ushka 30.07.07, 15:01 jakie prezenty moga spodobac sie Izraelczykom?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ushka Re: prezenty 31.07.07, 11:29 heh no tak:)jade na wycieczke do izraela i po prostu bede nocowac u jakis rodzin, tak ogólnie pytam co im sie moze spodobac:)aaa i czytałam tez ze lubia kiełbase z Polski:)pytam tez jesli chodzi o jakies figurki,szkatułki czy cos tam... bo to chyba najgorszy dylemat jak sie ma komus kupic prezent!!prosze o szybka odp:)pozdrawiam:* Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: prezenty 01.08.07, 08:00 ale jakie to beda rodziny - ktore wyjechaly z polski czy jakies inne rodziny? Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: prezenty 01.08.07, 08:37 Ktos mial kiedys podobny dylemat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=54811861&a=54811861 Odpowiedz Link
tut_ets1 I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 08:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25695&w=53278778&a=53301747 Odpowiedz Link
ushka Re: I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 09:21 na pewno kupie słodycze:)nie wiem jaka to rodzina:)nie mam pojecia<lol>ale nastawiłam sie tak, ze jezeli dam im cos z usmiechem raczej ze wszystkiego sie uciesza:)a co chciałabym sobie przywiezc??hmm pewnie jakies korale,kolczyki,szale<lol>mam nadzieje ze to nie jest tam drogie:) Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 01.08.07, 09:40 Kolczyki - srebrne najtansze sa na polnocy kraju, powyzej Hajfy. Kolczyki i korale rekodzielo - zalezy gdzie kupujesz. :) Mozesz dostac super rzeczy za 10 szekli za pare na straganie, a w sklepie to samo mozesz dostac i za 50!! Szale (obecnie takie "letnie") sa wszedzie od 25 do 50 NIS. Chyba, ze wejdziesz do H&O, MANGO czy innych markowych sklepow... :D Odpowiedz Link
ushka Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 12:50 dzieki wielkie:*:*:* jutro wyjezdzam:)juz sie nie moge doczekac tego słonca:D:D Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 14:17 :))) Milego "pocenia sie" :)) I nie zapomnij o butelce wody ze soba, aby sie nie odwodnic, oraz kremie przeciwslonecznym z filtrem powyzej 20, zeby sie NIE SPALIC. I tak sie opalisz... :)) Powodzenia!! Odpowiedz Link
bellala5 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 14:30 Dobrze, żebyś rano zawsze zjadła na śniadanie np. trochę oliwek, które z zasady w każdym domu są podawane, albo słonawego białego sera. Możesz pewnie w pierwszym momencie się wzdrygnąć, że to słone, ale słone jest specjalnie! Kiedy zjesz coś takiego rano, potem już przez większość dnia automatycznie będziesz sięgała po wodę, bo będzie Ci się chciało pić. I nie narazisz się na odwodnienie! Odpowiedz Link
jasio211 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 15:45 Ale chyba ostroznie Smok Wawelski tez pił i co pękł Moi czescy przyjaciele spiewaja Nie pij Jano vody lepiej pij wino to jest lepsze lekarstwo ( w orginale medicina) A jaki jest to ser bo ja sery lubie zwłaszcza kozie i owcze? Odpowiedz Link
bellala5 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 02.08.07, 17:08 To moje dziecko zawsze pęka jak smok, bo ciągnie ę z Camel Bag'a! Jak się podłączy, to nie puści, aż jest pusty. A potem kłopot, bo czasem pod ręką nie ma WC :) Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 04.08.07, 23:30 Hehehe... Masz malego smoka, jak widze... :D Odpowiedz Link
tut_ets1 Re: I co na upominek Z IZRAELA? 04.08.07, 23:28 Znajdziesz tu sery jakie zechcesz. I kozie (pyszne i bez KOZIEGO zapachu!!) i owcze i krowie... :) A ze slonych - polecam na sniadanie "fete" czyli bardzo slony serek bialy... Po nim chce sie pic. A pic trzeba, bo w ostatnim tygodniu w wyniku upalow (i odwodneinia) zmarly 3 osoby, w tym 15-latek... A szkoda... Odpowiedz Link
tatiana_27 A co kupić ? 14.08.07, 18:59 A co kupić chłopakowi, który ma 29 lat,polskie korzenie i świetnie zna polski?Nie chodzi mi o prezent ktory jest do zawiezienia, ale do wyslania. Nie mam koncepcji, może jakiś fajny album ? Odpowiedz Link
makak00 Re: prezenty 09.08.17, 16:04 Stwórzcie jakieś małe symboliczne obrazki z ich zdjęciami. Ważne aby były trwałe. Polecam tą stronę do wykonania czegoś takiego www.youpibag.pl Odpowiedz Link