Dodaj do ulubionych

Titanic beach-POMOCY !

14.01.11, 19:49
Witam. Zarezerwowałam Titanic Beach w Hurghadzie na koniec stycznia. Jadę z dzieckiem, skusił mnie aquapark... Niestety po fakcie ( wiem- głupota) zaczęłam czytać opinie o nim i ... załamka ! Tak skrajnych opinii nie ma chyba żaden hotel w Hurghadzie-od zachwytów do totalnej krytyki ( brud, słabe jedzenie). Proszę o opinie osób, które były w ostatnich miesiącach w tym hotelu ( EWA ?). Zastanawiam się czy nie dopłacić i nie zamienić na inny.Pomóżcie podjąć decyzję. Pozdrawiam. Jagu
Obserwuj wątek
    • monica36g Re: Titanic beach-POMOCY ! 14.01.11, 21:04
      Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, ilu turystów tyle opinii, my lecimy 21 stycznia na 2 tyg, dzisiaj właśnie wrócił z Titanica kolega, więc będę miała jakieś informacje, ale przede wszystkim trzeba mieć pozytywne nastawienie- Jadę aby odpocząć, nie będę zwracać uwagi na detale smile
      • jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 14.01.11, 22:45
        Poproszę Cię zatem o świeże info. Nie jestem szczególnie czepialska i raczej pozytywnie nastawiona.Boję się tylko, że zaliczę "wtopę" a szkoda wakacji. Pozdrawiam
        • alexred Re: Titanic beach-POMOCY ! 15.01.11, 05:10
          Miałem w tym hotelu na Sylwestra 5 osób i wrócili wszyscy zachwyceni, więc się nie przejmuj i .. miłego wypoczynku
          • jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 15.01.11, 16:00
            Dzięki bardzo i proszę o więcej.
            • alladar Re: Titanic beach-POMOCY ! 15.01.11, 16:51
              Kumpel był w tym hotelu zeszłego roku z dziećmi , był zachwycony , sam mam rezerwacje do titanica na lipiec wylot z katowic z biurem sun&fun , widziałem zdjęcia zrobione przez kolege , wszystko dokładnie mi opisał i udzielił kilku porad , nie mam zamiaru po rezerwacji do tego hotelu rezygnować , zależy od nastawienia , jak ktoś jest kapryśny to każdy dzień urlopu ma spi......ny.
              Mam zamiar sie dobrze bawić i wypocząć , jeszcze dla pocieszenia powiem że ci co mają rezerwacjie do Tunezji mają teraz orzech do zgryzienia
              • tamerza Re: Titanic beach-POMOCY ! 15.01.11, 21:03
                my bylismy w listopadzie 2010, nie jestesmy wymagajacymi klientami, 7 raz w egipcie wiec mamy porownanie, generalnie hotel super, ale na lato, dlaczego nie zima:
                - podgrzewany basen to fikcja bylismy przelom listopada/grudnia i dopiero ostatniego dnia podgrzali jeden basen do 28 stopni, w reszcie bylo 19, wiec co z tego ze jest super aquaprak, piekny basen dla dzieci jak mozesz tylko patrzec smile
                Poza tyn:
                - jedzenie dla mni etakie na 4-, maly wybor, 4 restauracje i w kazdej to samo
                - okropne kolejki do baru na plazy - tylko jeden bar na dwa hotele
                - brak sokow z kartonikow w all (kto byl w innych hotelach w egipcie wie o czym mowie ) smile

za to na +:
                - codziennie uzupelniany mini bar
                - dober jedzenie w chinskiej restauracji
                - super pokoje
                - super animacje

stad te skrajne opinie, poniewaz hotel ma kilka super rozwiazan ale ma i niedogodnosci, ktorych nie spodziewalabym sie po 5 gwiazdkowym hotelu

• kasian00 Re: Titanic beach-POMOCY ! 15.01.11, 21:58
      Byłam na przełaomie września/października:
      na minus:
      bar przy plaży
      animacja
      jedzenie
      na plus:
      baseny
      rafa dla "amatorów"
      all 24h
      kawa
      pokoje

Każdy oczekuje czegoś innego i na co innego zwraca uwagę, więc opinie będą różne.
      ALe ogólnie hotel na +!!
      • jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 09:28
        Dzięki! Wiem już o co chodzi. Jeśli jeszcze ktoś zechce coś dorzucić- będę wdzięczna.
        • korolowa0 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 10:35
          wróciłam w czwartek, cóż.......... mi sie hotel nie podobał, byłam już 6 raz w egipcie w bardzo różnych hotelach i ten ( mimo tych całych zjezdzalni , basenów ) najmniej mi się podobał. ale co osoba to inna opinia.

Hotel rzeczywiście wygląda bardzo łądnie, ładne pokoje, baseny, aqua park ( taki sobie ), ale:

- jest to moloch, dużo ludzi = kolejki w restauracji i na plaży w beach barze,

- słaby serwis/obsługa w beach barze i restauracjach - oczywiście nie wszyscy, ale Ci co "wydzielają' jedzenie i nakładają z łaską np pizze czy frytki, denerwujące

- jedzenie było dla mnie okropne, a nie jestem wybredna i zawsze na wakacjach tyło mi się smile tym razem nie było takiej opcji, przygotować jedzenia na 2000 osób to sztuka, kucharzom z titanica to się nie udało, już sam zapach jak się wchodzi do restauracji zniechęcał mnie do jedzenia a na sam koniec się zatrułam, wiec już w ogóle niemiło wspominam ten hotel. w 4 osoby jedliśmy mniej więcej to samo, ale ja ostatniego dnia na śniadanie kupiłam koktajl ze świeżych owoców, tylko ja go piłam, tylko ja miałam problemy żołądkowe ( jeszcze mam ) nie wiem czy to wina akurat tego koktajlu, ale jest to wielce prawdopodobne, pierwszy raz musiałam sięgnąć po antinal

- słaba plaża, taka płycizna która się ciągnie bardzo daleko, a podczas odpływu woda znika i jest mulasto, zielonkawo,... jesli ktoś lubi tylko baseny to absolutnie nie będzie to mu przeszkadzać, ja lubie morze a w drugiej kolejności basen, wiec ten hotel już dla mnie odpada, za to zagospodarowani ewplaży bardzo fajne, leżaki, parasole, parawany, boisko do siatki i piłki i beach bar ( akurat ten bar średni, taki jak w Łebie wink z nieprzyjemną obsługą i Panem "władcą" od pizzy wink tak go nazwaliśmy, był wyniosły, zero uśmiechu i zawsze była kolejka po pizze bo on miał czas na wszystko )

obok jest hotel Aquamarine, warto się przejść na spacer, zobaczyć jak tam wygląda bar i w ogolę wystrój, elegancko, z klasą, ładna spójna kolorystyka, wydaję mi się, że hotel lepszy od tandetnego titanica, ale plaża też słaba, wiec na pewno ja się już tam nie wybiorę.

oczywiście to moja subiektywna opinia, wracalaismy z osobami, które były zachwycone itp, jak będzię bezwietrznie to dzieciaki na pewno będą się bawić na zjeżdżalniach i w basenach i miło będziecie pobyt wspominać, oby tylko zatrucie się Wam nie przytrafiło uncertain

• jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 12:23
            Dzięki za opis. Mam jeszcze pytania- 1.Jakie nacje dominowały podczas twojego pobytu i 2. Czy jest czysto?
            • korolowa0 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 12:31
              Rosjnie i Polacy, troszkę Niemców i Anglików, jednak przewaga Rosjan........niestety.

Czysto jest, zarówno w pokoju jak i ogólnie na terenie hotelu
              • jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 12:41
                Rozumiem.. Ostatnia wątpliwość (chyba)- Czy nadal można korzystać z infrastruktury (restauracje, bary, baseny) Titanic Palace?
                • korolowa0 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 12:48
                  tak, można korzystać zarówno z basenów jak i restauracji ( jedzenie wszędzie to samo )

jedyną miłą restauracją z lepszą obsługą i w miarę z klimatem - gdzie niby to samo menu podane było lepiej jest restauracja na C.. w titanic beach, zaraz przy chińskiej, są tam śniadania i kolacje, wstęp tylko pełnoletnim, cisza, spokój, świece na stole... ale smaki te same co w innych
                  • jagu-3 Re: Titanic beach-POMOCY ! 16.01.11, 12:52
                    Dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka