Dodaj do ulubionych

Stary Cmentarz

02.07.05, 21:33
Nowy Cmentarz -zadbany ,chodnik itd.....
Czy nie czas rozpocząć renowacje Starego Cmentarza ?????????
-chodnik
- zmienić ujęcie wodu
-itd
Obserwuj wątek
    • rembel Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:27
      Odpowiem Ci tak jak ty mi pare watkow wczesniej, pomijajac watki unijne.
      Czy ty nie wymagasz za wiele ? Z tego co wiem to zarzadca cmentarza jest ksiadz
      proboszcz wiec jesli masz jakis problem to do niego kieruj swoje propozycje.
      Jesli chodzi o chodniki to mysle ze jest wiele innych miejsc w naszym miescie
      do polozenia kostki.
      • radek44 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:41
        ksiądz jest zarządcą , a cnentarz nasz , więc jak będziemy pisać to gmina
        zrzuci kilkadziesiąt palet ,i będzie po sprawie ,czy ty nie roozumiesz że
        ajak ksiądz to i nasza kieszeń
        • radek44 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 22:58
          a jak gmina to z podatków lub unnia

czy nie widzisz jak susza to pył jak pada to błoto

bardzo dużo osób chodzi odwiedzac osoby tam zamieszkałe i jakby tak rzucili
          kostkę to odwiedzających by przybyło i ładnie by było
          • student6 Re: Stary Cmentarz 03.07.05, 23:18
            Cmentarz?? Za daledko od centrum, nie wszyscy by zobczyli. Lepiej zerwać dobry
            chodnik w parku i położyc jeszcze raz tylko z kostki. Polityka naszych radnych
            jest taka. Robić takie inwestycje aby wszyscy widzieli to wtedy zagłosują. W
            parku wszyscy zobaczą. A na cmentarzu (mur a kamieni zasłania, z samochodu nie
            widać - nie opłacalna inwestycja).
          • rembel Re: Stary Cmentarz 05.07.05, 09:02
            Wedlug mnie wystarczy czesciej wywozic smieci, odrestaurowac zabytkowa brame i
            tyle. A to juz domena proboszcza.
            • radek44 Re: Stary Cmentarz 05.07.05, 15:42
              nie składaj wszystkiego na proboszcza
              kostka to sprawa wszystkich
              i jest niezbędna we wszystkich ścieżkach
              a nie piach i błoto
              jak europa to i na cmentarzu
              • rembel Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 09:32
                Wiesz co to priorytet ?
                • student6 Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 12:31
                  Akurat klostka na cmentarzu to sprawa zarządcy cmentarza, nie wiem ko nim jest.
                  Ale napewno dałoby się to zrobić na zasadzie partnerstwa kosciół-gmina. Co do
                  priorytetów to zgadzam się że są rzeczy ważniejsze. Ale denerwuje mnie np. że
                  każdy układa kostkę przy swoim grobie (każda kostka jest inna, a chodnik
                  wychodzi krzywy)
                  • radek44 Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 15:27
                    rembel
                    Wiem co to priorytet !
                    i w tym jak to mówisz priorytecie powinni zrobić chodnik na cmentarzu
                    i przestańcie składać winę na proboszcza ,
                    wszyscy tam będziemy ( pracownicy gminy i mieszkańcy )i powinniśmy dbać o to
                    miejsce szczególnie
                    student6
                    mnie również denerwuje róznorodność kostki ,błoto i kurz
                    dlatego poruszyłem ten temat
                    • rembel Re: Stary Cmentarz 06.07.05, 16:22
                      Akurat to co mi najbardziej przeszkadza na starym cmentarzu to to co w gorze a
                      nie na ziemi (tu tez posrednio) a mianowicie wrony. Nie ma tygodnia w sezonie
                      legowym zeby nie trzeba bylo szorowac pomnikow..... ale to problem calego
                      Radzymina - tylko z parku pod Kosciuszka udalo sie wypedzic te straszydla.
                      • przemek999 Re: Stary Cmentarz -komu należy się podziękowanie 02.08.05, 18:36
                        ośmielam się donieść ( nie wiem kto ,nie wiem co ) ale chodnik bedzie narazie w
                        głównej alejce ,ale to już coś
                        teraz pewnie trzeba coś sypnąć ( ale napewno z radością i nie gderajmy )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka