Dodaj do ulubionych

Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Makadi?

27.11.10, 13:28
Witam! Planowałem wakacje w pewnym hotelu w rejonie Hurghady. Niestety nie ma go w ofercie polskich biur podróży na sezon 2011. Obecnie zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Makadi. Wydaje mi się, że Al Nabila jest atrakcyjniej położony ( na skarpie piękna zatoka ). Natomiast Iberotel chyba ma wyższy poziom usług. Może ktoś z Was był w obydwu hotelach i ma porównanie? Planuję wyjazd z dzieckiem i też pod tym kątem zastanawiam się nad wyborem, któregoś z tych hoteli. Proszę o podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Maka 27.11.10, 18:09
      Iberotel posiada wspaniały kompleks basenów z aquaparkiem dla dorosłych przy plaży i dla dzieci (jeszcze nie otwarty).AL Nabila ma jeden mały basenik ale za to cudowną zatoczke i piękną plaże.Wszystko zależy od tego co masz zamiar robic bo są ludzie ,którzy tylko leżą na basenach to wtedy Aquamarine za to zatoczka i plaża przemawia za Al Nabila.Serwis napewno lepszy w Aquamarine bo to sieć Iberoteli .
      Ja wybrałem Iberotel choć kusząca jest zatoczka w Al Nabila.
    • cameltravel Re: Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Maka 05.12.10, 18:10
      www.alnabila.pl
      byłam ... zarąbisty hotel ...

Ewa
    • carryout Iberotel Aquamarine 05.01.11, 23:12
      niestety, byłam tylko w Iberotelu, ale spokojnie mogę Ci go polecić. wróciłam 30. grudnia i jestem wprost zachwycona! Jedzenie, obsługa, wizualnie hotel- piękny, świeżo otwarty, w pierwszej linii brzegowej, same baseny mają 3 ha, jeśli dobrze się orientuję i jest ich 7, w tym 6 podgrzewanych oraz aquapark dla dziecka w sam raz! Może zainteresuje Cię fakt, że nie ma tam bakszyszy. smile
      Codziennie odbywają się dyskoteki w barze Lobby, a młodzi animatorzy gwarantują świetną zabawę przy aerobiku w wodzie, siatkówce, tańcach, nawet jacuzzi jest bezpłatne! Jadąc na wycieczkę do Luxoru z Polakami słyszałam opinie na temat ich hoteli, że jedzenie nie to, tutaj obsługa nie taka itd. Osobiście każdy z moich znajomych, którzy byli razem ze mną był zadowolony. Jedzenie również było przepyszne! Nie mam żadnych zastrzeżeń.
      Nie wiem czy wadą hotelu okaże się fakt, że pokoi jest ponad 6 tysięcy, co daje mniej więcej ponad 12 000 tysięcy turystów, ale nie przesadzajmy, tylu ich nie jest, teren jest taaaak ogromny, dlatego nie widać tego przepychu. Akurat mój pokój sprzątał Said, bardzo miły człowiek! Nawet pani rezydent była niesamowita- nie proponowała nachalnie wycieczek- przedstawiła na początku najważniejsze informacje, które nas powinny interesować. Jedynym mankamentem jest położenie 15-20 km od centrum Hurghady.. Osobiście jej centrum mnie nie zachwyciło.. Cóż, to w końcu Afryka, a co mnie zszokowało, ale nie zaskoczyło to zdechły kot w kartonie tektonicznym. Ale chyba to pominę. Polecam jak najbardziej Iberotel- niestety moja opinia nie jest obiektywna, gdyż nie byłam w tym drugim hotelu, ale życzę dobrego wyboru, a przede wszystkim udanego pobytu smile
      • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 06.01.11, 09:32
        Nie ma takiego hotelu na świecie ,w którym jest 6 tysięcy pokoi oni stosują inną numeracje nie od 1 -.....
        • ostatniemiejsca.pl.jaworzno Re: Iberotel Aquamarine 06.01.11, 10:18
          Iberotel ma 1000 pokoi, chociaż już dobudowywuja kolejne smile Twój opis hotelu się zgadza ale nie mogę zgodzić sie z jednym: ze nie ma bakszyszu. Owszem nikt na niego nie czeka, nikt nie wyciąga reki bo taki standard hotelu i nie wolno im tego robic ale będąc w Egipcie powinno się go dać, ja dawałam codziennie choćby Panu który sprzątał pokój.
          • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 06.01.11, 10:41
            Ale ludziska jadąc pierwszy raz do Egiptowa nie wiedzą że większość Egipcjan zarabia 20-100 dolarów miesięcznie i że bakszysz należy dawać jeśli oczywiście jesteśmy zadowoleni z wykonanej usługi.Ale od informowania są ,,święte krowy '' panie rezydentki.
      • pytanieoegipt Re: Iberotel Aquamarine 07.01.11, 00:17
        "w pierwszej linii brzegowej"
        Tylko co z tego, skoro wody w morzu przy IA jest jak kot napłakał.
        • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 07.01.11, 09:05
          Idealnie dla dzieci ,a jak chcesz popływać w morzu 50m w lewo albo 150m w prawo i nie ma problemu.
      • edzia_01 Re: Iberotel Aquamarine 16.01.11, 21:03
        witam,

a ja mam takie pytanie a mianowicie...czy to prawda ,że za wodę mineralna w butelkach i inne napoje trzeba płacić w hotelu?
        opinie są podzielone więc jeśli ktoś tam niedawno był prosiłabym o pomoc w tej sprawie.
        dziekuje
        • sabrilla Re: Iberotel Aquamarine 16.01.11, 22:25
          Wczoraj stamtąd wróciłam smile Nie, za napoje się nie płaci. Generalnie nie ma ich butelkach-są podawane w szklankach/kubkach, są też dystrybutory z wodą z których można korzystać. Butelkowana woda jest w minibarze (płatny rzecz jasna), ale ja też codziennie miałam 1,5 l butelkę wody zostawianą w pokoju podczas sprzątania.
          Płaci się za alkohole (inne niż lokalne), ale nie wiem, ile bo z alkoholi nie korzystałam.
          Generalnie hotel jest bardzo fajny i z czystym sumieniem polecam!

edzia_01 napisała:

> witam,
          >
          > a ja mam takie pytanie a mianowicie...czy to prawda ,że za wodę mineralna w but
          > elkach i inne napoje trzeba płacić w hotelu?
          > opinie są podzielone więc jeśli ktoś tam niedawno był prosiłabym o pomoc w tej
          > sprawie.
          > dziekuje
          • edzia_01 Re: Iberotel Aquamarine 17.01.11, 09:46
            dzięki za odpowiedźwink
            do sabrilla winkmam jeszcze kilka pytań jesli nie sprawi Ci to problemu to prosiłabym o podpowiedź:
            - czy te zjeżdżalnie są czynne przez cały dzień czy tylko w określonych godzinach.
            - jak z animacjami ?
            - czy jedzenie w porządku?
            - czy apteka ,kantor jest gdzieś w pobliżu?
            - czy pokoje czyste itd
            pytam Ciebie ponieważ jesteś tyle co po przyjeździe i z najnowszymi informacjamiwink
            z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
            • kurczak48 Re: Iberotel Aquamarine 17.01.11, 14:34
              Colin1974 napisał "AL Nabila ma jeden mały basenik"

Colin !! to nieprawda , na pewno w tym hotelu nie byłeś jeżeli twierdzisz , że jest jeden i to jeszcze mały basenik ......przyznaj się i nie pisz głupot wink
              • roann Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 07:26
                a czy ten hotel nadaje sie dla maluchów 3 lata chodzi mi o animacje , małe zjeżdzalnie nie duże , jedzenie menu dla maluchów i plaża trzeba mieć buciki na brzegu ?? bo rozważam jeszcze ten hotel Titanic palace no i z bardzo dobrymi opiniami mumloka w- hurghada ten za około 5515 zł też cen nie zła na 1 tydzień

moze ktoś wie czy w sunrise mamlouk sa małe zjeżdzalnie i animacje dla maluchów, menu co z wejściem do wody ????bo nic nie mogę na ten temat znależć ten jest za 5200 zl na czerwiec wiec cena bardzo dobra

dziękuję za odpowiedzi
                • sabrilla Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 22:34
                  Byłam w Iberotelu bez dzieci, więc tak za specjalnie nie zwracałam uwagi, ale widziałam baseniki dla dzieci, bodaj dwa z podgrzewaną wodą. Fajnie pomyślane, bo zrobione jest nad nimi coś w rodzaju ażurowego zadaszenia i chroni to dzieci przed słońcem. Widziałam też basenik ze zjeżdżalnią w kształcie słonia więc musiało być to dla najmłodszych. No i był niewielki plac zabaw (huśtawki, piaskownica i zjeżdżalnia) w w ogrodzie, w kompleksie pokoi tam, gdzie mieszkałam. Pewnie jest tego więcej. Plaża nie jest z miłego piasku, raczej żwirowa (ale nie kamienista), i mam wrażenie, ze chyba lepiej jednak tam dzieciom założyć buciki. Tym bardziej, ze naprawdę spory spacer można zrobić w morzu-woda jest bardzo płytka, a w czasie odpływu to już w ogóle na ładne paręnaście metrów trudno kostki zamoczyć smile
                  Widziałam, ze TUI robiło animacje dla dzieci (i to całkiem małe smyki maszerowały za panią z TUI), ale nic więcej na ten temat nie wiem. Wydaje mi się, ze były to grupy niemieckojęzyczne. Specjalnego menu dla dzieci nie widziałam, ale dla trzylatka sądzę, ze spokojnie coś znajdziesz.

roann napisała:

> a czy ten hotel nadaje sie dla maluchów 3 lata chodzi mi o animacje , małe zjeż
                  > dzalnie nie duże , jedzenie menu dla maluchów i plaża trzeba mieć buciki na brz
                  > egu ?? bo rozważam jeszcze ten hotel Titanic palace no i z bardzo dobrymi opin
                  > iami mumloka w- hurghada ten za około 5515 zł też cen nie zła na 1 tydzień
                  >
                  > moze ktoś wie czy w sunrise mamlouk sa małe zjeżdzalnie i animacje dla maluchów
                  > , menu co z wejściem do wody ????bo nic nie mogę na ten temat znależć ten jest
                  > za 5200 zl na czerwiec wiec cena bardzo dobra
                  >
                  > dziękuję za odpowiedzi
              • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 09:43
                Takie info wyczytałem i przekazuje dalej ,a nigdzie nie pisałem że tam byłem .
              • doiwony12 Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 09:47
                Al Nabila ma cztery baseny.Dla doroslych podgrzewany zima ,dla dzieci ,ze zjezdzalnia i przy barku ,ale nie w zatoce tylko na tej przy otwartym morzu
                • kurczak48 Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 10:11
                  colin1974 19.01.11, 09:43 Odpowiedz
                  Takie info wyczytałem i przekazuje dalej ,a nigdzie nie pisałem że tam byłem .

I w ten sposób tworzy się nieprawdziwe opinie o hotelach i biurach wink
                  • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 17:24
                    Ja nie pisałem opini o hotelu !!!!!!
                • colin1974 Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 17:22
                  No to w takim razie dobudowali bo napewno nie było zjezdzalni
            • sabrilla Re: Iberotel Aquamarine 19.01.11, 22:10
              Hej,

-Są dwa kompleksy zjeżdżalni-jeden był nieczynny (chyba tam się jeszcze coś buduje). Drugi, tuż przy plaży był czynny kilka godzin, powiem Ci szczerze, ze nie dam głowy w jakich konkretnie godzinach, wydaje mi się, że gdzieś od 11tej do okolic 16tej (po 16stej już zaczynało się robić zimno). Tam jest wtedy obsługa, która pilnuje bezpieczeństwa.
              -Animacje były, ale ja akurat wygrzewałam się przy innym kompleksie basenów niż tam, gdzie były te animacje więc trudno mi ocenić. Były też wieczorne "pląsy", jakieś tam pokazy tańca brzucha, komedie itp. Bez rewelacji ale OK.
              -Apteka jest w pobliskim centrum handlowym. Lekarz jest kilka godzin dziennie w gabinecie na terenie hotelu, poza tym czasem można go wezwać. Kantoru nie widziałam, ale spokojnie z USD i Euro kupisz wszystko. Moim zdaniem warto na wszelki zabrać ze sobą jakieś leki p/biegunkowe, Orsalit itp.
              -Jedzenie OK. Jest tam jedna wielka restauracja z bufetami. Zawsze był wybór kilku dań gorących (drób, ryby, bywały owoce morza, jakieś mięsiwa), plus frytki, makarony, dania arabskie, warzywa i ciasta. Nie było to jakieś super hiper, ale jak na zbiorowe żywienie OK. Ta restauracja ze względu na swoją wielkość (a tym samym liczbę gości) jest dość hałaśliwa, ale można też jeść na zewnątrz na tarasie (tyle, że stolików jest tam niewiele). Klątwy faraona nie zaliczyłam smile. Są też restauracje a la carte i przy basenach i bar przy plaży. Tam jak człowieka złapie głód między głównymi posiłkami też można coś przekąsić. Serwują napoje bezalkoholowe i drinki z alkoholem, kanapki, hamburgery etc.
              -pokoje są super. Ja mieszkałam w najzwyklejszym (są jeszcze superior i suity). Są duże, ładne i bardzo czyste, codziennie sprzątane. W pokoju jest oczywiście TV, telefon, jest czajnik i sterownik do klimatyzacji. Z balkonami. łazienki są duże, z prysznicem i osobnym WC. Fajnie chyba jest mieć pokój na parterze, bo można się "rozłożyć" na trawce przy tarasie.

Są oczywiście też bary "na wieczór", jest dyskoteka, jest miejsce gdzie można spróbować fajki wodnej, jest centrum nurkowe, korty tenisowe, boisko do siatkówki plażowej. Jest sporo naprawdę fajnych basenów, wiele jest z podgrzewaną wodą. Jest jeszcze siłownia, kafejka internetowa (3 kompy, ale żeby skorzystać z internetu musisz kupić kartę z kodem na recepcji-dość drogo, bo 10$ za godzinę) i jakieś spa, ale nie zaglądałam tam.
              Mnie się tam bardzo spodobało, i jesli się wybiorę jeszcze do Hurghady to raczej tam pojadę. Naprawdę z czystym sumieniem polecam! Jakby coś -pytaj, chętnie odpowiem.

• emberro Re: Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Maka 19.01.11, 13:14
      polecam poszukać na www.topodpoczynek.eu znajdziesz tutaj opinie i oceny ludzie nie tylko o hotelach ale także o biurach podróży, a nawet danej ofercie
    • holidayservice Re: Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Maka 19.01.11, 16:25
      A w jakim hotelu miał być pierwotnie ten urlop?
      • breslau34 Re: Iberotel Aquamarine, czy Al Nabila Grand Maka 29.01.11, 18:33
        Pierwszy hotel do którego mieliśmy zamiar wyjechać to Fort Arabesque w Makadi. Życie jednak napisało swój scenariusz, wyjazdu do Egiptu w tym roku raczej nie będzie wcale. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka