30.07.07, 15:01
jakie prezenty moga spodobac sie Izraelczykom??
Obserwuj wątek
    • tut_ets1 Re: prezenty 31.07.07, 10:06
      to zalezy do kogo jedziesz...
      • ushka Re: prezenty 31.07.07, 11:29
        heh no tak:)jade na wycieczke do izraela i po prostu bede nocowac u jakis
        rodzin, tak ogólnie pytam co im sie moze spodobac:)aaa i czytałam tez ze lubia
        kiełbase z Polski:)pytam tez jesli chodzi o jakies figurki,szkatułki czy cos
        tam... bo to chyba najgorszy dylemat jak sie ma komus kupic prezent!!prosze o
        szybka odp:)pozdrawiam:*
        • tut_ets1 Re: prezenty 01.08.07, 08:00
          ale jakie to beda rodziny - ktore wyjechaly z polski czy jakies inne rodziny?
    • tut_ets1 Re: prezenty 01.08.07, 08:37
      Ktos mial kiedys podobny dylemat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=54811861&a=54811861
      • tut_ets1 I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 08:38
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=53278778&a=53301747
        • ushka Re: I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 09:21
          na pewno kupie słodycze:)nie wiem jaka to rodzina:)nie mam pojecia<lol>ale
          nastawiłam sie tak, ze jezeli dam im cos z usmiechem raczej ze wszystkiego sie
          uciesza:)a co chciałabym sobie przywiezc??hmm pewnie jakies
          korale,kolczyki,szale<lol>mam nadzieje ze to nie jest tam drogie:)
          • tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 09:40
            Kolczyki - srebrne najtansze sa na polnocy kraju, powyzej Hajfy.
            Kolczyki i korale rekodzielo - zalezy gdzie kupujesz. :) Mozesz dostac super
            rzeczy za 10 szekli za pare na straganie, a w sklepie to samo mozesz dostac i za
            50!!

Szale (obecnie takie "letnie") sa wszedzie od 25 do 50 NIS. Chyba, ze wejdziesz
            do H&O, MANGO czy innych markowych sklepow... :D
            • ushka Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 12:50
              dzieki wielkie:*:*:* jutro wyjezdzam:)juz sie nie moge doczekac tego słonca:D:D
              • tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 14:17
                :))) Milego "pocenia sie" :))

I nie zapomnij o butelce wody ze soba, aby sie nie odwodnic, oraz kremie
                przeciwslonecznym z filtrem powyzej 20, zeby sie NIE SPALIC. I tak sie
                opalisz... :))

Powodzenia!!
                • bellala5 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 14:30
                  Dobrze, żebyś rano zawsze zjadła na śniadanie np. trochę oliwek, które z zasady
                  w każdym domu są podawane, albo słonawego białego sera. Możesz pewnie w
                  pierwszym momencie się wzdrygnąć, że to słone, ale słone jest specjalnie! Kiedy
                  zjesz coś takiego rano, potem już przez większość dnia automatycznie będziesz
                  sięgała po wodę, bo będzie Ci się chciało pić. I nie narazisz się na odwodnienie!
                  • jasio211 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 15:45
                    Ale chyba ostroznie Smok Wawelski tez pił i co pękł
                    Moi czescy przyjaciele spiewaja
                    Nie pij Jano vody lepiej pij wino to jest lepsze lekarstwo ( w orginale
                    medicina)
                    A jaki jest to ser bo ja sery lubie zwłaszcza kozie i owcze?
                    • bellala5 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 17:08
                      To moje dziecko zawsze pęka jak smok, bo ciągnie ę z Camel Bag'a! Jak się
                      podłączy, to nie puści, aż jest pusty. A potem kłopot, bo czasem pod ręką nie ma
                      WC :)
                      • tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 04.08.07, 23:30
                        Hehehe... Masz malego smoka, jak widze... :D
                    • tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 04.08.07, 23:28
                      Znajdziesz tu sery jakie zechcesz. I kozie (pyszne i bez KOZIEGO zapachu!!) i
                      owcze i krowie... :) A ze slonych - polecam na sniadanie "fete" czyli bardzo
                      slony serek bialy... Po nim chce sie pic.

A pic trzeba, bo w ostatnim tygodniu w wyniku upalow (i odwodneinia) zmarly 3
                      osoby, w tym 15-latek... A szkoda...
                      • tatiana_27 A co kupić ? 14.08.07, 18:59
                        A co kupić chłopakowi, który ma 29 lat,polskie korzenie i świetnie zna
                        polski?Nie chodzi mi o prezent ktory jest do zawiezienia, ale do
                        wyslania. Nie mam koncepcji, może jakiś fajny album ?
    • makak00 Re: prezenty 09.08.17, 16:04
      Stwórzcie jakieś małe symboliczne obrazki z ich zdjęciami. Ważne aby były trwałe. Polecam tą stronę do wykonania czegoś takiego www.youpibag.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka