogadamy detale smile
      może tak być?
      • marti_h Re: Re : grill 03.08.06, 21:47
        oki może być 20:30. Na śrofku budowy??? tzn na tej środkowej uliczce, chyba
        dobrze zrozumiałam smile
        • aishwariya Re: Re : grill 04.08.06, 08:13
          nio smile nasrodkowej alejce, pod latarnia smile)))
    • oniemczuk do Djunny 03.08.06, 16:58
      Djunna może xle zrozumiałaś moje intencje ale przecież napisałam to o czym wiem,
      zobacz np. posta necia27 08.07.06, 15:45....pozdrawiam
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 04.08.06, 10:40
      Witam.Chociaz przeraza mnie ta odleglosc od osiedla do przystanku to pomimo
      tego chcialabym juz ten kawalek drogi pokonywac nawet w taka pogode jak dzis.A
      tu do przeprowadzki jeszcze troche zostalo,chociaz nasz blok mial byc oddany w
      sierpniu to najprawdopodobniej bedzie w pazdzierniku.Pozdrawiam wszystkich.
      • marti_h Re: grill 04.08.06, 17:40
        Coś mi sie wydaje, że ten nasz grill stoi pod wielkim znakiem zapytania. taka
        pogoda jak dzisiaj ma być przez cały weekend.
        • magdzik82 Re: grill 04.08.06, 21:20
          Też cosik mi sie tak wydaje.....
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.08.06, 12:38
      Witam,tak sie zastanawiam jak wyglada teraz osiedle po takiej ulewie.Bo jesli
      Wawa plynie to az nie chce myslec co sie dzieje tam na budowie.Jak nie susza to
      powodzie,czy nie moze byc normalnie.Pozdrawiam wszystkich.
      • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.08.06, 13:40
        hej hej jak tam gril, udał się? ja jestem nad morzem. pogoda narazie taka se
        ale od wtorku ma być "podobno" ładnie ale co tam... mi do szczęścia to tylko
        woda i wiatr... wink a jak bedzie słońce to wogóle kumulacja big_grin
        Pozdrawiam wszystkich z nad szumiącego morza.
        Aloha
        Magda
        • marti_h Re:grill 06.08.06, 16:55
          hmmm z tego co wiem to chyba grilla nie było sad w piątej nie zdążyłam na 20:30
          niestety bo na Victorię dotarliśmy ok. 22, nawet nie wiem czy było to planowane
          spotkanie. Wczoraj mój Rafał przeszedł się wieczorkiem po osiedlu aby zobaczyć
          czy coś się dzieje ale nikogo nie znalazł więc pobalowaliśmy we własnym "M" smile
          • aishwariya Re:grill 07.08.06, 09:31
            hejka wszystkim!
            spotkanie w piątek o 20.30 się odbyło, i to punktualnie, tylko malutko nas
            było sad(
            ale i tak było miło, pozdrowionka dla Ani (D) i Michała (C)
            grill niestety przesunięty ze wzgledu na "powódź"
            ale spokojnie dopilnujemy tego by się odbył smile
            • stromuss Re:grill 07.08.06, 12:10
              Witam - mam nadzieję że grilek wreszczie wypali, potrzeba nam tylko dobrej
              pogody smile Szkoda, że było tak mało osób ,ale za to kameralnie smile
              ...no właśnie, trzeba było wpaść na integracyjne piweczko - może następnym
              razem smile
              Pozdrowionka.
              • aishwariya Re:grill 07.08.06, 12:34
                no wiesz M. my nigdzie nie uciekamy, więc pewnie okazji na piwo będzie sporo smile
                ciekawe jaka pogoda będzie na ten długi weekend? ja wzięłam urlop na
                poniedziałek, z myślą o jakiejś 4 dniowej imprezce smile))
                może wtedy bedzie więcej ludków ...
                tylko z tego co pamiętam to chyba Ty wyjeżdzasz?
                sad
                • magdzik82 Re:grill 07.08.06, 19:03
                  Hej hej ja właśnie z wody wracam wiatru mało ale zawsze to coś...
                  W sobote wracam i mam nadzieję że będzie pogoda na to aby wkońcu tego grila
                  zrobić smile))
                  Pozdrawiać z szumiącego morza big_grin
                  ALOHA
                  • marti_h Re:grill 07.08.06, 20:57
                    No ja w sobotę z moim męzczyzną tez będziemy więc bardzo chętnie, niestety w
                    piatek nie udało się wyrobić z czasem i dlatego się nie pojawiliśmy ale na
                    przyszły weekend zapowiadają ładna pogodę, co prawda w poniedziałek do pracy
                    ale w sobote mogę sobie pozwolić na młą rozpustę smile
                    • stromuss Re:grill 08.08.06, 11:05
                      Jednak w ten weekend nie będę mógł do was dołączyć, może załapię się na
                      kolejnego grilka, wypijcie nasze zdrowie smile
                      Miłego grilowania!
                      • aishwariya Re:grill 08.08.06, 11:27
                        czyli mam godnie reprezentować blok C? smile
                        • stromuss Re:grill 08.08.06, 12:10
                          ...można tak to ująć smile może jeszcze ktoś się zjawi z tego bloku gdyby jednak
                          nie to masz nasze pełne poparcie ale jako, że mamy kapitalizm w zamian musisz
                          salutować zdrówko mieszkańców bloku C przy każdym przechyle smile
                          • aishwariya Re:grill 08.08.06, 12:17
                            oki mogę salutować ale pod warunkiem, że grill bedzie blisko bloku C ... żebym
                            nie miała zbytnich problemów z trafieniem do siebie smile))
                            • stromuss Re:grill 08.08.06, 13:04
                              myślę że znajdzie się jakiś gentelmen który Cię odprowadzi oczywiście w razie
                              czego smile)
                              • aishwariya Re:grill 08.08.06, 13:20
                                dobry pomysł! może w ten sposób zdementowałabym plotki, jakobym była innej
                                orientacji! bo się ostatnio dowiedziałam, ze to nienormalne, że odwiedzaja mnie
                                tylko kolezanki !!! skandal! to co dla równowagi mam zaprosić panów z budowy? :-
                                )
                                • stromuss Re:grill 08.08.06, 14:10
                                  ... od razu z budowy, może najpierw z bloku lub osiedla -smile
                                  • aishwariya Re:grill 08.08.06, 14:18
                                    no ale przecież Ciebie nie będzie smile
                                    • stromuss Re:grill 08.08.06, 14:24
                                      ... taakaa szkoda smile)
                                      • aishwariya Re:grill 08.08.06, 14:35
                                        tez tak myślę smile)))
                          • robertk64 Re:grill 08.08.06, 15:55
                            WITAM!!!
                            Przepraszam, że podłączam się pod Wasz miły dialog. Chcieliśmy też "zapisać
                            się" z żoną na grilla 12.08, ale musieliśmy przesunąć przeprowadzkę na 16.08 do
                            bloku C4 parter. Może uda się na 19.08 w przypadku gdy będzie kolejna
                            integracja. Pozdrawiamy Robert z żoną Anną.
                            • aishwariya Re:grill 08.08.06, 16:19
                              hej Sąsiedzi,
                              na jednym grillu się nie skończy!
                              takie imprezki można powtarzać i to często smile
                              • marti_h Re:grill 08.08.06, 21:36
                                pewnie, że można smile ja tam jestem za smilejak tylko temperatury i pogoda
                                pozwoli smile a później wybudujemy jakąś wiatę i tam będziemy balowac tongue_out smile
    • aishwariya co tu dziś tak cicho! pobudka! 09.08.06, 10:42
      tak ciężko pracujecie? czy może wszyscy się wprowadzają? co tu dziś tak
      cichutko?
      • stromuss Re: co tu dziś tak cicho! pobudka! 09.08.06, 14:22
        -w końcu środek tygodnia! Tematów nowych brak, na osiedlu nic się nie dzieje
        poza jakimś malowaniem - a miały być już od tego tygodnia jakieś służby
        sprzątające klatki!
        • akks2004 Re: co tu dziś tak cicho! pobudka! 09.08.06, 14:39
          I dobrze, że nie ma służb, niech wejdą po malowaniu. ..Nie wiecie kiedy
          przyczepią skrzynki pocztowe?
          • aishwariya Re: co tu dziś tak cicho! pobudka! 09.08.06, 15:13
            pocztę na razie listonosz zrzuca na ochronę smile
            skrzynki pewnie powieszą, jak panowie skonczą malowanie smile
            ciekawe czy będą z logo JWC hahahahahhahahahah smile
            • robertk64 Re: co tu dziś tak cicho! pobudka! 09.08.06, 16:23
              Cześć! Byłem w C malują korytarze, więc niewykluczone, że niedługo będą i
              skrzynki. Aha będziemy mieli jak w socjaliźmie gdzieś do wysokości 1,5
              m "lamperie" olejną.
              Do usłyszenia 14.08. Nie będę pod e-mailem.
    • limonka110 poszukuje do wynajecia 09.08.06, 16:14
      mieszkanka na osiedlu Victoria.
      • mila722 Re: poszukuje do wynajecia 09.08.06, 16:57
        Witam
        Ostatnio jakis gostek sie tu reklamowal o wynajem.
        by copy
        " Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki
        daniel1998 21.07.06, 11:57
        Pozdrawiam wszystkich Zycięzców (to od Victorii smile. Niestety życie pomieszało
        mi plany i będę miał do wynajęcie mieszkanko w bloku E, pierwsze piętro, 2
        pokoje, z widoczkiem na łączki... Mam nadzieję, że od października... Jeżeli
        chcecie zabrać ze sobą ze Stolicy znajomych to jest to niepowtarzalna okazja;
        być może z opcją pierwokupu. Kontakt: 506109025"

Spróbuj tam, moze jeszcze to jest aktualne.
        Pozdrawiam
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 09.08.06, 17:23
      Mila kochana nie doczytalam,a juz sie przerazilam ze to ty chcesz wynajac swoje
      mieszkanko.Pozdrawiam wszystkoich cieplutko.
      • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 09.08.06, 20:46
        Nie kochana sasiadeczko, ja jeszcze nie zrezygnowalam, bedziemy mogly sobie
        pożyczać cukru, soli ect.,razem na balkonikach palic, czasem wypic piffffko. A
        i licze czasem na cieple buleczki z rana, hihihi.
        Za bardzo czekalam na to moje pierwsze M aby teraz je wynajać.
        Czekam na ten czas ,jak sie juz tam wprowadzimy.
        Pozdrawiam i buzka
        • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 09:37
          a czy ktoś może sie orientuje co to ma byc to coś co powstaje na ulicy
          Korczaka, na przeciw Szpitala? wczoraj panowie układali tam kostkę, i tak to
          wygląda jakby miał tam się autobus zatrzymywać smile bo zrobili takie coś smile
          no nie umiem tego nazwać. czy ktoś to widział? i może wie po co to tam robią?
          fajnie gdyby tam się autobus zatrzymywał ...
          chyba że to tylko taki pseudo parking ma być sad(( dla tych ludków z urzędu.
          buuu
          • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 11:10
            Wy w tym bloku C to macie fajnie, dużo młodych a w A to ze 2-3 osoby albo nikt
            sie nie udziela albo jakaś kicha w tym bloku będzie....
            Powiedzcie Kochani, co sie na osiedlu zmieniło... mnie już prawie tydzień nie
            ma może trawa bardziej urosła (przepraszam nie trawa tylko chwasty...)
            Może pies znowu komuś na plecy skoczył ;p albo może już drogę do osiedla
            wyłożyli asfaltem buahahahahah- marzenia- no ale cóż zawsze można marzyć nie??

Pozdrowienia z półwyspu dla wszystkich sąsiadów :]
            Magda
            • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 11:32
              Magdzik,
              droga rośnie w potęgę!
              psy wszystkie agresywne zlikwidowane
              na osiedlu rosną kwiatki, i drzewka owocowe ...
              raj na ziemi ... i pełno nagich facetów miau miau miau !!!
              pomarzyć piękna rzecz.
              W bloku C, rzeczywiście jest supcio, pełna sąsiedzka integracja, nawet razem
              ciasto na schodach razem jemy smile))))
              malują powoli klatkę, i zamontowali te dżinksy do dzwonków...
              skrzynek pocztowych brak.
              nadal dużo błota, trawka (niestety ta normalna) i chwasty rosną
              a na osiedle trudno dojść smile))
              tak wygląda rzeczywistość
            • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 11:34
              P.S. Magdzik, duzo osób wcale o tym forum nie wie ...
              i dlatego nie pisza tu nic sad((
              ja chyba podrukuję w pracy ulotki i porozwieszam na osiedlu smile
              • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 15:47
                Dzięki za info! Dobrze wiedzieć co sie dzieje na osiedlu ;P

To byłby dobry pomysł.. z tymi ulotkami..
                Na półwyspie właśnie się rozpadało prognoza wykrakała deszcz... i tak sie
                siedzi w przyczepie sie nudzi z %%% ;]
                Ale też wyłazi właśnie słońce hee to se posiedze na plaży...

no to ide

uściski :]
            • jolanta821 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 16:23
              Witam wszystkich sąsiadów,

My z mężem jesteśmy z bloczku A. Jak do tej pory widziałam,, to już jest sporo
              osób w bloku. I wydaję mi się, że ludzie albo nie wiedzą o forum albo po prostu
              nie mają czasu na siedzenie w necie, bo wykańczają mieszkankasmileJa też jestem
              bardzo rzadko bo po prostu nie mam czasu. Ale bedzie póżniej czas, aby spotkac
              się w realusmile

Pozdrawiam wszystkich (Rafała i Martynkę z bloku A równieżsmile)
              • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 16:51
                No to się uspokoiłam smile

W takim razie pozdrówka dla sąsiadów z A big_grin

• marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 10.08.06, 16:57
                  Może i u nas mało młodych ale za to jacy big_grin hehe big_grin
                  Dzięki za pozdrowienia i wzajemnie smile
              • orlore Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.08.06, 09:26
                Witam, to prawda z tym ze jak juz sie zamieszka na Victorii to troche traci sie
                kontakt ze swiatem , przynajmniej na poczatku kiedy wykancza sie mieszkanie. My
                wprwadzilismy sie na poczatku sierpnia do mieszkania w bl.A,. Mieszkanie to
                potrzebowalo jeszcze troche pracy i przez caly tydzien nie widzialam swiata
                poza Castorama, Praktikerem, etc. Bedac w Radzyminie nie mam tez dostepu do
                internetu , wiec paradoksalnie wiecej wiem o VIctorii bedac poza nia niz
                mieszkajac u siebie.
                Pozdrawiam saisadow z bl A , widze ze na parterze zycie toczy sie juz calkiem
                po domowemu.Jak na razie znam swojego najblizszego sasiada, czyli z zza sciany
                (2pietro).
                Zycze wszystkim milego weekendu , moze tym razem pogoda bedzie lepsza i mozna
                bedzie jakos przebrnac przez nasza urocza droge do miasteczkawink
                Renata
                • aishwariya do Stromussa :-) 11.08.06, 10:05
                  a czy mój sąsiad dziś zaspał do pracy? bo jak wychodziłyśmy z Anią, to Ciebie
                  nie było widać sad a zawsze jakoś tak o tej samej porze wychodzimy...
                  chciałyśmy Cię obudzić, ale nie mamy do Ciebie tel.
                  pozdrowionka! i udanego urlopu!!!!!!!!!
                  • stromuss Re: do Stromussa :-) 22.08.06, 14:47
                    Droga sąsiadeczko - nie zaspałem - po prostu czasami jeżdźę do pracy wcześniej
                    a czasami nieco później - przeważnie na 7. Zauważylem również, że czwartki
                    (wiem że to był piątek smile) to dni, kiedy jest chyba najciaśniej na drodze do
                    wawy (nie licząć piątków przed długimi weekendami) co do pobudki - to było by
                    miłe smile pomimo że rano zawsze sen jest najlepszy smile)). Teraz będę przez jakiś
                    czas z żonką więc chyba będzie mnie budzić - choć pewny nie jestem smile
                    Pozdrawiam i do miłego zobaczenia smile
                    • aishwariya Re: do Stromussa :-) 24.08.06, 14:41
                      ooo wróciłeś smile supcio! hmm dziś chyba też jechałeś później ... bo wychodziłam
                      przed 9 i chyba jeszcze byłeś smile
                      a co do budzenia, to pomyślimy hihihihihi.
                      pozdrawiam!
    • przedemerytka Re:zapraszam Os."V" na jutro 12.08 g.17 teren ZOZ 11.08.06, 13:03
      Wszystkich nowych mieszkańców naszego miasta zapraszam

serdecznie zapraszam na jutrzejszą uroczystość aktu nadania sztandaru SPZ
      ZOZ, ufundowanego przez firmy i mieszkańcow naszego miasta. Uroczystość
      rozpocznie msza święta na terenie ZOZu, na którą zostały zaproszone też
      przedstawiciele władz państwowych i samorządowych, przedstawiciele środowisk
      medycznych z innych placówek, przedstawiciele partii politycznych, mediów itd.
      Jest to okazja do zaprezentowania dycydentom, że pomimo bardzo trudnej
      sytuacji służby zdrowia w całej Polsce (zadłużenia, brak pieniędzy, masowa
      emigracja zarobkowa lekarzy i pielęgniarek)możliwy jest rozwój, rozbudowa
      naszych radzymińskich placówek. Swoim przybyciem wesprzyjmy działania
      dyrektor ZOZ i nie pozwólmy na dywersję wąskiej grupki związkowców aczkolwiek
      bardzo aktywnej i umocowanej nawet w NFZ - działania ich powodują wielkie
      zagrożenie dla naszych placówek - nie podpisany kontrakt na drugie półrocze,
      ukaranie naszego ZOZu kwotą 250.000 zl jako rzekomo nie wykonaniem swiadczeń
      medycznych, dyskredytacja dosłownie rozbudowy, remontow, zakupu sprzętu do
      diagnostyki, działania kuchni przyszpitalnej (zlikwidowanej w ubiegłym roku
      wynikiem kontroli nasłanej przez "związkowców")itp.W ciągu ostatnich dwu lat
      nasze placówki zdrowia ugościły chyba z PIĘTNAŚCIE inspirowanych kontroli, a
      wiadomą jest że "jeśli chce się uderzyć psa, kij się znajdzie" lub "dajcie
      człowieka , a paragraf się znajdzie". Te destrukcyjne działania zagrażają w
      konsekwencji pozyskiwaniem kolejnych środków w tym z funduszu unijnego, o
      ktore zabiega Dyrektor Główka na zaadaptowanie stanu surowego skrzydła
      przychodni, bo żeby móc starać się o środki unijne trzeba mieć najpierw
      własne środki. Dyrektor SPZ ZOZ otrzymała zaproszenie na konkurs "Mazowiecka
      Firma Roku" organizowanym przez Związek Pracodawcow Warszawy i Mazowsza,
      ponieważ placowka nasza znalazła się w gronie rekomendowanych do udziału w
      tym konkursie.
      Myślę, ze na jutrzejszej uroczystości Pani Dyrektor zaprezentuje nam
      osiągnięcia oraz dalszy program rozwoju ZOZ-u. Warto przybyć, zobaczyć i
      jeśli uważacie że idzie to w dobrym kierunku - dać wyraz zaufania i poparcia,
      bo to jest w naszym społecznym interesie. SPZ ZOZ w Radzyminie jest naszą
      własnością. Nie pozwólmy "desantowi" go przejąć.

• aa9612 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.08.06, 16:15
      Na stronie Urzędu Miasta pojawiła się interaktywna mapa miasta i gminy. Moim
      zdaniem bardzo dobra. Pewnie ta wiadomość przyda się nowym mieszkańcow w
      odnalezieniu w naszym mieście. Welcome ...
      • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 11.08.06, 18:09
        Tak się zastanawiam jak dzisiaj przejdę przez Słowackiego... Szkoda, że nie mam
        żadnych kaloszy tongue_out No nić mam nadzieje, że za bardzo w tym błocie nie
        grzeznę wink lece do miesazkanka smile Do zobaczenia być może na miejscu smile
        P.S Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców smile
        • amanna1 Re: Do sąsiadów z budynku "D" 12.08.06, 19:33
          Jak już większość z Nas zauważyła na klatkach schodowych jest bałagan - dużo
          piachu, który nosimy wszyscy do swoich mieszkań. Indywidualną sprawą każdego z
          Nas jest to czy sprzątamy wokół swoich mieszkań, więc prośba do sąsiada
          (niestety nie znam numeru mieszkania)...daruj sobie facet uwagi typu "ale będę
          miał robotną sąsiadkę"...dla mnie utrzymanie czystości w miejscu,gdzie mieszkam
          to przyjemność, więc gratuluję uwagi.
        • yinco NOWY Z "D" 13.08.06, 01:34
          PRZELECIALEM TE 767 POSTOW JAK BOEINGIEM...
          NO i SUPER, V-TAM i POZDRAWIAM NAJBLIZSZYCH SASIADOW Z DOMKU "D" oraz DALSZYCH
          SPOTsmile INNYCH LITER ALFABETU.
          PONIEWAZ NIE WIEM CO NAPISAC UDOSTEPNIE CO MI SIE PRZYTOCZYLO PODCZAS
          PRZECZYTYWANIA TYCH 767... TO DAWNO NIE SLYSZANY SZLAGIER LAT 80.: "VICTORIA
          OSIEDL, OSIEDL MOICH SNóW [...]" - RACZEJ OBCIACHOWATY ALE SIE PRZYTOCZYL - CO
          ZROBIC ?
          • esto13 Re: 13.08.06, 19:12
            Jaki tu spokój!!! smile
            na na na
            Nic się nie dzieje!!! sad
            na na na
            pozdrawiamy wszystich mieszkańców
            asia i paweł c/39
            ps.spokojnego weekendu smile
            • marti_h Re: 13.08.06, 22:01
              Spokój i cisza bo wszyscy na osiedlu smile a ja właśnie wróciłam smile
              • pysia_171 Re: festyn w Radzyminie 13.08.06, 22:27
                Dnia 15 sierpnia w Radzyminie jest festyn. Bedą fajerwerki o 22. Przyjedzie
                zespoł ,,No to co " na placu za kościołem są karuzele .dozobaczenia
                • yinco Re: festyn w Radzyminie 14.08.06, 23:49
                  SPOTKAJMY SIE TAM ALBO NIE SPOTAJMY
                  • marti_h Re: festyn w Radzyminie 15.08.06, 14:12
                    Nas jednak nie będzie.
              • pysia_171 Re: 13.08.06, 22:29
                slyszeliście ze w okolicy osiedla są plany aby pobudowac kościół im Jana Pawla
                II. Dobrze by było .

Czy wam nie przeszkadza chalas jaki panuje wokoł osiedla. Bo przecierz tam jet
                autostrada.

Czy macie w blokach windy
    • pysia_171 Re: festyn w Radzyminie 13.08.06, 22:25
      • orlore Re: festyn w Radzyminie 14.08.06, 08:54
        Nie wiem jak w innych blokach ale w bl A nic nie slychac , mam na mysli halas z
        obwodnicy, wind nie ma wink Zycze milego (krotkiego ) tygodnia pracy
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.08.06, 09:14
      Witam,razem z mezulkiem wybieramy sie na ten festyn.Jeszcze nie jako mieszkancy
      Radzymina,ale juz niedlugo.Wszystkim zycze milego tygodnia.
      • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.08.06, 11:34
        Z tego co wiem to w budownictwie poniżej 4 piętra nie ma wind więc i na naszym
        osiedlu tez ich nie będzie. Co do obwodnicy to ja również z mieszkania nie
        słysze tego hałasu nawet jak są uchylone okna (bud A)ale jak już wyjdzie się
        późnym wieczorem na teren osiedla to faktycznie dochodza odgłosy samochodów
        pędzących tamtą trasą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka